Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Hävettää myöntää, että teen eräitä asioita. Toisaalta mietin, että miksi pitäisi hävetä yhtään mitään. Aikuinen ihminen saa tehdä juuri sitä mitä haluaa ilman, että pitäisi miettiä mitä muut siitä ajattelevat. Ehkä se onkin juuri se, että pelkää toisten reaktiota tai että heidän kuvansa minusta muuttuisi. Näin netin välityksellä varsinkin ihmisistä ei saa mitenkään ihan oikeaa kuvaa. Väitän, että aika harva teistäkään tietä minkälainen ihminen oikeasti olen. Jotkut teistä ovat suuttuneet vain yhden lauseen tai sanan vuoksi ja väittäneet, että olen sen perusteella hirveä ihminen. Jos olisimme jutelleet kasvotusten, tuskin olisi tullut samaa fiilistä. Mutta näin se menee, kun ihmiset muodostavat toisistaan kuvia vain kirjoitusten perusteella. Mun huumorintaju esimerkiksi jää näin blogin kautta monilta oppimatta. Olen hyvin sarkastinen ihminen ja olen huomannut, että luettuna sarkasmi johtaa helposti vääriin käsityksiin. Ilman ilmeitä ja eleitä siltä katoaa pohja. En osaa olla hauska, jos en pysty käyttämään sarkasmia. Ehkä siksi minusta saattaa saada melko vakavan kuvan. No jaa, mistäpäs minä sen tietäisin minkälainen kuva teillä on minusta.

Huomaan silloin tällöin häpeäväni jotain asioita. Miksi me mietitään niin paljon mitä muut meistä ajattelevat? Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä? Ihmiset hakevat hyväksyntää ja haluavat kuulua joukkoon. Ehkä siksi hävettää myöntää tiettyjä asioita. Nuorena oli pakko pukeutua samalla tavalla kuin kaverit ja käyttäytyä samalla tavalla. Muuten ei kuulunut joukkoon. Yläasteella ja lukiossa ollessani hävetti myöntää, että kävin ostamassa vaatteita kirpparilta. Silloin olisi pitänyt olla koko ajan uusia ja hienoja vaatteita. Jos ei ollut, sinua saatettiin kiusata tai sorsia. Valhetelin monestakin vaatteesta, että olin ostanut sen juuri uutena. Ei meillä ollut varaa ostella jatkuvasti uutta ja häpesin kotiolojani muutenkin. Harvoin vein kotiini ketään kaveria, koska pelkäsin että minulle naurettaisiin.

Nykyään on ihan sama mitä minusta ajatellaan enkä juuri välitä muiden mielipiteistä. Vain läheisten ihmisten mielipiteet merkitsevät jotain. Aikuisuus on saanut aikaan sen, että tiedän kuka olen eikä sitä muiden mielipiteet juuri hetkauta. Silti on muutama asia, jotka vähän hävettää kertoa ääneen. Kuten se, että latasin pari päivää sitten Jodelin ja luen säännöllisesti vauva-palstaa. Niissä on oikeasti kuran joukossa myös mielettömän hyviä ja inspiroivia keskusteluita! Tietyssä seurassa hävettää myöntää ääneen, että katson Temppareita ja tällä hetkellä myös Exiä rannalla Ruotsia Ruutu+:sta. Rakastan realitysarjoja, mutta monetkaan eivät niitä arvostan ja leimaavat niitä katsovat tyhmiksi. No, tiedän etten ole tyhmä, joten voin nämä asiat nyt ihan ääneen myöntää 😀 Hävettää myöntää myös etten ole ajanut säärikarvoja 3 viikkoon enkä lakannut varpaankynsiä aikoihin. Ehkä näin naisena pitäisi pitää huolta näistä asioista, mutta on ollut kaikkea muuta. Bisneksiä ja sen sellaista 😀 Niihin on aina hyvä vedota!

Mitä asioita sinä häpeät kertoa ääneen?

Edellinen postaus: Hyvän treenin meriitit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Miksi aina pitää hävetä?

*Sisältää mainoslinkkejä

On olemassa monia sellaisia asioita, jotka ovat elämässä ihan normaaleja, mutta niitä täytyy kuitenkin hävetä. On asioita, joita meistä jokainen tekee, mutta jos joudut tekemään niitä julkisella paikalla tai muiden ihmisten läsnäollessa, se hävettää. Lapset on siinä mielessä ihania ettei heitä juuri hävetä. Meidänkin tyttö saattaa töräyttää pierun keskelle kassajonoa tai möläytellä julkisella paikalla milloin mitäkin. Useimmiten nämä möläytykset tapahtuvat paikassa, jossa muut ihmiset ovat hiljaa, kuten täpötäydessä bussissa. Viimeksi bussissa istuessamme hän kailotti kovaan ääneen ”Äiti, sä pierasit!” Todellisuudessa asia ei ollut niin, vaan haju tuli kattoluukun kautta viereisen auton katalysaattorista. Hävettihän se silti 😀

Case hieroja. Kävin tällä viikolla hierojalla ja mä ihan oikeasti stressaan tällaisia tilanteita todella paljon mun erikoisen vatsani vuoksi. Se saattaa pyörähtää ympäri milloin vain ja missä vain. Useimmiten juuri tällaisissa tilanteissa. Mietin jo ennen hierojaa, että mitä jos joskus kävisi niin että juuri kun hieroja olisi käsittelemässä sun pakaroita ja alkaisi pierettää ihan kauheasti? Mitä siinä voisi tehdä? Hieroja todennäköisesti tuntisi jos jännittäisit pakaroitasi kovasti ja yrittäisit pidättää tuhnua. Jos päästäisit kaasut ilmoille ja se tulisi hajun kanssa, niin kyllähän se hävettäisi. Todettakoon, että tällaista tilannetta ei onneksi sattunut, mutta mietinpähän vaan. Kyseessä on kuitenkin ihan normaali elimistön toiminta niin miksi sellaista täytyy hävetä?

Tiedän ettei hyviin käytöstapoihin kuulu piereskellä, kaivella nenää tai kaivella persvakoa keskellä ihmisvilinää. Joskus kuitenkin saattaa tulla pakkotilanne milloin näin joutuu tekemään, mutta kuuluuko sitä hävetä?  Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös kiittäminen, anteeksi pyytäminen ja tervehtiminen. Tuskin ihmiset kuitenkaan häpeävät jos jokin niistä jää tekemättä. Saatteko yhtään asian juonesta kiinni? Minusta olisi niin mahtavaa ettei tarvitsisi aina hävetä jotain. Voisi vaan olla ja elää elämää normaalisti ja tehdä asioita vapaasti ilman stressiä.

Ei ihme, että mun pakki on aina niin herkillä kun joutuu tällaisia miettimään 😀

Hei, Ellokselta saatte vielä tänään -20%  Ellos home kodintuotteista, ei tosin koske huonekaluja! Mekoista saatte -25% alennusta, voimassa 8.5 asti! Mekkoihin tästä* ja Ellos home kodintuotteisiin tästä*