Blogihaasteessa 33 kysymystä ja vastausta

Blogihaasteessa

Morjesta uuteen viikkoon armaat ystäväiseni! Ajattelin aloitella viikon näin kevyesti ja tarttua blogihaasteeseen, jonka olen nähnyt pyörivän monessa blogissa. Bongasin tämän viimeisimpänä Even blogista, ja kun ei ole muutakaan asiaa tälle päivälle, niin vastaillaanpa muutamaan kysymykseen! Blogihaasteet ovat aina siinä mielessä hauskoja, että niissä tulee aivan uusia puolia ihmisistä esille. Monia sellaisia seikkoja, joita ei tule koskaan mieleen kirjoittaa tai ”paljastaa”. Tässäpä siis 33 asiaa minusta, joita ette ehkä tienneet. Tai sitten tiesitte!

Avioliittoja:0

Yhteisiä vuosia miehen kanssa on jo 13 (sunnuntaina virallinen päivä!), mutta avioliiton auvoiseen satamaan asti ei olla vielä ehditty. Siitä on kyllä keskusteltu ja hakemuksetkin jo melkein laitettu. Ehkä ensi kerralla päästään jo lomakkeiden täyttämiseen asti. Jos me mennään joskus naimisiin, niin maistraatti on oikea paikka meille.

Kihloissa: neljästi

Nuorena mentiin kihloihin vähän liiankin herkästi. Ehkä se vain oli niin hienoa ja tyhmänä teininä sitä luuli, että elämän rakkaus on siinä. No eipä ollutkaan. Nykyisen mieheni kanssa ollaan oltu kihloissa…ööö…11 vuotta?

Lapsia: 1

Monta kertaa olen miettinyt, että ehkä haluaisin vielä toisen, mutta saattaa jäädä tekemättä. Tuntuu, että näin on hyvä.

Lemmikkejä tällä hetkellä: 3

Meillä asustaa kolme siamilaista kissaa: Eva 11v, Lola 10v ja Melli 8v. Kaikki kovaäänisiä ja hyvin omalaatuisia perheenjäseniä. En osaisi enää edes kuvitella elämää ilman noita karvaisia otuksia. Tulee olemaan todella kova paikka, kun luopumisen hetki koittaa. Koira meillä on ollut jo vuosia haaveissa, mutta katsellaan sitten joskus (kun päästään rodusta yhteisymmärykseen).

Leikkauksia: 2

Tyttö syntyi loppujen lopuksi 36h tunnin äherryksen jälkeen sektiolla, joten siitä syntyi ensimmäinen leikkausarpi 29-vuoden iässä. Toinen kerta oli pari vuotta sitten, kun olkapään kiertäjäkalvosin repesi ja se piti operoida. Muuten olenkin välttynyt kirurgin veitseltä!

Tatuointeja: 6

Ensimmäisen otin 17-vuotiaana ja viimeisimmän muutama vuosi sitten. Harmittaako? Kyllä ja ei. Parin poistamista olen harkinnut, mutta en tiedä viitsinkö sellaiseen rahojani tuhlata! Kaikki tatskat tuovat erilaisia muistoja mieleen ja hyvä niin. Isän muistolle on tarkoitus ottaa yksi kuva vielä jossain välissä.

Lävistyksiä: 0

Nuorempana minulla oli kaksi lävistystä kulmassa ja yksi kielessä. Kielessä se tosin tulehtui niin nopeasti, että otin melkein heti pois. Kulmasta lävistykset taas kasvoivat ulos ja jos oikein tarkasti katsoo, näkee niistä jääneet arvet kulmakarvojen seassa,

Muuttoja: aika monta!

Eri kaupunkien välillä olen muuttanut 6 kertaa ja olen asunut mm. Kuopiossa, Kotkassa ja Helsingissä. Asunnoista toiseen olen muuttanut 11 kertaa. Nykyisessä asunnossa ollaan asuttu vuodesta 2011. Katsellaan koko ajan isompaa asuntoa lähistöltä, mutta toisaalta ei haluta edes muuttaa. Saa nähdä miten käy!

Ampunut aseella: lukemattomia kertoja

Nuorempana ammuin paljon ilmakiväärillä ja lukiossa harrastin jonkin aikaa ammuntaa. Se oli muuten hauska laji!

Ottanut lopputilin: muutaman kerran

Kaikki lopputilit olen ottanut juuri ennen nykyistä työpaikkaa, järjestyksessä. Tein opiskelun ohella töitä ja kun valmistuin, otin niistä loparit jatkaakseni oman alan hommissa vakituisessa työssä.

Ollut saaressa: jokusen kerran

Nuorempana seurustelin pojan kanssa, jonka vanhempien mökki oli saaressa. Silloin kävin siellä useammankin kerran. Sen jälkeen en ole tainnut käydä kertaakaan!

Autosi: eijole

Minulla ei ole edes ajokorttia! Kyllähän meillä toki auto on, mutta mies on ainoa, joka sillä ajaa. En aio ajaa ajokorttia ellei ole äärimmäinen pakko. Minun mielestä liikenteessä on jo ihan riittävästi hermoheikkoja kuskeja, sinne ei tarvita yhtä lisää kimpoilemaan. Minne en pääse pyörällä/bussilla/junalla/lentokoneella, sinne en mene.

Ollut lentokoneessa: 2 + 7 kertaa

Olen lentänyt kaksi kertaa Suomen sisällä ja 7 kertaa ulkomaille. 35-vuotiaalle ei siis mikään kauhea määrä!

Onko joku itkenyt vuoksesi: aivan varmasti

Toivottavasti enemmän ilosta kuin surusta. Pakko myöntää, että nuorena sain ainakin pari miestä itkemään, koska jättää töksäytin heidät aika karusti. Se oli kurjaa näin jälkikäteen ajateltuna, mutta olen kyllä saanut itse samalla mitalla takaisin.

Ollut rakastunut: neljä kertaa

Minulla on ollut neljä pidempää seurustelusuhdetta, ja vaikka ne kolme muuta eivät ole mitään verrattuna nykyiseen, rakastin myös heitä omalla tavallani. Tällaista yhteenkuuluvuuden tunnetta en ole koskaan kokenut kuin nyt! Ehkä siksi me ollaankin pysytty näin kauan yhdessä <3

Blogihaasteessa

Ollut ambulanssissa: kerran

Tyttö oli syntyessään perätilassa ja lapsivesien mennessä perätilallisten täytyy tilata ambulanssi, joka kuljettaa synnärille. Niinpä matkasin sen elämäni ainoan kerran ambulanssissa Kätilöopistolle ja mies ajelin autolla perässä. Tulipahan nähtyä sekin!

Luistellut: kyllä!

Ostin viime talvena pitkästä aikaa luistimet, että pääsin opettamaan tyttöä jäälle. Nuorena pelasin kaukalopalloa ja ringetteä, joten luistelin silloin todella paljon. Myös rullaluistimet ovat tulleet vuosien mittaan tutuiksi!

Surffannut: en

Mutta haluaisin kyllä kokeilla! Se voisi olla hauskaa!

Ollut risteilyllä: kyllä

Tukholman ja Tallinnan risteilyillä olen käynyt lukusia kertoja, mutta en koskaan meidän tytön kanssa. Hänet pitäisi ehdottomasti viedä risteilylle!

Ajanut moottoripyörällä: en

Mopolla ajelin nuorempana, mutta en koskaan moottoripyörällä. En varmaan uskaltaisi lähteä edes kyytiin….

Ratsastanut hevosella: todellakin!

Ratsastin nuorempana monta kertaa viikossa aina 19-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen en ole hevosen selässä käynytkään, mutta mieli tekisi. Pitäisiköhän aloittaa taas ratsastus?

Lähes kuollut: ehkä

Lapsena minulle kävi pieni onnettomuus uimarannalla. Uimarannalta oli yhdestä kohdasta poistettu suuri kivi ja satuin kävelemään juuri siihen kohtaan. Humpsahdin pinnan alle, josta meidän kanssa uimassa ollut perhetuttu onki minut ylös. Onneksi hän oli sattunut näkemään kauempaa tapahtumaan. Muuten en välttämättä olisi tässä…

Ollut sairaalassa: 1

Olen ollut sairaalassa ainoastaan silloin, kun meidän tyttö syntyi. Toki olin silloinkin muutaman tunnin, kun olkapää leikattiin, mutta sitä ei ehkä lasketa? Tytön kanssa vietin Kättärillä pari päivää.

Suosikkihedelmä: banaani ja omena

Tungen banaania joka paikkaan ja rakastan omenaa kera maapähkinävoin. Lidlin luomuomenat on parhaita, nams!

Aamu vai ilta: molemmat!

Olin ennen iltaihminen, mutta rakastan nykyään myös aamuja. Herään ihan tarkoituksella todella aikaisin, että ehdin nautiskella aamusta omassa rauhassa. Viikonloppuna heräilen pitkän kaavan mukaan. Iltaisin tykkään puuhastella vaikka ja mitä ja usein nukkumaanmeno venähtääkin sen takia…

Lempiväri: sähkön sininen

Mä niin rakastan kirkkaita värejä ja ylipäänsä värejä! Värit tosin menevät mulla kausissa. Tällä hetkellä pidän ehkä enemmän esim. harmaasta, tummansinisestä ja pastelleista.

Viimeisin puhelu: työterveyslääkärille

Luulin, että hän oli soittanut, mutta ei kuulemma ollutkaan 😀

Viimeisin viesti: miehelle

Laitoin hänelle aamulla whatsupissa viestin, että menee ensi viikolla tytön leops-keskusteluun.

Nähnyt jonkun kuolevan: kyllä

Olen ollut kaksi kertaa ottamassa traumahälytyksessä potilaasta verinäytteitä, kun sydän on pysähtynyt. Kummallakaan kerralla potilasta ei saatu elvytettyä..

Kahvi vai tee: ehdottomasti tee

En pysty enää juomaan kahvia ellen halua istua loppupäivää vessassa.

Paras piirakka: perinteinen mustikkapiirakka ja kinkku-aura-ananaspiirakka

Ah, mä rakastan mustikkapiirakkaa! Ihan sama millä kaavalla se on tehty, kunhan on mustikkaa. Suolaisista versioista kinkku-aura-ananas on paras! Voisikin taas tehdä joku päivä….

Kissa vai koira: molemmat

Tykkään todella paljon molemmista, vaikka meillä ei nyt koiraa olekaan. Jos olisi ihan pakko valita jompikumpi, ottaisin kissat.

Paras vuodenaika: kevät

Rakastan kevättä ja kesän odotusta. Innostun asioista ja energiaa riittää. On ihanaa suunnitella mitä kukkia ja kasveja laittaisi mökille kasvamaan. Kevät on sellaista virkistäytymisen aikaa!

Tuliko uusia juttuja minusta ilmi?

 

En oo outo, ite oot!

Lasit: brandnewstore.fi
Lasit: brandnewstore.fi

Sain jo jokin aika sitten Eveltä haasteen kertoa omista oudoista tavoistani, mutta en vaan ole keksinyt mitään. Ilmeisesti pidän itseäni keskimääräistä normaalimpana tai sit luulen, että just ne mun tavat eivät ole millään tavalla outoja 😀 Veikkkaan, että useimmat mun ”oudoista” tavoista on vaan sellaisia mistä ihmiset eivät halua puhua vaikka niitä tekisivätkin. Vai mitä sanotte seuraavista?

1. Astianpesukoneen täyttäminen. Astianpesukone pitää täyttää tietyllä tavalla. Jokaiselle kipolle ja kapolle on se oma paikka eikä niitä todellakaan voi laittaa mihinkään muuhun koloseen. Mies täyttää pesukoneen eri tavalla kuin minä (eli miten sattuu) ja käyn aina hänen jäljiltään järjestelemässä astiat uudelleen.

2. Nenän kaivaminen. Parasta puuhaa sitten nukkumisen. En harrasta julkisilla paikoilla vaan kotona neljän seinän sisällä. Nenä täytyy puhdistaa välittömästi aamukahvin jälkeen. Sormin. Erittäin mieluisaa ja antoisaa myös saunassa. I know, jokainen teistä tekee tätä!

3. Näppylöiden puristelu. Tämä taisi olla Even omassakin listassa, mutta pakko se on munkin listata. Finnien ja paiseiden puristelu on erittäin koukuttavaa ja mielenkiintoista puhaa. Mitä isompia ja keltaisempi, sen parempi. Kaikki näppylät käy, joiden sisältä tulee jotain ulos. Harmillista etten pääse töissä koskaan toimenpiteisiin, jossa puhkotaan paiseita. Muistan erään kerran vuosia sitten, kun olin mukana rasituskokeessa, jossa asiakas polkee pyörällä ilman paitaa. Eräällä asiakkaalla oli aivan hillittömän kokoinen finni selässä. Tuijotin koko kokeen ajan näppylää ja haaveilin sen puristamisesta… Olen myös Even tavoin katsellut youtubesta videoita erilaisten paiseiden puristelusta. Siinäpä vasta viihdettä!

4. Oliivien syönti. Monet niistä tykkää, mutta mä en voi ymmärtää miten jotkut voi syödä oliiveja. Aivan helvetin hirvee keksintö! Limaisia, muljuavia, epämääräisen värisiä ja yököttävän makuisia. Menee samaan kategoriaan hillosipulien kanssa. Mitä tahansa mieluummin kuin oliiveja (tai hillosipuleita).

5. Hutilointi. Olen armoton häsääjä ja melkeinpä kaikki mitä teen, on ihan juosten kustuja. Vaikka kuinka yritän tehdä ohjeiden mukaan ja tarkasti niin ei, epäonnistun aina. Työasiat on ainoat, joissa teen virheitä harvoin, kaikessa muussa sit siitäkin edestä. Eilen kasasin Ikean kaappia ja vaikka kuinka hyvin luin ohjeita niin olin jo ensimmäisen ruuvin laittanut väärälle paikalle. Ei muuta kuin puolessa välissä kaapin purki ja aloitus alusta. Mulla on myös outo tapa hyppiä asiasta toiseen. Jos vaikka siivoan kotona ja pyyhin pölyjä lipaston päältä niin alankin siivoamaan lipaston laatikoita. Siitä siirryn vaatehuoneeseen ja ehkä vielä varastoon. Tuntien päästä huomaan etten oikeastaan ole saanut muuta aikaiseksi kuin täyden kaaoksen. Tässä yksi syy miksi meillä on aina sotkuista.

6. Korvien putsaaminen. Putsaan korvat topsipuikolla kerran päivässä. En tiedä mitään parempaa kuin puikolla korvakäytävien hankaaminen. Aaah! Ihanaa rapsuttelua ja vielä parempi jos sieltä tulee jotain ulos!

7.Tanssiminen ja matkiminen. Mies kuuntelee aina salille valmistautuessaan meillä keittiössä musiikkia ja mun on ihan pakko joka kerta mennä vetämään sinne kunnon muuvsit, perseen veivaukset ja kunnon ysäri tanssiaskeleet (tiedättehän roborit ja virvelin kelaukset :D). Laulan biisiä jollain todella ärsyttävällä äänellä ja yritän matkia laulajien ääntämistä ja ääntä. Miehen mielestä tämä on todella ärsyttävää, mun mielestä hauskaa. Toivon, että tyttökin oppii tämän tavan minulta!

Mitä outoja tapoja teillä on?

*aurinkolasit saatu.