Hitaat aamut ja superhyvät pinaattiletut

*Sisältää mainoslinkkejä

Processed with VSCO with a6 preset

*Sis.mainoslinkin

Ai että mä rakastan hitaita aamuja! Elän suorastaan niitä varten. Laitan arkenakin kellon soimaan pikkasen liian aikaisin ihan vain sen takia, että saan heräillä ja tehdä asioita ihan rauhassa. Teen näin ihan senkin kustannuksella, että yöunet jää vähäisemmäksi, mutta tarvitsen joka aamu hieman omaa aikaa. Muuten ei päivä lähde hyvin käyntiin. Testattu on! Tänään oli juuri tällainen ihanan hidas aamu, kiitos ylimääräisen vapaapäivän. Heräsin pikku hiljaa, selasin sähköpostit, keittelin teetä ja laitoin aamupala. Söin rauhassa ja katselin ohjelmaa tabletilta. Suunnittelin päivän kulkua. Tällä tavalla mun päivä käynnistyy ehdottomasti parhaiten. Olen aamuisin todella energinen ja ajoitan mahdolliset kotityöt aina vapaapäivinä aamupäivään. No, kauan en ehtinyt siivoilla ennen kuin mies ilmoitti että lähdetään anoppilaan. Onneksi huomenna on uusi hidas aamu tiedossa!

No sitten ne pinaattiletut. Pinaattulettuja olen tehnyt viime aikoina useammin itse kuin ostanut kaupasta. Oma tekemät pesee kaupan valmiit plädyt 100-0! Tällä viikolla tein pinaattilettuja Anton&Antonin ruokakassin ohjeen mukaan. Vitsi niistä tuli hyviä! Varmasti parhaita, joita olen koskaan syönyt. Näitä tulen tekemään uudestaankin, koska ne menivät meillä kuin kuumille kiville. Lettujen kylkeen valmistin ohjeen mukana vielä ihanan tomaatti-fetahässäkän, joka sopi pinaattilettujen kanssa mielettömän hyvin. Suosittelen kokeilemaan!

Processed with VSCO with a6 preset

Pinaattiletut ja tomaatti-kevätsipulisalatti fetajuustolla

 • 100g tuoretta pinaattia
 • 2 kananmunaa
 • 4 dl maitoa
 • 2 dl spelttijauhoja
 • suolaa
 • 1 rkl voisula
 • voita paistamiseen

Tomaatti-kevätsipulisalaatti

 • 2 tomaattia
 • 2-3 kevätsipulia
 • oliiviöljyä
 • 1/2 pkt fetajuustoa

Huuhdo ja hienonna pinaatti. Vatkaa kananmunat, maito, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Lisää voisula ja pinaatti taikinaan ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Paista letut kullanruskeiksi voissa. Itse päädyin tekemään pieniä lettusia, koska ne ovat helpompia kääntää. 

Tomaatti-kevätsipulisalaatti: Viipaloi tomaatit ja kevätsipulit. Sekoita salaattiainekset ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja muusta salaattiin fetajuustoa. Tarjoa pinaattulettujen kanssa!

Jos ruokakassit kiinnostavat niin tsekkaa esim. Anton&Antonin ruokakassi täältä ja Sannan ruokakassi täältä*. Näillä saa kyllä kivasti vaihtelua arkiruokiin ja kaupassa käynti helpottuu huomattavasti 🙂

 

 

Jonna

12 vastausta artikkeliin “Hitaat aamut ja superhyvät pinaattiletut”

 1. Täällä samanlainen aamuihminen 😊
  Just joku päivä aattelin, että pinaattilettuja vois joku päivä tehdä 😀

  • Aamut on parhautta <3 Tee ihmeessä plädyjä, ne on niiiin hyviä!

 2. Pinaatti on parasta ihan kaikkialla, voisin syödä sitä kaikilla aterioilla. pinaattiletut nostalginen lapsuusmuisto jota tulee tehtyä kotonakin. ja ehdottomasti raejuuston kanssa, vaikka monet pitää sitä outona. vitsi kun kaipaan koulun pinaattilettuja! siis niin hyviä!

  • Koulun pinaattiletut muuten oli todella hyviä! Ja tonnikalasalaatti on toinen mikä toimii hyvin pinaattilettujen kanssa 😉

 3. Äää! täällä kans yks aamujenrakastaja<3 Tää resepti kuulostaa tosi hyvältä ja oon aina ollu ihan hulluna pinaatti lättyihin!! tätä täytyy ehdottomasti testailla!

  Mun blogissa nyt äsken julkasin just uuden postauksen otsikolla "Lupa muuttua"

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

  • Kokeilehan ihmeessä, oli mielettömän hyviä! Ja hyvä postaus 😉

 4. Oi nam, vaikuttaa hyvälle ohjeelle! Meillä täällä keski-suomessa oli aina yläasteella mustikka jugurttia pinaattilettujen kanssa. Dipattiin niitä lettuja siihen jugurttiin ja ääntä kohden 😄

 5. Näin on. Päivässä parasta on AAMU !! Ajoissa ylös. Aamulenkki, Iso aamiainen. Oli arki tai pyhä 🙂
  Siinä resepti hyvään päivään. 😉

  • Aamulenkki, hyvä kun muistutit! Jos herään huomenna ajoissa niin ei muuta kuin nastikset jalkaan ja lenkille 😉

  • Hitaat aamut on parhautta 🙂 Voi kun voittais vaikka lotosta ja vois aina viettää hitaita aamuja. Menis töihin sillon kun huvittais 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta