Herkuttelua viikolla – viikon 5 ruokapäiväkirja

No niin, on taas aika tsekata miten ruokailut sujuivat viime viikolla ja mitä kaikkea tulikaan tungettua kurkusta alas. Päällimmäisenä muistikuvana on synttärijätski tiistaina sekä lauantaireissu Winter wareihin. Erittäin usein tuollaisilla kisareissuilla unohdan syödä ja juoda säännöllisesti. Tällä kertaa olin pakannut riittävästi eväitä mukaan ja myös söin niistä jokaisen. Myös vesipulloa kävin täyttelemässä säännöllisesti ja sen seurauksena ravasin myös toiletin puolella säännöllisesti 😀 Oravan rakko jo sitä rataa. Jonkunlaisia smoothieta ja tai banskujäätelöitä olen vääntänyt harva se päivä ja tällä viikolla myös mun kun 5-vuotias tyttö hurahti niihin. Nyt mietitäänkin iltaisin yhdessä, että mitä sinne törppöön oikein laitettaisiin!

Viime viikon ruokailut sujuivat kuta kuinkin seuraavasti.

MAANANTAI

5.30 kaksi siivua kauraleipää juustolla ja kanamunalla + teetä

9.00 töissä omena ja teetä

11.00 lounaalla kanaa, riisiä ja salaattia

14.00 kolme riisikakkua kinkulla, avocadolla ja kurkulla

16-17 crossfit-treeni: lihashuoltotunti

17.15-17.45 kävely kotiin + palkkari

19.00 paistettua punakampelaa, perunaa ja vihanneksia

19.30 kaksi palaa Fazerin sinistä

21.00 banskujäde, jossa pakastettu banaani, vaniljaheraa ja punaviinimarjoja

TIISTAI

6.45 kaksi kauraleipää pinaatilla, juustolla ja kananmunalla, mandariini ja teetä

9-9.40 kävely töihin iltavuoroon

9.50 3 riisikakkua avocadolla, kinkulla ja kurkulla

13.00 Picnicin kana-fetasalaatti avocadolla + pala moniviljapatonkia

16.00 CocoVin Superprotein brownie + teetä

19.00 pekoniin käärittyä lihamureketta, avocadoa, fetaa ja vihanneksia

21.00 omenaa ja maapähkinävoita

KESKIVIIKKO

5.30 kauraleipää salaatilla, kinkulla, juustolla ja tomaatilla + teetä

9.00 töissä mandariini, teetä ja 1 pala korvapuustipitkoa + 1 pala omena-kanelipitkoa (koska synttärit!)

11.00 lohkoperunoita, pekoniin käärittyä lihamureketta ja vihanneksia

14.00 3 riisikakkua, kinkkua, avocadoa ja kurkkua

15-15.30 olin matkalla treeneihin, kun tuli puhelu päiväkodilta että tyttö on sairastunut. Ei treeniä siis..

16.00 2 kauraleipää avocadolla ja kananmunalla + teetä

17.00 muutama pala Fazerin sinistä

19.00 riisiä ja pekoniin käärittyä lihamureketta + vihanneksia

20.00 Purkillinen 3 kaverin paahdettu pähkinä & kinuski -jätskiä, ihan yksin söin!

TORSTAI

Kotona tytön kanssa. Oma olokin oli todella huono..

8.30 kaksi kauraleipää kinkulla, salaatilla ja paprikalla + teetä

12.30 kaksi lihapiirakkaa juustolla ja ketsupilla

13.00 pala mustikkapiirakkaa

13.30-16.30 päiväunet tytön kanssa

17.00 kaksi palaa kauraleipää kinkulla, aamupalajuustolla ja paprikalla + teetä

20.30 smoothiebowl: banaania, mustaherukoita, avocadoa, turkkilaista jogurttia, vaniljaprotskua ja kauramaitoa & päällä omenaa, granaattiomenan siemeniä, kookoshiutaleita ja cashewpähkinöitä

PERJANTAI

Olo vallan mainio! Mistään pöpöistä saati väsymyksestä ei tietoakaan.

9.30 kaksi palaa kauraleipää, hevosen lihaa, juustoa ja paprikaa + teetä

13.30 spagettia, pekoniin käärittyä lihamureketta ja avocadoa

15.00 banaani

16.30-18 salilla höntsäilemässä

18.15-18.45 kävely kotiin + palkkari

20.15 tortillapizzaa, jossa jauhelihaa, ananasta, juustoa, punasipulia ja avocadoa

21.30 viili ja saksanpähkinöitä

LAUANTAI

 Päivä kului Winter wareissa Tampereella

7.45 kaksi kauraleipää avocadolla, salaatilla, paprikalla ja kinkulla + teetä

11.30 riisiä, jauhelihaa, ananasta, punasipulia ja avocadoa, hyvää myös kylmänä!

12.45-13.30 pussillinen raakasuklaakuorrutettuja manteleita

16.30 taskulämmin proteiinivanukas

18.30 automatkalla kaksi kauraleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla

21.15 muutama nakki ketsupilla

SUNNUNTAI

9.00 kaksi palaa kauraciabattaa pinaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla

11.30 vaarin luona teetä ja yksi pims keksi

14.00 Subin 30 cm:n pulled chicken patongista 3/4 ja jälkkäriksi suklaavanukas

16-18 crossfit-treenit: maastaveto, shoulder press ja voimisteluohjelmaa

18.20-18-45 kävely kotiin + palkkari

19.30 Tortillapizza samoilla täytteillä kuin perjantaina

21.00 smoothiebowl, jossa banaania, pinaattia, mustaviinimarjoja, vaniljaheraa, kauramaitoa, mandariini ja turkkilaista jogurttia

Muutama päivä meni selkeästi huonommin, mutta mä en satunnaisesta herkuttelusta huonoa omatuntoa pode. Tuo kolmen kaverin jäätelö oli muuten siitä jännä, että se ei maistunut alkuun juuri miltään, mutta mitä enemmän sitä söi sitä paremmaksi se muuttui! Ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa niin purkki oli tyhjä…Torstai nyt meni ihan plörinäksi kun oli niin huono olo ja nukuin pitkät päiväunet. Olin ihan varma, että minullekin on flunssa tulossa, mutta väärässä olin. Avocadoa mulla uppoaa ihan kivasti päivän aikana, koska se vain on niin hyvää 😉

Sain viime viikolla Valiolta ihanan brunssilähetyksen, josta olisi tarkoitus tällä viikolla kokkailla jotain hyvää! lähetys sisälsi uusia rahkatuotteita sekä tykötarpeita muutamiin ruokiin. Reseptivihkossa oli vaikka mitä herkullisia reseptejä, joita on pakko päästä testailemaan, nams 🙂 Bataattilaatikko oli mielettömän herkullisen kuuloista ja suklaamuffinsseja on ehkä pakko tehdä…

No miltäs näytti viime viikko?

Viljattomia mustikkamuffinsseja välipalaksi!

Processed with VSCO with c3 preset

Olen päättänyt tehdä arjestakin hieman herkullisempaa ja alkaa taas leipomaan enemmän näitä terveellisempiä herkkuja. Kyllästyn helposti ruoka-aineisiin enkä jaksa syödä samoja asioita päivästä toiseen. Välillä on pakko saada vaihtelua! Meillä sekä minä että tyttö tykätään paljon muffinsseista, joten päätin tehdä pitkästä aikaa terveellisempiä versioita niistä. Nämä viljattomat mustikkamuffinssit ovat ihanan kosteita ja maukkaita. Laitoin taikinaan myös hieman pähkinöitä suutuntumaa tuomaan. Minun oli tarkoitus tehdä nämä nimenomaan välipaloja varten töihin, mutta syötiin suurin osa jo eilen, joten joudun taas keksimään jotain muuta. Ei ole helppoa, kun onnistuu leipomaan liian hyvää!

Muffinssit ovat viljattomia, sokerittomia, maidottomia ja mahdottoman hyviä! Ohjeesta tulee 5-6 muffinssia.

Viljattomat mustikkamuffinssit

  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • pieni ripaus suolaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • pikkuisen reilu desi kookosmaitoa
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 kananmuna
  • noin desi mustikoita (omani olivat pakastettuja ja hyvin toimivat!)
  • 0,5 dl pähkinöitä pieneksi rouhittuna (itse käytin cashewpähkinöitä)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kipossa mantelijauhot, leivinjauhe sekä suola hyvin sekaisin. Nosta sivuun odottamaan.

Ota esille toinen kippo ja sekoita siinä hunaja, kookosmaito, sulatettu kookosöljy sekä kananmuna hyvin sekaisin.

Yhdistä kuivat ja märät ainekset lusikalla varovasti käännellen. Lisää taikinaan mustikat sekä rouhitut pähkinät ja kääntele varovasti sekaisin.

Lusikoi taikinaa paperisilla muffinssivuoilla vuoratun muffinssipellin koloihin. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanvärisen sävyn.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Processed with VSCO with c2 preset

 

Terveellistä herkuttelua arkeen: Mustikka-nicecream

Processed with VSCO with f2 preset

Minusta on ihanaa syödä jälkkäriä myös arkisin ja erilaiset maidottomat jätskit ja vanukkaat ovat arkiherkutteluun mitä parhaimpia! Edellisestä banskupohjaisesta nicecreamista on vierähtänyt jo tovi, joten nyt oli jo aika ottaa tämäkin jälkkäri taas haltuun. Ideahan lähti siitä, kun tyttö vonkui ruuan päälle jäätelöä ja muistin pakastimessa odottavat banaanit. Mulla on muuten melkeinpä aina pari banskua pakkaseen pilkottuna ja ainakin yksi kookosmaito valmiina jääkaapissa! Nyt on myös ite tehtyä suklaafudgea pakkasessa, mutta parin päivän sisällä täytyy tehdä uusi erä sillä fudget on kelvanneet muillekin kuin minulle…jännä juttu!

Tähän nicecreamiin ei tarvita kuin muutama hassu raaka-aine sekä tehokas blenderi. Äläkä hermostu, jos blenderi ei tee banskuistasi jäätelöä yhdellä hurauksella. Minäkin jouduin kaapimaan banskuja blenderin reunoilta useampaan kertaan eli malttia vaaditaan, mutta se kyllä palkitaan 😉 Tämä mustikkainen nicecream on maidoton ja sokeriton eli todella hyvä jälkkäri arkeen ja viilentää myös mukavasti kesä kuumalla!

Mustikka-nicecream

  • 2 pakastettua banaania
  • loraus kookoskermaa tai muuta nestettä (laitoin noin 3 rkl)
  • ripaus kanelia
  • 1 dl jäisiä mustikoita

Laita jäiset banaanit blenderiin ja lorauta vähän kookoskermaa joukkoon. Blendaa niin pitkään kunnes sinulle on pientä banaanimurua. Lisää kaneli ja mustikat ja jatka blendaamista, kunnes seos alkaa muistuttaa jäätelöä.

Kaavi jäätelö kulhoon ja koristele esimerkiksi pienellä lorauksella kookoskermaa sekä palalla tummaa suklaata. Nauti heti!