Välipalaksi kermainen suklaa-chiavanukas

Mä olen viime aikoina yritättänyt löytää hyviä vaihtoehtoja välipaloille ja olen törmännyt lukuisiin resepteihin, joissa chia-siemenet näyttelevät pääosaa. Jos jolle kulle chia-siemenet eivät ole tuttu juttu niin kyseessä on siemen, joka sisältää n. 40% kasviöljyjä, arviolta 20% proteiinia eikä yhtään kolesterolia. Chia-siemenissä on merkittävät määrät kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja (rautaa, sinkkiä, kalsiumia). Chia-siementen omega3-pitoisuus on suurempi kuin kaloissa tai muissa siemenissä ja jyvissä ja ne ovat hyvin kuiturikkaita (lähde)! Ei siis ihan mikään turha siemen tämä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän vanukkaan voit tehdä monella tapaa, riippuen kuinka paljon sinulla on aikaa. Jos jaksat odottaa hieman kauemmin niin saat ihanan tiiviin ja suklaisen vanukkaan, mutta jos tahdot käydä heti sen kimppuun niin ei sekään väärin ole. Maistuu vähän löysempänäkin jumalattoman hyvältä! Nimimerkillä lusikoin osan suuhuni suoraan blenderistä…

Kermainen suklaa-chiavanukas (2 annosta)

  • 1 tlk kookosmaitoa tai vastaava määrä muuta maitojuomaa (3-4 dl)
  • 1 dl chia-siemeniä
  • 1/2 dl manteli- tai maapähkinävoita
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • 6-8 tuoretta ja pehmeää taatelia
  • 1/2 tl vaniljauutetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Siirrä vanukasainekset kippoon, josta aiot vanukkaan myöhemmin nauttia. Nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi tai yön yli. Koristele annos esim. banaanin sivuilla ja kookos hiutaleilla sekä nokareella mantelivoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse tein tämän töihin välipalaksi ja jätin osan jääkaappiin seuraavaa päivää odottamaan. Vanukas on aika tuhtia enkä minä ainakaan pystyisi sitä kerralla syömään! Minä käytin ohjeessa kookosmaitoa ja kookoksen maku sopii tähän täydellisesti, vaikka en kookoksen kovin suuri fani olekaan 🙂

 

Jonna

27 vastausta artikkeliin “Välipalaksi kermainen suklaa-chiavanukas”

  1. Kuinka iso tölkki tuo kookosmaito on? 😀 Litra vai puolilitraa vai vähemmän? Vähän paha laittaa maitoa sama määrä kun ei tiedä tölkin kokoa… 😀

    • Haha, hyvä kun sanoit, se oli jäänyt näköjään kokonaan pois! 3-4 dl taitaa olla toi tölkki mikä mulla oli, perus matallitölkki siis 🙂

    • Netin ihmeellisestä maailmasta 😉 sit vaan soveltaa sen mukaan mitä sattuu omassa kaapissa olemaan! Joskus tulee huteja mut nykyään suurimmaksi osaksi vain hittejä 😀

  2. Nam, tätä täytyy testata!
    Ja pakko mainita, että kuvien laatu on parantunut huimasti parissa viime postauksessa. Missä lie syy, uusi kamera vai kuvankäsittelyohjelma vai mikä? Oli syy mikä hyvänsä, niin hyvähyvä!

    • Kameran hommasin joulukuussa ja kuvankäsittelyjä en juuri harrasta. Ei voi sit olla ku vahinko 😀 mut hyvä niin! En oo mikään huippukuvaaja eikä taiteellista silmääkään ole juuri suotu…

  3. Mä oon joskus tehnyt vastaavaa laittamalla banaania, suklaakauramaitoa, chian siemeniä ja avokadoa blenderiin. Se toimi myös. Mä en itse oikein välitä tosta kookoksesta. 🙂

    • Haha oon maailman surkein kattomaan mitään ravintoarvoja. Oon käyttäny kaura, manteli ja soijajuomia kaikkia suklaan makusina. Mun mielestä tota suklaakaurajuomaa mainostetaan jopa lapsille!?

    • mäki toivoisin edes suurinpiirteisiä arvoja.. 🙂 tein tota, tykkäsin paljon! maistui jopa muille perheenjäsenille, jotka vannovat kerman, voin ja sokerin nimeen 😀

  4. Aivan ihanalta vaikuttaa. Mitenhän tässä malttaa odottaa aamuun että tekeytyy jääkaapissa 😛 Hyviä ohjeita ja kivaa asennetta sulla blogissasi 🙂

    • Hehee, heräsitkö yöllä maistelemaan 😀 Voisinkin tehdä tämmösen taas välipalaksi töihin… omnomnom…

  5. […] Kermainen suklaavanukas // Gluteenittomat vohvelit // Mustaherukkakakku (raaka) // Minttubrowniekakku (raaka) // Amerikkalainen porkkanakakku // Oreo juustokakku // Banaanileipä (viljaton) // Mustikka-kardemummakakku // Pinaattinen uunilohi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta