Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Tilasinpa pitkästä aikaa meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin! En ole pitkään aikaan tilannut mitään ruokakasseja tai -bokseja meille, koska menu ei vain ole napannut kunnolla. Eilen viiden jälkeen ovikello soi ja lähetti seisoi ovella mielettömän freshin ja upean kala-kasviskassin kanssa. Vitsi mä tulin iloiseksi sen sisällöstä! Olen koko viikon ollut kotona kipeänä, joten iloa on pitänyt repiä varsin pienistä asioista. Mietin pitkään jaksanko edes alkaa tekemään ruokaa, mutta tämä resepti vaikutti niin helpolta, että nälkä vei voiton. Sanotaanko näin, että mun ruokavalio ei ole viime päivinä ollut mikään kovin monipuolinen ja runsas…Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella luki listassa ja koska kala ei kovin kauan aina säily niin sillä aloitettiin. Turskaa olen tehnyt aiemminkin ja pidän siitä kovasti. Tyttö on meillä myös hulluna kalaan, mutta kookosleivitys ei oikein läpäissyt hänen makuseulaansa. No, näinä päivinä mikään ei läpäise sitä. Tässä reseptissä mango-chilikastike oli valmiista purkista, muut tehtiin itse. Tämä resepti oli harvinaisen nopea toteuttaa!

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

  • 300g turskafileitä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • 1/2 ruukku korianteria
  • oliiviöljyä
  • chilijauhetta
  • 1 lime
  • 1 purkki Lallerstedtin mango-chilikastiketta
  • riisiä lisukkeeksi

Keitä riisiä syöjien lukumäärän mukaan. Kaada kookoshiutaleet lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle.Riko keltuainen haarukalla ja sekoita. Käännä kalafileet ensin kananmunassa ja sitten kookoshiutaleissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista seuraavaksi salsa. Jaa avokado kahtia, poista kivi ja vedä veitsellä hedelmälihaan poikkiviiltoja vaakaan ja pystyyn. Koverra lusikan avulla valmiit kuutiot avokadosta kulhoon. Kuutioi paprika. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta chilijauheella, limemehulla, oliiviöljyllä ja korianterilla.

Paista kalaa 2-3 minuttia per puoli, jotta se saa kauniin värin.

Tarjoa kala keitetyn riisin, mango-chilikastikkeen ja avokadosalsan kanssa! On hyvää!

Tsekkaa myös:

Pestopasta ja sitruunalla maustettu kala

Viljattomat pinaatti-broileripullat

Vuohenjuusto-tomaattipasta

Kookoslohi ja nuudelit

Röstiperuna, katkaraputahna ja avokado

Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta