2 x herkkua joka tilanteeseen

herkkua

Eilen iski kauhea vimma saada leipoa jotain. Selailin reseptejä ja mietin kuumeisesti mitä herkkua tekisin. Löysin muutaman todella hyvän reseptin, mutta raaka-aineita ei tietysti ollut yhteenkään niistä. Kauppaan ei huvittanut lähteä yhtään kun kerran olin siellä jo käynyt ja meinasin heittää jo leivontaessun naulaan ja mennä sohvalle mököttämään. Päätin vilkaista vielä viimeisen kerran kaappeihin ja sieltähän löytyikin oikea aarre! Paketti, jonka olemassa olon olin unohtanut ihan kokonaan.

Kävin eilen töistä tullessa myös kaupassa ja silmiini osui siellä Lohilo -jäätelö, jota jonkinlaiseksi ”proteiinijäätelöksikin” kutsutaan. Maistoin tätä jätskiä I love me -messuilla ja silloin se vaikutti varsin lupaavalta! Tämä mun ostama oli maultaan tuplasuklaa ja kaloreita siinä on 125/100g tai 100ml. Yksi paketti on 350 ml kokoinen. Rasvaa jäätelössä on 4,1g, 8,7g ja proteiinia 13g per 100g/100ml. Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta…Hintaa jäätelöllä on inasen verran alle 4 euroa. Täsä vielä ainesosat: laktoositon maito, kaseiini (maito), hera (maito), keltuainen, luomu hedelmäsokeri viinirypäleistä, laktitoli, kuitu (polydekstroosi), rasvaton kaakaojauhe 4 %, luontainen vanilja-aromi, kahviuute, kookosrasva, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), emulgointiaineet (kasviperäiset rasvahappojen mono- ja diglyseridit). Muita makuja Lohilo -jäätelöissä ovat salted caramel sekä banana split, joista jälkimmäistä näkyi olevan myös meidän lähikaupassa. Outoa tässä on se, että jäätelö maistui ihan oikeasti jäätelöltä ja vieläpä hyvältä sellaiselta! Makroja kun katsoo niin voisi luulla, että asiaan on jokin koira haudattuna, mutta ei, tuplasuklaa oli melkoista herkkua! Lohilo -jäätelöt ovat gluteenittomia ja vähälaktoosisia. Lisää esim. Facebookista!

herkkua

herkkua

Paketti, jonka löysin meidän kaapista oli Lidlin gluteeniton brownie pakkaus. Paketissa on taiteltava vuoka ja kuivat ainekset. Omasta kaapista otetaan kananmunat, voi sekä maito. Browniet olivat mielettömän helppoja tehdä ja vuoka kesti hyvin taikinan ja paistamisen. Lohilo -jäätelön kanssa browniet oli mielettömän hyviä ja herkuttelin niillä jälkiruuaksi eilen illalla. Kun lapsi on poissa niin äiti herkuttelee hyvillä mielin lempiohjelmastaan samalla nauttien 😉 Ei huono!

herkkua

herkkua

herkkua

Jos kaipaat jotan helppoa ja nopeaa herkuttelua tai sinulle on tulossa yllätysvieraita, testaa ihmeessä Lidlin gluteenitonta brownieta! Tämä ei ole maksettu mainos. Ihan itse olen molemmat tuotteet omilla pikku kätösilläni tienatuilla rahoilla ostanut 🙂 Seuraavaksi taidan testata Lidlin gluteenitonta sitruunakakkua, kun appiukko sitruunakakuista niin kovin tykkää.

Arvosana molemmille tuotteille 4/5. Hyvää, mutta kunnon wow efekti puuttuu!

Onko Lohilo -jäätelöt tai Lidlin gluteenittomat tuotteet teille jo tuttuja?

Puuron uusi aika – Kaipaatko vaihtelua aamu- ja välipaloihin?

puuron uusi aika

Kuten ehkä jo tiedättekin, minä olen todella vaihtelun haluinen ihminen. En tee asioita kovin kauan samalla kaavalla, vaan kaipaan rutiineihin aika ajoin jotain täysin uutta ja erilaista. Alkuun ärsyynnyin tästä piirteestä, mutta nykyään hyväksyn sen ja jopa pidän siitä! Eipähän käy elämä ainakaan tylsäksi. Arkirutiinit pysyvät rungoltaan suurin piirtein samoin päivästä toiseen, mutta niitä arjen pieniä asioita tykkään vaihdella. Aikaisemmin mulla oli esimerkiksi tietyt treenipäivät, joita noudatin todella tarkasti. Nykyään se ei ole niin justiinsa. Mieluummin treenaan joka viikko vähän eri päivinä, koska silloin saan myös arkeen uusia ärsykkeitä ja iltaisin on muutakin tekemistä kuin vain treenaaminen. Pitää muuten mielen virkeänä! Eilen käytiin tytön kanssa pitkästä aikaa yhdessä uimassa. Normaalisti he käyvät miehen kanssa pulikoimassa aina keskiviikkoisin kun minä olen iltavuorossa. Niinpä en ole hetkeen päässyt näkemään mitä kaikkea tyttö osaa ja tiedättekö mitä? Se mokoma ui jo todella pitkiä matkoja! Olin aivan hämmästynyt, kun näin miten tyttö mennä polskutti ilman huolen häivää tai paniikkia siitä kun en ole ihan vieressä.

Ruoka on asia, jonka kanssa kaipaan eniten vaihtelua. Ehkä olette huomanneetkin, että mun syömiset menee kausittain. Varsinkin aamupala ja iltapala ovat sellaisia joihin kaipaan vaihtelua. Saatan syödä pitkäänkin tasan saman aamupalan joka aamu ja sitten tulee yhtäkkiä totaalinen stoppi. Ei vain uppoa enää. Sitten ei auta kuin keksiä jotain aivan muuta ja homma pelittää taas oman aikansa. Tavallinen kaurapuuroa ei jostain syystä uppoa minulle aikaisina aamuina, mutta hitaina viikonloppuaamuina se maistuu vallan mainiosti. Iltapalan taas pitäisi olla aina suhteellisen nopea syödä, koska mulla on joka ilta niin kauhea kiire nukkumaan etten malta istua alas ja syödä rauhassa. Usein syön illalla vain jonkin nopean protskuvanukkaan, banaanin tai muun helposti hotkaistavan vaihtoehdon. Nytpä näihin ongelmiin on löytynyt ratkaisu!

puuron uusi aika

Puuron uusi aika

Sain blogin kautta luettavaksi uuden Puuron uusi aika -kirjan, joka mullisti mun puuro-, välipala- ja iltapalamaailman täysin. Kirjan ovat kirjoittaneet Tuulia Järvinen (Wellberries -blogi) ja Tiina Strandberg (My berry forest -blogi). Puuron uusi aika sisältää ihania reseptejä niin puuroihin, vanukkaisiin kuin terveellisiin jogurtteihin. En ole hetkeen saanut käsiini niin hyvää ja herkullista reseptikirjaa kuin tämä! Okei, jos ette usko niin kertokaas miltä kuulostaa seuraavat ateriat: tattari-suklaapuuroa ja tahinikinuskia, banoffee-puuro, avokadopuuro tomaattisalsalla, snickers-puuro, puuromuffinit ja vadelma-chiahillo sekä cookies´n´cream -vanukas? Mun mielestä kuulostaa todella namilta! Mulla on pitkä listä mitä kaikkea täytyy kokeilla 😉 Kirjan resepteissä käytetyt viljat ovat gluteenittomia, ravitsevia ja herkullisia. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia, myös viljattomia ohjeita löytyy! Resepteissä käytetään paljon erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja valkoisen sokerin sijaan makeutukseen on käytetty luonnollisia makeuttajia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, hedelmiä sekä kookossokeria.

Testasin ensimmäisenä kaura-suklaavanukasta eli brownie puddingia, joka valmistui hyvinkin nopeasti! Tein vanukasta iltapalaksi ja se oli sen verran tuhtia tavaraa, että jätin puolet siitä seuraavalle aamulle. Yön aikana puuro turposi entisestään ja nyt ymmärrän miksi ohjeessa sanotaan älä anna turvota yön yli jääkaapissa 😀

Kaura-suklaavanukas 

Kahdelle, 15 minuuttia

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (maun mukaan, itse laitoin 4)
  • 4-6 tuoretta taatelia
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • päälle esim. vadelmia tai granaattiomenan siemeniä

Poista taateleista kivet ja laita muiden ainesten kanssa blenderiin. Tee massasta todella tasaista eli anna pyöriä täydellä teholla hetken aikaa. Kaada tarjoiluastiaan.

Siirrä kylmään noin 10 minuutiksi tai kunnes koostumus on hyvä. Vanukkaasta tulee sitä jähmeämpi, mitä kauemmin se on jääkaapissa, joten suositus on että nautit sen aika pian valmistuksen jälkeen – älä siis anna turvota yötä jääkaapissa. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla!

Suuren kuitupitoisuuden vuoksi pala painikkeena kannattaa juoda reilusti vettä!

Tsekkaa myös Pilkettä -blogista snickers-puuro.

puuron uusi aika

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Mies hoitaa meillä aina lauantaisin kokkailut ja hän tykkää nykyään tehdä ihan perusruokaa, mutta hieman uudella twistillä. Hänen sydäntään lähellä on testailla erilaisia gluteenittomia ruokia vaikkei me gluteeniton perhe ollakaan. Minä seuraan hyvin tarkasti aina resptiä, mutta hän taas viskelee sekaan kaikkea ihan fiilispohjalta. Ollaan siis kaksi intohimoista, mutta melko erilaista, kotikokkia. Tällä hetkellä keittiössä valmistuu haukipihvejä itse pyydetystä hauesta!

Me ollaan tehty leivitettyjä ruokia jos jonkinlaisia, mutta nämä gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit oli sielä parhaimmasta päästä. Nämä on niin helppoja ja nopeita tehdä, että kuka tahansa pystyy tähän! Leivityksellä kanaankin saa taas ihan uudenlaista makua ja suutuntumaa. Vähän niin kuin perinteisen kalan valmistaisikin kalapuikoiksi itse. Mies teki pihvien kaveriksi vielä mielettömän hyvän kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja mausteista ja kaveriksi keiteltiin riisiä. Mutta sitten itse ohjeeseen!

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

  • broilerin ohutleikkeitä syöjien lukumäärän mukaan
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria ym mausteita oman mieltymyksen mukaan
  • polentaa
  • voita paistamiseen

Mausta ohutpihvit hyvin molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja muilla mausteilla oman makusi mukaan. Anna maustua hetki. Riko yksi tai kaksi (yksi riittää pienelle määrälle pihvejä) kananmunaa syvälle lautaselle. Ripottele toiselle lautaselle reilusti polentaa.

Kierittele ohutleike ensin kananmunassa, sen jälkeen polentassa ja nosta pannulle paistumaan. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi riisin, kreikkalaistyylisen salaatin sekä turkkilaisesta jogurtista tehdyn kastikkeen kanssa.

Tsekkaa broiskujen ja kastikkeen valmistus videolta täältä.

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Ateriaideoita viikolle 50!

photogrid_1481442746622_resized

*Sis.mainoslinkkejä 

Jebajee, taas on aika joka sunnuntaisen postauksen ensi viikon ateriaideoihin. Vielä reseptejä riittää, mutta saa nähdä kuinka kauan! Tykkään itse todella paljon tämän kaltaisista vinkkikoosteista, koska joskus pää vaan lyö ihan tyhjää. Meillä on jo pari viikkoa syöty Makuviikon bokseista tulleita ruokia, mutta tulevalla viikolla kokataan ihan omien ohjeiden ja ideoiden mukaan. Luulen, että ainakin yksi ruoka tulee olemaan perinteinen jauhelihakastike spagetilla, koska tyttö on sitä niin kovasti toivonut. Ihan mukavaa välillä kokkailla jotain perinteisiäkin ruokia ja tyhjentää jääkaappia kunnolla. Jonkun munakkaan voisin myös tehdä, jonne upotan kaikki jääkaappiin kertyneet jämät 🙂

Tässä teille ideoita ensi viikon kokkailuun!

Maanantai: Porkkanakeitto raejuustolla 

2015-10-19-07-29-12-1-800x600-1

Tykkään itse aloittaa viikon melko kevyesti, koska viikonloppuna syön aina vähän raskaammin. Porkkanakeitto on todella hyvää, edullista ja helppoa valmistaa. Sekaan voi pilkkoa muitakin vihanneksia ja laittaa vaikkapa tuorejuustojen jämät. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Kookoslohi ja nuudelit

2016-05-18-07-52-32-1-800x600

Meillä syödään aika paljon lohta, koska koko perhe rakastaa sitä! En silti jaksa aina syödä sitä peruslohta uunissa paistettuna, joten on kiva saada välillä uusia makuelämyksiä siihenkin! Tämä kookoslohi oli mielettömän hyvää ja nopeaa tehdä. Täydellistä arkiruokaa siis! Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Aamupalaksi munamuffinssit

oi000626-800x600

Löysin näiden munamuffinssien ohjeen joskus jostain paleoblogista ja siitä asti meillä on tehty näitä todella usein. Muffinssit tehdään kananmunista ja paistetaan muffinssivuoissa. Sekaan voi laittaa melkein mitä vain: vihanneksia, makkaraa, kinkkua, juustoa…mitä kukin haluaa! Nämä on kätevät tehdä edellisenä iltana ja lämmittää mikrossa aamulla. Reseptin löydät täältä.

Torstai: Pekoniin käärityt broileripihvit avocadotäytteellä 

2015-06-24-07-53-26-1-800x600

Tässä toinen meidän perheen hittiresepti, jota on tehty usein! Mies rakastui ohjeen avocadosoosiin niin kovin, että olen saanut sitä hänelle tehdä harva se viikko. Pekoni sopii melkein mihin vaan ja erityisen hyvin broilerin kanssa. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Maukas jauheliha-pizzapannari 

2016-05-13-01-41-36-1-800x600

Perjantairuoka on ihan parasta! Viikon työt hoidettu ja on aika alkaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Perjantain ruoka saa olla ihan erilaista kuin muut arkiruuat. Siinä täytyy olla viikonlopun tuntua 🙂 Tykkään todella paljon pannareista ja suolaiset versiot ovat ehdottomasti mun suosikkeja! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Gluteenittomat pähkinäbrowniet & minipizzat 

2015-11-25-05-23-42-1-800x600

Voitin mun gluteenittomien pähkinäbrownieiden ohjeella Ruoka.fi:n kilpailussa Vuoden makein herkku -palkinnon, joten nämä ovat oikeasti hyviä! Olen brownieitakin tehnyt vaikka millä ohjeilla ja täytyy myöntää, että nämä olivat todella hyviä 😉 Ohjeen löydät täältä.

2015-08-02-12-17-52-1-800x600

Nämä gluteenittomat minipizzat ovat ehkä maailman helpoimmat tehdä! Pohjana on käytetty pieniä gluteenittomia tortillalättyjä ja täytteet valikoitu kunkin syöjän mielihalujen mukaan. Helppoja, nopeita ja herkullisia! Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Kirpeän raikas vadelmasmoothie

2015-08-22-05-15-38-1-800x600

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sunnuntai kuin raikas smoothie aamupalaksi! Pakko myöntää etten ole hetkeen smoothieita tehnyt, muttai tämä resepti herätti taas innostuksen niihin 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Jos testailette mun reseptejä niin olisi kiva saada palautetta! Instaan tägäilkää #palasiaarjestani ja @jonna_musakka niin pääsen katsomaan teidän luomuksianne 🙂

Ps. Kannattaa liittyä Offerillan* uutiskirjeen tilaajaksi niin saatte päivittäisen joulukalenterin sähköpostiin! Siellä on ollut aika kivoja arvontaja ja tarjouksia joulukuussa!

Oletteko jo tutustuneet Moi:n täysin uudenlaiseen konseptiin mobiililiitymissä? Enää ei tarvitse joka laitteelle omaa liittymää! Tsekkaa Moi:n fiksut mobiililiittymät täältä*.

Ja Sportamorella on melkein kaikki tuotteet -30% koodilla JOULULAHJA. Koodi koskee normaalihintaisia yli 69e tuotteita. Valikoimaa pääset selaamaan tästä*.

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen aivan rakastunut maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään, jos ette ole jo huomanneet! Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge syntyi hetken mielijohteesta, koska alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Mulla on usein jääkaapissa tummaa suklaata herkkuhetkiä varten, mutta nyt yritän tehdä itse enemmän raakasuklaata sekä erilaisia fudgeja ostamisen sijaan. Ei ole järkeä säilöä kaapissa kaikkia ihania raaka-aineita, kun voin yhtä lailla taikoa niistä itselleni ja perheelleni terveellisiä ja maistuvia herkkuja!

Erilaiset fudget ovat mielettömän helppoja tehdä. Periaatteessa sulatat ja sekoitat ainekset, annostelet seoksen muotteihin, laitat jääkaappiin ja pienen odottelun jälkeen syöt ne. Nämä ei tosiaankaan vaadi paljon aikaa eikä vaivaa, mutta ovat mielettömän herkullisia! Kukapa meistä ei mieluummin söisi sitä Fazerin sinistä, mutta aina se ei ole vaihtoehtona. Ainakaan jos suklaalla haluiaa herkutella hyvällä omallatunnolla päivittäin! Mä olen ratkaissut ongelman fudgeilla 😀

Processed with VSCO with 6 preset

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

  • 100g (reilu dl) kookosöljyä (itse käytin CocoVin)
  • noin 100g ( reilu dl) maapähkinävoita
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa tuomaan maapähkinävoin makua esille
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää maapähkinävoi, kaakaojauhe, vaniljauute sekä suola kattilaan ja sekoita kunnolla. Nosta kattila liedeltä, lisää sekaan vaahterasiirappi ja sekoita jälleen hyvin. Kaada fudgeseos haluamiisi muotteihin. Itse käytin silikonisia sydänmuotteja. Nosta fudget jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Säilytä rasiassa jääkaapissa tai pakkasessa ja nappaa sieltä herkkuhetken koittaessa!

Katso myös:

Kookos-pähkinäfuge

Suklainen pähkinäfudge

Aamupalaksi herkullinen suklaa-maapähkinävoipuuro

Processed with VSCO with 6 preset

*Sis. mainoslinkin.

Päätin eilen aamulla, että kaiken sairastelun jälkeen olen ansainnut jotain todella hyvää aamupalaksi. Jotain erilaista, mutta herkullista. Suklaista. Pehmeää ja tahmeaa. Jotain mitään en koskaan normaalisti syö aamupalaksi. Ja siihen on yhdistettävä maapähkinävoi sekä suklaavanukas! Olen aivan rakastunut suklaavanukkaisiin. Oikeastaan kaikkiin vanukkaisiin. Pidän ihan yhtä lailla kaupan jälkiruokavanukkaista kuin terveellisimmistä chia-vanukkaista. Ehkä se on se koostumus, en tiedä. Mutta rakastan!

Olen viime aikoina syönyt aivan liian usein Propudia, mutta nyt sille löytyi vakava haastaja: Ehrmannin suklaavanukas. Taivaallisen hyvää! Ihan kuin vanhaa kunnon nami nami-vanukasta söisi, mutta proteiinilla höystettynä. Yritän joka kerta kaupassa kiertää kylmähyllyt ja vanukkaat, mutta salakavalasti jalat johdattavat aina niiden luokse. Tiedän, että parempi ja terveellisempikin vaihtoehto iltapalalle varmasti löytyisi, mutta vanukkaat ovat mun pahe. Joka ilta päätän syödä jotain muuta iltapalaksi, mutta kädestä löytyy kuitenkin suklaavanukas. Kierteestä on vaikea päästä eroon. Enkä oikeastaan tiedä haluanko 😉

Mutta tämä puuro. Ihanan suklainen ja tahmea puuro! Maapähkinävoi kruunaa koko komeuden. Sopii tähän suklaapuuroon kuin nenä päähän. En jättäisi mistään hinnasta pois. Maistakaa ja ihastukaa!

Processed with VSCO with 6 preset

Suklaa-maapähkinävoipuuro

  • n. 1 dl kaurahiutaleita
  • reilu dl mantelimaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 1 muussattu banaani
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • päälle maapähkinävoita ja Ehrmannin suklaavanukasta sekä pähkinöitä, ehkä myös pala raakasuklaata!

Laita kaurahiutaleet, mantelimaito, muussattu banaani sekä kaakaojauhe kattilaan ja sekoita. Keitä puuroa miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaurahiutaleet ovat turvonneet. Annostele puuro kauniiseen kulhoon ja lisää päälle aimo loraus maapähkinävoita ja pari ruokalusikallista suklaavanukasta. Ripottele päälle pähkinät ja nautiskele!

Vinkki: Jos pidät yhtä paljon suklaavanukkaista kuin minä, niin Fitnesstukku myy Ehrmannin vanukkaita 8 kpl laatikon hintaan 10,80e! Ovat nyt tarjouksessa. Tarjoukseen pääset tästä*.

Pitäisikö hifistellä ruokavalion kanssa?

 

Processed with VSCO with 4 preset

Flunssa on ja pysyy. Hitto soikoon miten sitkeän pöpön olen saanut riesakseni. Olen työkykyinen, mutta treenaamisesta on turha haaveilla. Tiedän, että hikoilu vain pahentaisi tilannetta, joten sitä virhettä en aio tehdä. Täytyy vaan malttaa parannella itsensä ettei tule kauheita jälkitauteja. Yksi asia kuitenkin on, josta olen ylpeä: ruokavalio. Se on pysynyt ihan normaalina sairastelusta huolimatta. Normaalistihan mulla lähtee homma lapasista sillä sekunnilla, kun flunssan ensioireet iskevät. Elän leivällä, suklaalla ja jäätelöllä muita herkkuja unohtamatta. Nyt päätin jo heti alkuvaiheessa, että periksi ei anneta. Siitä huolimatta flunssa ei ota lähteäkseen.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Eilen pähkäilin taas, että pitäisikö tässä taas jättää vähäksi aikaa kaikki maito- ja viljatuotteet pois kokonaan? Olisiko siitä apua? Maitotuotteita käytän lähinnä juustossa, mutta viljatuotteita olen nyt syönyt leivän muodossa päivittäin pieniä määriä. Haluaisin vain näistä taudeista eroon, joten väkisinkin alan miettimään kaikki mahdolliset keinot läpi. Pitäisikö lisätä entistä enemmän marjoja, hedelmiä ja vihanneksia? Viher- ja sitruunajuomaa? Omenaviinietikkaa? Hapankaalia ja kombutsaa? Jokin kunnon terveyspommi-pirtelö päivässä tuskin tekisi ainakaan huonoa! Vai pitäisikö kuitenkin jatkaa ihan vain entiseen malliin, koska virustautihan lähtee pois vain omia aikojaan. Ehkä ruokavaliolla voisi kuitenkin edesauttaa jotenkin sen pois häätämistä?

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Tämän hetken ruokavalio on aika perus. Aamulla munia ja vihanneksia, teetä ja vitamiinit. Aamupäivällä töissä lisää teetä ja hedelmä + pähkinöitä. Lounaalla joko salaattia protsku- ja rasvalisällä tai edellisen päivän illallisen jämät. Iltapäivällä kotona välipala: normaalisti teetä ja leipää päällisillä. Viime aikoina myös pari suklaapalaa siihen lisäksi. Illalla tavallista kotiruokaa vihanneksilla: makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihakastiketta, mitä nyt milloinkin. Iltapalan syön aika harvoin ja jos syön niin se on yleensä omenaa ja maapähkinävoita. Kuta kuinkin tällä rungolla olen mennyt jo pitkään ja tuntenut jaksavani varsin hyvin. Nyt kuitenkin pohdin tuleeko jotain liian vähän? Pitäisikö jättää viljat kokonaan pois tai vaihtaa gluteenittomiin.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Niin pitkään nämä asiat eivät juuri vaivaa, kun kroppa pysyy terveenä. Heti kun sairastun niin alan saman tien miettimään teenkö kuitenkin jotakin väärin. Voisinko tehdä jotain enemmän? Tämä sairastelu alkaa pikku hiljaa taas riittämään. Ei ole kauhean mukavaa elämä tämä tällainen..

Hah, kuvien perusteella olen syönyt kaikkea muuta kuin hyvin ja normaalisti, mutta älkää antako niiden hämätä. Ruokakuvia on näköjään tullut otettua viime aikoina harmillisen vähän ja nekin vähän lähinnä herkuista 😀

Ateriaideoita viikolle 45!

photogrid_1478432414463

*Sis.mainoslinkin

Mikäs onkaan mukavampi tapa lopetella viikkoa kuin miettiä seuraavan viikon ruokia valmiiksi! Itse kun rakastan ruokaa yli kaiken ja reseptejäkin on kertynyt blogihistoriani aikana melkoisesti niin yritän saada tällaisen ideapostauksen tehtyä teille valmiiksi joka viikko. Miltäs kuulostaa? Meillä on tapana suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa valmiiksi sunnuntaina ja valmistetaan samalla useamman päivän ruuat kerralla. Näin säästyy aikaa, rahaa ja hermoja! Tässä ruokaideoita viikolle 45, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Jauheliha-bataattivuoka 

kuvia-0015-800x552

Aloita viikko tekemällä suurempi satsi ruokaa! Kuva ei tee ruualle oikeutta (koska vanha), mutta tämä jauheliha-bataattivuoka on yksi blogini suosituimpia ja hatuimpia reseptejä. Ohje on gluteeniton ja maidottomat saat siitä korvaamalla voin öljyllä. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Ellan täyteläinen kookospuuro

2015-09-07-09-58-15-1-800x600

Tiistaille herkullinen idea aamupalaksi! Ellan täyteläinen kokospuuro on ehkä parasta puuroa, jota olen koskaan syönyt. Makeutta banaanista ja rusinoista, makua kookoksesta ja ihanaa suutuntumaa manteleista. Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Chili-katkarapuja sta

kuvia-0131-800x452

Tämäkin resepti on pitkälti yli kaksi vuotta vanha, mutta toimii edelleen! En juuri pidä katkaravuista, mutta tässä pastaa ne maistuvat todella hyvältä. Tulisuutta voi jokainen säädellä helposti chilin määrällä. Helppo ja nopea arkiruoka! Reseptin löydät täältä.

Torstai: Porkkanakeitto raejuustolla

2015-10-19-07-29-12-1-800x600

Rakastan keittoja yli kaiken, varsinkin erilaisia sosekeittoja! Ne ovat täyttäviä, mutta samalla suhteellisen kevyitä. Teen aina kerralla suuremman satsin, jolloin keittoa riittää myös seuraavalle päivälle töihin. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Pinaattinen uunilohi bataattimuussila 

img_20150220_185141-800x800

Reseptejä selatessa huomasin, että olen käyttänyt aika paljon bataattia eikä ihme – pidän siitä valtavasti! Lohi on aina hyvää, mutta siihen kaipaa välillä vaihtelua. Reseptin pinaattikuorrutus tuo kivasti lisää loheen ja bataatinkin voit halutessasi korvata perunalla tai koko lisukkeen jollain ihan muulla! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Tortillapizzaa ja leivontaa 

tortillapizza

Lauantaina tykkään itse viettää hieman enemmän aikaa keittiössä, mutta se aika kuluu yleensä leipomiseen. Tortillapizzat ovat todella hyviä ja näppäriä tehdä! Valmistuvat hetkessä  joten aikaa jää muullekin. Reseptin löydät täältä.

Jos jauhopeukalo kovin vipattaa niin kokeile vaikkapa suussa sulavia brookieseja tai terveellisempää 3 raaka-aineen suklaakakkua!

kuvia-007-800x355

2016-01-04-07-50-06-1-800x600-1

Sunnuntai: Puolukka-kookos smoothiebowl

2016-02-14-07-40-08-1-800x600

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa sunnuntai aamulenkillä raikkaassa säässä ja nautiskella terveellinen ja ravitseva smoothiebowl aamupalaksi! Itse kaipaan aina sunnuntaina jotain terveellistä ja freshiä lauantain herkutteluiden jälkeen. Reseptin löydät täältä.

Toivottavasti saitte kivoja ideoita näistä itsellenne ja arkikokkailut helpottavat edes vähän! Olisiko tällaiselle koosteelle tilausta jatkossakin? Ja hei, omia ideoita arkikokkailuihin saa jakaa kommenttiboksiin!

Ps. Vielä tämän päivän saatte Ellokselta 50% alennusta tuotteista, joissa merkintä POISTOMYYNTI! Kannattaa käydä tsekkaamassa josko löytyisi jotain kivaa kotiin tai salille 😉 Suoraan tuotteisiin pääset tästä*. Itse tilasin juuri lakanoita sekä alusvaatteita! Nämä tarjoukset voimassa siis enää tämän päivän!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee tuotteita, joissa on merkintä POISTOMYYNTI. Alennus on voimassa 6.11.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai kampanjahintaisiin tuoteisiin. 

Helppoa arkiruokaa: gluteenittomat pinaattiletut

Processed with VSCO with c1 preset

Me ollaan täällä mökillä lomailemassa jo neljättä päivää. Päivä päivältä olo tulee rentoutuneemmaksi ja mun ideapankki alkaa pursuilemaan yli äyräiden. Voisin olla koko päivän keittiössä kehittelemässä ja testailemassa erilaisia reseptejä. Tää on mun unelmaelämää! Saan tehdä päivät pitkät juuri sitä mitä haluan eli kokkailla ja leipoa. Toivottavasti onnen tyypit kuulee mua ja lahjoittavat ensi lauantaina vaikka lottopotin 😉

Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä itse pinaattilettuja. Valmisruokapäivinä (kyllä, meilläkin vietetään niitä) tyttö valitsee aina itselleen pinaattilettuja ja siitähän se ajatus on jäänyt hautumaan. Nyt oli hyvä sauma toteuttaa suunnitelma, kun aikaa lettujen paistamiselle isolle porukalle on riittävästi. Itse tykkään syödä pinaattuletut puolukkahillon kanssa, mutta ne maistuvat taivaalliselle myös tonnikalasalaatin tai fetajuuston kera. Miehen pyynnöstä tehtiin letut gluteenittomina!

Gluteenittomat pinaattuletut 

  • 5 dl maustamatonta vichyä
  • 2 munaa
  • 150g hienonnettua pakastepinaattia
  • 2,5 dl riisijauhoja
  • 2 tl psylliumia
  • suolaa maun mukaan

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää vichy ja sulatettu pakastepinaatti munien sekaan ja sekoita. Lisää riisijauhot pienissä erissä koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi vielä psyllium sekä suola ja sekoita. Nosta taikina sivuun turpoamaan noin 30 minuutiksi.

Tee ensin koepaisto ja makustele tarvitsevatko letut lisää suolaa. Paista sen jälkeen pinaattiletut pienellä lettupannulla voissa kypsiksi. Muista sekoittaa taikinaa ennen kuin kauhaiset sitä pannulle! Tarjoile esimerkiksi puolukkahillon kera 😉

Juuston ystävän gluteeniton vohvelipizza

Processed with VSCO with q1 preset

Olen jo useaan otteeseen törmännyt pinterestissä vohvelipizzoihin ja sen verran vahvasti ne jäivät kummittelemaan mieleen, että oli pakko testata. Vohveli ja pizza yhdistelmänä kuulostaa jo aika hazardilta, joten hieman epäluuloisin mielin lähdin rakentamaan reseptiä. Vohvelipizzassa vohveli toimii siis ”pizzapohjana”, päälle tehdään juustoinen maukas kastike, joka kruunataan omilla lempitäytteillä. Ja päälle tietysti reilusti juustoa!

Täytyy sanoa, että yllätys oli varsin positiivinen ja makuelämys omaan suuhuni lähes täydellinen. Vohvelit ovat gluteenittomia ja mielettömän maukkaita. Vohvelipizzan voi täyttää täysin omien mieltymysten mukaan ja se sopii varsin hyvin myös karppaajalle! Vaikka vohvelin ja pizzan yhdistelmä kuulostaakin melko erikoiselta niin älä tuomitse ennen kuin testaat. Saatat yllättyä ja löytää uuden suosikin 😉

Juuston ystävän gluteeniton vohvelipizza

Ohjeesta tulee neljä vohvelia.

VOHVELIT

  • 2 dl kookosjauhoja
  • 1 tl Urtekramin provencen yrtit maustetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 6 kananmunaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 3 dl maitoa tai muuta maitojuomaa (kauramaitoa, mantelimaitoa…)
  • 1 dl parmesaaniraastetta

JUUSTOINEN KASTIKE

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna pieneksi
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria reilusti

PÄÄLLISET

  • 200g broilerin filesuikaletta (naturell)
  • voita paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl Urtekramin kurkumaa
  • 0,5 tl Uretakramin cajunmixiä
  • 2,5 dl  mozzarellajuustoa
  • 1 pkt pekonia
  • 1/2 punasipuli pilkottuna
  • ananasta, herkkusieniä…mitä ikinä haluat!

Aloita valmistamalla vohvelitaikina. Yhdistä suuressa kulhossa kookosjauhot, provencen yrtit, sipulijauhe, valkosipulijauhe, leivinjauhe sekä suola. Sekoita hyvin.

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vispaa sekaisin sulatetun voin sekä maidon kanssa. Valuta munaseos pikku hiljaa kuivien ainesten sekaan koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos näyttää tasaiselta. Kääntele joukkoon lopuksi parmesaaniraaste.

Lämmitä vohvelirauta ja paista vohvelit kypsiksi voissa. Taikinasta tulee neljä vohvelia. Tämä taikina kypsyy hieman hitaammin kuin normaali vohvelitaikina, joten kärsivällisyyttä!

Vohvelien kypsyessä paista broilerin suikaleet kypsiksi voissa ja mausta hyvin kurkumalla, suolalla sekä cajunmixillä. Nosta sivuun odottamaan. Kypsennä seuraavaksi pannulla pekonit, nosta ne lautaselle ja pilko veitsellä pienemmiksi paloiksi.

Valmista seuraavaksi kastike. Lisää kerma, parmesaanijuusto, suola sekä mustapippuri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita alussa hyvin, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua hetki välillä sekoitellen. Kastike paksuuntuu hiljalleen.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Nosta vohvelit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Lusikoi vohveleille juustokastiketta tasaisesti. Laita kastikkeen päälle mozzarellajuustoa. Voit laittaa juuston täytteiden päällekin halutessasi! Ripottele vohvelipohjan päälle pieneksi pilkotut broilerit, pekonit, punasipulit ja muut haluamasi täytteet. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Nautiskele esimerkiksi lauantai-iltana hyvän elokuvan parissa!

Processed with VSCO with q1 presetOsallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin reseptikilpailuun. Olisin ikionnellinen, jos kävisit äänestämässä reseptiäni täällä. Minun reseptini löydät ihan sivun alalaidasta. Äänestäneiden kesken arvotaan 99 eurolla Urtekramin tuotteita! Äänestää voit 20.10.2016 saakka. Kiitos jo etukäteen <3

Testissä Kokkikartanon broileri-tomaattisalsa ja maissilastut

Processed with VSCO with a6 presetRaahasin mökille viime viikolla matkassani muutamat Kokkikartanon uudet valmisateriat, joita sain neljä kappaletta maisteltavaksi. Edellinen postaus käsitteli heidän vegeuutuuttaan ja löydät postauksen täältä, jos se on mennyt sinulta ohi. Vegeuutuuden kohdalla harmitusta herätti sen sisältämä mahdollinen vehnäjauho, mutta nyt teille gluteenia vältteleville ilouutisia: broileri-tomaattisalsa ja maissilastut ovat gluteenittomia, hiphei! Ovatpa muuten laktoosittomiakin.

Ulkonäkö tässä annoksessa on aika karu. Maissilastut näyttävät maissilastuilta, mutta smetanan, salsan ja kanan sekoitus ei näytä kovin houkuttelevalta. Älkääpä silti antako annoksen ulkonäön hämätä, sillä paras on vasta tulossa! Nimittäin maku. Se vie kielen mennessään. Lusikoitiin miehen kanssa tätä kylmänä syötävää annosta kilpaa ja taisteltiin viimeisestä suupalasta. Kun ottaa sopivassa suhteessa maissilastun päälle vähän kaikkea niin makuelämys on mitä mahtavin. Alla näette tarkemman ainesosaluettelon sekä annoksen makrot.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetTykkään ettei näissä Kokkikartanon annoksissa ole liian paljon lisäaineita sun muita turhuuksia ja raaka-aineluettelo näyttää suht kauniilta ja houkuttelevalta. Ei e-koodeja, väriaineita tai muita outouksia.

Mihin tilanteeseen? Lauantai-iltana leffaevääksi, kun tekee mieli jotain suolaista snäkiä, mutta ruuanlaitto ei houkuta ja pizza kyllästyttää.

Ostaisinko itse? Todellakin! Ja miehelle kans.

Hintaa pakkaukselle on molemmin puolin viittä euroa, riippuen kaupasta. Hintaan sisältyy haarukka.

Processed with VSCO with a6 presetMaistuisko sulle?

Yhden pannun ihmeruoka aka arjen helpottaja

Processed with VSCO with c2 preset

Mikä on ihmeruoka!? No en tiedä, mutta kuulosti hauskalta niin tästä tuli sitten yhden pannun ihmeruoka. Itse tykkään arkisin laittaa mahdollisimman nopeaa ruokaa. Aikaa on muutenkin vähän iltaisin, ja koska muutama nälästä kurniva ruoka on ruokittavana, niin yritän valmistaa mahdollisimman helppoa, nopeaa ja terveellistä ruokaa. Mikä onkaan helpompaa kun heittää kaikki ainekset samalle pannulle ja antaa niiden kypsyä siinä kylki kyljessä? Helppoa kuin mikä ja siinä samalla voi vaikka tyhjentää astianpesukoneen ja pyyhkiä tasot puhtaiksi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tässä yhden pannun ihmeruoassa on sopivasti protskua, riittävästi hiilaria ja kaupan päälle ravinnerikkaita vihanneksia. Aikaa vie ainoastaan kuoriminen ja pilkkominen sekä tietysti paistaminen, mutta sitä ei lasketa koska ainekset paistuvat kuin itsekseen. Ruokakeon päälle paistetaan vielä kananmunaa rasvaa ja makua tuomaan ja jos olet viitseliäs niin voit valmistaa vielä jonkin kastikkeenkin kaveriksi! Minulla oli tarkoitus edellisenä päivänä tehdä itse majoneesia, mutta siitä tulikin kastiketta, joten ripottelin sitä annoksen päälle. Toimi! Mitä isompi pannu sitä enemmän siihen mahtuu tavaraa, joten omalla mielikuvituksella voi ruokaisuutta lisätä vaikka kuinka paljon. Meidän arkea helpottava pannullinen ihmettä sisälsi seuraavia raaka-aineita.

Yhden pannun ihmeruoka

  • 400g jauhelihaa
  • yksi bataatti (noin 500g)
  • 1 parsakaali
  • iso nippu lehtikaalia
  • pari sipulia
  • 1 kananmuna paistettuna jokaiselle (paistettu jälkikäteen)
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • paljon mausteita!
  • itse tehtyä kastiketta (keltuaista, öljyä, omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, mausteita)

Kuori ja pilko ensimmäisenä bataatti pieniksi. Paista bataattikuutioita viitisen minuuttia voissa/öljyssä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi. Pilko myös parsakaali. Lisää jauheliha, sipulit sekä parsakaali bataattien sekaan ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Lehtikaali kannattaa lisätä pannulle vasta aivan paistamisen loppupuolella! Mausta ruoka hyvin ja paista vielä jokaiselle omaan annokseen kananmunat. Tarjoile raikkaan salaatin sekä itse tehdyn kastikkeen kera 🙂

Ps. Olen lisäillyt blogin facebook-sivulle ruokakuvaosion blogissa julkaistuista resepteistä. Olen sinne jo jonkin verran lisäillyt kuvia ja linkittänyt niistä suoraan postauksiin. Kunnianhimoinen tavoite olisi saada tallennettua sinne kaikki reseptit linkkeineen!

Maaliskuun reseptit

mokkapalat_maaliskuun_reseptit

Jep, luitte ihan oikein: MAALISKUUN reseptit. On näköjään vähän unohtuneet nämä resptien koostepostaukset. Noh, hätähän ei ole tämän näköinen, koska resptithän vain paranevat ajan myötä. Eikös se niin mennyt? Oikeastaan ihan kiva selailla taas vanhempia reseptejä, koska en muistanut näidenkaan kaikkien olemassa oloa. Pää liian täynnä kaikkea (ainakin räkää tällä hetkellä) niin ei siellä kaikki reseptit pysy yhdessä koossa. Pysyisikin! Olisi aina kattava määrä ruokaohjeita mukana, kuinka kätevää. Ei olisi enää koskaan ongelmaa mitä tänään syötäisiin?

No mutta, mennäänpä maaliskuun resepeihin ennen kuin juttu karkaa ihan muihin sfääreihin.

Maaliskuun reseptit

kollaasiYön yli haudutettu ohrapuuro // suklaakakku mukissa (viljaton) // pääkallomössö // bataatti-linssikeitto.

kollaasi2Kana-aurapasta // sitruuna-inkiväärishotti flunssaa vastaan // perinteiset mokkapalat // hedelmäinen smoothiebowl.

kollaasi4Maailman parhaat lihapullat (paleo) // banaani-maapähkinävoiraakapuuro.

Hitsi vei, voisin tehdä näistä jokaista uudestaan! Noi lihapullat ja bataatti-linssikeitto ovat mieleettömän hyviä ja smoothiebowl olis mitä parhain aamupala tai välipala. Eniten ehkä kaipaan tähän hetkeen inkiväärishottia, lämmintä teetä ja mokkapaloja <3

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

 

suklaafudgeYritän viedä ruokavaliota pikku hiljaa terveellisempään suuntaan – myös herkkujen osalta. Älkää pelätkö, minusta tuskin mitään sokerinatsia tulee, mutta jos haluan herkutella myös viikolla niin terveellisemmät ja sokerittomat herkut ovat oiva ratkaisu tähän! Minusta on ihanaa ottaa joku pieni herkkupala kahvin kanssa ja aika usein se on jotain suklaista. Siksipä päätin itse tehdä pitkästä aikaa suklaafudgea ja höystää sen  pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla, koska niitä minulla oli laatikossa yllin kyllin. Suurena maapähkinävoin ystävänä ujutin myös tätä kyseistä ihanuutta fudgeen ja väitänpä, että se sopii muiden ainesosien kanssa yhteen täydellisesti! Yksi pala tätä täyteläistä suklaafudgea vie taatusti makennälän sen siliän tien 😉

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

MAAPÄHKINÄVOISEOS

  • reilu desi pehmeää maapähkinävoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

SUKLAASEOS

  • 70g mahdollisimman tummaa suklaata (mulla 87%)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2-3 rkl kookossokeria
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • ripaus merisuolaa
  • n. 0,5 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä (mulla CocoVin marjamixiä + rusinoita)
  • n. 0,5 dl haluamiasi pähkinöitä

Vuoraa noin 10 x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Jos käytät pienempää niin saat vain paksumpia paloja ja isommassa ohuempia 😉

Sekoita kaikki maapähkinävoiseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi ja jätä odottamaan.

Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon kookosöljy, kaakaojauhe ja kookossokeri. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä kookoskerma, nosta kattila pois levyltä ja sekoita koko ajan kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita kunnes seos on tasaista ja paksua.

Nostele suklaaseos maapähkinävoiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ripaus merisuolaa ja puolet pilkotuista pähkinöistä ja kuivatuista marjoista. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput marjat ja pähkinät suklaafudgen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja nauti esimerkiksi hyvän kahvin keran! Voit myös pakastaa fudgea!

 

*Maapähkinävoi Nu3:lta ja pähkinät, kookosöljy sekä raakakaakaojauhe Luontaistukulta saatuja.

terveellinen_suklaafudge