Pizzaperjantai ja pahaa vanukasta

*Sisältää mainoslinkkejä

Pizzaperjantai ja pahaa vanukasta

Olen aina pitänyt itseäni kohtuullisen hyvänä kokkina ja mun kaikki leipomuksenikin onnistuvat 99,9%:sti. Muistan tosin sen kauhean suklaa-sitruunapiirakan, jota tein vuosia sitten. Sitä ei muuten syönyt kukaan! Siis ihan hirveää. Mies muistuttelee siitä edelleen tasaisin väliajoin. Hän kun on se pahin kriitikkoni! Yksisarviskakusta sanoi, että muuten hyvä, mutta kuorrutukseen käytetty kinuskituorejuusto on pahaa. Selvä 😀

Tovi sitten päätin olla näppärä ja tehdä töihin chiavanukasta. Tupla annoksen. Kaikki ainekset löytyivät kaapista ja väsäsin vanukkaan illalla jääkaappiin valmiiksi. Meinasin saada skaagin, kun maistoin sitä. Järkyttävän pahaa! Tiesin, että raakakaakaon päiväys oli mennyt, mutta en uskonut että se vaikuttaisin niin paljon. Ehkä chiasiementkin olivat jo parhaat päivänsä nähneitä…No, nyt tiedän ettei niitäkään kannata päiväysvanhoina enää käyttää!

Tälle päivälle ei juuri muuta kerrottavaa olekaan sillä saatte iloksenne mun eilen julkaiseman videon! Mun muita videoita pääset katsomaan täältä. Muista tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Ps. Fitnesstukulle on tullut Noccoista uusi maku myyntiin!!! Tsekkaapa uutuus täältä 😉 Myös Barebellsin patukoista on tullut uusi maku myyntiin. Sen löydät täältä!

Tämä ruoka ei kelvannut koirillekaan

Tältä sen olisi pitänyt näyttää..
Tältä sen olisi pitänyt näyttää..

Mä laitan ruokaa päivittäin ja leivon todella usein. Silloin kun tapasin mieheni reilu 11 vuotta sitten, en osannut laittaa ruokaa oikeastaan ollenkaan. Broilerinkoivet uunissa ja keitetty riisi taisi olla mun bravuuri ja nekin usein täysin maustamattomina. Mies oli aivan järkyttynyt, kun laitettiin ekaa kertaa meillä yhdessä ruokaa. Asuin silloin kämppikseni kanssa ja meidän maustehyllystä taisi löytyä paprikajauhetta ja joku vanhaksi mennyt kuivattu yrtti. Ei suolaa eikä mitään muitakaan mausteita. Tästä asiasta saan kuulla vielä tänäkin päivänä 😀

Kauaksi ollaan tultu noista ajoista. Sanomattakin lienee selvää etten juuri osannut leipoakaan noihin aikaan. Ruuanlaitto ja leipominen alkoi kiinnostaa pikkuhiljaa ja tekemällä olen oppinut nämä hommat. Olen erehtynyt, kokeillut uudestaan ja onnistunut. Nykyään leipoessa heittelen aineksia sekaan ihan perstuntumalla ja sama pätee päivittäiseen kokkailuun. Raaka-aineita ei tarvitse juuri mittailla ellen kokeile jotain aivan uutta reseptiä tai raaka-ainetta. Väitän, että onnistun 99,9% kokkailuissani. Aina mun sössöt ei toki maistu muulle perheelle, mutta pääasia kunhan mulle maistuu. En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt oikeasti pahaa ruokaa tai joutunut heittämään jotain pois sen vuoksi, että ruoka on syömäkelvotonta. Siitä on vuosia ja muistaakseni tein jotain viljattomia muffinsseja, joista tuli todella kuivia. Söin ne silti.

..mutta tältä se näytti lautasella.
..mutta tältä se näytti lautasella.

Sunnuntaina päätin kokkailla Makuviikon reseptin mukaan kasviscurrya, jota olen tehnyt joskus aikaisemminkin hyvällä menestyksellä. Tämä resepti ei vaan ihan klikannut. Tein kaiken tasan ohjeiden mukaan ja tuloksena oli kauniin oranssinvärisen kiinteän curryn sijaan asfaltinharmaata vetistä ja mautonta litkua. Yritin paikata mauttomuutta tuplamäärällä mausteita, mutta ei se tätä ruokaa pelastanut. Ruoka oli täysin syömäkelvotonta ja niin luotaantyöntävän näköistä ettei sitä tehnyt edes mieli syödä. Harmillista kyllä, mutta tämä ruoka päätyi suoraan biojätteeseen. Rahat meni siis hukkaan tämän aterian osalta tai oikeastaan jouduin maksamaan tuplasumman, koska jouduin kauppareissulle ostamaan ainekset toiseen ruokaan. Voihan toki vika olla minussakin. Ehkä joku muu pitää tällaisesta ruuasta? Haukuttiinhan mun blogihistoriani suosituin resepti eli vadelmainen raakasuklaakakkukin muutama päivä sitten aivan lyttyyn, vaikka kaikki muut ovat sitä ylistäneet 😀

Sanotaanko näin, että jonkun verran otti päähän, kun ruokaa meni ihan hukkaan. Teettekö te usein pahaa ruokaa?