Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

mangojuustokakku browniepohjalla

Uusi löytö: mangojuustokakku browniepohjalla!

No nyt on viety muuten mangojuustokakku uudelle tasolle! Meillä mies tykkää mangojuustokakusta yli kaiken, mutta se täytyy valmistaa perinteisesti keksipohjasta sekä mangokiilteestä. Hän veti kerran kokonaisen kakun ihan yksikseen viikonlopun aikana eikä tehnyt edes tiukkaa! Tykkään tehdä erilaisia juustokakkuja ja tätäkin kakkua värkkäsin viime perjantaina vielä yhdentoista aikaan illalla. Piti nimittäin saada herkutella sillä lauantaina. Perinteisen liivatejähmettämisen sijaan tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla. Sen vuoksi kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta rakenne ehtii jähmettyä ja maut tasaantua. Tässä reseptissä parasta on täytteen pehmeä maku yhdistettynä ihanan suklaiseen browniepohjaan. Makupari on aivan mahtava, mutta pienenä varoituksena – tätä kakkua voi oikeasti syödä useamman palan! Onko se sitten hyvä vai huono asia – sen päätät sinä itse.

Kauniin keltaisen värinsä ansiosta tämä kakku sopii erinomaisesti esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään!

Mangojuustokakku browniepohjalla

Pohja:

  • 100g voita
  • 100g tummaa suklaata
  • 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta

Täyte:

  • 400g maitorahkaa
  • 200g ranskankermaa (rasvaa 28-34%)
  • 200g tuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 3 kpl kananmunia (M-koko)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2 dl mangososetta (itse käytin Pilttiä)
  • 2 rkl limettimehua

Valmista ensin pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Vuoraa 24-26 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada pohjataikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä (itse jäähdytin 30 minuuttia parvekkeella).

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Valuta täyte varovasti esipaistetulla suklaapohjalle.

Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että  täyte hieman marmoroituu.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Huom. Laitoin itse täytteeseen rahkaa 250g, ranskankermaa 150g ja tuorejuustoa 200g. Tuli todella hyvää niinkin!

Onko mangojuustokakku browniepohjalla teille jo tuttu?

Alkuperäinen resepti Maku.fi.

Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 13
Tykkää jutusta