Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen aivan rakastunut maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään, jos ette ole jo huomanneet! Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge syntyi hetken mielijohteesta, koska alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Mulla on usein jääkaapissa tummaa suklaata herkkuhetkiä varten, mutta nyt yritän tehdä itse enemmän raakasuklaata sekä erilaisia fudgeja ostamisen sijaan. Ei ole järkeä säilöä kaapissa kaikkia ihania raaka-aineita, kun voin yhtä lailla taikoa niistä itselleni ja perheelleni terveellisiä ja maistuvia herkkuja!

Erilaiset fudget ovat mielettömän helppoja tehdä. Periaatteessa sulatat ja sekoitat ainekset, annostelet seoksen muotteihin, laitat jääkaappiin ja pienen odottelun jälkeen syöt ne. Nämä ei tosiaankaan vaadi paljon aikaa eikä vaivaa, mutta ovat mielettömän herkullisia! Kukapa meistä ei mieluummin söisi sitä Fazerin sinistä, mutta aina se ei ole vaihtoehtona. Ainakaan jos suklaalla haluiaa herkutella hyvällä omallatunnolla päivittäin! Mä olen ratkaissut ongelman fudgeilla 😀

Processed with VSCO with 6 preset

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

  • 100g (reilu dl) kookosöljyä (itse käytin CocoVin)
  • noin 100g ( reilu dl) maapähkinävoita
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa tuomaan maapähkinävoin makua esille
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää maapähkinävoi, kaakaojauhe, vaniljauute sekä suola kattilaan ja sekoita kunnolla. Nosta kattila liedeltä, lisää sekaan vaahterasiirappi ja sekoita jälleen hyvin. Kaada fudgeseos haluamiisi muotteihin. Itse käytin silikonisia sydänmuotteja. Nosta fudget jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Säilytä rasiassa jääkaapissa tai pakkasessa ja nappaa sieltä herkkuhetken koittaessa!

Katso myös:

Kookos-pähkinäfuge

Suklainen pähkinäfudge

Kookos-pähkinäfudge

Kas, mustahan alkaa tulla melkoinen fudge-mestari 😀 Eilen mietin pitkään että mitähän leipoisin kun laatikoista löytyi vähän sitä sun tätä muttei mitään riittävästi resepteihin joita olisin halunnut tehdä. Päädyin sulattelemaan vesihauteessa muutamaa eri raaka-ainetta ja lisäsin lopuksi ripauksen muutamaa lisää ja fudgeahan siitä tuli! Erilaista kuin edellisellä kerralla muttei suinkaan huonompaa 😉

20140705_101926

Kookos-pähkinäfudge

04072014 2014-07-03 002 04072014 2014-07-03 001

Sulata kookosöljy, kaakaovoi sekä maapähkinävoi vesihauteessa vispilällä koko ajan hämmentäen. Anna jäähtyä hetken. Sekoita mukaan agavesiirappi, vanilja sekä suola. Kaada pieneen astiaan, ripottele päälle pilkotut carob-päällysteiset parapähkinät, kietaise kelmu päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa palasiksi ja herkuttelee hyvän kahvin kanssa <3

20140705_101911(0)

 

 

* postaus sisältää mainoslinkkejä