Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

snickersraakakakku

Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa snickersin makuista raakakakkua. Monet niitä on hehkuttaneet enkä enää yhtään ihmettele miksi! Kakun tekeminen vie vähän aikaa, koska se täytyy pakastaa mutta pieni odottaminen on kaiken sen makunautinnon arvoista, takaan sen 😉 Tietenkään ihan autenttista tästä ei saa aidon snickersin kanssa, mutta väitän että maku on hyvin lähellä samaa. Ilman lisättyä sokeria tai muita huonoja juttua tosin. Kakku on alusta loppuun saakka pelkkää kropalle hyvää tekevää kamaa. Ainoa huono puoli on se, että tähän tulee suorastaan himo!

snickers raakakakku

Moni teistä muistaa ehkä vadelmaisen raakasuklaakakun ja sen kuinka jopa mun mies ylisti sen maasta taivaisiin. Noh, sille on nyt löytynyt voittaja, sillä tämä snickers raakakakku on vieläkin parempaa! Miehen sanoin: tämä on ehkä parasta kakkua mitä olen koskaan syönyt. Sinäpä sen sanoit kultasein 😉

Snickers raakakakku

POHJA

  • 2,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja saksanpähkinöitä sekä manteleita)
  • 12 taatelia kivet poistettuna
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljauutetta/ 0,5 tl aitovaniljajauhetta

KARAMELLIKASTIKE

  • 10 taatelia kivet poistettuna ja 10 minuuttia kuumassa vedessä liotettuina + kuivattuna
  • 3 tl kookosöljyä
  • 1 tl aitovaniljajauhetta
  • 2 rkl suolatonta maapähkinävoita

MAAPÄHKINÄVOIMOUSSE

  • 2 tölkkiä (á 400 ml ) kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettyjä! Pirkan kookosmaito melkeinpä parasta omasta mielestäni.
  • 2 dl suolatonta maapähkinävoita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 0,5 tl aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Vuoraa 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin niin kostuta sormia hieman vedellä. Nosta vuoka pakastimeen.

Valmista seuraavaksi karamellikastike. Kuivaa kuumassa vedessä pehmenneet taatelit ja laita sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit käyttää samaa kannua kuin pohjan teossa. Sitä ei tarvitse pestä. Aja ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta takaisin pakastimeen.

Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen. Säästä loppu ”kookosvesi” vaikkapa smoothieen. Lisää loputkin moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Sivele tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku yön yli pakkaseen. Voit koristella kakkua jo ennen pakastimeen laittamista halutessasi!

Nosta kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan, koristele esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla ja suolatuilla pähkinöillä ja leikkaa palasiksi. Voit pakastaa kakkupaloja uudestaan jos tarvis.

Nauti!

snickers raakakakku

Vaikka kuinka tahtoisin ottaa kunnian tästä jumalaisen hyvästä kakusta itselleni niin en sitä kuitenkaan voi tehdä. Alkuperäisen englanninkielisen reseptin löydät täältä.

Jonna

28 vastausta artikkeliin “Jumalaisen hyvä snickers raakakakku”

    • Löytyy ihan suuremmista marketeista, leivontaliikkeistä ja luontaistuotekaupoista 😊

  1. Halleluja! Ehdin jo niin kuolata tuota kuvaa aiemmassa postauksessa 😀 Kiitos reseptistä! Kivan helppo ja simppelit ainekset. Olen tehnyt Mars-patukoita raakoina ja ne on ihan täydellisiä – taateleiden ja määpähkinävoin kombolla ei voi mennä ikinä metsään 😀 Tuohon Snickers-kakkuun sopii varmasti täydellisesti lisukkeeksi suolapähkinät. Gosh, näinköhän maltan odottaa viikonloppuun saakka, että kokeilen tätä! Kuinka pitkän kommentin voikaan saada pelkästä kakusta! 😀

  2. Onks pakko laittaa tollasia kuvia!?? 😀
    Kakku ei näytä yhtään terveelliseltä! 😀

    • 😀 😀

      Onhan tässä kakussa toki rasvaa, mut ei ole huonoa rasvaa saati sokeria!

  3. Superhyvän näköistä. Mä oon tehnyt Snickers-jäätelökakkua Vaneljan ohjeella (http://vanelja.com/ruoka/herkut/view.php?id=126) ja siitä tuli kyllä ihan tautisen hyvää, luultavasti nää on aika samantapaisia virityksiä.

    On nää satavarmasti parempia herkkuja kuin perinteisimmät setit joissa on sekä sokeria että usein epäterveellisiä rasvoja. Kuitenkin, mua itseäni on kyllä jo vähän alkanut arveluttaa, onko hillitön kookosrasvamäärienkään nauttiminen automaattisesti tosi jees. Tyydyttynyttä rasvaa se kuitenkin yhä on, ja magnesiumia ja fosforia lukuun ottamatta kookosmaito (saati kookosrasva) eivät ole erityisen vitamiini- tai hivenainepitoisia tuotteita.

    Sori, meni sivuraiteille, aion itsekin jatkossa nauttia hyvällä omallatunnolla kyllä näitä juttuja ”parempina herkkuina”, mutta ehkä oon aavistuksen muuttunut kriittisemmäksi sille ajatukselle että kaikki raakaleivonnaiset olis automaattisesti superterveellisiä. Pääosin niiden superterveellisyys taitaa loppujen lopuksi tulla pähkinöistä, kaakaoainesosista ja mahdolliista marjoista/hedelmistä. 🙂

    Mainitsit joskus sulla olevan jäätelökoneen, tässä pari yksinkertaista reseptipohjaa jos haluat kaivella sitä naftaliinista kevään kunniaksi. (Ja kyllä, kookosmaitoa on näissäkin, nam! :D)

    Protskujäätelö:
    2 dl kasvimaitoa
    0,5-1 dl kookosmaitoa (riippuen miten kermaista haluaa)
    (1/2 banaani, jos kookosmaitoa on vähemmän)
    1 dl maustettua (hera)proteiinia
    ripaus vaniljaa / vanilja-aromia
    lisämakeutusta, jos oma maku vaatii

    Jos haluaa ”raakajäätelöä”, proteiini jää pois (paitsi jos käyttää jotain maustettua raakaproteiinia) ja sen voi korvata makeutuksella + hedelmä- tai marjasoseella, esimerkiksi mangosose ja mansikkasose toimivat tosi hyvin.

    Suklaaprotskujäätelö:
    2 dl kasvimaitoa
    1 dl kookosmaitoa
    1 dl suklaanmakuista heraproteiinia
    1 rkl raakakaakaojauhetta
    ripaus vaniljaa / vanilja-aromia
    tarv. lisämakeutusta

    Smoothiejäätelö: periaatteessa lähes minkä tahansa smoothien voi vetäistä jäätelöksi, kunhan seassa on riittävästi jähmettyvää rasvaa (kookosmaito/kookosöljy/kaakaovoi) tai tuote on lähtökohtaisesti muuten tosi paksua. Koska kylmä vähän tainnuttaa makuja, itse tykkään laittaa jätskiin suhteessa vähän enemmän makeutusta.

    Tuunaus 1: sekaan voi heittää pähkinärouhetta jo tekovaiheessa
    Tuunaus 2: valmiin jätskin sekaan voi sekoittaa maapähkinävoita
    Tuunaus 3: päälle voi kaataa tuollaista karamellikastiketta

    • Mä uskon, että kookosmaitojen käytössäkin se kultainen keskitie on kaikista paras. Jos mietin esimerkiksi omaa viikkottaista kookosrasvojen ja -maitojen käyttöä niin viikkotasolla ne jää aika vähäisiksi. Mä tungen usein kakut pakkaseen ja napsin sieltä sitten kun herkun nälkä tulee 🙂

      Hei kiitos jätskiohjeista! Just viikonloppuna mietin, että pitäiskin laittaa taas jätskikone käyntiin ja etsiä uusia ohjeita, mutta tässähän näitä tuli 🙂 Pitäis vaan ostaa maustettuja protskuja. Niitä ei ole meillä yhtään…

  4. Moi! Mikä tehosekoitin sulla on käytössä? 🙂 Mietin vaan että millä saisi nuo pähkinät muruksi😊

    • Mulla on itse asiassa useampi, mutta tämän tein KitchenAidilla. Tehoja taitaa olla joku viitisensataa. Surauttelin itsekin moneen kertaan pohjaa tasaikse, hämmensin vaan lusikalla välissä.

  5. Voi luoja näyttää ihanalta!!!!! Osaatko sanoa, millä kookoksen (hiutaleet, öly, maito) voisi korvata? En vaan millään totu sen makuun 🙁 Maistuu mielestäni tunkkaiselta ja siitä tulee päänsärkyä 😀 Joissain raakakauissa se menee, kun sitä ei ole hirveesti 🙂

    • Mun mielestä tässä kakussa kookosmaito on vähän niin kuin ”se juttu”. Ehkä kaiken muun voisikin korvata, mutta ei kookosmaitoa…vai keksiikö joku muu ratkaisua tähän??

  6. Meidän kaupassa ei ollut kuin KARA:n 2dl kookosmaitotetroja. Käyköhän ne. etsin ihan metallitölkkejä mutta ei vaan löytynyt…

    • Varmasti käy, mutta sun täytyy ostaa niitä useampi. Yksi peltinen tölkki taitaa olla 400 ml 🙂

  7. Ounou, tein kakun ja ihmettelin että moussesta ei varmaan tullut sitä mitä piti. Ohjeeseen vois tarkentaa minkä kokoisia kookosmaito tölkkejä. Puolikas määrä maistuu varmaankin erilaiselta. Ja etenkin näyttää. 🙁

    • Siis minkä kokoisia käytit? Itse en ole tölkkejä löytänyt kuin 400 ml kokoisina! Täytyypä laittaa lisähuomautus!

    • Ne taitaa olla puolikuivattuja. Olen itse ostanut ihan lähikaupasta. Myydään pahvisessa rasiassa 😊

    • Ihan varmasti voi! Maku ei ehkä ole ihan sama, mutta tuskin tulee huonoa silläkään 🙂

  8. Onko kakku pakko laittaa pakkaseen, riittääkö jääkaappi? Irtoaako tämä vuuasta helposti vai olisiko hyvä olla kelmu siinä välissä? 🙂

    • Veikkaan, että jääkaappi ei riitä, koska jähmetysaineita ei ole kovin paljon. Voihan sitä toki kokeilla! Itse en ole käyttänyt kelmua ollenkaan vaan olen leikannut sen veitsellä, mutta varmasti irtoaa hyvin kelmulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 52
Tykkää jutusta