Töhnämunat pois vyötäröltä – Vatsatreeni kotona!

*Sisältää mainoslinkkejä

töhnämunat pois vyötäröltä

Nyt töhnämunat pois vyötäröltä ja treenien kimppuun. Täytyy sanoa, että olen paukutellut pääsiäisen seutuun kohtuullisen hyviä treenejä. Uskon, että se on runsaamman syömisen ansiota ihan täysin. Kaloreita on tullut mätettyä nassuun viime päivinä ihan kohtuullisesti ja se on näkynyt salin puolella varsin positiivisina viboina. Ensi viikko vedetään taas pikkasen tiukemmin ja työvuoroista johtuen teen enemmän myös kotitreenejä. Tulen kuvaamaan niitä myös tänne blogiin sekä tuben puolella, joten stay tuned!

Mä suorastaan vihaan vatsojen treenaamista. Ne on pohkeiden ohella ehdottomasti ärsyttävin lihasryhmä treenata, mutta esimerkiksi kyykyn ja maastavetojen kannalta erittäin tärkeitä pitää ohjelmassa. En itse treenaa vatsoja sixpackin toivossa, vaan parantaakseni kyykky- ja mavetuloksia. Niissä kun tarvitaan vahvaa ja tiukkaa keskivartalon pitoa. Yritän vaihdella vatsaliikkeitä koko ajan, koska kyllästyn tekemään samoja liikkeitä todella helposti. Teen vatsaliikkeet pääasiassa ilman painoja, mutta silloin tällöin sisällytän treeniin myös jonkin painoilla tehtävän version, kuten köydellä tehtävät taljavatsat tai kierrot kahvakuulalla. En tosin edes muista koska olisin noita kahta viimeksi tehnyt. Siitä on aikaa!

Tämän postauksen vatsatreenin tein muutama päivä sitten kotona, koska ”mystisesti unohdin” treenata vatsat salilla. Edellisestä vatsatreenistä oli kulunut aikaa ainakin kolme viikkoa, joten oli vähän pakkokin jo ottaa itseään niskasta kiinni. Tykkään tehdä vatsatreenit kiertoharjoitteluna eli teen ensin kaikki liikkeet putkeen, pidän tauon ja teen taas kaikki liikkeet putkeen. 3-4 kierrosta on varsin passeli tappamaan mun olemattomat vatsalihakset!

Tässäpä liikkeet. Tee siis jokaista liikettä 10-15 toistoa, kaikki liikkeet putkeen, pidä minuutin tauko ja tee koko setti uudestaan. Tee 3-4 kierrosta. You´re done!

Ps. pahoittelen kauheaa rytökasaa kuvissa. Kun inspiraatio iskee, ei ole aikaa siivota kuvia varten!

Jalkojen nostot maaten

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene lattialle selin makuulla ja aseta kädet molemmin puolin pakaroiden yläosan alle. Näin saat tuettua alaselkää koko liikkeen ajan. Pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Nosta jalat suorana yhdessä ylös ja lähde laskemaan niitä hitaasti alas. Älä laske jalkoja lattiaan asti, vaan jätä noin 10 cm irti lattiasta. Lähde alhaalta nostamaan jalkoja hitaasti ylös alavatsalla puristaen. Muista hengittää!

Istumaannousu kädet suorina

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene selinmakuulle jalat koukussa ja pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Laita kädet reisille. Nosta itsesi ylös vatsalihaksilla puristaen. Kädet pysyvät suorina koko liikkeen ajan. Tämän liikkeen voi tehdä myös lisäpainon kanssa, mutta nosta painoa yläasennossa kohti kattoa. Hapottaa kivasti myös olkapäissä! Laske itsesi hitaasti vatsoilla jarruttaen alas ja toista liike. Muista hengittää!

Jalkojennostot vol 2

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Tässä hieman erilainen versio jalkojennostosta. Mene selinmakuulle ja laske jalat lattiaan. Nosta lavat irti lattiasta vatsoilla puristaen ja pidä alaselkä koko ajan lattiassa kiinni. Lähde nostamaan ja laskemaan jalkoja suorana hitaasti koko ajan vatsoilla työskennellen. Muista hengittää!

Sivulankku

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene kylkimakuulle ja asetu toisen käden kyynernojaan niin, että kyynärpää tulee olkapään alle. Laita jalat päällekkäin ja katso että olet suorassa linjassa. Lähde nostamaan ja laskemaan lantiota hitaasti ylös kohti kattoa ja laske alas kohti lattiaa. Pysäytä hetkeksi aina yläasennossa. Pitäisi tuntua alemmassa kyljessä. Mielestäni tämä on huomattavasti parempi liike kyljelle kuin iänikuiset sivutaivutukset! Muista hengittää myös tässä liikkeessä.

Sitten ei muuta kuin treenaamaan töhnämunat pois vyötäröltä! Tehosi varsin hyvin ainakin meikäläiseen ja vatsat oli pari päivää melkoisen hellänä. Ehkä mäkin innostun vielä joku päivä treenaamaan vatsoja ihan ilman suurempaa pakottamista 😀

Treenaatteko te usein vatsoja ja mikä on sun suosikkiliike? Ideoita otetaan vastaan!

Pss. Sportamorella vielä tänään kengistä -25%, kun summa ylittää 79 euroa! Tsekkaa valikoima ja tarkemmat ohjeet täältä.

Edellinen postaus: viikon 12 ruokapäiväkirja – muutoksia aamupalaan

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Päivän liikevinkki pakaroille

Processed with VSCO with c2 preset

Mä olen ihan koukussa kehonpainotreeneihin. Toki hinku kunnon salitreeneihin on kova, mutta koska niitä en pysty vielä tekemään niin olen huomannut, että pelkällä kehonpainolla voi saada todella hyviä treenejä aikaiseksi! Ajattelin jakaa näitä havaitsemiani superhyviä ja tehokkaita liikkeitä tänne blogiinkin, jotta tekin pääsette tekemään niitä treeneissänne. Kelpaisko tällainen diili?

Mä olen aloittanut varsinaisen pakaroiden treenaamisen vasta nyt toipuessani leikkauksesta ja vähän ennen sitäkin taisin jotain eristettyjä liikkeitä tehdä. Sitä aikaisemmin mun pakarat ovat treenautuneet kyykkäämällä. Voi kun pääsisikin jo kyykkäämään! Mutta koska vielä en kykene niin pysyttelen näissä kehonpainotreeneissä ja myöhemmin tulen soveltamaan näitä salitreeneissä. Huomaattekos, suunnitelmat on valmiina! Vain toteutus puuttuu 😀 Mutta tämän päivän liikevinkkiin.

Timanttinostot pakaralle

Processed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetMene lattialle makaamaan vatsalleen ja tue otsa käsiin niin, että niska pysyy suorana koko liikkeen ajan. Vie polvia sivuille ja paina jalkaterät (ei kantapäitä!) yhteen niin, että jalat muodostavat timantin muotoisen kuvion. Jännitä pakarat ja nosta reisiä irti maasta. Purista yläasennossa 4-5 sekuntia, laske alas, mutta älä lepää pitkään. Tee 15-20 toistoa! Tuntuu myös takareisissä.

Testatkaa ja kertokaa ihmeessä mielipiteenne! Haluaisitteko tällaisia vinkkejä jatkossakin? Pikku hiljaa voisin alkaa taas kuvailemaan treenivideoitakin 😉

Ps. Instassa toinen hyvä liikevinkki videona! Löydät minut sieltä nimimerkillä jonnam1983.

Total abs – koko vatsan treeni! (sis. ultimaattinen treenivideo)

Processed with VSCO with a6 preset

Sis. mainoslinkin. Hei te kaikki kesävatsasta ja muutoinkin vahvemmasta keskivartalosta haaveilevat! Tässä olisi taas kivan tiukka vatsatreeni tarjolla  videoineen päivineen 😉 Tällä kertaa treenataan koko vatsaa ja ainakin itse tykkäsin näistä liikkeistä hurjan paljon. Tein treenin meidän kylpylämatkalla Holiday club Saimaalla ja se jäikin koko reissun ja loman ainoaksi lihaskuntotreeniksi. Oi että mä rakastan erilaisia vatsatreenejä! Voisin tehdä näitä vaikka joka päivä ja näillä näkymin en kohta mitään muuta pysty tekemäänkään 😀 Jatkoa siis seuraa!

Tsekkaa liikkeet ja ohjeet alla olevasta videosta. Enjoy!

Ps. Ideoita ja ehdotuksia videoiden tekemiseen otetaan aina ilolla vastaan 🙂

Vaatteet:

Toppi: Dcore (täältä)

Housut: Adidas

Pss. Bodyboosterilta saatte nyt -20% kaikista kampanjatuotteista koodilla BBFIT2016. Koodi voimassa toukokuun loppuun asti. Kampanjatuotteisiin pääset tästä.

 Processed with VSCO with a6 preset

20 minuutin olkapäät & käsitreeni kotona

Processed with VSCO with a5 presetViime viikolla tuli sellainen tilanne eteen, että salitreeni vaihtui lennosta kotitreeniin. Meillä on suhteellisen hyvä arsenaali treenivälineitä myös kotona, joten treeni kuin treeni luonnistuu myös näissä neliöissä. Leuanvetotankoa olen toivonut kotiin, mutta sitä on aika hankalaa asentaa meille. Pysyykö sellaiset oven karmeihin kiinnitettävät härvelit hyvin paikoillaan? Välineistä ehkä eniten kaipaisin kotiin levytankoa sekä kunnon käsipainoja. Tuo meidän ainokainen käsipaino on vuodelta nakki ja ruosteessa kuin mikä. Välillä lukot on niin ruosteessa ettei niitä saa kirveelläkään auki 😀 Mennään siis aina niillä painoilla mitkä tankoon on viimeksi onnistuttu laittamaan!

Olkapäiden treenaus on viimeisen vuoden ajan ollut mulla vähän niin ja näin enkä tälläkään kertaa mitään kovin monimutkaista niille kehitellyt. Tykkään hurjan paljon vipariyhdistelmästä olkapäille ja kun niitä tekee riittävän monta sarjaa pidemmillä toistoilla ja hyvällä fiiliksellä niin eipä sitä muuta enää tarvitsekaan. Ojentajille tässä treenissä on kolme liikettä ja hauiksille vain yksi, mutta voit hyvin jättää jonkun ojentajaliikkeen pois ja keksiä sen tilalle hauisliikkeen. Itselläni vain yksi hauisliike, koska tenniskyynerpää ei enempää anna tehdä. Tällaisessa ”kevyempien liikkeiden” kotitreenissä tykkään itse tehdä kaikki liikkeet kiertoharjoitteluna tai supersarjoina jolloin aikaa ei mene kovinkaan paljon, mutta jos tahdot niin voit tehdä jokaista liikettä esimerkiksi 3 sarjaa ja 10-15 toistoa! Varioi mieleiseksesi 😉

Liike 1. Triplaviparit olkapäille

Processed with VSCO with a5 presetVoit tehdä liikkeen seisten tai polviltaan.  Vie käsi painovartalon sivulle suorana. Vedä olkapäätä ryhdikkäästi taaksepäin. Nosta käsi suorana sivulle, pidä hetki ja vie sen jälkeen käsi suorana eteesi. Pidä hetki ja nosta käsi suorana ylöspäin. Pidä hetki ja palaa samaa reittiä hitaasti ja hallitus takaisin. Toista 10-15 kertaa ja tee sama toiselle puolelle.

Liike 2. Dippi penkiltä

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTämän liikkeen voit tehdä jalat maassa (kevyempi versio) tai jalat toisella penkillä (raskaampi versio). Aseta kädet suorana penkillä kuvan osoittamalla tavalla, vedä olkapäät taakse ja pyri pitämään ne siellä koko liikkeen ajan. Lähde laskeutumaan lattiaa kohti niin että kyynerpäät ovat ala-asennossa 90 asteen kulmassa. Työnnä itsesi tästä suorille käsille ojentajilla, ei jaloilla! Pidä katse eteenpäin ja vatsa tiukkana koko liikkeen ajan. Tee 10-15 toistoa.

Liike 3. Keskitetty hauiskääntö

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetVoit tehdä liikkeen seisten tai istuen. Jos teet seisten niin mene pieneen kumaraan (selkä kuitenkin suorana!) ja ota tukea kädellä toisesta reidestä. Aseta toisen käden kyynerpää tukevasti reittä vasten ja anna käden venyä kohti lattiaa. Vedä olkapää ryhdikkäästi taakse ja pidä se siellä koko liikkeen ajan. Nosta käsipainoa kohtirintaa ja purista hetki yläasennossa. Keskity tekemään liike nimenomaan hauiksella. Jos olkapää alkaa työskennellä liikaa, on paino liian suuri! Tee 15 toistoa per käsi.

Liike 4. Punnerrus jalannostolla

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTämän likkeen voit tehdä myös polviltaan. Mene punnerruasentoon kyynerpäät lukittuna, vatsa tiukkana ja pakaroita yhteen puristaen. Laskeudu niin alas kuin suinkin pääset, nosta toinen jalka samaan aikaan suorana ylös ja työnnä itsesi takasiin suorille käsille. Laske jalka alas ja toista. Vaihda joka toistolla jalkaa! Tee 10 toistoa.

Liike 5. Ojentajapunnerrus niskan takaa

Processed with VSCO with a5 presetVoi tehdä liikkeen seisten tai istuen. Nosta käsipaino suoralla kädelle käsi aivan korvan vieressä. Lähde laskemaan paino hitaasti pään taakse kohti toista korvaa. Pysäytä ala-asennossa ja nosta räjähtävästi ylös. Purista ojentajalla hetki yläasennossa. Tee 15 toistoa per puoli!

Koko treenin voit tehdä myös salilla! Oliko liikkeet tuttuja entuudestaan?

Toppi: Taffer

Housut: Reebok

Kello: Garmin

Kesävatsa in progress – treenivideo!

Processed with VSCO with c1 preset

Kukapa meistä ei tahtoisi tepastella bikineissä vatsapalikat loistaen ja muskelit kiiltäen? Kyllä minä ainakin tahtoisin, mutta se ei ole ainoa syy treenata aktiivisesti vatsoja! Vahva keskivartalo tukee kyykyissä sekä maastavedoissa ja melkeinpä jokaisessa liikkeessä, jota salilla teet.  Myös arkielämän askareet vaativat vahvaa keskivartaloa ja omassa työssäni heikot vatsat tietäisivät kipeytyvää alaselkää. Miljoona hyvää syytä siis treenata vatsoja!

Processed with VSCO with c1 preset
Paita: Nike // Housut: Reebok.

Tämän kertainen treenivideo sisältää viisi erilaista vatsaliikettä. On kevyempää ja vähän raskaampaa ja raskaimmat voi aina keventää. Muista pitää jokaisessa liikkeessä vasta tiukkana ja ajatus treenattavassa lihaksessa. Viimeisissä lankuissa purista pakarat tiukasti yhteen jolloin alaselkä ei lähde notkistumaan. Tein itse liikkeitä minuutin putkeen ja pari kierrosta, tuntui!

Pidemmittä puheitta, pistäkäähän jumpaten!

Ps. Huomasitteko mun karvaiset ystävät juoksentelemassa? 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Tabata kahvakuulatreeni

Processed with VSCO with a6 preset

*Yhteistyössä Gorilla Sports

Minulla oli tänä aamuna iltavuoron ansiosta ruhtinaallisesti aikaa treenata myös kotona. Kotitreeneissä tykkään tehdä paljon liikkeitä kehonpainolla, mutta usein käytän myös apuvälineitä tehostamaan treeniä. Kotoa minulta löytyy kahvakuulia, hiekkasäkki, gymstick sekä käsipainot. Olen aiemmin jumppailut 10 kilon kuulalla, mutta yhteistyön merkeissä sain Gorilla Sportsilta testattavaksi 12 kg kilpakahvakuulan ja samalla myös entistä enemmän tehoja kotitreeniin! Tein tänään tabata tyyppisen setin ja näillä saa kyllä kivasti hien pintaan. Pienien lepotaukojen ansiosta sykkeet eivät nouse ihan tappiin asti, mutta ei näissä koskaan helpolla pääse!

Processed with VSCO with a6 preset

Tabatatreenissä on tarkoitus tehdä tietty ajanjakso (intervalli) työtä ja sitten pidetään pieni lepo, jonka jälkeen siirrytään uuteen liikkeeseen ja taas sama alusta. Työjakson pituuden, samoin kuin levonkin, voi jokainen määrittää itse ja treenin pituutta voi säädellä kierrosten lukumäärällä. Itse tykkään tehdä 20/10 syklillä eli 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia lepoa. Ajan mittaamiseen käytän joko Garminin Forerunneriin asennettua intervelliajastinta tai laitan taustalle soimaan youtubesta jonkin tabatabiisin. Alla oleva on mun ehdoton suosikki! Biisi jää sitten päähän soimaan 😉

Koska en voi tehdä tempauksia ja rinnallevetoja edes kahvakuulalla niin tämänkertainen treeni sisälsi sitten kaikkea muuta!

Liike 1. Goblet squat

PicsArt_02-24-02.47.41

Ota kahvakuula ”väärinpäin” rinnalle, ota hartioiden levyinen asento ja pidä yläselkä mahdollisimman suorana. Jännitä vatsalihakset ja kyykkää niin alas jalkojen väliin kuin pääset ilman, että alaselkä pyöristyy. Toista niin monta kertaa kuin yhden intervallin aikana ehdit.

Liike 2. Punnerrus kahvakuulan päällä

PicsArt_02-24-02.51.45

Laita kahvakuula maahan kyljelleen, kädet kahvakuulan päälle ja mene punnerrus asentoon jalat kiinni toisissaan. Purista pakarat yhteen ja jännitä vatsa (vedä alimpia kylkiluita sisäänpäin). Laskeudun niin alas kuin pääset ja punnerra itsesi takaisin suorille käsille. Älä päästä alaselkää notkistumaan! Voit helpottaa liikettä laskemalla polvet maahan.

Liike 3. Sumo maastaveto

PicsArt_02-24-02.48.40

Ota jalkoihin leveä haara-asento, varpaat polvien suuntaisesti. Laske takapuoli alas ja ota kiinni kahvakuulasta. Vedä itsesi suoraksi puristamalla jaloilla ja pakaroilla. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan! Yläasennossa purista pakarat kunnolla yhteen. Varo yliojentamasta selkää.

Liike 4. Kierrot kahvakuulalla

PicsArt_02-24-02.49.26

Mene maahan istumaan ja laita kahvakuula toiselle puolellesi. Nojaa taaksepäin ja jännitä vatsat. Ota kiinni kahvakuulasta ja nosta se vartalon yli toiselle puolelle. Päästä irti hetkeksi kahvakuulasta ja jatka saman tien toiselle puolelle. Muista hengittää! Vaikeuttaaksesi liikettä nosta jalat ilmaan.

Liike 5 ja 6. Pystypunnerrus x 2 (yksi setti per käsi)

PicsArt_02-24-02.50.37

Nosta kahvakuula hartian tasolle ja lähde työntämään kuulaa siitä käsi suorana ylöspäin. Pysäytä liike hetkeksi ja tuo takaisin ala-asentoon. Muista pitää ranne suorana ja jännittää vatsat sekä pakarat koko liikkeen ajan. Näin alaselkäsi ei pääse notkistumaan missään vaiheessa. Tee ensin toiselle kädellä koko intervalli, pidä tauko ja tee heti perään toinenkin käsi.

Liike 7 ja 8. Yhden jalan maastaveto

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Ota jalkoihin hartoiden levyinen asento. Laskeudu selkä suorana kohti kahvakuulaa ja ota siitä kädellä kiinni. Tukijalka on hieman koukussa. Vie samanaikaisesti vastakkainen jalka suorana taakse. Laskeudu kuulan kanssa niin alas kuin pääset jokaisella toistolla ja nouse samaa reittiä ylös. Jännitä keskivartalo ja pakarat koko liikkeen ajan. Älä anna kuula kannattelevan olkapään roikkua holtittomasti alaspäin vaan pidä kunnon lapatuki koko ajan. Tee jokainen toisto rauhallisesti. Voit lisätä vauhtia kun alat hallitsemaan tekniikan.

Processed with VSCO with a6 preset

Tässä treenissä on kahdeksan liikettä eli yksi kierros vie aikaa 4 minuuttia. Tee 5 kierrosta! Voit myös halutessasi lisätä treeniin sykettä nostavia liikkeitä, kuten kyykkyhyppyjä, kahvakuulaheilautuksia tai burpeita. Kahvakuula toimii tällaisissa treeneissä todella hyvin ja tuo kilpakahvakuula sopii mun kouraan erinomaisesti. Mun 10 kg kuula on sellainen vinyylikuula ja kahvassa on outo sauma, johon aukaisen käteni joka ikinen kerta! Kesäksi aion kasvattaa mun kuula-arsenaalia vielä 16kg ja 20kg kuulalla. Niillä saan jo todella hyvän treenin tehtyä! Jospa kesällä olisin jo tempauskunnossakin..

Löytyykö teiltä kotoa kahvakuulia ja treenaatteko niillä paljon?

Kannattaa käydä tsekkaamassa Gorilla Sportsin sivuja ja liittyä postituslistalle. Heillä on välillä todella hyviä tarjouksia esim. renkaista, painosarjoista ja kahvakuulista! Renkaista haaveilen itsekin ja jos appiukko antaa väsätä mökille kunnon leuanvetotangon niin hankin sinne myös renkaat. Eihän tässä kohta enää mitään salitreenejä tarvitakaan kesälomalla!

Aina jaksaa yhden vatsatreenin

Processed with VSCO with a6 presetViime viikkoina en ole juurikaan kotitreenejä tehnyt. Sen sijaan olen iltavuoropäivinä siivoillut kotona ja kävellyt noin 5 kilsan matkan töihin. Näitä vatsatreenejä on melkeinpä jo ikävä! Tämänkin postauksen vatsajumpan tein ajat sitten, mutta olin unohtanut jo koko jumpan kunnes löysin kuvat kännykältä. Tämäkin on muistaakseni Blogilateksen käsialaa eli jos videoo halajat niin kannattaa mennä Youtubeen Blogilateksen channeliin, sieltä löytyy 😉 Mutta tässä jumppa kuitenkin kuvina!

Kaikkia liikkeitä tehdän minuutin verran, pidetään 10 sekunnin tauko ja siirrytään seuraavaan. Voit tehdä niin monta kierrosta kuin sielu sietää ja kunto kestää!

Liike 1. rutistus + jalkojen laskuProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Mene lattialle selinmakuulle alaselkä tiukasti kiinni lattiassa ja kädet niskan taakse. Nosta jaalt kohti kattoa ja tee rauhallinen rutistus nostamalla lavat irti lattiasta. Tuo yläselkä lattiaan ja vie kädet pyllyn alle. Laske jalkoja suorana kohti lattiaa, pysäytä hetkeksi tuo jalat alavatsoilla puristaen takaisin ylös. Aloita alusta. Tee jokainen toisto rauhallisesti ja muista hengittää!

Liike 2. Kierrot

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Jatka selinmakuulla ja kädet niskan takana. Nosta toinen jalka koukkuun ja vie toinen suorana alas. Vie kyynerpäätä vastakkaista polvea kohti, purista hetki ja tee sama toiselle puolelle. Muista hengittää!

Liike 3. Lantion nostot

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Vie kädet suorana sivuille tukea antamaan ja pidä alaselkä alkuasennossa maassa. Vie jalat suorana ylöspäin ja laita kevyesti ristiin. Nosta pylly irti lattiasta alavatsoja käyttäen, purista hetki ja tuo takaisin alas. Toista. Tee hitaita ja hallittuja toistoja, muista hengittää!

Liike 4. Puolikas linkkuveitsi

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Mene maahan pötkölleen ja kurkota kädet suorana pään yläpuolelle ja vie jalat suorana lattiaan. Tee itsestäsi niin pitkä kuin kykenet. Lähde hitaasti nostamaan yläselkää lattiasta ylös, nosta samaan aikaan vasenta jalkaa ylöspäin ja vie kädet suorana vasemman polven yli. Jalka pysyy koko ajan suoranasa, samoin kädet. Palaa alkuasentoon ja tee sama oikealle jalalle. Hengitä alas mennessä sisään ja ylös tulleessa ulos. Tämä on valtavan tehokas liike!

Tämä on siitä mukava treeni, että se on todella tehokas jo tällaisenaan, koska jokaista liikettä tehdään minuutin ajan. Vieläkin tehokkaamman voit tehdä siitä lisäämällä useamman kierroksen! Yhdelle kierrokselle on jokaisella aikaa 😉

8 minuutin tehokas vatsatreeni

Processed with VSCOcam with a6 presetHah, olen näköjään löytänyt tieni takaisin kotitreenien ihmeelliseen maailmaan. Kävin eilen kipasemassa 50 minuutin juoksulenkin ja siihen päälle tein kotona vielä tällaisen pikaisen, mutta todella tehokkaan, 8 minuutin vatsatreenin. Lähdin taas vähän naureskellen hommaan mukaan, mutta jo puolessa välissä huomasin vatsojen tärisevän ja hikinoron valuvan otsaa pitkin. Tämä treeni on peräisin Blogilateksen sivuilta.

Tee jokaista liikettä minuutti. Jos oikein hotsittaa niin vedä koko treeni kahteen kertaan läpi! Kyljet ja vatsapalleroiset kiittävät 😉 Tässä treenissä tehdään joka toisena liikkeenä twistausta kyljille, joten nekin saavat kunnolla kyytiä…

Liike 1. Rutistus + jalkojen ojennus

PicsArt_09-29-12.24.26Mene lattialle selinmakuulle, kädet niskaan taakse, kyynerpäät leveällä ja jalat koukkuun noin 90 asteen kulmaan. jännitä vatsaaja tee vatsarutistus hitaasti niin että lavat nousevat irti lattiasta. Laskeudu alas, vie jalat suoraksi ja laske niitä maata kohti samalla alavatsaa jännittäen. Muista hengittää! Palauta jalat takaisin koukkuun ja tee koko homma alusta. Jatka liikettä minuutin verran.

Liike 2. Twistaus

PicsArt_09-29-12.27.15

Ota kiinni sormenpäistäsi ja lähde twistaamaan kyynerpäitä puolelta toisella ja nouse samalla vatsoilla puristaen ylös ja jatka saman tien matkaa twistaten alas. Muista hengittää! Jatka liikettä minuutin ajan. Tämä tulee olemaan se liike, jonka teet joka toisena liikkeenä! Jos jalat eivät pysy maassa (kuten minulla) niin voit teljetä jalkaterät esim. tv-tason tai sohvan alle.

Liike 3. Tuulimylly

PicsArt_09-29-12.29.30Laita kädet sivuille ja nosta jalat suorina ylös varpaat kohti katoa. Lähde hitaasti viemään jalkoja puolelta toiselle samalla vatsoilla puristaen. Pyri pitämään yläselkä ja pää koko ajan lattiassa kiinni. Hengitä sisään, kun viet jalkoja sivulle ja ulos kun jalat ovat kohti kattoa. Jatka liikettä minuutin ajan. Voi helpottaa liikettä koukistamalla jalkoja!

Liike 4. Twistaus: katso ohje ylempää.

Liike 5. Jalkojen nosto maaten

PicsArt_09-29-12.32.59Laita kädet pakaroiden alle, jotta saat pidettyä alaselän kiinni lattiassa. Nosta jalat ylös suorana varpaat kohti kattoa. Laske jalat hitaasti ja hallitusti alas vatsoilla puristen. Hengitä sisään, kun viet jalkoja alas kohti lattiaa ja ulos kun tuot niitä itseäsi kohti. Tee liikettä minuutin ajan. Erittäin hyvä liike alavatsoille!

Liike 6: Twistaus (katso ohjeet ylempää).

Liike 7: Rullaus.

PicsArt_09-29-12.31.39Mene makaamaan lattialle kädet suorana pään yli ja jalkaterät kohti vastakkaista seinää. Tuo kädet suorana kasvojen ohi ja nouse vatsoja puristamalla käsien mukana ylös asti. Laskeudu lähtöasentoon samaa reittiä pitkin. Pidä kädet suorana koko liikkeen ajan. Hengitä sisään ylös nousun aikana ja ulos, kun laskeudut lähtöasentoon. Jatka liikettä minuutin ajan.

Liike 8: Twistaus (katso ohje ylempää).

Tää oli hurjan hauska vatsatreeni! Mä olen itse helposti kyllästyvää sorttia ja tykkään, että treenissä on paljon erilaisia liikkeitä. Tän vatsatreenin teen varmasti uudestaan. Heti kunhan vatsat ovat palautuneet… Ovat nimittäin kipeät!

Jos tykkäät jumpata videon tahtiin niin tässä vielä Blogilatesin video kyseisestä treenistä, olkaatten hyvät 😉

Suosittelen kokeilemaan tätä vatsatreeniä!

Kotitreenien helppous!

Processed with VSCOcam with a5 presetMä olen tällä viikolla treenaillut vain kotona ja ensi viikkokin näyttää siltä, että treenihommat hoidetaan neljän seinän sisällä. Meillä on salilla kevyt viikko menossa ja ohjelmassa pelkkiä open gymejä sekä mobbaustreenejä. Ennen kuin ehdin kissaa sanoa niin kaikki mobbaustreenien paikat vietiin nenän edestä ja open gymien aikaan taas olen töissä. Sama on siis treenailla kotona. Vaihtelu virkistää ja mä löysin taas netin syövereistä monta testaamisen arvoista treeniä. Mikäs tässä on kotona treenaillessa, kun ei kulu aikaa matkoihin ja treenit voi tehdä just sillon kun huvittaa. Sopii mulle 🙂

Oon jo vähän aikaa miettinyt panostaisinko taas Yoogaian treeneihin, mutta ei huvittaisi maksaa siitä, kun maksan jo salille kuukausimaksuja. Netti on pullollaan ilmaisia treenejä ihan laidasta laitaan, joten pistin aivoriihen taas käyntiin ja päädyin vanhan tuttuni, Blogilatesin, treeneihin. Raskauskiloja pudottaessa treenasin paljon kotona ja Blogilatesin ohella mun suosikkeihin kuului myös Bodyrock. Näistä kahdesta taidan muovailla ensi viikonkin treenit. Suosittelen tutustumaan! Ja koska viime päivinä on tuntunut siltä, että tarvitsen enemmän rauhallista treeniä niin olen vain venytellyt ja tehnyt lihashuoltoa. Blogilatesin sivuilta löysin 30 päivän venyttelyhaasteen ja olen suorittanut siitä nyt ensimmäiset kolme päivää. Ideana on tehdä ensimmäisenä viitenä päivänä samat viisi liikettä ja sen jälkeen ohjelmaan lisätään näiden liikkeiden perään aina yksi uusi liike. Ohjelman ideana olisi saada spagaati, kun koko kuukausi on suoritettu, mutta tiedän jo tässä vaiheessa etten tule sellaista samaan enkä sitä tavoittelekaan. Kunhan nyt vähän edes saisi lisää venyvyyttä ja liikkuvuutta kroppaan!

Viiden ensimmäisen päivän liikkeet näyttävät tältä. Jokaista venytystä tehdään 30-60 sekkaa.

Processed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with a5 presetViimeistä liikettä varten et välttämättä tarvitse vetokumia, vaan voit tehdä liikkeen vaikka pyyhkeen avulla. Idea koko tähän haasteeseen lähti siitä, kun tein yhden venyttelytreenin Blogilatesin videon tahtiin. Huomasin miten hiivatin jäykkä olen ja videon nainen venyi vaikka mille mutkalle. Minäkin haluan olla venyvä ja notkea! Mä en tehnyt venytyksiä staattisina venytyksinä, vaan hölläsin välillä venytystä ja sen jälkeen yritin venyttää hieman pidemmälle. Sopii parhaiten tehtäväksi pienen lämmittelyn tai vaikkapa kävely/juoksulenkin jälkeen.

Treenaatteko te paljon kotona? Onko Blogilates tai Bodyrock ennestää tuttuja?

Jos innostutte 30 päivän venytyshaasteesta niin tässä koko ohjelma teille. Kuva on otettu Blogilatesin nettisivulta.

blogilates

Mitä kuuluu?

Processed with VSCOcam with c1 preset

Harvoin tulee enää kirjoiteltua ihan perus kuulumisia. Aina on postaukselle jokin aihe ja sen mukaan mennään. No nyt ei ole, vaan höpötän ihan puuta heinää. Asiaa ja asian vierestä. Mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan. Ihan niin kuin nytkin!

Täällä ollaan palattu normaaliarkeen ja se tuntuu varsin mukavalta. Elämään on tulossa pientä helpotusta, koska päätin eilen lopettaa mun yrityksen ja vähentää siten myös siitä aiheutuvaa stressiä. Kivi suorastaan vierähti sydämeltä, koska ei tarvitse enää olla varpaillaan raha-asioiden kanssa. Enää ei tarvitse pelätä, että mokaan jotain ja perästä seuraa isot laskut. Samalla tässä seurailen mielenkiinnolla mitä meiltä työntekijöiltä leikataan. Puolikas lomaraha on meille monelle aika iso raha ja kyllähän sen menetys tuntuu. Sen olen huomannut ettei Suomessa ainakaan rehellisellä työllä pääse rikastumaan! Mitä enemmän tienaat niin sitä enemmän myös maksat kuluja ja veroja. Henkilökohtaisesti olen onnellinen, että mulla ylipäänsä on työpaikka jolla maksaa asuminen ja ruoka. Rahaa jää vielä treenimaksuunkin. Tiedän ettei kaikilla näin ole ja oonkin miettinyt josko alkaisin tehdä enemmän kotitreenipostauksia tai -videoita. Ihan vain motivoidakseni ja antaakseni inspiraatiota treenaamiseen myös kotona! Raskauskiloja pudotellessa treenasin paljonkin kotona, joten tiedän ettei hyvään treeniin tarvita kalliita kuukausimaksuja saati ihmeellisiä välineitä! Olisko tässä mitään ideaa?

Processed with VSCOcam with c1 preset

Säästäminen siis taas tällä suunnalla mielessä, mutta taidan siitä kirjoittaa ihan oman juttunsa. Olette varmasti huomanneet, että säästäminen ja raha ovat mulle mieluisia aiheita! Tiesittekö muuten, että Bulgariassa minimi kuukauspalkka on 110e? Suomessa ei sillä maksaisi edes sähkölaskua, mutta meillä on toki palkatkin suuremmat ja Bulgariassa elämisen kustannukset huomattavasti pienemmät.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ollaan just palattu kotiin Bulgariasta ja mieli halajaa kovasti taas reissuun ja ulkomaille. Mutta se raha. Meillä on miehen kanssa 10-vuotispäivä lokakuussa ja mä olin niin toivonut, että päästäis käymään vaikka Prahassa muutamaksi päiväksi, mutta ei. Ei ole yksinkertaisesti rahaa. Seuraava vaihtoehto oli hotelliyö Helsingissä, mutta taitaa jäädä sekin, koska raha. Ehkä laitetaan himassa kanaa ja riisiä ja katsotaan töllöä.

Tulipas tästä postauksesta jotenkin kovin vakavamielinen. Mutta sellainen mun fiilis tällä hetkellä on. Mitä sulle kuuluu?

 

Sähäkkä vatsatreeni kotona

Olen yrittänyt iltavuorojen aamuna tehdä edes jotain pientä kotitreeniä tai jos on ollut enemmän aikaa niin olen käynyt juoksulenkillä ja tehnyt vielä lihashuoltoa kotona. Meillä on treeneissä ollut apuliikkeinä nyt paljon vatsatreeniä ja päätin hoitaa yhdet rästitvatsat kotona. Harmikseni en löytänyt mun omaa painopalloa mistään, mutta korvasin sen sitten kahvakuulalla joita multa löytyy kotoa muutamassa eri koossa. Mulla on muutenkin aika kattava treenivälinearsenaali kotona, mutta vielä muutama väline uupuu. Haluaisin meille leuanvetotangon, 15kg:n tangon ja painot 40 kiloon asti ja pari isompaa kahvakuulaa. Osa välineistä kulkeutuu kesäaikaan sit mökille 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitin treenin luistelumatolla, jossa otin kunnon lämmöt alle. Voitin luistelumaton yhdestä blogi-illasta ja voin sanoa, että on aika killeri vehje pakaroille ja reisille! Luistelumatolla voi tehdä paljon lihaskuntoliikkeitäkin ja tässäkin treenissä käytin sitä vatsaliikkeisiin. Luistelumatto ei vielä paljon tilaa ja sen saa treenin jälkeen pyöräytettyä kätevästi rullalle ja sujautettua mukana tulevaan kassiin. Jos oman maton hankinta kiinnostaa niin luistelumattoja voit tilata Treenikauppa.fistä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALämmittelyn jälkeen oli varsinaisen vatsatreenin vuoro. Kahvakuula käteen ja perusnostoja 3 x 15. Jos käy kovasti lonkankoukistajiin niin laita jalkat sammakkoasentoon jalkapohjat vastakkain. Muista hallitut laskut ja kunnon puristus vatsoilla yläasennossa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPerusnostojen jälkeen jatketaan kahvakuulan parissa eli tehdään kiertoja kahvakuula sylissä. 3 x 20. Irrota ote kuulasta molemmilla sivuilla. Näin liikkeestä tulee huomattavasti raskaampi kuin jos pompauttaisit kuulan lattian kautta. Tee jokainen toisto hitaasti ja hallitusti vastalla puristaen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANäiden jälkeen otin taas luistelumaton esille. Jos sinulla ei ole luistelumattoa käsillä niin voit tehdä saman liikkeen laittamalla käsipyyhkeet jalkaterien alle. Mene punnerrusasentoon ja siitä lähde hitaasti alavatsaa jännittäen vetämään polvet vatsan alle. Kunnon puristus ja hallitusti takaisin punnerrusasentoon. Tee näitä 3 x 15 toistoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASeuraava liike on aika lailla voimapyörän kaltainen, mutta onnistuu varsin hyvin myös ilman varsinaista voimapyörää. Laita tossut käsiin tai vastaavasti käsipyyhkeet kämmenten alle. Voit tehdä liikkeen joko polviltaan tai punnerrusasennosta ihan oman tasosi mukaan. Minä tein polviltaan. Mene konttausasentoon ja lähde työntämään käsiä suorana eteenpäin niin pitkälle kuin suinkin pystyt, kuitenkin niin ettei vatsa ota lattiaan kiinni. Muista jännittää pakaroita koko ajan ettei alaselkä pääsen notkistumaan. Jännitä vatsoja ja ja vedä itsesi takaisin alkuasentoon. Tee näitä 3 x 12 toistoa. Muista hengittää! En suosittele tätä liikettä selkävaivaisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAViimeisenä liikkeenä pisteenä iin päälle tein vielä perinteiset lankut 3 x max aika. Kyynerpäät olkapäiden alle, jalat pienestä toisista erillään, kunnon jännistys pakaroihin ja vatsaan! Muista hengittää 😉 Mitä enemmän nostat pakaroita kohti kattoa, sitä kevyemmältä liike tuntuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulle kotona treenaaminen on aina vaikeeta ja mun täytyy vaan päättää, että nyt teen tämän ja sit se on tehty. Jos jään miettimään, että tekisinkö vai en, laiskuus ja muut hommat voittaa. Vatsatreenit ja kehonhuolto on todella kätevää tehdä kotona, mutta kyllä siihen aina vaaditaan sopiva hetki ja riittävästi päättäväisyyttä. Ohjatuilla tunneilla kaikki liikkeet tulee tehtyä ihan huomaamatta, mutta kotona ainakin mä keksin helposti tekosyitä joiden varjolla voin jättää treenin tekemättä.

Mites teillä, treenaatteko paljon kotona? Toivotteko jatkossakin kotitreenipostauksia vai onko ihan turhia?

Ps. Sportamorella paljon treenitrikoita alennuksessa! Housuja ihastelemaan pääset suoraan tästä.

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Päivän liikkuvuusvinkki

Kaikillahan on suunnattomasti aikaa ja tarmoa panostaa liikkuvuuteen sunnuntaisin, joten tässä hyvä vinkki, jolla parannat rintarangan ja olkapäiden liikkuvuutta ja saat overhead asentosi vereämmäksi!

Liikettä varten tarvitset hieman tilaa, foamrollerin sekä kahvakuulan tai levytangon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mene selälleen rollerin päälle ja aseta foamroller yläselän alle. Pidä pylly irti lattiasta ja ota kiinni kahvakuulasta tai levytangosta niin että kätesi ovat melkein suorana. Hengitä sisään ja ulos hengityksen laske pylly kiinni lattiaan. Anna venyä tovi, nosta hanurista lattiasta, siirrä foamroller eri kohtaan ja aloita alusta. Pyri pitämään minuutin verran per venytys ja käy keskiselästä yläselkään jokainen kohta huolella läpi.

Itse olen sen verran jäykkä, että tämä harjoitus on yhtä tuskaa joka kerta!

Tehokas pepputreeni!

Viime perjantaina meillä oli sali kiinni ja miehen ollessa salilla päätin minäkin vetäistä kotona pienen jumpan. Käden ulottuvilla oli sopivasti uusin (4/2014) MeNaiset Sport ja pepputreenin mallinakin ihana fitfashionin Johanna Lind. En voinut vastustaa kiusausta testata tätä kotitreeniä! 

kuvia 007 kuvia 008

 

1. Sumokyykky

Asetu leveään haara-asentoon. Seiso selkä suorana, vatsat ja pakarat tiukkana. Pidä ryhdikkäänä kuulaa jalkojesi välissä. Kyykkää oman liikkuvuutesi mukaan niin alas kun pääset (tavoite on että kuula osuu maahan). Tarkista, että polvet ja varpaat ovat koko liikkeen ajan saamaan suuntaan. Käännä kyykätessä polvia auki etteivät ne pääse kiertymään sisään päin.

kuvia 009 kuvia 010

 

2. Yhden jalan maastaveto

Tartu kuulaan yhdellä kädellä. Kallistu hiitaasti vaakaan viemällä lantiota taaksepäin. Jalka nousee taaksepäin samaa tahtia ja samassa linjassa kuin selkä laskeutuu. Laskeudu niin alas että tukijalan takareidessä tuntuu venytys. Pysäytä ja nouse hitaasti lähtöasentoon. Purista pakaralla. Muista pitää hartiat takana, älä päästä olkapäitä retkahtamaan eteen.

kuvia 011 kuvia 012 kuvia 013

 

3. Askelkyykky ristiin (loistava liike!!)

Astu seisoma-asennosta toinen jalka taakse ristiin, kuitenkin lähelle etummaiseksi jäävää tukijalkaa. Lsskeudu kyykkyyn mahdollisimman alas. Pidä paino koko ajan etummaisella jalalla ja selkä suorana. Takajalan jalkapöytä liukuu kevyesti sivulle lattiaa vasten. Nouse alkuasentoon ja nosta vielä ristikyykystä tullut jalka sivulla alaviistoon ja purosta kunnolla pakaralla. Näin saat loitontajalihaksetkin kunnolla töihin!

kuvia 014 kuvia 015

 

4. Lantionnosto lisäpainon kanssa

Asetu lattialle selinmakuulle polvet koukussa. Pidä lisäpainoa alavatsalla. Nosta lantio suoraan ylöspäin ja pidä paino kantapäillä koko liikkeen ajan jotta saat mahdollisimman hyvän tuntuman takareisiin ja pakaroihin. Purista pakaroilla yläasennossa kolmen sekunnin ajan ja laskeudu rauhallisesti alas.

kuvia 016 kuvia 017 kuvia 018 kuvia 019

 

5. Tasaponnistus syväkyykystä

Kyykkää niin alas kuin suinkin pystyt ilman että kantapäät nousevat maasta. Sormet voivat koskettaa maata. Hyppää niin korkealle kuin pystyt, kurkota käsillä kohti kattoa. Jännitä hypätessä pakarat!

kuvia 020 kuvia 021 kuvia 022 kuvia 023

 

6. Askelkyykky taakse

Ota kahvakuula käteen. Astu toinen jalka taakse ja kyykkää. Vie samalla kuula jalan alta ja ota se vastaan reiden sisäpuolelta. Nouse lähtöasentoon ja tee sama toisella jalalle. Loistava liike kunhan oikea rytmi löytyy!

Tee peppujumppa kiertoharjoitteluna. Toista jokaista liikettä 10-15 kertaa ja siirry seuraavaan liikkeeseen. Tee 3-4 kierrosta. Tässä tulee hiki!

 

Mökkifiiliksiä ja visiitti Origymille!

Täällä vietetään rauhallista mökkielämää. Tultiin möksälle viime lauantaina ja nyt alkaa ”mökkiarkikin” asettua uomiinsa. Vaikka täällä ei tartte juosta kellon kanssa niin kummasti sitä vaan tekee asiat tietyssä järjestyksessä joka päivä! Vielä kun saisi treenitkin päivän vakiokalustoon – kummasti laiskuus valtaa kropan joka kerta mökille tullessa 😀

Lauantai-aamuna.
Lauantai-aamuna.

IMG_20140419_105930Mun ihana Samsung Galaxy Note 10.1 tabletti oli pelastus mökkimatkalla. Katselin matkan aikana Dexteriä ja täällä mökilläkin tabletti on ollut kovassa käytössä. Tyttö katselee siitä mielellään videoita ja pelailee pelejä. Mä käytän tablettia blogien selaamiseen, blogin kirjoittamiseen, postausideoiden tallentamiseen ja milloin mihinkin. Varsin monipuolinen vehje ja olen superonnellinen että sain sen Saunalahdelta testiin! Mökillä oon rajoittanut tabletin käyttöä ihan reilusti sillä haluan viettää täällä enemmän aikaa ulkona ja perheen parissa. Ollaankin ulkoiltu paljon, tehty pihatöitä, ihmetelty sammakoiden valtaisaa vaellusta, savustettu lohta, syöty hyvin ja saunottu niin perhanasti! Niitä maailman parhaita mökkijuttuja 🙂 On kuulkaas puusaunan löylyt ihan omaa luokkaansa sähkösaunaan verrattuna!

kuvia 031 (2) kuvia 027 (2)

kuvia 032 (2)

collage2 collage kuvia 010 collage3 kuvia 009

 

kuvia 039 kuvia 042

Ollaan myös käyty naapurissa pullakahvilla ja Orivedellä kaupoilla ja kirppiksellä. Kauheasti en ole täällä treenaillut, ei vaan ole huvittanut. Melkein pari viikkoa sitten kipeytynyt olkapää vaivaa yhä ja mun treenit on olleet lähinnä aamulenkkejä ja pientä jumppaa. Eilen tein vatsatreenin jonka postasin tänne blogiinkin. Ja onpahan muuten vatsapallukat aika kipeinä nyt!

Aamulenkille lähdössä. Pipo: superyellow.fi.
Aamulenkille lähdössä. Pipo: superyellow.fi.

collage1 IMG_20140422_173911

Löytötexissä olis ollut mageet collegepöksyt vaan kun olivat liian kaposet mun makuun :(
Löytötexissä olis ollut mageet collegepöksyt vaan kun olivat liian kaposet mun makuun 🙁

 

Orikirppikseltä löysin reebokin treenipöksyt ja kivan hupparin. Mun vanhat samanlaiset (mutta isommat) reebokit tulossa myyntiin!
Orikirppikseltä löysin reebokin treenipöksyt ja kivan hupparin. Mun vanhat samanlaiset (mutta isommat) reebokit tulossa myyntiin!

Hankittiin viime kesänä 10 kerran kortti Origymille ja tänään päästiin taas korkkaamaan meidän virallinen ”kesäsali” 🙂 Origym on pieni, mutta todella toimiva ja hyvin varusteltu sali. Mun viimekesäisen esittelyn Origymistä voit lukea täältä.

IMG_20140423_104626

Mulla oli tarkoituksena tehdä Fran eli 21-15-19 toistoa thrustereita ja leukoja, mut olkapää sanoi heti nouuuu. Pyöriskelin aikani hieman hämmentyneenä ja aiheutin hilpeyttä kanssatreenaajissa mun hienoilla eläinlämmittelyliikkeillä 😀 Oli karhua ja hämähäkkiä, koirankusetukset sentään jätin suosiolla tekemättä. Päädyin tekemään oman pikku wodin eli neljäkierrosta: 10 x leuat omalla painolla, 12 x boksihyppy + 15 x kahvakuulaswing 20kg kuulalla. Loppuun vähän jalkojen rullailua.

Alkuun pikkuboset. As usual :D
Alkuun pikkuboset. As usual 😀

 

Leukoja hammerotteella. Ei kestäny vetää myötäotteella..
Leukoja hammerotteella. Ei kestäny vetää myötäotteella..

kuvia 031 kuvia 028

Boksihyppyjä!
Boksihyppyjä!

 

Kahvakuulaheilautuksia.
Kahvakuulaheilautuksia.

kuvia 029Ja loppuunkin vähän poseerauksia. Hauskahan noitakin on välillä väännellä kun on peili tarjolla. Harvoin enää on. Muutenkin oli ihan outoa treenata kun oli peilejä ympärillä. Tykkään enemmän peilittömistä saleista!

collage6 kuvia 036

Saln jälkeen jatkettiin miehen kanssa mökkiperinteitä ja haettiin palauttavat jädet. Maistoin ekaa kertaa pantteri-jätskiä ja mun arvion siitä voitte käydä lukemassa instagrammista jonnam1983

IMG_20140423_132158

Iltapäivällä pyöräytin muutaman pellillisen korvapuusteja ja nyt on saunamakkaran aika! Ihanaa olla mökillä ja lomalla 😉

*postaus sisältää mainoslinkkejä*

Mitä tapahtui vuonna 2013?

Tässä kun istun ja mietin niin en muista, että vuonna 2013 olisi tapahtunut mitään erikoista. Tarkemmin kun kaivelen niin muistoja alkaa tulvimaan mieleen: alkuvuodesta pudotin järjestelmällisesti raskauskilot, täytin 30, tyttö täytti vuoden, kyllästyin punttitreeniin ja vaihdoin crossfitiin, mökkeilin paljon, nautin kesästä, hurahdin paleoon, leivoin ja laitoin ruokaa paljon, palasin töihin… Onhan noita!

Verestetäänpäs muistoja vähän tarkemmin kuukausi kerrallaan!

Tammikuussa pudottelin ahkerasti painoa ja jumppasin paljon salilla ja kotonakin tein pari treeniä viikossa. Paino huiteli 69-70 kilon tietämissä. Tyttö oli vielä pieni pirpana, ei tainnut vielä kävelläkään kunnolla.

Tammikuussa salilla leuanvetohommissa.

 

Kotitreenejä.

 

Kuntokuvaa tammikuulta, paino n.69kg.

Helmikuussa mittariin tuli 30-vuotta, jatkoin kovia treenejä salilla ja pudottelin edelleen painoa. Ulkoilin paljon tytön kanssa ja jumppasin edelleen myös kotona. Trenipainot nousi kohtuullisen hyvällä tahdilla. Silti välillä tuntui ettei dieetti etene millään.

Minä 30-vuotis päivänä.

Kotitreenien tueksi sain Keravan crosffit-salin omistajalta Mikalta pinkin hiekkasäkin 🙂

 

Maaliskuussa tyttö täytti vuoden ja lopettelin raskauskilojen pudottelun. Seitsemän kilon tavoite tuplaantui ja loppujen lopuksi pudotin 14kg! Salilla treenattiin kovaa ja pääsin Buzzadorina mm. Belvita-kampanjaan mukaan.

Dieetin lopetuskuva. Painoa 62,9kg!

 

Too big to be me:n Annan kans salilla 🙂

 

Gia 1-vee!

Huhtikuussa kävin katsomassa Fitness Classic-kisoja ja tapasin siellä ihanan Niinan (instagram @niininen). Kevät alkoi hiipiä Helsinkiin ja ulkoilin paljon salitreenien lisäksi. Vaihdoin treeniohjelmaa useammin kuin sukkia, kun mikään ei tuntunut miellyttävän. Ilmassa alkoi olla jo pientä kyllästymistä punttitreeneihin. Pääsin huhtikuussa myös osaksi Fitfashionin-tiimiä!

Annan kanssa Fitness Classicissa.

 

Seurana oli myös ihana Niina <3

 

Kotijumppaa.

Toukokuussa kyllästyin totaalisesti punttitreeniin, pidin pari viikkoa treenitaukoa kunnes löysin crossfitin. Aloitin treenit alkuun itsenäisesti East bodylla. Toukokuussa päästiin taas mökille pitkän talven jälkeen ja treenailin myös mökillä ulkona. Blogi muutti Fitfashionin alle.

Kun kaikki oli vielä ihan alkutekijöissään…

 

Mökkitreeniä.

 

Kävin testaamassa crossfittiä Keravan salilla.

Kesäkuussa mökkeilyt ja treenit ulkosalla ja salilla jatkuivat. Tehtiin miehen ja tytön kanssa pieni lomareissu Jyväskylään ja Kuopioon. Innostuin suunnattomasti paleosta, mutta en tainnut kovin kauan jaksaa sitä noudattaa 😀 Kävin myös Merjan kahvakuulaopetuksessa.

Jyväskylässä kylpylässä.

 

Mökillä.

 

Juhannuksena <3

 

Ihana kesä <3

 

Kotikonnuilla treenaamassa.

 

Kahvakuula opissa.

Heinäkuussa nautittiin kesästä, oltiin pitkiä aikoja mökillä ja aloitin treenit Crossfit Vantaalla. Paleostakin taisin taas innostua… Heinäkuussa vierailtiin myös Korkeasaaressa Kuopiosta Helsinkiin matkanneen kaverini Piian ja hänen tyttönsä kanssa.

Paleoleipää.

 

Maastavetoa crossfit Vantaalla.

Korkeasaaressa.

 

Kyykkäystä mökillä.

 

Heinäkuun kondista Origymin peilistä.

Elokuu oli mun viimeinen kuukausi kotiäitinä. Kokkasin paleohenkisesti mm. banaanimuffinsseja, banaani-avocadoleipää sekä kukkakaali-riisiä. Treenasin crossfittiä suurella innolla ja yritin saada liikkuvuutta paremmalle mallille.

Liikkuvuustreeniä.

 

Mökillä.

 

Leikkipuistossa.

Syyskuussa koitti kauan odotettu ja samalla pelätty töihin paluu sekä tytön päiväkotiin lähtö. Aloin huomaamaan treeneissä kehitystä, mutta samalla alkoi myös sairastelukierre joka on jatkunut tähän päivään asti. Syyskuussa paleo oli jo muisto vain ja leivoin paljon sokerisia ja rasvaisia herkkuja, kuten toscakakkua, kesäkurpitsarieskoja ja porkkanakakkua paleotyylillä  . Syyskuussa osallistuttiin Crossfit-jengin kanssa Avan 200 tunnin liikuntahaasteeseen, mutta ei voitettu 🙁 Kivaa kuitenkin oli ja yllätyin kuinka paljon liikuntaa oikeastaan päivässä tulekaan, kun hyötyliikuntakin lasketaan mukaan!

Elämäni ensimmäinen split jerk.

 

Kasvohoidossa Iiriksellä Keravalla.

 

Cream Team.

 

Leikkipuistossa.

 

Mökillä marjastamassa.

 

Treeneissä tehtiin mahtavia ulko-wodeja!

 

Ilkesin vielä treenata sortseissa 🙂

Lokakuussa koitti virallisesti syksy ja sillon käytiin viimeisiä kertoja mökillä. Treeneissä aloin vihdoin ja viimein päästä sisään rinnallevedon ihmeelliseen maailmaan. Opin myös tekemään käsilläseisontapunnerruksia eli hupsuja kippaustekniikalla sekä raakana! Jälleen yksi mörkö selätettynä 🙂 Sairastelin lokakuussa vaihteeksi ja vedin paljon herkkujakin..

Rinnallevetotreenejä.

 

Mökkipilatesta rullan kanssa.

 

Nettishoppasin treenivaatteita aika paljon.

 

Taisin ottaa jokusen selfienkin 😀

 

Kyykkytreenejä boksilla. Paula varmistamassa.

 

Smoothiebuumi aluillaan.

 

Syksyisellä mökillä.

Marraskuussa pohdin onko vaikeaa syödä terveellisesti? Ei ole, mutta se vaatii vähän suunnittelua sekä itsekuria 🙂 Sen olen saanut huomata näiden sairasteluiden aikana. Treeneissä sain ekan kerran tangon päähäni snatch balancea tehdessä. Muuten olenkin suuremmilta vahingoilta säästynyt ellei käsien repeämisiä ja ranteiden kipeytymistä oteta huomioon 🙂 Marraskuussa musta tehtiin pari lehtijuttuakin: toinen FitLaihdu-lehteen ja toinen Fitbodyyn. Tajusin ettei se kuvattavana oleminen olekaan ihan helppoa. Marraskuussa käytiin myös pitkästä aikaa katsomassa stand uppia ja firman pikkujoulujakin vietettiin hyvällä porukalla! Marraskuussa leivoin ihania banaanineliöitä sekä suklaa-banaanikakkua maapähkinäkuorrutteella.

Snatch balance treeniä.

 

Lehtikuvauksissa.

 

Firman pikkujouluissa.

 

Treeneissä bar push uppia.

 

Ja shoulder pressiä.

 

Pitkästä aikaa East Bodylla treenaamassa.

 

Anni Vuohijoen opissa.

 

Stand uppia lähdössä katsomaan.

Mitäs joulukuussa? Treenit jäi aika vähälle koska olin kuta kuinkin koko ajan sairaana. Vietettiin ihana joulu ja odoteltiin lunta, ei tullut. Postaukset oli aika ruokapainotteisia, koska en päässyt juurikaan treenaamaan. Joulukuussa lähdin mukaan Winter warin karsintoihin ja kaksi karsintalajia sainkin tehtyä, kunnes sairastuin… Toisaalta, vaikka sairasteluita oli paljon niin ylitin itseni täysin karsinnoissa! Joulukuussa lähdin toteuttamaan taas gluteenitonta ruokavalio ajatuksena terveenä pysyminen. Gluteeniton jatkuu edelleen 🙂 Joulukuussa löysin tieni myös raakaleivonnan pariin ja tein raakabrowniepalleroita sekä elämäni ensimmäisen raakakakun. Myös 90 sekunnin mukileipä oli hitti!

Joulukuun kondista.

 

Ensimmäiset piparitalkoot tytön kanssa 🙂

 

Hienoja hetkiä winter warin karsinnoissa: paransin OHS tulostani yli 20 kilolla!

 

Winter warin 1. karsintalaji.

Sellainen oli mun vuosi 2013. Vuosi vierähti treenaten ja etsien omanlaista ruokavaliota. Postauksia selatessa ymmärsin kuinka perhe- ja kotikeskeinen ihminen olen. Viihdyn kotona perheen parissa puuhastellen parhaiten 🙂 Käy harvoin ulkona, mutta kun käyn niin joka kerta on ihan yhtä hauskaa! Pikku hiljaa on aika asettaa tavoitteet vuodelle 2014, mutta niistä lisää myöhemmin. Vuoden aikana olen myös tehnyt joitakin yhteistyöjuttuja: iso kiitos Luomutar, Hyvinvoinnin tavaratalo, Sini & Iiris, Fit4you, Sporttimekka, Coolstuff, CC-store, Malmin East Body sekä Crossfit Vantaa

Olkoon vuosi 2014 entistäkin parempi kuin edellinen. Innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan 🙂

Mitäs teillä jäi päällimmäisenä mieleen vuodesta 2013?