Täyttävä Sportti-kulho sporttimimmille!

Sportti-kulho

Kaupallinen kampanja – Yhteistyössä HK.

Rakastan yli kaiken helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Sellaista, jonka tekemiseen menee maksimissaan 30 minuuttia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Raaka-aineet helppoon arkiruokaan saa ihan lähikaupasta: laadukkaita kasviksia, hyvä proteiininlähde, hyvää rasvaa ja tarvittaessa riittävästi hiilihydraatteja. Meidän perhe on sekasyöjäsakkia ja jos tytöltä kysytään mitä laitetaan ruuaksi niin vastaus on aina: makaronia ja jauhelihaa. Joskus saattaa joku muukin vaihtoehto suusta lipsahtaa, mutta ehkä arvaatte jo miten helpolla pääsen arkena! Itse taas olen helposti kyllästyvää sorttia ja haluan testailla uusia reseptejä tuon tuosta tai ainakin vaihdella joitain ainesosia hyväksi havaituista komboista. Tärkeintä arkiruuissa on kuitenkin se, että ne ovat täyttäviä, ravinteikkaita ja jaksan tehdä ne alusta loppuun hikisen treenin päälle! Kukapa sitä jaksaisi haudutella monen tunnin ruokia, kun nälkä on kiljuva jälkikasvun lisäksi..

Omaan ruokavaliooni proteiini kuuluu rasvan ja hiilihydraattien ohella hyvin tärkeänä osatekijänä. Haluan ylläpitää ja mielellään myös kehittää lihasmassaa ja se ei kyllä onnistu ilman riittävää proteiininmäärää ruokavaliossa. Myönnän, joskus proteiinin kanssa meni vähän yli, mutta nykyään syön proteiinia noin 2g/painokilo, joka on tämän kokoiselle mimmille varsin passeli määrä. Mun lautaselta löytyy 95% aterioista jokin proteiininlähde, joten tuo määrä täytyy helposti päivän mittaan. Hiilihydraatteja taas syön ihan fiiliksen mukaan, mutta pyrin syömään suurimmat hiilarimäärät treenien ympärillä, jolloin kroppa käyttää ne parhaiten hyödykseen. Tämän kertainen resepti onkin siitä hauska, että jokainen pystyy lisäämään siihen hiilaria sellaisen määrän kuin haluaa tai olla lisäämättä!

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho on hyvä pläjäys laadukasta proteiinia, värikkäitä kasviksia ja hyvää rasvaa. Proteiininlähteenä toimii uusi Hk Sportti -jauheliha, joka sisältää vain 5% rasvaa ja 21g proteiinia per 100g. Melkoisen hyvä kombo siis! Lisäspeksit ja muita reseptejä tuotteesta: www.hksportti.fi. Sportti-kulho sisältää jauhelihan lisäksi myös paljon vihanneksia ja kasviksia sekä iiiison lorauksen oliiviöljyä. Tällä kombolla kulhon voi nauttia esimerkiksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun lisäät sekaan vielä hiilihydraatteja, kuten riisiä tai bataattia, saat hyvän treenin jälkeisen aterian, jolla räjäytät muskelit kasvuun! Tämä ateria on todella helppoa ja nopeaa valmistaa, kuten kunnon arkiruuan kuuluukin. Aikaa ruuan tekemiseen meni noin 20 minuuttia.

Täyttävä Sportti-kulho (2-3 annosta)

  • 300g Hk Sportti 5% -jauhelihaa
  • 5 isoa kaalin lehteä
  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna (valinnainen)
  • jokin hiilihydraatin lähde, kuten bataattia tai riisiä (valinnainen)
  • suolaa, pippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Jos käytät hiilihydraattia tässä ateriassa, laita se ensimmäisenä kypsenemään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sekaan Hk Sportti 5% -jauheliha ja anna kypsentyä pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi grillimausteella tai muilla haluamillasi mausteilla. Tulisen ruuan ystävä voi tujauttaa sekaan myös tuoretta chiliä!

Jauhelihan kypsentyessä pilko kaalin ja lehtikaalin lehdet pieniksi. Kuori porkkana ja raasta se raastimella karkeaksi raasteeksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kun jauheliha on kypsä, siirrä se lautaselle tai kulhoon odottamaan. Laita kaikki kasvikset pannulle kypsymään. Sinun ei tarvitse pestä pannua välissä ellet välttämättä halua. Kypsennä kasviksia, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ripauta vähän suolaa sekaan ja sekoita kunnolla. Siirrä kasvikset lautaselle ja lisää osa jauhelihasta päälle. Sekoita. Paista halutessasi vielä kananmuna annoksen päälle lisää makua tuomaan. Tuoreet yrtitkään eivät annosta ainakaan huononna 😉 Lorauta viimeisenä reilusti oliiviöljyä!

Nautiskele protiini- ja kasvisrikas ateria heti aamutuimaan tai rankan treenin jälkeen ja seuraa kuinka muskelit kasvavat kohisten 😉

Joko Hk Sportti -jauheliha on teille tuttu?

Sportti-kulho

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro – vaihtoehto leivälle!

Tällä viikolla mun normaali aamupala on kyllästyttänyt kovasti ja kaipasin siihen taas vaihtelua. Kaurapuuroa en aamuisin kykene syömään keitettynä, joten ajattelin josko paistettu versio toimisi taas. Ja kyllähän se toimi! Tein joskus niin paljon viljattomia leivonnaisia joihin tuli yhdeksi raaka-aineeksi banaania ettei banaani ole vähään aikaa maistunut muuten kuin riisikakun päällä tai smoothien seassa. Annoin sille kuitenkin tässä tapauksessa tilaisuuden ja uunissa paistetun puuron seassa sillä on oikein mukava makeutta tuova vaikutus. Banaani ei ole tässä puurossa missään nimessä liian hallitseva maku! Itsehän rakastan maapähkinävoita valtavasti ja olen saanut tartutettua saman hulluuden myös lapseeni. Eilenkin lusikoitiin kilpaa maapähkinävoita suoraan purkista. Meille ostetaan nykyään ihan suosiolla kilon pönttöjä maapähkinävoita, koska se on niin hyvää! Yritän pitää tämän hulluuden hallinnassa ja syödä Maximissaan lusikallisen päivässä. Onneksi tämän aamupalan sekaan sai lusikoida pähkinäistä herkkua kunnolla ihan luvan kanssa 😉 Parasta!

Itse tykkään uunissa paistetuissa puuroissa paistaa ne aika kovaksi ja ”kuivaksi”. Silloin puurossa on kivan rapsakka koostumus ja näistähän voi pienellä fiksaamisella tehdä vaikkapa välipalapatukoita! Jos tahdot puurosta mieluummin löysempää niin lyhennä annettua paistoaikaa hieman.

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 banaania
  • 2,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus aitovaniljajauhetta
  • 2 rkl maapähkinävoita + lisää päälle

Laite uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunin kestävä vuoka (minulla n. 10 x 25 cm) voilla tai kookosöljyllä.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Muussaa toinen banaaneista haarukalla ja kaada kuivien aineiden sekaan. Lisää kauramaito ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuroainekset uunivuokaan ja paista keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna puuron jäähtyä hetki. Viipaloi päälle toinen banaani ja pirskottele maapähkinävoita päällimmäiseksi reilulla kädellä. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. Hyvää on!

Onko uunipuuro teidän juttu? Entä onko banaani-maapähkinävoipuuro tuttu tai jokin sen variaatioista?

Tsekkaa myös:

Mustikkapullapuuro

Sweat dreams -puuro

Riisipuuro crock potissa

Ellan täyteläinen kookospuuro

Suklainen purnukkapuuro

Täyteläinen puolukkapuuro

Suklaa-maapähkinävoipuuro

 

Viikon 29 ruokapäiväkirja – paastoa & mäkkäriä

viikon 29 ruokapäiväkirja

Huhheijakkaa, onneksi on perjantai ja sen kunniaksi päräytetään ilmoille viikon 29 ruokapäiväkirja! Viime viikolla sain tosiaan idean kokeilla 5:2 dieettiä ja voin eilisen paastopäivän jäljiltä sanoa ettei taida olla mun pala kakkua. Heräsin armottoman väsyneenä tänäkin aamuna, suu oli järjettömän kuiva vaikka join eilen vettä reilusti ja sokerit olivat niin alhaalla että tärisin hervottomasti, kun nousin sängystä. Ja mulla on vielä korkeammat kalorit kuin ”oikeassa” viiskakkosessa. Joillekin tämä varmaan sopii, mutta ei ole mun juttu. Olen kuullut 5:2 dieetistä paljon hyvää ja jotkut varmasti jaksavat ongelmitta useammankin kuukauden. Itse kun pidän ruuasta melko lailla niin taidan mieluummin tyytyä syömään ihan tasaisesti ja nauttia elämästä 😉 No, tulipahan taas kokeiltua! Pidemmittä puheitta, viikon 29 ruokapäiväkirja olkaa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

Ei treeniä, koska fyssari

päivän aikana pyöräily 13 km

5.20 mukillinen smoothieta, pari kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä ja omena

11.15 Kokkikartanon feta-kasviskiusaus

14.30 puuroa ja marjoja

18.30 spagettia, nyhtökauraa, herneitä ja avocadoa

21.00 ruisleipää päällisillä

TIISTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

pyöräilyä päivän aikana 13 km

5.30 smoothieta, kauraleipää juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä

11.15 edellisen päivän ruokaa + tomaattia

14.45 puuroa, marjoja ja Nutisalin jogurttisekoitusta

17-18 treeni: clean & jerk + 50 burpeeta

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihaa ja herneitä

21.00 fastin protskuvanukas mustikoilla

KESKIVIIKKO (paastopäivä)

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 3 munan valkuaista + 1 kokonainen muna, mustaherukoita ja teetä

9.00 teetä

11.00 tattaripuuroa, mustaherukoita ja 2 valkuaista

15.00 riisikakkuja ja 2 valkuaista

16.30-17.30 liikkuvuustunti

19.00 salaattikääröjä, joissa linssejä, porkkanaraastetta ja salaatinlehtiä

TORSTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, manteleita, omenaa ja teetä

9.00 mandariini ja teetä

11.15 riisiä, jauhelihaa ja herneitä

14.00 puuroa, marjoja, pähkinöitä ja 2 valkuaista

17.00 anoppilassa lohi-perunalaatikkoa, näkkäri ja tomaattia

21.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja kananmunalla

PERJANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

9.00 teetä

11.00 vihanneksia, avocadoa ja jauhelihaa

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17 lihashuoltotunti

19.00 paneerattuja kalafileitä, riisiä ja vihanneksia

21.30 omenaa ja porkkanaa

LAUANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja manteleilla + teetä

13-15 leffassa kaksi riisipiirakkaa ja kaksi tescon keksiä

17.00 banaani ja pähkinöitä

19.30 Mäkkärin maestro -ateria

illan aikana irtareita

21.30 omena ja maapähkinävoita

SUNNUNTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraciabattaa salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla sekä teetä

14.00 puuroa mustikoilla ja pähkinöillä

16-18 treeni: rinnallevetoja kyykyn kautta, juoksa, leukoja, punnerruksia ja oman painon kyykkyjä + lihashuoltoa

Treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.30 nyhtökauraa, riisiä ja salaattia

jälkkäriksi tescon keksi

21.30 kaksi keitettyä kananmunaa

Mä niin nautin kun oon saanut olla kotosalla ja palata normaalin ruokarytmiin! Aika iisistihän tämä kävi. Haluaisin enemmän tehdä kasvisruokia, mutta homma ei ole vielä kovin hyvin hanskassa enkä kauppaan mennessä koskaan keksi mitä kasvisruokaa laittaisin. Tähän asiaan täytyy panostaa ehdottomasti enemmän ja ainoa keinoon selkeä suunnitelmallisuus. Täytyy ottaa taas käyttöön ruokalistan teko sunnuntaisin ja tsekkailla sopivia reseptejä. Niitäkin mulla on kotona vino pino lehdistä kerättynä, mutta eihän ne koskaan ole kaupassa mukana! Täytyy ehkä kuvata kaikki hyvät reseptit puhelimeen valmiiksi ja tehdä oma reseptit-kansio niille 🙂 Näin homma ehkä helpottuisi vai mitä olette mieltä?

Miltäs viikon 29 ruokapäiväkirja näyttää?

Pyöräilyä joka päivä noin 13 km (paitsi viikonloppuna).

Vaniljainen proteiiniherkku juhannuksen kunniaksi!

vaniljainen proteiiniherkku

Helou! Kuinkas teidän juhannus meni? Onko tukka kipee hei? Mulla nimittäin ei ole. Vietettiin jussia perinteiseen tapaan isolla porukalla täällä mökkimaisemissa. Ilta eteni varsin rauhallisissa merkeissä hyvin syöden, juoden ja kuulumisia vaihtaen. Join yhden lasillisen valkkaria ja lasillisen likööriä, joka nenän eteeni kauniisti pyytämättä kannettiin. Syötiin mielettömän hyvää kinkkupiirakkaa, täytekakkua ja brita-kakkua. Seurueeseen kuului myös useampi koira, joita rapsuteltiin tytön kanssa tämän tästä. Taitaa mimmillä olla pienoinen koirakuume! Sen verran tiiviisti hän koirien seurassa viihtyi. Nukkumaan könyttiin yhden aikaan yöllä ja tänään onkin sitten väsyttänyt aika lailla. Ei voi muuta sanoa kuin että hauskaa oli ja ensi vuonna uudestaan 🙂

Juhannusherkuttelun jälkeen kaipaan ainakin itse jotain vähän kevyempää. Bongasin tämän proteiiniherkun ohjeen Miisas -vlogista, mutta muuntelin sitä hieman omaan tuttuun tapaani. Vaniljainen proteiiniherkku käy hyvin niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja siihen tulevia aineksia voi muunnella maailmaan ääriin saakka. Rakastan itse helppoja ja hyviä reseptejä, jotka töhäyttää blenderilla nopeasti valmiiksi. Tietysti jos haluat oikein jäätelömäisen rakenteen niin banaaneja kannattaa olla aina varalla pakkasessa!

Vaniljainen proteiiniherkku

  • 1 jäinen banaani
  • 1 prk vaniljan makuista proteiinipuddingia (Ehrmann, Njie, Puddix…jne)
  • marjoja pakkasesta (minulla mustaviinimarjoja)
  • loraus kauramaitoa tai muuta nestettä makusi mukaan
  • ripaus vaniljajauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaada annos kulhoon, koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele välittömästi 🙂

vaniljainen proteiiniherkku

 

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

mustikkapullapuuroa

Mietiskelin sunnuntaina mikä olisi helppo ja hyvä aamupala, josta riittäisi useammalle aamulle syötävää. En syö normaalisti kovin usein aamulla puuroa, koska se ei vain yksinkertaisesti maistu minulle aamupalana. Löysin tämän mustikkapullapuuron ohjeen Puuron uusi aika -kirjasta jo aikoja sitten, mutta se muistui uudelleen mieleeni, kun selailin kirjaa sunnuntaina. Puuro tehdään uunissa, joten siitä tulee kivan jämäkkää ja rapsakkaa! En nyt tiedä maistuuko se mustikkapullalle, mutta jotain samaa makua siinä kyllä on. Mustikkapullapuuroa olen syönyt kolmena aamuna putkeen ja teen sitä varmasti uudelleen. Ohje on helppo eikä vaadi mitään erikoisia raaka-aineita, jos kookosmaitoa ei lasketa erikoiseksi. Ei muuta kuin mustikkapullapuuroa tekemään!

Kaipaisin itse enemmän juuri tällaisia uunissa tehtäviä puuroja. En ehdi koskaan aamuisin keitellä puuroa kattilassa ja mikropuuro on ihan annelista, vaikka sitäkin tulee silloin tällöin syötyä paremman puutteessa. Kyllä puuro täytyy tehdä kattilassa tai uunissa, jos haluaa oikeasti hyvää! Puuron uusi aika -kirjassa on myös suolaisten puurojen ohjeita. Ehkä testaan niitä seuraavaksi! Olin pari vuotta sitten Anton&Anton myymälän avajaisissa ja siellä oli tarjolla mielettömän hyvää suolaista kaurapuuroa. Puuroon tuli ainakin pestoa, parmesaania ja pinjansiemeniä. Erilaisia täytevaihtoehtoja oli vaikka kuinka paljon! Muistan vain ihmetelleeni kuinka hyvää se puuro oli, vaikka sekaan oli ripoteltu paljon ei puuromaisia asioita. Jännää! Oletteko te koskaan maistaneet suolaista puuroa? Siis sellaista, jonka seassa on esimerkiksi herkkusieniä, pestoa tai juustoa? Jos joskus tulee siihen mahdollisuus, suosittelen maistamaan ennakkoluulottomasti. Voitte vaikka yllättyä 😉

Lue täältä postaus Anton & Antonin aamupalalta ja suolaisesta puurosta!

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl ceyloninkanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl vanijlajauhetta
  • 1 muussattu banaani
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se kookosmaidon ja veden kanssa tasaiseksi. Lisää kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi. Voitele uunivuoka kookosöljyllä tai voilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja painele niitä hiukan puuron sekaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Säilytä jääkaapissa ja herkuttele aamuisin!

Viikon 21 ruokapäiväkirja – harvinaisen hyvä viikko!

viikon 21 ruokapäiväkirja

Viikon 21 ruokapäiväkirja jäi tällä kertaa loppuviikkoon kaikenlaisen ylimääräisen häslingin takia. Vietin eilisen päivän uudessa toimipisteessä auttamassa labran väkeä alkuun ja treenin jälkeen olin niin poikki etten jaksanut enää konetta avata. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Viime viikko meni suhteellisen siisteissä merkeissä, olihan vielä herkuton toukokuu menossa. Oltiin viikonloppu mökillä ja perjantaiksi ostin menomatkalle junaan mielettömän herkullisen savulohisalaatin Eat your Greens:stä ja siihen kylkeen Greenstreetin minttusuklaaraakakakkua palasen. Hitsi miten hyvä kombo! Viikonloppuna tehtiin itse mökillä haukipihvejä miehen ja appiukon pyytämistä hauista ja sunnuntaina paisteltiin taas polentalla paneroituja broilerin fileitä. Huomaan, että makuaisti on nyt aivan eri tasolla kuin ennen herkutonta toukokuuta. Eilen kesäkuun koittaessa maistoin palan kakkua salilla ja huomenna me mennään kakkugalleriaan tuhlaamaan mun voittamaa lahjakorttia. Siitä vielä synttäreille…En todellakaan halua enää samaan sokerikoukkuun missä olin huhtikuun puolella. Haluan niin säilyttää juuri tämän fiiliksen! Nähtäväksi jää kuinka tässä onnistun…

Mutta sitten viime viikon kimppuun eli viikon 21 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.20 kauraleipää päällisillä, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

9.00 omena, teetä ja Nutisalin jogurttisekoitusta

11.15 itse tehtyä kanasalaattia

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

kävely kotiin + palkkari

19.00 riisiä, kanaa, avocadotahnaa, punajuurisalaattia ja hapankaalia

21.30 smoothie: banaania, pinaattia, heraa, mustikoita, kauramaitoa

TIISTAI

viikon 21 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

9-9.40 kävely töihin

9.50 Picnicin vihersmoothie

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti ja pala patonkia

16.00 turkkilaista jogurttia, mustikoita ja Nutisalin jogurttisekoitusta

18.40 kauraleipää kinkulla, salaatilla, juustolla ja kurkulla

21.00 mysliä, Ehrmannin suklaapuddingia ja yogurttisekoitusta

KESKIVIIKKO

viikon 21 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä ja teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kanaa, riisiä, vihanneksia ja hummusta

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: mave, tempausveto, tempaus, yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

19.00 riisiä, paneroituja kalafileitä ja vihanneksia

21.15 kaksi riisipiirakkaa päällisillä

TORSTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja

Helatorstai: vapaapäivä! Tsekkaa video päivästä täältä.

10.00 kauraleipää päällisillä, mustikkasmoothie ja teetä

12.30 banaani

13.30-15 treeni: etukyykky, pukkiveto, hyvää huomenta

16.30 riisiä, paneroituja kalafileitä, vihanneksia ja kauraleipä kinkulla ja kurkulal

18.30 Battle oats -patukka (oli hyvää!!!)

21.30 mysliä, omenaa ja Ehrmannin suklaapuddingia

PERJANTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä, mustikkasmoothie ja teetä

9.00 Delightin choco brownie -patukka ja teetä

11.30 kana-cesarsalaatti ja riisipiirakka

16.30 Eat your Greensin sauvolohisalaattia ja jälkkäriksi pala minttusuklaa raakakakkua

19.00 saunamakkara

21.15 Lidlin kaurapalan molemmat puolet kinkulla ja juustolla

LAUANTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja9.30 uuniriisipuuroa, kauraleivän puolikas päällisillä ja 2 kuppia teetä

12.30 omena

14.00 haukipihvejä, perunaa, kermaviilikastiketta ja vihanneksia

16.00 Nutisalin yogurttisekoitusta videota editoidessa ja lehteä lukiessa

18.30 Lidlin kaurapalan molemmat puolet, kinkkua, juustoa ja kurkkua

20.00 saunamakkara

21.30 omena

SUNNUNTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja9.30 kaksi paahtoleipää kinkulla ja juustolla + teetä

13.30 riisiä, polentalla paneroituja kanafileitä, itse tehtyä kastiketta ja vihanneksia

16.00 automatkalla Nutisalin yogurttisekoitusta sekä battle oats -patukka

18.30 turkkilaista jogurttia, pähkinöitä ja marjoja

21.00 good nigth -puuro (resepti tulossa!)

Olen vähän tarkastellut minkälaiseksi mun ruokavalio on herkuttoman toukokuun aikana mennyt ja suht hyvänä se on pysynyt, mutta rennolla otteella kuitenkin. Mulle ei ole mikään ongelma syödä esim. paneroituja kalafileitä tai ostaa välillä valmisruokia. Mulle itselle tärkeintä on, että runko pysyy suhteellisen siistinä mutta myös mieliteoille on sijaa. Liian tiukkapipoinen ei saa ruuan kanssa olla. Edelleen usein kauppaan mennessä en edes tiedä mitä ruokaa sinä päivänä laittaisin, vaan fiilistelen ja menen omien mielihalujen tai muun perheen pyyntöjen mukaan. Nyt olen jopa joinain aamuina saanut aamupalalle lisättyä esim. smoothien ja nälkä pysyy aamupäivällä huomattavasti paremmin poissa kun aiemmin. Erilaiset protskuvanukkaat on mun arjen luksusta vaikkei ne välttämättä mitään maailman ravintorikkainta ruokaa olekaan. Ehkä juurikin ne ja välillä joku patukka pitää herkkuhimot hyvin kurissa. Tällä linjalla jatketaan!

Miltäs viikon 21 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Jos crossfit kiinnostaa niin meidän salille eli crossfit Vantaalle on tulossa onRamp -kurssi (alkeiskurssi) 17-18.6.2017! Ilmoittaudu ja tsekkaa lisätiedot täällä. Sali sijaitsee Vantaan Tammistossa osoitteessa sähkötie 8. Ei muuta kuin tervetuloa mukaan!

Tottumuksien muuttaminen – Miksi se on niin hankalaa?

tottumuksien muuttaminen

Tottumuksien muuttaminen, oli kyse sitten elämäntavoista tai mistä vain, on aikamoinen projekti. Liikunnan aloittaminen on hankalaa ja työläältä tuntuvaa, jos siihen ei ole tottunut. Ruokailutottumuksissa lipsuu helposti vanhoihin tapoihin, jos ajatus ei ole hommassa mukana. Tarvitaan järjetön määrä toistoja, että uusista opeteltavista tavoista tulee tottumuksia, jotka ovat syvällä selkärangassa. Mä tiedän henkilökohtaisesti, että omassakin elämässä on paljon muutoskohteita. Tuskailen usein sekaista kotia, koska meillä ei ole vieläkään joka päiväistä säännöllistä rutiinia kotiaskareisiin. Muistan suunnitelmat aina muutaman päivän kerrallaan ja sitten ne unohtuvat, kunnes koko koti on aivan mullin mallin.

Sama pätee ruokailuihin. Niissäkin on petrattavaa ajanhallinnan sekä laadun kanssa. Teen aika usein ruokaa suurempia annoksia kerralla jolloin ei tarvitse joka ilta olla kokkaamassa. Ongelma on ennemminkin aamu- ja iltapalojen kanssa. En ehdi aamulla tekemään mitään pitkän kaavan kautta, joten mun perusaamupala on pari leipää ja teetä. Se vaan kun ei ole minulle riittävä aamupala. Nyt on yrityksenä alkaa tekemään edellisenä iltana smoothie valmiiksi jääkaappiin, jolloin mun ei tarvitse tehdä sitä aamulla ja herättää koko taloa blenderin surinaan. Toinen on iltapala. Tiedän ettei Ehrmannin vanukas ja mysli ole mitään ravintoarvoiltaan parasta safkaa, mutta sen vetäisen usein koska se on helppo ja nopea valmistaa. Ongelma on ennemminkin se ettei minulla ole aikaa alkaa valmistamaan mitään tai muistan iltapalan juuri ennen nukkumaanmenoa.

Millä ihmeellä saisin muutettua omia tapojani niin, että muistaisin tehdä aamu- ja iltapalat ajoissa? Silloin saisin niistäkin entistä ravinteikkaampia ja parempia. Täytyy varmaan alkaa laittamaan puhelimeen muistutusta tai liimailla jotain post-it lappuja ympäri kotia. En halua olla koko iltaa hellan ääressä sillä muutakin tekemistä olisi ihan riittämiin. Ehkä alan iltaisin vääntämään jättisatsin smoothieta tai smoothiebowlin, josta syön sekä illalla että aamulla. Nyt vain pitäisi saada homma toteutettua ja selkärankaan asti…Joku hyvä systeemi pitäisi saada kodin puhtaana pidon suhteenkin. Muistan juuri ennen nukkumaanmenoa, että ne kattilat jäi sinne tiskialtaaseen ja kaikki muukin ihan levälleen.

Mietin vain, että miten vaikeaa oikeasti on tehdä elämäntaparemonttia kun jo parin asian muuttaminen on näin vaikeaa? Miksi tottumuksien muuttaminen vaatii niin hemmetisti ylimääräistä energiaa ja muistikapasiteettia!?

Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl

Processed with VSCO with c2 preset

Viime lauantaina tein pitkästä aikaa aamupalaksi smoothiebowlin. Auoin vimmoissani laatikoita ja kaappeja ja heittelin blenderiin aineksia summa mutikassa. Joitakin aikoja sitten tein melkeinpä päivittäin smoothiebowleja, erilaisia terveellisiä jäätelöitä sekä perussmoothieita, mutta sitten innostus loppui syystä tai toisesta. Nyt innostus on taas löytynyt tämän herkullisen vihreän smoothiekulhon myötä! Smoothiekulhot on siitä käteviä, että niihin saa upotettua kauhean määrän vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Mun perusohjeeseen kuuluu aina esimerkiksi iso määrä pinaattia. Se ei maistu eikä näy millään tavalla, mutta tuo mukanaan kuitenkin aimoannoksen terveellisiä ja hyvää tekeviä asioita. Näissä on myös se etu, että nälkä pysyy pitkään poissa kun muistaa myös proteiininlähteen, mutta ähkyä näistä ei saa tekemälläkään!

Tämä mun omenan vihreä smoothiekulho ei sisällä omenaa nimestään huolimatta, mutta oli kyllä paras aamupala hetkeen!

Omenan vihreä smoothiebowl

  • 1 jäinen banaani
  • pieni kourallinen jäisiä mangokuutioita paloja
  • puolikas avocado
  • muutama kourallinen pinaattia
  • 3 taatelia
  • loraus sitruunamehua
  • noin 0,5 dl kauramaitoa
  • pari rkl turkkilaista jogurttia
  • 1 kauhallinen vaniljaprotskua

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Itse vedän ensin jäiset asiat jäänmurskaus-toiminnolla sileäksi ja lisään muut ainekset vasta sen jälkeen. Jos blenderissäsi on tällainen toiminta, suosittelen käyttämään sitä 😉

Koristele smoothiekulho esimerkiksi pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä, siemenillä…mitä ikinä kaapistasi löydätkään! Omani koristelin pekaanipähkinöillä, granaattiomenan siemenillä, kookoslastuilla ja chia-siemenillä.

Teettekö te usein smoothiekulhoja ja mitä laitatte niihin?

Processed with VSCO with c2 preset

Uusia ruokakokeiluja – Viime viikon ruokapäiväkirja

unnamed

Vieläkö teitä kiinnostaa ruokapäiväkirja? No, tässä tulee halusitte tai ette 😀 Viime viikolla kokeiltiin taas muutamia uusia reseptejä, lähinnä suolaisia ruokia. Makeita leivonnaisia en ole jostain syystä tehnyt nyt ollenkaan! Lauantaina mun piti tehdä suklaakakkua, mutta päivä oli niin jumalattoman kiireinen etten ehtinyt tekemään kotona yhtään mitään. Mietin äsken kuvia selatessani etten ole tainnut juuri herkutella, mutta olohuoneen rahilla oleva suklaakippo kyllä kertoo että jonkun suuhun konvehdit ovat menneet paperimerestä päätellen. Lauantaina ainakin söin niitä ainakin kourallisen, mutta viikolla en tainnut niihin kajota ollenkaan. Töissä kyllä maistoin jonkun tuliaissuklaan, mutta en mitenkään överiherkutellut. Lähinnä palauttelin mieleen miltä se suklaa oikein maistuu 😀 Viime viikko meni ainakin omasta mielestäni ruokailuiden osalta melko siististyi. Aina kun treenirytmi on kunnossa niin ruokailutkin pysyy hanskassa!

Maanantai

Illalla crossfit 1h + kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-11-12-53-52

Aamulla munia, tomaattia ja teetä // töissä välipalana pähkinöitä ja teetä // lounaalla anopin tekemään bataattikeittoa // välipalalla riisikakkuja, avocadoa, kinkkua ja vihanneksia (ei kuvaa) // illallisella viikonlopulta jääneita tortillalihoja, vihanneksia sekä riisiä // iltapalaksi puuroa, mustikoita ja raejuustoa.

Tiistai

Välipäivä salilta. Puuhastelua kotona.

picsart_01-11-12-54-54

Aamupalana munia ja vihanneksia + teetä // välipalaksi Nude proteiini patukka // lounaaksi kaupan kana-cesarsalaatti // kotona välipalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä + teetä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja ja tomaatti-kevätsipulisalaattia sekä fetajuustoa // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Crossfit 1,5h.

picsart_01-11-12-56-07

Aamulla munia, omenaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja puolikas Rawbite // lounaaksi Picnicin oriental kanasalaatti // välipalaksi riisikakkuja kinkulla, avocadolla ja kurkulla // iltaruuaksi riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia // iltapalaksi puuroa, mustikoita, raejuustoa ja manteleita.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla crossfit treeni 1h: maastaveto ja shoulder press. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-11-12-57-40

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä +teetä // välipalaksi teetä ja puolikas Rawbite // lounaalla jääkaapin jämät eli spagettia, perunaa ja nakkikastiketta sekä vihanneksia ja fetajuustoa // ennen treeniä lääke-esittelijän tuomaa kinkkiruokaa (joku oli syönyt puolet mun eväistä…) // iltaruuaksi punakampelaa ja pestopastaa // iltapalaksi Real-leipä päällisillä.

Perjantai

Vapaapäivä! Pitkät unet ja anoppilaan iltapäiväksi. Sieltä suoraan treeneihin.

picsart_01-11-12-59-15

Aamupalaksi Real-leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä // anoppilassa teetä ja korvapuusti // loinaaksi lasagnea // treenin jälkeen pestopastaa ja pari Real-leipää päällisillä // iltaruuaksi itse paneroituja broiskuja, ristikkoperunoita, majoneesia ja tomaattia.

Lauantai

Ei treeniä. Iltapäivällä Fysioakatemian olkapääklinikalla Crossfit 01300:lla ja sieltä tytön kaverisynttäreille Naurusaareen Flamingoon.

picsart_01-11-01-00-14

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla +teetä // ennen kotoa lähtöä olkapääklinikalle puuroa raejuustolla ja mustikoilla // synttäreillä jätskiannos ja vähän karkkia // kotona välipalaksi kaksi riisipiirakkaa päällisillä + teetä // illalla tilattiin pizzaa! Illalla myös kourallinen suklaakonvehteja.

Sunnuntai

Aamulla puuhastelua kotona ja mäenlaskua. Anoppilassa lounaalla ja sieltä suoraan salille. Tein salilla lihashuoltoa 1,5 h.

picsart_01-11-01-01-53

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla // anoppilassa kaksi täytettyjä paprikaa, joissa riisiä, jauhelihaa, juustoraastetta ja vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia // iltaruuaksi jauhelihalla, guacamolella ja ranskankermalla täytetty bataatti // kourallinen tummasuklaa päällysteisiä pähkinöitä // iltapalaksi omena ja pähkinöitä.

Jaahas, näköjään tuo leivän syönti on taas vähän karannut käsistä, mutta toistaiseksi olo on kuitenkin ihan hyvä, joten en ole huolissani asiasta. Juustoa vetelen näköjään myös aika paljon ja sitä ehkä voisi välillä vähän rajoittaa..Smoothieita en ole tehnyt pitkään aikaan ja ne pitäisi kyllä ottaa ohjelmistoon taas. Smoothieihin on niin helppoa upottaa viherjauheita sun muita, joita en mielelläni muuten suustani alas tunge.

Semmonen ruokaviikko oli viime viikko! Miltäs viime viikon ruokapäiväkirja näyttää?

Ateriaideoita viikolle 50!

photogrid_1481442746622_resized

*Sis.mainoslinkkejä 

Jebajee, taas on aika joka sunnuntaisen postauksen ensi viikon ateriaideoihin. Vielä reseptejä riittää, mutta saa nähdä kuinka kauan! Tykkään itse todella paljon tämän kaltaisista vinkkikoosteista, koska joskus pää vaan lyö ihan tyhjää. Meillä on jo pari viikkoa syöty Makuviikon bokseista tulleita ruokia, mutta tulevalla viikolla kokataan ihan omien ohjeiden ja ideoiden mukaan. Luulen, että ainakin yksi ruoka tulee olemaan perinteinen jauhelihakastike spagetilla, koska tyttö on sitä niin kovasti toivonut. Ihan mukavaa välillä kokkailla jotain perinteisiäkin ruokia ja tyhjentää jääkaappia kunnolla. Jonkun munakkaan voisin myös tehdä, jonne upotan kaikki jääkaappiin kertyneet jämät 🙂

Tässä teille ideoita ensi viikon kokkailuun!

Maanantai: Porkkanakeitto raejuustolla 

2015-10-19-07-29-12-1-800x600-1

Tykkään itse aloittaa viikon melko kevyesti, koska viikonloppuna syön aina vähän raskaammin. Porkkanakeitto on todella hyvää, edullista ja helppoa valmistaa. Sekaan voi pilkkoa muitakin vihanneksia ja laittaa vaikkapa tuorejuustojen jämät. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Kookoslohi ja nuudelit

2016-05-18-07-52-32-1-800x600

Meillä syödään aika paljon lohta, koska koko perhe rakastaa sitä! En silti jaksa aina syödä sitä peruslohta uunissa paistettuna, joten on kiva saada välillä uusia makuelämyksiä siihenkin! Tämä kookoslohi oli mielettömän hyvää ja nopeaa tehdä. Täydellistä arkiruokaa siis! Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Aamupalaksi munamuffinssit

oi000626-800x600

Löysin näiden munamuffinssien ohjeen joskus jostain paleoblogista ja siitä asti meillä on tehty näitä todella usein. Muffinssit tehdään kananmunista ja paistetaan muffinssivuoissa. Sekaan voi laittaa melkein mitä vain: vihanneksia, makkaraa, kinkkua, juustoa…mitä kukin haluaa! Nämä on kätevät tehdä edellisenä iltana ja lämmittää mikrossa aamulla. Reseptin löydät täältä.

Torstai: Pekoniin käärityt broileripihvit avocadotäytteellä 

2015-06-24-07-53-26-1-800x600

Tässä toinen meidän perheen hittiresepti, jota on tehty usein! Mies rakastui ohjeen avocadosoosiin niin kovin, että olen saanut sitä hänelle tehdä harva se viikko. Pekoni sopii melkein mihin vaan ja erityisen hyvin broilerin kanssa. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Maukas jauheliha-pizzapannari 

2016-05-13-01-41-36-1-800x600

Perjantairuoka on ihan parasta! Viikon työt hoidettu ja on aika alkaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Perjantain ruoka saa olla ihan erilaista kuin muut arkiruuat. Siinä täytyy olla viikonlopun tuntua 🙂 Tykkään todella paljon pannareista ja suolaiset versiot ovat ehdottomasti mun suosikkeja! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Gluteenittomat pähkinäbrowniet & minipizzat 

2015-11-25-05-23-42-1-800x600

Voitin mun gluteenittomien pähkinäbrownieiden ohjeella Ruoka.fi:n kilpailussa Vuoden makein herkku -palkinnon, joten nämä ovat oikeasti hyviä! Olen brownieitakin tehnyt vaikka millä ohjeilla ja täytyy myöntää, että nämä olivat todella hyviä 😉 Ohjeen löydät täältä.

2015-08-02-12-17-52-1-800x600

Nämä gluteenittomat minipizzat ovat ehkä maailman helpoimmat tehdä! Pohjana on käytetty pieniä gluteenittomia tortillalättyjä ja täytteet valikoitu kunkin syöjän mielihalujen mukaan. Helppoja, nopeita ja herkullisia! Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Kirpeän raikas vadelmasmoothie

2015-08-22-05-15-38-1-800x600

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sunnuntai kuin raikas smoothie aamupalaksi! Pakko myöntää etten ole hetkeen smoothieita tehnyt, muttai tämä resepti herätti taas innostuksen niihin 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Jos testailette mun reseptejä niin olisi kiva saada palautetta! Instaan tägäilkää #palasiaarjestani ja @jonna_musakka niin pääsen katsomaan teidän luomuksianne 🙂

Ps. Kannattaa liittyä Offerillan* uutiskirjeen tilaajaksi niin saatte päivittäisen joulukalenterin sähköpostiin! Siellä on ollut aika kivoja arvontaja ja tarjouksia joulukuussa!

Oletteko jo tutustuneet Moi:n täysin uudenlaiseen konseptiin mobiililiitymissä? Enää ei tarvitse joka laitteelle omaa liittymää! Tsekkaa Moi:n fiksut mobiililiittymät täältä*.

Ja Sportamorella on melkein kaikki tuotteet -30% koodilla JOULULAHJA. Koodi koskee normaalihintaisia yli 69e tuotteita. Valikoimaa pääset selaamaan tästä*.

Aamupalaksi herkullinen suklaa-maapähkinävoipuuro

Processed with VSCO with 6 preset

*Sis. mainoslinkin.

Päätin eilen aamulla, että kaiken sairastelun jälkeen olen ansainnut jotain todella hyvää aamupalaksi. Jotain erilaista, mutta herkullista. Suklaista. Pehmeää ja tahmeaa. Jotain mitään en koskaan normaalisti syö aamupalaksi. Ja siihen on yhdistettävä maapähkinävoi sekä suklaavanukas! Olen aivan rakastunut suklaavanukkaisiin. Oikeastaan kaikkiin vanukkaisiin. Pidän ihan yhtä lailla kaupan jälkiruokavanukkaista kuin terveellisimmistä chia-vanukkaista. Ehkä se on se koostumus, en tiedä. Mutta rakastan!

Olen viime aikoina syönyt aivan liian usein Propudia, mutta nyt sille löytyi vakava haastaja: Ehrmannin suklaavanukas. Taivaallisen hyvää! Ihan kuin vanhaa kunnon nami nami-vanukasta söisi, mutta proteiinilla höystettynä. Yritän joka kerta kaupassa kiertää kylmähyllyt ja vanukkaat, mutta salakavalasti jalat johdattavat aina niiden luokse. Tiedän, että parempi ja terveellisempikin vaihtoehto iltapalalle varmasti löytyisi, mutta vanukkaat ovat mun pahe. Joka ilta päätän syödä jotain muuta iltapalaksi, mutta kädestä löytyy kuitenkin suklaavanukas. Kierteestä on vaikea päästä eroon. Enkä oikeastaan tiedä haluanko 😉

Mutta tämä puuro. Ihanan suklainen ja tahmea puuro! Maapähkinävoi kruunaa koko komeuden. Sopii tähän suklaapuuroon kuin nenä päähän. En jättäisi mistään hinnasta pois. Maistakaa ja ihastukaa!

Processed with VSCO with 6 preset

Suklaa-maapähkinävoipuuro

  • n. 1 dl kaurahiutaleita
  • reilu dl mantelimaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 1 muussattu banaani
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • päälle maapähkinävoita ja Ehrmannin suklaavanukasta sekä pähkinöitä, ehkä myös pala raakasuklaata!

Laita kaurahiutaleet, mantelimaito, muussattu banaani sekä kaakaojauhe kattilaan ja sekoita. Keitä puuroa miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaurahiutaleet ovat turvonneet. Annostele puuro kauniiseen kulhoon ja lisää päälle aimo loraus maapähkinävoita ja pari ruokalusikallista suklaavanukasta. Ripottele päälle pähkinät ja nautiskele!

Vinkki: Jos pidät yhtä paljon suklaavanukkaista kuin minä, niin Fitnesstukku myy Ehrmannin vanukkaita 8 kpl laatikon hintaan 10,80e! Ovat nyt tarjouksessa. Tarjoukseen pääset tästä*.

Ateriaideoita viikolle 47!

photogrid_1479644635511

Heipparallaa, Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mä olen ollut kipeänä keskiviikosta lähtien, mutta nyt alkaa vihdoin näyttää siltä että selviydyn huomenna töihin. Ihmeen kaupalla olen saanut ruokavalion pysymään siistinä koko flunssan ajan ja syönyt ihan kunnon ruokaa epämääräisen mutustelun ja herkuttelun sijaan. Perjantaina kokkasin vähän isommin, kun saatiin anoppi ja appiukko kylään, mutta muuten ruokahuolto on ollut miehen käsissä. Riisiä ja kanaa siis 😀 Tässä taas koottuna vinkkejä aterioihin ensi viikolla, olkaapa hyvät!

Maanantai: Pehmeän tulinen kanakeitto 

oi000291-800x600

Pidän itse aavistuksen tulisista ja mausteisista ruuista, mutta missään nimessä ne eivät saa olla suuta polttavan tulisia. Tässä keitosta tulisuus ja kookosmaidon pehmeys yhdistyy tosi kivasti ja keitto on mukavan paksua. Keitto on maidoton ja gluteeniton! Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Röstiperuna, katkaraputahna ja avocado 

2015-11-02-07-41-11-1-800x600

Tämä resepti kuuluu sarjaan helppoa ja todella hyvää arkiruokaa! Koko ateria valmistuu käden käänteessä eikä tällaista tule taatusti kovin usein tehtyä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Omena-maapähkinävoisandwich 

2016-02-09-06-29-36-1-800x600

Minusta on ihana viikollakin tehdä jotain vähän erilaisempia välipaloja tai muokata vanhoja uuteen uskoon. Omena ja maapähkinävoi on välipaloissa ehdottomasti mun suosikkikombo! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Broileri-bataattivuoka

oi000135-800x600

Tällaiset yhden vuoan ruuat helpottavat arkea aina kummasti. On silkkaa ajansäästöä, kun kaikki ainekset voi laittaa samaan vuokaan ja pistää uuniin. Odotellessa voikin sitten tehdä niitä muita päivän pakollisia asioita, kuten astianpesukoneen tyhjennystä ja sellaista! Ohjeen tähän arjen ajan säästäjään löydät täältä.

Perjantai: Makaronilaatikoiden Rolls Royce

20150413_115357-800x450

Tämä makaronilaatikko ei ole mikä tahansa makaronilaatikko! Tässä homma on viety pikkusen pidemmälle ja siksi se sopii erittäin hyvin aloittamaan viikonlopun. Ohje on alun perin Kari Aihisen käsialaa eli reseptin takana on todellinen hyvän ruuan ystävä! Tsekkaa tämän superhyvän ja maukkaan ruuan ohje täältä.

Lauantai: Kaura-kookossämpylät ja Oreo-juustokakku

2016-01-11-07-26-23-1-800x600-1

Nämä gluteenittomat kaura-kookossämpylät ovat parhaimpia lajiansa. En olisi uskonut, että gluteenittomana voi saada näin hyviä sämpylöitä. Tiedän, että kookos kuulostaa hyvin epäilyttävältä, mutta se sopii näihin sämpylöihin todella hyvin. Tee tuplasatsi ja hieman isompia sämpylöitä niin voit tehdä näistä vaikkapa hampurilaisia! Ohjeen löydät täältä.

oi000079-800x600

Meillä tykätään kakuista ja erityisesti juustokakuista! Vähän aikaan en ole näitäkään tehnyt, mutta tämä asia täytyy korjata piakkoin sillä erilaisia kakkureseptejä on kertynyt testattavien pinoon melkoinen määrä! Tämän oreo-juustokakun ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Korvapuustivohvelit (gluteeniton)

picsart_10-09-11-03-12-800x600

Mikä olisikaan ihanempi tapa aloittaa sunnuntai kuin nauttia herkullisia vohveleita kiireettömästi oikein pitkän kaavan mukaan. Sunnuntaina on aikaa kaivella vohvelirauta kaapista ja panostaa Aamupalaan oikein kunnolla! Ehkä paistat vohvelit koko perheelle tai ystävillesi myös? Ohjeen löydät täältä.

Mitäs te olette tällä viikolla kokkailleet tai mitä suunnitelmia on ensi viikon aterioihin?

 

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

Ateriaideoita viikolle 45!

photogrid_1478432414463

*Sis.mainoslinkin

Mikäs onkaan mukavampi tapa lopetella viikkoa kuin miettiä seuraavan viikon ruokia valmiiksi! Itse kun rakastan ruokaa yli kaiken ja reseptejäkin on kertynyt blogihistoriani aikana melkoisesti niin yritän saada tällaisen ideapostauksen tehtyä teille valmiiksi joka viikko. Miltäs kuulostaa? Meillä on tapana suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa valmiiksi sunnuntaina ja valmistetaan samalla useamman päivän ruuat kerralla. Näin säästyy aikaa, rahaa ja hermoja! Tässä ruokaideoita viikolle 45, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Jauheliha-bataattivuoka 

kuvia-0015-800x552

Aloita viikko tekemällä suurempi satsi ruokaa! Kuva ei tee ruualle oikeutta (koska vanha), mutta tämä jauheliha-bataattivuoka on yksi blogini suosituimpia ja hatuimpia reseptejä. Ohje on gluteeniton ja maidottomat saat siitä korvaamalla voin öljyllä. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Ellan täyteläinen kookospuuro

2015-09-07-09-58-15-1-800x600

Tiistaille herkullinen idea aamupalaksi! Ellan täyteläinen kokospuuro on ehkä parasta puuroa, jota olen koskaan syönyt. Makeutta banaanista ja rusinoista, makua kookoksesta ja ihanaa suutuntumaa manteleista. Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Chili-katkarapuja sta

kuvia-0131-800x452

Tämäkin resepti on pitkälti yli kaksi vuotta vanha, mutta toimii edelleen! En juuri pidä katkaravuista, mutta tässä pastaa ne maistuvat todella hyvältä. Tulisuutta voi jokainen säädellä helposti chilin määrällä. Helppo ja nopea arkiruoka! Reseptin löydät täältä.

Torstai: Porkkanakeitto raejuustolla

2015-10-19-07-29-12-1-800x600

Rakastan keittoja yli kaiken, varsinkin erilaisia sosekeittoja! Ne ovat täyttäviä, mutta samalla suhteellisen kevyitä. Teen aina kerralla suuremman satsin, jolloin keittoa riittää myös seuraavalle päivälle töihin. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Pinaattinen uunilohi bataattimuussila 

img_20150220_185141-800x800

Reseptejä selatessa huomasin, että olen käyttänyt aika paljon bataattia eikä ihme – pidän siitä valtavasti! Lohi on aina hyvää, mutta siihen kaipaa välillä vaihtelua. Reseptin pinaattikuorrutus tuo kivasti lisää loheen ja bataatinkin voit halutessasi korvata perunalla tai koko lisukkeen jollain ihan muulla! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Tortillapizzaa ja leivontaa 

tortillapizza

Lauantaina tykkään itse viettää hieman enemmän aikaa keittiössä, mutta se aika kuluu yleensä leipomiseen. Tortillapizzat ovat todella hyviä ja näppäriä tehdä! Valmistuvat hetkessä  joten aikaa jää muullekin. Reseptin löydät täältä.

Jos jauhopeukalo kovin vipattaa niin kokeile vaikkapa suussa sulavia brookieseja tai terveellisempää 3 raaka-aineen suklaakakkua!

kuvia-007-800x355

2016-01-04-07-50-06-1-800x600-1

Sunnuntai: Puolukka-kookos smoothiebowl

2016-02-14-07-40-08-1-800x600

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa sunnuntai aamulenkillä raikkaassa säässä ja nautiskella terveellinen ja ravitseva smoothiebowl aamupalaksi! Itse kaipaan aina sunnuntaina jotain terveellistä ja freshiä lauantain herkutteluiden jälkeen. Reseptin löydät täältä.

Toivottavasti saitte kivoja ideoita näistä itsellenne ja arkikokkailut helpottavat edes vähän! Olisiko tällaiselle koosteelle tilausta jatkossakin? Ja hei, omia ideoita arkikokkailuihin saa jakaa kommenttiboksiin!

Ps. Vielä tämän päivän saatte Ellokselta 50% alennusta tuotteista, joissa merkintä POISTOMYYNTI! Kannattaa käydä tsekkaamassa josko löytyisi jotain kivaa kotiin tai salille 😉 Suoraan tuotteisiin pääset tästä*. Itse tilasin juuri lakanoita sekä alusvaatteita! Nämä tarjoukset voimassa siis enää tämän päivän!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee tuotteita, joissa on merkintä POISTOMYYNTI. Alennus on voimassa 6.11.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai kampanjahintaisiin tuoteisiin. 

Ja niin repsahti taas ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Syöminen on sitten vaikea taiteenlaji. Ainakin mulle. Mä haaveilen, että syöminen olisi mulle helppoa eikä sitä tarvitsisi sen enempää miettiä ja analysoida. Haluaisin osata syödä terveellisesti ja puhtaasti viikolla ja herkutella viikonloppuisin hillitysti. Mun haaveissa osaisin laittaa maistuvaa kasvisruokaakin ja saisin tyttärenkin sitä syömään. Me leivottaisiin yhdessä terveellisiä herkkuja ja nautiskeltaisiin niitä lauantai-iltana kynttilän valossa töllöä katsellen. Todellisuus eroaa aika paljon mun kuvitelmista.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mun syömiset menee tällä hetkellä selkeissä sykleissä. Pari viikkoa menee siististi ilman sen suurempia repsahduksia. Älkääkä käsittäkö väärin, en todellakaan ole mikään natsi, vaan sallin itselleni pienen herkun myös viikolla. Mulle puhtaasti syöminen tarkoittaa sitä, että syödään säännöllisesti ja riittävästi. Silloin ei edes tee mieli mitään herkkuja. Repsahdus sen sijaan tarkoittaa kunnon ruuan korvaamista jollain ihan huuhaalla, joka johtaa yleensä myös puolikkaan suklaalevyn tuhoamiseen. Saan pidettyä itseni ruodussa aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten alan pikku hiljaa lipsumaan tavoistani. Syön siis mitä sattuu enkä jaksa kauheasti panostaa ruokiin. Ajaudun tilaan, jossa ruoka ei ole enää nautinto vaan silkka pakko. Syön mitä sattuu kaapeista löytymään.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetViime viikko oli juuri tällainen repsahdusten viikko. Ok, olin sairaana, mutta jääkaappi oli täynnä kunnollista ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Ei varmasti olisi ollut siitä kiinni etteikö kaapista olisi löytynyt hyvää ja terveellistä syötävää. Silti minä eläin lähinnä leivällä ja suklaalla. Neljä palaa leipää paahdettuna upposi ihan kevyesti ja vielä jäi ikävä pikku nälkä, joka taltutettiin Oreo-suklaalla. Eipä tainnut mies saada yhtään palaa siitä levystä…Viikonloppuna tehtiin vielä itse hampurilaisia ja siihen kylkeen vielä jäätelöä, donitsia ja karkkia. Hyviähän ne on, en sitä kiellä, mutta kun on viikolla syönyt jo miten sattuu, niin ehkä viikonloppuna olisi voinut skarpata. Nyt ollaan kuitenkin taas oikeilla raiteilla ja syödään oikeaa ruokaa eikä olokaan ole niin väsynyt kuin viime viikon paahtoleipäpeijaisten jälkeen 😀 Ehkä treenaamisenkin kannalta fiksua ottaa taas itseään niskasta kiinni. Seuraavaa repsahdusta odotellessa!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tuosta leivästä haluan kertoa vielä sen verran, että juuri sopivasti sairastelun alussa sain Buzzadorilta paketin, jossa oli Schärin uusia gluteenittomia leipiä sekä keksejä. Olen toiminut Buzzadorina jo vuosikausia ja silloin tällöin saan testattavaksi tuotteita, joista kerron eteenpäin ja kirjoitan arvosteluni buzzadoriin. Leivät oli valmiiksi viipaloituja ja me syötiin niitä tytön kanssa paahdettuina. Vitsi ne olikin hyviä! Tyttö tykkäsi eniten vaaleasta versiosta, mutta itse pidin enemmän näistä tummemmista versioista, joissa oli myös siemeniä seassa. Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa Schärin tuotteet täältä. Jos Buzzadoriksi liittyminen kiinnostaa niin sen pääset tekemään täältä. Lisää suosittelijaksi (jos sitä kysytään) minut eli Mandi83.

Onko teillä pysynyt ruokavalio hyvin hanskassa?

Ps. Mä söin viisi päivää putkeen Härkis-italianpataa, pikkusen kyllästyttää koko härkis!