Vaniljainen proteiiniherkku juhannuksen kunniaksi!

vaniljainen proteiiniherkku

Helou! Kuinkas teidän juhannus meni? Onko tukka kipee hei? Mulla nimittäin ei ole. Vietettiin jussia perinteiseen tapaan isolla porukalla täällä mökkimaisemissa. Ilta eteni varsin rauhallisissa merkeissä hyvin syöden, juoden ja kuulumisia vaihtaen. Join yhden lasillisen valkkaria ja lasillisen likööriä, joka nenän eteeni kauniisti pyytämättä kannettiin. Syötiin mielettömän hyvää kinkkupiirakkaa, täytekakkua ja brita-kakkua. Seurueeseen kuului myös useampi koira, joita rapsuteltiin tytön kanssa tämän tästä. Taitaa mimmillä olla pienoinen koirakuume! Sen verran tiiviisti hän koirien seurassa viihtyi. Nukkumaan könyttiin yhden aikaan yöllä ja tänään onkin sitten väsyttänyt aika lailla. Ei voi muuta sanoa kuin että hauskaa oli ja ensi vuonna uudestaan 🙂

Juhannusherkuttelun jälkeen kaipaan ainakin itse jotain vähän kevyempää. Bongasin tämän proteiiniherkun ohjeen Miisas -vlogista, mutta muuntelin sitä hieman omaan tuttuun tapaani. Vaniljainen proteiiniherkku käy hyvin niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja siihen tulevia aineksia voi muunnella maailmaan ääriin saakka. Rakastan itse helppoja ja hyviä reseptejä, jotka töhäyttää blenderilla nopeasti valmiiksi. Tietysti jos haluat oikein jäätelömäisen rakenteen niin banaaneja kannattaa olla aina varalla pakkasessa!

Vaniljainen proteiiniherkku

  • 1 jäinen banaani
  • 1 prk vaniljan makuista proteiinipuddingia (Ehrmann, Njie, Puddix…jne)
  • marjoja pakkasesta (minulla mustaviinimarjoja)
  • loraus kauramaitoa tai muuta nestettä makusi mukaan
  • ripaus vaniljajauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaada annos kulhoon, koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele välittömästi 🙂

vaniljainen proteiiniherkku

 

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

mustikkapullapuuroa

Mietiskelin sunnuntaina mikä olisi helppo ja hyvä aamupala, josta riittäisi useammalle aamulle syötävää. En syö normaalisti kovin usein aamulla puuroa, koska se ei vain yksinkertaisesti maistu minulle aamupalana. Löysin tämän mustikkapullapuuron ohjeen Puuron uusi aika -kirjasta jo aikoja sitten, mutta se muistui uudelleen mieleeni, kun selailin kirjaa sunnuntaina. Puuro tehdään uunissa, joten siitä tulee kivan jämäkkää ja rapsakkaa! En nyt tiedä maistuuko se mustikkapullalle, mutta jotain samaa makua siinä kyllä on. Mustikkapullapuuroa olen syönyt kolmena aamuna putkeen ja teen sitä varmasti uudelleen. Ohje on helppo eikä vaadi mitään erikoisia raaka-aineita, jos kookosmaitoa ei lasketa erikoiseksi. Ei muuta kuin mustikkapullapuuroa tekemään!

Kaipaisin itse enemmän juuri tällaisia uunissa tehtäviä puuroja. En ehdi koskaan aamuisin keitellä puuroa kattilassa ja mikropuuro on ihan annelista, vaikka sitäkin tulee silloin tällöin syötyä paremman puutteessa. Kyllä puuro täytyy tehdä kattilassa tai uunissa, jos haluaa oikeasti hyvää! Puuron uusi aika -kirjassa on myös suolaisten puurojen ohjeita. Ehkä testaan niitä seuraavaksi! Olin pari vuotta sitten Anton&Anton myymälän avajaisissa ja siellä oli tarjolla mielettömän hyvää suolaista kaurapuuroa. Puuroon tuli ainakin pestoa, parmesaania ja pinjansiemeniä. Erilaisia täytevaihtoehtoja oli vaikka kuinka paljon! Muistan vain ihmetelleeni kuinka hyvää se puuro oli, vaikka sekaan oli ripoteltu paljon ei puuromaisia asioita. Jännää! Oletteko te koskaan maistaneet suolaista puuroa? Siis sellaista, jonka seassa on esimerkiksi herkkusieniä, pestoa tai juustoa? Jos joskus tulee siihen mahdollisuus, suosittelen maistamaan ennakkoluulottomasti. Voitte vaikka yllättyä 😉

Lue täältä postaus Anton & Antonin aamupalalta ja suolaisesta puurosta!

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl ceyloninkanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl vanijlajauhetta
  • 1 muussattu banaani
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se kookosmaidon ja veden kanssa tasaiseksi. Lisää kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi. Voitele uunivuoka kookosöljyllä tai voilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja painele niitä hiukan puuron sekaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Säilytä jääkaapissa ja herkuttele aamuisin!