Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Täyttävä Sportti-kulho sporttimimmille!

Sportti-kulho

Kaupallinen kampanja – Yhteistyössä HK.

Rakastan yli kaiken helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Sellaista, jonka tekemiseen menee maksimissaan 30 minuuttia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Raaka-aineet helppoon arkiruokaan saa ihan lähikaupasta: laadukkaita kasviksia, hyvä proteiininlähde, hyvää rasvaa ja tarvittaessa riittävästi hiilihydraatteja. Meidän perhe on sekasyöjäsakkia ja jos tytöltä kysytään mitä laitetaan ruuaksi niin vastaus on aina: makaronia ja jauhelihaa. Joskus saattaa joku muukin vaihtoehto suusta lipsahtaa, mutta ehkä arvaatte jo miten helpolla pääsen arkena! Itse taas olen helposti kyllästyvää sorttia ja haluan testailla uusia reseptejä tuon tuosta tai ainakin vaihdella joitain ainesosia hyväksi havaituista komboista. Tärkeintä arkiruuissa on kuitenkin se, että ne ovat täyttäviä, ravinteikkaita ja jaksan tehdä ne alusta loppuun hikisen treenin päälle! Kukapa sitä jaksaisi haudutella monen tunnin ruokia, kun nälkä on kiljuva jälkikasvun lisäksi..

Omaan ruokavaliooni proteiini kuuluu rasvan ja hiilihydraattien ohella hyvin tärkeänä osatekijänä. Haluan ylläpitää ja mielellään myös kehittää lihasmassaa ja se ei kyllä onnistu ilman riittävää proteiininmäärää ruokavaliossa. Myönnän, joskus proteiinin kanssa meni vähän yli, mutta nykyään syön proteiinia noin 2g/painokilo, joka on tämän kokoiselle mimmille varsin passeli määrä. Mun lautaselta löytyy 95% aterioista jokin proteiininlähde, joten tuo määrä täytyy helposti päivän mittaan. Hiilihydraatteja taas syön ihan fiiliksen mukaan, mutta pyrin syömään suurimmat hiilarimäärät treenien ympärillä, jolloin kroppa käyttää ne parhaiten hyödykseen. Tämän kertainen resepti onkin siitä hauska, että jokainen pystyy lisäämään siihen hiilaria sellaisen määrän kuin haluaa tai olla lisäämättä!

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho on hyvä pläjäys laadukasta proteiinia, värikkäitä kasviksia ja hyvää rasvaa. Proteiininlähteenä toimii uusi Hk Sportti -jauheliha, joka sisältää vain 5% rasvaa ja 21g proteiinia per 100g. Melkoisen hyvä kombo siis! Lisäspeksit ja muita reseptejä tuotteesta: www.hksportti.fi. Sportti-kulho sisältää jauhelihan lisäksi myös paljon vihanneksia ja kasviksia sekä iiiison lorauksen oliiviöljyä. Tällä kombolla kulhon voi nauttia esimerkiksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun lisäät sekaan vielä hiilihydraatteja, kuten riisiä tai bataattia, saat hyvän treenin jälkeisen aterian, jolla räjäytät muskelit kasvuun! Tämä ateria on todella helppoa ja nopeaa valmistaa, kuten kunnon arkiruuan kuuluukin. Aikaa ruuan tekemiseen meni noin 20 minuuttia.

Täyttävä Sportti-kulho (2-3 annosta)

  • 300g Hk Sportti 5% -jauhelihaa
  • 5 isoa kaalin lehteä
  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna (valinnainen)
  • jokin hiilihydraatin lähde, kuten bataattia tai riisiä (valinnainen)
  • suolaa, pippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Jos käytät hiilihydraattia tässä ateriassa, laita se ensimmäisenä kypsenemään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sekaan Hk Sportti 5% -jauheliha ja anna kypsentyä pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi grillimausteella tai muilla haluamillasi mausteilla. Tulisen ruuan ystävä voi tujauttaa sekaan myös tuoretta chiliä!

Jauhelihan kypsentyessä pilko kaalin ja lehtikaalin lehdet pieniksi. Kuori porkkana ja raasta se raastimella karkeaksi raasteeksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kun jauheliha on kypsä, siirrä se lautaselle tai kulhoon odottamaan. Laita kaikki kasvikset pannulle kypsymään. Sinun ei tarvitse pestä pannua välissä ellet välttämättä halua. Kypsennä kasviksia, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ripauta vähän suolaa sekaan ja sekoita kunnolla. Siirrä kasvikset lautaselle ja lisää osa jauhelihasta päälle. Sekoita. Paista halutessasi vielä kananmuna annoksen päälle lisää makua tuomaan. Tuoreet yrtitkään eivät annosta ainakaan huononna 😉 Lorauta viimeisenä reilusti oliiviöljyä!

Nautiskele protiini- ja kasvisrikas ateria heti aamutuimaan tai rankan treenin jälkeen ja seuraa kuinka muskelit kasvavat kohisten 😉

Joko Hk Sportti -jauheliha on teille tuttu?

Sportti-kulho

Viikon 29 ruokapäiväkirja – paastoa & mäkkäriä

viikon 29 ruokapäiväkirja

Huhheijakkaa, onneksi on perjantai ja sen kunniaksi päräytetään ilmoille viikon 29 ruokapäiväkirja! Viime viikolla sain tosiaan idean kokeilla 5:2 dieettiä ja voin eilisen paastopäivän jäljiltä sanoa ettei taida olla mun pala kakkua. Heräsin armottoman väsyneenä tänäkin aamuna, suu oli järjettömän kuiva vaikka join eilen vettä reilusti ja sokerit olivat niin alhaalla että tärisin hervottomasti, kun nousin sängystä. Ja mulla on vielä korkeammat kalorit kuin ”oikeassa” viiskakkosessa. Joillekin tämä varmaan sopii, mutta ei ole mun juttu. Olen kuullut 5:2 dieetistä paljon hyvää ja jotkut varmasti jaksavat ongelmitta useammankin kuukauden. Itse kun pidän ruuasta melko lailla niin taidan mieluummin tyytyä syömään ihan tasaisesti ja nauttia elämästä 😉 No, tulipahan taas kokeiltua! Pidemmittä puheitta, viikon 29 ruokapäiväkirja olkaa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

Ei treeniä, koska fyssari

päivän aikana pyöräily 13 km

5.20 mukillinen smoothieta, pari kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä ja omena

11.15 Kokkikartanon feta-kasviskiusaus

14.30 puuroa ja marjoja

18.30 spagettia, nyhtökauraa, herneitä ja avocadoa

21.00 ruisleipää päällisillä

TIISTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

pyöräilyä päivän aikana 13 km

5.30 smoothieta, kauraleipää juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä

11.15 edellisen päivän ruokaa + tomaattia

14.45 puuroa, marjoja ja Nutisalin jogurttisekoitusta

17-18 treeni: clean & jerk + 50 burpeeta

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihaa ja herneitä

21.00 fastin protskuvanukas mustikoilla

KESKIVIIKKO (paastopäivä)

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 3 munan valkuaista + 1 kokonainen muna, mustaherukoita ja teetä

9.00 teetä

11.00 tattaripuuroa, mustaherukoita ja 2 valkuaista

15.00 riisikakkuja ja 2 valkuaista

16.30-17.30 liikkuvuustunti

19.00 salaattikääröjä, joissa linssejä, porkkanaraastetta ja salaatinlehtiä

TORSTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, manteleita, omenaa ja teetä

9.00 mandariini ja teetä

11.15 riisiä, jauhelihaa ja herneitä

14.00 puuroa, marjoja, pähkinöitä ja 2 valkuaista

17.00 anoppilassa lohi-perunalaatikkoa, näkkäri ja tomaattia

21.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja kananmunalla

PERJANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

9.00 teetä

11.00 vihanneksia, avocadoa ja jauhelihaa

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17 lihashuoltotunti

19.00 paneerattuja kalafileitä, riisiä ja vihanneksia

21.30 omenaa ja porkkanaa

LAUANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja manteleilla + teetä

13-15 leffassa kaksi riisipiirakkaa ja kaksi tescon keksiä

17.00 banaani ja pähkinöitä

19.30 Mäkkärin maestro -ateria

illan aikana irtareita

21.30 omena ja maapähkinävoita

SUNNUNTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraciabattaa salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla sekä teetä

14.00 puuroa mustikoilla ja pähkinöillä

16-18 treeni: rinnallevetoja kyykyn kautta, juoksa, leukoja, punnerruksia ja oman painon kyykkyjä + lihashuoltoa

Treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.30 nyhtökauraa, riisiä ja salaattia

jälkkäriksi tescon keksi

21.30 kaksi keitettyä kananmunaa

Mä niin nautin kun oon saanut olla kotosalla ja palata normaalin ruokarytmiin! Aika iisistihän tämä kävi. Haluaisin enemmän tehdä kasvisruokia, mutta homma ei ole vielä kovin hyvin hanskassa enkä kauppaan mennessä koskaan keksi mitä kasvisruokaa laittaisin. Tähän asiaan täytyy panostaa ehdottomasti enemmän ja ainoa keinoon selkeä suunnitelmallisuus. Täytyy ottaa taas käyttöön ruokalistan teko sunnuntaisin ja tsekkailla sopivia reseptejä. Niitäkin mulla on kotona vino pino lehdistä kerättynä, mutta eihän ne koskaan ole kaupassa mukana! Täytyy ehkä kuvata kaikki hyvät reseptit puhelimeen valmiiksi ja tehdä oma reseptit-kansio niille 🙂 Näin homma ehkä helpottuisi vai mitä olette mieltä?

Miltäs viikon 29 ruokapäiväkirja näyttää?

Pyöräilyä joka päivä noin 13 km (paitsi viikonloppuna).

Uusia ruokakokeiluja – Viime viikon ruokapäiväkirja

unnamed

Vieläkö teitä kiinnostaa ruokapäiväkirja? No, tässä tulee halusitte tai ette 😀 Viime viikolla kokeiltiin taas muutamia uusia reseptejä, lähinnä suolaisia ruokia. Makeita leivonnaisia en ole jostain syystä tehnyt nyt ollenkaan! Lauantaina mun piti tehdä suklaakakkua, mutta päivä oli niin jumalattoman kiireinen etten ehtinyt tekemään kotona yhtään mitään. Mietin äsken kuvia selatessani etten ole tainnut juuri herkutella, mutta olohuoneen rahilla oleva suklaakippo kyllä kertoo että jonkun suuhun konvehdit ovat menneet paperimerestä päätellen. Lauantaina ainakin söin niitä ainakin kourallisen, mutta viikolla en tainnut niihin kajota ollenkaan. Töissä kyllä maistoin jonkun tuliaissuklaan, mutta en mitenkään överiherkutellut. Lähinnä palauttelin mieleen miltä se suklaa oikein maistuu 😀 Viime viikko meni ainakin omasta mielestäni ruokailuiden osalta melko siististyi. Aina kun treenirytmi on kunnossa niin ruokailutkin pysyy hanskassa!

Maanantai

Illalla crossfit 1h + kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-11-12-53-52

Aamulla munia, tomaattia ja teetä // töissä välipalana pähkinöitä ja teetä // lounaalla anopin tekemään bataattikeittoa // välipalalla riisikakkuja, avocadoa, kinkkua ja vihanneksia (ei kuvaa) // illallisella viikonlopulta jääneita tortillalihoja, vihanneksia sekä riisiä // iltapalaksi puuroa, mustikoita ja raejuustoa.

Tiistai

Välipäivä salilta. Puuhastelua kotona.

picsart_01-11-12-54-54

Aamupalana munia ja vihanneksia + teetä // välipalaksi Nude proteiini patukka // lounaaksi kaupan kana-cesarsalaatti // kotona välipalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä + teetä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja ja tomaatti-kevätsipulisalaattia sekä fetajuustoa // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Crossfit 1,5h.

picsart_01-11-12-56-07

Aamulla munia, omenaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja puolikas Rawbite // lounaaksi Picnicin oriental kanasalaatti // välipalaksi riisikakkuja kinkulla, avocadolla ja kurkulla // iltaruuaksi riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia // iltapalaksi puuroa, mustikoita, raejuustoa ja manteleita.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla crossfit treeni 1h: maastaveto ja shoulder press. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-11-12-57-40

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä +teetä // välipalaksi teetä ja puolikas Rawbite // lounaalla jääkaapin jämät eli spagettia, perunaa ja nakkikastiketta sekä vihanneksia ja fetajuustoa // ennen treeniä lääke-esittelijän tuomaa kinkkiruokaa (joku oli syönyt puolet mun eväistä…) // iltaruuaksi punakampelaa ja pestopastaa // iltapalaksi Real-leipä päällisillä.

Perjantai

Vapaapäivä! Pitkät unet ja anoppilaan iltapäiväksi. Sieltä suoraan treeneihin.

picsart_01-11-12-59-15

Aamupalaksi Real-leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä // anoppilassa teetä ja korvapuusti // loinaaksi lasagnea // treenin jälkeen pestopastaa ja pari Real-leipää päällisillä // iltaruuaksi itse paneroituja broiskuja, ristikkoperunoita, majoneesia ja tomaattia.

Lauantai

Ei treeniä. Iltapäivällä Fysioakatemian olkapääklinikalla Crossfit 01300:lla ja sieltä tytön kaverisynttäreille Naurusaareen Flamingoon.

picsart_01-11-01-00-14

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla +teetä // ennen kotoa lähtöä olkapääklinikalle puuroa raejuustolla ja mustikoilla // synttäreillä jätskiannos ja vähän karkkia // kotona välipalaksi kaksi riisipiirakkaa päällisillä + teetä // illalla tilattiin pizzaa! Illalla myös kourallinen suklaakonvehteja.

Sunnuntai

Aamulla puuhastelua kotona ja mäenlaskua. Anoppilassa lounaalla ja sieltä suoraan salille. Tein salilla lihashuoltoa 1,5 h.

picsart_01-11-01-01-53

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla // anoppilassa kaksi täytettyjä paprikaa, joissa riisiä, jauhelihaa, juustoraastetta ja vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia // iltaruuaksi jauhelihalla, guacamolella ja ranskankermalla täytetty bataatti // kourallinen tummasuklaa päällysteisiä pähkinöitä // iltapalaksi omena ja pähkinöitä.

Jaahas, näköjään tuo leivän syönti on taas vähän karannut käsistä, mutta toistaiseksi olo on kuitenkin ihan hyvä, joten en ole huolissani asiasta. Juustoa vetelen näköjään myös aika paljon ja sitä ehkä voisi välillä vähän rajoittaa..Smoothieita en ole tehnyt pitkään aikaan ja ne pitäisi kyllä ottaa ohjelmistoon taas. Smoothieihin on niin helppoa upottaa viherjauheita sun muita, joita en mielelläni muuten suustani alas tunge.

Semmonen ruokaviikko oli viime viikko! Miltäs viime viikon ruokapäiväkirja näyttää?

Rapeat kananpojan nuijat ja pika-aioli

Processed with VSCO with 4 preset

Tämä on viimeinen Makuviikon boksista tehty resepti hetkeen. Ajattelin nyt vähän aikaa taas mennä ihan omilla resepteilläni ellen sitten halua helpotusta arkeeni! Täytyy sanoa, että näissä valmiissa bokseissa on se etu ettei kaupassa tarvitse ravata vähän väliä eikä ole sitä ainaista miettimistä ruokalajeista. Rapeat kananpojan nuijat olivat tervetullut uusi broiskuruoka meidän arkeen. Meillä syödään aika paljon kanaa ja välillä se tulee korvistakin ulos, kun en keksi mitä uutta siitä laittaisi. Olin jo jonkin aikaa syömättä kanaa, kun ei vain maistunut. Tämäkin Makuviikon resepti oli todella helppoa toteuttaa aioleineen kaikkineen ja mikä parasta – ruoka oli mielettömän hyvää! Yhden muutoksen tosin tein. Reseptiin olisi kuulunut myös uunijuurekset, mutta en laiskuuksissani jaksanut niitä alkaa väsäämään…Reseptistä riittää ruokaa kahdelle päivälle.

Rapeat kananpojan nuijat

  • 2 pkt kananpojan koipinuijia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • noin 2 dl maissihiutaleita + 2 dl kookoshiutaleita
  • ripaus currymaustetta

Pika-aioli

  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Sivele koipipaloihin öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Yhdistä kulhossa maissi+kookoshiutaleet sekä curry. Kierittele koipipalat seoksessa niin, että ne peittyvät tasaisesti.

Paista koipipaloja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes broilerinuijat saavat kauniin värin.

Valmista pika-aioli broilereiden uunissa olon aikana. Riko muna korkeareunaiseen astiaan. Lisää sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta samalla laitetta hitaasti ylös. Näin seos sakenee majoneesiksi. Mausta majoneesi etikalla, suolalla ja raastetulla valkosipulilla.

Tarjoile broilerit esimerkiksi riisin tai uunijuuresten sekä aiolin kera!

Ateriaideoita viikolle 47!

photogrid_1479644635511

Heipparallaa, Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mä olen ollut kipeänä keskiviikosta lähtien, mutta nyt alkaa vihdoin näyttää siltä että selviydyn huomenna töihin. Ihmeen kaupalla olen saanut ruokavalion pysymään siistinä koko flunssan ajan ja syönyt ihan kunnon ruokaa epämääräisen mutustelun ja herkuttelun sijaan. Perjantaina kokkasin vähän isommin, kun saatiin anoppi ja appiukko kylään, mutta muuten ruokahuolto on ollut miehen käsissä. Riisiä ja kanaa siis 😀 Tässä taas koottuna vinkkejä aterioihin ensi viikolla, olkaapa hyvät!

Maanantai: Pehmeän tulinen kanakeitto 

oi000291-800x600

Pidän itse aavistuksen tulisista ja mausteisista ruuista, mutta missään nimessä ne eivät saa olla suuta polttavan tulisia. Tässä keitosta tulisuus ja kookosmaidon pehmeys yhdistyy tosi kivasti ja keitto on mukavan paksua. Keitto on maidoton ja gluteeniton! Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Röstiperuna, katkaraputahna ja avocado 

2015-11-02-07-41-11-1-800x600

Tämä resepti kuuluu sarjaan helppoa ja todella hyvää arkiruokaa! Koko ateria valmistuu käden käänteessä eikä tällaista tule taatusti kovin usein tehtyä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Omena-maapähkinävoisandwich 

2016-02-09-06-29-36-1-800x600

Minusta on ihana viikollakin tehdä jotain vähän erilaisempia välipaloja tai muokata vanhoja uuteen uskoon. Omena ja maapähkinävoi on välipaloissa ehdottomasti mun suosikkikombo! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Broileri-bataattivuoka

oi000135-800x600

Tällaiset yhden vuoan ruuat helpottavat arkea aina kummasti. On silkkaa ajansäästöä, kun kaikki ainekset voi laittaa samaan vuokaan ja pistää uuniin. Odotellessa voikin sitten tehdä niitä muita päivän pakollisia asioita, kuten astianpesukoneen tyhjennystä ja sellaista! Ohjeen tähän arjen ajan säästäjään löydät täältä.

Perjantai: Makaronilaatikoiden Rolls Royce

20150413_115357-800x450

Tämä makaronilaatikko ei ole mikä tahansa makaronilaatikko! Tässä homma on viety pikkusen pidemmälle ja siksi se sopii erittäin hyvin aloittamaan viikonlopun. Ohje on alun perin Kari Aihisen käsialaa eli reseptin takana on todellinen hyvän ruuan ystävä! Tsekkaa tämän superhyvän ja maukkaan ruuan ohje täältä.

Lauantai: Kaura-kookossämpylät ja Oreo-juustokakku

2016-01-11-07-26-23-1-800x600-1

Nämä gluteenittomat kaura-kookossämpylät ovat parhaimpia lajiansa. En olisi uskonut, että gluteenittomana voi saada näin hyviä sämpylöitä. Tiedän, että kookos kuulostaa hyvin epäilyttävältä, mutta se sopii näihin sämpylöihin todella hyvin. Tee tuplasatsi ja hieman isompia sämpylöitä niin voit tehdä näistä vaikkapa hampurilaisia! Ohjeen löydät täältä.

oi000079-800x600

Meillä tykätään kakuista ja erityisesti juustokakuista! Vähän aikaan en ole näitäkään tehnyt, mutta tämä asia täytyy korjata piakkoin sillä erilaisia kakkureseptejä on kertynyt testattavien pinoon melkoinen määrä! Tämän oreo-juustokakun ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Korvapuustivohvelit (gluteeniton)

picsart_10-09-11-03-12-800x600

Mikä olisikaan ihanempi tapa aloittaa sunnuntai kuin nauttia herkullisia vohveleita kiireettömästi oikein pitkän kaavan mukaan. Sunnuntaina on aikaa kaivella vohvelirauta kaapista ja panostaa Aamupalaan oikein kunnolla! Ehkä paistat vohvelit koko perheelle tai ystävillesi myös? Ohjeen löydät täältä.

Mitäs te olette tällä viikolla kokkailleet tai mitä suunnitelmia on ensi viikon aterioihin?

 

Helppoa arkiruokaa: vuohenjuusto-tomaattipasta

Processed with VSCO with a9 preset

Jestas mä olen hullaantuntut pastoihin! En tiedän onko ne nämä kylmemmät kelit vai mikä, mutta joka päivä tekee mieli pastaa. Se on niin hyvää! Tämä vuohenjuusto-tomaattiapasta kummitteli mielessä monta päivää ja eilen himot kävivät niin koviksi, että treenin jälkeen poikkesin kauppaan ostamaan ainekset. Pasta on todella helppo ja nopea valmistaa eli arkiruokaa parhaimmillaan 😉 Rakastan itse vuohenjuustoa kaikissa muodoissaan, mutta tytön mieleen se ei juuri ollut. Ehkä jonain päivänä saan hänenkin makunystyrät käännytettyä.

Reseptin löysin Soppa365:n sivuilta, jonne olen koonnut itselleni jo melkoisen kattavan reeeptivalikoiman!

Vuohenjuusto-tomaattiapasta 

  • 350 g pastaa
  • 2 rs kirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl babypinaatin lehtiä
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin:

Laita pastalle vesi kiehumaan ja suolaa vesi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa puolita kirsikkatomaatit, hienonna basilika ja baby-pinaatti. Nosta ne tarjoilukulhoon. Lisää myös vuohenjuusto, oliiviöljy ja suola.

Valuta pasta lävikössä ja kumoa tarjoilukulhoon pilkottujen ainesten päälle. Sekoita hyvin niin, että kaikki ainekset menevät sekaisin ja juusto muodostuu kastikkeeksi. Viimeistele mustapippurilla ja koristele basilikan lehdillä.

Processed with VSCO with a9 preset

Resepti löytyy myös täältä.

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

Mausteinen broileripata

Processed with VSCO with a6 preset

Anoppi löysi Ilta-Sanomista tämän ihanan gerogialaisittain maustetun broileripadan ohjeen ja leikkasi ohjeen talteen. Me ollaan paljon katseltu porukalla mökillä ruokaohjelmia ja tykätään kokeilla erilaisia reseptejä. Ville Haapasalon ruokaohjelmat ovat olleet suosittuja, samoin Masterchefit! Ohjelma kuin ohjelma, jos siinä käsitellään ruokaa, minä istun todennäköisesti nenä kiinni ruudussa. Tämä pata oli niin helpon ja herkullisen oloinen, että tehtiin tätä viime lauantaina päiväruuaksi. Syötiin pataa riisin kanssa ja täytyy myöntää, että pata oli parasta broiskuruokaa hetkeen! Ihanan mausteista ja mehukasta. Suosittelen!

Mausteinen broileripata 

  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 1 varsisellerin oksa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ punainen chili
  • oliiviöljyä
  • 1 kg pakkaus broilerin koipipaloja
  • valkopippuria myllystä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 3laakerinlehteä

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa sipulit, paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Hienonna korianteri ja puolikas chili (jos haluat olla varovaisempi tulisuuden kanssa, poista chilistä siemenet).

Lorauta uunipadan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista koipipalat öljyssä, mausta suolalla (1/2 tl) ja valkopippurilla ja nosta ne sitten erilliselle astialle odottamaan. Nosta pannuun samaan öljyyn paprikat, sipulit ja selleri. Kuullota ja anna hieman ruskistua.

Lisää pataan valkosipulit, korianteri ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta koivet pataan, pyörittele niitä kasviksissa ja mausteissa. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. Kaada tomaatit pataan. Lisää laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 60 minuutiksi.

Tarjoile valmis broileripata esimerkiksi riisin taipitaleivän kera!

Ateriaideoita viikolle 45!

photogrid_1478432414463

*Sis.mainoslinkin

Mikäs onkaan mukavampi tapa lopetella viikkoa kuin miettiä seuraavan viikon ruokia valmiiksi! Itse kun rakastan ruokaa yli kaiken ja reseptejäkin on kertynyt blogihistoriani aikana melkoisesti niin yritän saada tällaisen ideapostauksen tehtyä teille valmiiksi joka viikko. Miltäs kuulostaa? Meillä on tapana suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa valmiiksi sunnuntaina ja valmistetaan samalla useamman päivän ruuat kerralla. Näin säästyy aikaa, rahaa ja hermoja! Tässä ruokaideoita viikolle 45, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Jauheliha-bataattivuoka 

kuvia-0015-800x552

Aloita viikko tekemällä suurempi satsi ruokaa! Kuva ei tee ruualle oikeutta (koska vanha), mutta tämä jauheliha-bataattivuoka on yksi blogini suosituimpia ja hatuimpia reseptejä. Ohje on gluteeniton ja maidottomat saat siitä korvaamalla voin öljyllä. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Ellan täyteläinen kookospuuro

2015-09-07-09-58-15-1-800x600

Tiistaille herkullinen idea aamupalaksi! Ellan täyteläinen kokospuuro on ehkä parasta puuroa, jota olen koskaan syönyt. Makeutta banaanista ja rusinoista, makua kookoksesta ja ihanaa suutuntumaa manteleista. Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Chili-katkarapuja sta

kuvia-0131-800x452

Tämäkin resepti on pitkälti yli kaksi vuotta vanha, mutta toimii edelleen! En juuri pidä katkaravuista, mutta tässä pastaa ne maistuvat todella hyvältä. Tulisuutta voi jokainen säädellä helposti chilin määrällä. Helppo ja nopea arkiruoka! Reseptin löydät täältä.

Torstai: Porkkanakeitto raejuustolla

2015-10-19-07-29-12-1-800x600

Rakastan keittoja yli kaiken, varsinkin erilaisia sosekeittoja! Ne ovat täyttäviä, mutta samalla suhteellisen kevyitä. Teen aina kerralla suuremman satsin, jolloin keittoa riittää myös seuraavalle päivälle töihin. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Pinaattinen uunilohi bataattimuussila 

img_20150220_185141-800x800

Reseptejä selatessa huomasin, että olen käyttänyt aika paljon bataattia eikä ihme – pidän siitä valtavasti! Lohi on aina hyvää, mutta siihen kaipaa välillä vaihtelua. Reseptin pinaattikuorrutus tuo kivasti lisää loheen ja bataatinkin voit halutessasi korvata perunalla tai koko lisukkeen jollain ihan muulla! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Tortillapizzaa ja leivontaa 

tortillapizza

Lauantaina tykkään itse viettää hieman enemmän aikaa keittiössä, mutta se aika kuluu yleensä leipomiseen. Tortillapizzat ovat todella hyviä ja näppäriä tehdä! Valmistuvat hetkessä  joten aikaa jää muullekin. Reseptin löydät täältä.

Jos jauhopeukalo kovin vipattaa niin kokeile vaikkapa suussa sulavia brookieseja tai terveellisempää 3 raaka-aineen suklaakakkua!

kuvia-007-800x355

2016-01-04-07-50-06-1-800x600-1

Sunnuntai: Puolukka-kookos smoothiebowl

2016-02-14-07-40-08-1-800x600

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa sunnuntai aamulenkillä raikkaassa säässä ja nautiskella terveellinen ja ravitseva smoothiebowl aamupalaksi! Itse kaipaan aina sunnuntaina jotain terveellistä ja freshiä lauantain herkutteluiden jälkeen. Reseptin löydät täältä.

Toivottavasti saitte kivoja ideoita näistä itsellenne ja arkikokkailut helpottavat edes vähän! Olisiko tällaiselle koosteelle tilausta jatkossakin? Ja hei, omia ideoita arkikokkailuihin saa jakaa kommenttiboksiin!

Ps. Vielä tämän päivän saatte Ellokselta 50% alennusta tuotteista, joissa merkintä POISTOMYYNTI! Kannattaa käydä tsekkaamassa josko löytyisi jotain kivaa kotiin tai salille 😉 Suoraan tuotteisiin pääset tästä*. Itse tilasin juuri lakanoita sekä alusvaatteita! Nämä tarjoukset voimassa siis enää tämän päivän!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee tuotteita, joissa on merkintä POISTOMYYNTI. Alennus on voimassa 6.11.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai kampanjahintaisiin tuoteisiin. 

Ja niin repsahti taas ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Syöminen on sitten vaikea taiteenlaji. Ainakin mulle. Mä haaveilen, että syöminen olisi mulle helppoa eikä sitä tarvitsisi sen enempää miettiä ja analysoida. Haluaisin osata syödä terveellisesti ja puhtaasti viikolla ja herkutella viikonloppuisin hillitysti. Mun haaveissa osaisin laittaa maistuvaa kasvisruokaakin ja saisin tyttärenkin sitä syömään. Me leivottaisiin yhdessä terveellisiä herkkuja ja nautiskeltaisiin niitä lauantai-iltana kynttilän valossa töllöä katsellen. Todellisuus eroaa aika paljon mun kuvitelmista.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mun syömiset menee tällä hetkellä selkeissä sykleissä. Pari viikkoa menee siististi ilman sen suurempia repsahduksia. Älkääkä käsittäkö väärin, en todellakaan ole mikään natsi, vaan sallin itselleni pienen herkun myös viikolla. Mulle puhtaasti syöminen tarkoittaa sitä, että syödään säännöllisesti ja riittävästi. Silloin ei edes tee mieli mitään herkkuja. Repsahdus sen sijaan tarkoittaa kunnon ruuan korvaamista jollain ihan huuhaalla, joka johtaa yleensä myös puolikkaan suklaalevyn tuhoamiseen. Saan pidettyä itseni ruodussa aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten alan pikku hiljaa lipsumaan tavoistani. Syön siis mitä sattuu enkä jaksa kauheasti panostaa ruokiin. Ajaudun tilaan, jossa ruoka ei ole enää nautinto vaan silkka pakko. Syön mitä sattuu kaapeista löytymään.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetViime viikko oli juuri tällainen repsahdusten viikko. Ok, olin sairaana, mutta jääkaappi oli täynnä kunnollista ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Ei varmasti olisi ollut siitä kiinni etteikö kaapista olisi löytynyt hyvää ja terveellistä syötävää. Silti minä eläin lähinnä leivällä ja suklaalla. Neljä palaa leipää paahdettuna upposi ihan kevyesti ja vielä jäi ikävä pikku nälkä, joka taltutettiin Oreo-suklaalla. Eipä tainnut mies saada yhtään palaa siitä levystä…Viikonloppuna tehtiin vielä itse hampurilaisia ja siihen kylkeen vielä jäätelöä, donitsia ja karkkia. Hyviähän ne on, en sitä kiellä, mutta kun on viikolla syönyt jo miten sattuu, niin ehkä viikonloppuna olisi voinut skarpata. Nyt ollaan kuitenkin taas oikeilla raiteilla ja syödään oikeaa ruokaa eikä olokaan ole niin väsynyt kuin viime viikon paahtoleipäpeijaisten jälkeen 😀 Ehkä treenaamisenkin kannalta fiksua ottaa taas itseään niskasta kiinni. Seuraavaa repsahdusta odotellessa!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tuosta leivästä haluan kertoa vielä sen verran, että juuri sopivasti sairastelun alussa sain Buzzadorilta paketin, jossa oli Schärin uusia gluteenittomia leipiä sekä keksejä. Olen toiminut Buzzadorina jo vuosikausia ja silloin tällöin saan testattavaksi tuotteita, joista kerron eteenpäin ja kirjoitan arvosteluni buzzadoriin. Leivät oli valmiiksi viipaloituja ja me syötiin niitä tytön kanssa paahdettuina. Vitsi ne olikin hyviä! Tyttö tykkäsi eniten vaaleasta versiosta, mutta itse pidin enemmän näistä tummemmista versioista, joissa oli myös siemeniä seassa. Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa Schärin tuotteet täältä. Jos Buzzadoriksi liittyminen kiinnostaa niin sen pääset tekemään täältä. Lisää suosittelijaksi (jos sitä kysytään) minut eli Mandi83.

Onko teillä pysynyt ruokavalio hyvin hanskassa?

Ps. Mä söin viisi päivää putkeen Härkis-italianpataa, pikkusen kyllästyttää koko härkis!

The perfect crime – Härkis-italianpata

Processed with VSCO with a6 preset

Härkis-neitsyys menetetty! Oon ihan koukuttunut facebookissa sipsikaljavegaanien ihaniin ruokakuviin ja kuolaan niitä päivittäin. Sipsikaljavegaanien sivulla saa julkaista vain vegaanisia mättöruokia joko itse tehtynä tai kaupasta ostettuna. Vihreitä ja terveellisiä ruokia ei tuolle sivustolle huolita. Olen jo pitkään halunnut ostaa kotiin härkistä ja testata mitä siitä saisi aikaisiksi. Pari päivää sitten bongasin sipsikaljavegaaneista italianpadan kuvan ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Härkis-italianpata

  • 1 pkt Härkistä
  • noin 2 dl spagettia pieneksi pilkottuna (tai rakettispagettia)
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 prk Mutti-tomaattimurskaa
  • 1 pss pakasteherneitä
  • suolaa, kuivattua basilikaa, mustapippuria ym mausteita oman maun mukaan
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl vettä
  • öljyä paistamiseen

Ruskista sipulit ja härkis öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää tomaattimurskat, kasvisliemikuutio ja mausteet ja anna porista noin 10 minuuttia. Lisää sekaan vesi ja spagetit ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes spagetit ovat kypsiä. Lisää vielä pakasteherneet ja anna kiehahtaa niin, että herneet sulavat. Tarjoile esimerkiksi avocadon ja tuoreiden vihannesten kera!

Processed with VSCO with a6 preset

Yritin kovasti huijata lastani tällä ruualla ja onnistuin puoliksi. Hän ei huomannut eroa jauhelihan ja härkiksen välillä, mutta keitetyt herneet eivät kuulemma miellyttäneet. Nyt mulla on sitten kattilallinen Härkis-italianpataa syötävänä 😀 Ei tartte hetkeen kokkailla…

Ruokainspiraatiota

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen viime aikoina potenut huonoa omatuntoa reseptien vähenemisestä täällä blogissa. Kyse ei ole siitä ettenkö edelleen leipoisi ja kokkaisia, vaan enemmänkin siitä ettei ole ollut aikaa testailla uusia reseptejä. Toivon, että tähän tulisi pikku hiljaa muutos, mutta aika näyttää! Mietin tänään, että mikäs pakko se on aina kehitellä uutta reseptiä. Ihan hyvin voin heitellä ilmoille myös tällaisia pikaisia ateriaräpsyjäkin. Ehkä tästäkin postauksesta teistä joku saa kipinän valmistaa vaikkapa bataattiranuja tai lihabulleroita huomenna ruuaksi. Ehkä siellä ruudun takana joku muukin miettii, että mitähän hittoa huomenna kokkaisin…Joka päiväinen ongelma! Toivoisinkin kuulevani kommenttiboksissa teiltä hyviä vinkkejä asiaan: mitä hyvää ruoka olette valmistaneet lähipäivinä? Kaikki hyvät vinkit jakoon, koska niitä kaipaa varmasti moni muukin kuin minä!

Miten tehdä bataattiranuja?

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi suikaleiksi. Mitä ohuempia ranuja teet sitä nopeammin ne kypsyvät. Laita kaikki bataattisuikaleet suureen kulhoon, lorauta päälle öljyä ja reilusti mausteita. Cayennepippuri sopii mahtavasti makeaan bataattiin! Sekoita kunnolla ja levittele ranut pellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paista uunissa noin 30-35 minuuttia tai kunnes ranujen päät alkaa nahistua ja saada väriä.

Yhden pannun ihmeruoka aka arjen helpottaja

Processed with VSCO with c2 preset

Mikä on ihmeruoka!? No en tiedä, mutta kuulosti hauskalta niin tästä tuli sitten yhden pannun ihmeruoka. Itse tykkään arkisin laittaa mahdollisimman nopeaa ruokaa. Aikaa on muutenkin vähän iltaisin, ja koska muutama nälästä kurniva ruoka on ruokittavana, niin yritän valmistaa mahdollisimman helppoa, nopeaa ja terveellistä ruokaa. Mikä onkaan helpompaa kun heittää kaikki ainekset samalle pannulle ja antaa niiden kypsyä siinä kylki kyljessä? Helppoa kuin mikä ja siinä samalla voi vaikka tyhjentää astianpesukoneen ja pyyhkiä tasot puhtaiksi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tässä yhden pannun ihmeruoassa on sopivasti protskua, riittävästi hiilaria ja kaupan päälle ravinnerikkaita vihanneksia. Aikaa vie ainoastaan kuoriminen ja pilkkominen sekä tietysti paistaminen, mutta sitä ei lasketa koska ainekset paistuvat kuin itsekseen. Ruokakeon päälle paistetaan vielä kananmunaa rasvaa ja makua tuomaan ja jos olet viitseliäs niin voit valmistaa vielä jonkin kastikkeenkin kaveriksi! Minulla oli tarkoitus edellisenä päivänä tehdä itse majoneesia, mutta siitä tulikin kastiketta, joten ripottelin sitä annoksen päälle. Toimi! Mitä isompi pannu sitä enemmän siihen mahtuu tavaraa, joten omalla mielikuvituksella voi ruokaisuutta lisätä vaikka kuinka paljon. Meidän arkea helpottava pannullinen ihmettä sisälsi seuraavia raaka-aineita.

Yhden pannun ihmeruoka

  • 400g jauhelihaa
  • yksi bataatti (noin 500g)
  • 1 parsakaali
  • iso nippu lehtikaalia
  • pari sipulia
  • 1 kananmuna paistettuna jokaiselle (paistettu jälkikäteen)
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • paljon mausteita!
  • itse tehtyä kastiketta (keltuaista, öljyä, omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, mausteita)

Kuori ja pilko ensimmäisenä bataatti pieniksi. Paista bataattikuutioita viitisen minuuttia voissa/öljyssä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi. Pilko myös parsakaali. Lisää jauheliha, sipulit sekä parsakaali bataattien sekaan ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Lehtikaali kannattaa lisätä pannulle vasta aivan paistamisen loppupuolella! Mausta ruoka hyvin ja paista vielä jokaiselle omaan annokseen kananmunat. Tarjoile raikkaan salaatin sekä itse tehdyn kastikkeen kera 🙂

Ps. Olen lisäillyt blogin facebook-sivulle ruokakuvaosion blogissa julkaistuista resepteistä. Olen sinne jo jonkin verran lisäillyt kuvia ja linkittänyt niistä suoraan postauksiin. Kunnianhimoinen tavoite olisi saada tallennettua sinne kaikki reseptit linkkeineen!

Dieettiruokaa: kana-nuudeliwokki

dieettiruokaa_kana-nuudeliwokki

Aloitan tämän reseptipostauksen pahoitteluilla. Pahoittelen, että reseptit, joita itsekin niin kovin rakastan, ovat viime aikoina jääneet hieman taka-alalle. Ymmärtänette kuitenkin syyn. Syön tällä hetkellä minulle laaditun ruokavalion mukaan ja minulla menee aina hetki sisäistää ruokavalio ennen kuin voin alkaa soveltamaan sitä kunnolla. Kunhan tämä sisäistäminen on saatu päätökseen niin reseptejäkin alkaa taas tippua tänne enemmän. Cheat mealinkin aion pitää lähiviikkoina niin eiköhän sieltäkin jotain tipu blogin puolelle! Erilaiset raakasuklaat, sokerittomat leivonnaiset ja itse tehty jäätelö kiinnostelee kovasti eli ainakin jotain niistä tulossa ihan lähitulevaisuudessa 😉

Mutta mennäänpä sitten päivän reseptiin eli kana-nuudeliwokkiin. Pidän itse kovasti itämaisvivahteisista ruuista ja näitä on helppoa soveltaa myös mun nykyiseen ruokavalioon. Kun jättää sokerichilisooseilla läträämisen ja miettiin raaka-aineet huolellisesti niin saa mitä mainiointa terveellistä ruokaa. Näissä nuudeliruuissa on parasta se, että saan syödä nämä ihan itsekseni. Kukaan ei tule kärkkymään! Tytön mielestä nuudelit kuulemma näyttävät madoilta eikä sen vuoksi kelpuuta niitä lautaselleen. Harmi 😀 Käytän itse vaihtelevasti sekä riisinuudeliä että täysjyvänuudeleitä. Tässä kyseisessä ateriasa käytin jälkimmäisiä. Vihannekset kannattaa valita tuoreina, ja vaikka pilkkominen vie hieman aikaa, se kannattaa! Eikä tämä vaikeaa ole. Kaikki kamat vaan pannulle nuudeleita lukuunottamatta, kypsennys ja hyvät mausteet. Aikaa ruuan valmistukseen menee noin 20 minuuttia.

Kana-nuudeliwokki (2 annosta)

  • 300g broilerinfilesuikaleita
  • 110g nuudeleita
  • 1 porkkana
  •  noin puolikas parsakaali
  • 1 punainen paprika (+ keltaisen jämät)
  • 1 punasipuli
  • loraus limemehua
  • loraus inkiväärimehua
  • loraus soijakastiketta
  • suolaa + muita mausteita oman makusi mukaan
  • öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko porkkana ja punasipuli. Pilko parsakaalista haluamasi määrä pieniä nuppuja. Pilko paprikat pieneksi. Voit käyttää muitakin vihanneksia, mitä ikinä haluat!

Kuumenna pannussa pieni määrä öljyä. Laita pannulle broiskut ja vihannekset ja kypsennä ne. Laita nuudelit kiehumaan ja keitä niitä noin 3 minuuttia. Mausta hyvin broiskut ja vihannekset hyvin. Lisää paistamisen loppupuolella nuudelit joukkoon ja kypsyttele vielä vähän aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.

Syö hyvällä ruokahalualla esimerkiksi treenin jälkeen!