Viikon 47 ruokapäiväkirja – pikkusen rennommin

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Jei, on perjantai ja aika laittaa viikon 47 ruokapäiväkirja ilmoille. Viime viikolla pidin treeneistä kevyen viikon. Ruokailut poikkesivat mun ”normaaleista” ruuista jonkun verran, koska viime viikolle oli buukattu parikin eri menoa. Pääsin siis nautiskelemaan oikein kunnolla dieetin ulkopuolisista sapuskoista. Teki muuten hyvää! Ai että mä tykkään ruuasta. Nam nam. Viime viikolla ruokavalioon hiipi myös Ehrmannin protskuvanukkaat, joista tuli kivaa uutta vaihtelua heran tilalle. Ja kyllähän tuo vanukas täyttää vatsaakin huomattavasti paremmin kuin hera. Viikonloppuna herkuteltiin perinteiseen tapaan ja sunnuntaina taas ruokaa oli inasen verran vähemmän, koska nukuin pitkään ja illalla piti mennä myös ajoissa nukkumaan. Olin ihan varma ettei paino tipu ollenkaan tällä viikolla, mutta toisin kävi. Ihan kiitettävästi tultiin vaakalukemissa taas alaspäin, vaikka syöpöttelinkin reilusti enemmän!

Tässäpä teille viikon 47 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 11-18

7.30 paistettuja munia, pinaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa + teetä gheellä

12.00 puuroa, cashewpähkinäitä ja herukkasekoitusta

16.00 hera ja banaani

19.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia (kuva alla)

21.30 pieni annos riisiä, nyhtökauraa ja vihanneksia (oli nälkä :D)

TIISTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia ja vihanneksia (kollaasissa väärä kuva…)

11.00 puuroa, cashewpähkinöitä ja herukkasekoitusta

15.00 hera ja banaani

17.15 A-lehtien influencer illassa feta-pinaattipiiras

19.15 salaattia, pari palaa, leipää, härän lihaa jne samaisessa tapahtumassa

kotona niin myöhään etten syönyt enää iltapalaa

KESKIVIIKKO

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-14.30

5.20 munia ja vihanneksia + teetä gheellä + sitruunavesi

11.00 puuroa, marjoja, cashewtahnaa

15.30 banaani ja Ehrmannin suklaavanukas

19.00 kukkakaali-porkkanamuussia, kanakastiketta, paprikaa ja tomaattia

21.15 pari hapankorppua kalkkunaleikkeleellä

TORSTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-16.00

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 kukkakaali-porkkanamuussia ja seitä

14.30 mustaviinimarjoja ja protskuvanukas

18.45 ravintola Vltavasssa alkuruuaksi vuohenjuustosalaatti, pääruuaksi kuhaa ja peruna-pekonisknöödeleitä ja jälkkäriksi lämmintä suklaakakkua, cappucinojäätelöä ja vadelmamelmaa. Järjettömän hyvää!

Ja taas kotona niin myöhää, että kömmin suoraan sänkyyn…

PERJANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa mansikoilla ja maapähkinävoilla

14.00 hera ja banaani

15.30-17 hieronta

18.30 spagettia, jauhelihakastiketta, ravintohiivatiutaleita ja paprikaa

21.00 hapankorppua kalkkunaleikkeleellä ja kurkulla

LAUANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

10.30 munakas, jossa sipulia, kalkkunaleikkettä ja munia, lisäksi kasa vihanneksia + teetä gheellä

14.00 muutama pieni riisipiirakka kalkkunaleikkeellä + suklaavanukas

17.00 kauraleipää päällisillä + kaksi Maraboun keksiä

19.30 kolme palaa pizzaa

jäätelöä töllöä katsellessa

SUNNUNTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA11.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, mustaviinimarjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.30 perunaa, jauhelihakastiketta, avocadoa ja salaattia anoppilassa

jälkiruuaksi marjarahkaa

16.00 teen kanssa pipari

18-20 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

21.30 riisiä, jauhelihakastiketta ja kauraleipä kalkkunaleikkeellä

Liikuntaa ei kauheasti viime viikolla tullut. Joinain päivinä tein kotona lihashuoltoa ja sunnuntaina palasin takaisin salitreenien pariin. Teki ihan hyvää pitää taas kevyttä viikkoa niin kroppa saa levätä rauhassa ja minäkin pääsin tekemään jotain muutakin kuin asumaan salilla. Ja dieetinkin osalta teki hyvää poiketa tutuiksi tulleista kuvoista. Alkoi nimittäin ilmassa olemaan jo pienoista kyllästymisen tunnetta…

Miltäs viikon 47 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

maidoton mustaherukkajäätelö

Morjens! Me ollaan juuri matkalla Tampereelle Särkänniemeen ja tähän hetkeen on hyvä tempaista ilmoille miehen loihtima loistoresepti! Hän sai pari päivää sitten inspiraation maidottomaan ja varsin helppotekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei juuri aikaa ja vaivaa kulu. Tämä maidoton mustaherukkajäätelö tekeytyy pakkasessa eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta. Aineksetkin löytyvät varsin kätevästi jokaisen marketin ja lähikaupan hyllyltä, joten ei muuta kuin synnitön herkku tulille.

Mulla on takataskussa useampikin maidottoman herkkujäätelön resepti ja kesäloma olisi varsin hyvää aikaa toteuttaa näistä jokaikinen! Jäätelökoneen möin jo aikaa sitten pois, koska sille ei ollut käyttöä, joten reseptin täytyy olla toteutettavissa pelkän pakkasen avulla. Onko sulla hyviä jäätelöreseptejä käytössä, jotka haluaisit jakaa muillekin? Tai haluaisit että minä testaisin? Laitappa kommenttiloota laulamaan, jos tiedät hyviä reseptejä! Lupaan laittaa houkuttelevimmat reseptit testiin 😉 Mutta nyt miehen kehittelemän reseptin pariin.

Maidoton mustaherukkajäätelö

  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pss mustaherukoita (200g)
  • 5 taatelia
  • 2 rkl kaurahiutaleita

Laita ensimmäisenä kaurahiutaleet blenderiin ja surauta jauhoksi. Lisää muut ainekset sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi jäätelömassa pakkasen kestävään rasiaan ja nosta pakkaseen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin tunnin välein, jotta saat ihanaa kuohkeutta jädeen. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on saavuttanut haluamasi koostumuksen. Meillä jäätelö oli pakkasessa 6-7 tuntia. Tässä ajassa jäätelö ei ollut karahtanut ihan umpijäähän, vaan oli keskeltä jäistä mutta pehmeää.

maidoton mustaherukkajäätelö

Epäilin ensin vähän kaurahiutaleiden laittoa jäätelömassaan, mutta se toikin ihanan pehmeän ja kauraisen vivahteen jäätelöön. Sopi mustaherukoiden kanssa todella hyvin! Ja mikä mikä oudointa, kookos ei tässä jäätelössä juuri maistu.

Jos testailette reseptiä ja laitatte kuvaa esim. instaan niin muistakaahan tägät minut @jonna_musakka kuvaan niin pääsen ihastelemaan luomuksianne!

Tsekkaa myös: Pähkinä-suklaajäätelön ohje ja maidottomat mansikka-suklaatikkujädet!

Pähkinä-suklaajäätelö

Processed with VSCO with f1 preset

Jos mun pitäisi valita vain yksi herkku maailmassa, jota saisin syödä, se olisi ehdottomasti jäätelö! Lapsena ja vielä muutamia vuosiakin sitten olin kovasti karkkien ja muun makean perään, mutta nykyään jäätelö on ylitse muiden. Toki syön kakkuja ja muita leivonnaisia ihan mielelläni silloin kun niitä on tarjolla, mutta en erityisesti kaipaa niitä. Jostain syystä syön herkkuhetkinä nykyään mieluummin jotain suolaista kuin makeaa ja esimerkiksi tortillat ja itse tehty pizza pesee karamellit 100-0. Tykkään myös välillä herkutella viikollakin ja sillon teen näitä vähän terveellisempiä juttuja, kuten itse tehtyä jätskiä ja banskulettuja tai raakasuklaata. Viikonloppuna käykin sitten ihan kaikki. Mikä nyt sattuu milloinkin kuumottamaan.

Tämä jäätelö on maultaan hyvin pähkinäinen ja tumma suklaa sekö pähkinäpalaset tuovat kivasti suutuntumaa sekä lisämakua. En ole muistaakseni aikaisemmin käyttänyt minkäänlaista pähkinävoita jäätelön tekoon, mutta ainakin tämä oli täyskymppi! Jäätelö on maidoton, sokeriton ja viljaton muttei suinkaan kaloriton saatu mauton.

Pähkinä-suklaajäätelö

  • 3,75 dl mantelimaitoa
  • 2,5 dl pehmeitä taateleita, kivet poistettu
  • 2,5 dl mantelivoita
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • reilu dl pekaanipähkinöitä pilkottuna
  • 0,5 dl tummaa suklaata pilkottuna + pari palaa sulatettuna koristeluun

Laita mantelimaito, taatelit, mantelivoi, suola ja vaniljajauhe blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää pekaanipähkinät ja suklaa joukkoon ja pyöräytä kerran pari blenderiä, jotta lisukkeet jauhautuvat hieman pienemmiksi.

Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan ja ripottele päälle vielä halutessasi esimerkiksi pähkinöitä. Laita kansi päälle ja pakasta jäätelöä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Anna jäätelön sulaa hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, koristele sulatetulla suklaalla ja nauti hyvässä seurassa!

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet

Processed with VSCO with c1 preset

Vaikka kelit on nyt olleet vähän mitä on (perinteinen Suomen kesä..) niin jäde meillä maistuu aina! Terveellisiä nicecreameja mä olen tehnyt useastikin, mutta muunlaisia maidottomia jätskejä harvemmin. Tikkujädejä en ole tehnyt itse yhtään kertaa! Sain kotiin testattavaksi Lèkuèn silikonisia jätskimuotteja ja teinkin nämä mansikka-suklaa jätskit niihin. Näissä muoteissa on hauskoja ja erilaisia muotoja ja tytön suuri suosikki oli jalan muotoinen jätski. Lapsille hyvä idea on myös hedelmäjääpuikko johon voi pakastaa erilaisia hedelmiä jäätelöpuikon muotoon. Me tosin käytettiin tätäkin ihan vain jäden tekoon. Nämä Lékuén jätskimuotit ovat konepestäviä ja valmistettu 100% platinasilikonista eli samasta materiaalista kuin vauvojen tutitkin! Saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä tietysti Mastermarkbrandsin nettisivuilta.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Itse jäätelömassan tekoon ei kauan mennyt. Tähän sokerittomaan, maidottomaan ja vegaaniin jäätelöön tehdään kaksi erilaista jäätelömassaa – mansikka ja suklaa. Näitä kahta massaa lusikoidaan muotteihin kerroksittain jolloin saadaan jäätelöön eri makuisia ja värisiä kerroksia. Tuoreet mansikat käyvät mielettömän hyvin tähän jäätelöön!

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet (6-10 kpl muoteista riippuen)

SUKLAAKERROS

  • 2 isoa banaania
  • 2 kukkuraista ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kaakaonibsejä

MANSIKKAKERROS

  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa (jähmetetty yön yli jääkaapissa)
  • 1/2 tl vaniljauhetta
  • 2 rkl kookossiirappia tai muuta makeutusta (käytin vaahterasiirappia)
  • reilu desi tuoreita mansikoita pieneksi pilkottuna

Laita banaanit, maapähkinävoi ja kaakaojauhe blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää kaakanibsit ja sekoita kevyesti. Kaada seos pieneen kulhoon ja jätä odottamaan (tai voit jättää blenderin kulhoonkin).

Lusikoi kookosmaitopurkista päällimmäinen jähmettynyt osa toiseen kulhoon. Lisää vaniljajauhe sekä makeutus ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää vielä tuoreet mansikat ja sekoita ne muun massaan joukkoon kevyesti.

Ota esille jäätelömuottisi ja lusikoi niihin vuorotellen suklaa- ja mansikka seosta. Laita täydet muotit pakastimeen ja pakasta jätskejä 4-6 tuntia tai kunnes ne ovat jähmettyneet kunnolla. Irrota jäätelöt muoteistaan lämpimän veden avulla!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Tämä resepti on peräisin Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion englanninkielisestä kirjasta nimeltä N´ice cream, jonka tilasin itselleni amazonista. Tästä on saatavilla myös suomenkielinen versio! Jos nicecreamit ja maidottomat sekä vegaanit jäätelöt innostavat niin tämä on hankkimisen arvoinen opus 🙂