3 x helppo ja herkullinen välipala (muutakin kuin leipää)

3 x helppo ja herkullinen välipala

Mä suorastaan rakastan välipaloja! Niissä on sitä jotakin. Lautasellinen kivaa naposteltavaa, mutta ei kuitenkaan yhtä raskasta kuin normiruoka. Minä saatan oikeasti viikonloppuisin elää pelkillä välipaloilla. Tai oikeasti voisin elää niillä. Välillä mielikuvitus ei ruuan kanssa pelaa tai ei vain tee mitään mieli, niin silloin kerään jääkaapista vain lautasellisen naposteltavaa. Kyllähän sillä hetkeksi nälkä siirtyy, mutta ei välipaloilla montaa tuntia elä. Siksi kai ne välipaloja ovatkin.

Tykkään testailla erilaisia välipaloja ja fiilistellä, että miten nälkä pysyy niillä hallussa, antavatko ne buustia treenin vai käyvätkö arkiherkuksi. Välillä mun välipalat on oikeastaan pelkkää leipää, mutta nyt on tehnyt mieli kaikkea muuta. Alkuun oli haastavaa miettiä mitä vegaanisia välipaloja onkaan olemassa, koska olin tottunut syömään turkkilaista jogurttia ja leipää höystettynä kinkulla ja juustolla. Olen myös ihmisenä sellainen, että jymähdän helposti syömään samoja asioita, jos pidän niistä oikein kovasti. Vaihtelu olisi tässäkin asiassa hyvästä ihan vain huvin, urheilun ja makunystyröiden vuoksi. Mikään ei ole parempaa kuin löytää uusi herkullinen makukombo, joka iskee omiin makuhermoihin täysillä! Ah, ruoka on <3

Tässäpä kolme välipalaa testattavaksi. Maistuvat ainakin mulle!

3 x helppo ja herkullinen välipala

BANAANI-CHIAVANUKAS

3 x helppo ja herkullinen välipala

 

Banaani-chiavanukas mun tämän hetken käytetyin välipala. Tai pitäisikö sanoa syödyin? Jos en ihan joka päivä, niin ainakin viitenä päivänä viikosta teen itselleni banaani-chiavanukkaan. Ehkä kohta olisi aika jo vaihtaa makua 😀 Teen vanukkaan aina illalla valmiiksi ja nappaan sen seuraavana aamuna töihin välipalaksi. Helppoa, hyvää ja kätevää! Näitä ei tosin kannata syödä kuin se yksi päivässä, koska chia-siemenet sisältävät paljon kuitua.

Banaani-chiavanukkaaseen tarvitaan:

  • 1 banaani
  • 0,5 dl chia-siemeniä
  • 0,5 dl kookosmaitoa
  • vajaa 1,5 dl mantelimaitoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Sekaan voi laittaa makeutukseksi halutessaan esim. vaahterasiirappia tai pari taatelia. Itse en ole kaivannut. Anna hyytyä muutama tuntui tai yön yli jääkaapissa. Ripottele päälle halutessasi marjoja! Kypsät karviaiset toimivat hyvin (mun ykkösintohimo tällä hetkellä!).

VIHREÄÄKIN VIHREÄMPI SMOOTHIEBOWL

3 x helppo ja herkullinen välipala

Jos illalla tuntuu ettei vihreitä ole tullut syötyä riittävästi päivän mittaan, tekaisen aina iltapalaksi vihreän smoothiebowlin. Nimensä mukaisesti laitan mukaan aina mahdollisimman paljon vihreää ja lisäksi jonkun hyvän hedelmän peittämään ruohomaista makua. Ananas ja appelsiini toimivat tässä asiassa erittäin hyvin. Pitäisikin taas kokeilla tehdä erilaisia vihermehuja, kun hankin oravannahkakaupalla vanhan mehulinkoni meille takaisin.

Vihreään smoothiebowliin tarvitaan:

  • noin desi tuoretta tai purkkiananasta (tuore toimii aina parhaiten)
  • 1 jäinen banaani
  • (vege)proteiinijauhetta
  • pinaattia pari kolme kourallista
  • puolikas avocado
  • mantelimaitoa
  • kaikki maailman viherjauheet mitä kaapista löytyy

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Koristele esim. pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla. Nauti heti!

KARVIAISKULHO

3 x helppo ja herkullinen välipala

Tämä välipala on mun keittiössä myös erittäin suosittu. Tykkään syödä tätä aamuisin, mutta toimii erinomaisesti myös iltapalana. Sain työkaverilta pari tonkallista karviaisia ja niitä olen käyttänyt tähän herkulliseen komboon päivittäin. En tiedä mikä noissa karviaisissa on, mutta niihin tulee suorastaan himo! Toivon ettei metsän eläimet kävisi tänä vuonna tyhjentämässä mökin karviaispuskia, niin saattaisin saada niitä edes pienen määrän pakkaseen. Viime vuonna kaikki karviaiset olivat menneet parempiin suihin. Ilmeisesti joku muukin tykkää niistä kuin minä.

Karviaiskulhoon tarvitset:

  • karviaisia (muutkin marjat käy)
  • Alpron unsweetened soijajogurttia
  • iso pläjäys maapähkinävoita (Pirkan crunch on parasta!)

Tähän ei todennäköisesti tarvitse sen enempää valmistuohjeita 😀

Mikä on sun lempivälipala tällä hetkellä?

Edellinen postaus: Nyt loppuu tämä lokeroiminen

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Näppärä mango-chiavanukas

 

Processed with VSCO with 4 preset

Kaikille on ehkä jo tullut selväksi mun himo erilaisiin vanukkaisiin. En tiedä mikä ihme niissä kiehtoo, mutta mun on saatava vanukasta tasaisin väliajoin. Mä en edes muista kuinka monta vanukasreseptiä olen tänne blogiinkin jakanut! Niitä täytyy olla vähintään kymmenen ellei jopa enemmän. Aika harvoin teen kahta samanlaista reseptiä peräjälkeen, vaihtelunhaluinen kun olen. Seuraavassa satsissa on aina joku uusi twisti. Chiavanukkaiden hienous onkin siinä, että niitä voi muunnella loputtomuuksiin vaihtelemalla mausteita, marjoja, hedelmiä jne. Ainoa huono puoli näissä on aika. Vanukas vaatii muutaman tunnin jähmettyäkseen ja odottelu on ainakin mulle joka kerta yhtä tuskaa. Niinpä jätän aika usein vanukkaan jääkaappiin jähmettymään yön yli ja nautiskelen sen vasta seuraavana päivänä. Yöllä ei ehdi ravaamaan jääkaapilla ihmettelemässä josko herkku olisi jo tekeytynyt 😀

Resepti on gluteeniton, sokeriton, maidoton sekä vegaanikin, jos käytät makeutukseen vaahterasiirappia.

Mango-chiavanukas

  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl Chia-siemeniä
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • loraus hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen
  • pieni loraus vaniljauutetta
  • tuoretta tai pakastettua mangoa

Itse käytin vanukkaaseen jäisiä mangokuutioita ja otin ne sulamaan pieneen kippoon samaan aikaan kun aloitin vanukkaan valmistuksen.

Laita kaikki ainekset mangoja lukuunottamatta blenderiin ja blendaa sekaisin. Kaada seos haluamaasi tarjoiluastiaan ja nosta vanukas jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta myös jäiset mangot jääkaappiin sulamaan. Jos aiot tehdä vanukkaan samana päivänä, voit jättää mangot huoneenlämpöön sulamaan.

Nosta seuraavana päivänä vanukas jääkaapista, pilko mangoja pienemmiksi ja upota ne vanukkaaseen. Säästä osa pinnalle koristeeksi. Ripottele pinnalle vielä kookoshiutaleita koristeeksi. Nauti välipalaksi tai iltapalaksi!

Processed with VSCO with 4 preset

Ellan aamiaisvanukas

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Taas yksi resepti testattua Deliciously Ella keittokirjasta! Tällä kertaa jaan todella helpon aamiaisvanukkaan reseptin. Tai no, tätä voi ihan yhtä hyvin syödä myös väli- ja iltapalanakin. Myös tähän vanukkaaseen on käytetty chia-siemeniä ja niiden avulla vanukas valmistuukin jääkaapissa ihan itsestään. Makeutta vanukkaaseen tuo vaahterasiirappi ja ihanaa pähkinäistä makua manteli voi sekä mantelimaito. Taidanpa tehdä uuden satsin huomisaamua varten!

Ellan aamiaisvanukas 

  • 3 dl mantelimaitoa  (valmista tai itse tehtyä)
  • 1 kypsä banaani kuorittuna
  • 1 rkl mantelivoita (valmista tai itse tehtyä)
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • kourallinen mustikoita
  • 5 rkl Chia-siemeniä

Laita kaikki ainekset chia-siemeniä lukuunottamatta tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista ja täyteläistä. Kaada seos juomalasiin tai muuhun astiaan ja sekoita joukkoon chia-siemenet.

Peitä astia kelmulla ja laita se yöksi tai vähintään 6 tunniksi jääkaappiin, jotta chia-siemenet turpoavat ja vanukas hyytyy. Nauti vanukas sellaisenaan tai lisää joukkoon marjoja ja granolaa.

Vanukkaaseen saat helposti vaihtelua vaihtamalla marjoja ja hedelmiä. Kokeile vaikkapa ananasta, mansikoita tai mangoa!

Kirpsakka chia-marjavanukas

Edellisen postauksen jatkuvaa leivän mussutusta estämään tein iltapalaksi chia-marjavanukkaan. Tätä söinkin sitten sekä ilta- että aamupalaksi. Yksinään tästä ei mulle aamupalaksi ehkä olisi, mutta kun lisää siihen jotain niin tällainen mahtimasukin täyttyy hyvin ja nälkä pysyy loitolla useamman tunnin! Iltapalana vanukas toimi itse asiassa erinomaisesti eikä aamulla edes ollut mikään kiljuva nälkä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanukas on erittäin helppo tehdä ja se on rakennettu yksinkertaisista sekä terveellisistä raaka-aineista. Mikään pikavälipala tämä ei ole, koska chia-siemenet vaativat muutaman tunnin, mielellään yön yli, turvotakseen. Hyvää kannattaa odottaa, tässäkin tapauksessa 😉

Kirpsakka chia-marjavanukas (2 annosta)

  • Noin 1 dl marjoja valintasi mukaan (tuoreita jos mahdollista)
  • 0,5 dl chia-siemeniä
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl Stevia Sweet Crystalia
  • 1 sitruunan mehu (+ raastettua kuorta koristeluun jos haluat)
  • 1 Granny Smith omena kuorittuna ja raastettua
  • 3,5 dl mantelimaitoa (vajaa 3 dl jos käytät pakastemarjoja)

Kuori ja raasta omena. Yhdistä kaikki aineet kipossa ja sekoita kunnolla. Jaa vanukasainekset kahteen astiaan. Kelmuta astiat ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoilua esim. raastetulla sitruunan kuorella, mintulla sekä marjoilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA