Nyt saa olla ylpeä ja kiitollinen

nyt saa olla ylpeä ja kiitollinen

Suomi täyttää tänään 100 vuotta, ihan huikeaa! Sotaveteraanit ja lotat ovat tämän mahtavan päivän meille mahdollistaneet, joten kiittäkäämme heitä suuresti koko kansan voimin. Vaikka tässä(kin) maassa ihmiset valittavat jatkuvasti milloin mistäkin niin onhan meillä monia asioita, joista kiittää ja olla ylpeä. Puhdas luonto, terveydenhuolto, jätehuolto ja koulutusjärjestelmä on asioita, joista voidaan oikeasti olla ylpeitä. Ei ole monessa maassa asiat näin hyvin. Tällä ei tarvitse maksaa koulutuksesta saati terveydenhuollosta ja vesistöt ja luonto ovat kauniita ja hyvässä kunnossa. Tokihan on paljon asioita, joita täytyy muuttaa ja korjata, mutta ei mennä tänään niihin ollenkaan.

Me aloitettiin itsenäisyyspäivän vietto pitkillä yöunilla ja siivoilemalla vähän kotona. Ilma oli niin hyvä, että tyttö paineli kaverinsa kanssa ulos leikkimään ja me miehen kanssa järjesteltiin paikkoja. Mulla on taas suuri kirppisprojekti menossa ja lajittelin tavaroita myyntiin, roskiin ja kierrätykseen. Mietiskelin samalla joulusisustusta ja hankintalistaa joululahjoihin. Puolen päivän maissa lähdettiin anoppilaan. Lähdin itse käymään palauttavalla 50 minuutin kävelylenkillä. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja juuri sopivan kylmä. Ei olisi parempaa päivää voinut sattua itsenäisyyspäiväksi! Lenkin jälkeen tein vähän lihashuoltoa ja katselin samalla Tuntematonta sotilasta. Juuri äsken syötiin ruuaksi kunnon pihvit ja jälkiruuaksi jäätelöä. Loppuilta rentoudutaan linnanjuhlien parissa kauniita pukuja ja linnanjuhla -bingoa pelaten 😉 Ehkä saatan jotain myös touhuilla kotona. Tuskinpa osaan olla paikallani koko iltaa…

Hyvää itsenäisyyspäivää ihan jokaiselle!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Siskontyttö keittiössä: Marianne-juustokakku

Siskontyttö Reetta leipoi meille itsenäisyyspäivänä jälkiruuaksi marianne-juustokakkua Fazerin ohjeella. Mä tykkään todella paljon kaikista minttuisista leivonnaisista ja myös juustokakkuun minttu sopii todella hyvin! Tämä juustokakku on todella helppo tehdä, mutta vaatii asettuakseen lepohetken jääkaapissa yön yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG-20141207-WA0001

Marianne-juustokakku

Pohja

  • 175g Fazerin Marianne-keksejä
  • 35g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl maustamatonta maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss Marianne Crush-rouhetta

*Koristeluun esim. rouhittua valkosuklaata

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun n. 23 senttisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka sekä vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa 1/2 dl kermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää kerma-liivateseos muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä Marianne Crushin kanssa täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoulua esim. rouhitulla valkosuklaalla!

IMG-20141207-WA0002

IMG-20141207-WA0000

Kolme viimeistä kuvaa: Reetta Karhunen