Karkkivärien keskellä

Käyn aika vähän nykyään missään blogitilaisuuksissa. Ei mua kohta enää varmaan kutsutakaan  kun en enää pääse mihinkään. Aika vaan on arkisin niin kortilla, että valitsen mieluummin treenaamisen ja lapsen kanssa olemisen kuin kaupungilla juoksemisen. Usein kaikki blogijutskat on ns.toimittaja-aikaan eli aamupäivällä ja silloinhan normipäiväduunarit on missäs muuallakaan kuin töissä! Sain kutsun taas Tammer-Tukun blogi-iltaan ja se oli viime vuonnakin niin hyvin järjestetty, että halusin päästä sinne tänäkin vuonna. Eikä muuten ollut pettymys! Tammer-Tukun outletmyymälä on Jumbossa Flamingon puolella ja meiltä ei ole sinne matka eikä mikään. Jätin siis tiistaina treenit välistä ja huristelin bussilla Vantaan puolelle.

Arto Rastas catering oli loihtinut vieraille aivan ihania ruokia ja tarjolla oli mm. piparjuurimoussea ja kukinanäkkäriä, muikkuja ja koivunmahlakreemiä, leipäjuustoa, lohta, salaattia ja jälkkäriksi lipstikkavanukasta, punaherukkahunajaa ja mehiläisen keräämää siitepölyä. Jälkkäri oli mielettömän hyvää!

Vitsi mitä karkkivärejä oli kevään ja kesän mallisto täynnä! Itse kun tykkään paljon väreistä niin jumituin ihastelemaan ja hiplaamaan tavaroita pitkäksi aikaa. Että mä tykkäisin noista ovimatoista, tyynyistä ja amppeleista! Päästiin testaamaan myös maailman pienintä hiilihapotuslaitetta ja sain sellaisen kotiinkin testattavaksi. Kirjoitan siitä myöhemmin lisää! Aika hauska muuten, että haaveilen aina vaaleasta, seesteisestä ja harmonisesta sisustuksesta, mutta päädyn aina hankkimaan värejä. Ehkä luontoaan vastaan on turha taistella?

Tiedätte, että mulla on nyt kukkaronnyörit tiukasti kiinni solmittuna ja sellaisena ne pysyykin hetken aikaa. Sain Tammer-Tukulle aika hyvän alennuslipukkeen ja onneksi sitä ei tarvitse ihan heti vielä käyttää! Kunhan taloustilanne tästä hieman hellittää niin käyn satavarmasti jotain keväistä hankkimassa kotiin 🙂 Ainakin uusia tyynyjä!

Leppoisaa lauantaita hei! Me jatketaan täällä koko päivän jatkunutta projektia. Muutettiin meidän sänky olkkariin ja tyttö sai samalla ikioman huoneen. Pikkusen on ollut hommaa!

 

Syötätkö lapsellesi liikaa sokeria?

Kumpi olisikaan parempi välipala?
Kumpi olisikaan parempi välipala?

Olin eilen Valion järjestämässä tilaisuudessa, jossa oli aiheena Sokerikoukussa lapsesta asti – menetetty peli vai mahdollisuus muutokseen? Aihe oli todella mielenkiintoinen, koska kotoa löytyy reilu 4-vuotias, joka eläisi karkilla ja sokeriherkuilla, jos saisi itse päättää. Tilaisuudessa oli puhujina lastenpsykiatrian erikoislääkäri sekä psykoterapeutti Janna Rantala, laillistettu ravitsemusterapeutti Aino-Maija Eloranta, Tiina Hmäläinen Valion tuotekehittelystä sekä Huono äiti-blogin Sari Helin.

Janna Rantala oli todella mielenkiintoinen ja inspiroiva puhuja. Hän kertoi yhteisten ruokailuiden tärkeydestä ja siitä mitkä asiat ruokailuun vaikuttavat. Jokaisen meistä pitäisi kysyä itseltään mitä meille tarkoittaa syödä hyvin ja mikä on mielestämme hyvää ruokailua? Minkälaisesta ruokakulttuurista itse tulen ja mitkä asiat ruokailussa on tärkeimpiä itselleni (terveellisyys, kattaus, yhdessä olo jne)? Näiden ajatusten pohjalta ovat syntyneet myös omat ruokailutottumukset, jotka olemme jakaneet lapsillemme. Ruokailutottumukset eivät tarkoita pelkästään ruokaa, jota syödään vaan myös omia ajatuksiamme syömästämme ruuasta. Mitä siitä ajattelemme?

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Ruokailuiden avulla lasta voidaan suojella niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Hyvä ja terveellinen ruoka tukee lapsen kasvua, mutta myös herkkuja täytyy saada silloin tällöin. Aina ei voi nipottaa kaikesta, vaan välillä täytyy myöntyä ja antaa lapsen päättää mitä hän haluaa syödä ja miettiä sen jälkeen sopivia ratkaisuja yhdessä. Voidaan myös keskustella miltä lapsesta tuntuu, jos hän ei saa juuri sitä mitä haluaa tai jos hän saakin juuri sitä mitä mieli tekee. Hyvä vaihtoehto voisi olla, että perheessä pidettäisiin päiviä jolloin lapsi saa päättää mitä ruuaksi laitetaan tai mitä herkkuja ostetaan. Janna Rantala korosti myös yhdessä syömisen tärkeyttä ja tässä kohtaa itse koin suuren pistoksen sydämessä. Meillä ei vieläkään syödä päivittäin yhdessä vaan jokainen syö kuka milloinkin… Tähän asiaan on saatava muutos! Kannattaa kuunnella periscopesta Janna Rantalan puheenvuoro Valion profiilissa (@JannaRantala: perheen merkitys lasten ruokailutottumusten omaksumisessa).

Toinen erittäin mielenkiintoine puheenvuoro oli Aino-Maija Elorannalla, joka on ollut mukana Kuopion yliopiston tutkimuksessa, jossa tutkitaan suomalaisten lasten sokerin saantia. Lähtökohtana oli, että ravitsemus muuttuu koko ajan (annoskoot muuttuvat, tuotteet muuttuvat, ruokavaliokokonaisuudet muuttuvat…), joten ravitsemustutkimus ei ole koskaan valmista. Lapsilla lisättyjen sokerien saanti tulisi olla alle 10E%, mutta käytännössä tämä toteutuu vain 20%:lla suomalaisista lapsista. Toisin sanoen 80% suomalaisista lapsista saa liikaa lisättyä sokeria ruokavaliossaan. Lisättyä sokeria on esimerkiksi mehuissa, karkeissa, kekseissä sekä jäätelöissä. Luonnollisia sokereita, joita saadaan esimerkiksi hedelmistä, ei lasketa näihin ollenkaan.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Minusta hämmästyttävintä oli nähdä kaavio miten salakavalasti sokeria kertyykään lapsen ruokavaliossa. Sitä saadaan helposti päivän aikana useista lähteistä (kaakao, vanukkaat, jogurtit, limut, mehut, ketsuppi…) joihin kaikkiin emme voi edes vaikuttaa. Voimme vaikuttaa vain valintoihin, jotka tehdään kotona. Suurin sokerin lähde tutkimuksen mukaan ovat erilaiset sokeroidut juomat mikä on käsittämätöntä, koska meillä tyttö ei juuri saa juoda mehuja tai limuja. Mutta kaikillahan ei näin ilmeisesti ole. Pienemmillä lapsilla eniten sokeria tulee välipaloista sekä päivittäin käytetyistä tuotteista. Sokeroitujen juomien sekä herkkujen määrä kasvaa lapsen kasvaessa. Lapset saavat sokeria eniten viikonloppuna eli lauantaina sekä sunnuntaina, mutta selkeästi määrä kohoaa jo perjantaina arkipäiviin verrattuna. Päivän aterioita tarkasteltaessa sokeria saadaan suurin määrä välipaloissa jolloin 20% välipalojen energiasta tulee sokerista. Tämä pisti itseäni mietiyttämään myös aika lailla!

Miksi sokeri sitten on niin haitallista? Jos sokeria saadaan normaalin energiantarpeen lisäksi niin väistämättä paino alkaa nousta. Jos sokeri kattaa liian suuren osan normaalista energianmäärästä niin samalla mm. pehmeitä rasvoja, kuituja, vitamiineja sekä hivenaineita saadaan liian vähän. Sokerin saantia voidaan kuitenkin kohtuullista varsin helpoin keinoin: erotetaan sokeriherkut tavallisesta ruoasta, herkkupäivinä voi herkutella jälkiruualla, kiinnitetään enemmän huomiota päivittäin käytettyyn ”tavalliseen ruokaan” (mehut, kaakaot ym juomat, välipalat, pikkuherkut…) ja pidetään näistä säännöistä kiinni koko perheen sekä lähipiirin voimin. Aino-Maijan esitys Suomalaisten lasten sokerin saanti tutkimusten silmin löytyy myös periscopesta!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tietoisuus sokerista ja siihen liittyvistä mahdollisista haitoista kasvaa maailmanlaajuisesti. Tutkimusten mukaan puolet suomalaisista ja muista eurooppalaisista pyrkii vähentämään sokerin käyttöään. Myös Who on ilmaissut huolensa sokerin käytöstä ja suosittaa, että max. 10% päivittäisestä energiansaannista tulisi lisätyistä sokereista. Valio teetti viime vuonna asiakastutkimuksen, jonka perusteella he ovat aloittaneet uudet tuotekehittelyt. Tavoitteena on vähentää maitopohjaisten välipalojen sokerimäärää 50%:lla vuoteen 2020 mennessä! Tutkimuksen mukaan sokerin käyttö herkuttelutuotteissa hyväksytään, mutta päivittäisesti käytettävissä tuotteissa toivotaan olevan vähemmän sokeria. Ihmiset halauvat vähentää tuotteissa olevaa sokerimäärää, mutta niiden makeus pitäisi kuitenkin säilyttää samana. Tutkimusten pohjalta Valio on tuonut nyt markkinoille tuotteita, joissa on 30% vähemmän sokeri kuin ennen. Nämä tuotteet ovat pitkän tuotekehittelyn tulos, sillä sokerin vähentäminen vaikuttaa samalla myös tuotteen ulkonäköön, koostumukseen ym! Uusien tuotteiden ainesosaluettelossa on kerrottu mistä lähteistä tuotteen sokeri tulee. Ei siis ilmoiteta pelkästään kokonaissokerin määrä! Tämä on mun mielestä todella hyvä idea, koska suurin osa ihmisitä ei ehkä osaa ajatella, että sokeria voi tulla myös marjoista sekä maitoproteiinista. Se ei aina tarkoita pelkästään lisättyä sokeria.

Pääsin itse maistamaan uudistettua Hedelmäpommi-jogurttia. Rinnalla oli maisteltavana vanha versio, jossa lisättyä sokeria oli 8g sekä illman tuotekehittelyä tehty jogurtti, jossa oli 30% vähemmän sokeria (5,6g/100g). Luulin, että vanha versio olisi parasta, mutta ei! Tämä uusin versio on makaudeltaan täysin samanlainen kuin vanha sokerisempi versio, mutta uudessa on paljon raikkaampi maku. Tuo ilman tuotekehittelyä tehty oli todella platun makuinen näihin kahteen verrattuna. Sanoisinpa, että lopputulos on todella hyvä! En nyt tiedä tuleeko meistä vieläkään mitään jogurtin suurkuluttajia, mutta on hyvä tietää että parempia vaihtoehtoja on taas tarjolla 🙂

Processed with VSCO with c3 preset

Jos Valio-jogurtin tuotekehittely kiinnostaa niin senkin löydät periscopesta: Tiina Hämäläinen – Mikä sokerin vähentämisessä on niin vaikeaa? Case Valio.

Mites teillä, saako lapsi liikaa sokeria? Minä voin ihan rehellisesti sanoa, että ainakin viime aikoina meillä on saanut…

Ps. Kannattaa katsoa myös muut Valion videot periscopesta. Siellä on paljon mielenkiintoisia juttuja!

Mitä tulevaisuudella on mielessään?

Processed with VSCO with c1 preset

Sis. mainoslinkkejä. Tämä päivä on kulunut pitkältä haaveillessa. Mun unelma-asunto on tullut juuri myyntiin ja silmissäni näen jo asuvani siellä. Tässä on vain muutama mutta hidasteena: raha ja mies. Mä niin kovasti haluaisin pikkusen isompaan asuntoon, jossa tytöllä olisi oma huone. Tässä mun unelma-asunnossa olisi kolme huonetta ja mikä parasta – iso oma piha ja kasvihuone! Toki asunnolla on hintaa, mutta meidän tulot riittäisi siihen. Kun vaan saisin miehen pään jollain käännettyä… Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Jännä nähdä mihin tässä päädytään ja missä asutaan esimerkiksi viiden vuoden juluttua 🙂 Toinen haaveilun kohde on ollut meidän tuleva loma Kreetalla. Siihenkin on vielä pari kuukautta aikaa, mutta nyt jo suunnittelen mitä otan matkaan, missä käydään ja mitä tehdään ja ainakin uudet uikkarit täytyy hankkia. Viime vuotiset ei taida enää mahtua päälle. Ja hyvät kävelykengät tarvitsen myös!

Processed with VSCO with c1 preset

Paita: Mango // Farkut: Gina tricot // kengät: Bernie Mev ja valkoinen liivi: Ellos.
Paita: Mango // Farkut: Gina tricot // kengät: Bernie Mev ja valkoinen liivi: Ellos. Liivi nyt alessa 17,95e!

Tiedän tasan minkälaiset uikkarit hankin: yhdet biksut ja yhden kokoukkarin! En ole vuosikausiin käyttänyt kokouikkaria, mutta eilen löysin niin mageen, etitä nyt on aika katkaista se tauko. Olin illalla Adtractionin ja Elloksen järkkäämissä kesäkekkereissä, joissa oli esillä Elloksen ihania kesävaatteita. Tykkään ja tilaan itse paljon vaatteita Ellokselta, mutta nyt kun pääsin ihan livenä niitä hiplaamaan niin muutama suosikki sieltä nousi heti silmiin ja laitan tilausta tänään menemään. Paikalla oli kymmenkunta muuta bloggaajaa joihin pääsin tutustumaan, mutta olipa iltaa viettämässä pari tuttuakin, nimittäin Eve ja Minna!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Kuviolliset biksut täällä ja raidalliset täällä.
Kuviolliset biksut yläosa täällä ja alaosa täällä ja raidalliset yläosa täällä ja alaosa täällä.
Turkoosit korkeavyötäröiset biksut täällä ja musta kokouikkari täällä. Nämä meinasin hankkia itselleni!
Turkoosit korkeavyötäröiset biksut yläosa täällä ja alaosa täällä ja musta kokouikkari täällä. Nämä meinasin hankkia itselleni!

Ruoka oli todella hyvää, skumppaa riitti ja seura oli todella hauskaa. Miehelle sanoin etten varmaan kauhean pitkään reissullani viivy, mutta myöhäänhän se loppujen lopuksi meni. Muu perhe kuorsasi täyttä häkää, kun mä hiivin kotiin 😀 Mä olen aivan liian mökkihöperöitynyt parin viikon aikana ja tämä tapahtuma teki todella hyvää mulle! Nyt mä alan tilaamaan itselleni parit uikkarit ja sitten mietin miten saan miehen suostuteltua asuntokaupoille 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Elloksella alkoi muuten tänään hurja kesäale – kaikkea ihanaa edullisesti niin treeneihin, vaatekaappiin kuin kotiinkin! Tsekkaa ale täältä.

Koodilla 335403 saatte 30% alennusta tilauksesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

Ruokauutuuksia!

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että mä rakastan kaikkia ruokatapahtumia, joissa pääsen hiplailemaan tuoteuutuuksia. Kaupoissakin voisin tutkia ja ihmetellä hyllyjä vaikka tuntitolkulla, mutta mies ei kovin usein ole yhtä innoissaan kuin minä 😀 Ruokakaupoissa ovat onneksi ymmärtäneet nykyään merkitä kaikki uutuustuotteet, joten ne pistävät helposti sieltä silmään. Melkein jokaiselta isommalta kauppareissulta tarttuu jokin uutuus testiin. Pari viikkoa sitten kävin Food for media-tapahtumassa, jossa esiteltiin kevään uutuuksia ruokarintamalla. Uutuustuotteissa oli sekä suolaista että makeaa, juotavaa ja syötävää, välipalaa ja lisuketta, kastiketta ja pientä naposteltavaa. Bloggaamisen suola on ehdottomasti kaikki tällaiset tapahtumat, joissa pääsee sekä tapaamaan tuttuja että verkostoitumaan ja ihmettelemään markkinoille tulleita uusia tuotteita.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Aloitin kierroksen lasillisella André Clouetin shampanjaa ja jatkoin maistelemaan Mallasmestarin saaristolaisleipää höystettynä Champin herkkusienillä. Välipalaksi Pastellan uutta kasvistuorepastaa, josta oli tehty herkullinen salaatti. Plantin pisteellä oli maisteltavan uusia kasvipohjaisia ja maidottomia  juomia, joista toinen oli kahvin ja toinen latten makuinen (Planti oat mocha ja Planti oat latte). Molemmat todella hyviä, mutta jostain kumman syystä tykkäsin enemmän miedommasta lattesta! Plantin kasvipohjaisten juomien ohella pääsin maistamaan uusia Eriks kastikkeita, joiden takana on Ruotsin tunnetuin kokko Erik Lallerstadt. Kastikkeiden takan on ajatus tuoda gastronominen elämys ihan tavallisten kotikokkien keittiöihin. Testasin mökillä Chili bearnaise-kastikkeita lihapullien kanssa ja toimi mielettömän hyvin. Luulen, että grillaamisen nämä kastikkeet ovat napakymppi! Grillauskelejä odotellessa 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Suolaisista siirrytiin makeiden asioiden pariin. Meiran pisteellä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni juttelemaan Kinuskikissan eli Sini Visan kanssa, jota olen itsekin seuraillut todella pitkään ja leiponut hänen ohjeillaan monen monet kerrat! Meiralla on nykyään todella laaja leipomiseen käytettävien raaka-aineiden valikoima ja minultakin löytyy laatikosta useampi pussukka ja nyssykkä. Suurena leivonnan ystävänä näitä raaka-aineita täytyy olla paljon! Kinuskikissan marenkikääretortun jälkeen maisteltiin Pauligin uusia kahveja (Parisien, New york & Havanna) ja siirrytiin ravintolakoulu Perhon oppilaiden loihtimiin mielettömän kauniisiin ja herkullisiin jälkiruokiin. Maistiaiset olivat osittain lähiruokaa ja valmistettu myös osin omista ja mahdollisimman luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Minä rakastan yli kaiken juustoa ja olin ihan pähkinöinä, kun pääsin maistelemaan eri vahvuisia ja ikäisiä Appenzeller ja Gruére-juustoja. Ai että! Mä en ole aina ollut tällainen juustofriikki, mutta iän karttuessa sekä viini että juustot ovat astuneet mun elämään eikä tälle hulluudelle loppua näy. Maisteltavana oli eri ikäisiä juustoja ja jopa tällä ”kokemuksella” iän pystyi arvioimaan juuston voimakkuuden perusteella. Omasta mielestäni juusto on sitä parempaa mitä voimakkaampaa! Juustoista päästiin kätevästi Grillimaisteri-grillaustuotteisiin Lidlin pisteelle, johon Hans Välimäki oli loihtinut erilaisia korealaishenkisiä pikkusyötäviä käyttäen hyödykseen kesän kuuminta grillaustrendiä jälkimarinointia. Jälkimarinoinnissa liha tai kala grillataan kypsäksi ja se maustetaan vasta kypsennyksen jälkeen. Jälkimarinoinnin ansiosta liha voidaan tarjota kylmänä eikä grillikään sotkeennu enää marinadiin. Näitä on pakko testata kesän aikana mökillä!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Loppukierros olikin entistä mieleisempi mulle: Leaderin Suomessa valmistettuja uusia protskupatukoita & raakasuklaata, Pirkan mutakakkua ja uusia maidottomia jätsekejä (mango-passion oli mielettömän hyvää!!), Valion Polarjuustoa (koska juusto <3), Yosan uutuuksia ja R-kioskin mielettömän hyviä broiskun makkara hodareita! Enpä tiennyt, että tällaisia saa ärrältä, mutta nytpä tiedän. Tuo melkoisen mausteinen broilerimakkara sopi hodariin todella hyvin ja oli ehkä maukkain syömäni hodari ever.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Masu täynnä herkkuja ja mieli täynnä uusia ideoita suuntasin kulkuni kohti työpaikkaa. Ei tarvinnut ihan heti syömässä käydä 😀

Kauniita kenkiä ja proteiinimuroja

Processed with VSCO with c1 preset

Tiistaina mulla oli harvinaislaatuinen aamupäivä. Matkustin täältä perähikiältä keskustan suhinaan enne iltavuoroon menoa. Sain kutsut peräti kahteen eri blogitilaisuuteen ja sain ujutettua ne molemmat samalla aamulle. Viisasta ajankäyttöä sanon minä! Ensimmäinen etappi oli Ravintola Olo, jossa oli Risentan uusien tuotteiden lanseeraus. Risenta on tuonut markkinoille proteiinimuroja sekä mysliä, jossa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria. Proteiinimuroissa sokeria on noin 10g/100g ja proteiinia 20g. Makuina myslissä on omena&kaneli ja vadelma&kookos ja proteiinimuroissa omena&kaneli&chia sekä karpalo&chia. Proteiinimuroissa mun suosikiksi nousi heti omena&kaneli ja myslissä vadelma&kookos, jota söin itse asiassa tänään aamupalaksikin. Äänestän jatkoon! Molemmissa on kivasti makua ja suutuntumaa tuovia knöölejä seassa ja nämä kyllä maistuivat aidosti marjoille ja hedelmille! Pitää vielä oikein ajan ja tunteen kanssa noita maistella ja laittaa uutta tuotearviota ilmoille. Nämä juuri kauppoihin tulleet uutuudet eivät ole gluteenittomia monien muiden Risentan tuotteiden tavoin. Risentan papupasta kyllä kiinnostelisi myös kovasti! Onko kokemuksia?

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Aamupalaksi saatiin tietysti maistella näitä uutuuksia ja samalla kuultiin hyviä vinkkejä juoksuharrastukseen viralliselta Helsinki city runin juoksuvalmentajalta Jouni Leppäsaajolta . Itsekin aion taas aktiivisemmin aloitella juoksemista, mutta se täytyy talven jäljiltä tehdä varovaisemmin ja pikku hiljaa matkaa ja vauhtia nostaen. Tykkäättekö te muuten juosta aamulla vai illalla? Ennen aamupalaa vai sen jälkeen? Ruokailulla ei kuulemma ole juurikaan väliä ennen juoksemista joskin vasta syöty ateria saattaa tuntua ikävän raskaalta vatsassa ja edesauttaa mm. kylkipistoksia. Mutta jos pystyy juoksemaan heti aterian jälkeen niin siihen ei pitäisi olla mitään estettä! Itse olen aina tehnyt niin, että tankkaan edellisenä iltana iltapalalla normaalia enemmän hiilaria ja juoksen tyhjällä vatsalla. Jostain syystä tyhjällä vatsalla treenaaminen on mulle miellyttävämpää kuin täydellä vatsalla. Ja onhan siinä se rasvaa polttava efektikin olemassa 😉 Tiesittekö muuten, että juoksulenkkarit tulisi vaihtaa uusiin vuoden välein vaikka niitä ei juuri käytettäisikään? Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kesäksi pitäisi uusia koko lenkkariarsenaali (kotiin ja mökille omansa).

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetRavintola Olosta matka jatkui iloisesti jutustellen Nanan kanssa kohti Akvamariinin showroomia. Pääsin jo aiemmin sinne katselemaan kevään uutuuksia ja nyt siitä sai hypistellä ihan ajan kanssa. Keväisin kaipaan itse entistä enemmän värejä myös vaatetukseen ja niitä oli kyllä tarjolla! Ikisuosikkini Helly Hansenin mallistossa oli todella ihania treenivaatteita ja Skechersin kengät vie kuoseillaan voiton kaikista muista. Vaatteiden lisäksi päästiin maistelemaan mm. uusia Skyr-rahkoja (mustikkapiirakka helou!!!), Real snacksin sipsejä, Leaderin raakasuklaita ja Almondyn ihanaa uutta suklaakakkua (ylin kuva). Mä niin harvoin pääsen irrottautumaan omasta arjestani mihinkään, joten nämä kaksi ihanaa tilaisuutta oli varsin tervetullutta omaa aikaa kaiken kiireen keskellä. Mikäpä siinä oli sitten lähteä illaksi töihin masu täynnä herkkuja ja pää täynnä uusia ideoita ja hyvää mieltä 🙂

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetVesi kielellä odotan noita Leaderin raakasuklaita kauppoihin, koska jokainen noista oli järjettömän hyvää! Outoa kyllä, mutta mun suosikiksi nousi sitruuna-inkivääri. Se oli kivan raikas suklaa, jossa maistui häivähdys molempia makuja. Nam!

Tää oli nyt tähän väliin tällainen kuvapläjäys. Mä kun tykkään niin kovasti kuvailla kaikkea 😉 Mukavaa perjantaita kaikille!

On tätä odotettu!

Processed with VSCO with c1 preset

Oletteko sattuneet katselemaan viime aikoina ikkunasta ulos? Ainakin täällä Helsingin suunnalla on ollut mielettömän hienoja kelejä koko loppuviikon. Se on kuulkaas kevät nyt! Kummasti alkaa mieli piristyä ja fiiliskin olemaan energisempi heti kun valon määrä lisääntyy. Meidän kukat on alkaneet kukkia sisällä ja mieli tekis marssia jo parvekkeellekin aamukahville. Kohtapuoliin on aika alkaa laittamaan myös parveketta kesäkuntoon eli toisin sanoen siivota kaikki talven aikana kertynyt roina pois sieltä. Kummasti myös parveke täyttyy talven aikana kaikesta epämääräisestä kamasta. Mietin tässä vielä, että jaksanko alkaa mitään kasvattamaan itse siemenestä asti vai käynkö ostamassa valmiita taimia. Halvemmaksi toki tulee laittaa siemenestä, mutta onhan niissä hommaa!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Mä huomaan kevään tulon aina myös omassa sisustusvimmassani. Tekee mieli laittaa kaikki uusiksi seiniä myöten ja ainakin uusia sohvatyynyjä ja mattoja. Mitä lähemmäksi kesä tulee sitä enemmän kaipaan värejä kotiin. Rakastan mm. limenvihreää, turkoosia ja pinkkiä! En kuitenkaan tykkää mistään värioksennuksesta eli pieniä värikkäitä juttuja sinne tänne ympäri kotia. Harmillisesti multa meni sivu suun yksi turkoosi matto fb-kirpparilla, jonka olisin toissaan halunnut itselleni. Halpakin oli vielä! Myös sisustuksessa suosin edullisia vaihtoehtoja ja ostan mielelläni käytettyä tai alennuksessa olevia tuotteita. Onneksi nykyään tulee harvoin eteen mitään pakko saada juttuja ja jaksan odotella haluamaani tavaraa kauankin. Esimerkiksi turkoosia karvalankamattoa olen havitellut viimeiset puoli vuotta ja pariin otteeseen sen saaminen halvalla onkin ollut jo lähellä. Vielä se joku päivä osuu kohdalle oikeaan aikaan 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 presetKävin joku aika sitten Tammer-Tukun blogitilaisuudessa Jumbossa. Olen kyseisen liikkeen ohi kulkenut varmasti miljoona kertaa, mutta nyt oli ensimäinen kerta kun pääsin sisälle asti. Jostain syystä en ole yhtään tajunnut, että kyseessä on edullinen sisustusliike, joka nimensä mukaisesti myy tuotteita tukkuhintaan. Samoja tuotteita voi nähdä mm. Kodin1:ssä, Hobby Hallissa ja Prismoissa. Kun kävelin sisään liikkeeseen, olin ihan myyty saman tien! Tällaisissa paikoissa on aina se vaara, että ostaa kassit täyteen kaikkea ihan vaan sen takia, koska saa ne edullisesti. Katselin ja kiertelin rauhassa ja jätin muutaman tuotteen hautumaan mieleeni. Kerrottakoon jo tässä vaiheessa, että myöhemmin kävin ostamassa liikkeestä tytön leluille ison koriarkun, kukkaruukun sekä muutaman tyynynpäällisen ja kaikille näille tuli hinnaksi inasen päälle 30e!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tammer-Tukun takatiloissa oli esillä heidän kevätuutuuksiaan. Ihastuin kovasti erilaisiin puulaatikoihin sekä lasiseen hauskaan kynttilälyhtyyn. Parvekkeelle huolisin pari kukkaruukkua sekä kasvusäkin, mökille uuden grillin vanhan ja raihnaisen tilalle ja keittiöön noin miljoona uutta kippoa, kuppoa ja kappoa. Ennen kaikkea sain näistä paljon uusia ideoita kotiin toteutettavaksi ja intoa penkoa mökin aittoja lisää. Sieltä nimittäin löysin viime kesänäkin ihania puulaatikoita!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Akseli Herlevi vastasi illan tarjoiluista ja ilokseni hän oli tehnyt mm. suolaisia raakapiiraita ja itsepuristettua mehua. Jälkiruokana oli tarjolla mielettömän hyviä raakaminttubrownieita, joista luulin ottaneeni kuvan, mutta näköjään olen keskittynyt vain syömiseen 😀 Niiden brownieiden ohjeen kun saisi! En olisi ikinä uskonut, että ne on raakaleivoksia, joissa oli muistaakseni mm. pinaattia. Huh, kuola valuu vieläkin kun ajattelen niitä. Ei ehkä auta muu kuin alkaa kyhäilemään itse samanlaisia…

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tammer-Tukun liike sijaitsee Jumbossa Flamingon päässä. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos suinkin sillä suunnalla pyöritte. Tammer-Tukku myy mm. sisustustavaroita, tekstiilejä, keittiövälineitä ja astioita, saunomiseen liittyviä välineitä ja ihonhoitotuotteita, grillejä ja grillausvälineitä…vaikka mitä siis!

Muuttuuko teillä kodin sisustus keväisin vai pysyykö kesät talvet samanlaisena?

Päivätumut

Processed with VSCO with a6 presetNämä pari joulunaluskuukautta ovat aina kauhean kiireisiä. On pikkujouluja töissä, treeniporukalla ja kauheasti blogikekkereitä. Paljon olisi tilaisuuksia joihin haluaisin mennä, mutta ei vaan kykene ihan jokaiseen repeämään. Eikä kyllä jaksakaan. Ihanaa olisi välillä ihan vaan ollakin! Kotikissa kun olen niin tahtoisin aina pyhittää viikonloput kodille ja perheelle, ruuanlaitolle, leipomiselle, ulkoilulle sekä ihan vaan joutenololle. Lehtipino makkarin lipaston päällä sen kuin kasvaa vaan koko ajan, kun koskaan ei ole olevinaan aikaa edes lukea. Täytyy varmaan laittaa kalenteriin merkintä ”lue & rentoudu!”. Ei muuten huono idea ollenkaan…

Processed with VSCO with a6 presetViime viikonloppuna kävin Indiedaysin järjestämässä Blogger´s inspiration dayssa, joka järjestettiin Kampissa ravintola Maxinessa. Paikalla oli paljon muotiin, kauneuteen ja ravintoonkin keskittyviä firmoja esittelemässä tuotteitaan ja antamassa vinkkejä. Itse piipahdin mm. Santa Marian ja Tuplan pisteellä, Biozellillä, Olympuksella sekä Instrumentariumilla. Muotiin keskittyvät piseet jätin ihan suosiolla muotibloggajille ja niihin tuntuikin eniten olevan tunkua. Sanompahan vaan, että ihan kivat päivätumut tuolla olis saanut vedettyä, koska tarjolla oli mm. Fresitasta tehtyjä drinkkejä (todella hyviä!), Anna de Codorniu-skumppaa, Pellegrinoa sekä uutta Ginger Joe inkivääriolutta (tämäkin oli todella hyvää!). Fresita-Blossaa aion kyllä hankkia kotiinkin tai vaikkapa salin pikkujouluihin 😉

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetMinä olin kemuissa ihan yksin liikenteessä enkä rehellisesti sanottuna tuntenut sieltä juuri ketään. Yritin toisten rintapielistä kurkkia blogien nimiä, mutta enpä ollut niistä puoliakaan kuullut koskaan. Luulen, että useimmat paikalla olijat olivat Indiedaysin bloggaajia ja vieläpä muotibloggaajia, joista kovinkaan montaa en seuraile aktiivisesti. Muutama tuttu sentään sattui matkan varrelle, nimittäin Emmakaisa, Iida sekä Maiju ja Tiia 🙂 Tarjolla oli juoman lisäksi hyvää ruokaa, mutta vatsataudin jäljiltä mun ruokahalu oli nolla ja mun syömiset jäi aika vähille.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetTykkään paljon käydä tämän tyylisissä lisäinspiraatiota antavissa tilaisuuksissa. Olen jo jonkin aikaa ollut oman blogin kanssa vähän tuuliajoilla ja miettinyt mihin suuntaan sitä veisin, mutta tällä hetkellä tuntuu, että tämähän on hyvä ihan tällaisenaan. En kuitenkaan halua kategorisoida itseäni mihinkään tiettyyn asiaan, koska tämä blogi kertoo suurimmaksi osaksi minusta, mun ajatuksista sekä elämästä ja minähän olen kiinnistunut hyvin monesta asiasta!

Processed with VSCO with a6 presetMutta mitäpä sanotte näistä Heritagen Swarovski-malliston laseista? Nämä olis niiiiin kivat. Koska mun näkö ei silmälaseja kaipaa niin kyselin jo vähän mitä tällaiset maksaisi ilman vahvuuksia. Jopa minäkin näytän fiksulta nämä päässä 😀

 

Treffeillä Anton&Antonin aamupalalla

Processed with VSCOcam with c1 presetKäytiin tänään Annan kanssa Mariankadun vasta remontoidussa Anton & Antonissa maistelemassa heidän uuden keittiömestarinsa,Farangistakin tutun, Tuomas Tarnan loihtimia herkkuja. Tarjolla oli vaikka mitä ihanaa aamupuurosta, chiavanukkaisiin ja erittäin ruokaisiin ja hyvin maustettuihin salaatteihin. Anton & Antoneita on Helsingin seudulla tällä hetkellä kolme: Kruunuhaassa, Töölössä sekä Ullanlinnassa. Mä tykkään hirmuisesti kaupan sisustuksesta ja tunnelmasta, koska fanitan ruutulattiaa, liitutauluja ja puun käyttöä kalustoissa sekä sellaista vanhan ajan meininkiä todella paljon. Kauppaan astuessa tuntuu kuin astuisi ihan eri maailmaan. Anton & Anton on todella persoonallinen ja lämmin eikä yhtään niin kliininen ja kylmä kuin monet supermarketit. Siellä myydään sesonginmukaista puhdasta ja tuoretta ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset

Vaikken mikään finediningin asiantuntuja olekaan (ainakaan vielä :D) niin kaikista tarjottavista huomasti, että asialla on todellinen ammattilainen. En ole eläessäni syönyt salaattia, jossa olisi niin paljon hyviä makuja yhdessä! Oi jospa joskus osaisin itse laittaa puoliksikaan niin hyvää ruokaa niin voisin kuolla onnellisena ihmisenä. Aamiaiseenhan kuuluu usein puuro ja sitäkin oli tarjolla, mutta ei mitä tahansa puuroa! Tai no, itse puuro oli kyllä ihan kaurapuuroa, mutta ne lisäkkeet… Maailmalla on ilmeisesti ollut jo pidempään vallalla trendi suolaisesta puurosta. Miltäs kuulostaa kaurapuuron päälle persilja/rucola pesto, pikkelöidyt kantarellit, karamellisoitu punasipuli, parmesaani ja pinjansiemenet? Kuulostaa oudolta, mutta maistuu aivan järjettömän hyvältä! Näillä ainesosilla höystettynä puuron voi oikeasti syödä hyvin mielin illallisena. Makeana vaihtoehtona puuron päälle oli puolukka-mascarponea, omenasosetta, herukkahilloa, kondensoitua maitoa (nam!), granolaa, manteleita ja raakasuklaata. Voisin syödä tuon suolaisen version pääruokana ja makean jälkiruokana. Anytime!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetJälkiruoiksi Tuomas oli loihtinut maapähkinä-chiavanukasta, turkkilaista jogurttia ja lakritsikastiketta sekä banaanikreemiäm yogurttia ja hasselpähkinää. Mä olin niin täynnä kaikkien suolaisten ruokien jälkeen etten jaksanut enää syödä makeita, paitsi pari palaa ihanaa pullaa… Mutta! Sain nuo jälkiruuat matkaani ja tuolla ne odottelevat jääkaapissa, että pääsen tuhoamaan ne parempiin suihin 😀 Tänään on nähtävästi mun herkkupäivä!

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetTällaisen aamun jälkeen, kun on saanut höpötellä Annan kanssa ja muiden paikalla olleiden ihmisten kanssa ja maistella ihania herkkuja, päivä on lentänyt kuin siivillä. Mä arvostan todella suuresti, että sain kutsun Anton & Antonille ja pääsin samalla pitämään pienen breikin normaaliin arkeen. Arvostan myös suuresti Anton & Antonin takana olevaa ajatusmaailmaa sekä aitoa ja oikeaa asiakaspalvelua. Useissa liikkeissä et näe myyjiä laisinkaan eikä apua tarjota, mutta tässä kaupassa asiat on toisin. Nyt täytyy ottaa aikaa arjen keskeltä ja viedä mies lihaostoksille Anton & Antoniin 🙂

Lisää tietoa Anton & Antonista täältä. Tsekkaa myös kotiin kuljetettava ruokakassi! Himottaisi kovasti tilata tuollainen kotiin…

Päivän outfit: huivi kirppis // nahkarotsi H&M // harmaa collegebleiseri Bershka // housut Bershka // kengät Adidas

Blog Awards 2015 – vuosisadan bileet!

Processed with VSCOcam with c1 presetKuten olette jo ehkä kyllästymiseen asti jo lukeneet niin perjantaina pidettiin A-lehdillä Blog Awardsit, jossa palkittiin ansioituneita ja loistavia blogeja useassa eri kategoriassa. Oli jokunen sellainen, joista en ole koskaan kuullutkaan ja useampi blogi, jota itsekin luen. Paikalla oli todella paljon jengiä ja tunnelma oli katossa alkuminuuteilta saakka!

Mä aloitin iltani kauhalla asukriisillä kotona,  koska mekko jonka olin ostanut awardseja varten, kinnasi niin paljon selästä ja olkapäistä etten uskaltanut vetää sitä päälle. Olis tarvittu sakset, että sen olis saanut pois 😀 Ei muuta kuin vanha mekko kaapista päälle, tukkaa kikkaralle ja pakkelia nassuun ja Monnan luokse etkoilemaan. Siellä olikin jo odottamassa iso katras Fitfashionin bloggaajia. Osan heistä jo tunsinkin ja osan tapasin ekaa kertaa. Musta on aina yhtä mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ja perjantaina tein varmasti ennätyksen siinä asiassa! Hassua miten sitä ”tuntee” jonkun blogin perusteella vaikkei oikeasti tunnekaan.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 presetItse awardseissa saatiin nauttia hyvän seuran lisäksi juomasta, ruuasta ja loistavasta musiikista. Ihanaa kun sai jutustella ihmisten kanssa ilman kiirettä ja ihastella mitä hienoimpia asuja ja kampauksia. Illan kruunasi hieno ilotulitusshow! Sain todella paljon uusia ideoita blogia varten ja tiedän mihin suuntaan alan sitä viemään. Olisihan se hienoa olla itsekin joskus ehdolla awardseissa, mutta tällaisenaan en varmasti pysty kilpailemaan suositumpien blogien joukossa. Katsotaan mitä saan aikaiseksi 😉

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 presetIlta päättyi isolla porukalla keskustaan Apolloon, jossa päästiin Nanan kanssa tanssimaan oikein kunnolla! Mähän viihtyisin baarissa tanssilattialla vaikka koko illan. Niin olisin tehnyt varmasti tälläkin kertaa ellei jalat olis ollu ihan muussina. Korkkarit  <3 Lähdin vähän yhden jälkeen bussilla kotia kohti, mäkkärin kautta totta kai! Nyt onkin kivat vesirakkulat päkiöissä eli ihan heti ei tartte korkkareita laittaa jalkaan…. paitsi ehkä pikkujouluissa!

Nyt on ihanan kikkurat muisto vain ja aika vetää ponnari tiukalle ja treenikuteet niskaan. Salille mars hikoilemaan perjantain skumpat pois 😉

Ps. Osa kuvista: Tyttö sinä olet vahva/ Minna Ahmonsaari

No kun mä oon vaan tämmönen

Processed with VSCOcam with c1 presetOlette varmaan jo monesta blogista lukeneet, että tänään on Blog awardsit ja mäkin sain sinne kutsun. Mä olen todella huono meikkaamaan ja laittamaan tukkaa enkä todellakaan ole hankkinut mitään viimeistä huutoa olevaa asuakaan juhliin. Nyt kun olen seuraillut muiden laittautumista ja ostoksia awardseja varten niin alkaa lähinnä ahdistaa. Tuntuu, että aina kaikki muut on niin paljon kauniimpia ja kaikki muut osaa meikata, pukeutua ja tukkakin on jokaista hiusta myöten täydellisesit. Ja mä oon vaan tämmönen. Tavallinen. Hah, mun mekko on hankittu fb-kirpparilta enkä ole sitä vielä edes sovittanut. Kengät piti hankkia käytettynä, mutta ihminen jonka kanssa kaupat sovittiin, teki oharit. Mulla ei siis ole kenkiäkään. Ehkä vedän mun ruskeat saappaat jalkaan. Tai jotkut. Sama kai tuo kun ei ihan lenkkareissa tai pinkeissä kumppareissa mene 😀 Just nyt päätän etten ala stressaamaan koko kemuista, vaan menen sinne just tällaisena kuin olen. Jos ei jollekulle kelpaa niin ei voi mitään. Ehkä parin viinilasillisen jälkeen ei enää haittaa muakaan 😀

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetKeskiviikkona kävin pitkästä aikaa pyörähtämässä Akvamariinilla ja ihastelemassa syksyn ja talven uutuuksia. Nyt kun olen tuolla jo muutamaan otteeseen käynyt niin olen selvästi löytänyt omat suosikkini. Tykkään eniten Merrellin ja Helly Hansenin vaatteista ja kengistä sekä tietysti Reimasta. Tänä vuonna Reiman mallistossa seikkailee kettu ja olipa siellät todella hellyttävä pupuaiheinen toppapuku pienille ihmisille <3 Kovasti tykästyin taas pitkään siniseen toppikseen sekä maiharityyppisiin kenkiin. Mukavuus ennen kaikkea! Talvea ajatellen nastalenkkerit vois myös olla aika jees.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetSain testiin noita Evonian keratiinikapseleita ja tehohoitoja hiuksille ja niistä tulossa enemmän juttua kunhan testailen niitä. Jännä nähdä miten tää mun tukka reagoi noihin. Mulla lähtee välillä aivan järjetön määrä tukkaa päästä eikä tää tugee mikään maailman tuuhein ja paraskuntoisin ehkä ole. Onko teillä kokemusta keratiinikapseleista? Sain myös maisteltavaksi uusia Skyr-rahkoja (sitruuna-juustokakku <3 <3) sekä Yosa sportteja. Niistäkin tulossa enemmän juttu lähiakoina!

Kyllä mä odotan iltaaloppujen lopuksi ihan hyvillä mielin. Kiva päästä itsekin välillä vähän ulos tuulettumaan ja tapaamaan naapurikarsinan bloggaajiakin 😀 Hauska myös nähdä kelle palkinnot menevät tänä vuonna! Jospa mä saisin väännettyä tän harakanpesän johonkin kuosiin ja vedettyä lilaa luomiin sillai, että ilkee lähtee ihmisten ilmoille. Kivaa perjantai-iltaa teille 🙂

Parempaa valmisruokaa

Processed with VSCOcam with c1 presetSyksy on siitä ihanaa aikaa, että kutsuja erilaisiin bloggaajatilaisuuksiin alkaa tippua sähköpostiin tasaiseen tahtiin. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Viime viikolla sain kutsun Ellun kanojen toimistolle Kokkikartanon burgeribaariin! Kuten varmaan tiedätte niin minähän rakastan ruokaa yli kaiken, joten tällaista tilaisuutta ei yksinkertaisesti voi päästää käsistä. Ilahduin suuresti, kun kutsussa kehotettiin ottamaan myös perheen pienimmät mukaan 🙂

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetJälleen kerran, kun Helsingin ytimessä seikkailin, oli turvauduttava miehen pelastavaan puhelinpalveluun. Mä olen niin onneton suunnistamaan keskustassa, että ihan hävettää… Perille kuitenkin päästiin ja meitä oli vastassa todella herkullinen tuoksu ja uutuusburgereita notkuvat pöydät. Burgeribaarissa pääsimme maistelemaan Kokkikartanon uudistunutta välipalasarjaa, johon kuuluu kerros-, täysliha-, kasvis- sekä kebabhampurilainen ja Hor dogit Kunnon nakilla ja Chorizolla. Hampurilaisten pihvien lihapitoisuus on 99% ja mausteina on käytetty pelkästään suolaa ja pippuria. Kebukkapurilaisen lihan naudanlihapitoisuus on 90& ja hodarin chorizonkin muistaakseni 87%! Mielestäni tässä alkaa olla valmishampurilaisen speksit aika lailla kunnossa vai mitä te olette mieltä? Kaikissa näissä tulee myös paketin mukana jonkin lainen kastike ja/tai juusto tai muuta lisuketta. Minähän en näitä mikroon tuuppaisi vaan paistaisin sämpylät rapsakoiksi joko pannulla tai uunissa ja täyttäisin kunnolla, kuten burgeribaarissakin.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetLapsukaisille oli järjestetty kaikenlaista ohjelmaa ja siinähän se aika menikin nopsaan ensin syödessä ja rupatellessa ja sen jälkeen tytön kanssa leikkiessä. Mä arvostan suuresti, että myös lapset otetaan huomioon, koska aika monella nyt vaan sattuu olemaan muksuja ja joskus ne on aivan pakko ottaa mukaan. Mehän tehtiin tästä tytölle oikein jännittävä matka ja matkustettiin ekaa kertaa sporallakin 😉

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetJa tällaisen Katri-kaunokaisen löysin myös huuhailemasta burgeripöytien ääreltä 😀 Oma arki (ja varmasti muidenkin) on niin hektistä välillä, että treffaaminen jää näihin blogitapahtumiin vaikka eihän se niin saisi mennä. Koskaan ei kuitenkaan ole huono vaihtoehto treffata maistuvan ruuan äärellä!

Tällaisia tapahtumia lisää, kiitos!

Ps. Latasin youtubeen just uuden videon. Tsekkaa se täältä jos kiinnostaapi! Näitä videoita on tarkoitus alkaa vääntämään enemmän, mutta kaikkia en tänne blogiin laita. Jos haluat pysyä ajantasalla niin kannattaa tilata toi mun kanava sähköpostiin tai liittyä blogin facebookiin, jonne linkitän videot 🙂 Blogin facebook-sivun löydät täältä. Ja instagrammista mut löytyy tunnuksella @jonnam1983!

Rakkaudesta ruokaan. Ja Hans Välimäkeen!

Olin eilen Akvamariinin järjestämässä ruokatapahtumassa nimeltä Food for media. Tapahtumassa esiteltiin kauden uutuuksia ja paikalle saapuneet saivat maistella ja testailla toinen toistaan herkullisempia ruoka-annoksia. Minä hyppäsin aamulla bussiin ja köröttelin yhdessä Maijun kanssa Etelärantaan hotelli Palaceen. Siellä treffasin vielä Katrin, jonka kanssa lähdettiin kiertelemään pöytiä ja syömään itsemme pinkeiksi (ei väriltään vaan vatsan koolta).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pääsin fanittamani Hans Välimäen kainaloon <3

Tiedätte varmaan tämän mun ruokainnostuksen ja rakkauden ruuanlaittoa ja leipomista kohtaan? Tällaiset tapahtumat ovat mun taivas! Just kun ehdin marista etten koskaan bongaa mitään uutuuksia kaupoissa niin pääsinkin tarkastelemaan niitä varsin läheltä. Tulen varmasti tapahtumasta ja tuotteista puhumaan jatkossakin, mutta tässä kuvia aamusta. Ja niitä ei ole sitten ihan vähän…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitettiin kierros Parmegiano Reggianon pöydästä, jossa saimme maistella ihanan voimakkaan makuisia juustoja, parman kinkkua sekä hunajamelonia. En ole koskaan aikaisemmin tällaista yhdistelmää maistanut ja se harmittaa suunnattoman paljon. Aivan mielettömän rikas makupläjäys! Täytyy joskus tehdä kotiin näistä vaikka lauantai-illan alkupalalautanen 🙂 Seuraavaksi mentiin Lidlin pisteelle ja minähän olin suurena Lidl sekä Hans Välimäki fanina aivan täpinöissäni. Hans oli taikonut maisteltavaksi kolme eri annosta. Kaikki hilppeet ei kyllä siinä herkutellessa jääneet mieleen, mutta yhdessä oli chorizomakkaraa ja vähän italiansalaatin tyyppinen salaattiratkaisu. Kahdessa muussa oli kanaa sekä pulled beefiä. Olisipa mukavaa saada nuo Hansin taikomat reseptit myös itselleni! Kaikki annokset nimittäin olivat järjettömän maukkaita! Lidliin on myös tulossa Finlaysonin tekstiilejä myyntiin ja ainakin mun mielestä kuosi on varsin leikkisä ja hauska. Just mun tyyliä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAApetitin pöydässä oli tarjolla mehukasta lohta ja uusia pehmeän pippurisia muurikkakasviksia (saa pakasteena). Noita kasviksia täytyy ostaa joskus itsellenikin. Sopis erittäin hyvin juurikin viikonlopun ruualle. Tai miksi ei viikollekin jos haluaa spessuhyvää 😉 Tuollaisia vartaita voisi myös tehdä joku kerta. Täytyy vaan hommata varrastikkuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Myllyn Paras oli taikonut herkullisia leipiä lehtitaikinasta, tuorejuustosta, juustosta ja paprikasta sekä pikkuleipiä suklaisesta taikinasta. Tällaiset sopii hyvin esim. juhliin! Helpottaa urakkaa aika paljon kun ymmärtää käyttää myös puolivalmisteita. Mä teen aika usein piirakat valmiiseen piirakkapohjaan, koska maultaan ne on mun mielestä ihan yhtä hyviä kuin itse tehdytkin. Juustoportilla käytiin hörppäämässä smoothiet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pirkan pisteellä maistoin jotain mistä en olis ikinä uskonut tykkääväni, nimittäin tuorejuustotäytteisistä paprikoista! Niiden kanssa oli coctailtikkuun laitettu antipastoleikkelettä sekä basilikaa. Oli yhtä hyvää kuin Parmegiano Reggianon tarjoilut! Oh lord, pitääkö jos ens viikonloppuna värkätä jotain tämmösiä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meiran pisteellä maisteltiin pähkinöitä ja siitä siirryttiin Alprolle jogurttikesteille! Noi Alpron uudet maut manteli ja kookos on mun mielestä todella hyviä ja oon niitä tässä lähiaikoina tuhonnutkin useamman purkin. Dansukkerilla saatiin maistaa vähän erikoisempaa hilloa jossa oli mansikkaa, inkivääriä, hillosokeria sekä thai-basilikaa. Tosi jännä, mutta hyvällä tavalla 🙂 Voisin tehdä samanlaista itsekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mites se makea puoli? Viihdyin niidenkin parissa vähän turhan hyvin 😀 Saatiin maistella toukokuussa kauppoihin tulevia Ekorrens ekologiskan luomunameja ja noi lakut vihreässä pussissa oli mun suosikkeja! Pyrexillä kävin ihastelemassa lasisia leivontakulhoja, mutta muffinsia unohdin maistaa 🙁 Ajattelin jättää sen ihan viimeiseksi ja sit se vaan jäi. No ehkä ihan hyvä niin 😀 Hotelli Palace tarjoili muhkeita kakkutikkareita ja Perhon ravintolakoulun oppilaat olivat loihtineet todella hienoja jälkiruokia, joista tuo tötterö kera kukan oli jonkinlainen jogurttimousse. Voi kun saisi ohjeen jostain!

Kuten kuvista ja innostuksestani voi päätellä niin tämä tapahtuma oli kuin mulle luotu! Tietysti tuota syömispuolta olis voinut vähän rajoittaa, mut…. herkkuperse mikä herkkuperse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Herkkuperse x 2.

 

Miltäs tällainen tapahtuma teistä vaikuttaa? Näkyykö mitään mielenkiintoista kuvissa?

 

Kuka ei kuulu joukkoon?

Vietin eilisen aamupäivän kirpparilla tytön vanhoja kamoja myyden. Pistin hinnat niin alhaisiksi, että tavara teki hyvin kauppansa ja yli puolet vähemmän oli kamaa kotiin tuomisina. Kukkaroakin paisutin 50 euron verran 🙂 Tänään vielä kunnon raakkaus vaatteille, loput nätisti koottain laatikoihin ja odottamaan seuraavaa kirppistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla mulla oli keskustassa parin tunnin blogitapahtuma Aleksanterinkadulla cafe Balderissa. Kiva oli pistää vähän pakkelia naamaan ja kaivella kaapista pikkasen parempaa päälle. Matkasin bussilla keskustaan ja ohi kulkiessa nappasin myös ruokatapahtumasta kadunvarresta miehelle falafelit matkaan. Saavuin tapahtumapaikalle ja tajusin, että a) olen kaikkia about 10 vuotta vanhempi  ja b) 95% paikalla olijoista oli muotibloggaajia. En edes muista millon olisin tuntenut sopivani niin huonosti muiden joukkoon kuin eilen. Kaikilla oli merkkilaukut ja -vaatteet, mulla ne perushennesit ja ginatricotit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohjelmassa oli ruokaa, juomaa kilpailuja ja päästiin testaamaan omenankuorintakonetta ja luistelumattoa. Ensimmäisen tunnin mietin, et mitä hemmettiä mä teen täällä ja että lähden heti pois kun vaan pääsen. Sit ajattelin et hittookos tässä. Oon oma itseni ja menen juttelemaan muiden kanssa. Selkeästikään paikalla ei ollut kovin paljon treenaavia tyyppejä, mutta minäpä kävin innoissani testaamassa luistelumattoa, huikea vehje! Yritin houkutella muitakin, mutta ei ne oikein lämmenneet 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_20150321_171913

Vähän ennen loppua lyöttäydyin parin vähän vanhemman ja mukavan oloisen tyypin seuraan ja mehän saatiin oikein hyvät keskustelut aikaiseksi. Voisin jopa sanoa, että alkuillan jäykistelyn jälkeen mulla oli tosi mukavaa! Ikinä ei pitäis miettiä mitä muut minusta ajattelee, vaan rohkeasti painella sekaan. Aina voi löytyä mielenkiintoisia tyyppejä, kun vaan antaa itselleen ja muille mahdollisuuden! Niin ja voitinhan mä itselleni kotiin sen luistelumatonkin 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_20150321_221809

Kotona mua odotti lelukaaos olohuoneessa ja vastapaistetun pizzan tuoksu. Katseltiin Juttaa ja Pullukkaa pizzaa mutustaen tyytyväisinä. Ihanaa välillä käydä keskustassa pyörähtämässä,  mutta vielä ihanampaa on päästä omaan kotiin köllöttämään 🙂

Onko teillä ollut koskaan sellaista fiilistä ettette kuulu joukkoon? Että tekisi mieli vain lähteä pois ja nopeasti?

Muistakaa, että tänään vielä saa Elloksella lastenvaatteista 20% alennuksen, tsekkaa perjantain postaus!

Ps. Kovasti alkoi himottamaan MK:n laukku ja LV:n huivi kun niin monilla oli sellaiset. Ehkä tämä olikin jokin muotibloggaajien salaliitto tarkoituksena saada minutkin ratsastamaan muodin aallonharjalla ja hankkimaan kalliita design-kamoja….

Eväät ruokavalion parantamiseen

Mulla oli tänään vähän erilainen aamun aloitus. Huomattavasti piristävämpi, motivoivampi ja enemmän ajatuksia herättävä kuin normaalisti. Vietin aamupäivän keskustassa Training for Warriorsin ja CocoVin järjestämässä supersmoothie aamussa unioninkadulla. Kerrankin mulle sattui iltavuoro, joten pääsin irtautumaan hetkeksi normaalirutiineista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meitä oli paikalla kuusi bloggaajaa (minä, Monna, Aino, Miia, Heidi ja Laura), TFW:n headcoachit sekä pari jantteria CocoVilta. Pieni ja tiivis porukka siis. Päästiin alkuun tutustumaan CocoVin tuotteisiin, kuultiin miten superfoodeja kannattaa käyttää, ihmeteltiin TFW:n ja CocoVin tulevaa hyvinvointihaastetta ja maisteltiin raakaherkkuja 🙂 Seuraava 8 viikon mittainen hyvinvointihaaste starttaa maaliskuussa ja kannattaa liittyä jos siihen vain mahdollisuus on! Olen kuullut haasteesta paljon hyvää ja ihmiset ovat tehneet sen aikana huikeita muutoksia. Lisää tietoa haasteesta löydät täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aino & Monna

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä pohdiskelin koko viikonlopun omia ruokatottumuksia ja mietin miten voisin ruokavaliotani muuttaa. Lisää laadukasta ja ravinnerikasta ruokaa totta kai ja vielä sellaisin keinoin, että voin ne kiireisenä arkenakin toteuttaa. Tänään sain vahvistuksen monelle omalle ajatukselle. Smoothiet olisi ainakin hyvä keino lisätä ravinteita ruokavalioon ja lehtivihreiden käyttöä voisin lisätä paljonkin. Vaikka vähän karsastankin kaiken maailman viherjuomia ja -pirtelöitä niin sellaisen aion ottaa mukaan aamurutiineihin. Viherjuoma kannattaa juoda ensimmäisenä aamulla jolloin elimistä saa heti käyttöönsä kaikki sen edut sekä tujauksen luonnollista proteiinia yön paaston jäljiltä. Parsakaalinkin voisin ujuttaa jollain keinoin takaisin ruokavaliooni. Jostain syystä sekin on jäänyt huomaamatta pois. Onhan näitä. Vaikka mitä pitäisi tehdä ja kannattaisi kokeilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakanäkkäriä & avocado-tomaattihässäkää. Niin hyvää!
Raakanäkkäriä & avocado-tomaattihässäkää. Niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehkä maailman helpoin raakapuuro. Tästä tulossa resepti teille!
Ehkä maailman helpoin raakapuuro. Tästä tulossa resepti teille!

OI000586-1

Oletteko te asettaneet mitään tavoitteita muuten kuluvalle vuodelle? Herra Hatsolo sanoi mielestäni aamulla todella hyvin: Tavoitteet täytyy tallettaa sydämeen, ei pelkästään paperille tai omaan päähän. Sydämessä ne kulkee aina matkassa ja niiden toteutumiseen liittyy paljon enemmän tunnelatausta kuin paperille kirjoitetulle. Jos tavoite on sydämessä, sen toteuttamatta jääminen sattuu ja harmittaa todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin jokin paperille rustattu. Siitä myös iloitsee silloin enemmän! Allekirjoitan tämän täysin. Asetan itsekin millon minkäkinlaisia tavoitteita, mutta ne unohtuvat melko nopeasti. Tänään oon ihan ajatuksen kanssa työstänyt omia tavoitteitani ja miettinyt miten ne saavutan. Keinoja on! Täytyy vaan tehdä töitä niiden eteen.

Kotiin viemisiä :)
Kotiin viemisiä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Training for Warriorsilla on myös viisi tavoitetta, jotka pitäisi pyrkiä täyttämään jokaikisessä treenissä. Jokaisen treenin jälkeen kysy nämä kysymykset itseltäsi ja mieti toteutuivatko ne:

  • Oliko sinulla hauskaa?
  • Haastoitko itsesi?
  • Autoitko kaveria?
  • Oletko syönyt terveellisesti päivän aikana?
  • Oletko ottanut askeleen kohti asetettua tavoitetta?

Nämä kaikki kysymykset pätee ihan yhtä hyvin myös crossfitissa ja monessa muussakin lajissa. Kaikki kysymykset ovat tärkeitä, mutta varsinkin viimeinen pitäisi munkin muistaa useammin. Mulla on hyvinkin paljon tavoitteita treenien osalta tälle vuodelle ja pitäisi muistaa, että jokainen päivä ja jokainen treeni on askel kohti tavoitteiden saavuttamista. Tämä aamupäivä oli taas hyvä muistutus siitä, että tavoitteet täytyy pitää mielessä koko ajan, jotta ne voi saavuttaakin joskus 🙂

Aamulla tuli taas niin paljon infoa ravinnosta ja pää täyteen ideoita, että oon vallan sekaisin! En oikein tiedä mistä lähtisin liikkeelle näiden omien ruokahommieni kanssa. Kaipa nää ajatukset tästä selkenee… No tämmöstä tänne. Mitäs sinne?

*kahden viimeisen kuvan tuotteet saatu