Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Täyttävä Sportti-kulho sporttimimmille!

Sportti-kulho

Kaupallinen kampanja – Yhteistyössä HK.

Rakastan yli kaiken helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Sellaista, jonka tekemiseen menee maksimissaan 30 minuuttia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Raaka-aineet helppoon arkiruokaan saa ihan lähikaupasta: laadukkaita kasviksia, hyvä proteiininlähde, hyvää rasvaa ja tarvittaessa riittävästi hiilihydraatteja. Meidän perhe on sekasyöjäsakkia ja jos tytöltä kysytään mitä laitetaan ruuaksi niin vastaus on aina: makaronia ja jauhelihaa. Joskus saattaa joku muukin vaihtoehto suusta lipsahtaa, mutta ehkä arvaatte jo miten helpolla pääsen arkena! Itse taas olen helposti kyllästyvää sorttia ja haluan testailla uusia reseptejä tuon tuosta tai ainakin vaihdella joitain ainesosia hyväksi havaituista komboista. Tärkeintä arkiruuissa on kuitenkin se, että ne ovat täyttäviä, ravinteikkaita ja jaksan tehdä ne alusta loppuun hikisen treenin päälle! Kukapa sitä jaksaisi haudutella monen tunnin ruokia, kun nälkä on kiljuva jälkikasvun lisäksi..

Omaan ruokavaliooni proteiini kuuluu rasvan ja hiilihydraattien ohella hyvin tärkeänä osatekijänä. Haluan ylläpitää ja mielellään myös kehittää lihasmassaa ja se ei kyllä onnistu ilman riittävää proteiininmäärää ruokavaliossa. Myönnän, joskus proteiinin kanssa meni vähän yli, mutta nykyään syön proteiinia noin 2g/painokilo, joka on tämän kokoiselle mimmille varsin passeli määrä. Mun lautaselta löytyy 95% aterioista jokin proteiininlähde, joten tuo määrä täytyy helposti päivän mittaan. Hiilihydraatteja taas syön ihan fiiliksen mukaan, mutta pyrin syömään suurimmat hiilarimäärät treenien ympärillä, jolloin kroppa käyttää ne parhaiten hyödykseen. Tämän kertainen resepti onkin siitä hauska, että jokainen pystyy lisäämään siihen hiilaria sellaisen määrän kuin haluaa tai olla lisäämättä!

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho on hyvä pläjäys laadukasta proteiinia, värikkäitä kasviksia ja hyvää rasvaa. Proteiininlähteenä toimii uusi Hk Sportti -jauheliha, joka sisältää vain 5% rasvaa ja 21g proteiinia per 100g. Melkoisen hyvä kombo siis! Lisäspeksit ja muita reseptejä tuotteesta: www.hksportti.fi. Sportti-kulho sisältää jauhelihan lisäksi myös paljon vihanneksia ja kasviksia sekä iiiison lorauksen oliiviöljyä. Tällä kombolla kulhon voi nauttia esimerkiksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun lisäät sekaan vielä hiilihydraatteja, kuten riisiä tai bataattia, saat hyvän treenin jälkeisen aterian, jolla räjäytät muskelit kasvuun! Tämä ateria on todella helppoa ja nopeaa valmistaa, kuten kunnon arkiruuan kuuluukin. Aikaa ruuan tekemiseen meni noin 20 minuuttia.

Täyttävä Sportti-kulho (2-3 annosta)

  • 300g Hk Sportti 5% -jauhelihaa
  • 5 isoa kaalin lehteä
  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna (valinnainen)
  • jokin hiilihydraatin lähde, kuten bataattia tai riisiä (valinnainen)
  • suolaa, pippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Jos käytät hiilihydraattia tässä ateriassa, laita se ensimmäisenä kypsenemään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sekaan Hk Sportti 5% -jauheliha ja anna kypsentyä pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi grillimausteella tai muilla haluamillasi mausteilla. Tulisen ruuan ystävä voi tujauttaa sekaan myös tuoretta chiliä!

Jauhelihan kypsentyessä pilko kaalin ja lehtikaalin lehdet pieniksi. Kuori porkkana ja raasta se raastimella karkeaksi raasteeksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kun jauheliha on kypsä, siirrä se lautaselle tai kulhoon odottamaan. Laita kaikki kasvikset pannulle kypsymään. Sinun ei tarvitse pestä pannua välissä ellet välttämättä halua. Kypsennä kasviksia, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ripauta vähän suolaa sekaan ja sekoita kunnolla. Siirrä kasvikset lautaselle ja lisää osa jauhelihasta päälle. Sekoita. Paista halutessasi vielä kananmuna annoksen päälle lisää makua tuomaan. Tuoreet yrtitkään eivät annosta ainakaan huononna 😉 Lorauta viimeisenä reilusti oliiviöljyä!

Nautiskele protiini- ja kasvisrikas ateria heti aamutuimaan tai rankan treenin jälkeen ja seuraa kuinka muskelit kasvavat kohisten 😉

Joko Hk Sportti -jauheliha on teille tuttu?

Sportti-kulho