Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Yritän joka viikko kokeilla jotain uutta reseptiä. Aina se ei onnistu, mutta suurimmaksi osaksi kyllä. Meillä haastetta tuo ehkä eniten se ettei tyttö suostu ihan mitä vain syömään. Kahta ruokaa en ala laittamaan, joten yritän löytää reseptejä, jotka sopisivat meille kaikille. Tämän reseptin löysin omista kätköistäni. Minulla on iso pino reseptejä laatikossa odottamassa ja päätin alkaa niitä käymään läpi systemaattisesti. Laatikosta löytyikin todella paljon helppoja ja hyviä arkiruokaohjeita, joten ideat eivät ihan heti lopu kesken 😉 Ensimmäisenä testiin pääsi tämä koskenlaskija-broilerin resepti, jonka kaveriksi löysin vielä ohjeen tomaatti-ananassalsaan. Alun perin molemmat on tulostettu yhteishyvän sivuilta. Koskenlaskija-broilerissa on alkuperäisessä ohjeessa käytetty Valion Mustapekkajuustoa, mutta koska sitä ei lähikaupasta löytynyt, tartuin Koskenlaskijaan eikä muuten mennyt pieleen! Lapsuudessa meillä oli usein Koskenlaskijaa kotona, mutta omaan kotiin en ole sitä ostanut vuosikausiin. Näitä broiskuja syötyäni ihmettelin miksi.

Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

  • 1 rs (n.600g) kananpojan maustamattomia paistileikkeitä (Kariniemi)
  • Koskenlaskija-juustoa (tähän menee n. 1/3 paketista)
  • suolaa ja mustapippuria
  • hammastikkuja

Tomaatti-ananassalsa

  • 2 tomaattia
  • 2 säilykeananasrengasta tai ananaspaloja
  • puolikas kurkku
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nostele broilerin paistileikkeet leikkuulaudalle. Leikkaa jokaisella leikkeelle noin puolen sentin paksuinen pala Koskenlaskijaa. Aseta se keskelle leikettä, kääräise rullalle ja sulje hammastikulla. Nosta paistileikkeet uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista tomaatti-ananassalsa broilerien paistuessa uunissa. Leikkaa kurkku, ananakset ja tomaatit pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.

Tarjoile broilerit tomaatti-ananassalsan kanssa ja lisukkeeksi sopii lisäksi myös riisi!

Herkullista viikon alku toverit!

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Edellinen postaus: Meidän kotona

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Mies hoitaa meillä aina lauantaisin kokkailut ja hän tykkää nykyään tehdä ihan perusruokaa, mutta hieman uudella twistillä. Hänen sydäntään lähellä on testailla erilaisia gluteenittomia ruokia vaikkei me gluteeniton perhe ollakaan. Minä seuraan hyvin tarkasti aina resptiä, mutta hän taas viskelee sekaan kaikkea ihan fiilispohjalta. Ollaan siis kaksi intohimoista, mutta melko erilaista, kotikokkia. Tällä hetkellä keittiössä valmistuu haukipihvejä itse pyydetystä hauesta!

Me ollaan tehty leivitettyjä ruokia jos jonkinlaisia, mutta nämä gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit oli sielä parhaimmasta päästä. Nämä on niin helppoja ja nopeita tehdä, että kuka tahansa pystyy tähän! Leivityksellä kanaankin saa taas ihan uudenlaista makua ja suutuntumaa. Vähän niin kuin perinteisen kalan valmistaisikin kalapuikoiksi itse. Mies teki pihvien kaveriksi vielä mielettömän hyvän kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja mausteista ja kaveriksi keiteltiin riisiä. Mutta sitten itse ohjeeseen!

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

  • broilerin ohutleikkeitä syöjien lukumäärän mukaan
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria ym mausteita oman mieltymyksen mukaan
  • polentaa
  • voita paistamiseen

Mausta ohutpihvit hyvin molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja muilla mausteilla oman makusi mukaan. Anna maustua hetki. Riko yksi tai kaksi (yksi riittää pienelle määrälle pihvejä) kananmunaa syvälle lautaselle. Ripottele toiselle lautaselle reilusti polentaa.

Kierittele ohutleike ensin kananmunassa, sen jälkeen polentassa ja nosta pannulle paistumaan. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi riisin, kreikkalaistyylisen salaatin sekä turkkilaisesta jogurtista tehdyn kastikkeen kanssa.

Tsekkaa broiskujen ja kastikkeen valmistus videolta täältä.

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

*Sis.mainoslinkin

Älkää säikähtäkö otsikossa seisovaa sanahirviötä, sillä tämä ruoka oli todella hyvää! Tilasin pitkästä aikaa Makuviikon ruokaboksin ja aloitettiin testailut eilen tällä annoksella. Erilaiset ruokaboksit ja -kassit on hyvä tapa testailla uusia ruokia ja tuoda uudenlaisia makuelämyksiä pöytään. Sanoisin, että parmesanleikkeet eivät ehkä ole mistään kevyimmästä päästä, varsinkaan jos ruoka höystetään vielä kunnon tujauksella parmesaania. Mutta kukapa ei tykkäisi parmesaanista!? Mun mielestä myös viikolla voi syödä vähän paremmin ja vähän tuhdimmin. Mulla on ollut viime päivinä järjettömän kova energian tarve ja tämä annos vaimensi alati mouruavan mahan edes hetkeksi. Spagettiin tuo kivasti lisä makua öljyssä paistetut valkosipuli ja chili ja tämä kikka jää varmasti säännölliseen käyttöön. Jopa meidän chili- ja parmesaanivastainen tyttökin söi ruokaa suurella ruokahalulla ja pyysi jopa lisää. Kertonee aika paljon ruuan mausta 😉

Maalaiskanan parmesanleikkeet & spagettia aglio et olio

  • 1 pkt Naapurin maalaiskananpojan parmesanleikkeitä
  • spaghettia syöjien mukaan
  • suolaa & mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tuore chili
  • lehtipersiljaa
  • parmesaania raastettavaksi ruuan päälle
  • 1 rasia lehtikaalin versoja
  • 200g kirsikkatomaatteja

Ota kanat huoneen lämpöön. Keitä spaghetti ohjeen mukaan kypsäksi reilusti suolatussa vedessä.

Paista kanaleikkeet pienessä määrässä öljyä kypsiksi miedolla lämmöllä välillä käännellen. Kypsymiseen menee noin 10 minuuttia.

Kuori valkosipulit ja pilko ne pieneksi yhdessä chilin kanssa. Paista valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes valkosipuli saa kauniin kullankeltaisen värin. Ripauta päälle hieman suolaa.

Kun spaghetti on kypsää, valuta vedet pois ja lisää valkosipuliöljy joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Annostele spaghettia ja kanaa lautaselle, raasta päälle parmesaania silppua hieman persiljaa. Tarjoile lehtikaalinversojen ja kirsikkatomaattien kera!

Ps. Jos ruokakassin testaaminen kiinnostaa niin iso suositus Sannan ruokakassille*, Makuviikolle sekä Anton & Antonille!

Rapeat kananpojan nuijat ja pika-aioli

Processed with VSCO with 4 preset

Tämä on viimeinen Makuviikon boksista tehty resepti hetkeen. Ajattelin nyt vähän aikaa taas mennä ihan omilla resepteilläni ellen sitten halua helpotusta arkeeni! Täytyy sanoa, että näissä valmiissa bokseissa on se etu ettei kaupassa tarvitse ravata vähän väliä eikä ole sitä ainaista miettimistä ruokalajeista. Rapeat kananpojan nuijat olivat tervetullut uusi broiskuruoka meidän arkeen. Meillä syödään aika paljon kanaa ja välillä se tulee korvistakin ulos, kun en keksi mitä uutta siitä laittaisi. Olin jo jonkin aikaa syömättä kanaa, kun ei vain maistunut. Tämäkin Makuviikon resepti oli todella helppoa toteuttaa aioleineen kaikkineen ja mikä parasta – ruoka oli mielettömän hyvää! Yhden muutoksen tosin tein. Reseptiin olisi kuulunut myös uunijuurekset, mutta en laiskuuksissani jaksanut niitä alkaa väsäämään…Reseptistä riittää ruokaa kahdelle päivälle.

Rapeat kananpojan nuijat

  • 2 pkt kananpojan koipinuijia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • noin 2 dl maissihiutaleita + 2 dl kookoshiutaleita
  • ripaus currymaustetta

Pika-aioli

  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Sivele koipipaloihin öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Yhdistä kulhossa maissi+kookoshiutaleet sekä curry. Kierittele koipipalat seoksessa niin, että ne peittyvät tasaisesti.

Paista koipipaloja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes broilerinuijat saavat kauniin värin.

Valmista pika-aioli broilereiden uunissa olon aikana. Riko muna korkeareunaiseen astiaan. Lisää sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta samalla laitetta hitaasti ylös. Näin seos sakenee majoneesiksi. Mausta majoneesi etikalla, suolalla ja raastetulla valkosipulilla.

Tarjoile broilerit esimerkiksi riisin tai uunijuuresten sekä aiolin kera!

Ateriaideoita viikolle 50!

photogrid_1481442746622_resized

*Sis.mainoslinkkejä 

Jebajee, taas on aika joka sunnuntaisen postauksen ensi viikon ateriaideoihin. Vielä reseptejä riittää, mutta saa nähdä kuinka kauan! Tykkään itse todella paljon tämän kaltaisista vinkkikoosteista, koska joskus pää vaan lyö ihan tyhjää. Meillä on jo pari viikkoa syöty Makuviikon bokseista tulleita ruokia, mutta tulevalla viikolla kokataan ihan omien ohjeiden ja ideoiden mukaan. Luulen, että ainakin yksi ruoka tulee olemaan perinteinen jauhelihakastike spagetilla, koska tyttö on sitä niin kovasti toivonut. Ihan mukavaa välillä kokkailla jotain perinteisiäkin ruokia ja tyhjentää jääkaappia kunnolla. Jonkun munakkaan voisin myös tehdä, jonne upotan kaikki jääkaappiin kertyneet jämät 🙂

Tässä teille ideoita ensi viikon kokkailuun!

Maanantai: Porkkanakeitto raejuustolla 

2015-10-19-07-29-12-1-800x600-1

Tykkään itse aloittaa viikon melko kevyesti, koska viikonloppuna syön aina vähän raskaammin. Porkkanakeitto on todella hyvää, edullista ja helppoa valmistaa. Sekaan voi pilkkoa muitakin vihanneksia ja laittaa vaikkapa tuorejuustojen jämät. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Kookoslohi ja nuudelit

2016-05-18-07-52-32-1-800x600

Meillä syödään aika paljon lohta, koska koko perhe rakastaa sitä! En silti jaksa aina syödä sitä peruslohta uunissa paistettuna, joten on kiva saada välillä uusia makuelämyksiä siihenkin! Tämä kookoslohi oli mielettömän hyvää ja nopeaa tehdä. Täydellistä arkiruokaa siis! Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Aamupalaksi munamuffinssit

oi000626-800x600

Löysin näiden munamuffinssien ohjeen joskus jostain paleoblogista ja siitä asti meillä on tehty näitä todella usein. Muffinssit tehdään kananmunista ja paistetaan muffinssivuoissa. Sekaan voi laittaa melkein mitä vain: vihanneksia, makkaraa, kinkkua, juustoa…mitä kukin haluaa! Nämä on kätevät tehdä edellisenä iltana ja lämmittää mikrossa aamulla. Reseptin löydät täältä.

Torstai: Pekoniin käärityt broileripihvit avocadotäytteellä 

2015-06-24-07-53-26-1-800x600

Tässä toinen meidän perheen hittiresepti, jota on tehty usein! Mies rakastui ohjeen avocadosoosiin niin kovin, että olen saanut sitä hänelle tehdä harva se viikko. Pekoni sopii melkein mihin vaan ja erityisen hyvin broilerin kanssa. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Maukas jauheliha-pizzapannari 

2016-05-13-01-41-36-1-800x600

Perjantairuoka on ihan parasta! Viikon työt hoidettu ja on aika alkaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Perjantain ruoka saa olla ihan erilaista kuin muut arkiruuat. Siinä täytyy olla viikonlopun tuntua 🙂 Tykkään todella paljon pannareista ja suolaiset versiot ovat ehdottomasti mun suosikkeja! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Gluteenittomat pähkinäbrowniet & minipizzat 

2015-11-25-05-23-42-1-800x600

Voitin mun gluteenittomien pähkinäbrownieiden ohjeella Ruoka.fi:n kilpailussa Vuoden makein herkku -palkinnon, joten nämä ovat oikeasti hyviä! Olen brownieitakin tehnyt vaikka millä ohjeilla ja täytyy myöntää, että nämä olivat todella hyviä 😉 Ohjeen löydät täältä.

2015-08-02-12-17-52-1-800x600

Nämä gluteenittomat minipizzat ovat ehkä maailman helpoimmat tehdä! Pohjana on käytetty pieniä gluteenittomia tortillalättyjä ja täytteet valikoitu kunkin syöjän mielihalujen mukaan. Helppoja, nopeita ja herkullisia! Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Kirpeän raikas vadelmasmoothie

2015-08-22-05-15-38-1-800x600

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sunnuntai kuin raikas smoothie aamupalaksi! Pakko myöntää etten ole hetkeen smoothieita tehnyt, muttai tämä resepti herätti taas innostuksen niihin 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Jos testailette mun reseptejä niin olisi kiva saada palautetta! Instaan tägäilkää #palasiaarjestani ja @jonna_musakka niin pääsen katsomaan teidän luomuksianne 🙂

Ps. Kannattaa liittyä Offerillan* uutiskirjeen tilaajaksi niin saatte päivittäisen joulukalenterin sähköpostiin! Siellä on ollut aika kivoja arvontaja ja tarjouksia joulukuussa!

Oletteko jo tutustuneet Moi:n täysin uudenlaiseen konseptiin mobiililiitymissä? Enää ei tarvitse joka laitteelle omaa liittymää! Tsekkaa Moi:n fiksut mobiililiittymät täältä*.

Ja Sportamorella on melkein kaikki tuotteet -30% koodilla JOULULAHJA. Koodi koskee normaalihintaisia yli 69e tuotteita. Valikoimaa pääset selaamaan tästä*.

Mausteinen broileripata

Processed with VSCO with a6 preset

Anoppi löysi Ilta-Sanomista tämän ihanan gerogialaisittain maustetun broileripadan ohjeen ja leikkasi ohjeen talteen. Me ollaan paljon katseltu porukalla mökillä ruokaohjelmia ja tykätään kokeilla erilaisia reseptejä. Ville Haapasalon ruokaohjelmat ovat olleet suosittuja, samoin Masterchefit! Ohjelma kuin ohjelma, jos siinä käsitellään ruokaa, minä istun todennäköisesti nenä kiinni ruudussa. Tämä pata oli niin helpon ja herkullisen oloinen, että tehtiin tätä viime lauantaina päiväruuaksi. Syötiin pataa riisin kanssa ja täytyy myöntää, että pata oli parasta broiskuruokaa hetkeen! Ihanan mausteista ja mehukasta. Suosittelen!

Mausteinen broileripata 

  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 1 varsisellerin oksa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ punainen chili
  • oliiviöljyä
  • 1 kg pakkaus broilerin koipipaloja
  • valkopippuria myllystä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 3laakerinlehteä

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa sipulit, paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Hienonna korianteri ja puolikas chili (jos haluat olla varovaisempi tulisuuden kanssa, poista chilistä siemenet).

Lorauta uunipadan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista koipipalat öljyssä, mausta suolalla (1/2 tl) ja valkopippurilla ja nosta ne sitten erilliselle astialle odottamaan. Nosta pannuun samaan öljyyn paprikat, sipulit ja selleri. Kuullota ja anna hieman ruskistua.

Lisää pataan valkosipulit, korianteri ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta koivet pataan, pyörittele niitä kasviksissa ja mausteissa. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. Kaada tomaatit pataan. Lisää laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 60 minuutiksi.

Tarjoile valmis broileripata esimerkiksi riisin taipitaleivän kera!

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

Processed with VSCO with c3 preset

Rakastan juustoa yli kaiken ja voisin oikeasti elää sillä! Laittaisin juustoa mielellään jokaiseen ruokaan, söisin sitä suoraan paketista tai vuoraisin vähintään leivän sillä. En tiedä koska tämä juustorakkaus on syttynyt, mutta parempaa en tiedä. Pidän ihan kaikista juustoista ja ostan silloin tällöin isommista marketeista pieniä paloja useampaa juustolaatua ja maistelen niitä hartaudella. Juuston ohella pidän myös helposta kotiruuasta ja tässä uuniruuassa yhdistyvät sekä helppous että juusto. Ruoka mun makuun! Kätevintä tässä ruuassa on se, että kaikki paistuvat samassa astiassa yhtä aikaa kypsiksi. Aikaa ja vaivaa menee siis ainoastaan vihannesten pilkkomiseen ja broiskujen maustamiseen ja täyttämiseen.

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

  • 500-600 g broilerin maustamattomia pihvejä/ohutleikkeitä
  • 100g pippurituorejuustoa (Pirkka)
  • suolaa
  • coctailtikkuja

UUNIJUUREKSET

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa
  • 2-3 punasipulia
  • perunoita
  • öljyä ja mausteita

Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuori (perunat) ja pilko vihannekset ensimmäisenä lohkoiksi. Laita ne kulhoon ja valuta sekaan pari ruokalusikallista (oliivi)öljyä sekä reilusti mausteita. Sekoita hyvin. Kaada vihannekset laakeaan uunivuokaan odottamaan.

Nosta broilerit leikkuulaudalle ja mausta suolalla molemmin puolin. Leikkaa tuorejuustosta yhtä monta lohkoa kuin broileripihvejäkin on. Nosta yksi nokare juustoa per pihvi ja painele juustoa hieman pienemmäksi. Käännä broileri kääröksi juuston ympärille ja kiinnitä coctailtikulla. Asettele broilerikääröt vihannesten päälle uuniastiaan. Paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes sekä broilerit että vihannekset ovat kypsiä.

Tarjoile raikkaan salaatin kera!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Olen muokannut reseptiä omiin raaka-aineisiin sopivaksi.

Dieettiruokaa: kana-nuudeliwokki

dieettiruokaa_kana-nuudeliwokki

Aloitan tämän reseptipostauksen pahoitteluilla. Pahoittelen, että reseptit, joita itsekin niin kovin rakastan, ovat viime aikoina jääneet hieman taka-alalle. Ymmärtänette kuitenkin syyn. Syön tällä hetkellä minulle laaditun ruokavalion mukaan ja minulla menee aina hetki sisäistää ruokavalio ennen kuin voin alkaa soveltamaan sitä kunnolla. Kunhan tämä sisäistäminen on saatu päätökseen niin reseptejäkin alkaa taas tippua tänne enemmän. Cheat mealinkin aion pitää lähiviikkoina niin eiköhän sieltäkin jotain tipu blogin puolelle! Erilaiset raakasuklaat, sokerittomat leivonnaiset ja itse tehty jäätelö kiinnostelee kovasti eli ainakin jotain niistä tulossa ihan lähitulevaisuudessa 😉

Mutta mennäänpä sitten päivän reseptiin eli kana-nuudeliwokkiin. Pidän itse kovasti itämaisvivahteisista ruuista ja näitä on helppoa soveltaa myös mun nykyiseen ruokavalioon. Kun jättää sokerichilisooseilla läträämisen ja miettiin raaka-aineet huolellisesti niin saa mitä mainiointa terveellistä ruokaa. Näissä nuudeliruuissa on parasta se, että saan syödä nämä ihan itsekseni. Kukaan ei tule kärkkymään! Tytön mielestä nuudelit kuulemma näyttävät madoilta eikä sen vuoksi kelpuuta niitä lautaselleen. Harmi 😀 Käytän itse vaihtelevasti sekä riisinuudeliä että täysjyvänuudeleitä. Tässä kyseisessä ateriasa käytin jälkimmäisiä. Vihannekset kannattaa valita tuoreina, ja vaikka pilkkominen vie hieman aikaa, se kannattaa! Eikä tämä vaikeaa ole. Kaikki kamat vaan pannulle nuudeleita lukuunottamatta, kypsennys ja hyvät mausteet. Aikaa ruuan valmistukseen menee noin 20 minuuttia.

Kana-nuudeliwokki (2 annosta)

  • 300g broilerinfilesuikaleita
  • 110g nuudeleita
  • 1 porkkana
  •  noin puolikas parsakaali
  • 1 punainen paprika (+ keltaisen jämät)
  • 1 punasipuli
  • loraus limemehua
  • loraus inkiväärimehua
  • loraus soijakastiketta
  • suolaa + muita mausteita oman makusi mukaan
  • öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko porkkana ja punasipuli. Pilko parsakaalista haluamasi määrä pieniä nuppuja. Pilko paprikat pieneksi. Voit käyttää muitakin vihanneksia, mitä ikinä haluat!

Kuumenna pannussa pieni määrä öljyä. Laita pannulle broiskut ja vihannekset ja kypsennä ne. Laita nuudelit kiehumaan ja keitä niitä noin 3 minuuttia. Mausta hyvin broiskut ja vihannekset hyvin. Lisää paistamisen loppupuolella nuudelit joukkoon ja kypsyttele vielä vähän aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.

Syö hyvällä ruokahalualla esimerkiksi treenin jälkeen!

Mehukkaan broilerin salaisuus

Processed with VSCO with c1 preset

Sis.mainoslinkin. Tilasin vähän aikaa sitten Mäkelältä luomubroilerin. Kun sain ison köntin käsiini, mietin mitä ihmettä siitä valmistaisin. Hetken tirppaa käsissäni pyöriteltyäni päädyin erittäin helppoon ratkaisuun eli crock-potiin. Olen aivan rakastunut tuohon vehkeeseen ja sillä todellakin saa aikaiseksi hyvin mehukasta ruokaa! Broilerin saa todella helposti pilattua liian pitkällä kypsyttämisellä enkä henkilökohtaisesti pidä yhtään kuivasta kanasta. Tuskin kukaan muukaan? Crock-potissa liha kypsyy pitkään ja hitaasti ja siitä tulee mehukasta ja mureaa. Tämän broilerin onneksi kypsennys onnistui täydellisesti ja väitän, että broilerista tuli yksi parhaista ja mehukkaimmista mitä olen koskaan maistanut! Oma kehu paras kehu, hehheh… mutta en valehtele!

Mehukas broileri crock-potissa

  • 1,5 kg kokoinen luomubroileri (puhdas ja sisälmykset poistettu)
  • suolaa ja muita mausteita maun mukaan
  • 1 iso sipuli ja 6-7 valkosipulin kynttä

Aloita sipuleista. Kuori sipuli ja pilko se neljään osaan. Kuori myös valkosipulit. Laita sipulit crock-potin pohjalle. Voit lisätä sinne myös muita vihannespaloja makusi mukaan (perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa…). Tee mausteseos: sekoita suola ja muut valitsemasi mausteet pienessä kipossa. Hiero mausteseos tasaisesti broilerin pintaan ja nosta tipu crock-potiin vihannesten ja sipuleiden päälle. Hauduta broileri high´lla noin 4,5 tuntia tai low´lla 7-8 tuntia.

Processed with VSCO with c1 preset

Jos oma crock-pot kiinnostaa niin sellaisen voi hankkia esim. täältä tai täältä.

Processed with VSCO with c1 preset

Pekoniin käärityt broileripihvit avocadotäytteellä

Kuka tykkää pekonista, käsi ylös! Mä rakastan pekonia ja varsinkin yhdistettynä broileriin se on järjettömän hyvää. Mitä tulee ruuanlaittoon niin se toimii melkeinpä missä vaan. You Can’t go wrong with the Bacon 😉 Tykkään myös todella paljon erilaisista täytetyistä asioista (paitsi eläimistä kirjahyllyssä) ja tällä kertaa broileri sai täytteekseen avocadohässäkän. Sopi kuin nenä päähän ja avocadotäytettä jäi vähän yli kastikkeeksikin. Jos tykkäät broilerista ja pekonista niin tää on just sun reseptis!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Pekoniin käärityt broileripihvit avocadotäytteellä 

  • 8 broilerin filepihviä/ohutleikettä
  • 1 pkt pekonia
  • 1 iso makea sipuli tai pari pientä shalottisipulia
  • 1 avocado
  • 1 limen mehu
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Laita pilkottu sipuli, avocado, limen mehu, basilika sekä suola ja pippuri blenderiin ja blendaa tasaiseksi massaksi. Levitä broilerit uunipellille leivinpaperin päälle. Laita jokaiselle broileripihville 1-2 rkl avocadotäytettä pihvin koosta riippuen. Kääri jokaisen pihvin ympärille pekonisuikale niin että suikaleiden päät jäävät pihvin alle. Pyöräytä halutessasi lisää mustapippuria broiskujen päälle. Paista pihvejä 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen.

Tarjoile esim. riisin tai lohkopottujen kanssa!

Helppo arkiruoka: broileri-bataattivuoka

Mä alan olla mestari näissä helpoissa arkiruuissa. Oon kerännyt talteen aikamoisen läjän sellaisia reseptejä, jotka on nopsa valmistaa eivätkä maksa maltaita. Harvalla meistä on aikaa ja mielenkiintoa viettää arkipäivinä useita tunteja hellan ääressä. Viikonloput on ajan kassa kokkailua varten! Tämä broileri-bataattivuoka on siitä helppo, että broilerit ja lisukkeet valmistuvat yhtäaikaa samassa uunivuoassa. Bataatin tilalla voi ihan yhtä hyvin käyttää vaikkapa perunaa jos bataatti ei maistu tai se sattuu kaupassa olemaan riistohinnoissa. Ohje on peräisin Kodin kuvalehdestä (2/2015) joka on muuten täynnä helppoja ja hyviä reseptejä! Minä tein reseptin puolikkaana eli tuplaamalla tämän saat ruokaa isommallekin poppoolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERABroileri-bataattivuoka

  • 3 broilerin koipireisipalaa (maustamattomia)
  • 1 iso bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2-3 tomaattia
  • 1 rkl kuivattua tai muutama oksa rosmariinia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ohjeessa oli myös 1pkt chorizomakkaraa, joka sopisi varmasti tähän hyvin! Itselläni sitä ei ollut.

Pese, kuori ja halkaise bataatti kahtia. Pilko puolikkaat isoiksi lohkoiksi. Halkaise kuoritut sipulit kahtia ja viipaloi valkosipulit. Halkaise tomaatit neljään osaan.

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla, jos ne ovat maustamattomia. Levitä vihanneslohkot laakeaan vuokaan. Lisää mausteet ja öljyä. Sekoita hyvin. Nosta vuoka uuniin ja aseta uuniritilä vuoan päälle. Laita broilerit ritilälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Testaa kypsyyttä broilereista ja vihanneksista ennen uunista ottoa. Broilerin liha ei saa olla veristä! Sekoita vihanneksia muutaman kerran kypsennyksen aikana ja valele samalla koipireisiä vuokaan kertyneellä nesteellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikä ollut vaikeaa!