Testissä Santa Maria Smoky pepper burgers

Sain pari viikkoa sitten Buzzadorin kautta testattavaksi Santa Marian uusia hampurilaismausteita. Tai no hampurilaisiin liittyviä tuotteita oikeastaan. Meillähän syödään suhteellisen usein hampurilaisia ja aina samalla kaavalla. Itse tehtynä hampurilaiset on ehdottomasti parhaita, mutta vaihtelu on pop tässäkin asiassa. Tein itse jauhelihapihvit ja sämpylät purilaiselle kehittelin  kauraleivästä, jota oli kotona pussillinen valmiina.

Testipaketista löytyi pussi Pickling spices -mausteseosta, josta tein pikkelöityjä punasipuleita sekä kurkkuja. Hommaan ei tarvittu kuin maustepussi, ei nestettä ollenkaan, mikä oli aika yllättävää! Pikkelöidyt sipulit ja kurkut valmistuivat ihan itsekseen 15 minuutissa. Hampurilaispihvien taikinaan sekoitin pussillisen Santa Maria Burger spices -mausteseosta. Mitään muita mausteita ei tarvittu. Valmiiseen hampurilaiseen laitoin väliin ketsuppia, salaattia, pihvin, viipaleen cheddaria, pikkelöityjä kurkkuja sekä sipuleita ja kastikkeeksi Santa Maria Chipotle dressing -kastiketta.

Pikkelöidyt vihannekset oli kiva uusi lisä purilaisen väliin ja mielettömän helppoja tehdä. Myös mausteseoksesta hampurilaispihveissä tykkäsin tosi paljon. Sopivasti makua, mutta ei missään nimessä liikaa ja tytöllekin kelpasi vallan mainiosti. Hän kun ei pidä liian mausteisista ruuista yhtään. Chipotle kastike oli mun makuun liian tulista. Oon aika herkkä chilille ja muille tulisille mausteille ja tämä oli kyllä liian tujua mulle. Mies taas tykkäsi kovasti, mutta hän onkin tulisten mausteiden ystävä!

Näillä saa kyllä kivasti vaihtelua vanhoihin perinteisiin valmistustapoihin! Onko teille nämä Santa Marian uudet mausteet tuttuja?

Jos mietitte mikä on Buzzador niin itse olen toiminut buzzadorina jo vuosikausia. Saan silloin tällöin tuotteita testiin vastineeksi oman mielipiteeni kertomisesta. Jos kiinnostaa asia enemmänkin niin surffaa osoitteeseen buzzador.com.

Ja niin repsahti taas ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Syöminen on sitten vaikea taiteenlaji. Ainakin mulle. Mä haaveilen, että syöminen olisi mulle helppoa eikä sitä tarvitsisi sen enempää miettiä ja analysoida. Haluaisin osata syödä terveellisesti ja puhtaasti viikolla ja herkutella viikonloppuisin hillitysti. Mun haaveissa osaisin laittaa maistuvaa kasvisruokaakin ja saisin tyttärenkin sitä syömään. Me leivottaisiin yhdessä terveellisiä herkkuja ja nautiskeltaisiin niitä lauantai-iltana kynttilän valossa töllöä katsellen. Todellisuus eroaa aika paljon mun kuvitelmista.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mun syömiset menee tällä hetkellä selkeissä sykleissä. Pari viikkoa menee siististi ilman sen suurempia repsahduksia. Älkääkä käsittäkö väärin, en todellakaan ole mikään natsi, vaan sallin itselleni pienen herkun myös viikolla. Mulle puhtaasti syöminen tarkoittaa sitä, että syödään säännöllisesti ja riittävästi. Silloin ei edes tee mieli mitään herkkuja. Repsahdus sen sijaan tarkoittaa kunnon ruuan korvaamista jollain ihan huuhaalla, joka johtaa yleensä myös puolikkaan suklaalevyn tuhoamiseen. Saan pidettyä itseni ruodussa aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten alan pikku hiljaa lipsumaan tavoistani. Syön siis mitä sattuu enkä jaksa kauheasti panostaa ruokiin. Ajaudun tilaan, jossa ruoka ei ole enää nautinto vaan silkka pakko. Syön mitä sattuu kaapeista löytymään.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetViime viikko oli juuri tällainen repsahdusten viikko. Ok, olin sairaana, mutta jääkaappi oli täynnä kunnollista ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Ei varmasti olisi ollut siitä kiinni etteikö kaapista olisi löytynyt hyvää ja terveellistä syötävää. Silti minä eläin lähinnä leivällä ja suklaalla. Neljä palaa leipää paahdettuna upposi ihan kevyesti ja vielä jäi ikävä pikku nälkä, joka taltutettiin Oreo-suklaalla. Eipä tainnut mies saada yhtään palaa siitä levystä…Viikonloppuna tehtiin vielä itse hampurilaisia ja siihen kylkeen vielä jäätelöä, donitsia ja karkkia. Hyviähän ne on, en sitä kiellä, mutta kun on viikolla syönyt jo miten sattuu, niin ehkä viikonloppuna olisi voinut skarpata. Nyt ollaan kuitenkin taas oikeilla raiteilla ja syödään oikeaa ruokaa eikä olokaan ole niin väsynyt kuin viime viikon paahtoleipäpeijaisten jälkeen 😀 Ehkä treenaamisenkin kannalta fiksua ottaa taas itseään niskasta kiinni. Seuraavaa repsahdusta odotellessa!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tuosta leivästä haluan kertoa vielä sen verran, että juuri sopivasti sairastelun alussa sain Buzzadorilta paketin, jossa oli Schärin uusia gluteenittomia leipiä sekä keksejä. Olen toiminut Buzzadorina jo vuosikausia ja silloin tällöin saan testattavaksi tuotteita, joista kerron eteenpäin ja kirjoitan arvosteluni buzzadoriin. Leivät oli valmiiksi viipaloituja ja me syötiin niitä tytön kanssa paahdettuina. Vitsi ne olikin hyviä! Tyttö tykkäsi eniten vaaleasta versiosta, mutta itse pidin enemmän näistä tummemmista versioista, joissa oli myös siemeniä seassa. Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa Schärin tuotteet täältä. Jos Buzzadoriksi liittyminen kiinnostaa niin sen pääset tekemään täältä. Lisää suosittelijaksi (jos sitä kysytään) minut eli Mandi83.

Onko teillä pysynyt ruokavalio hyvin hanskassa?

Ps. Mä söin viisi päivää putkeen Härkis-italianpataa, pikkusen kyllästyttää koko härkis!