Minttusuklaa raakakakku

Päätin yrittää aivopestä siskoani raakakakkujen maailmaan ja tein eilen järkyttävän hyvää minttusuklaa raakakakkua! Tällä jos jollain luulisi kiinnostuksen heräävän raakaleivonnaisia kohtaan 🙂 Yhdistin tähän kakkuun ideoita parista eri raakakakusta. Pohja on melkein suoraan vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja täyte ihan semisti muunneltu versio Ainon gluteenittomasta minttusuklaakakusta. Mielestäni tämä minttusuklaa raakakakku oli helppo tehdä, mitä nyt taateleiden kanssa on aina yhtä suurta taistelua, varsinkin meidän blenderillä 😀 Tällä samalla idealla, jossa täytteeseen sulatetaan raakasuklaalevyä, taidan kokeilla seuraavaksi samanlaista versiota appelsiinin makuisena 😉 Jälleen kerran jäin kakkua maistettuani miettimään, että miksi en tee raakaleivonnaisian useammin!?

kuvia 017

kuvia 016

Minttusuklaa raakakakku

Pohja

  • 3 dl pähkinöitä (käytä mieleisiäsi!)
  • 2 dl taateleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 3-4 rkl vettä

Täyte

  • n. 90g (1,5 levyä) raakaminttusuklaata (itse käytin CocoVin levyä)
  • n. 2 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa (jähmetä jääkaapissa muutama tunti!)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 3-4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 7 taatelia

kuvia 002

Tee ensin pohja. Jauha pähkinät blenderissä sekaisin. Lisää taatelit, rusinat ja raakakaakaojauhe ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä, helpottaa blendaamista! Voit myös hoitaa koko homman sauvasekoittimella, jos hermot kestävät 😉 Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohjan massa vuokaan. Kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kookoskerma, kookosöljy sekä pilkottu raakasuklaalevy. Sekoittele koko ajan.

kuvia 001

Laita täyte blenderiin ja lisää sekaan raakakaakaojauhe, vaniljajauhe sekä taatelit. Blendaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele esim. raastetulla raakasuklaalla!

kuvia 003

kuvia 019

Jonna

11 vastausta artikkeliin “Minttusuklaa raakakakku”

  1. Ooo täytyy testata, varsin simppelin kuulonen ohje, ei mitään viimisen pääle erikoisia ainesosia. Mitä pähkinöitä ite käytit tuohon pohjaan?

  2. Näyttää tosi hyvältä! Mutta kysymys kuuluu voikohan taatelit vaihtaa johonkin muuhun, en voi sietää niitä 😀

  3. Luetkohan vielä näitä… Kuinkakohan monta tölkkiä kookosmaitoa mun kannattaa ostaa, jotta saan 2dl jähmettynyttä osaa? Vai onko kookoskerma joku eri juttu kuin kookosmaito? Jos on niin paljonko sitä kannattaa hankkia? 😀 Kiitos jos ehdit vastata!

    • Luen! Yhdestä tölkistä tulee about desi jähmettynyttä osaa. Kookoskerma on tuhdimpaa kuin kookosmaito eli ihan up to you kumpaa tahdot käyttää 🙂 Ite tykkään raakaleivonnassa käyttää kookoskermaa.

      Ja jos ei tykkää taateleista niin rusinat ja muutkin kuivatut hedelmät käy 🙂 muita kannattaa vaan liottaa pari tuntia vedessä. Esim.viikunat on hyviä!

    • Voi kiitos! (: Tuleeko siis sekä kookoskerma- että kookosmaitotölkistä saman verran jähmettynyttä osaa?

    • Hitto vie, onks sekin jäänyt pois.. mulla oli 21cm irtopohjavuoka! Kookosmaitoja ja -kermoja saa eri kokoisissa tölkeissä. Mä oon käyttänyt Pirkan n 400g metallisia tölkkejä. Jos ostat pienempiä tetroja niin osta sit niitä vaikka kolme.

  4. Pakko kommentoida, vaikka tämä kirjoitus on jo aika vanha. 🙂

    Tein tätä raakakakkua ja on ehdottomasti paras, jota olen tehnyt. 😍
    Ihan älyttömän hyvää! Kiitos tästä reseptistä. Varmasti teen toistekin. 😄

    • Tosi kiva jos tykkäsit! Tämä kakku on hyvää ja mielettömän helppo tehdä. En ole toista yhtä hyvää minttusuklaisen raakakakun ohjetta löytänyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta