Jos vain olisi enemmän aikaa

jos vain olisi enemmän aikaa

Heippa! Vietän tällä hetkellä kotipäivää sairaan lapsen kanssa. Ilmoittivat eilen päiväkodista kesken työpäivän, että tytöllä on noussut korkea kuume ja tässä sitä nyt ollaan. Mun on tosi vaikeaa vain olla aloillaan näinäkään päivinä, joten olen touhuillut vähän sitä sun tätä hoitaen samalla tyttöä. Jännä miten nuo lapset jaksavat leikkiä sairaanakin. Tai no eilen jaksoi. Tämä päivä onkin kulunut lähinnä pötkötelleen ja kuumetta pois taistellen. Illaksi menen itse vielä töihin ja hoitovastuu siirtyy miehelle. Toivon syvästi ettei kyseinen tauti ota minuakin valtaansa, sillä aamulla kurkku oli hieman karhea, mutta nyt ei onneksi enää mitään.

Tänään olisi ollut tiedossa kiva Jyskin tapahtuma, jonka joudun nyt skippaamaan sattuneista syistä. Välillä harmittaa, että ne kaikista kivoimmat tapahtumat jää välistä, kun aina juuri silloin sattuu ja tapahtuu jotain. Äsken sohvan nurkassa sukkaa kutoessani mietin mitä kaikkea tekisinkään, jos vain olisi enemmän aikaa. Niitä asioita on loppujen lopuksi aika paljon mistä minäkin haaveilen. Olisi ihanaa, jos joskus taloudellinen tilanne olisi sellainen ettei tarvitsisi ihan viitenä päivänä viikossa tehdä töitä. Tuskin näin tulee koskaan tapahtumaan, mutta ainahan sitä saa haaveilla!

Jos vain olisi enemmän aikaa

..aloittaisin jonkun uuden kielen opiskelun. Ehkäpä venäjän tai saksan. Olen kumpaakin lukenut alkeiskurssin verran, mutta siihenpä se sitten jäi.

..opettelisin remontoimaan asuntoa niin, että osaisin vaihtaa lattiat ja rempata keittiön ja kylpyhuoneen (jonkun avustuksella toki).

..ostaisin sijoitusasunnon (jos olisi enemmän rahaa ajan lisäksi), remppaisin sen itse ja laittaisin vuokralle.

..kävisin aamuisin kävelyllä ja illalla salilla.

..menisin valokuvauskurssille.

..viettäisin päivän lapsen kanssa ulkona.

..tekisin enemmän käsitöitä ja askarteluja kotona.

..osallistuisin erilaisiin koulutuksiin. Esim. Martoilla on kivoja ja hyödyllisiä koulutuksia!

..kävisin enemmän blogitilaisuuksissa.

jos vain olisi enemmän aikaa
Harjoiteltiin helmimassasta askartelua!

..leipoisin ja kokkaisin enemmän kotona. Voisin leipoa tilauksestakin!

..julkaisisin useamman videon viikossa.

..näkisin enemmän ystäviä.

..tekisin vapaaehtoistyötä esim. eläinsuojeluyhdistyksessä.

..opettelisin taas ompelemaan.

..siivoaisin meidän varaston.

..vaihtaisin tapetit olohuoneeseen ja maalaisin eteisen.

..lukisin enemmän!

..opettelisin tekemään erilaisia kukka-asetelmia.

Huomaatteko, aika moni asioista liittyy jollain tavalla käsitöihin tai käsillä tehtäviin asioihin. Minustahan on kuoriutumassa entistä pahempi koti-ihminen!

Mitä sinä tekisit jos vain olisi enemmän aikaa?

Edellinen postaus: Näppärät Nutella-naposteltavat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Mitä lahjaksi päiväkodin tädeille ja opettajille?

Processed with VSCO with a6 preset

Joka vuotinen murheenkryyni: mitä antaa lahjaksi tytön päiväkodin tädeille? Nykyään on niin paljon erilaisia allergioita ja ruokarajoitteita, että ruokalahjat rajasin heti alussa pois. Erilaiset leivontamixit, ketsupit ja sinapit olisivat helppoja lahjoja, mutta ne eivät välttämät sovi kaikille. Olen lueskellut erilaisista facebook-ryhmistä ideoita sopiviin lahjoihin ja onnekseni myös useat päiväkodin tädit ja opettajat olivat käyneet kommentoimasa ryhmiin. Päällimmäisenä oli toive ettei ainakaan mitään turhanpäiväistä krääsää ja tästä olen täysin samaa mieltä. Budjetti ei myöskään anna myöten ostaa mitään kauhean kallista, mutta lahjan tulisi silti olla riittävän arvokas.

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin keräämään ideoita lahjoihin noin kuukausi sitten. Edellisinä vuosina ollaan annetti päiväkodin tädeille leffaliput sekä ässä-arvat. Tänä vuonna halusin antaa jotain erilaista, jotain itse tehtyä ja persoonallista. Facebook-ryhmissä moni oli toivonut lahjaksi nimenomaan jotain lasten omatekemiä juttuja ja sillä ajatuksella meillä lähdettiin miettimän lahjoja tänä vuonna. Olen tehnyt muitakin lahjoja tänä vuonna itse, joten päiväkodin tätien (ja yhden sedän) lahjat jatkavat tätä samaa linjaa. Ehkä jotkut teistä näkivätkin jo meidän lahjat jo vilaukselta instassa (@jonna_musakka) tai snäpissä (jonnamusakka). Me tehtiin tänä vuonna hauskoja geisha-possuja!

Processed with VSCO with a6 preset

Possut on todella näppäriä ja edullisia tehdä. Tarvitset niihin pilttipurkkeja, vaaleanpunaista tain pinkkiä akryylimaalia, pienen palan saman väristä kartonkia, liimattavia silmiä, pienen palan piippurassia sekä pieniä styroksipalloja. Ostin kaikki välineet pilttipurkkeja lukuunottamatta Sinooperistä eikä noille kovin montaa euroa hintaa tullut. Lisäksi hankin meille kuumaliimapyssyn, jolla liimaaminen oli todella näppärää! Niin ja geishat toki täytyy hankkia possujen sisälle. Pilttipurkit sain lahjoituksena naapurin rouvalta 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin urakan liottamalla pilttipurkit vedessä ja poistamalla etiketit. Liima irtosi helposti ihan kynnellä rapsuttamalla ja pahimmat kohdat sain puhtaaksi kynsilakan poistoaineella. Pilttipurkin kannet hioin ensin kevyesti hiomapaperilla ja maalasin ne pinkillä akryylimaalilla kolmeen kertaan. Jos haluat päästä helpommalla niin vedä ensin korkkeihin pohjaväri valkealla spraymaalilla. Seuraavaksi maalasin styroksipallot samalla maalilla ja jätin yön yli kuivumaan. Sitten vain liimaillaan osaset paikoilleen. Jaloiksi liimasin neljä pientä styroksipalloa, korvat leikkasin kartongista ja liimasin purkkiin kiinni. Seuraavaksi täytin purkit geishoilla ja kiinnitin korkit paikoilleen. Viimeisenä vaiheena liimasin saparon, silmät ja kärsän. Valmis! Hassun hauskojahan noista tuli ja ovat taatusit persoonallisia 🙂

Mitä te annatte päiväkodin tädeille tai koulun opettajille lahjaksi?

Possuja taidan tehdä jokusen enemmän ja antaa niitä sukulaisillekin lahjaksi!

Joulukorttitalkoot

Processed with VSCO with 6 preset

Kummasti kroppa tottuu treenaamattomuteen ja alan kehittelemään kotona kaikenlaista oheistoimintaa tylsyyden välttämiseksi. Täällä on tapahtunut ihan ihme juttuja muutaman viime päivän aikana! Sanotaanko näin, että olen puuhastellut asioita, joita ollaan suunniteltu viimeiset puolitoista vuotta. Tyttö sai oman makuusoppensa olkkarin puolelle ja meidän makkari rauhoittui aikuisten touhuille. On tätä odotettu! Aikaan saamisen tunne on mielettömän hieno ja viime päivinä olen saanut aikaiseksi enemmän kuin viimeiseen puoleen vuoteen yhteensä!

En uskaltanut vielä tänäänkään lähteä treenaamaan, joten pidettiin kahden tytön joulukorttitalkoot. Löysin tämän ihanan yksinkertaisen mallin muistaakseni instagramista ja meidän joulukortit näyttää tänä vuonna tältä. Parina viime vuonna ollaan turvauduttu inspiraation puutteessa valmiisiin kortteihin, mutta nyt väkerrettiin ne omin pikku kätösin 🙂

Mitäs tykkäätte? Teettekö te itse joulukortit vai ostatteko valmiina?

Huomenna on pakko päästä taas treeniin kiinni tai täällä alkaa seinätkin vaihtaa väriä!

Tällä viikolla olen…

Processed with VSCO with a6 preset

*Sis.mainoslinkkejä.

..nauttinut suunnattomasti lomailusta ja omasta ajasta.

..värissyt kylmästä ja harrastanut kerrospukeutumista.

..todennut lämpömittarin näyttäessä -5 astetta kesän olevan virallisesti ohi.

..treenannut fiiliksen mukaan ja tehnyt kehonpainotreenejä, käynyt lenkillä ja salilla sekä joogannut.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

..löytänyt haaveilemani joogamaton naurettavan halvalla.

..ostanut kasan askartelutarvikkeita.

..fiilistellyt jo vähän joulua.

..leikkinyt barbeilla tytön kanssa tuntitolkulla.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

..viihtynyt keittiössä enemmän kuin laki sallii!

..suunnitellut blogin tulevaisuutta.

..herännyt aamuisin yksi kissa tyynyllä kasvojen vieressä, yksi kyljessä peiton alla ja yksi rinnan päällä. Siis jokaikinen aamu!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

..hiihdellyt menemään ilman meikkiä mökkivaatteissa.

..syönyt aivan liian paljon herkkuja!

..lukenut järjettömän kasan sisustuslehtiä.

Processed with VSCO with a6 preset

..voittanut pariin otteeseen arvonnoista.

..katsonut mielenkiintoisia dokkareita.

..päättänyt vähentää herkuttelua ja sokerin käyttöä. Jälleen kerran.

..todennut, että kohta talvi on virallisesti täällä, koska mökkeilykausi päättyy tähän viikkoon.

Processed with VSCO with a6 preset

Rentouttavaa viikonloppua!

ps. Sekä Sportamorella että House of brandonilla urheiluvaatteista nyt hyvät alennukset! Käytä House of brandonilla koodia SPORT. Kuvaa klikkaamalla suoraan aletuotteisiin.

Sportamorelta saatte nyt -25% alennusta uutuustuotteista! Suoraan uutuustuotteisiin tästä*.

Saiskos lisää kärsivällisyyttä, kiitos!

Processed with VSCO with c1 presetJokaisella meillä on omat hyvät ja huonot luonteenpiirteemme. Mä olen ollut nuorempana melko temperamenttinen tuittupää, mutta iän myötä luonne on selvästi tasoittunut. On kuitenkin yksi luonteenpiirre, jota haluisin kehittää isolla kädellä ja se on kärsivällisyys. Mä olen niin hemmetin kärsimätön ihminen. Oli asia mikä tahansa treeneissä, töissä tai kotona niin kaiken pitäisi tapahtua nyt tai mieluummin heti.

Kärsimättömyys on asia mikä johtaa mulla monesti syyllisyyden tunteeseen. Haluan opettaa tyttöä tekemään ruokaa, mutta monesti se menee siihen, että olen niin kärsimätön että teen kaiken itse. Tässä yritän petrata koko ajan ja tänään varasinkin reilusti aikaa ruuanlaittoon. Tyttö sai pestä perunat ja raastaa niistä osan, kuoria sipulit ja sekoittaa katkaraputahnan. Mun on päästävä eroon tästä kärsimättömyydestä ettei tytöstä tule samanlaista vatipäätä kuin minusta. Hän haluaa selvästi oppia ja olla äidin apuna. Tätä mahdollisuutta opettamiseen ei kannata tuhlata.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetTänään askarreltiin myös taulu tytön keräämistä lehdistä (eka kuva). Mä tykkäisin väkerrellä vaikka mitä kotona, jos olisi enemmän aikaa. Tällaiset yhdessä tehdyt taideteokset on mulle paljon arvokkaampia kuin jotkut designesineet, joita löytyy joka toiselta. Ne ovat muistoja, jotka säilyy vuosikaudet! Tämä viikonloppu on mennyt selviytyessä vatsataudista ja oikeastaan tänään on vasta ruokahalu ja voimat palailleet takaisin. Tehtiin perjantaina tytön kanssa halloween juustokakku, mutta en ole itse sitä vielä edes kunnolla maistanut. Kohta aion maistaa ja mennä sen jälkeen pullottavan mahan viereen nukkumaan 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Toivottavasti teidän viikonloppu on ollut vähän energisempi kuin mun! Onko siellä ruudun toiselle puolella muitakin kärsimättömiä ja miten olette päässeet siitä eroon?

Ps. Osallistuin mun mysli-reseptillä 100 tapaa käyttää rusinaa-kilpailuun ja nyt olis äänestys auki. Jos tykkäilette mun mysli-reseptistä niin käykääs äänestämässä se voittoon! Sieltä se löytyy ihan alimpana 😉 Banneria klikkaamalla pääsette äänestämään!

rusina