Dieettiviikko 1 taputeltu – mitä minä syön?

dieettiviikko 1

Dieettiviikko 1 pulkassa

Jotkut teistä ilmoittivat etteivät halua lukea mitään dieettijuttuja, mutta jollain tavalla tämä projekti tulee varmasti blogissakin näkymään. Ei useasti, mutta silloin tällöin kuitenkin. Olen jo jonkin aikaa tuskaillut, että pitäisi tehdä tälle olotilalle jotain ja puolitoista viikkoa sitten starttasin pienen dieettiprojektin. Tämän dieetin tarkoituksena on vain ja ainoastaan palautella vanha hyvä fiilis omissa nahoissani olosta, joka on loukkaantumisten ja siitä seuranneen motivaatiopulan myötä kadonnut kokonaan. En siis osaa sanoa kauanko tämä projekti kestää. Voi olla kaksi viikkoa tai yhtä hyvin viisi kuukautta.

Ensimmäinen viikko kului harjoitellessa uutta ruokarytmiä ja ruokavaliota. Kaloreita on tällä hetkellä päivässä noin 1800 + vihannekset, joita en laske ollenkaan.  Makroista minulla ei ole mitään hajua eikä ne minua kiinnostakaan. Ruokavalio on täysin mun miehen käsialaa ja hän vastaa kaikista muutoksista, jos sellaisia tarvitsee jossain vaiheessa tehdä. Nälkä ei ole ollut ja fiilis on aamusta iltaan energinen. Painoa lähti ensimmäisellä viikolla 700g. Hyvällä mallilla siis. Treenaamaan pääsin viime viikolla salille kaksi kertaa ja lisäksi siihen tietysti työmatkapyöräilyt 10 km päivässä. Jos en ihan väärin muista niin kävin myös kerran lenkillä. Salilla treenaan 2-jakoisella ohjelmalla, joten kropan sain käytyä kerran läpi viime viikolla. Tällä viikolla tulee itseasiassa ihan sama määrä salitreenejä, koska lähden mökille viikonlopuksi ja tälle päivälle buukkasin osteopaatin. Ehkä ensi viikolla ehtisi vaikka kolme kertaa…? 2-jakoinen ohjelma kuormittaa kroppaa aika lailla enkä mielellään treenaa esim. kahta päivää peräkkäin vaan pidän aina välissä lepopäivän, joten tämä systeemi on sopinut mulle kyllä todella hyvin vaikkei se ihan 2-jakoisen ohjelman ideaa ajakaan…No mutta, dieettiviikko 1 on nyt taputeltu ja toinen menossa. Jännää nähdä tapahtuuko tällä viikolla mitään erityistä!

Kuvasin viime sunnuntain videon, josta näette mitä syön päivän aikana. Yksi ateria puuttuu videolta kokonaan päivän lyhyydestä johtuen. Kun nukkuu pitkään ja menee ajoissa nukkumaan niin ei pysty syömään ihan niin paljon kuin esimerkiksi arkena. Mun kanavalle muita videoita pääset katselemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂 Saapa nähdä koska saan seuraavan videon ulos. Mun mac herjaa, että kovalevy täynnä, mutta en saa enää mitään mistään poistettua…Ei päästä mokoma minua enää edes tallennettuja kuvia ja videoita katsomaan ja poistelemaan! Että mä vihaan tällaisia…. Jos siellä ruudun toisella puolella on Mac-osaajia niin saa auttaa!

Kiinnostaako teitä dieettijutut ollenkaan?

Kolmen päivän dieetti.

Aloitin viime maanantaina dieetin.  Tehtiin miehen kanssa tarkka suunnitelma ruokailuiden osalta: vähennettiin grammoja sekä rasvoista että hiilareista. Olin innoissani, kun tiesin että vähän ajan päästä olen taas samassa kunnossa kuin viime kesänä! Maanantai meni hyvin, tiistaina alkoi jo vähän kyllästyttää,  koska en voi enää syödä mitään kivaa! Tätäkö elämä taas olis,  pelkkää kalorien kyttääjät ja kaikesta hyvästä kieltäytymistä? Keskiviikkona olin jo totaalisen kyllästynyt koko touhuun ja marssin töiden jälkeen lähikauppaan riiisipiirakoiden ostoon 😀

Koipitilanne.
Koipitilanne.

Pahamaineiset riisipiirakat.
Pahamaineiset riisipiirakat.

Totesin että ohi ovat ne suunnitelmallisen diettaamisen ajat jolloin pystyin vaan päättämään,  että nyt pudotetaan painoa,  mennään näillä ohjeilla ja that’s it. Minusta on tullut liian mukavuudenhaluinen! Heti kun ajattelin olevani dieetillä niin mieli alkoi haluta kaikkea mitä en normaalisti edes söisi. Ihmismieli (vai pelkästään minun?) on aika ihmeellinen kapistus. Päätin heittää mielestä koko diettaamisen ajatuksen ja jatkaa siihen malliin kuin itse haluan. Kun olin hylännyt koko ajatuksen, jatkoin hyvillä mielin samoilla ohjeilla eteen päin. Helpottaa suunnattomasti tietää, että voin poiketa ruokailurutiineista jos siltä tuntuu. Tällä uudella ajattelumallilla vaakalukema tärähti kilon verran alas päin heti kättelyssä 🙂

collage

 Mun systeeminä toimii nyt kropan kuuntelu. Meen alkuviikon vähän pienemmillä kaloreilla ja kropan signaalien mukaan lisäilen päivään kaloreita. Alkuviikko mennään aika helposti viikonlopun herkutteluiden voimalla ja loppuviikkoa kohti lisään hiilareita treenin ympärille. Jos treeni ei kulje ja olo on nuutunut niin ruokaa on liian vähän! Tällä viikolla ainakin treenit on kulkeneet paremmin kuin hyvin ja voimatasotkin nousseet. Nyt on itse asiassa ollut eka viikko sairasteluiden jälkeen kun olen pystynyt treenaamaan oikeasti täysillä. Ensi viikko onkin sit palauttava viikko 🙂

Mealprepping käynnissä.
Mealprepping käynnissä.

20140316_19252220140319_19050220140319_090536IMG_20140318_110747 Perjantaina oli siitä harvinainen treeni etten ottanut siitä yhden yhtä kuvaa! 😀 Treeni oli todella intensiivinen eikä kameran laukusta kaivaminen käynyt missään vaiheessa edes mielessä.

  • Romanian deadlift 5, 3, 1 (80, 90, 100kg) vikassa sarjassa kaksi toistoa!

Intensity metcon

  • 2 minuuttia kahvakuulaheilautuksia pään päälle (20kg)
  • 2 minuuttia toes to bareja
  • 2 minuuttia maastavetoja (70kg)
  • 30 sekunnin tauko
  • max määrä leukoa myötäotteella
  • yhteistulos 76 (40 + 14 + 16 + 6)

Maastavedot tuntui hyvältä ja kulki oikein kivasti! Lopun metcon oli tosi hauska, vaikka oonkin ihan surkea toes to bareissa. En vieläkään handlaa sitä kippiä… Lopun leuat vedin omalla painolla semikipillä. Voimat oli jo tossa vaiheessa niin lopussa että hyvä kun tangossa jaksoin roikkua 😀 Kotona treenin jälkeen parit treenivaatepoussit.

Paita ja housut: reebok.
Paita ja housut: reebok.

Musta toppi: better bodies. Ehkä ainoa bb:n vaate mitä enää käytän!
Musta toppi: better bodies. Ehkä ainoa bb:n vaate mitä enää käytän!

kuvia 003 kuvia 004Lauantaina meillä piti olla miehen kanssa vapaailta. Tytön oli tarkoitus mennä ensimmäistä kertaa yökylään tädin ja serkku-tytön luokse, mutta joku kohtalon ivahan sieltä taas astui peliin ja tyttö sairastui torstain ja perjantain välisenä yönä… Tuntuu, että aina meille käy näin! Päästiin kuitenkin kahdestaan käymään syömässä ja kaupoilla ja tyttö sai mieleistänsä leikkiseuraa kotiin 🙂

Nassun pääsin taas värittämään :)
Nassun pääsin taas värittämään 🙂

Hennesin sovituskopissa. Housut oli buenot, mut kaikki paidat yllättäen kiristi käsistä ja olkapäistä :(
Hennesin sovituskopissa. Housut oli buenot, mut kaikki paidat yllättäen kiristi käsistä ja olkapäistä 🙁

Stadiumissa oli hyvät alet ja kotiutin nämä söpöläiset  40 eurolla.
Stadiumissa oli hyvät alet ja kotiutin nämä söpöläiset 40 eurolla.

Amarillossa alkuruuaksi bar sampler.
Amarillossa alkuruuaksi bar sampler.

Pääruuaksi mulle beef bollilo ja miehelle Jussi69-burgeri. Oli kuulemma paras burgeri minkä on koskaan syönyt!
Pääruuaksi mulle beef bollilo ja miehelle Jussi69-burgeri. Oli kuulemma paras burgeri minkä on koskaan syönyt!

Itse ainakin kaipaan välillä pieniä irtiottoja arjesta. Ei niiden tarvitse olla kahdenkeskistä kauppareissua tai yksin tehtyä kävelylenkkiä erikoisempia. Pääasia että välillä saadaan keskustella ihan aikuisten kesken ja palautella mieleen, että kukas tuo toinen olikaan 🙂 Ennen en ollut yhtään aamuihminen, mutta nykyään herään ihan mielelläni jo kello viideltä ja juon aamukahvini rauhassa suosikkiblogeja samalla selaten.

IMG_20140311_054155 IMG_20140320_071258 IMG_20140319_180946

Kyllä noi mimmin kanssa ulkoilutkin hoitaa mentaalipuolta hyvin kun saa itsekin heittäytyä lapseksi ja rakentaa lumilinnoja ja herkutella lumikakuilla 🙂 Täytyisi osata enemmän ammentaa itseensä lapsen positiivisuutta, kekseliäisyyttä ja leikkisyyttä. Ei elämä saa olla liian vakavaa!

20140320_204329 IMG_20140320_210812

 

Teinpä muuten taas tuota ihanaa mustikkasorbettia iltapalaksi yhtenä iltana. Iltapaloista ehkä parhain! Suklaaprotsku ja mustikka ei tosin sovi kovin hyvin yhteen, mutta nenästä kun pitää kiinni niin alas menee sekin 😀

 

 

 

Fiiliksissä.

Hihhii, mä pääsin eilen jo boksille vähän ihmettelemään ja potemaan sitä edellisessä postauksessa mainitsemaani treenikateutta. Olin taas kuin pikkulapsi karkkikaupassa! Olis tehnyt mieli tehdä ihan kaikkea ja vielä kun boksille oli saapunut suuren suurin traktorin rengas niin miten kiva olis ollut vähän paukutella sitä lekalla 🙂 Mut ei, yritän pitää nyt järjen päässä ja odottelen huomiseen ja siitä alotan taas pikku hiljaa kiristää treenitehoja ja tahtia.

Eilen aamulla duuniin lähdössä. Oon aina ihan yhtä pölähtäneen näköinen :D
Eilen aamulla duuniin lähdössä. Oon aina ihan yhtä pölähtäneen näköinen 😀

Ja boksille lähdössä. Yhtään en ollut innoissani :D
Ja boksille lähdössä. Yhtään en ollut innoissani 😀

Boksilla hypin alkuun muutamat setit double undereita ja totesin ettei ne ainakaan kulje pitkän sairastelun jälkeen. Niidenkin kanssa saan alottaa ihan alusta. Mobbailin melkin pari tuntia ja huomasin samalla miten oon jumissa! Vasen olkapää kiristää omituisesti kun käden nostaa suorana ylös. Venytin vielä selkää ja rintatankaa niin että makasin rullan päällä selällään ja otin käsillä maassa makaavasta tangosta kiinni. Jestas että olkapää kinnas.. Tänään illalla yritän vielä mobata paikkoja kuntoon huomista tempaus-sessiota varten. Olispa kiva saada samanlaisia ahaa elämyksiä nyt tempauksen kanssa kuin mitä sain Annin pitämällä rinnalleveto-klinikalla. Historiallisinta olis se että pääsen tangon alle ihan kyykkyyn asti. En oo nimittäin päässyt kuin kepillä 😀 Teoriassa se kuitenkin on mahdollista koska OHS:kin onnistuu..

Reeboks oli boksilla hyvin edustettuna :)
Reebok oli boksilla hyvin edustettuna 🙂
 

Pohkeiden mobbausta. Tää tekee ihan yhtä kipeet'ä joka kerta!
Pohkeiden mobbausta. Tää tekee ihan yhtä kipeetä joka kerta!

Oletteko muuten nähneet noita Reebokin Crossfit-vaatteita jossain myynnissä? Tuntuu että ne on jokapaikasta ihan lopussa!

kuvia 005kuvia 004

Reidet kävin kans läpi tangon kanssa.
Reidet kävin kans läpi tangon kanssa. Housut: reebok, kengät: Inov, huppari: kirppis (olisko h&m?)

kuvia 007kuvia 008

Lonkankoukistajia venytin kumin avulla ja murjoin vielä kahvakuulalla.
Lonkankoukistajia venytin kumin avulla ja murjoin vielä kahvakuulalla.

Lueskelin tänään ruokiksella viime viikon MeNaisia ja siinä oli juttu henkilöstä, joka ei liiku ollenkaan mutta testaa saisiko ”väkisin” urheilun osaksi elämäänsä. Itse juttua en ole vielä loppuun saakka ehtinyt lukea, mutta siinä samalla ihmettelin miten joku pystyy olemaan urheilematta? Mulla on urheilu kuulunut vahvasti elämään jo pienestä pitäen enkä pysty kuvittelemaankaan elämää ilman treenaamista. Maailman kamalinta olis sairastua niin pahasti tai joutua onnettomuuteen jonka jälkeen ei pystyisi ollenkaan liikkumaan. Jotenkin nyt kun olen itse sairastellut paljon niin tämä ajatus vielä oikein korostuu. Välillä on ollut ihan mukavakin vaan hengata kotosalla, mut pidemmällä aikatähtäimellä mulla lähtis järki. Pystyisittekö te elämään ilman urheilemista? Tunnen muutamia ihmisiä, jotka eivät mitään liikuntaa harrasta ja kun olen heiltä asiaa tiedustellut miksi näin niin kaikilla vastaus on ollut Kyllähän mä, mutta kun ei oo aikaa… Hmm. Meillä kaikilla on se sama 24h/vrk käytettävissä ja jokainenhan sen itse päättää käyttääkö aikansa vaikkapa treenaamiseen vai sohvalla löhöämiseen, mutta jokaiselta löytyy aivan satavarmasti aikaa kävelylenkkiin tai jumppaan ainakin pari kertaa viikossa. Jos joku muuta sanoo niin se valehtelee. Nih.

Kissat urheilee leikkimällä, miks ei ihmisetkin?
Kissat urheilee leikkimällä, miks ei ihmisetkin?

Hyvästä musiikista saa kunnon energiabuustit lenkillä!
Hyvästä musiikista saa kunnon energiabuustit lenkillä!

Ruokapäiväkirjaa on aina välillä kyselty, mut ihan vielä ette sellaista saa. Yritän nyt hiljalleen nostella kaloreita ja kun saan hommaan hyvin käyntiin niin sit tulee tarkempaa infoa ruokailuista. Siistillä linjalla on jatkettu edelleen ja ilman sokeria! Omituista yrittää nyt ihan suunnitelmallisesti nostaa kaloreita kun tähän mennessä oon syönyt ihan vaan nälän mukaan. Toisaalta vähän aikaa kun syö enemmän niin kohta se määrä onkin jo elimistölle ihan normaali ja sit saa taas nostella kaloreita 🙂

Iltapalaa: turkkilaista jogurttia ja rahkaa, appelsiini, kiivi, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä.
Iltapalaa: turkkilaista jogurttia ja rahkaa, appelsiini, kiivi, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä.

Eilen hemmottelin itseäni muutamalla karjalanpiirakalla <3
Eilen hemmottelin itseäni muutamalla karjalanpiirakalla <3

Iltaruokana iso kipollinen puuroa, raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa. Perussetti siis :)
Iltaruokana iso kipollinen puuroa, raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa. Perussetti siis 🙂

Eilinen duunin lounas: kanaa, vihanneksia ja uunissa paahdettuja porkkanoita. Lisänä oli sämpylää ja hedelmää.
Eilinen duunin lounas: kanaa, vihanneksia ja uunissa paahdettuja porkkanoita. Lisänä oli sämpylää ja hedelmää.

Nyt en oo tietysti vasta kuin muutaman päivän syönyt vähän enemmän, mut on ollut hauska huomata ettei ylimääräisiä nesteitä kerry nyt ollenkaan kroppaan. En tiedä johtuuko valkoisen sokerin välttämisestä vai mistä, mut toistaiseksi fiilis bueno 😉  Tänään pidän vielä lepopäivän mut huomenna sit taas treenien pariin jei!

Mitä tapahtui vuonna 2013?

Tässä kun istun ja mietin niin en muista, että vuonna 2013 olisi tapahtunut mitään erikoista. Tarkemmin kun kaivelen niin muistoja alkaa tulvimaan mieleen: alkuvuodesta pudotin järjestelmällisesti raskauskilot, täytin 30, tyttö täytti vuoden, kyllästyin punttitreeniin ja vaihdoin crossfitiin, mökkeilin paljon, nautin kesästä, hurahdin paleoon, leivoin ja laitoin ruokaa paljon, palasin töihin… Onhan noita!

Verestetäänpäs muistoja vähän tarkemmin kuukausi kerrallaan!

Tammikuussa pudottelin ahkerasti painoa ja jumppasin paljon salilla ja kotonakin tein pari treeniä viikossa. Paino huiteli 69-70 kilon tietämissä. Tyttö oli vielä pieni pirpana, ei tainnut vielä kävelläkään kunnolla.

Tammikuussa salilla leuanvetohommissa.

 

Kotitreenejä.

 

Kuntokuvaa tammikuulta, paino n.69kg.

Helmikuussa mittariin tuli 30-vuotta, jatkoin kovia treenejä salilla ja pudottelin edelleen painoa. Ulkoilin paljon tytön kanssa ja jumppasin edelleen myös kotona. Trenipainot nousi kohtuullisen hyvällä tahdilla. Silti välillä tuntui ettei dieetti etene millään.

Minä 30-vuotis päivänä.

Kotitreenien tueksi sain Keravan crosffit-salin omistajalta Mikalta pinkin hiekkasäkin 🙂

 

Maaliskuussa tyttö täytti vuoden ja lopettelin raskauskilojen pudottelun. Seitsemän kilon tavoite tuplaantui ja loppujen lopuksi pudotin 14kg! Salilla treenattiin kovaa ja pääsin Buzzadorina mm. Belvita-kampanjaan mukaan.

Dieetin lopetuskuva. Painoa 62,9kg!

 

Too big to be me:n Annan kans salilla 🙂

 

Gia 1-vee!

Huhtikuussa kävin katsomassa Fitness Classic-kisoja ja tapasin siellä ihanan Niinan (instagram @niininen). Kevät alkoi hiipiä Helsinkiin ja ulkoilin paljon salitreenien lisäksi. Vaihdoin treeniohjelmaa useammin kuin sukkia, kun mikään ei tuntunut miellyttävän. Ilmassa alkoi olla jo pientä kyllästymistä punttitreeneihin. Pääsin huhtikuussa myös osaksi Fitfashionin-tiimiä!

Annan kanssa Fitness Classicissa.

 

Seurana oli myös ihana Niina <3

 

Kotijumppaa.

Toukokuussa kyllästyin totaalisesti punttitreeniin, pidin pari viikkoa treenitaukoa kunnes löysin crossfitin. Aloitin treenit alkuun itsenäisesti East bodylla. Toukokuussa päästiin taas mökille pitkän talven jälkeen ja treenailin myös mökillä ulkona. Blogi muutti Fitfashionin alle.

Kun kaikki oli vielä ihan alkutekijöissään…

 

Mökkitreeniä.

 

Kävin testaamassa crossfittiä Keravan salilla.

Kesäkuussa mökkeilyt ja treenit ulkosalla ja salilla jatkuivat. Tehtiin miehen ja tytön kanssa pieni lomareissu Jyväskylään ja Kuopioon. Innostuin suunnattomasti paleosta, mutta en tainnut kovin kauan jaksaa sitä noudattaa 😀 Kävin myös Merjan kahvakuulaopetuksessa.

Jyväskylässä kylpylässä.

 

Mökillä.

 

Juhannuksena <3

 

Ihana kesä <3

 

Kotikonnuilla treenaamassa.

 

Kahvakuula opissa.

Heinäkuussa nautittiin kesästä, oltiin pitkiä aikoja mökillä ja aloitin treenit Crossfit Vantaalla. Paleostakin taisin taas innostua… Heinäkuussa vierailtiin myös Korkeasaaressa Kuopiosta Helsinkiin matkanneen kaverini Piian ja hänen tyttönsä kanssa.

Paleoleipää.

 

Maastavetoa crossfit Vantaalla.

Korkeasaaressa.

 

Kyykkäystä mökillä.

 

Heinäkuun kondista Origymin peilistä.

Elokuu oli mun viimeinen kuukausi kotiäitinä. Kokkasin paleohenkisesti mm. banaanimuffinsseja, banaani-avocadoleipää sekä kukkakaali-riisiä. Treenasin crossfittiä suurella innolla ja yritin saada liikkuvuutta paremmalle mallille.

Liikkuvuustreeniä.

 

Mökillä.

 

Leikkipuistossa.

Syyskuussa koitti kauan odotettu ja samalla pelätty töihin paluu sekä tytön päiväkotiin lähtö. Aloin huomaamaan treeneissä kehitystä, mutta samalla alkoi myös sairastelukierre joka on jatkunut tähän päivään asti. Syyskuussa paleo oli jo muisto vain ja leivoin paljon sokerisia ja rasvaisia herkkuja, kuten toscakakkua, kesäkurpitsarieskoja ja porkkanakakkua paleotyylillä  . Syyskuussa osallistuttiin Crossfit-jengin kanssa Avan 200 tunnin liikuntahaasteeseen, mutta ei voitettu 🙁 Kivaa kuitenkin oli ja yllätyin kuinka paljon liikuntaa oikeastaan päivässä tulekaan, kun hyötyliikuntakin lasketaan mukaan!

Elämäni ensimmäinen split jerk.

 

Kasvohoidossa Iiriksellä Keravalla.

 

Cream Team.

 

Leikkipuistossa.

 

Mökillä marjastamassa.

 

Treeneissä tehtiin mahtavia ulko-wodeja!

 

Ilkesin vielä treenata sortseissa 🙂

Lokakuussa koitti virallisesti syksy ja sillon käytiin viimeisiä kertoja mökillä. Treeneissä aloin vihdoin ja viimein päästä sisään rinnallevedon ihmeelliseen maailmaan. Opin myös tekemään käsilläseisontapunnerruksia eli hupsuja kippaustekniikalla sekä raakana! Jälleen yksi mörkö selätettynä 🙂 Sairastelin lokakuussa vaihteeksi ja vedin paljon herkkujakin..

Rinnallevetotreenejä.

 

Mökkipilatesta rullan kanssa.

 

Nettishoppasin treenivaatteita aika paljon.

 

Taisin ottaa jokusen selfienkin 😀

 

Kyykkytreenejä boksilla. Paula varmistamassa.

 

Smoothiebuumi aluillaan.

 

Syksyisellä mökillä.

Marraskuussa pohdin onko vaikeaa syödä terveellisesti? Ei ole, mutta se vaatii vähän suunnittelua sekä itsekuria 🙂 Sen olen saanut huomata näiden sairasteluiden aikana. Treeneissä sain ekan kerran tangon päähäni snatch balancea tehdessä. Muuten olenkin suuremmilta vahingoilta säästynyt ellei käsien repeämisiä ja ranteiden kipeytymistä oteta huomioon 🙂 Marraskuussa musta tehtiin pari lehtijuttuakin: toinen FitLaihdu-lehteen ja toinen Fitbodyyn. Tajusin ettei se kuvattavana oleminen olekaan ihan helppoa. Marraskuussa käytiin myös pitkästä aikaa katsomassa stand uppia ja firman pikkujoulujakin vietettiin hyvällä porukalla! Marraskuussa leivoin ihania banaanineliöitä sekä suklaa-banaanikakkua maapähkinäkuorrutteella.

Snatch balance treeniä.

 

Lehtikuvauksissa.

 

Firman pikkujouluissa.

 

Treeneissä bar push uppia.

 

Ja shoulder pressiä.

 

Pitkästä aikaa East Bodylla treenaamassa.

 

Anni Vuohijoen opissa.

 

Stand uppia lähdössä katsomaan.

Mitäs joulukuussa? Treenit jäi aika vähälle koska olin kuta kuinkin koko ajan sairaana. Vietettiin ihana joulu ja odoteltiin lunta, ei tullut. Postaukset oli aika ruokapainotteisia, koska en päässyt juurikaan treenaamaan. Joulukuussa lähdin mukaan Winter warin karsintoihin ja kaksi karsintalajia sainkin tehtyä, kunnes sairastuin… Toisaalta, vaikka sairasteluita oli paljon niin ylitin itseni täysin karsinnoissa! Joulukuussa lähdin toteuttamaan taas gluteenitonta ruokavalio ajatuksena terveenä pysyminen. Gluteeniton jatkuu edelleen 🙂 Joulukuussa löysin tieni myös raakaleivonnan pariin ja tein raakabrowniepalleroita sekä elämäni ensimmäisen raakakakun. Myös 90 sekunnin mukileipä oli hitti!

Joulukuun kondista.

 

Ensimmäiset piparitalkoot tytön kanssa 🙂

 

Hienoja hetkiä winter warin karsinnoissa: paransin OHS tulostani yli 20 kilolla!

 

Winter warin 1. karsintalaji.

Sellainen oli mun vuosi 2013. Vuosi vierähti treenaten ja etsien omanlaista ruokavaliota. Postauksia selatessa ymmärsin kuinka perhe- ja kotikeskeinen ihminen olen. Viihdyn kotona perheen parissa puuhastellen parhaiten 🙂 Käy harvoin ulkona, mutta kun käyn niin joka kerta on ihan yhtä hauskaa! Pikku hiljaa on aika asettaa tavoitteet vuodelle 2014, mutta niistä lisää myöhemmin. Vuoden aikana olen myös tehnyt joitakin yhteistyöjuttuja: iso kiitos Luomutar, Hyvinvoinnin tavaratalo, Sini & Iiris, Fit4you, Sporttimekka, Coolstuff, CC-store, Malmin East Body sekä Crossfit Vantaa

Olkoon vuosi 2014 entistäkin parempi kuin edellinen. Innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan 🙂

Mitäs teillä jäi päällimmäisenä mieleen vuodesta 2013?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusien haasteiden edessä.

Halloota! Miten teidän pääsiäinen on mennyt? Treeniä, herkuttelua, sukulointia vai kaikkia? Me ollaan oltu ihan kotosalla. Salilla ollaan käyty (mies kaksi kertaa päivässä) ja anoppilassa. Vähän olen kotosalla puuhastellut yhtä sun toista pientä, lueskellut lehtiä ja katsellut rästiohjelmia boksilta. Ihan tavallista elämää siis, ei mitään kummallista 🙂

Ulkosalla.

Perjantaina kävin treenaamassa jalat. Kyykky oli edelleen raskasta ja vielä ollaan pikkusen jäljessä siitä missä olin ennne kevyttä viikkoa ja sitä seurannutta vatsatautia. Kesällä olis tavoitteena kyykätä satku, mut onneksi toi ”kesällä” on melkoisen laaja käsite 😀

Nopeet tsekit ennen treeniä.
Näinkö ne bikinikisaajat tekee?

1a. Takareidet maaten 4x
1b. Takareidet istuen 4x
2. Kyykky 5x
3a. Hack väärin päin leveällä 3x
3b. Hip thrust 3x
4a. Pohkeet seisten 3x
4b. Pohkeet istuen 3x
5. Jalannostot roikkuen 3x
6. Vatsakone 3x

Takaosastoon panostetaan edelleen ja näin tullaan tekemään jatkossakin. Takareisiä oon saanut jo vähän kasvatettua, mutta kyllä nekin työtä vaatii kaiken muun ohella. Aika killeri yhdistelmä on tuo hack väärin päin ja hip thrus. Saa takaosasto kunnolla kyytiä!

Jalannostoja roikkuen.
Ehkä paras vatsaliike?

Lauantai olikin sit mielenkiintoinen päivä. Ei niinkään tapahtumiensa puolesta vaan päätösten puolesta. Jo parin viikon ajan oon pähkäillyt dieetin lopettamista ja nyt siihen tuli sit viimenen niitti. Oon ollut viime viikkoina aika väsynyt, kärttyinen ja välillä alla päin. Tästä tuli mieheltäkin palautetta ja siitä se ajatus sitten lähti 🙂 Nyt on aika siirtyä hiljalleen plussakaloreille ja alkaa hankkia lisää pihviä kroppaan. Dieettiviikkoja tuli muistaakseni 19 (saattoi olla kahdeksankintoista..) ja kiloja lähti reilut 13. Pääsin tavoitteeseeni ja jonkin verran siitä ylikin 🙂 Ensimmäinen pelko tietysti oli, että nyt mä sitten lihon taas, mut ei tässä niin tule käymään. Tunnen kroppani jo sen verran hyvin, että tiedän sen olevan herkkä keräämään rasvaa. Ruoka- ja treenisuunnitelmat on siis tehtävä sen mukaan ettei rasvaa pääsisi kauheasti kertymään. Painon annetaan nousta hiljalleen. Herkkujen mättämisen osalta en usko olevan mitään ongelmaa, koska mulla ei ole minkäänlaisia mielitekoja. Haluan vain syödä normaalia kotiruokaa ja välillä vähän soveltaa ruokavaliota. Tätä oon odottanut eniten!

Eilen mä kyllä vähän herkuttelin 😀 Tilattiin pizzat ja katsottiin leffaa. Muutaman lusikallisen maistoin uutta Ben&Jerry´siäkin. Karkkeihin en kajonnut. On tainnut karkkiaika mennä jo ohi 🙂 Leffasta jäi multa osa katsomatta kun oli pyykinlaittoa, pottailua, tytön iltapalaa sun muuta oheistoimintaa. Kylläpä se uus Bondi tulee joskus telkustakin.

Pizzatime!!!

Hyvää oli, mut ei ehkä Caramel Sutran veroista?

Leivoin illalla myös suklaakinuski-piirakkaa, jota MeNaisissa kehuttiin ehkä maailman parhaaksi leivonnaiseksi. Voin sanoa ettei se sitä ollut. Ei ollut pahaa, mutta makeaa se oli! Laitan reseptin tuonne ruokablogin puolelle jahka kerkiän 🙂

Suklaakinuski-piirakkaa.

Tänään ei muuten ollut energiasta salilla puutetta 😀 Hyvin toimi pizzatankkaus! Tyhjällä vatsalla suuntasin tekemään käsi treenin. Mun piti treenata rintakin siinä samassa jumpassa, mut näköjään unohtu..

Ei yhtään lavastettu tilanne.
Kamera kädessä mä treenaan aina 😀

1a. Dippi 4x
1b. Hk tangolla 4x
2a. Ranskalainen mutkatangolla 4x
2b. Hk vinopenkillä käsipainoilla tasatahtiin 4x
3a. Pushdown tangolla 3x
3b. Punnerrukset kapealla 3x
4a. Hk scott kapealla taljassa 3x
4b. Hk scott leveällä taljassa 3x
5. Jalannostot penkillä maaten 3x
6. Keppikierrot 2x

Hauiksia vinopenkillä.

Hauberia scottissa.


Dippiin sain jo laittaa lisäpainon ja edelleen kulki hyvin! Ei kipuja missään 🙂 Muuten teinkin käsille aika perussettiä. Loppuun otin tuollaiset saman lihasryhmän supersarjat ja jumppasin kädet kunnolla loppuun. Tuo taljascott kapealla+leveällä on aika hyvä yhdistelmä. Kannattaa kokeilla! Salin pojilta opin taas uuden alavatsaliikkeen. Otan teille joku kerta kuvamateriaalia siitä 🙂

Huomaa, että sain treenata aika yksin..
Ehhhhh…

Vaikka dieetti on ohi niin ette tule välttymään seurantakuvilta ja painopäivityksiltä. Toivottavasti muutaman kuukauden päästä voin jo nähdä jotain kehitystä kropassa. Dieetillä kehityksen (siis rasvan palamisen) näkee suht nopeasti, mutta lihaksen kasvua ei ihan niin nopealla syklillä huomaakaan. Muutaman kuukauden välein on hyvä kuvien ja mittanauhan avulla tarkastella kehitystä. Mä en tosin ole koskaan ollut mikään kovin nopea kehittymään niin kolmekin kuukautta saattaa silloin olla liian lyhyt aikaa. Katsotaan mitä tapahtuu! Rähinällä täällä treenataan edelleen ja nyt kun ruokaa saadaan vähän enemmän koneeseen niin luulis tuloksiakin tulevan.

Tässä vielä muutama kuvatus viime päiviltä, lähinnä ruokaa ja jälkikasvua.

Eilen päivällä peruna-jauhelihalaatikkoa ja vihanneksia.

Tonnikalaa, sipulia ja vihanneksia.

”Offielämän” ensimmäinen ateria: rahkaa, marjoja ja pähkinöitä.

Lauantaina kaupoille lähössä 🙂

Naptime 🙂

Huomenna taas salihommia ja pääsen korkkaamaan uuden treeniohjelman. Nyt aletaan vähän enemmän panostaa tuonne selkäosastolle, laitetaan siivet kasvuun 😀 Nyt mä meen pöydän puhdistukseen. Joku oli roskakatokseen hyljännyt pöydän jonka roudasin meille kukkapöydäksi. Hullua miten ihmiset heittävät ihan käyttökelpoista kamaa pois! Tarttis meidänkin taloyhtiöön saada sellainen paikka, jonne ihmiset voisivat viedä tarpeettomia tavaroita pois. Tämmöset puuhastelijat ja tuunailijat vois sitten käydä hakemassa niitä omaan käyttöön 😀

Huomioi ympäristösi.

En tiedä olenko koskaan maininnut, mut ehkä parasta ajanvietettä mitä mä tiedän, on istua jossakin kahvilassa ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Enkä nyt tarkoita mitään ihmisten kyttäämistä ja arvostelemista. Parhaat ideat  esimerkiksi pukeutumiseen olen saanut seuratessani ihmisiä kaupungilla ja ruokakaupoissa. Mä vaan yksinkertaisesti tykkään, että jokainen on niin erilainen!

Tästä saatiinkin hieno aasinsilta salitreenaamiseen. Salilla ihmiset ei tykkää jos heitä jää katselemaan. Itsellekin tulee todella vaivautunut olo jos joku tuijottaa pitkään. Tulee fiilis, että räkä valuu nenästä tai kamelin varvas paistaa housuista 😀 Mulla on tapana vaivihkaa katsella varsinkin naisten treenivaatteita (edelleenkin inspiroitumismielessä!) ja jengin tyyliä treenata. Mun mielestä jokaiselta voi oppia jotain uutta, oli henkilö sitten treenannut kuukauden tai 20 vuotta. Tällä viikolla oon bongannut monta hyvää liikettä, joita haluan päästä testaamaan omissa treeneissä! Eilen näin salilla Riikan tekevän sivuvipareita kyljellään vinopenkillä ja pakko oli apinoida kyseinen liike tämän päivän treenissä 🙂 Kannattaa siis aina pitää silmänsä auki, koska ympäristöstä ne parhaat vinkit ja ideat saa!

Tänään olikin hyvä ja säpäkkä treeni. Treenasin olkapäät ja selän ja kroppa oli kyllä hyvin jumpassa mukana!

Mikä ilme 😀

1. Pystypunnerrus kp 3x (vikassa sarjassa yksi pudotus)
2. Sivuviparit kp vinopenkillä kyljellään 3x (vaihto lennosta)
3a. Vipunostot kulmassa kp 3x
3b. Pystysoutu tangolla 3x
4. T-kulmasoutu 3x (vikassa kaksi pudotusta)
5. Alatalja vastaotteella 3x
6. Kulmasoutu käsipainolla 3x

Sivuvipareita kyljellään.

Sivulohkot otti hyvin osumaa!


Pitkästä aikaa pystypunnerrusta käsipainoilla ja kohtuullisen hyvin kulki! Sain pariin sarjaan varmistajankin ja hyviä neuvoja tekniikkaan. Pientä viilausta, ei miteen kovin kummoista 🙂 Tuolla kyljellään tehtävillä sivuvipareilla liikkeen sai eristettyä tosi hyvin sivulohkoille. Siihen vielä hidastetut negatiiviset niin ai että poltti! Selälle tänään pelkästään soutuliikkeitä. T-kulmasoudun jälkeen piti ottaa kulmasoutua, mutta oli paikat niin lahjakkaasti varattu, että päätin tehdä tilalla alataljaa. Joka sarjaan sain siinäkin lisätä painoja, jee 🙂

Pystysoutua tangolla.

Ihme pulloposki…

Ja kunnon puristuksella!

Lähikuvaa…

Jaa että tolta mä näytän treenatessani 😀

Mulla on tässä ihan jokusen päivän ajan ollut aika voimaton ja flegu olo. Tänään keksin siihen syynkin: suolan vähyys ruokavaliossa! Teen itselleni ja tytölle samat ruuat enkä ole kauheasti niihin ruokiin vielä suolaa lisäillyt  niin on näköjään suolan syönti jäänyt aika vähille. Tänään käytiin aamusella Malmilla ruokakaupassa ja tulomatkalla bussissa mulla oli jo niin heikko olo että hyvä kun kotiin asti selvisin. Saman tien viskasin ruokalusikallisen suolaa nassuun eikä mennyt kovin kauan kun olo alkoi kohenemaan. Mä oon ollut ihan kuin eri nainen koko tämän päivän! Pienistä jutuista voi olotilakin olla kiinni… Kun juo paljon vettä päivän aikana niin suolat täytyy muistaa myös. Asia jonka minäkin varsin hyvin tiedän, mutta pieni muistutus nähtävästi oli paikallaan 🙂 Kummasti alkoi kuntokin taas muuttua suolan syönnin jälkeen. Monta päivää vatsat on olleet jossain nestehötön peitossa, mutta äsken näytti jo tältä.

Jotain sieltä jo pilkottaa.
Arvetkin ovat aika hyvin vaalenneet 🙂

Juttua mun ruokavaliosta on toivottu, mut se ei ole muuttunut viime kuukausina yhtään mihinkään. Pääasiassa lihaa, öljyä ja kasviksia, ennen treeniä hiilaritankkaus ja treenin aikana hiilarijuoma. Ruokaohjeitakaan ei tule juuri laitettua, kun en mä mitään kummallista tee: jauhelihakastiketta tomaattipyreestä, kanakastiketta ruokakermasta ja erilaisia vihanneksi fiiliksen mukaan. Ennen treeniä hiilariaterialla syön yleensä riisiä, bataattia tai perunaa. Joskus pastaa.

Tän päivän kauppaostokset, pottuja, porkkanaa, mannasuurimoita, maitoa, vuonankaalia, keräkaalia, tomaattia, kurkkua, chiliä, purjosipulia ja chilejä. Niin ja kissan naksuja.

Eilen lounaalla parsakaalia, kanakastiketta ja pari siivua kalkkunaleikettä.

Tänään jauhelihakastiketta, vuonankaalia, tomaattia, kurkkua ja porkkanaraastetta.

Mimmin lounas: spagettia, jauhelihakastiketta ja porkkanaraastetta.

Tän päivän hiilariateria ennen treeniä: pottuja, öljyä ja katsuppia.

Taidan siirtyä vakituisesti Lidlin asiakkaaksi. Kassillinen ruokaa tulee siellä huomattavasti halvemmaksi kuin esimerkiksi Prismassa. Tänään tosin jouduin vähän täydentämään ostoksia Prisman puolella, mutta onneksi vain parilla eurolla 🙂

Niin teinhän mä tänään vähän jotain normaalista poikkeavaa jauhelihan kaveriksi: kaalisalaattia nimittäin!

Tarvitset puolikkaan (n.400g) kaalin (punakaali tai keräkaalia), 10 cm pala purjoa, yhden chilin, puolikkaan limen mehun, suolaa ja öljyä. Myös raastettua inkivääriä voi laittaa jos tykkää. Mä en muistanut ostaa niin jäi laittamatta.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita astiaan, lisää suola ja puristele kaalia käsillä niin, että siitä alkaa valua nestettä. Leikkaa purjo ja chili suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Purista puolikkaan limen mehu ja lisää salaattiin. Sekoita. Lisää 3-4 rkl oliiviöljyä salaattin, sekoita kunnolla ja nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Hahaa, meidän tyttö ei osaa sanoa vielä sanaakaan, mutta se osaa haukkua kuin koira ja miukua kuin kissa 😀 Neitkokainen on viime päivinä alkanut kävelemään lyhyitä matkoja. Saas nähdä millon se ihan oikeesti lähtee kävelemään!

Täältä mä tuun! Vähän haparoiden mutta tuun kuitenkin.
Pussatakin se osaa <3

Huomenna mulla onkin tankkauspäivä tiedossa. Ihan kunnon lähteistä tankataan, joten luulis perjantaina jalkatreenin kulkevan!

Anna Janssonin uusimman sain just luettua. Taas kerran loistava kirja tältä kirjailijalta!

Nyt tekemään vielä viimeiset iltapuhteet ja sit unille. Huomenna mennään heti aamusta mammakaverin luokse kahvittelemaan ja höpöttämään. Loppupäivä onkin sit syömistä ja lepäilyä. Katsotaan jos jonkun kotitreenin sais aikasiks 😉

Piirakkatalkoot.

Hahaa, ennen kuin härskeimmät siellä laittaa mielikuvituksensa valloilleen niin puhutaan ihan syötävistä piirakoista joita taioin viikonloppuna sattuneista syistä kaksin kappalein 😀 Hyi teitä.. Aina vaan piirakat mielessä.  Kävi näemmä tällä(kin) kertaa niin, että nappasin mustikkapiirakkaa varten kaupasta suolaisen piirakkataikinan vaikka piti ottaa makea. Jouduin väkertämään piirakoita ihan urakalla, mutta arvatkaas millaisia!

Mustikka-mascarponepiirakka. Ohje täällä. Taivaallista!

Hieman erikoisempi versio suolaisesta piirakasta: kalkkunanakkipiirakka! Ohje täällä

Tämmöstä se oli lautasella ja vaikka kuulostaa epämääräiseltä niin vei kielen perssiiseen! Nam. Piirakalle siis 😀

Ja koska erittäin poukkoileva kirjoitustyyli on minulle ominaista niin peruutetaan perjantaihin ja perjantain treeneihin. Kävin silloin EB:llä – rakkaalla ja Helsingin parhaalla salilla – tekemässä olkapäät ja selän. Olkapäille kyseessä oli viikon toinen treeni, joten päätin tehdä jotain hieman erilaista 🙂

1. Six ways + pystypunnerrus kp 4x
2. Takaolkapäät koneessa 4x
3. Leuat mo ja vo 4x
4. T-kulmasoutu 3x
5. Rack-veto 3x
6. Ylätalja eteen leveällä 4x
6. Ylätalja niskan taakse 4x

Tuo olkapääliikehän on kaikille varmasti tuttu 😀 Näin meidän salin guru-Petterin tuota liikettä viime viikolla tekevän ja pakko oli kokeilla. Sopi tällaiseen pumppitreeniin kuin nenä päähän. Jos joku sille tietää ”oikean” nimen niin minua siitä valaiskoon 🙂

Ensin nosto reisien sivuilta ylös (sivuvipari tyyliin).

Sivuilta puristetaan käsipainot eteen.
Edestä ylös.

Ylhäällä pystypunnerrus ja samaa reittiä takaisin: ylhäältä eteen, edestä sivulla ja sivulta reisien viereen. Siinä oli yksi toisto!

Koko liike tehdään hitaasti ja hallitusti. Ylös nostot räjähtävästi ja alas laskut hitaasti ja jarruttaen. Tällä jos ei tuntumaa ja pumppia tule niin ei millään!

Selkätreenissä vedin leukoja omalla painolla myötä- sekä vastaotteella. Kahdessa viimeisessä sarjassa tein kevennyksen nostamalla jalat edessä olevalle tangolla, jolloin sain itse puskettua jaloilla kroppaa ylöspäin ja samalla autettua vielä muutaman lisätoiston. Räkkivedossa otin jälleen kerran vähän pidempiä, 12-15 toiston, sarjoja ja keskityin puristamaan yläasennossa koko selän matkalta. Ylätaljat tein 30 sekunnin palautuksilla ja varsinkin niskan taakse tehtynä kyllä tuntui! Mun on tosi hankala saada mitään tuntumaa tuonne yläselkään lapojen väliin, mutta tuolla niskan takaa versiolla ei ollut tuntumasta puutetta. On meinaan vielä tänäänkin selkä hellänä perjantain treenistä 😉

Treenin jälkeen ne perinteiset. Saatto olla ennenkin.

Lauantaina huilattiin. Aamulla käytiin anopin ja miehen siskon kanssa tuossa ihan lähellä lasten kirppiksellä, mutta heittäydyin kitsaaksi enkä ostanut tytölle kuin yhden mekon ja collegeasun. Rahaa meni vitonen. Olishan siellä ollut vaikka ja mitä, mutta meillä tursuaa joka paikka jo ennestään leluja ja mimmin vaatteita. Päivä meni ruokaa laitellessa ja noita piirakoita värkätessä. Illalla mies karkasi katsomaan lätkää ja me tyttöjen kesken siivottiin vaatekaapista pois kaikki isot ja käyttämättömät vaatteet. Eipä jäänyt vaatekaappiin juuri mitään!

Tytön kanssa syötiin samoja eväitä: kanakastiketta, vihanneksia ja mimmillä vielä pottua.

Sunnuntaina päästiin ukon kanssa taas yhteisjumpalle. Mulla oli vuorossa viikon toinen jalkatreeni ja keskityin tässä treenissä enemmän tuonne takaosastolle. Vähän kyllä kyykättiinkin 🙂

Hahaa, kalsariposet ennen treeniä 😀
Vähän sivulta kans.

No oli mulla ihan treenihousutkin matkassa 😀

1. Takareidet maaten 3x (lyhkäsiä sarjoja)
2. Askelkyykky tangolla 4x
3. Etukyykky 2x
4. Takakyykky 1x (kahdella pudotuksella)
5a. Hip thrust tangolla 3x
5b. Loitontajat 3x
6. Pohkeet istuen 1x 1,5 minsan sarja
7. Jalannostot roikkuen 3x

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli tuo askelkyykky tangolla. En ole varmaan koskaan tehnyt! Vähän joutu alkuun tasapainoa hakemaan, mutta yllättävän nopeasti se alkoi luistamaan. Loistavasti otti perberiin ja takareisille 🙂 Pohkeille tein tuollaisen vähän erikoisemman setin eli katsoin kellosta puoltoista minsaa ja sen aikana vaan tein hitaita ja hallittuja toistoja. Kunnon supistuksella ja venytyksellä. Kramppiin sain molemmat pohkeet 😀

Etukyykkäily lämmittelyä.

Alas asti mennään!

Ilmeellä jo lämmittelysarjassa 😀

Eilen kävin poikkeuksellisesti treenaamassa kun tänään piti mun ystävän tulla kylään. Kyläily peruuntui, mutta tulipahan tehtyä ainakin hyvä treeni! Jumppa oli pakko tehdä melko nopealla tahdilla, koska mies tulee maanantaisin vähän myöhemmin kotiin ja senkin piti keretä vielä salilla. Tahkosin sit 29 sarjaa rintaa ja käsiä 40 minuuttiin. Se on aika paljon mulle!

1. Pena kp 5x
2a. Pushdown tangolla 4x
2b. Kapea pena 4x
2c. Ranskalainen kp 4x
3a. Hk tangolla 4x
3b. Hk kp vinopenkillä 4x
3c. Hk köydellä taljassa 4x

Rinnalle tein penkkiä käsipainoilla pyramidina ja nopeilla palautuksilla. Taisin aloittaa 10kg käsipainoilla ja joka sarjaan nostin painoja ja tein niin monta toistoa kuin meni. Käsille tein triplasarjoja eli kolmeliikettä putkeen ja sitten vasta tauko. Tauonkin pidin maximissaan minuutin pituisena. Kohtuullisen turvoksissa oli tumput, kyllä veri kiersi! Nyt on alkanut suonetkin tulla pintaan tuolta pehmeän alta. Moit vaan teillekin 🙂

Sunnuntain nautinnollinen aamupala omassa rauhassa ja hiljaisuudessa klo 06.

Tänään en mee salille treenaamaan, mut meen venyttelemään ja pitämään samalla yhden yhteistyöpalaverin. Siitä lisää myöhemmin 🙂 Eiks oo ärsyttävää tämmönen heruttelu 😀 Ihan hyvä ettei tälle päivälle sattunut treeniä, koska mimmi päätti herättää tänä aamuna klo 04.30… Oliskohan taas hampaita tulossa, kun ihan selkeää kipuitkua se itkeskeli eikä hellittänyt kuin buranalla. Mun piti tänään tehdä himatreeni, mut oon ollut koko päivän sen verran kuutamolla että päätin ottaa ihan levon kannalta. Päiväuniakaan en saanut jostain syystä nukuttua, ei vaan uni tullut 🙁

Nyt on kuulkaa nälkäkin tainnut asettua tähän taloon. Viime viikon loppupuoli ja koko tän viikon (kaikki nää kaksi päivää) mulla on ollut järkyttävä nälkä. Koko ajan. Kalorit on täysin samat kuin ennenkin, mutta jotain nyt on meneillään. Sunnuntaina sain kaiken lisäksi syödä vaikka kuinka paljon ja siitä huolimatta paino ei noussut juuri mitään ja nälkä tuli ilmeisesti jäädäkseen. Tekis mieli napostella vähän kaikkea, mut en mä napostele. Ei anna nuppi periksi. Tänään olen tosin luvan kanssa syönyt rasvaa vähän enemmän ja se näkyy nostattavan suonia entistä enemmän pintaan! Mielenkiintoista…

Ai niin!!! Mä pääsen kesällä pidettävälle Nicole Wilcinsin leirille, jei 🙂 Siellä toivottavasti saan vähän infoa omasta fysiikastani ja tasosta, että kannattaako haaveilla kisaamisesta (ainahan kannattaa haaveilla!) ja jos niin missä lajissa ja millon. Hihii, mä olen niiiiiin innoissani!

Mites teidän viikkon on hurahtanut käyntiin? Onko kovia treenejä tälle viikolle tiedossa ennen pyhiä?

Pikku Likka.

Musta on tullut ihan pikkunen tirriäinen. Häviän kohta näkyvistä. Heh, menee varmasti taas aikaa tottua tähän pienempään ulkomuotoon 🙂 Kaikki omistamani vaatteet roikkuu päällä ja nyt on ykkösenä ostoslistalla langat  ompelukoneeseen niin pääseen kaventamaan vanhoja vaatteita. Ei tarvitse ostaa ainakaan uusia 🙂

Niin ja jos ette usko miten pikkunen oon niin tässä teille todistusaineistoa. Siitäs saatte 😀

Painoa kuvissa 62,9kg.
13 kiloa sulateltu… jotakin.

Vähän rintaposea vanhaan malliin 🙂
Ja tuplat. 

Näitä kuvia kun katselen niin melkein täytyy ekana alkaa dieetin jälkeen panostaa tuonne selkäosastoon. Läheskään kaikkea raskauden aikana menetettyä lihasmassaa en ole sinne onnistunut saamaan takaisin. Selkä on mulle nykyään jotenkin tosi hankala treenata, on itse asiassa ollut aina ja syynkin kyllä tiedän. Näillä mennään ja jumpataan entistä kovempaa! Mieluummin olen kyllä tällainen tirriäinen kuin sellainen möhköfantti joka olin vielä muutama kuukausi sitten. Ykköstavoitteena on tällä hetkellä vain olla hyvänä esimerkkinä ja motivaattorina muille treenaaville äideille ja toki muillekin. Onhan siinäkin jo tavoitetta kerrakseen 🙂

Koivet.
Tykkään jo niiden muodosta 🙂

Eilen kävin EB:llä jumppauttamassa jalkojani. Olipa rauta raskasta! Kyykkyyn laitoin melkein 10kg vähemmän kuin pari viikkoa sitten ja silti se painoi niin sssssaaaaatanasti.

1. Takareidet maaten 5x
2. Kyykky 5x
3. Reidenojennus 2x (nämä superina kahden vikan kyykkysarjan kanssa)
4a. Hack väärin päin leveällä 2x
4b. Askelkyykkykävely 2xmax
5. Pohkeet istuen 3x

Takareisiä maaten tein vähän erilaisilla systeemeillä. Ensin pari sarjaa todella hitailla negatiivisilla ja parin sekunnin supistuksella yläasennossa. Kolmannessa sarjassa tein pudotuksen ja kaksi viimeistä sarjaa oli pitkiä, yli 20 toiston kiduttavia sarjoja. Kyykyssä otin ensin kolme sarjaa kolmosia ja sitten kaksi vähän pidempää sarjaa, joihin otin vielä supersarjana reidenojennusta. Pohkeita jouduin pumppaamaan vain kevyesti, kun meinasivat krampata heti ensimmäisellä toistolla.

Jalat on lähteneet nyt kiristymään!
dööööö…..

No jos yksi vielä sivulta..

Tänään oonkin saanut syödä pikkusen extraa etten ihan kokoon kuivu.

Puuroon extrapaljon mustikkaa. Suomalaista mustikkaa!

Lounaalla kanaa, fetaa, parsakaalia ja parit zämbylät.

Märkien päiväunieni päähenkilö 😀

Tyttö herkutteli aamulla munakkaalla. Hirveän satsin veti ja tuntui tykkäävän! Kuinkahan usein noita munia voi pienelle antaa?

Munan ystävä niin kuin äitinsäkin.

Iltapäivällä mimmin päiväuni aikaan tein kotosalla vatsajumpan. Nyt en tehnyt minkään valmiin ohjelman mukaan vaan kehittelin ihan oman liikkeistä, jotka saan hyvin tuntumaan. Arvatkaa mitä? Otin treenistä videon! Saa käyttää muttei oo pakko hei!

Jostakin syystä Youtube ei anna laittaa videoo suoraan tänne niin käykää katsomassa täältä. Toivottavasti toimii 🙂
Loppuun vielä yksi eilen otettu selkäkuva.

Tää päivä onkin mennyt noita kaappeja puunatessa. Kirppikselläkin pyörähdin ja vein muutaman kipon ja kasan kirjoja sinne myyntiin. Vastineeksi toin kasan vaatteita kotiin 😀 Huomenna lähdetäänkin tytön kanssa heti aamusta pyörähtämään Kampissa. Jos samalla reissulla kävis vaikka jossakin lounaallakin 🙂 Tai sit vedän  jossakin dösäpysäkillä parsakaalit ja kanat muovikiposta kylmiltään…

The Olotila.

Rimppakinttu täällä moi!

Tiedättekö sen tunteen, kun painoa on saanut pudotettua jo ihan kiitettävästi ja yksi päivä tajuat miten pieneksi olet tullut!? Eilen se sitten iski. Isompana (lue: lihavempana) ollessani kuvittelin, että lihasmassaa olisi kertynyt paljon enemmän kuin sitä oikeasti onkaan. Nyt totuus iski vasten kasvoja kuin märkä rukkanen. Tältäkö mä näytän? Oikeasti? Näitä olotiloja tulee ja menee dieetillä ollessa ja niistä on vain päästävä yli. Jotenkin sitä ei jaksa uskoa miten paljon laardia on jo palanut. Mä olen perusrakenteeltani todella siro ja lihasmassaa saisi olla tolkuttomasti että hyvässä kunnossa näyttäisin ”isolta” saati lihaksikkaalta. Nyt ollaan juuri siinä vaiheessa menossa kun rasvat eivät vielä ole riittävän alhaalla että lihakset näkyisi kunnolla. Eilisen päivän peilikuva oli laihaläski, ei sille minkään voi.

The rimpula ja sormisojopose.

Itse asiassa kyllä voi! Mun täytyy vaan hyväksyä se etten mä vieläkään ole mikään kovin lihaksikas vaikka sellainen todella kovasti haluaisin olla. Täytyy vaan jatkaa kovaa treenaamista, uskoa ja luottaa siihen, että kova työ palkitaan. Ennemmin tai myöhemmin. Nykyään en onneksi vertaa itseäni muihin, koska toisten lihasmassaan tai kuntoon en voi vaikuttaa millään tavalla. Tämä pitäisi jokaisen muistaa myös kisadieetillä! Jatketaan näillä eväillä mitä on niin kyllä tästä hyvä tulee 🙂 Uusia juonia ja kujeita on jo punottu dieetin jälkeistä elämää varten 😉 Can´t wait!

Eilen kävin tekemässä kevyen viikon viimeisen treenin. Olkapäitä ja selkää pumppailin kevyesti. Olkapäille vain sivuvipareita käsipainoilla sekä koneessa ja muutama sarja takaolkapäitä taljassa. Selälle pulloveria köydellä, alataljaa kapealla ja ylätaljaa leveällä eteen. Vatsojakin tein muutaman setin, lantionnostoja maaten sekä lankkua.

Pulloveria köydellä taljassa.
Kunnon venytyksellä.

Alataljaa kapealla kaffalla.

Vatsoille lantionnostoja maaten.

Puristaa alavatsalla!

Aamulla olin saanut käskyn pitää ”syö kaikki minkä näet”-päivän. Fine by me! Kroppa huutikin jo ruokaa ja kyllä mä syömisen taidon osaan 😀 Anopilla lounaalla kauhea satsi pottuja, parsakaalia ja lihamureketta. Jälkkäriksi pari palaa pannaria kermavaahdolla ja manzikkahillolla. Kahvin kanssa pala täytekakkua. Olin jo ihan täynnä… Muutaman tunnin tauon jälkeen kotosalla jatkoin urakkaa. Lauantaina tein mimmille makaronilaatikkoa niin vetäsin sitten satsin sitä ja parit kauan himoitsemani sämpylät. Jälkiruuaksi muutama pala synttärisuklaata sekä juustokakkua. Illalla olisin halunnut rauhassa katsoa Kostoa ja nautsikella uutta Ben&Jerry´siä. Mukula oli eri mieltä. Tyyppi kirkui, huusi, itki, roikkui lahkeessa ja huitoi jätskipurkkia lattialle. Parin lusikallisen jälkeen tuli mitta täyteen ja vein neidin iltapalalle ja nukkumaan. Suuren harmistuksen vallassa kävin itsekin unille, mutta luulen että jätskiä saa kaupasta vielä ensikin viikolla 😀 Tänään noi kaikki herkut on taas huudellet mun nimeä, mutta sitkeästi oon vain huudellut takaisin. Pysyköön kaapissa…

Lauantaina tein mimmille makrulootan. Tuntui maistuvan tytöllekin: kolmen (lasten) lautasen verran!

Itsekin sitä maistelin eilen. Voi miten hyvältä maistukaan!

Neiti on samaa mieltä 🙂

Tänään ollaan menty kana+kukkakaali linjalla. Pöh. Söisin mieluummin kakkua 😀
Lauantain välipalaa.

Yhyy, pakastimeen jäi nimeäni huutelemaan 🙁 Parin lusikallisen perusteella vähän turhan hyvää!

Meillä on täällä taas yksi pieni potilas. Tytöllä nosti kuumeen päivällä ja tuolla se nyt köllöttää sängyssään. Huomenna piti mennä mammatreffeille heti aamusta, mutta joudutaan se reissu näemmä skippaamaan. Ihmettelinkin päivällä kun tyttö oli kovin vaisu ja rassukka. Könysi sylissä koko ajan ja vaati huomiota.

Eva-kissa antaa tytön myllyttää itseään miten vaan 🙂

Friends 4 ever <3

No en mäkään ole tänään mitään saanut aikaiseksi. Perusmaanantai. En edes valmiiksi täytettyä astianpesukonetta ole saanut päälle saati tehnyt vatsatreeniä mitä suunnittelin tälle päivällä. Tyttö otti päivällä kolmen tunnin unet ja keräsin itselleni kasan keskeneräisiä lehtiä ja kirjoja sohvalle, mutta yhtäkään en saanut aloitettua. En edes tiedä mitä tein sen koko kolme tuntia! Istuin sohvalla ja tuijotin televisiota varmaan. Ei mitään muistikuvaa. Että tämmöinen päivä täällä 😀

Mites teillä on viikko alkanut? Toivottavasti paremmin kuin meillä 🙂

Keventelyn paikka.

Muutaman päifän ajan on jo tuntunut, että takki alkaa olla jo aika tyhjä. En edes muista koska olen viimeksi pitänyt kevennysjaksoa treeneissä. Varmaan kun olin kipeänä? Eilen tajusin varmasti ensimmäistä kertaa koko treenihistoriani aikana mitä eroa on herkkujen himolla ja tunteella kuin kroppa oikeasti kaipaa tankkausta. Aikaisemmin nuo on olleet mulle tasan yksi ja sama asia. Nyt ei mieli tehnyt mitään herkkuja vaan oikeasti kunnollista hiilaria! Kroppa oli ihan tyhjä, ontto ja voimaton. Onneksi oltiin ja tähän ajankohtaan suunniteltu kevennys ja kaupan päällisiksi tuli vielä parin päivän tankkaus.

Sunnuntaimaha.
Pötkö.

 Vaikka lauantai-iltana olo oli voimaton niin jostakin sitä energiaa oli taas yön aikana tullut ja päräytin tuttuun tapaan tyhjällä vatsalla sunnuntaijumpalle. Salilla olin varsin ajoissa, kello löi 8.45 kun astelin Eastin ovesta sisään 😀 Oli siellä kuitenkin kaksi ihmistän mun lisäksi! Ohjelmassa takaolkapäät ja selkää.

Pakkopukkariposet.
1a. Takaolkapäät ristitaljassa alhaalta 4x
1b. Takaolkapäät ristitaljassa ylhäältä 4x
2. Leuat myötäotteella 4x (lisäpaino kolmessa sarjassa!)
3. T-kulmasoutu 3x, vikassa sarjassa kaksi pudotusta
4. Vipuvarsiveto 2x
5a. Ylätalja leveällä eteen 2x
5b. Alatalja kapealla 2x
5c. Pullover seisten tangolla 2x
Kahvakuulaheilautus 100 toistoa 16kg kuulalla aikaan 3:05

Takaolkapäille vähän uutta liikettä ja supersettiä. Toistotko pyöri 15-20 välillä. Alla kuvat liikkeistä. Leukoihin sain ottaa 2,5kg lisäpainon ja ekassa sarjassa taisi tulla kutonen 🙂 Kuten näkyy niin vähän erilainen treeni tuli tehtyä kuin normaalisti. Rack-vedosta en viitsinyt edes haaveilla, koska alla oli perjantain kyykky joka edelleen tuntui alaselässä. Kovalla tahdilla paukuttelin sarjoja läpi ja keskityin rutistelemaan kunnolla selällä. Kyllä sinnekin vielä kehitystä saadaan!

Takaolat ristitaljassa alhaalta.

Parin sekunnin pito ja puristus yläasennossa.

Takaolat ristitaljassa ylhäältä.

Toistoja n.20.

Sama liike takaapäin. Hei, mun peba on kasvanut!?
Ja pito alhaalla. Takaolkia ei voi koskaan jumpata liikaa!

Salin jälkeen ahmimaan itsensä täyteen. Röh röh vaan. Mulla oli niin kauhea nälkä jo ennen ruokaa, että ahmaisin suihini neljä leipää noin niinku alkupaloiksi. Ette ikinä arvaa mitä anoppi oli tehnyt ruuaksi! Kanaviillokkia! Kuka muistaa kouluajoilta? Mä en koskaan sit syönyt. Inhottavan limaista ja keltaista, hyi yök. Vaan nyttenpä maistui ja hyvältä maistuikin 🙂 Jälkiruuaksi armottoman hyvää marjakiisseliä ja kermavaahtoa, nam! Kahvin kanssa napostelin pari palaa mun tekemään appelsiinisuklaa-juustokakkua ja varsin hyvällä omalla tunnolla vieläpä. Päälle pienet päiväunet niin johan alkoi energiaa taas olla 😀

Kotona syöpöttelyä jatkettiin vielä illalla kunnon leipäsatsilla ja jaksolla Suomen selviytyjiä. Miten voi leipäkin maistua välillä niiiiiiin hyvältä? Varmaan just siks kun sitä ei puputa joka päivä…

Ensimmäinen satsi paahtiksia.
Toiseen satsiin eksyi yksi suklaalevitteellä varustettu! Ah ja voih.

 Tänään tankkailua on jatkettu, mutta mitään herkkuja ei tähän päivään ole enää kuulunut.

Lounaalla broiskunjauhelihapullia ja parsista.

Iltapäivällä spartalaisesti muovikiposta spagettia.

Alkuillasta iso satsi riisiä.

Tunti sitten upotin kitusiini vielä suuren kipollisen puuroa ja marjoja ja vielä puutuu iltaprotsku. Sittenhän sitä pääsee jo unille 🙂 Tänään oon harrastanut vähän ulkoilua mimmin kanssa ja tytön päiväunien aikaan kaivelin putkirullankin sohvan takaa. Se on kyllä sen sortin kidutusväline, että mut saa kertomaan vaikka pankkitunnukset kun sillä vähän aikaa (10s) rullailee. Pikkasen puski taas tuskan hikeä ja paita oli selästä ihan märkä vaikken rullaillut kuin jalkoja! Pitäis varmaan rullata vähän useammin niin en kuolisi toimenpiteeseen joka kerta. Päälle venyttelin vielä koko kropan, rasti seinään!

Iherbin lisäravinteita.

Olettekos tilailleen Iherb.comista koskaan mitään? Me tilataan suurin piirtein kaikki vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet sieltä. Lesitiinikin on huomattavasti halvempaa kuin suomessa. No, oikeastaan kaikki on Iherbissä halvempaa kuin Suomesta ostettuna. Kamaahan tuolta löytyy laidasta laitaan ja täytyy vain löytää omat suosikkinsa 🙂 Mun piti jo viikonloppuna laittaa Iherbiin uutta tilausta menemään: lesitiiniä, monivitamiinia, sinkkiä… Purkit alkaa kumistatyhjyyttään. Ensimmäisestä tilauksesta saa muuten koodilla LAG647 alennusta, alle 40$ tilauksista 5$ ja yli 40$ tilauksista pois 10$. Kannattaa olla tarkkana tilausrajojen kanssa ettei joudu tulleja makselemaan!

Huomenna onkin kiva päivä tiedossa. Aamupäivällä menen mun tuttavan tekemään biosignature-mittaukseen Optimal Performancen toimistolle ja illalle oli mies varannut mulle hieronnan, jee 🙂 Jospa noita kipeitä jalkoja sais vähän auottua…

Ei se oo niin justiinsa…

…kunhan on sinne päin. Tuossapa mun ykkös elämänohje. Huomaa, että on savolainen syntyjään. Ei asioita kannata ottaa niin vakavasti! Vielä kun muistaisi tuon aina itsekin 😉

Flex magazine – kaikkien motivaatioiden äiti ja isä.

Mulla on tänään ollut jotenkin omituisen koomainen olo. Kroppa tuntuu todella tyhjältä ja mieli huutaa kaikenlaista herkkua. Ennen salia mun piti syödä hiilarilatauksena satsi riisiä, mutta ruokahetken tultua huomasin ettei keitettyä riisiä ole ja nälkä oli kaamea. Muistaakseni sanoin eilen illalla miehelle että keittää mulle riisit samalla kuin itselleenkin mutta ilmeisesti olin jättänyt sanomatta. Ei mitään muistikuvaa koko asiasta. Puhelu miehelle ja sain siunauksen syödä pari sämpylää riisin tilalla. Ei ehkä mikään paras valinta mutta siihen hetkeen se tuntui oikealta. Väliin polarjuustoa ja kurkkua,  luoja miten hyvää! Kylkeen vielä mukillinen kahvia ja pieni pala tummaa suklaata ja kaikki mielihalut oli tiessään! Ehkä joskus on hyvä valita vähän sinne päin jos sillä saa taas nupin raiteilleen ja mielihalut kauas pois.

Ennen salia ei ehkä paras, mutta silti paras valinta 🙂 El delioco!
Eilen oli anoppilan kahvipöydässä tämmöset tarjoilut. Enpä voi väittää etteikö olis tehnyt mieli!

Ootte varmaan huomanneet että tämä mamma on kohtuullisen kova shoppaamaan? Mä oon asettanut nyt itseni ostolakkoon ihan vaan sen takia että tulot näin hoitovapaalla on aika pienet. Säikähdin koko shoppaushimoa tänään aika paljon kun olin tilaamassa netistä yhtä sun toista johon ei oikeasti olis ollut varaa eikä tarvettakaan. Onneks tajusin itse laittaa stopin koko hommalle 🙂 kirppiksillä saan käydä ja käyttää lahjaksi saadut lahjakortit ikeaan ja kodin ykköseen mut muuten uutta ei enää ostella. Olen jopa oppinut kysymään itseltäni että tarvitsenko himoitsemaani asiaa oikeasti? Tämän kysymyksen ansiosta viime kirppisreissulla jäi aika monta asiaa ostamatta. Ostelun sijaan voisin opetella luopumaan asioista. Tavaraa ja vaatteita alkaa tässä mökissä olla vähän liiankin kanssa!

Ihan yksin olin jalkalaitepuolella…
Hyvä oli  heittää pikku poset 😀

Meidän eteiseen pitäis saada semmoinen hattuhylly-naulakko sekä säilytyspenkki. Kodin ykkösen lahjakortilla voiso sen hattuhyllyn ostaa, mutta tuon säilytyspenkin kanssa tuleekin sit ongelma kun kerta kielsin itseni ostamasta mitään. Appiukko ehdotti, että tuunaisin niiden vanhan penkin uuteen uskoon ja taidanpa tarttua tilaisuuteen 🙂 Vois samalla harjoitella maalaushommia eilä rahaakaan kuluisi kuin maalipurkin verran, hih! Ootteko te tuunailleet jotain viime aikoina? Olisko hyviä vinkkejä maalaushommiin?

Ojentajaa oikealta..
…ja vasemmalta!

Iltapäivällä olin hemmetin väsynyt, mut kyykkytangon alta vaan taas itseni löysin. Kummasti sitä energiaa alkaa jostakin löytymään kun vaan raahautuu salille asti. Sain taas vähän lisää uskoa kisahaaveisiini, kiitos Niinalle <3 Nyt vaan pitäis löytää luotto itseensä ja paahtaa kohti tavoitetta!

Peba-reisi-tsekit
Salilla siis jalkoja, oikein hjuva reeni oli!
1. Takareidet maaten 6x
2. Kyykky tangolla 5x
3a. Hack väärin päin leveällä 3x
3b. Askelkyykky kävely 3x max
4a. Pohkeet istuen
4b. Pohkeet seisten 
5. Jalannostot telineessä 3x

Takareisille teen aina maaten koneessa sekä lyhkäsiä sarjoja että pitkiä sarjoja. Ensin neljä sarjaa isommilla painoilla ja vikana kaksi reilun parinkymmenen toiston sarjaa. Ainakin saa hyvän pumpin! Kyykky kulki kohtuullisen hyvin. Kaksi sarjaa tein 72,5 kilolla ja sen jälkeen kolme sarjaa vähän pienemmillä painoilla. Kyykyt teen niin syvään kuin pääsen, reilusti alle ysikympin. En oikein tajuu niitä pikku niiailuja mitä välillä salilla näkee. Eikö se liike kannata tehdä kunnolla alusta loppuun saakka kun on kerran tangon alle vääntäytynyt? Ja jos ei osaa niin aina kannattaa kysyä neuvoa! Ainakin mä kysyn 🙂 Hackia väärin päin myös ihan pohjaan saakka. Siinä on kyllä semmonen sisäreisien ja perberin hapottaja että oksat pois! Pikku hiljaa tonne takaosastollekin on alkanut muskulaa ja muotoa hiipimään 🙂 Vielä on tosin pitkä matka kunnon gettopebaan.

On siellä jo muutakin kuin kuoppa 🙂
Hih, miten puhdas peili! Parit kyykkysyljet siellä 😀

Reiska reppanat.

Onko teillä koskaan sellaista ongelmaa, että jalkatreenin jälkeen on kauhea nälkä, mutta ruokaa ei siitä huolimatta saa alas juuri ollenkaan? Mulle oli varattuna parisataa grammaa jauhelihaa ja keko parsakaalia treenin jälkeiseksi ateriaksi,mut en saanut alas varmaan puoliakaan. Jo kolmannen haarukallisen kohdalla alkoi öklötys. Ei vaan pystynyt syömään. Nyt alkaa taas nälkä tulla ja taidan vedellä toisen puolisko ateriasta nassuun 🙂

Mitäs suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

Päivällä oli taas perinteinen vauva laatikossa-pattitilanne.

Missä mennään?

Edellisen postauksen kommenttiosion innoittamana (kiitos Joan!) päätin vähän pohdiskella omaa dieettiäni. Kovasti on nyt nuo fitfarmin superdieetit sun muut olleet pinnalla ja täytyy sanoa, että aika kova on ainakin tuo Superdieetti eli SD. Kävin eilen kommentoimassa erääseen blogiin ehkä vähän liiankin kärkkäästi kun blogin pitäjä oli alkanut soveltaa SD:tä oman mielensä mukaan. Vähänpä silloin tiesin ja sen takia taisi päästä lammikollinen sammakoita tämän mamman suusta. Sinänsä ei mitään uutta, koska mulla on huono tapa ensin hutkia ja vasta sitten tutkia 😀 Illalla sain tietää vähän tarkemmin tuosta SD:stä ja sen kalorimääristä ja treeneistä. Silloin tajusin etten olis itsekään pystynyt moista kituuttamista noudattamaan enkä olisi halunnut edes yrittää. SD on varmasti ihan hyvä antamaan lähtösysäyksen painonpudotukselle tai tiristämään ne parit vikat kilot, mutta ei sitä voi noudattaa kovin kauan ilman järjen lähtöä. Vai mitäs sanoisitte itse jos lepopäivän kalorit olisi noin tuhat ja treenipäivinä 1400? Vai onko noinkaan paljon? Mietin vaan minkälaista on paluu normaalielämään tuollaisten ruokamäärien jälkeen? Onko kellään kokemusta? Kuinka onnistuitte?

Aamupäivälenkillä.

Hih, mun feikkicrocsi-kumpparit. Ihanan kevyet jalassa!

Täällä alkaa jo tiet sulaa, kevät tulloo!!!

Tätä mun dieettiä suunnitellessa ja toteuttaessa on ollut periaatteena etsiä ja kokeilla sellaisia juttuja että kalorit pystyttäisiin pitämään mahdollisimman ylhäällä koko dieettin ajan eikä aerobista tarvitsisi hangata miljoonia tunteja viikossa. Koska tämä on pelkkää kokeilua ja uusien juttujen etsintää koko dieetti niin mitään aikarajaa dieetillä ei ole asetettu vaan mennään fiiliksen mukaan. Itse asiassa tällainen erilaisten juttujen testailu on aika hauskaa 🙂 Mä olen muutenkin aina ollut enemmän käytännön ihminen kuin teorian pänttääjä.

Appiukon avustuspaketti: kahvia, riisiä ja kissanruokaa. Ja taas kelpaa!

Mun dieetin takana on mun rakas avomieheni, joka etsii paljon tietoa netistä, lukee erilaisia tutkimuksia ja testaa ensin asioita itsellään. Se mies on muuten melkoinen kävelevä tietotoimisto treeni- ja ravintoasioissa. Hänen dieetistään on tullut paljon juttuja mun dieettiin ja yhtä hyvin ne tuntuvat toimivan mullakin. Mä olen aikanaan kokenut myös nuo alhaisten kaloreiden dieetit ja tehnyt todella paljon aerobista kisadieeteillä. Sen takia olinkin alkuun aika skeptinen, kun aloitin dieetin ilman aerobista ja suht suurilla kaloreilla. Skeptisyys katosi heti kun aloin itsekin nähdä tuloksia.

Tämän päivän lounas: broiskua, kukkakaalia, salaattia ja kurkkua.

Kaupasta löysin uutta Kreikkalaista jogurttia, persikan makuista!

Pienen lusikallisen maistoin itsekin ja kyllähän tuo kelpas 🙂

Tällä hetkellä kalorit on noin 1800, teen neljä salitreenien viikossa ja kahden salitreenin päälle 15 minuutin intervallin. Kahtena päivänä viikossa, kun en treenaa salilla, oon nyt tehnyt kotitreenejä. Ne voi olla pelkkiä vatsatreenejä tai kovin Hiit-treenejä. Nämä on siis täysin mun omasta mielenkiinnosta ja jaksamisesta kiinni eikä niitä ole mikään pakko tehdä. Päivittäin tehtäviä vaunulenkkejä mä en ees laske aerobisiksi, koska ne mennään yleensä vauhdilla tyyliin mummotkin kiitää rollaattoreilla lumihangessa ohi 😀

Aamun mä aloitan aina heradrinkillä ja pari tuntia siitä syön liha-vihannes-rasva-aterian. Vihanneksia mä en punnitse ollenkaan ja saan syödä mitä vain vihanneksia. Niitä ei ole rajoitettu millään tavalla. Pari tuntia ennen salia syön hiilariaterian + vähän öljyä. Treenin aikana juon hiilarijuoman ja treenin jälkeen palkkarin. Iltaruoka on samanlainen kuin lounas eli protskua, rasvaa ja vihanneksia, vähän suurempana tosin. Iltapala vaihtelee omien mielihalujen mukaan, mutta voi olla heradrinkki, rahka tai kananmunia. Lisäksi öljyä. Välipäivinä syön kaikki päivän hiilariaterian lounaalla, yleensä ison satsin puuroa.

Kaloreita ja hiilariaterian määrää mulla vaihdellaan kunnon ja vaakalukeman mukaan, mut viimeiset pari kuukautta on pääsääntöisesti menty näillä. Mä oon todennut erittäin toimivaksi systeemiksi tuon, että hiilarit ajoitetaan treenin ympärille. Aamulla en niitä koe tarvitsevani koska kotiäitinä en hiilaria aamulla mihinkään tarvitse. Eri asia olisi jos tekisin raskasta ja fyysistä työtä.

Menohan ei ole ihan noin Spartalaista miltä se saattaa vaikuttaa vaan sunnuntaisin mulla on aina kotiruoka-cheatmeal kahvitteluherkkuineen kaikkineen 🙂 Kerran viikossa, yleensä lauantaina, pidän kaikenlaisesta urheilusta lepopäivän ja nollaan päätä sekä puuhastelen kotona ja perheen parissa. Mun elämä ei tosiaan ole yhtä fitnestä eikä siitä koskaan tulekaan sellaista. Yksi tavoite on ollut saada dieetti ujutettua muuhun arkeen niin ettei sitä edes huomaisi. Aika ajoin olen tässä onnistunut todella hyvin. Toki on päiviä millon tekee mieli ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä ja koko touhu ärsyttää, mutta 99% ajasta koko touhu on normaalia arkea eikä vastenmielistä saati rankkaa ollenkaan.

Tänään olin taas reippaana salilla, selkäjumppa vuorossa ja voi poijjaat miten hyvä treeni oli taas kerran! Nyt taitaa olla menossa joku huipputreenien jakso ja niin kuin salilla asiasta keskusteltiinkin niin nyt on taottava kun rauta on selvästi kuumaa 🙂

1. Takaolat taljassa käsi kerrallaan 3x
2. Vipunostot kulmassa kp 2x
3. Leuat myötäotteella omalla painolla 4x
4. Kulmasoutu vastaotteella 3x
5. Kapea ylätalja 3x
6. Alatalja lapiokahvalla 2x
7. Rack-veto 3x
Vatsoja yhteensä 6 sarjaa
Kahvakuulaheilautus 100 toistoa 16 kilon kuulalla, aika 4:20.

Kahvakuula kokoa 16kg.
Workout done!

Leuoissa tavoitteeksi asetin 7 toistoa, mutta kasi meni niin että heilahti. Ihmettelin ihan itsekin miten oli näin kevyttä! Näköjään kun kroppa kevenee niin tulokset paranee. Kohta saan ottaa käyttöön lisäpainot 😉 Kulmasoutua tein parhaan sarja 60 kilolla. Noin isoilla en ole raskauden jälkeen tehnytkään. Kaikki toistot oli vielä tosi siistejä ja ylhäällä pysäytys ja puristus. Kapeaan ylätaljaan ja leveään alataljaankin lisäsin 5kg painoja viime keraan verrattuna ja sain puristettua tavoitellut toistomäärät. Rack-vetoa tein 60kg, 70kg ja 80kg lyhyillä palautuksilla. Kaikissa sarjoissa 15 toistoa. Sydän meinasi hypätä kurkusta vikassa sarjassa, sen verran kovaa kyytiä oli! Toi kahvakuulaheilautus oli aika rankka vatsatreenin ja rackvedon jälkeen. Vaihdoin nyt yhtä isompaan kuulaan ja aika varovasti kyllä tein ettei vaan mikään paikka sano riks raks. Ens kerralla uskaltaa ehkä heilutella jo vähän ronskimmin!

Kulmasoutua vastaotteella.

Kunnon puristus!

Tälle illalla tiedossa taas ruokaohjelmia ja venyttelyä. Nyt myö tytöt aletaan täällä jauhelihan paistoon! Tyttö toivottaa iloista tiistai-iltaa kaikille 🙂

Ps. Vaakaan napsahti tänä aamuna dieetin alin paino eli I´m back on track!

Maailman paras sunnuntai.

No niin, nyt seuraa jatkoa mun viikonlopun treeneihin. Tyttö tosiaan sairastui taas lauantaiyönä ja alkoi itkeskellä puoli kahden aikaan. Siinäpä mulla meni nelisen tuntia valvoessa välillä tyttö vieressä ja välillä omassa sängyssään. Alkuun hän nukahti mun kainaloon, mut enhän mä pystynyt siinä nukkumaan. Välillä torkahdin, mutta säpsähdin välittömästi hereille kun tyttö yhtään liikahti. Joskus puoli neljän aikaan hän suostui vihdoin ja viimein nukahtamaan omaan karsinaansa ja mäkin sain vähän unta palloon. Unisaldoksi tuolle yölle tuli mahtavat 5,5h.

Vähistä yöunista huolimatta olo oli aamulla ihmeen virkeä ja into treenaamaan kova! Käsitreeni oli tiedossa ja mikäs siinä oli jumpatessa kun ei muita salilla näkynyt. Sai ihan rauhassa pistää itselaukaisijan kamerasta laulamaan ja posotella äänekkäästi menemään 🙂

                           
                              Uusi treenipaita hennesiltä, aivan huippu!
Housut SOC/stadium.

Kevyet lämmittelyt kepinpyörityksineen ja venyttelyineen alle ja eikun menoksi. Kotoa olin saanut ohjeet tehdä käsitreenin Marko Savolaisen opeilla eli neljä liikettä sekä hauiksille että ojentajille eikä alle 15 toiston sarjoja. Kaksi sarjaa per liike. Liikkeet tehtiin vielä kaupan päälle superina.

1a. Ranskalainen mutkatangolla 2x
1b. Hk suoralla tangolla 2x
2a. Kapea penkki 2x
2b. Hauiskääntö scott taljassa 2x
3a. Kickback kp 2x
3b. Hammer kp 2x
4a. Pushdown köydellä 2x
4b. Hauisnostatus kp 2x
5. Sivuviparit kp 15 toistoa 4kg –> 8kg
Intervalli soutulaitteella 15 minuuttia

Ranskalainen mutkatngolla.

Tuollaista pientä painolinttiä käytän penkin jalan alla, saa paremman venytyksen.

Hauiskääntö suoralla tangolla.

Ranteet löysinä, hauiksilla rutistellen.

Kapea penkki vapaalla tangolla.

Jätetään vähän rinnasta vajaaksi ja pusketaan suoraan ylös päin, ei kohti telineitä.

Hauiskääntö scott taljassa.

No ei ainakaan hauikset siellä pullistele.

Kickback käsipainoilla, ilmeellä of course.

Ja kunnon puristus!

Hammer käsipainoilla yhtä aikaa.

Ei tarvitse nostaa tämän ylemmäksi. Kunnolla puristaen!

Rivakalla tahdilla tein ja harvinaisen hyvä tuntuma ja pumppi oli läpi treenin. Sain tehdä melkein kaikki liikkeet isommilla painoilla kuin mitä alkuun oletin. Ranskalaisessa otin normaalia kapeamman otteen tangosta (käsien välissä oli ehkä kämmenen mentävä rako) ja tuntui kyllä paljon paremmalta kuin aikaisemmin! Pienillä muutoksilla näköjään saa helpostikin lisää tuntumaa. Kaikki muut liikkeet teinkin vanhalla hyväksi havaitulla tekniikalla. Sivuvipareitakin sain viskoa isommilla painoilla kuin normaalisti. En ees muista millon olis viimeksi ollut kasikiloiset kädessä!

Rinta sivulta itselaukaisija-pose.

Ihan kun mulla olis olkapäät?
Sama läheltä ja reiskat jännitettynä + helvetin typerä ilme.

Niin kuin tiedätte niin mulla on ollut vähän vaikeita dieetin osalta muutamat viime viikot. Paino on vain noussut vaikka olen mennyt ihan ohjeiden mukaan. Nyt se on taas pikku hiljaa alkanut laskea ja nyt näyttää siltä, että tällä viikolla mahdollisesti päästään uusiin ennätyslukemiin 🙂 On tehnyt monta kertaa mieli luovuttaa, on ärsyttänyt ja ahdistanut suunnattomasti kun pää ja kroppa ei ole samassa veneessä. Nyt oon kuitenkin tosi onnellinen etten ole poikennut mulle suunnitellusta ohjelmasta ja se näköjään palkitaan. Tai ainakin näyttää siltä, että palkitaan. Mulla on kalorit tällä hetkellä n. 1800 kcal eikä niitä haluttais ihan kauhean paljon alemmas laskea enää. Kalorinvaihtelut vois olla mahdollisia kokeilla ja aerobispuolella on kyllä parantamisen varaa vielä. Vaikka paino ei tosiaankaan ollut eilen alimmillaan niin kunto oli mun mielestä paras koko dieetillä. Ja näyttää ihan kuin lihastakin olis tullut paikka paikoin vähän lisää 🙂

Joko nää riittäis?
Hohoo, ei tosiaan kun vauhtiin on päästy!

Pikku hiljaa alkaa mielessä muotoutua ajatus mahdollisesta kisaamisesta. Ei vielä ens vuonna eikä ehkä seuraavanakaan, mutta joskus. Mies palautti tämänkin asian osalta mut maan pinnalle: ”3kg lisää lihasta niin voit alkaa suunnitella kisoja”. Näinhän se on ja siihen pyritään. Aikaa se vie, mutta ei kai tässä elämässä muuta olekaan kuin aikaa 🙂

Tänään kävin pitkästä aikaa kunnon hikipuuskutus-aamulenkillä. En tyhjällä vatsalla vaan heradrinkin voimin. Ulkona oli kaikki kävelytiet niin loskan peitossa, että sain työnnellä rattaita taas vaakatasossa. Sisulla vedin 45 minsaa ja hiksa oli aika kova 😀 Lihava tyttö siellä puuskutti taas kuin eläin. Samalla reissulla kävin lunastamassa myös liput kevään Fitness Classiciin! Mahtavaa päästä taas nuuskimaan kisafiilistä ja kannustamaan tuttuja katsomoon 🙂

Intervallin jälkeen.
Vihdoin ohi!

Katse hamaan tulevaisuuteen ja ruokapöytään.
Tiedossa laskiaispulla!

Kotitreenit jäi tänään tekemättä, kun sain oikein muksan hedarin iltapäivällä. Mulla on taipumusta jännitysmigreeniin ja siltähän se taas kovasti vaikutti. Ei muuta kuin panadolia nassuun, lämpimästi päälle ja lattialle harrastamaan venyttelyä. Venyttelin koko kroppaa yhden Näkijän jakson verran ja nyt alkaa hiljalleen elämä helpottaa. Onneksi noita kotitreenejä ei ole mikään pakko tehdä vaan oon niitä veivannut ihan omaksi ilokseni. Niihin jää koukkuun 😉

Sit mentiin köllölleen ja venyteltiin.
Reisikin sieltä löytyi.

Huomenna taas salihommiin. Joskohan pystyisi jonkinlaista raskasta vetoa tekemään selälle… Vatsojakin pitäis varmaan ihan painojen kanssa tehdä, kröhöm…

Miten teidän viikko on alkanut?

Kaksi kolmesta.

Ja niinhän siinä kävi, että meidän tytön tyllerö sairastui ensimmäistä kertaa viime yönä. Tyttö nukkuu normaalisti läpi yön heräilemättä, mutta toissa yönä herätti kahden jälkeen ihmeellisellä vaikeroinnilla. Kävin tyrkkäämässä tutin suuhun ja tyttö simahti saman tien. Kunnes herätti taas vartin päästä. Silittelin päätä ja huomasin samalla, että mimmihän on ihan tulikuuma! Kuumemittariin saatiin lukema 38,3 astetta ja eikun panadolia nassuun. Sillä nukuttiinkin sitten aamuun asti. Eilen päivällä pahin kuumepiikki oli 39 astetta ja sen jälkeen ei ole enää lämpöä nostellut. Uni tuntuu tosin edelleen maistuvan, koska sain laittaa mimmin unille tänäänkin melkein heti aamupuuron jälkeen 🙂 Minä täällä vielä taistelen tautia vastaan, toivotaan ettei se minuun iske ollenkaan!

Kuumeinen töttöröö.

Maanantaina kävin tekemässä salilla rinnan ja olkapäät. Koko päivän olin ollut tosi hyvillä fiiliksillä, mutta iltaa kohti syystä tai toisesta alkoi taas pikkuinen elin kasvaa otsikkoon. Salilla pysyttelin visusti omissa oloissani, pidin musiikit korvilla ja keskityin vain omaan tekemiseeni. Sain taas vaihteeksi treenattua muskulat niin järisyttävään pumppiin, että juomapuollon huulille vieminenkin oli  varsinainen olympiasuoritus! Mistä näitä hyviä treenejä nyt oikein tulee!?

Ärrin murrin intervallia aloittamassa.
Ei se aina hymyilytä 😀

Rinnalle vaihdettiin vinopenkki tasapenkkiin tai oikeastaan lievään alaviistopenkkiin. Hyvä venytys joka toistolla ja räjähtävästi ylös. Hyvin pumppautui tissit jo viidellä sarjalla! Olkapäille pystypunnerrusta käsipainoilla seisten, niskantakaa punnerrusta tangolla, vipareita taljassa ja käsipainoilla ja pystysoutua taljassa. Tarkoituksena oli kokeilla jotain uutta liikettä jumpan loppuun, mut eipä siinä räjähdystilassa mitään voinut enää testata, pumppi oli niiiiiiiin järkyttävä! Intervalli treenin päälle, vaikka ei olis huvittanut pätkääkään. Aattelin sitten, että eihän se ole kuin yksi viistoista minuuttinen. Sen nyt jaksaa kuka vaan 🙂

Pikku hiksa 🙂
Treenin päälle kanaa, riisiä ja basilikalla maustettua kesäkurpitsaraastetta.

Eilinen oli tosiaan vähän raskas päivä. Aamupäivällä ajattelin vetää jonkun jumpan kotona, mut en sit jaksanutkaan. Ei vaan huvittanut. Vähän siivoilin ja laittelin ruokaa sillä aikaa, kun mimmi oli unillaan. Isäntä sai duunipaikaltaan jouluna kalkkunan niin paisteltiin se nyt ruuaksi. Riittää pariksi päiväksi 😀

Köntsä viljakalkkunaa.

Ite tein marinadin öljystä ja kasasta mausteita.
Kalkkunalle marinaditakki.
Päätyi lautaselle kera vihannesten.

 Iltapäivällä iski energiapiikki ja päätin sit kuitenkin tehdä vähän kotijumppaa. Ensin dailyhiitin toistohaaste ja päälle lovingfitin vatsatreeni.

Toistohaasteessa liikkeenä oli punnerrus + jalan koukistus vatsan alle. 15 toistoa jaksoin tehdä raskaammalla tyylillä (oikeita punnerruksia) ja siihen päälle 17 toistoa polvet maassa.

Aloitusasento.

Punnerrus.

Takaisin ylös lankkuasentoon.

Jalan koukistus vatsan alle, puristus vatsalla!

Sama toisella.

 Näitä niin monta kuin tulee ja päälle sama polviltaan loppuun asti. Kuvaaja ei malttanut lopettaa räpsimistä 😀

Ketterästi ylös.
Olipa rankkoo!

Oikeesti oli!
Pose pose! Huusi kuvaaja… Ei pystyny.

No niin ja sit tuohon päälle vielä se vatsatreeni. Oli muuten kohtuullisen rankka! Tänään on vatsat ja kyljet mukavan arat 🙂

Liike 1: Sliding pull-ins & Plank outs combo. Molemmat yhteensä on yksi toisto. Näitä 20 toistoa.
Jalkojen alle käsipyyhkeet.

Aloitusasento.
Jalkojen veto vatsan alle. Oikeasti koukuss, ei näin suorana.

Takaisin aloitusasentoon.

Siitä kyynärnojaan.

Jalat auki.
Jalat kiinni, nousu suorille käsille ja alusta. Tässä oli yksi toisto!
Liike 2: 20 side scissors & 10 toe touches. Näitä neljä rundia. Molemmat puolet tehtynä on yksi rundi.
Puolikylkisennossa, alimmainen käsi tukemassa, päällimäinen käsi tasapainottaa.
Saksataan jaloilla vatsa tiukkana, tuntuu kyljissä!

Päälle vielä näitä vatsoja. Aloitusasento.

Kosketus (tai ainakin yritys :D) varpaisiin. 
Tee sama vielä toiselle puolelle + varpaisiin kosketukset. Tämä oli yksi kierros! Neljä tehdään 🙂

Liike 3: Triple twist combo. 20 toistoa. Keskelle + molemmille sivuille tehtynä on yksi toisto!
Aloitusasento.
Puristus alavatsalla.

Sama toiselle kyljelle.

Ja puristus kyljellä.

Vielä toinen puoli.
Mitä typerämpi ilme sitä enemmän tuntuu!
Tässä oli yksi toisto, tee 20!
Liike 4: Chops sit up (halonhakkaaja). 20 toisto per puoli. Tee ensin toinen puoli kokonaisuudessaan ja sen jälkeen toinen.
Aloitusasento.
Nosto vatsoille ja vienti vastakkaiselle kyljelle.
 Tee näitä 20 toistoa ja sitten toiselle puolelle.
Aloitusasento.

Vatsoilla nosto ja kierto vastakkaiselle puolelle. Näitä myös 20!
Liike 5: Ballet side bends. Yhteensä 40 toistoa.
Taivutus toiselle puolen.
Ja toiselle.

Näitä yhteensä 40!
Siinäpä ne..
Workout done!

Se oli semmoinen jumppa se. Erittäin hyvä vatsajumppa ettenkö sanoisi. Tuossa olis pitänyt tehdä aikaa vastaan, mut en mä viittiny kun tiesin että mulla kestää… Eiks oo hieno treenipaita? 😀 Kivasti lökähtänyt hennesin toppi. Ei kovin montaa pesua kestä noi vaatteet.

Mä otin parit posekuvat tänä aamuna meidän keittiössä.
Ensin paita päällä etupose.
Ja takaa.

Också på ilman paitaa.

Maha ja kaikki siellä…
Mä elän tän kroppani kanssa nyt melko mielenkiintoisia aikoja. Viime viikon alin painohan oli 68,7kg, mut tänä aamun vaaka näytti tasan 70kg! Mulla on nyt sunnuntaista asti paino noussut 300-400g päivässä eikä ole mitään hajua miksi näin tapahtuu. Mitään ei ole ruokavaliossa tai treeneissä muutettu. En ole moneen päivään syönyt viljoja tai maitotuotteita. Juon paljon vettä päivän aikana. Teen kaiken niin kuin pitää enkä ole yhtään kertaa lipsunut dieetistä. En grammaakaan! Ja silti paino vaan nousee… Mielenkiintoisinta tässä on se, että vatsassa näkyy olevan ihan pienoinen höttökerros ylimääräsitä nestettä mutta ei todellakaan 1,3 kilon verran. Minne se paino siis menee ja miksi sitä ylipäänsä nyt kertyy?
Lauantaina juhlitaan mun synttäreitä ja mulla on suunniteltu vapaasyönti päivä silloin. Se on ihan satavarma, että sen päivän pidän, oli paino sit vaikka 75kg.
Gazozille on muuten nyt tullut niitä Brasil Sulin vaatteita myyntiin, joista vinkkasin joku aika sitten! Käykäähän tsekkaamassa. Niistäkin saa koodilla jonna 10% alennusta! Brasil Suleja pääset tsekkailemaan suoraan tästä
Että tämmöttiis vekkuleita juttuja tänne 🙂 Mites teillä dieetit ja treenit etenee? Tai elämä ylipäänsä?

Soijaa pukkaa.

Töttöröö! Mitäs teidän lauantai-iltaan kuuluu? Täällä katsellaan putousta (siitä otsikko) ja mä olen saanut nuuhkia pizzan ja suklaakakun tuoksuja oikein urakalla 🙂 Jee jee, onneks mulla on seitä odottamassa tuolla jääkaapissa. Sama asiahan se on 😀

Pakkasta on ollut viime päivinä turhan paljon niin ei olla mimminkään kanssa paljon ulkoiltu. En viitsi ihan räkäistä ja tukkoista muksua viedä pihalle kovin pitkäksi aikaa. Mieskin tuossa jonkun flunssan sairasteli, mut mä olen onneksi vielä säästynyt *sormet ristiin ja pään koputus pöytään*

Eilen kävin salilla tekemässä käsijumppaa. Sain viime viikolla hyviä neuvoja isoilta pojilta hauistreeniin ja otin ne nyt testiin. Täytyy sanoa ettei ne ihan omiaan puhuneet 🙂 Ohjeena oli ottaa tangosta apinaote (kaikki sormet samalla puolen tankoa), pitää ”ranteet auki” eli löysinä ja ulos päin ja ajatella liikerata enemmän pyöreänä kuin vain ylös ja alas kääntelynä. Vaikeatahan noita on selittää, mutta tajusin aika hyvin kun toinen näytti esimerkkiä.

Ojentajille kokeilin kapeaa penkkiä smithissä niin, että kyynerpäät osoittaa sivuilla ja ote on melko kapea. Otti hyvin ojentajiin, mutta ranteet huusi leipää 🙁 Kapean penkin kanssa hauiksia tangolla superina uudella systeemillä ja sain tiputtaa painojakin aika lailla. Otin noiden lisäksi vielä ranskalaista mutkatangolla ja scottia taljassa superina sekä kickbackia käsipainoilla ja hammeria sivulle superina. Tuli testattua pari sarjaa myös hauisnostatusta mitä Kerttu on tehnyt jonkun kerran, mut en tainnut osata vielä tehdä ihan oikein.

Hammeria käsipainoilla.
Vuorotahtiin näemmä.

Käsistäkin jotain lähtenyt 🙂

Puristaa puristaa!

Treenin päälle tein intervallin sijaan saman jumpan kuin viimeksi kotona. Toimi aika hyvin sykkeen nostattajana ja hikijumppana tässäkin kohtaa.

Hikijumpan jälkeen.
Tyytyväinen kuin mikä.

Selvisin vaikka gymbossista loppui patterit.

Tänä lähdettiin joka lauantaiseen tapaan liikenteeseen heti aamusta. Mentiin ensin anoppilaan ja ehkä ensimmäistä kertaa koko dieetin aikana jouduin tekemään omat eväät mukaan.

Vielä saa syödä kolminumeroisen luvun verran 🙂

Kaurahiutaleet ja raikut messiin.

Iltapäivällä passitin ukon salille (kauheesti pisti vastaan :D), mimmin unille ja aloin jumppaamaan, mut siitä myöhemmin koska nyt pukkaa iltapuuhia!

Rentouttavaa lauantai-illan jatkoa!