Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä on kokattu ja syöty viime aikoina todella paljon bataattia. Mies syö sitä muutenkin melkein päivittäin, mutta mulla bataatti kuuluu ruokavalioon kausittain. Nyt olen syönyt sitä lyhyellä aikavälillä ranskalaisina, keitettynä, piirakassa, paistettuna…ja tykkään! Isoon ja nopeaan nälkään bataatti valmistuu hetkessä mikrossa, jossa tämän ohjeen bataatitkin kypsensin. Laitan ensi viikolla tulemaan aivan ihanan bataattipiirakankin ohjeen, se oli täysi hitti! Ilmeisesti meillä syödään tulevaisuudessakin paljon bataattia, koska olen haalinut kauhean kasan ideoita ja reseptejä itselleni! Syöttekö te paljon bataattia?

Tämä resepti on peräisin Anton & Antonin ruokakassista!

Tacomaustetulla täytetyt bataatit, ranskankerma ja avocado

  • 2 pientä bataattia tai 1 iso
  • 250g jauhelihaa
  • vettä
  • 3 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 avocado
  • 1 lime, raastettu kuori ja mehu
  • 1 tomaatti
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä bataatteja mikrossa 5-10 minuuttia bataatin koosta riippuen.

Hienonna kevätsipuli ja valkosipulit. Lämmitä öljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää liha ja paista kunnes se saa väriä, lisää tilkka vettä. Mausta tomaattipyreellä, tacomausteella, suolalla ja pippurilla.

Hienonna tomaatti. Koverra avocadon liha ja survo se haarukalla tasaiseksi. Lisää tomaatti, raastettu limenkuori ja -mehu ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise bataatit ja täytä puolikkaat lihaseoksella, avocadoseoksella ja nokareella ranskankermaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jonna

2 vastausta artikkeliin “Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 15
Tykkää jutusta