Pasta nokkospestolla – helppoa arkiruokaa

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla – todellista lohturuokaa!

Ennen reissuun lähtöä tein kolmannen ja samalla viimeisen ruokalajin Anton & Antonin arkikassista. Luulen etten nyt hetkeen tilaa sitä, vaan alan testailla läpi reseptejä, joita mulle on kertynyt kasapäin kotiin odottamaan. Mulla on olemassa ikeasta ostettu laatikko jonne olen leikellyt lehdistä hyvän kuuloisia reseptejä. Kyseinen laatikko alkaa olemaan jo ihan täynnä, joten lienee aika käydä lippulappusten kimppuun. Leipoakin voisi pitkästä aikaa ihan urakalla, koska tyttö on kinunnut leivontahommia jo tovin. Nythän olisikin hyvä sauma sekä opettaa tytölle leipomista että viedä herkkuja työkavereille. Ei huono suunnitelma ollenkaan!

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt nokkosta ruuanlaitossa aikomuksista huolimatta. Jo monena kesänä mun on pitänyt tehdä nokkoslettuja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt pääsin testaamaan nokkosta ensimmäistä kertaa ja pakko myöntää, että hyvää tuli! Pesto ei petä koskaan ja varsinkin itse tehtynä se on jumalaisen hyvää. Kunnon lohturuokaa, sanoisin 😉 Mun suosikkilohturuoka on ehdottomasti pestopasta, jota olen tehnyt useamman kerran. Reseptin löydät täältä. Teen pestopastaa aina kun olen yksin kotona, koska muut perheenjäsenet eivät siitä niin paljon välitä. Mutta hei, en pistä vastaan koska mä rakasta pestopastaa! Nokkospasta yltää aika lailla samoihin pestopastan kanssa, joten tästä lähtien onkin vaikeaa valita kumpaa tekisin…

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla

  • 80g manteleita (kuorettomia)
  • 1 rasia nokkosia
  • 1 rasia basilikaa
  • 50h parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pastaa syöjien mukaan

Paada mantelit kuivalla pannulla, noin pari minuuttia. Kääntele kunnes ne saavat väriä pintaan. Anna hetken jäähtyä.

Nypi basilikanlehdet, raasta juusto, purista puolikkaan sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Lisää kulhoon tai tehosekoittimeen.

Ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta.

Lisää tehosekoittimeen nokkoslehdet, oliiviöljy ja 2/3 manteleista ja soseuta. Lisää vettä ja/tai öljyä tarpeen mukaan. Lämmitä tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää runsaasti pestoa ja murskatut loput mantelit valmiiseen pastaan. On hyvvää!

Onko pasta nokkospestolla teille tuttu tai oletteko ylipäänsä käyttäneet nokkosta ruuanlaitossa?

Tässä vielä kuvat basilika- ja nokkosrasioista.

pasta nokkospestolla

pasta nokkospestolla

Viikon 37 ruokapäiväkirja – Surkea esitys

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 37 ruokapäiväkirja

Viikon 37 ruokapäiväkirja tuppas jäämään aika viime tinkaan. Syytän tätä Turkin ihanuutta. On lämpöä, aurinkoa, hamam-hoitoa, uimista, hyvää ruokaa ja sitä rataa. Ei paljon ole koneen näppis tänään päivällä sauhunnut! Voin ihan rehellisesti myöntää ettei tee tätä ruokapäiväkirjaa mieli edes julkaista. On sen sortin skeidaa luvassa että hohhoijaa. Tulin viime viikolla alkuviikosta (taas!!) kipeäksi ja ruokavalio oli sen mukainen. Nyt olen satavarma, että kaksi peräkkäistä flunssaa ei voi johtua mistään muusta kuin astmalääkkeen puolittamisesta. Niinpä palautin määrät omatoimisesti, tosin lääkärin ohjeistamana, takaisin entiseen. Katsotaan pysynkö nyt terveenä! Lämpimät voileivät oli se viime viikon ”juttu” ja valehtelematta söin jäätelöä melkein joka päivä, vaikka se ei ruokapäiväkirjassa näykään. Maistelin muistaakseni viitenä päivänä pienen määrän kolmea erilaista Ben & Jerry´siä (yhtä makua per päivä) ja lisäksi maistoin Jymyn uutta vegaanista minttusuklaa jädeä. Se oli muuten nannaa!

No mutta, mennäänpä sitten tsekkaamaan miltä viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää (se ei näytä hyvältä).

MAANANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, teetä

9.45 puolet smoothiesta, jossa avokadoa, banaania, pinaattia, heraa, mustaviinimarjoja, kauramaitoa, msm:ää ja ruusunmarjajauhetta

13.00 muutama pala sunnuntailta jäänytta pizzaa + porkkanoita

päivän aikana monta kuppia teetä + erinäisiä aseita flunssaa vastaan

16.30 loput smoothiesta

19.30 lämpimiä voileipiä, joissa jauhelihakastikkeen jämät ja juustoa

TIISTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Kotona sairaslomalla

11.30 Lidlin kauraleipää, juustoa, kananmunaa ja teetä (kävin paastokokeissa ja lääkärissä, siksi aamiainen näin myöhään)

13.00 cappucino ja puolet Lidlin korvapuustista

16.30 lämpimiä voileipiä jauhelihakastikkeella (samaa kuin eilen) ja juustolla

19.30 makkarakastiketta, perunoita ja suolakurkkua

KESKIVIIKKO

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.30 lämpimiä voileipiä juustolla ja jauhelihakastikkeella + teetä

13.00 Sportti-kulho (resepti täällä)

14.30 cappucino ja muutama lusikallinen jäätelöä

17.00 banaani ja puolikas omena

19.30 lämpimiä voileipiä same old same old

TORSTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.00 real-leipää kinkulla, juustolla ja tomaatilla + teetä

13.00 lohta ja vihanneksia

15.30 cappucino ja Fitnesstukusta tilattu proteiinikeksi*

18.30 kauraleipää päällisillä

20.45 riisipuuro mansikkahillolla

PERJANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, teetä

9.00 teetä

11.15 riisiä ja makkarakastiketta + vihanneksia

14.30 omena ja pähkinöitä kotona

automatkalla mökille muutama Fazerina-pala sekä banaani

19.30 Lidlin kauraleipää juustolla ja vihanneksilla, saunamakkara perunasalaatilla

LAUANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.00 puuroa mehukeitolla, keitettyä kananmunaa ja teetä

11.30 kauraleipää päällisillä +. mandariini

13.30 Nordic bowl (resepti täällä)

15.30 teetä ja sitruunamuffinssi

Netflixiä katsellessa muutama rivi Maraboun minttusuklaata

18.30 saunamakkara

20.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, teetä

päivällä jooga 30 minuuttia

SUNNUNTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, kaksi kuppia teetä

13.30 perunaa, jauhelihakastiketta, punajuuria, kukka-, ruusu- ja parsakaalia

jälkkäriksi vaniljavanukas

16.30 proteiinivanukas ja mandariini + teetä

18.30 omena ja pähkinöitä

21.00 Lidlin kauraleipää kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla

En tiedä mitä torstaina tapahtui. Miksi en syönyt illalla kunnon ruokaa ollenkaan vaan korvasin sen leivillä? Ei mitään käryä mitä silloin on ollut meneillään…Odotan oikeastaan innolla, että mun ruokavalio aletaan laittamaan tarkempaan syyniin loman jälkeen. Saan taas järkeä tähän touhuun, koska tuntuu etten syö mitään järkevää jos en ajattele asiaa ollenkaan. Voisin elää pelkällä leivällä. Niin se vain on. Varsinkaan mökillä en keksi mitään järkevää syömistä. Tartun ensimmäisenä leipäpussiin enkä todellakaan voi vastustaa Lidlin kaurapaloja. Ne vaan on maailman parhaita. Kasvisruokapäiviä ei tullut. Ne ei tule mulla niin selkärangasta että pystyisin tuosta vain sellaisen pitämään. Täytyy suunnitella tarkasti. Ehkä ensi viikolla tulee. Täällä Turkissa en ala sellaista edes miettimään, vaan maistelen vähän kaikkea. Täällä on sekä lounaalla että illallisella mielettömät salaattipöydät! Olispa kotonakin samanlainen…

Noh, turha ehkä edes kysyä, mutta kysynpä kuitenkin: miltäs viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Tilasin meille vähän lisäravinteita Fitnesstukusta, josta ruokapäiväkirjan proteiinikeksikin on. Samassa tilauksessa tuli Star nutritionin sikahyvää protskua* makuna suklaa-maapähkinävoi! Jumatsuikka miten nannaa <3 Kyseisen merkin tuotteet on nyt -25% ja synttäribileiden kunniaksi postikulut ovat nyt ilmaiset 🙂 Omaan tilaukseeni eksyi näiden lisäksi myös lavallinen Noccoa* sekä uusi treeniboosteri, Mr Hyde! Kerron tuosta boosterista käyttökokemuksia myöhemmin.