Jos vain olisi enemmän aikaa

jos vain olisi enemmän aikaa

Heippa! Vietän tällä hetkellä kotipäivää sairaan lapsen kanssa. Ilmoittivat eilen päiväkodista kesken työpäivän, että tytöllä on noussut korkea kuume ja tässä sitä nyt ollaan. Mun on tosi vaikeaa vain olla aloillaan näinäkään päivinä, joten olen touhuillut vähän sitä sun tätä hoitaen samalla tyttöä. Jännä miten nuo lapset jaksavat leikkiä sairaanakin. Tai no eilen jaksoi. Tämä päivä onkin kulunut lähinnä pötkötelleen ja kuumetta pois taistellen. Illaksi menen itse vielä töihin ja hoitovastuu siirtyy miehelle. Toivon syvästi ettei kyseinen tauti ota minuakin valtaansa, sillä aamulla kurkku oli hieman karhea, mutta nyt ei onneksi enää mitään.

Tänään olisi ollut tiedossa kiva Jyskin tapahtuma, jonka joudun nyt skippaamaan sattuneista syistä. Välillä harmittaa, että ne kaikista kivoimmat tapahtumat jää välistä, kun aina juuri silloin sattuu ja tapahtuu jotain. Äsken sohvan nurkassa sukkaa kutoessani mietin mitä kaikkea tekisinkään, jos vain olisi enemmän aikaa. Niitä asioita on loppujen lopuksi aika paljon mistä minäkin haaveilen. Olisi ihanaa, jos joskus taloudellinen tilanne olisi sellainen ettei tarvitsisi ihan viitenä päivänä viikossa tehdä töitä. Tuskin näin tulee koskaan tapahtumaan, mutta ainahan sitä saa haaveilla!

Jos vain olisi enemmän aikaa

..aloittaisin jonkun uuden kielen opiskelun. Ehkäpä venäjän tai saksan. Olen kumpaakin lukenut alkeiskurssin verran, mutta siihenpä se sitten jäi.

..opettelisin remontoimaan asuntoa niin, että osaisin vaihtaa lattiat ja rempata keittiön ja kylpyhuoneen (jonkun avustuksella toki).

..ostaisin sijoitusasunnon (jos olisi enemmän rahaa ajan lisäksi), remppaisin sen itse ja laittaisin vuokralle.

..kävisin aamuisin kävelyllä ja illalla salilla.

..menisin valokuvauskurssille.

..viettäisin päivän lapsen kanssa ulkona.

..tekisin enemmän käsitöitä ja askarteluja kotona.

..osallistuisin erilaisiin koulutuksiin. Esim. Martoilla on kivoja ja hyödyllisiä koulutuksia!

..kävisin enemmän blogitilaisuuksissa.

jos vain olisi enemmän aikaa
Harjoiteltiin helmimassasta askartelua!

..leipoisin ja kokkaisin enemmän kotona. Voisin leipoa tilauksestakin!

..julkaisisin useamman videon viikossa.

..näkisin enemmän ystäviä.

..tekisin vapaaehtoistyötä esim. eläinsuojeluyhdistyksessä.

..opettelisin taas ompelemaan.

..siivoaisin meidän varaston.

..vaihtaisin tapetit olohuoneeseen ja maalaisin eteisen.

..lukisin enemmän!

..opettelisin tekemään erilaisia kukka-asetelmia.

Huomaatteko, aika moni asioista liittyy jollain tavalla käsitöihin tai käsillä tehtäviin asioihin. Minustahan on kuoriutumassa entistä pahempi koti-ihminen!

Mitä sinä tekisit jos vain olisi enemmän aikaa?

Edellinen postaus: Näppärät Nutella-naposteltavat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kuinka järjestää onnistuneet lasten synttärit?

Viime vuoden Frozen-kakku.

Taas on se aika vuodesta kun tyttö täyttää vuosia. Viisi vuotta sitten tuo ihana pieni kikkarapää tuli sulostuttamaan elämäämme ja muutti samalla kaiken. Siis ihan kaiken. Vaikka hän melkoinen tuittupää välillä onkin (äitiinsä tullut) niin onhan hän minun oma pieni kikkarapäinen prinsessa. Koska syntymäpäivät ovat vain kerran vuodessa niin haluaisin tehdä niistä tytölle varsin ikimuistoiset. Tähän kaipaisin hieman teiltä ideoita!

Viime vuonna tytölle pidettiin ensimmäiset kaverisynttärit ja päätettiin ulkoistaa ne HopLoppiin. Tänä vuonna neiti pyysi, että synttärit järjestettäisiin kotona ja pitkin hampain suostuin ehdotukseen. Nämä on siis ensimmäiset itse järjestetyt lasten synttärit ja pinterestiä seilailtuani olen aivan sekaisin! Teemana meillä on pikkutyttömäiseen tapaan satuprinsessat ja kakun tilalla tulee olemaan jätskibuffet. Siinä onkin kaikki mitä olen saanut tähän mennessä mietittyä ja aikaa synttäreihin on puolitoista viikkoa. Vieraat tulevat olemaan iältään 4-7 -vuotiaita eli jotain pelejä ja leikkejä pitäisi keksiä tuon ikäisille ja kaipaisin ideoita myös tarjottaviin sekä koristeluihin. Mitkä ovat osoittautuneet hiteiksi teidän lasten synttäreillä ja mitä ei todellakaan kannata tehdä?

Tytön kaverisynttärit pidetään lauantaina ja aikaa on varattu kaksi tuntia. Seuraavana päivänä vieraaksi tulee lähisukulaiset ja silloin valmistetaan ihan kunnon ruokaa ja tarjolla on myös täytekakkua. Kakun teon meinasin jo ulkoistaa tänä vuonna, mutta viime vuonna kakku onnistui niin hyvin, että päätin tehdä sen itse tänäkin vuonna. Jotain uusia leivonnaisia olisi kiva testata, olisiko ideoita niihin? Ensi viikonloppuna aion tehdä jo kakkupohjan valmiiksi pakkaseen ja loput teen todennäköisesti edeltävänä päivänä. Lastensynttäreille tulee myös aikuisia, joten heillekin olen suunnitellut tarjottavat jo valmiiksi.

Laittakaahan kommenttiboksi laulamaan!

Lue aiheeseen liittyen myös Hauskat pöllömuffinssit, Yksi unelma lisää, Kovan onnen täytekakku sekä Päiväkotien säännöt: täytyykö kaikki kutsua synttäreille?

Kun minä jotain päätän

picsart_01-09-02-20-29

Mä olen lapsesta ollut varsin itsepäinen tapaus. Kun päätän jonkin asian tehdä tai saavuttaa niin menen vaikka läpi harmaan kiven onnistuakseni tavoitteessa. Muistan esimerkiksi joskus seiskaluokalla tuskailleeni huono ja arvosanoja. Olin ihan ok oppilas. En mikään ihan huono, mutta en kovin hyväkään. Sen sijaan moni kavereistani oli todella hyviä koulussa ja todistuksessa säteili vain ysiä ja kymppejä. Tiesin etten ole mikään tyhmä, hieman saamaton vain sille päälleni sattuessa. Päätin, että nyt alkoi opiskelua ja nostan arvosanat niin ylös kuin kykenen. Niinpä mun keskiarvo kasiluokan kevään todistuksessa oli 9,4. Ei se vaatinut kuin päätöksen ja vähän panostusta.

Aikuisiällä tällaiset päätökset ovat liittyneet lähinnä kisaamiseen joitain vuosia sitten, mutta muuten elämä on soljunut melko tasaisesti ilman suurempia ponnisteluita. Tai no, onhan niitä ponnisteluita ollut, mutta ymmärrätte ehkä mitä tarkoitan. Isän kuoleman jälkeen päätin, että alan oikeasti toteuttaa niitä asioita joista olen jo kauan haaveillut. Isä oli todella taitava käsistään ja tekikin kunnioitettavan uran rakennusalalla. Olen jo vuosikausia itse haaveillut, että osaisin rempata kotona ja tehdä asioita käsilläni. Na haaveet on kuitenkin aina jääneet jotenkin taka-alalle kaiken tämän muun keskellä. Nyt mä olen kuitenkin alkanut toteuttaa itseäni myös tällä saralla. Aloitin ihan pienistä askartelujutuista joulun aikaan ja sillä tiellä varmasti jatketaankin jonkin aikaa.

Processed with VSCO with 4 preset

Minusta on aivan ihanaa näperrellä kotona kaikkea pientä, mutta suunnitelmissa on myös isompia projekteja. En halua enää miettiä ”sitten kun” vaan haluan tehdä nyt! Haluan oppia tekemään remppaa kotona itse, ommella vaatteita ja sisutusjuttuja ihan omin pikku kätösin. Toiset osaa näitä ihan luonnostaan, mutta mä en. Yläasteella neuloin ja tein paljonkin itse, mutta nyt en ole vuosiin koskenut esimerkiksi ompelukoneeseen. Mun uuden vuoden lupaus oli opetella virkkaamaan ja neulomaan ja lauantaina pistin hösseliksi! Harjoittelin virkkaamista varmaan pari tuntia ja jatkoin eilen projektia niin pitkään, että forkut olivat jo ihan tulessa. Minä olen päättänyt oppia virkkaamaan ja sen myös teen! Heh, tänään on projektina oppia isoäidin neliöt ja jos oikein innostun niin teen niistä aluksi tytön vauvalle hänen toivomansa peiton. Siitä on hyvä jatkaa. Pakko myöntää, että olen kokenut taas ihan erilaisia onnistumisen tunteita kuin aikoihin. Toiset tykkää sivistää itseään opiskelemalla, minä haluan oppia käden taitoja 🙂

Onko siellä muita käden taidoista innostuneita?

Mitä lahjaksi päiväkodin tädeille ja opettajille?

Processed with VSCO with a6 preset

Joka vuotinen murheenkryyni: mitä antaa lahjaksi tytön päiväkodin tädeille? Nykyään on niin paljon erilaisia allergioita ja ruokarajoitteita, että ruokalahjat rajasin heti alussa pois. Erilaiset leivontamixit, ketsupit ja sinapit olisivat helppoja lahjoja, mutta ne eivät välttämät sovi kaikille. Olen lueskellut erilaisista facebook-ryhmistä ideoita sopiviin lahjoihin ja onnekseni myös useat päiväkodin tädit ja opettajat olivat käyneet kommentoimasa ryhmiin. Päällimmäisenä oli toive ettei ainakaan mitään turhanpäiväistä krääsää ja tästä olen täysin samaa mieltä. Budjetti ei myöskään anna myöten ostaa mitään kauhean kallista, mutta lahjan tulisi silti olla riittävän arvokas.

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin keräämään ideoita lahjoihin noin kuukausi sitten. Edellisinä vuosina ollaan annetti päiväkodin tädeille leffaliput sekä ässä-arvat. Tänä vuonna halusin antaa jotain erilaista, jotain itse tehtyä ja persoonallista. Facebook-ryhmissä moni oli toivonut lahjaksi nimenomaan jotain lasten omatekemiä juttuja ja sillä ajatuksella meillä lähdettiin miettimän lahjoja tänä vuonna. Olen tehnyt muitakin lahjoja tänä vuonna itse, joten päiväkodin tätien (ja yhden sedän) lahjat jatkavat tätä samaa linjaa. Ehkä jotkut teistä näkivätkin jo meidän lahjat jo vilaukselta instassa (@jonna_musakka) tai snäpissä (jonnamusakka). Me tehtiin tänä vuonna hauskoja geisha-possuja!

Processed with VSCO with a6 preset

Possut on todella näppäriä ja edullisia tehdä. Tarvitset niihin pilttipurkkeja, vaaleanpunaista tain pinkkiä akryylimaalia, pienen palan saman väristä kartonkia, liimattavia silmiä, pienen palan piippurassia sekä pieniä styroksipalloja. Ostin kaikki välineet pilttipurkkeja lukuunottamatta Sinooperistä eikä noille kovin montaa euroa hintaa tullut. Lisäksi hankin meille kuumaliimapyssyn, jolla liimaaminen oli todella näppärää! Niin ja geishat toki täytyy hankkia possujen sisälle. Pilttipurkit sain lahjoituksena naapurin rouvalta 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin urakan liottamalla pilttipurkit vedessä ja poistamalla etiketit. Liima irtosi helposti ihan kynnellä rapsuttamalla ja pahimmat kohdat sain puhtaaksi kynsilakan poistoaineella. Pilttipurkin kannet hioin ensin kevyesti hiomapaperilla ja maalasin ne pinkillä akryylimaalilla kolmeen kertaan. Jos haluat päästä helpommalla niin vedä ensin korkkeihin pohjaväri valkealla spraymaalilla. Seuraavaksi maalasin styroksipallot samalla maalilla ja jätin yön yli kuivumaan. Sitten vain liimaillaan osaset paikoilleen. Jaloiksi liimasin neljä pientä styroksipalloa, korvat leikkasin kartongista ja liimasin purkkiin kiinni. Seuraavaksi täytin purkit geishoilla ja kiinnitin korkit paikoilleen. Viimeisenä vaiheena liimasin saparon, silmät ja kärsän. Valmis! Hassun hauskojahan noista tuli ja ovat taatusit persoonallisia 🙂

Mitä te annatte päiväkodin tädeille tai koulun opettajille lahjaksi?

Possuja taidan tehdä jokusen enemmän ja antaa niitä sukulaisillekin lahjaksi!

Joulukorttitalkoot

Processed with VSCO with 6 preset

Kummasti kroppa tottuu treenaamattomuteen ja alan kehittelemään kotona kaikenlaista oheistoimintaa tylsyyden välttämiseksi. Täällä on tapahtunut ihan ihme juttuja muutaman viime päivän aikana! Sanotaanko näin, että olen puuhastellut asioita, joita ollaan suunniteltu viimeiset puolitoista vuotta. Tyttö sai oman makuusoppensa olkkarin puolelle ja meidän makkari rauhoittui aikuisten touhuille. On tätä odotettu! Aikaan saamisen tunne on mielettömän hieno ja viime päivinä olen saanut aikaiseksi enemmän kuin viimeiseen puoleen vuoteen yhteensä!

En uskaltanut vielä tänäänkään lähteä treenaamaan, joten pidettiin kahden tytön joulukorttitalkoot. Löysin tämän ihanan yksinkertaisen mallin muistaakseni instagramista ja meidän joulukortit näyttää tänä vuonna tältä. Parina viime vuonna ollaan turvauduttu inspiraation puutteessa valmiisiin kortteihin, mutta nyt väkerrettiin ne omin pikku kätösin 🙂

Mitäs tykkäätte? Teettekö te itse joulukortit vai ostatteko valmiina?

Huomenna on pakko päästä taas treeniin kiinni tai täällä alkaa seinätkin vaihtaa väriä!

Testissä Mallasmestarin saaristolaisleipä (diy)

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen jo todella pitkään halunnut tehdä itse saaristolaisleipää. Jokaisella kerralla homma on tyssännyt siihen etten ole halunnut ostaa taas uusia raaka-aineita kaapin täytteeksi. Meillä pursuaa jo muutenkin kaapit kaiken maailman jauhoja, purkkeja sekä purnukoita etten kaipaa yhtäkään lisää ennen kuin vanhat on käytetty loppuun. Nyt tähän saaristolaisleipä-ongelmaan on löytynyt ratkaisu: Mallasmestarin valmispaketti! Paketissa on valmiina yhteen leipään tarvittavat jauhot, hiiva sekä paistovuoka. Vain neste täytyy itse loihtia hanasta tai jääkaapista! Ohjeen löydät paketista.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Päätin testata leivän tekoa mökillä, jossa makuraatina on muutakin kuin minä ja hieman nirso neljävee. Leivän tekee valmispaketista varsin näppärästi, mutta aikaa on varattava reippaasti kohottamiseen sekä paistamiseen. Koko leivän valmistaa alusta loppuun vajaassa kahdessa tunnissa, mutta tätä leipää kannattaa todellakin odottaa!

Tästä ei saaristolaisleipä kuulkaa parane! Mielettömän hyvän makuinen ja ihanan pehmoinen leipä. Ehkä parasta itse tehtyä leipää omasta uunista ja miten helpolla! Kaikki ainekset nestettä lukuunottamatta on mitattu valmiiksi. Ei tarvitse tehdä muuta kuin itse työ ja nauttia työn tuloksista 😉 Ei ole turhaan ollut tämä tuote vuoden 2014 Tähtituote finalisti.

Processed with VSCO with a6 preset

Tätä leipää ei saa pilattua pahinkaan keittiötumpelo!

Arvosana meidän 5-henkiseltä raadilta: ulkonäkö 4/5 (olisin toivonut korkeamman leivän) ja maku 5/5, pakkauksen ulkonäkö 3/5.

Ideavaras kevätmessuilla

Processed with VSCO with c1 preset

Viime viikonloppuna oli yksi kevään odotetuimmista messutapahtumista eli kevätmessut Messukeskuksella. Itse odotan näitä messuja joka vuosi yhtä paljon. Tykkään todella paljon kukista, puutarhan laitosta sekä sisustamisesta ja kevätmessuilta kaikkiin näihin saa hurjan paljon ideoita. Kevät messuilla oli paljon näytteilleasettajia puutarhaan ja mökkeilyyn liittyen ja lisäksi vielä lähiruoka ja luomupuoli. Kiertelin ensin kaikki puutarhaan liittyvät ständit, ihastelin kukkaloistoa, haaveilin kasvihuoneesta ja nypläsin noin miljoonaa siemenpussia. Hobby hallin ständillä vietin vaikka kuinka paljon aikaa, koska suunnitelmissa olisi hankkia jossain mökille puutarharyhmä sekä uudet aurinkotuolit. Ja riippumatto, joka kestäisi myös tuota 120 kiloista miestä 😀

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Aion anastaa itselleni tuon Hobby hallin säilyketölkki-idean kukkien istuttamiseen ja yritän löytää jostain samankaltaisen ritilävirityksenkin. Kaikkeahan ei tarvitse ostaa uuteena 😉 Messujen hienoutena on juuri ideoiden hakeminen ja sitten vaan siirtää ideat itselleen edullisemmin käyttöön. Tuon pöllön muuten adoptoin itselleni! Se pääsee mökille paraatipaikalle.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Ruokapuoli oli vielä aika suppea, mutta kyllä sieltäkin ihan kivoja tuotteita löytyi. Nuita suomalaisia Allenin tuotteita löytyy ainakin jo k-ryhmän kaupoista pakastealtaasta. Osa tuotteista gluteenittomia! Ainakin tuo softy brownie oli todella hyvää. Ginger peoplen pistettä en voi ohittaa, koskaan ja sinne hyllyille päädyin nytkin. Tykkään todella paljon inkiväärimehusta ja tuo inkivääripatukkakin oli kiva uusi tuttavuus. Kävin maistelemaan suomalaisia juustoja ja ostin itselleni myös Espoossa käsin valmistettua Arcticin suklaata, makuna savupaprika! Jännän makuinen, mutta ei missään nimessä huonossa mielessä. Kävin kyselemässä myös luomumarjojen toimituksesta pääkaupunkiseudulle ja ruokapiirin kautta se olisikin mahdollista. Varsin antoisa reissu jälleen kerran! Kotiin viemisinä kassiin päätyi Allenin brownie, Arcticin suklaata, 50 kpl nippu tulppaaneita, muutama siemenpussi ja pöllö. Ja uusi kori lehdille!

Kävittekö te kevätmessuilla?

 

DIY vaaterekki

Processed with VSCO with a6 preset

Meillä on kummityttöni Kaisan kanssa tapana selailla pinterestiä aina kun nähdään. Ihastellaan, haaveillaan ja suunnitellaan mitä kaikkea olisi kiva itse tehdä ja tuunata. Kesällä laitettiin Kaisan huonetta uuteen uskoon ja suunniteltiin hänelle uutta vaaterekkiä, jonka saisi toteutettua helposti jo olemassa olevista materiaaleista. Hehän asuvat suuressa omakotitalossa, jonka pihapiirissä on navetta ja iso liiteri täynnä kaikkea vanhaa ja mielenkiintoista. Kaisan isä (eli siskoni mies) on todella kätevä käsistään ja hän toteuttikin tämän hienon vaaterekin Kaisan ohjeiden perusteella. Arvostan itse tehtyä yli kaiken ja haluaisin itsekin oppia tekemään ja tuunaamaan enemmän itse. Tällaisen vaaterekin huolisin meillekin millon vaan! Vaaterekki on tehty vanhoista heinäseipäistä, jotka löytyivät ladosta. Varsin edullinen ja persoonallinen ratkaisu!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Mitäs tykkäätte?

Kuvat: Kaisa Karhunen.

 

Saiskos lisää kärsivällisyyttä, kiitos!

Processed with VSCO with c1 presetJokaisella meillä on omat hyvät ja huonot luonteenpiirteemme. Mä olen ollut nuorempana melko temperamenttinen tuittupää, mutta iän myötä luonne on selvästi tasoittunut. On kuitenkin yksi luonteenpiirre, jota haluisin kehittää isolla kädellä ja se on kärsivällisyys. Mä olen niin hemmetin kärsimätön ihminen. Oli asia mikä tahansa treeneissä, töissä tai kotona niin kaiken pitäisi tapahtua nyt tai mieluummin heti.

Kärsimättömyys on asia mikä johtaa mulla monesti syyllisyyden tunteeseen. Haluan opettaa tyttöä tekemään ruokaa, mutta monesti se menee siihen, että olen niin kärsimätön että teen kaiken itse. Tässä yritän petrata koko ajan ja tänään varasinkin reilusti aikaa ruuanlaittoon. Tyttö sai pestä perunat ja raastaa niistä osan, kuoria sipulit ja sekoittaa katkaraputahnan. Mun on päästävä eroon tästä kärsimättömyydestä ettei tytöstä tule samanlaista vatipäätä kuin minusta. Hän haluaa selvästi oppia ja olla äidin apuna. Tätä mahdollisuutta opettamiseen ei kannata tuhlata.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetTänään askarreltiin myös taulu tytön keräämistä lehdistä (eka kuva). Mä tykkäisin väkerrellä vaikka mitä kotona, jos olisi enemmän aikaa. Tällaiset yhdessä tehdyt taideteokset on mulle paljon arvokkaampia kuin jotkut designesineet, joita löytyy joka toiselta. Ne ovat muistoja, jotka säilyy vuosikaudet! Tämä viikonloppu on mennyt selviytyessä vatsataudista ja oikeastaan tänään on vasta ruokahalu ja voimat palailleet takaisin. Tehtiin perjantaina tytön kanssa halloween juustokakku, mutta en ole itse sitä vielä edes kunnolla maistanut. Kohta aion maistaa ja mennä sen jälkeen pullottavan mahan viereen nukkumaan 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Toivottavasti teidän viikonloppu on ollut vähän energisempi kuin mun! Onko siellä ruudun toiselle puolella muitakin kärsimättömiä ja miten olette päässeet siitä eroon?

Ps. Osallistuin mun mysli-reseptillä 100 tapaa käyttää rusinaa-kilpailuun ja nyt olis äänestys auki. Jos tykkäilette mun mysli-reseptistä niin käykääs äänestämässä se voittoon! Sieltä se löytyy ihan alimpana 😉 Banneria klikkaamalla pääsette äänestämään!

rusina

 

Ideoita kotiin

Istun tällä hetkellä Helsingin jäähallilla International horse showssa katsomassa koulu- ja esteratsastuskisoja! Täällä on hyvä bloggailla samalla, mut tästä päivästä myöhemmin lisää 🙂 Mähän olen Aikakone tyttö lukemaan sisustuslehtiä ja aina viikonloppuisin selaan ahkerasti blogejakin. Aika harvoin tulee omaa kotia kuvailtua,  koska en koe sitä ihan omimmaksi alaksi ja oma koti tuntuu jotenkin tutulta, turvalliselta ja helposti ajattelen että se on muiden mielestä ehkä vähän tylsäkin. Toisaalta, muiden mielipiteillähän ei ole juuri väliä koska minähän siellä omassa kodissani asun 😀 Innostuin taas selailemaan pitkästä aikaa pinterestiä ja löysin sieltä kymmenittäin inspiroivia koteja ja sisustusideoita! Tekee mieli tältä istumalta lähteä laittamaan kotiin kaikkea uutta ja kivaa 🙂

aa0fc3a000c7ae654756886e0b2e558f

PicsArt_1414231748808

PicsArt_1414231819118

Mun ikuisuusprojekti kotona on meidän kotona eteinen. En saa sitä varmaan koskaan valmiiksi yksinkertaisesti siksi, koska en tiedä miten sen haluan laittaa 😀 Välillä pää lyö ihan tyhjää sen kanssa ja välillä ideoita on vähän liikaakin! Joku tuollainen puusta kyhätty suurempi naulakkoratkaisu voisi olla kiva tai sitten iso kaapisto mihin saisi kaikki vaatteet ja systeemit piiloon. Tykkään kovasti liitutaulumaalatuista seinistä ja tarroista. Mulla onkin yksi rulla laatikossa odottamassa käyttöideaa. .. Tykkään myös kovasti kaikesta itse tehdystä, mä en juurikaan designia kotiini kaipaa. Tuollaiset harkkoviritelmät olis hauskat!

52706258109232906pCmuoNhMc

c0a7fef300de0423bdd0ae2e2906c334

Olohuoneeseen kaipaan vaalean ruskean tapetin tilalle jotain ihan vaaleata,  koska meidän sohva on tumman harmaa. Haaveilen myös uudesta olohuoneen pöydästä sekä tauluhyllyistä,  joille voisin kytätä hienoja asetelmia. Meillä on nyt limen vihreä matto olkkarissa,  mutta miehen vastusteluista huolimatta saatan lähipäivinä hakea varastosta mun Ikean raidallinen Stockholm ”blogimaton” 😉

emerald1

hoo-residence02-2

Mä tykkäisin kovasti pyörästä keittiönpöydästä,  mut meidän keittiö on vähän liian pieni pyörälle pöydälle. Laskutasoa keittiössä on muutenkin niin vähän että keittiönpöytäkin täytyy välillä hyödyntää esim. ruuanlaitossa ja leivonnassa. Nää on näitä.. Pitäs hommata isompi kämppä 😀

green-plants-grouped-together

Leeslampje

fairy-light-wall

Kukkiahan meillä on vaikka muille jakaa. Niille tahtoisin keksiä jotain kivoja säilytyspaikkoja etteivät lojottaisi kaikki yhdessä sumpussa. Seinille vaan sit tai roikkumaan johonkin. Tuollaiset laatikkopinot taidan kehitellä yöpöytien tilalle. Aika kivan näköiset vai mitä? Kohta saa alkaa laittelemaan valojakin kotiin tai mikäpä estäis laittamasta vaikka tänään! Joko te olette viritelleet valoja kotiin tai aiotteko ylipäänsä laittaa valoja?

 

Mitä tykkäätte tällaisesta sisustusaiheisesta postauksesta? Tuliko uusia ideoita? Pitäiskö mun enemmän kuvata kotiakin? Sit varmaan tarttis siivotakin useammin 😀