Viikon 20 ruokapäiväkirja – Raakakakkua ja maksalaatikkoa

Viikon 20 ruokapäiväkirja julki olkaapa hyvät! Viikko on taas vierähtänyt ja on aika katsoa mitä tämä mimmi on suuhunsa laittanut. Viime viikosta mieleen on jäänyt a-lehdillä pidetty koulutus ja siellä ihanat Greenstreetin raakakakut sekä maksalaatikko, jota ostin pitkästä aikaa ja sitä söinkin sitten useampana päivänä! Herkuton toukokuu on pitänyt eikä se tuota enää mitään ongelmia. Mitään herkkuja ei tee enää edes mieli. Raakakakut sallin itselleni ja kyllähän ne lauantaina hyvältä maistuivat! Mun suosikki Greenstreetin raakakakuista on ehdottomasti minttusuklaa ja onneksi juuri sitä oli tarjolla, nam! Muuten tässä onkin menty varsin tasaista arkea ja ruokarintamallakin porskuteltu normaaliin tahtiin.

viikon 20 ruokapäiväkirja

Viikon 20 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää kinkulla, salaatilla, kurkulla ja juustolla, turkkilaista jogurttia marjoilla + teetä

9.00 Teetä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

11.00 anopin tekemää bataatti-chilikeittoa

15.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

18.30 kana-pistaasi-ricottapastaa ja porkkanoita

21.00 kaurasuklaavanukasta puolet (tästä tulossa resepti!)

TIISTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä, puolikas kaurasuklaavanukas + teetä

9.00 teetä

11.00 kana-cesarsalaatti

14.15 riisikakkuja ja banaania

17-18 treeni: takakyykky ja negatiiviset leuat (video)

palkkari (Fastin lakritsipotskua + kreatiinia)

19.45 iso satsi kanapastaa, parsakaalia ja fetajuustoa

KESKIVIIKKO

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia ja mustaviinimarjoja + teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja pieni pala patonkia

13.00 teetä

16.00 appelsiini ja Nutisalin yogurttisekoitusta

19.00 maksalaatikkoa ja porkkanoita

21.00 Ehrmannin vaniljapudding

TORSTAI

viikon 20 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia marjoilla + teetä

9.00 teetä

11.00 maksalaatikkoa ja vihanneksia

14.15 riisikakkuja ja banaania

18.45 maksalaatikkoa, vihanneksia ja kauraleipää päällisillä

21.00 Ehrmannin minttusuklaapudding

PERJANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kana-cesarsalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja yksi gluteeniton näkkäri

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: maastaveto, tempausveto, tempaus, pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

19.00 spagetti ja jauhelihakastiketta, tomaattia ja punajuurisalaattia

21.00 mysliä, suklaapuddingia ja mansikoita

LAUANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja8.00 kauraleipää päällisillä + teetä

11.15 A-lehdillä kanaa, lohta, erilaisia salaatteja, sämpylää, porkkanamehua ja alkoholiton drinkki

13.00 kaksi palaa raakakakkua ja teetä

15.00 Froosh smoothie

19.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.30 kaksi palaa reissaria päällisillä

SUNNUNTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, omenaa ja teetä

12.00 banaani

14.00 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

16-17.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

palkkari ja kävely kotiin

18.30 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.15 mysliä, suklaapuddingia, viiniryppäleitä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

Mun teki viime viikolla ihan hirveästi mieli maksalaatikkoa sekä punajuurisalaattia, joten niitähän piti sitten ostaa. Maksalaatikkoa kannoin kotiin kaksi lootaa, koska halusin sitä myös seuraavana päivänä töihin eikä yksi loota riitä yhtään mihinkään 😀 Mun uusi iltapalasuosikki on Paulúnsin mysli sekoitettuna Ehrmannin protskuvanukkaaseen ja siihen ehkä vielä jotain hedelmää sekä Nutisalin yogurttisekoitusta, niin namia! Syön tuota komboa varmasti taas kyllästymiseen asti. Pitäisi muuten jotain lisätä treenipäivien välipalalle, koska välillä tuntuu ettei viisi riisikakkua ja banaani riitä mihinkään, vaikka niistäkin jo ihan kivasti tulee hiilaria. Ehdotuksia? Puuro on vähän turhan raskas ennen treeniä.

Miltäs näytti viikon 20 ruokapäiväkirja?

Irti herkkuhimoista – viikon 19 ruokapäiväkirja

Perinteinen keskiviikko ja käydään läpi viikon 19 ruokapäiväkirja sekä fiiliksiä sen osalta. Kaksi viikkoa on tarvittu siihen ettei viikonlopun kynnyksellä herkkuhammas ala ilmoitella olemassa olostaan. Viime viikonloppu oli huomattavasti helpompi kuin sitä edellinen. Puhuttiin juuri miehen kanssa miten jännää on kun ihan tavallinen ruoka maistuu mielettömän hyvältä eikä kroppa mieli oikeasti enää halaja karkkia, leivoksia ja muuta mättöä. Tehtiin lauantaina gluteenittomasti leivitettyjä broilereita ja huokailtiin kumpikin onnesta lautastemme edessä. Tähän fiilikseen jää helposti koukkuun ja mietin jo etten lähde herkkujen tielle enää ollenkaan. Tätä en kyllä mene lupaamaan käsi raamatulla, mutta tämän hetkinen olotila on miljoona kertaa parempi kuin kunnon sokerimätön jälkeinen aamu…Normaalisti en kauheasti vaa´alla ramppaa enkä siihen kannusta, mutta nyt kävin tsekkaamassa lukemat silkasta mielenkiinnosta. Herkuista kieltäytyminen kahden viikon ajan on pudottanut myös vaakalukemaa parin kilon verran! Tämä taas tarkoittaa sitä, että oikeaa ruokaa saa lisätä ihan reilulla kädellä 😉

Tältä näyttää viikon 19 ruokapäiväkirja.

MAANANTAI

Töissä 7.30-15

5.20 Linssi-bataattisämpylä juustolla ja kurkulla, protskujuoma ja teetä

11.15 kanasalaatti, jossa vihanneksia reilusti + viinirypäleitä

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17 crossfit-treeni

kävely kotiin + palkkari

18.45 makaronilaatikkoa ja vihanneksia

21.00 appelsiini ja linssi-bataattisämpylän puolikas lohella

TIISTAI

Töissä 7.30-15

5.20 ruisleipää lohella, tomaattia ja teetä

9.00 teetä ja Delight raakapatukka

11.15 salaattia, jossa paljon vihanneksia, viinirypäleitä, fetaa ja lohta

14.15 riisikakkuja ja banaania

16.17.30 treeni: kyykky, penkki ja negatiiviset leuat

kävely kotiin + palkkari

19.00 makaronilaatikkoa ja parsakaalia

21.00 mysliä ja protskuvanukas

KESKIVIIKKO

Töissä 10-18

7.15 kauraleipää, juustoa ja paistettuja munia, omenaa ja teetä

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

16.00 riisikakkuja ja avocadoa

18.45 makaronilaatikkoa ja parsakaalia

21.00 mysliä ja suklaista protskuvanukasta

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä, mandariinia ja teetä

9.00 teetä ja Delightin raakapatukka

11.15 kaksi kanawrappia

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: mave, tempausveto, raakaveto ja yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

18.30 pannulla paistettua makaronilaatikkoa, fetaa ja parsakaalia

21.00 mysliä ja vaniljaprotskuvanukasta

PERJANTAI

Töissä 7.30-15

Ei treeniä!

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kana-cesarsalaatti + raejuustoa

16.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla

18.30 itse tehtyjä pinaattilettuja tomaatti-kevätsipuli-fetatäytteellä

21.00 mysliä & Alpron kookosjogurttia

LAUANTAI

9.30 kaksi kauraciabattaa juustolla ja paistetulla munalla

11.30-13 treeni valmentajan kanssa: paaaljon tempausta!

14.00 pinaattilettuja ja pari leipää päällisillä

17.00 mysliä ja Alpron kookosjogurttia

19.30 riisiä, polentalla leivitettyä kanaa ja kreikkalaistyylinen salaatti

21.30 proteiinifluff

Lauantain koko ruokapäiväkirjan aterioiden valmistuksineen löydät videona täältä.

SUNNUNTAI

9.30 kaksi kauraciabattaa juustolla ja paistetulla munalla + teetä

13.30 perunaa, lihakastiketta ja salaattia

14.30 teetä

15.30-17 treeniä: etukyykkyä, mave pukeilta ja hyvää huomenta

18.45 kana-pistaasipähkinä-ricottapastaa

21.00 suklaaprotskuvanukas + omenaa

Mä hurhadin viime viikolla täysin pannulla höyrytettyyn parsakaaliin ja söin sitä todella monena päivänä! Höyrytän siis parsakaalin tilkassa vettä pannulla ja loppuvaiheessa nakkaan makaronilaatikot/pastat sinne perään ja lorautan vähän öljyä. Hitsi vie miten hyvää! Toinen mihin koukutuin jollain tapaa on mysli yhdistettynä protskuvanukkaaseen. Olen ostanut nyt vain Ehrmannin vanukkaita ja suklaa on niistä ehdottomasti mun valinta. Minttusuklaata en ole vielä nähnyt missään, mutta sellainenkin on kuulemma valikoimissa. Keskiviikkoa ja sunnuntai on mulla sellaisia päiviä jolloin syön selkeästi vähemmän ihan vain päivän rytmityksen vuoksi. Niihin päiviin voisi yrittää keksiä vielä jonkun aterian….

Miltäs näytti viikon 19 ruokapäiväkirja?

Varsin siistiä syömistä – Viikon 18 ruokapäiväkirja

Taas pukkaa ruokajuttuja ja luvassa on viikon 18 ruokapäiväkirja! Viime viikolla tosiaan alkoi mun herkuton toukokuu, josta olen jauhanut varmaan jo kyllästymiseen asti. Mulla on ollut paha tapa napsia töissäkin herkkuja, jos niitä on ollut tarjolla, mutta nyt olen saanut pidettyä näppini niistäkin erossa. Homma on rullannut aika iisisti eikä ole ollut mitään normaaleja mielitekoja. Paitsi eilen kun mies toi monta pussia tuoreita lakuja töistä kotiin. Silloin itkin sisäisesti ihan vain pikkasen, koska rakastan lakuja! On ollut jännä huomata miten viime päivien aikana ruoka on alkanut maistua ihan erilaiselta. Ehkä vieläkin paremmalta kuin ennen! Aamupalalta munat ovat jääneet nyt vähemmälle ja olen taas siirtynyt leipäaamiaiseen. Syy on ehkä semikyllästyminen sekä joka aamuinen järkyttävä nälkä ja hiilarin himo. Lounaan yritän edelleen syödä mahdollisimman vähillä hiilareilla, koska niistä seuraa aina kauhea iltapäivän väsymys ja tässä työssä se ei ole hyvä juttu ollenkaan. Eikä se ole mukavaa muutenkaan. Näin sitä mennään sykleissä ja hyvin fiilispohjalta. Aamupalalle pitäisi lisätä ehdottomasti jotain, mutta en tiedä mitä. Ehkä smoothie olisi hyvä lisä?

Tältä näyttää viikon 18 ruokapäiväkirja.

MAANANTAI

Vappupäivä. Ei treenejä. Vain kotona puuhastelua koko päivä!

9.45 kauraleipää, juustoa, paistettua kananmunaa ja teetä

13.30 puuroa, omenaa ja maapähkinävoita

17.30 itse tehtyä jauhelihakeittoa kaksi lautasellista

20.45 pari bataatti-linssisämpylän puolikasta päällisillä ja protskuvanukas

TIISTAI

Töissä 7.30-15.30, ei treeniä

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä

11.00 jauhelihakeittoa ja porkkanoita

14.15 riisikakkuja ja banaania

15.30-17 treeni: kyykky, penkki ja negatiiviset leuat

18.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

21.00 Linssi-bataattisämpylä päällisillä

KESKIVIIKKO

Töissä 10-18

7.00 pari leipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

15.30 jauhelihakeiton loppu riisillä

19.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

21.00 iso pala raakakakkua

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.20 ruisleipää päällisillä, vuohenmaitojogurtti ja teetä

11.00 jauhelihakeitto ja porkkanaa

14.15 puuroa ja marjoja

hieronnassa 16-17

18.45 riisiä, vihanneksia ja broilerinjauhelihapihvejä

21.00 annos puuroa ja marjoja

PERJANTAI

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

11.30 Kokkikartanon kinkku-ananaspastaa, porkkanaa ja perotskuvanukas

14.15 puuroa, banaania ja pähkinöitä

16.15-17.45 Treeni: mave, tempausveto, raakatempaus ja yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin ja palkkari

19.oo riisiä, broiskunjauhelihapihvejä ja vihanneksia

21.30 kauraleipää juustolla ja broiskunj.lihapihvillä

LAUANTAI

9.30 kauraleipää päällisillä + teetä

13.30 kana-fetasalaattia

16.45 mysliä ja mehukeittoa

19.00 itse tehtyä vähän terveellisempää pizzaa

21.00 pari suklaa-appelsiinipalleroa

SUNNUNTAI

8.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

11.30 eilisen kanasalaattia

13.30 mysliä, omenaa ja kauramaitoa

15-16.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

17.45 kanaa, riisiä, tomaattia ja leipä päällisillä

20.30 annos juuri tehtyä makaronilaatikkoa

Meillä oli viime viikolla niin kiireisiä päiviä töissä etten päässyt ollenkaan mun klo 9 välipalalle. Ruokailuväli venyi aivan liian pitkäksi ja mulla oli jumalaton nälkä kun pääsin lounaalle. Teki mieli syödä muidenkin eväät omien lisäksi! Viikonloppu meni siististi eikä tehnyt edes tiukkaa. Jännää ettei tehnyt yhtään herkkuja mieli! Kun on paljon puuhaa koko päivän aikana niin ei edes ehdi miettimän, että jotain ”puuttuu”. Tehtiin lauantai-iltana kuitenkin pizzaa, mutta ei millään kauhealla juustokuorrutteella. Pohjat ovat Pågenin valmiita pizzapohjia ja täytteeksi laitettiin mausteista jauheliha-tomaattikastiketta, fetajuustoa tuoretta tomaattia. Todella hyvää! Noita voisi tehdä toistekin.

Tykkään kokkailla ja tehdä uusia juttuja ja siksi mulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että saan testailla uusia juttuja varsinkin viikonloppuisin. Nyt pitäisikin sitten keksiä mitä tekisin äitienpäiväksi? Täytyy alkaa ihan tosissaan miettimään ja tutkailemaan jo tallennettuja reseptejä. Joku sokeriton juttuhan se on tehtävä, mutta mitä….Kerro ihmeessä jos sulla on ideoita!

Lauantailta kuvasin videonkin koko sen päivän ruokalistan. Jos olet missannut videon, löydät sen täältä.

Miltäs viikon 18 ruokapäiväkirja näyttää? Onko eroa jo aiemmin julkaistuihin?

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

*Sisältää mainoslinkkejä

Happy milkshake -lautanen täältä*
Instagramin puolella tuli hyvää keskustelua herkuttelusta ja herkuttomuudesta. Näinhän se on, että jokainen ymmärtää se eri tavalla. Toiselle herkuttomuus tarkoittaa sitä ettei mitään ylimääräistä syödä normaalin ruuan sijaan. Toisille se on pelkästään sokerista kieltäytymistä ja toiset saattavat sallia esimerkiksi jäätelön. Kuka mitenkin sen oman ajattelumallinsa mukaan asettaa. Koko idea herkuttomaan toukokuuhun lähti mieheltä ja minä olin heti mukana. Meidän tarkoituksen on vältellä nimenomaan valkoista sokeria ja kaikki jumalattoman rasvaiset roskaruuat ovat myös kiellettyjen listalla. Emme syö mitään minkä koemme epäterveelliseksi. Hän ei syö myöskään protskupatukoita, mutta itse taas sallin ne täysin. Syön myös sokerittomia herkkuja, kuten raakakakkuja ja kaikkea missä ei ole käytetty valkoista sokeria. Tiedän, että keho reagoi samalla tavalla oli kyse mistä sokerista tahansa, mutta se ei ole mulla se pointti. Raja piti vetää johonkin ja minulla se on valkoisen sokerin käyttö. Sinulla asia saattaisi olla toisin!

Olen itse vetänyt kaikenlaista sokerimättöä nyt todella pitkän aikaa ja huomannut, että määrät vain kasvavat viikko viikolta. Mikään ei tunnu olevan tarpeeksi ja kokonainen karkkipussi heilahtaa nasuun ihan sormia napsauttamalla. Joka perjantai alan miettimään mitä hyvää söisin lauantaina. Olo sunnuntaina on myös todella väsynyt ja herään turvoksissa ja kauheaan janoon. Näistä haluan eroon. Herkuttoman toukokuun ideana on myös kokeilla uusia, hieman terveellisempiä, reseptejä ja opetella myös lauantaisin syömään ennemmin oikeaa ruokaa kuin mättämään vain kourakaupalla herkkuja. Onnistui ainakin viime viikonloppuna! Olin miettinyt tekeväni ainakin banskulettuja ja banskujädeä, mutta söinkin niin paljon oikeaa ruokaa ettei tehnyt muuta enää mieli. Pari suklaa-appelsiinipalleroa (raaka) maistoin, mutta siinä kaikki. Tehtiin illalla pizzaa, mutta jätettiin perinteiset juustokuorrutteet laittamatta. Ei ollut huono noinkaan!

Alla video mun herkuttoman toukokuun ensimmäisestä herkuttomasta lauantaista! Muistakaahan klikata itsenne videon kautta youtubeen ja tilata kanavaa 😉

Miten sinä käsität herkuttomuuden?

Herkuton toukokuu

Mies ehdotti viime viikon sunnuntaina, että pidetäänkö ihan vaihtelun vuoksi herkuton toukokuu? Eipä tarvinnut minua ylipuhua, koska ainahan minä lähden tällaisiin mukaan ja kun mies on vielä samassa veneessä niin mikäs siinä! Olen huomannut, että perjantai-iltana sitä alkaa viimeistään miettimään mitä hyvää söisi viikonloppuna. Jäätelöä pitää olla ainakin ja yleensä ainakin yksi ruuista on jokin epäterveellisempi vaihtoehto, joskus kaksikin.

Mietin alkuun, että tämähän on ihan pala kakkua, mutta selkeästi mieli halajaa tänään herkkuja. Ehkä homma on enemmän päästä kiinni kuin mistään muusta tai sitten kroppa tahtoo viikottaisen sokeriannoksensa. Olen kuitenkin päättänyt pitää pääni ja mennä tällä linjalla. Aamulla söin perusleipäset teen kanssa ennen fyssaria ja lounaaksi tein kana-fetasalaattia. Illalla tehdään kuulemma pizzaa, mutta terveellisemmillä täytteillä. Juustokuorrutukset jäävät siis pois tällä kertaa.

Käytiin alkuviikosta keskustelua mikä on herkuttelua ja mikä ei. Mitä saa syödä ja mitä ei. Pääsyttiin siihen, että kaikki hampurilaiset ym mätöt jää pois, samoin sokeripitoiset asiat. Hei hei jädet ja karkit siis! Seuraavaksi aloin miettiä mitä sitten voisin tehdä, koska kyllähän lauantaina ainakin pitää jotain spessua olla! Sen pitää olla terveellistä, mutta kuitenkin ”herkkua”. Niinpä tein äsken jääkaappiin odottamaan suklaa-appelsiinitryffeleitä ja illalla voisin tehdä myös banskujädeä jos siltä tuntuu. Tää koko projekti tuntuu oikeastaan aika mielenkiintoiselta! Hyvä välillä vähän herätellä kroppaa ja itseään ja päästä joka viikkoisista mielihaluista eroon.

Sen unohdin tosin varmistaa, että lasketaanko tumma suklaa herkuksi….? Oletteko te pitäneet aika ajoin herkuttomia kausia?

Helppo ja täyttävä protskulettu

Näin herkuttomat toukokuun kunniaksi jaan teille heti alkuun ohjeen todella helppoon ja täyttävään protskulettuun! Teen itse normaalisti aina banskulettuja, mutta tämä protskuletun ohje on miehen käsialaa. Hän teki näitä yhtenä iltapäivänä mökillä ja palasen maistettuani totesin, että täytynee tehdä saman tien itselleni omat letut. Nämä protskuletut ovat huomattavasti tuhdimpaa ja täyttävämpää tavaraa kuin perinteiset banskuletut ja näissä on speksitkin aika hyvin kohdallaan! Näillä voi hyvillä mielin korvata normiaterian ja makua sekä koostumusta voi varioida loputtomiin. Luulenpa että herkuttoman toukokuun aikana näitä tulee paisteltua melko usein…

Herkuttomasta toukokuusta tulossa lähiaikoina ihan oma postauksensa!

Helppo ja täyttävä protskulettu (2-3 kpl paksuudesta riippuen)

  • noin 0,5 l  kananmunan valkuaisia
  • 1 banaani
  • 2,5-4 dl kaurahiutaleita (jos haluat tuhdimpaa, laita lähemmäs 4)
  • kanelia ja suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Paista yksi lettu kerrallaan. Letuista tulee pannun kokoisia. Paista letut voissa miedolla lämmöllä (palavat helposti!) pari kolme minuuttia per puoli. Nautiskele marjojen tai jos oikein hurjaksi alat, niin nutellan, kanssa!