Halloweenin kummitus-kuppikakut

kummitus-kuppikakut

Meillä on tytön kanssa uusi yhteinen harrastus: leipominen. Ollaan monena iltana selattu leivonta- ja ruokalehtiä ja mietitty mitä tehdään seuraavaksi. Halloweeniksi hän halusi välttämättä tehdä kummituksen muotoisia muffinsseja ja sähköpostiin pärähtikin sopivasti Meillä kotona -sivuston resepti: kummitus-kuppikakut. Muffinssit on aina varma valinta herkutteluun. Niiden kanssa ei voi yksinkertaisesti epäonnistua! Meillä tyttö sai mitata ja kaataa ainekset kulhoon sekä auttaa sekoittamisessa. Sähkövatkainta en uskalla hänen käsiinsä vielä antaa. Kummitus-kuppikakut tekivät kauppansa hyvin meillä kotona, anoppilassa sekä työpaikalla. Ei jäänyt murustakaan jäljelle.

Kummitus-kuppikakut (8-10kpl)

  • 100g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 80g suklaapatukkaa (4 kpl Pätkis-patukoita)
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5%)
  • 2 kananmunaa

Kuorrutus

  • 100g voita
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: suklaarusinoita

Sulata voi taikinaa varten ja anna sen jäähtyä hetki.

Sekoita kuivat aineet ja pieneksi pilkotut Pätkikset keskenään.

Vatkaa voin joukkoon vispilällä kananmunat ja jogurtti. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Et tarvitse tähän vaiheeseen sähkövatkainta.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jäähdytä.

Valmista seuraavaksi kuppikakkujen kuorrutus. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöisiksi, noin 30 minuuttia. Älä kuitenkaan anna niiden pehmetä liikkaa, jotta kuorrutus olisi riittävän tanakkaa pursotettavaksi. Sekoita voi ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella tai käsin. Lisää sekään vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa osassa. Sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja aseta kaksi suklaarusinaa kummituksille silmiksi! Ja sitten saa herkutella 😉

Oliko kummitus-kuppikakut teidänkin halloweenin hitti?

Hämähäkki juustokakku

Processed with VSCO with a6 presetTein tätä ihanaa juustokakkua halloweeniksi ja silloin se kulki nimellä halloween juustokakku, mutta kyseinen juhlapäivä oli ja meni, joten nyt tämä on ihan vain hämähäkkikakku. Vaikka tuo minun seittini ei ole mikään maailman kaunein niin kyllä se etäisesti ainakin muistuttaa hämähäkin seittiä. Ehkä? Eniveis, reseptin bongasin Maku-lehden nettisivuilta, mutta muuntelin sitä hiukan. Alkuperäisessä ohjeessa kakku pakastettiin eikä siinä siis käytetty ollenkaan liivatetta. Meidän pakkanen oli tuopaten täynnä tavaraa niin minäpä näppäränä tyttönä sulattelin muutamat liivatteet ja jähmetin kakun jääkaapissa. Jos et tahdo käyttää liivatetta niin kakku vain pakkaseen!

Hämähäkki juustokakku

  • 500g Bastogne-keksejä
  • 3 rkl sokeria
  • 175g voita

Suklaakuorrute

  • 100g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte

  • 800g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa

Murskaa keksit monitoimikoneessa karkeaksi murskaksi. Lisää sekaan sokeri sekä voi sula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja sivuille ylös asti. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja sekoita suklaarouhe siihen. Anna sulaa kunnolla. Lusikoi sulaa suklaata keksipohjan päälle tasaisesti, mutta jätä muutama ruokalusikallinen koristelua varten.

Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuustoa, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon muutamassa erässä ensin sähkövatkaimella ja lopuksi lusikalla käännellen, kunnes seos on tasaista.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita en kuumaan sitruunamehuun. Valuuta liivateseos ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan lusikalla käännelleen. Sekoita tasaiseksi. Jos tahdot liivatteiden käytön sijaan pakastaa kakun, seuraa tätä alkuperäistä ohjetta.

Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja nosta se kelmulla suojattuna jääkaappiin asettumaan. Anna hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli.

Pienenä varoituksen sanana: tämä kakku on aika tuhtia!

Processed with VSCO with a6 preset