Hermotushommia eli salilla mun kanssa! (+arvonta)

hermotushommia

Tsau tyypit! Meitsi on täällä vaihteeksi flunssassa. Taitaa olla jo kolmas vai neljäs kerta 2,5 kk sisään. Mulla oli tytön mennessä päiväkotiin elämänvaihe jota en muistele lämmöllä. Olin tuolloin koko ajan kipeänä ja luulin ettei sellaista tarvitse kokea enää koskaan. Pakko sanoa, että huonolta näyttää tällä hetkellä. En ymmärrä mikä mun vastustuskykyä vaivaa. Tai no, ymmärrän kyllä ja tilannetta selvitellään koko ajan. Tänään kävin viimeksi lääkärillä, verikokeissa ja röntgenissä. Jos vanhat merkit toistuvat niin kaikki tulokset on puhtaita ja mulle sanotaan taas, että ei auta kuin sairastaa. Niinpä niin. Tällaisissa tilanteissa sitä alkaa vaan jo pelkäämään oman mielenterveytensä lisäksi työpaikan puolesta vaikken toki tilanteelle mitään mahdakaan.

Salitreeneistä tulee nyt tietenkin taukoa, mutta ruokavalio on ja pysyy. Harvinaisen helppoa on muuten olla mättämättä niitä järjettömiä ”flunssaherkkuja” nassuunsa, kun on ruokavalion runko jota noudattaa. Ei ole edes tehnyt mieli jäätelökipolle! Vaikka en tällä hetkellä pysty kuin istumaan sohvalla ja haaveilemaan urheilusta niin mulla on näyttää teille vähän aikaa sitten kuvattu treenivideo! Tällä hetkellähän yritän treeneissä vain ja ainoastaan saada kropan heräämään muuttuneeseen treenisysteemiin ja lihakset hermottumaan uudestaaan. Selkää ja jalkoja on ihan unelma treenata, koska ne vastaavat treeniin ihan niin kuin ennen vanhaan. Muut lihasryhmät laittavatkin sitten ihan kunnolla hanttiin. Varsinkin olkapäät! Noh, uskon että sitkeä työ palkitaan vielä jonain päivänä 😉 Satuin muuten voittamaan duunikaverin kanssa 6 kk ilmaiset treenit tammikuussa avattavaan Fit Tammistoon! Vaikuttaa varsin pätevältä salilta ja on ihan hyvällä paikalla välimatkoja ajatellen. Itse asiassa ihan mun ”vanhan” salin eli crossfit Vantaan vieressä 🙂

Alla teille siis treenivideo katseltavaksi. Toivottavasti tykkäätte! Mun kanavalle muita videoita tsekkailemaan pääset tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Heitä kommenttilootaan kommenttina vaikka sun lempitreenisi niin osallistut kahden I love me -messujen lipun arvontaan. Arvon yhdelle henkilölle kaksi lippua! Yksi lippu oikeuttaa messuiluun yhtenä päivänä. Arvontaan voit osallistua keskiviikkoon 18.10 klo 18 asti. Muista jättää kommenttikenttään toimiva sähköpostiosoite palkinnon toimittamista varten. Se ei näy muille!

Minkä ikäisenä lapselle kännykkä? (+arvonta)

Processed with VSCO with 6 preset

*Sis. mainoslinkkejä

*Yhteistyössä Moi

Kun olin itse lapsi niin ei ollut mitään kännyköitä. Isällä oli silloin autossa matkassa jumalaton Motorolan (?) mötikkä, jota silloin matkapahulemiksi kutsuttiin. Painoa sillä oli varmasti ainakin 10 kiloa ja ulkomuodoltaan se muistutti enemmän matkalaukkua kuin puhelinta. Mun lapsuudessa soitettiin lankapuhelimella ja kaverien kanssa oli aina sovittuna tietyt soittoajat. Toisaalta se oli hyvä juttu, mutta esimerkiksi vahingon tai onnettomuuden sattuessa todella huono juttu. Muistan eräänkin kerran, kun lapsuudenystäväni kaatui pyörällä keskellä ei mitään loukaten polvensa todella pahasti. Ei siinä auttanut kuin pikku hiljaa nilkuttaa kilometrien päähän kotiin.

Nykyään kun kulkee kaduilla niin jo pienillä lapsilla saattaa roikkua kaulassa kännykkä. Olen huomannut, että meidän vajaa viisivuotiaskin käyttää kännykkää todella näppärästi ja oppii sen toiminnot ihan hetkessä! Kasvatamme melkoista teknologiasukupolvea! Mun lapsuudessa oli videonauhuri ja kasibittinen nintendo (joka mulla on vieläkin tallessa!), mutta tänä päivänä löytyy härveliä jos jonkinlaista ja tahti vain kiihtyy. Puhelimillakin voi tehdä paljon muutakin kuin vain soittaa. Kohta ei varmasti tarvitse enää edes soittaa vaan ihmisiin on asennettu ajatustenlukulaite, jolla voi viestittää ystäville asiansa.

Processed with VSCO with 6 preset

Pikkuhiljaa mieleen on hiipinyt ajatus, että milloin on oikea aika hankkia tytölle oma kännykkä? Suurin osa hankkii lapselle kännykän varmasti kouluun mennessä, osa ei silloinkaan. Itse ajattelen, että oikea aika on silloin kun hän alkaa viettämän enemmän aikaa kavereidensa kanssa pihalla ja meidän poissa meidän näköpiiristämme. Viimeistään kännykkä on hankittava juurikin kouluun mennessä, koska silloin hän joutuu olemaan lyhyitä aikoja yksin kotona ja kulkemaan myös koulumatkoja yksin. Jos asutaan tulevaisuudessakin samassa asunnossa tai tässä ihan lähistöllä niin tyttö ei onneksi joudu ylittämään teitä, mutta on silti hyvä että väline avun kutsumiseen on aina mukana. Lasten kanssa kun ei koskaan teidä mitä tapahtuu… Ainakaan jos tytöstä tulee puoliksikaan niin aikaansaava kuin vanhemmistaan!

Silloin kun minä sain ensimmäisen kännykkäni niin puhelinlaskut olivat todella pieniä. Yleensä selvisin alle 20 eurolla. Vielä muutamia vuosia sittenkin minun puhelinlaskut olivat maksimissaan 30 euroa. Maksan itse liittymää kahteen laitteeseen: puhelimeen ja tablettiin ja pelkästään niistä ropsahtaa laskua yli 50e! Tarjolla on koko ajan enemmän ja enemmän dataa ja ohjelmistoja, jotka nostavat puhelimen kustannuksia. Tähän jos miettii vielä tytölle omaa laitetta niin taas saa laittaa parikymppiä lisää kuukausittain puhelimen kustannusten lisäksi. Mulla on jo jonkin aikaa ollut mielessä kilpailuttaa meidän liittymät, mutta suoraansanottuna ei ole ollut kauheasti hyviä vaihtoehtoja. Dna ei toimi mökillä ollenkaan, joten Sonera on ollut ainoa vaihtoehto eikä se tulee juuri sen halvemmaksi kuin Elisakaan. Nyt näille kolmelle on tullut markkinoille varteenotettava kilpailija Moi.

Processed with VSCO with 6 preset

Moi:lla on täysin uudenlainen laskutusmalli, jossa kaikkia perheen liittymät on sidottu yhteen tiliin. Simmejä voi hankkia perheen eri jäsenille tai vastaavasti useampaan eri laitteeseen. Meillä se olisi sekä että. Kaikille simmeille ladataan yhteinen dataämpäri, josta jokainen simmi ammentaa dataa käytön mukaan. Jos data loppuu sitä on ostettava lisää. Yksi vaihtoehto on Moi:n tarjoama rajaton data, joka maksaa 12 euroa kuukaudessa. Tämä on hyvä vaihtoehto henkilölle, joka käyttävät paljon nettiä ja katsova esimerkiksi videoita paljon (nuoret). Näihin datapaketteihin ei kuulu puhetta eikä tekstiviestejä ja niille on valittavissa myös useampi eri vaihto ehto. Laskeskelin, että jo tällä hetkellä meille tulisi paljon halvemmaksi ottaa Moi:n liittymät koko perheelle. Itseasiassa jos ei oteta vielä tyttöä huomioon, niin tulisi paljon halvemmaksi ottaa Moi:n simmit minulle ja miehelle + yksi simmi tabletiin kuin mitä nyt maksamme kolmesta eri liittymästä Elisalle! Tsekkaa Moi:n liittymät täältä*.

Kerro kommenteissa milloin sinun mielestäsi on oikea aika hankkia lapselle kännykkä tai jokin muisto kännyköihin liittyen ja olet mukana Moi:n merinovillaisten suomessa valmistettujen laatulapasten arvonnassa! Arvon näitä palkintoja 4 kpl. Muistathan laittaa kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi (ei näy muille), jotta voin ottaa voittajiin yhteyttä. Arvontaan on aikaa osallistua perjantaihin 16.12 klo 18 asti!

Onnea just sulle 🙂

Tavoitteena BF Masters 2018 (+arvonta)

Processed with VSCO

No huh, olipas mulla mukava viikonloppu! Sain viettää koko viikonlopun tyttöporukalla. Lauantaina pidettiin tytön kanssa kahden keskinen shoppailu- ja leffapäivä. Käytiin Jumbossa ostoksilla ja syömässä ja katsottiin kotona vielä Angry birds elokuva, oli yllättävän hyvä! Ihanaa, kun tyttökin alkaa olla sen ikäinen, että hänen kanssaan voi käydä paikoissa ja ihan vaan olla mitään sen kummempaa säätämistä. Vauva-aika tuntuu aika kaukaiselta muistolta! Se, saanko kokea vauva-ajan uudestaan, jää herran haltuun 😉

Sunnuntaina lähdettiin Katrin kanssa aamusta junalla puksuttelemaan kohti Lahtea ja Fitness expoa. Hetken Lahden slummeissa harhailtuamme löydettiin perilla ja kisapaikoille. Tiedossa oli useampi tunti armotonta fitnesstykitystiä! Olen käynyt katsomassa kisoja vuodesta…ööö, 2006? Olen siis nähnyt monenmoista messua ja kisaajaa ja bikini fitneksen sarjoja katseltaessa totesinkin, että laji on mennyt hurjan paljon eteenpäin ensimmäisistä vuosista. Silloin lavalla näkyi lähinnä laihoja ihmisiä, mutta nykyään kisaajista näkee, että töitä on tehty ihan oikeasti ja se on hyvä se. Jos mielitään saada kansainvälisiin kisoihin suomestakin osaan ottajia niin tason on noustava vuosi vuodelta. Mä en nyt ala sen enempää erittelemään omia suosikkejani, mutta täytyy sanoa, että body fitneksessä kaksi pisintä sarjaa oli ne kaikista kovimmat. Muistelen, että usein nimenomaan lyhyemmät sarjat on olleet todella kovia, mutta tänä vuonna oli näin päin. Mulla oli muutamia tuttujakin kisaamassa ja on aina kiva nähdä tutut kasvot lavalla ja kannustaa ”omia” 🙂

Lauantaina Fonda Del Solissa burgerilla.
Lauantaina Fonda Del Solissa burgerilla.

Mulle iskee aina kova kisakuume, kun käyn näitä karkeloita katselemassa. Vaikka olen vannonut etten enää koskaan mitään kisadieettejä vedä niin taas tuli mieleen, että entä jos joskus vielä…? Olisko musta siihen? Mullahan kolkuttelee jo masters-vuodet kohta puoliin, joten miksikäs ei tavoitetta vuoteen 2018? Mä en koe olevani kauhean kilpailuhenkinen, mutta oli laji kuin laji, niin kiva olis kisata silloin tällöin ja katsoa miten on kehittynyt. Sama oli crossfitissäkin. Jo alkuaikoina päätin, että joskus kisaan. Mun kohdalla loukkaantuminen keskeytti kisahaaveet ja pääsin ainoastaan salikisoihin. Mutta ei sekään huono juttu ole! Vaikka nyt on innostus kova niin kisahaaveet saattaa olla unohtuneet jo kuukauden päästä. Se hyvä puoli tässä innostumisessa kuitenkin on, että se lisää todella paljon motivaatiota! Oli kuulkaa rauta eilen salilla kevyttä 😉

Tämä oli se mun sarja tulevaisuudessa. Kuva viime kevään Fitness classicista/Bodylehden galleria.
Tämä oli se mun sarja tulevaisuudessa. Kuva viime kevään Fitness classicista/Bodylehden galleria.

fitnessclassic2016-1280

fitnessclassic2016-1281

Olitteko te katsomassa kisoja viikonloppuna?

Sain ilokseni kaksi lippua arvottavaksi I love me-messuille 21.-23.10, joten kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan kahden lipun paketti yhdelle henkilölle! Liput oikeuttavat käynnin messuille yhtenä päivänä. Arvonta-aika päättyy torstaina 13.10.2016 klo 18! Onnea matkaan ihan jokaiselle 🙂

Jonkin suuren edellä (+ Nutisal-arvontojen voittajat!)

Processed with VSCO

Muistatteko kuin joku kuukausi sitten kerroin teille tuntevani silloin tällöin jotain etiäisten tapaisia? En osaa oikein itsekään niitä aina kuvailla, mutta ne vain tuntuu jänniltä. Oma olo muuttuu jotenkin jännittyneeksi, mutta positiivisella tavalla. Huonoja etiäisiä en ole varmasti saanut koskaan, en ainakaan muista näin äkkisiltään (enkä niitä haluakaan!). Mun yksi lempiharrastuksistani on erilaisiin arvontoihin osallistuminen ja aina jonkin suuremman voiton edellä olen tuntenut tällaisen positiivisen etiäisen, kuten silloin kun voitin 500 euron matkalahjakortin. Koskaan ei voi sanoa, että meneekö itse ”suureen tapahtumaan” päivä, viikko vai kuukausi, mutta joka kerta se jokin suuri on sieltä tullut.

Tänä aamuna kävin kävelyllä aurinkoisessa säässä ja yhtäkkiä se jännä olotila taas iski. Jotain suurta on tapahtumassa enkä malta odottaa mitä se on! Jotain positiivista selkeästi, mutta mitä? Hassu ja odottava fiilis! Arvontoihin en ole osallistunut loman ja sometauon vuoksi reiluun viikkoon, joten sellaisesta ei voi olla kyse. Ääk, en kestä tätä jännitystä!

Mitähän se voisi olla?

Ps. Nutisal-arvontojen voittajat ovat selvillä ja olen lähettänyt voittajien sähköpostiosoitteet Nutisalille. Sieltä ollaan voittajiin yhteyksissä 🙂

Voittajat ovat (eka postaus): Mira, pähkinä, HHH, Reetta, Laura K., Hanna, Nikolas, Ems, Jaana sekä Sonetti. Tokan postauksen arvonnassa palkinnot saivat: Piude, Emilia, Jenna, Katja, Jossu, Haamutus, Heidi, Maarit, Jonnaajon sekä Sini. Onnea!

Tiesitkö tämän pähkinöistä? (+arvonta)

Processed with VSCO with a6 preset

Kaupallinen yhteistyö: Nutisal

Meillä kuluu pähkinöitä viikossa aivan järkyttävä määrä. Tyttö tykkää napostella niitä aamupalalla ja välipalalla, mies syö niitä ennen treeniä kera riisin ja mustaherukoiden ja minä teen pähkinöistä paljon raakakakkuja ja laitan niitä smoothieen, puuroihin ja syön ihan sellaisenaankin. Pähkinöitä on kätevää kuljettaa mukana ja mulla on aina yksi pussi myös työpaikalla välipaloja varten. Hyvän maun lisäksi pähkinöissä on runsaasti hyviä rasvoja sekä kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Runsas rasvamäärä toki merkitsee myös korkeampaa kalorimäärää, mutta kun puhutaan kuitenkin ”hyvistä kaloreista” niin itse en ainakaan jaksa näistä stressata. Terveysvaikutukset kumoaa kalorimäärän mennen tullen! 100 grammassa pähkinöitä on keskimäärin 500 kcal ja itselläni pähkinöitä kuluu päivässä noin 50 grammaa. Raakakakkujen muodossa joskus enemmänkin.

Mutta tiesittekö nämä asiat pähkinöistä?

Cashewpähkinä

Cashewpähkinä on todellisuudessa kovakuorinen hedelmän siemen, jonka alkuperämaa on Brasilia, mutta se kasvaa myös Aasiassa sekä Afrikassa. Cashewpuu voi kasvaa jopa 14-metriseksi ja se alkaa kantaa hedelmää noin 5 vuoden iässä. Eniten puu tuottaa hedelmiä 8-10 vuoden iässä. Silloin pähkinöitä saadaan noin 7kg/sato. Cashewsiemen kasvaa cashew-omenan kärjessä, joka näyttää omenan ja paprikan välimuodolta. Kun omena putoaa maahan, pähkinä on kypsä. Ennen kuin cashew on valmis syötäväksi, se on kuumennettava ja ympäriltä on poistettava kaksi kuorta. Jokainen cashewpähkinä kuoritaan käsin. Se on pehmeä ja täyteläisen makuinen ja sopii erinomaisesti esimerkiksi vegaanikastikkeisiin sekä raakakakkuihin.  Cashewpähkinä sisältää pähkinöistä eniten rautaa ja sinkkiä ja siinä on myös jodia, fosforia, foolihappoa sekä magnesiumia. Kivennäisaineiden lisäksi cashewpähkinöissä on proteiinia, hiilihydraatteja sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Cashew-omena. Kuva.
Cashew-omena. Kuva.

Hasselpähkinä

Hasselpähkinä on cashewpähkinän tavoin kovakuorinen yksisoluinen hedelmä, jota viljellään muun muassa Turkissa, Italiassa ja USA:ssa. Hasselpähkinäpensas kasvaa jopa 15 metriseksi ja saavuttaa tuhansien vuosien eliniän. Sato poimitaan pensaista ja maasta varisseena käsin. Hasselpähkinä on hyvin voimakkaan makuinen ja rasvainen pähkinä ja se sisältää pähkinöistä eniten kuitua. Hasselpähkinöissä on runsaasti E-vitamiinia sekä kolesterolia alentavaa betakolesterolia. Ennen aikaan hasselpähkinän uskottiin parantavan muun muassa kaljuuntumista! Nykyään sitä käytetään paljon öljynä, suklaassa, kosmetiikassa sekä saippuateollisuudessa.

Maapähkinä

Maapähkinä ei suinkaan ole pähkinä vaan palkokasvi, vaikka nimi muuta väittääkin. Maapähkinä kasvaa nimensä mukaisesti maanpinnan alla ja se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä kasvatetaan pellolla aivan niin kuin perunaa. Kasvi kasvaa 30-50 senttiä korkeaksi. Kukkimisen jälkeen varsi laskeutuu vähitellen maan tasalle ja palot alkavat kehittyä maanpinnan alle. Yhdessä palossa on 1-3 siementä eli pähkinää. Maapähkinä sisältää pähkinöistä eniten proteiinia sekä runsaasti myös kuitua, E-vitamiinia sekä B-vitamiinia. Maapähkinä on ensimmäinen pohjoismaihin myyntiin tuotu pähkinä.

Maapähkinöitä nostettuna maasta. Kuva.
Maapähkinöitä nostettuna maasta. Kuva.

Macadamianpähkinä

Macadamianpähkinä on toiselta nimeltään australianpähkinä ja se on maailman kallein pähkinä Sitä kasvaa muun muassa Australiassa. Macadamiapuu tuottaa satoa vasta seitsemäntenä vuotena. Pähkinät tippuvat alas puusta itsestään tai ne ravistellaan alas ja imuroidaan maasta. Pähkinöitä kuivatetaan noin kolme viikkoa, jonka jälkeen pähkinä irtoaa kuorestaan. Kuori on erittäin kova ja vaikea rikkoa: se aukeaa vain vasaralla. Pähkinän hintaan vaikuttavat pieni satomäärä sekä monimutkainen valmistusprosessi. Macadamianpähkinän maku on herkullinen ja se sisältääkin pähkinöistä eniten rasvaa. Vastaavasti siinä on pähkinöistä vähiten hiilihydraatteja. Macadamiassa on maapähkinän tavoin runsaasti myös B-vitamiinia.

Manteli

Vaikka manteli luokitellaan pähkinäksi niin todellisuudessa se on kivihedelmä. Manteli eli mantelipuun hedelmä on luumarja, jonka sisällä oleva siemen muistuttaa pähkinää. Manteli on kotoisin Lähi-Idästä, jossa se on kevään ensimmäinen kukkiva puu. Mantelia kasvatetaan myös USA:ssa sekä Euroopassa. Mantelit kerätään puista ravistamalla hedelmät ensin maahan, josta ne imuroidaan suurella imurilla. Manteli on maultaan mieto ja makea ja se on erinomainen kalsiumin lähde. Mantelit sisältävät myös runsaasti proteiinia, magnesiumia sekä rautaa.

Processed with VSCO with a6 preset

Parapähkinä

Parapähkinä on toiselta nimeltään brasilianpähkinä ja se kasvaa luonnonvaraisena Brasiliassa, Boliviassa sekä Perussa. Puut, joista parapähkinöitä saadaan, kasvavat 40-50 metrin korkuisiksi ja ne elävät 500-800 vuoden ikäisiksi! Puun hedelmä on avautumaton kota, jonka sisältämiä suuria siemeniä kutsutaan pähkinöiksi. Kota on kookospähkinän kokoinen ja se painaa 2-5 kg. Yksi kota voi sisältää 10-25 pähkinää appelsiinilohkomaisessa muodostelmassa. Pähkinät kerätään kodasta käsin. Parapähkinän selviytymisen kannalta erittäin tärkeä otus on paka-eläin, joka syö ravinnokseen parapähkinöitä ja ulosteessaan levittää pähkinöiden siemeniä ympäri viidakkoa. Parapähkinä on maultaan miedon aromaattinen ja täyteläinen. Parapähkinöissä on runsaasti seleeniä, jopa 1000 kertaa enemmän kuin muissa pähkinöissä! Korkean rasvapitoisuuden vuoksi parapähkinät härskiintyvät erityisen herkästi, joten niitä kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Parapähkinän kota. Kuva.
Parapähkinän kota. Kuva.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinä on todellisuudessa hedelmän kivi (verrattavissa kirsikan kiveen) ja se elää luonnonvaraisena Balkanilta aina Aasiaan saakka. Saksanpähkinäpuu on suosittu puistopuu, jota kasvaa myös Suomessa. Sääolosuhteiden vuoksi se ei kuitenkaan menesty kovin hyvin. Puu kasvaa 20 metriä korkeaksi ja jopa 20 metrin levyiseksi. Se on pehmeä ja rapea ja muistuttaa ulkomuodoltaan aivoja. Sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, kuituja ja polyfenoli-antioksidantteja. Saksanpähkinöiden on tutkittu olevan pähkinöistä kaikista terveellisin. Saksanpähkinöitä nauttimalla parannat yöuntasi sekä serotoniinin muodostumista. Tiesittekö, että saksanpähkinäöljy oli yksi tärkeimmistä öljyistä renesanssin maalareille? Se kuivuu nopeasti eikä kellastu yhtä paljon kuin muut öljyt. Öljyä käytetään vielä nykyäänkin pensseleiden puhdistukseen tärpätin tilalla.

Pistaasipähkinä

Pistaasipähkinä on mantelipistaasipuun siemen ja se kasvaa luonnonvaraisena Iranissa, Afganistanissa ja Turkmenistaniassa. Sitä viljellään muun muassa Välimeren seudulla, Kaliforniassa sekä Australiassa. Pistaasipähkinät kasvavat puissa ja kun pähkinä on kypsä, kuori avautuu napsautuksella. Kuvitelkaa tilanne, jossa sadat pähkinät avautuvat yhtä aikaa! Mitä vihreämpi pistaasipähkinä on sitä paremman makuinen se on. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua sekä mm. silmien terveyttä edistävää luteiinia. Pistaasipähkinöissä on pähkinöistä eniten kaliumia.

Pekaanipähkinä

Pekaanipähkinä on todellisuudessa siemen ja se muistuttaa ulkonäöltään saksanpähkinää. Sitä kasvatetaan muun muassa USA:ssa. Suotuisilla kasvupaikoilla pekaanipähkinäpuu voi kasvaa jopa 55 metrin korkuiseksi ja saavuttaa 300 vuoden iän. Siementuotanto alkaa kunnolla noin 20 vuoden iässä ja saavuttaa huippunsa 75-225 vuoden iässä. Puun kypsyvä hedelmä on ohuen hedelmäsuojuksen suojaama pähkinä. Muodoltaan se muistuttaa kananmunaa joka kypsyessään vihreästä tummanruskeaksi ja jakaantuu neljään liuskaan. Liuskan sisältä paljastuu vaaleanruskea, ohutkurinen pähkinä, joka kätkee sisälleen syötävän siemenen. Yksi puu tuottaa noin 40 kg pähkinöitä vuodessa. Pekaanipähkinöissä on runsaasti antioksidantteja ja ne sisältävät yli 10 vitamiinia ja kivennäisainetta sekä kasvisterolia ja kuituja.

Pekaanipuun hedelmä. Kuva.
Pekaanipuun hedelmä. Kuva.

Muistathan säilyttää pähkinöitäsi kotona oikein sillä valo ja ilma eivät tee hyvää pähkinöille. Sulje siis pakkaus hyvin ja säilytä niitä pimeässä. Korkean rasvapitoisuuden vuoksipähkinät härskiintyvät helposti, joten paras säilytyspaikka niille on viileässä. Meillä varsinkin parapähkinät asustavat jääkaapissa!

Laitetaas loppuun pieni arvonta! Kerro kommenttikentässä mitä pähkinöitä sinä käytät ja mihin niitä käytät? Arvonnan palkintona on 2 pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 10 onnekkaalle! Jaossa siis 20 pussia pähkinöitä! Uutuuspähkinät ovat kuivapaahdettuja (paahdettu avotulella ilman öljyä) cashewpähkinöitä makuina salt & pepper sekä sourcream & onion. Arvonta-aika päättyy perjantaina 22.4.2016 klo 20. Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteesi (ei näy muille), jotta saan voittajat kiinni palkinnon toimitusta varten 😉

Onnea arvontaan!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

 

Kiitollisuuspäiväkirja (+pika-arvonta!)

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen aina vähän naureskellut niille kukkahattutyypeille, jotka kirjoittelee kiitollisuuspäiväkirjaa. Kohtuullisen hippimäistä menoa ja ihan liian diippiä shittiä mun makuun. Isän kuolema on kuitenkin herättänyt mussa jotain entistä syvempää ja olen mietiskellyt omaa elämää paljon laajemmalti kuin ennen. Pääsin alkuvuodesta mukaan Unelma itsestä valmennukseen ja se tuli mulle niin oikeaan aikaan kuin vain tulla voi. Olin alkuvuodesta ihan ulapalla ja täysin surusta sekaisin. Tuntui ettei mistään tule mitään enkä saa ajatuksia järjestykseen. Unohtelin asioita ja purskahdin itkuun milloin missäkin. Välillä kävin itkemässä pahaa oloani jopa töissä ollessa vessassa. Tiesin kuitenkin jo silloin, että tulee päivä jolloin helpottaa ja Unelma itsestä valmennus on antanut mulle paljon keinoja joilla ymmärtää itseäni ja helpottaa omaa oloani. Totesin, että ihan tavallisten ihmisten hommaa kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen on ja se antaa huomattavasti enemmän kuin osasin odottaa!

Processed with VSCO with c1 preset

No se kiitollisuuspäiväkirja. Kirjoittelin sitä aktiivisemmin tammi- ja helmikuussa. Maaliskuussa tahti vähän hiipui kunnes viikonloppuna sain taas inspiraation. Kiitollisuuspäivä kirja on kiva tapa koota mukavia asioita päivästä. Asioita, joista on sillä hetkellä kiitollinen. Pakkohan ei ole kirjoittaa mitään ylös, mutta minusta oli kiva lueskella mistä olin kiitollinen helmikuussa. Samalla löytää ehkä vanhempiakin asioita, joista on myös tällä hetkellä kiitollinen. Suurin osa mun päivityksistä liittyi isän kuolemaan. Helmikuun alussa olin kiitollinen siitä ettei suru enää täyttänyt mun ihan koko päivää. Nyt olen kiitollinen, että olen oikeasti osannut käsitellä suruani, puhunut siitä ja järjestänyt ajatuksiani. Olen itkenyt silloin kuin siltä tuntuu ja näyttänyt tunteeni. Vaikka elämä on tällä hetkellä pääosin valoisaa niin niitä huonojakin hetkiä mahtuu päiviin silloin tällöin. Hautajaisten jälkeen pahimmat paikat ovat olleet isän vaimolta tullut synttärikortti tytölle, jossa ei enää lukenutkaan onnen toivottajana ukkia. Toinen kova pala oli viime viikolla tullut kutsu perunkirjoihin. Kuopioon matkaan siis jälleen reilun viikon päästä. Jospa tämä elo alkaisi tästä vähän tasaisemmaksi muuttumaan ja saisi ihan oikeasti vain olla ja öllöttää. Pikkusen on ollut liikaa kaikenlaista murhetta nyt yhdelle ihmiselle.

Processed with VSCO with c1 preset

Laitetaanpa loppuun arvonta! Tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan 2 x 2 lippua ensi viikonloppuna pidettäville Kevätmessuille Helsingin messukeskukseen. Sinun tehtävänäsi on kertoa kirjoitatko itse kiitollisuuspäiväkirjaa tai mistä olet ollut lähipäivinä kiitollinen. Arvonta-aika päättyy tänään 4.4.2016 klo 20! Muistathan syöttää myös sähköpostisi (ei näy muille), jotta voin olla yhteydessä voittajiin 🙂 Onnea arvontaan!

Arkimeikki (+ arvonta)

Processed with VSCOcam with c1 presetMun työssäni kauhean suurta pakkelikerrosta naamassa ei hyvällä katsota. Koruja ei saa käyttää työpäivän aikana pieni korviksia lukuunottamatta. Toiset käyttää kelloa ja toiset ei. Tukka täytyy pitää aina kiinni ellei halua uittaa niitä veressä tai muissa ihmisten eritteissä. Eikö kuulostakkin hohdokkaalta? 😀

Mun arkimeikki on yleensä aika kevyt. Joku vuosi sitten en meikannut töihin ollenkaan, mutta nykyään jos menen iltavuoroon ja aamulla on jokin blogiin liittyvä meno niin saatan laittaa ihan meikkivoiteet, puuterit ja kajalitkin! Vielä vähän aikaa sitten käytin vain ripsiväriä ja väritöntä huulirasvaa, mutta nyt olen vienyt homman niin sanotusti nextille levelille. Tukan sitaisen edelleen kiinni ja naamani yritän saada edustuskelpoiseksi ripsentaivuttimella, Lancomen ripsivärillä, Lumenen kulmakarvageelillä sekä Labellon värillisillä huulirasvoilla. Huulet mulla kuivuu helposti näin kylmemmillä ilmoilla ja huulirasva kulkee mukana kaikissa mahdollisissa laukuissa ja takkien taskuissa. Myös töissä mulla on omat huulirasvat. Sain testiin pari kappaletta Labellon sävyttäviä huulirasvoja ja olen kovasti näihin tykästynyt. Väriä ja hoitoa samassa paketissa! Löysin itseasiassa yhden tuubin Labellon vanhempaakin sävyttävää huulirasvaa talvitakin taskusta ja otin senkin samoin tein käyttöön. Toiset löytää taskuistaan rahaa, mä huulirasvoja 😀

Processed with VSCOcam with c1 presetNäistä kahdesta Labellon sävystä oma suosikkini on Red. Jotenkin vähän vierastan Rosen vaaleaa väriä tai sitten en vain osaa käyttää sitä. Molemmet on kuitenkin töissä käytössä ja vetelen niitää huuliin ihan fiiliksen mukaan. Jos on kovin vaalenpunainen ja neitimäinen fiilis niin sutaisen Roseta, mutta jos taas olen kovin energinen niin Red on mun valinta.

Huulissa sävy Rose.
Huulissa sävy Rose.
Ekassa kuvassa ilman huulirasvaa ja tokassa kuvassa värinä Red.
Ekassa kuvassa ilman huulirasvaa ja tokassa kuvassa värinä Red.

Huulirasvojen tiimoilta saankin järjestää blogin lukijoille arvonnan, jossa kaksi onnellista voittaa nämä molemmat sävyt Labellon huulirasvoista itselleen! Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa minkälainen sinun arkimeikkisi on ja kauanko sen tekemiseen kuluu aikaa? Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 18.10.2015 klo 18 asti! Muistathan ilmoittaa nimimerkkisi lisäksi sähköpostiosoitteesi, jotta voin ottaa sinuun yhteyttä palkinnon tiimoilta! Sähköpostiosoite näkyy vain minulle.

Onnea ihan jokaiselle 🙂

Lauantain herkkuhimo – opittu tapa? (+arvonta)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ruokapäiväkirjaa taas luvassa! Toivottavasti ette oo näihin jo ihan kyllästyneitä 😀 Viime viikko oli taas hieman normaalista poikkeava, koska olin alkuviikon kipeänä. Sain ihan syömällä syödä että edes jotain sain alas. Tähän astisista sairasteluista ehkä parhaiten sain nyt handlattua syömisetkin paraninkin huomattavasti nopeammin kuin ennen. Huomasin viime viikon aikana, että makeanhimo ei ole vaivannut mua ollenkaan. Ei edes viikonloppuna! Söin kyllä muutaman karamellin ja jälkiruokaa lauantaina, mutta ei mulla mikään erityinen makeanhimo ollut. Jännää sinänsä, koska aina kun lauantai koittaa niin mut valtaa aivan järkyttää herkkuhimo. Ehkä se on vain opittu tapa, en tiedä?

Maanantai

Kotona sairaana koko päivän. Pelkkää lepiä.

PicsArt_09-30-07.19.43Aamupalaksi marjasmoothie, jossa avocadoa, banaania, mustikoita & puolukoita, mantelimaitoa ja CocoVin supermixiä. Lisäksi vettä, kahvia ja vitamiinit // välipalana pari ruisleipää salaatilla, kinkulla, juustolla ja paprikalla + vettä ja kahvi // illemmalla annos kaurapuuroa mustikoilla ja banaanilla // iltapalaksi omeletti, jossa kinkkua, herkkusieniä, raakaa sipulia, juustoa + viinirypäleitä.

Tiistai

Kotona sairaana. Pieni happihyppely illalla.

PicsArt_09-30-07.21.33Aamupalaksi ruisleipää höysteineen, vettä ja kahvia // välipalaksi banaani-maapähkinävoismoothie // iltapäivällä kahvi ja pari palaa raakasuklaata // välipalaksi omenaa ja pähkinöitä (ei kuvaa) // iltaruuaksi täytettyjä paprikoita ja tuoreita vihanneksia.

Keskiviikko

Töihin iltavuoroon. Aamulla pieni 30 minuutin kävelylenkki.

PicsArt_09-30-07.22.57Aamupalaksi ruisleipää juustolla ja paistetulla munalla, vettä ja kahvia // ennen töihin lähtöä marjasmoothie // lounaaksi täytettyjä paprikoita ja vihanneksia // välipalana töissä turkkilaista jogurttia, mustikoita ja pähkinöitä // iltapalaksi omeletti kinkulla, sienillä ja juustolla.

Torstai

Pieni kävelylenkki ja lihashuoltoa kotona.

PicsArt_09-30-08.35.53Aamupalaksi ruisleipää lisukkeineen, vettä ja kahvia // välipalaksi töissä omenaa ja pähkinöitä (ei kuvaa) // lounaaksi täytettyjä paprikoita ja vihanneksia // välipalaksi kotona iltapäivällä kolme riisipiirakkaa kinkulla, juustolla ja kurkulla + kahvi // iltaruuaksi tomaattista pastaa.

Perjantai

Iltapäivällä junalla mökille.

PicsArt_09-30-08.37.36Aamupalaksi täytetty paprika, jauhelihaa ja viinirypäleitä, vettä ja kahvia // välipalaksi viinirypäleitä ja kahvi // lounaalla edellispäivän tomaattista pastaa ja pinaattia // junassa Picnicin patonki // mökillä lasi maitoa ja miehen leipoma (pakasteesta otettu) pulla // välipalaksi Picnicin omenakinuskikakkua (ei kuvaa) // illalla saunan jälkeen saunamakkara + mandariini (ei kuvaa).

Lauantai

Marjametsässä pari tuntia aamupäivällä. Illalla lihashuoltoa.

PicsArt_09-30-08.39.45Aamupalaksi mysliä maidolla, kahvi ja ruisleipä kinkulla, juustolla ja kurkulla // marjametsässä luonnollisesti osa meni omaan suuhun…. // marjastuksen lomassa yksi maapähkinävoi-Oreo // lounaalla tortilloja 2,5 kpl // jälkiruuaksi Snickers-patukka // välipalaksi päiväunien jälkeen omena ja pähkinöitä // saunan jälkeen saunamakkara + Cloettaan uutuusnameja muutama (ei kuvaa) // iltapalaksi kaura-omenapaistosta vaniljakastikkeella.

Sunnuntai

Aamupäivä ulkosalla marjoja siivoten. Iltapäivällä 3h autossa istumista. Kotona illalla siivoilua.

PicsArt_09-30-08.41.24Aamulla mysliä maidolla ja leipä lisukkeineen, kahvia ja vettä // lounaalla perunoita, kaalikääryleitä ja puolukkahilloa // kahvin kanssa kaura-omenapaistosta, jätskiä ja vaniljakastiketta // illemmalla kotona minttusuklaasmoothie // ilatapalaks kaksi omatekoista sämpylää kinkulla, juustolla ja kurkulla.

Kotona ollessa mun ruokailuvälit venyy aika pitkiksi ja välillä unohdan syödä mikä on sinänsä aika käsittämätöntä. Mähän rakastan ruokaa! Sen olen huomannut, että kun vaan muistan syödä säännöllisesti ja riittävästi hyvälaatuista ruokaa niin makeaa ei tee mieli. Sunnuntaina innostuin leipomaan sämpylöitä ja niistä tulikin mielettömän hyviä! Laittelen reseptin tännekin, varmaan jo tänä iltana.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetAnoppi tykkää ostella mökille kaikkia uutuuksia ja tällä kertaa hän oli ostanut Paulüns-merkkistä mysliä kahta makua. Toinen oli kaakao-vadelma ja toinen omena-kaneli-manteli, joista jälkimmäinen oli enemmän mun mieleen. Makeutuksena oli käytetty sokerin sijasta taateleita! Näitä myslejä voisin ostaa vaikka kotiinkin 🙂 Testattiin myös Stand´n stuff tortilloja, mut ei ollut kyllä mun juttu. Lapsille noi oli ihan ok, mutta mun mielestä normi tortillalätyt on paljon kätevämpiä. Näillä kipposilla sotkee vaan joka paikan!

Tänään mun tekis mieli tehdä jotain keittoa. Saa nähdä kuinka pitkäksi päivä venyy ja miten jaksaa illalla kokkailla! Hirveä himo kokeilla uusia reseptejä!

Pistetääs käyntiin vielä pieni arvonta! Eli kaikkien postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan yksi kahden lipun lippupaketti I Love Me-messuille! Liput ovat kertalippuja eli pääset kaverisi kanssa niillä vain yhtenä päivänä messuille. Messuohjelmistoa voit tsekkailla täältä. Arvontaan on aikaa osallistua perjantaihin 2.10 klo 20 saakka!

Testissä uudet Tupla+ proteiini -ja energiapatukat (+ arvonta)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Sain Cloettalta maisteltavaksi uusia Tupla+ patukoita ja kuvasin teille siitä hienon videon. Tai no videon 😀 Tsekkaa video ja anna siitä tai blogista palautetta, juttuideoita tai kerro vain kuulumisesi niin osallistut Tupla+ patukoiden arvontaan! Arvon osallistujien kesken 3 laatikkoa patukoita, yhdessä lootassa 24 kpl Tupla+ patukoita! Patukoiden lisäksi palkintoon kuuluu 2 kpl sporttirannekkeita 🙂 Melko maistuvat palkinnot vai häh!? Arvontaan on aikaa osallistua keskiviikkoon 9.9.2015 klo 18 asti! Onnee ihan jokaiselle 🙂

Ps. Terkut täältä Bulgariasta!

Millä ihmeellä eroon jatkuvasta makeanhimosta? (+arvonta)

Processed with VSCOcam with f2 presetMun elo on ollut Turkin matkan jälkeen ihan tuskaa. Se on vieläkin ihan tuskaa. Kaikki sokeriherkut kummittelee mielessä enkä saa itseäni niskasta kiinni… Kuvasin teille tänään videon asiaan liittyen. Katso se ja osallistu kilpailuun, jossa voit voittaa itsellesi paikan hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Hanna-Kaisa Ranisen Eroon makeanhimosta-verkkokurssille! Tulee ainakin mulle erittäin sopivaan rakoon. Ohjeet kilpailuun osallistumiseen videolla.

Onnea arvontaan 🙂

Last chance (+arvonta)

Olen täysin kyllästynyt temppuilevaan olkapäähän ja otin asian esille tiistaina treeneissä. Hetken treenikaverin kanssa juteltuani tuli selville, että hänelläkin on ollut olkapäiden kanssa samanlaisia ongelmia. Syyksi oli paljastunut liian kireät lihakset olkapään ympärillä. Siltä istumalta varasin huomiselle ajan osteopaatille ja aloitin mobbailemaan olkapäätä ja sitä ympäröiviä lihaksia entistä enemmän. Mullahan on melkeinpä aina ollut hieman eteenpäin kääntyneet olkapäät ja punttiaikoina ne vasta kireällä olivatkin! Empä yhtään ihmettelis vaikka vika löytyiskin näin ”läheltä”…

Processed with VSCOcam with c1 preset

Osteopaatilla käynti on oikeastaan mun viimeinen oljenkorsi. Jos tästä ei ole apua niin sit lääkäriin, ultra, röntgen ja kortisonipiikki. Näistä olen jo alustavasti keskustellut lääkärin kanssa. En vaan millään haluaisi kortisonia pistättää. Vaikka pistelen ihmisiä ammatikseni niin jo ajatus piikistä mun olkapäässä kauhistuttaa. Enkä kyllä muutenkaan halua tunkea kroppaani mitään ylimääräistä. Lääkkeitäkin olen jo pienen elämäni aikana syönyt ihan riittävästi, joten niistäkin haluan pysyä mahdollisimman kaukana niin pitkään kuin pystyn.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Treeneissä harjottelin pistoolikyykkyjä ja huomasin, että koko mun vasen puoli kropasta elää ihan omaa elämäänsä. Oikealla jalalla pistoolit onnistuu ihan ongelmitta, mutta vasemmalla ei. Vasemmalla jalalla pääsen ehkä kyykyn puoleen väliin asti, kun taas oikealla syväkyykkyyn. Vasemman jalan nilkka ja pohje on törkeän kireällä ja oon niitä huoltanut nyt monta kertaa päivässä. Tiedä vaikka koko olkapäähommakin lähtee tuolta nilkoista. Koko akka on ihan toispuoleinen 🙁

PicsArt_1435223644584

Mitä jälleen (ehkä) opimme? Lihashuoltoa, lihashuoltoa ja vielä lisää lihashuoltoa! Omatoimista paljon ja lisäksi hierontaa ja osteopatiaa. Mä niin toivon, että vika olis näinkin pieni ja pelkällä lihashuollolla tulisin taas kuntoon. Wish me luck!

Teille, jotka olette noista Tafferin rannesiteistä kyselleet, onkin nyt mahdollisuus voittaa itselle sellaiset! Mä olen jokusen kuukauden päässyt rannesiteitä testailemaan ja nää on kyllä yhdet parhaista ikinä. Tukee todella hyvin rannetta, mutta eivät ole ikävän tuntuiset kädessä. Helppo laittaa ranteeseen ja löysätä sekä kiristää tarpeen mukaan. Materiaali miellyttävää ja kestävää. Sinun tehtävänäsi on kommentoida nimimerkillä tähän postaukseen Missä liikkeessä tarvitset treeneissä rannesiteitä ja olet mukana arvonnassa! Arvon yhteistyössä Tafferin kanssa yhden parin rannesiteitä ja arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 28.6 klo 18 asti. Onnee arvontaan just sulle 🙂

Huomaathan, että arvottavana on nimenomaan rannesiteet eli rannetuet, ei vetoremmit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Questbar-arvonnan voittaja!

Juhannuksen kunniaksi arvonta on suoritettu ja voittaja on…. ähäskutti, parit kuvat viime Juhannukselta tähän väliin ensin ja sit vasta voittaja!

IMG_1044-800x492

IMG_0989-800x565

IMG_0992-800x411

IMG_1004-780x800

IMG_1006-800x724

IMG_20140620_232941

20140620_232604-e1403528923479-600x800

Nähtävästi yhtä kylmä on ollut viime Juhannus kuin tämäkin ja pipo päässä vietetään tämäkin ilta. Vettä on satanut koko päivän, mutta eipä haittaa! Ollaan puuhasteltu mökillä kaikkea kivaa ja illallakin on kekkerit tiedossa, joten en valita!

Ja arvonnan voittajaksi arvovaltainen arvontakone rankkasi kommentin nimimerkiltä Jonna85, joka rankkasi suosikikseen Peanut Butter Supremen 🙂 Onnee kaima, Vitamokselta ollaan suhun yhteydessä voiton tiimoilta! Jos muilla arvontaan osallistuneille jäi Questbar-hammasta kolottamaan niin klikkaa itsesi sivubannerista Vitamokselle Questbar-ostoksille 🙂

Hyvää Juhannusta kaikille ja kiitos arvontaan osallistumisesta!

Arvonta toteutettu yhteistyössä Vitamos.fi-verkkokaupan kanssa.

Maitohappobakteerit – yes or no? (+arvonta)

Mä olen maitohappobakteerien säännöllinen käyttäjä. Monet teistä tietävät kuinka paljon sairastelin esim. vuosi sitten ja jo silloin käytin vitamiinien ohella säännöllisesti myös suoliston mikrobitasapainoa tukevia ja parantavia tuotteita. Jouduin sairastelukierteessäni syömään aika monta antibioottikuuria ja uskon, että nimenomaan maitohappobakteerien ansiosta mun vatsa pysyi kunnossa. Kunnossa pysymisellä tarkoitan ettei se ollut koko ajan sekaisin kuureista, mutta sisäistä tuhoa kuurit varmasti aiheuttivat…

OLYMPUS DIGITAL CAMERASairastelun ohella käytän maitohappobakteereita aina matkustaessa vähän vahvemmalla annoksella. Nytkin meillä on tulossa kaksi ulkomaanmatkaa elo-syyskuussa ja haluan, että reissut sujuvat yhtä hyvin kuin viime syksynäkin. Täytyy sanoa, että nykyään mun vatsa kestää huomattavasti paremmin kuin ennen. Oli aika jolloin vatsa ei tuntunut kestävän mitään ja ravasin sen vuoksi lääkärissä jatkuvasti. Mitään ei saatu selville. Nyt kun muistelen tuota aikaa niin en todellakaan syönyt mitään maitohappobakteereita enkä ehkä elänyt mitään maailman terveellisintä elämää muutenkaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain vähän aikaa sitten meidän perheelle testattavaksi Biophiluksen erilaisia maitohappobakteereita. Basicia on sekä mansikan että sitruunan makuisena ja ne on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön koko perheelle. Sisältävät Lactobacillus rhamnosus GG:tä sekä Bifidobactericum lactista. Biophilus Strong sisältää vahvan annoksen Lactobacillus rhamnosus GG:tä, jota on jopa 10 miljardia bakteeria yhdessä kapselissa. Sopii hyvin ab-kuurin yhteyteen! Travelit ovat käteviä matkalla, koska ne voi hyvin ottaa ilman vettä. Travelit ovat mansikanmakuisia purutabletteja ja ne sisältävät Lactobacillus rhamnosus GG:tä sekä Bifidobacterium lactista. Lapsille tarkoitettu Biophilus drops + D3-vitamiini sisältää Lactobacillus rhamnosus GG-maitohappobakteeria sekä D3-vitamiinia. Nestemäiset tipat on helppo sekoittaa vaikkapa veteen tai mehuun, meillä menee ihan sellaisenaan!

Sain teille lukijoille arvottavaksi paketin Biophiluksen maitohappobakteereita ja paketti sisältää 2 kpl kaikkia näitä: Basic, Strong, Travel sekä Biophilus drops + D3-vitamiini! Hyvä setti maitohappobakteereita tulossa siis voittajalle 🙂 Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa käytätkö tällä hetkellä maitohappobakteereita ja oletko huomannut niistä mitään hyötyä? Arvonta suoritetaan keskiviikkona 10.6 klo 18 ja arvontaan voi osallistua ainoastaan vastaamalla yllä olevaan kysymykseen tässä postauksessa. Muista jättää sähköpostiosoitteesi ja osallistua nimimerkillä/nimellä.

Good luck dudes!

*tuotteet saatu.