2 x herkkua joka tilanteeseen

herkkua

Eilen iski kauhea vimma saada leipoa jotain. Selailin reseptejä ja mietin kuumeisesti mitä herkkua tekisin. Löysin muutaman todella hyvän reseptin, mutta raaka-aineita ei tietysti ollut yhteenkään niistä. Kauppaan ei huvittanut lähteä yhtään kun kerran olin siellä jo käynyt ja meinasin heittää jo leivontaessun naulaan ja mennä sohvalle mököttämään. Päätin vilkaista vielä viimeisen kerran kaappeihin ja sieltähän löytyikin oikea aarre! Paketti, jonka olemassa olon olin unohtanut ihan kokonaan.

Kävin eilen töistä tullessa myös kaupassa ja silmiini osui siellä Lohilo -jäätelö, jota jonkinlaiseksi ”proteiinijäätelöksikin” kutsutaan. Maistoin tätä jätskiä I love me -messuilla ja silloin se vaikutti varsin lupaavalta! Tämä mun ostama oli maultaan tuplasuklaa ja kaloreita siinä on 125/100g tai 100ml. Yksi paketti on 350 ml kokoinen. Rasvaa jäätelössä on 4,1g, 8,7g ja proteiinia 13g per 100g/100ml. Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta…Hintaa jäätelöllä on inasen verran alle 4 euroa. Täsä vielä ainesosat: laktoositon maito, kaseiini (maito), hera (maito), keltuainen, luomu hedelmäsokeri viinirypäleistä, laktitoli, kuitu (polydekstroosi), rasvaton kaakaojauhe 4 %, luontainen vanilja-aromi, kahviuute, kookosrasva, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), emulgointiaineet (kasviperäiset rasvahappojen mono- ja diglyseridit). Muita makuja Lohilo -jäätelöissä ovat salted caramel sekä banana split, joista jälkimmäistä näkyi olevan myös meidän lähikaupassa. Outoa tässä on se, että jäätelö maistui ihan oikeasti jäätelöltä ja vieläpä hyvältä sellaiselta! Makroja kun katsoo niin voisi luulla, että asiaan on jokin koira haudattuna, mutta ei, tuplasuklaa oli melkoista herkkua! Lohilo -jäätelöt ovat gluteenittomia ja vähälaktoosisia. Lisää esim. Facebookista!

herkkua

herkkua

Paketti, jonka löysin meidän kaapista oli Lidlin gluteeniton brownie pakkaus. Paketissa on taiteltava vuoka ja kuivat ainekset. Omasta kaapista otetaan kananmunat, voi sekä maito. Browniet olivat mielettömän helppoja tehdä ja vuoka kesti hyvin taikinan ja paistamisen. Lohilo -jäätelön kanssa browniet oli mielettömän hyviä ja herkuttelin niillä jälkiruuaksi eilen illalla. Kun lapsi on poissa niin äiti herkuttelee hyvillä mielin lempiohjelmastaan samalla nauttien 😉 Ei huono!

herkkua

herkkua

herkkua

Jos kaipaat jotan helppoa ja nopeaa herkuttelua tai sinulle on tulossa yllätysvieraita, testaa ihmeessä Lidlin gluteenitonta brownieta! Tämä ei ole maksettu mainos. Ihan itse olen molemmat tuotteet omilla pikku kätösilläni tienatuilla rahoilla ostanut 🙂 Seuraavaksi taidan testata Lidlin gluteenitonta sitruunakakkua, kun appiukko sitruunakakuista niin kovin tykkää.

Arvosana molemmille tuotteille 4/5. Hyvää, mutta kunnon wow efekti puuttuu!

Onko Lohilo -jäätelöt tai Lidlin gluteenittomat tuotteet teille jo tuttuja?

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

mangojuustokakku browniepohjalla

Uusi löytö: mangojuustokakku browniepohjalla!

No nyt on viety muuten mangojuustokakku uudelle tasolle! Meillä mies tykkää mangojuustokakusta yli kaiken, mutta se täytyy valmistaa perinteisesti keksipohjasta sekä mangokiilteestä. Hän veti kerran kokonaisen kakun ihan yksikseen viikonlopun aikana eikä tehnyt edes tiukkaa! Tykkään tehdä erilaisia juustokakkuja ja tätäkin kakkua värkkäsin viime perjantaina vielä yhdentoista aikaan illalla. Piti nimittäin saada herkutella sillä lauantaina. Perinteisen liivatejähmettämisen sijaan tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla. Sen vuoksi kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta rakenne ehtii jähmettyä ja maut tasaantua. Tässä reseptissä parasta on täytteen pehmeä maku yhdistettynä ihanan suklaiseen browniepohjaan. Makupari on aivan mahtava, mutta pienenä varoituksena – tätä kakkua voi oikeasti syödä useamman palan! Onko se sitten hyvä vai huono asia – sen päätät sinä itse.

Kauniin keltaisen värinsä ansiosta tämä kakku sopii erinomaisesti esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään!

Mangojuustokakku browniepohjalla

Pohja:

  • 100g voita
  • 100g tummaa suklaata
  • 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta

Täyte:

  • 400g maitorahkaa
  • 200g ranskankermaa (rasvaa 28-34%)
  • 200g tuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 3 kpl kananmunia (M-koko)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2 dl mangososetta (itse käytin Pilttiä)
  • 2 rkl limettimehua

Valmista ensin pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Vuoraa 24-26 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada pohjataikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä (itse jäähdytin 30 minuuttia parvekkeella).

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Valuta täyte varovasti esipaistetulla suklaapohjalle.

Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että  täyte hieman marmoroituu.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Huom. Laitoin itse täytteeseen rahkaa 250g, ranskankermaa 150g ja tuorejuustoa 200g. Tuli todella hyvää niinkin!

Onko mangojuustokakku browniepohjalla teille jo tuttu?

Alkuperäinen resepti Maku.fi.

Gluteenittomat mustapapubrowniet

Lauantai meni niin hötäkässä etten ehtinyt edes miettiä leipomishommia ja eilen se sitten iski. Himo leipoa. Tarve kokeilla taas jotain uutta. Ostin jo aikoja sitten mustapapuja kaappiin odottamaan sopivaa hetkeä. En ole mikään papujen suuri fani ja mustapapubrowniet kuulosi jotenkin niin ällöttävän mielenkiintoisilta, että oli pakko kokeilla. Resepti oli todella helppo toteuttaa ja löysin sen aikanaan jostain pinterestin syövereistä. Kun kotoa löytyi kaikki ainekset browniehin ja uunikin oli valmiiksi tulilla niin miksipä en olisi pistänyt näitäkin herkkuja tulille? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje on gluteeniton ja maidottomankin siitä saa todella helposti. Itse käytin maitotuotteita, mutta turkkilaisen jogurtin tilalla voi käyttää esim. Alpron soijajogurttia, maidon tilalla mantelimaitoa ja voin tilalla kookosöljyä! Brownieita pääsin maistelemaan tänään ennen töihin lähtöä ja voi morjens miten hyviä! Suklaisia, kosteita, maukkaita, siis aivan ihania! Makeutta olisin ehkä kaivannut pikkasen lisää, mutta menivät kyllä näinkin okein mainiosti 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustapapubrowniet

  • 1 tlk (285g) mustapapuja (itse käytin GoGreenin papuja)
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl maitoa/mantelimaitoa
  • 0,5 dl (luomu)voita sulatettuna
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Laita mustapavut yhdessä turkkilaisen jogurtin ja maidon kanssa tehosekoittimeen ja sekoita aivan tasaiseksi. Varmista ettei seokseen jää yhtään mustapapujen kuoria! Minulla tähän meni aikaa noin 10 minuuttia Lidlin pienellä tehosekoittimella.

Kaada seos toiseen kulhoon ja lisää sekaan sulatettu voi, sokeri, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla tai lusikalla.

Vuoraa pieni leipävuoka tai vastaava leivinpaperilla. Vuoka saisi olla n. 10 x 20 cm kokoinen tai suurempi neliön muotoinen, kuitenkin niin että taikinaa tulisi noin 1,5 -2cm pohjalle tasaisesti. Meidän leipävuoka on väähn turhan suuri, joten tein siihen oman patentin. Laitoin leivinpaperin pohjalle ja reunoille ja laitoin leivinpaperin taakse pienen pyöreän uunivuoan jolloin leipävuoasta tuli ”lyhyempi”.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita pinta lusikalla tai lastalla. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman tutisevaa ja löysän tuntuista, se kiinteytyy jäähtyessään! Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Omani sai levätä kylmässä yön yli 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa kylkeen esim. vaniljajätskiä!