Hullu kukkamuija

Processed with VSCO with c1 preset

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä A-lehdet.

On olemassa paljon asioita, jotka eivät koskaan näe päivänvaloa täällä blogissa. Vaikka ne olisivat iso osa mun elämää niin jostain syystä en kirjoita niistä täällä mitään. Mun elämässä on hyvin paljon muutakin sali, työ, ruoka ja perhe. Nämä toki näyttelevät suurta osaa mun arjessa, mutta mahtuu siihen paljon muutakin. Mä olen viettänyt lapsuuteni keskellä metsää ja rakastan luontoa ja eläimiä todella paljon. En voisi kuvitella elämää ilman lemmikkejä ja poden tälläkin hetkellä kroonista koira- ja akvaariokuumetta. Harmittaa kun möin meidän akvaarion Helsinkiin muuton yhteydessä. Vielä joku päivä hankin meille uuden 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Meidän koti alkaa muistuttaa kohta viidakkoa. Rakastan huonekasveja sekä kukkia yli kaiken ja joka nurkalla meillä kököttää joku rehu. Ei ihmekään, että koti tuntuu täydeltä! Näin kevään kynnyksellä rehut alkavat lisääntyä, kun alan kasvattelemaan hyötykasveja siemenistä. Ainakin tomaattia ja kesäkurpitsaa täytyy laittaa. Ja chilejä! Haaveilen kasvivalosta, jonka avulla saisin kasvit helposti kasvamaan. Joka kevät laitan kasveja yhtä innolla kasvamaan ja muutaman viikon päästä vannon etten koskaan enää kasvata mitään. On niissä sen verran tekemistä!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Lueskelin yksi päivä töissä ruokiksella Kotivinkkiä. Siinä oli suuri juttu mehikasveista ja siitä se ajatus sitten lähti. Oon jo pitkään suunnitellut hankkivani kotiin mehikasveista,  koska ne eivät vaadi kovin monimutkaista saati tähtitieteellisen tarkkaa hoitoa. Riittävästi valoa ja silloin tällöin kastelu riittää. Kuulemma mieluummin pikkuisen vettä kerran viikkoon kuin isosti kerran kuussa. Ensimmäinen ohje on kukkakauppialtaa, jälkimmäinen kauppojen hoito-ohjeista. Taidan tässä tapauksessa uskoa kukkakauppiasta! Ostin ensin lähikaupasta rahapuun ja sen jälkeen duunin läheltä superhyvästä Kaivokukasta mehiruusukkeen ja korallikaktuksen. Tästä alkaa mun opiskelu mehikasveista! Kotivinkin juttu vakuutti mut siitä ettei nämä kasvit kuole ihan helpolla ja ne ovat mielettömän kauniita oikeanlaisissa ruukuissa. Nyt alkoikin kivojen ruukkujen metsästys!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Mehikasvien lisäksi mulla on neljä orkideaa, joista viimeisimmän sain meidän lähikaupasta ilmaiseksi, kun he luulivat sen kuolleen. Mun hellässä huomassa kukka tuntuu virkoavan entiseen loistoonsa. Miehen vaarilta olen saanut kaksi kliiviaa, joiden ikää ei edes tiedetä, mutta todella vanhoja ovat! Olkkarissa oleilee kliivioiden lisäksi kaksi joulukaktusta, hovikaktus, halloweeniksi hankittu tulilatva, Ikeasta muutamalla eurolla vuosia sitten ostettu ficus, pari kultaköynnöstä, palmuvehka sekä yli 10 vuotta mun matkassa kulkenut liuskelehtiaralia. Makkarissa asustaa anopilta saatu anopinkieli sekä pieni puikkoanopinkieli. Keittiössä meillä on kolme orkideaa, avocadopuu, naga morich chili, Minttu, mun salaattiviljelmät sekä flamingokukka. Kylppärissä valtaa pitää yksi henkihieverissä oleva orkidea. Onhan näitä huollettavia jonkun verran 😀 Mua kutsutaan varmaan sit vanhana mummona hulluksi kukka- ja kissamummoksi!

Onko teillä paljon kasveja kotona?

Jos Kotivinkki lehtenä kiinnostaa niin mun blogin lukijana voit nyt tilata 6 nroa 19,90 € (norm. 36,90 €) + lahjaksi saat Ivana Helsinki Lankasydän-kosmetiikkalaukun! Tilata voi täältä. Muista käyttää koodia jonna1983 saadaksesi alennuksen 😉

Parasta just nyt

Sain Annalta ja Patulta haasteen pohtia mikä mun elämässä on parasta just. Aloin miettimään asiaa enkä keksinyt pitkään aikaan yhtäkään asiaa. En sitten niin yhtään! Tajusin, että olen viime päivinä vain päivitellyt niitä elämän huonoja asioita ja niitä on nyt riittänytkin: kotona jyllännyt vatsatauti, ongelmat peukalon kanssa, kiire ja stressi töissä, sotkua kotona. Niitä normaaleja arjen ongelmia. Sit aloin miettiä, että pakkohan tässä elämässä on jotain hyviäkin puolia löytyä, ne täytyy vaan kaivaa esiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulevat pyhät ja loma

Me lähdetään tytön kanssa torstaina junalla kohti Kuopioo. Mennään pääsiäiseksi siskon tykö ja käydään samalla moikkaamassa myös mun porukoita, jotka asuvat samalla suunnalla, eri osoitteissa tosin. Ihanaa päästä välillä ihan muihin ympyröihin ja nähdä mulle rakkaita ihmisiä. Tehdään hyvää ruokaa ja ollaan vaan. Huhtikuun lopussa mulla on tulossa mun ”talviloma” eli lomailen viikon verran. Tahtoisin kovasti matkustaa jonnekin lämpöiseen, mutta rahatilanne ei ehkä tällä hetkellä sitä salli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oma perhe

Olen joka päivä kiitollinen, että olen saanut itselleni ihanan miehen ja suloisen tyttären. Miehen mukana olen saanut elämääni loistavat appivanhemmat sekä kälyn ja hänen perheensä. Mulla itelläni on todella pieni suku, joten oli hienoa saada lisää ”sukua”. Välillä haaveilen toisesta lapsesta, mutta vielä se ei taida olla ajankohtaista. Riittää tekemistä tuon yhden hulivilinkin kanssa ihan riittävästi! Tyttö alkaa olla jo siinä iässä, että hänen kanssaan voi puuhastella yhtä sun toista ja keskustellakin asioista. Elämä helpottuu tällä saralla koko ajan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harrastukset

Olen onnellinen, että oon pikkukremppoja lukuunottamatta säilynyt suht terveenä ja saanut treenata säännöllisesti. Saan haastaa itseäni treeneissä joka päivä ja oppia koko ajan uutta. Siitä, että pääsen säännöllisesti treenaamaan, täytyy kiittää omaa elämäntilannetta ja miestä, jotka mahdollistavat kotoa irtautumisen pariksi tunniksi. Ihan huippua on myös se, että olen löytänyt elämääni ruokaharrastuksen eli kokkauksen ja leipomisen. En ole aina ollut kiinnostunut keittiöpuuhista enkä esim. miehen kanssa tavatessa osannut laittaa muuta kuin riisiä ja kanaa. Ja siitäkin puuttui aika usein mausteet 😀 Blogi on myös mun rakas harrastus ja sen pystyssä pysymisestä saan kiittää paljolti teitä lukijoita. Ihan mahtavaa miten paljon jaksatte kommentoida ja antaa neuvoa. Arvostan sitä paljon ja niiden avulla jaksankin palata blogin ääreen päivittäin. Tykkään kirjoittaa ja tykkään kuvata, joten erittäin mieluisaa puuhaa tämä minulle on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Työ

Töissä kaikki hyvin. Olen löytänyt erittäin sopivan ammatin sekä työpaikan itselleni. Saan tehdä töitä ihmisten parissa päivittäin ja osaan hoitaa hommani hyvin. Vaikka työni on hyvin rutinoitunutta niin jokainen päivä on kuitenkin erilainen. Olen erittäin tyytyväinen työnkuvaani juuri nyt. En todellakaan havittele mitään esimies-asemaa, koska en koe sen olevan minua varten. Seuraavat pari kuukautta tulevat olemaan hieman kiireisempiä ja stressaavampia, mutta uskon selviäväni niistäkin ajoista kun vaan jaksan keskittyä hommiini. Saan olla mukana projektissa, jossa kehitetään ja parannetaan nimenomaan mun (ja vähän muidenkin) työoloja ja nämä muutokset tulevat vaatimaan ylimääräistä aikaa ja koulutusta. Uskon, että lopussa kiitos seisoo 🙂

Elämä yleensä

Kaiken kaikkiaan elämä on aika mallillaan just nyt. Rennolla meiningillä eteenpäin. Turha sressata tulevista saati menneistä. Kaikesta kyllä selviää ja jokainen mahdollinen vastoinkäyminen kehittää jollain tavalla. Meillä on oma asunto (+asuntolaina), hyvät työpaikat ja ollaan terveitä. Mitäpä tässä valittamaan?

Noin! Johan niitä hyviäkin asioita löytyi, kun aloin syvällisemmin asiaa pohtimaan eikä ollut loppujen lopuksi edes vaikeaa 🙂 Mikä sun mielestä on parasta just nyt?

Kuvitukset viime viikonlopulta: lettukestejä ja vähän karamellejä, aamukahvi uudesta Tanssi-mukista ja LPS leikkejä tytön kanssa 🙂