5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Rouskuva banaani-mustikkaleipä (viljaton, maidoton)

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että nämä erilaiset banskuleivät on hyviä! Olen tehnyt näitä vaikka millä ohjeella ja soveltanut niitä mieleisekseni. Tällä kertaa luvassa on vähän rouskuvampi versio, kiitos pähkinöiden, joilla korvasin osan jauhoista. Mustikat antavat banaanin lailla kosteutta ja ihanaa marjaisaa makua. Tämä oli varsin onnistunut ja herkullinen kokeilu! Banskuleivät rules 😉 Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton. Pitäisi tosin kokeilla sitä ihan perinteistäkin banaanileipää, mutta ihan vielä ei ollut sen aika.

Rouskuva banaani-mustikkaleipä

  • 4 kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • 150g pähkinöitä (mulla puolet cashewpähkinöitä ja toinen puolikas manteleita)
  • 100g mantelijauhoja
  • 1/4 dl sulaa kookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa/vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljauutetta tai ripaus aitovaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 dl mustikoita

Muussaa banaanit haarukalla. Laita muussatut banaanit, munat, kookosöljy, vanilja sekä hunaja kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä murskatut pähkinät, mantelijauho, kaneli sekä leivinjauhe toisessa kipossa, sekoita ja lisää nestemäisten aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää mustikat. Pyöräytä hellästi sekaisin.

Voitele leipävuoka kookosöljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada leipätaikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa uunin alatasolla, kunnes pinta alkaa ruskistua. Oman leipäni paistuminen vei noin 70 minuuttia. Voit tarkistaa leivän kypsyyden upottamalla siihen hammastikun tai veitsen. Jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on kypsä! Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Herkullista viikonloppua!