Nyt saa suunnitella joulua!

nyt saa suunnitella joulua

Nyt saa suunnitella joulua!

Mitä päiväkodin aikuisille lahjaksi? Minkälaiset kortit tänä vuonna? Entä jouluaskartelut? Joulun alla ainakin minä villiinnyn ihan täysin. En niinkään ostelemaan kaikkea, vaan suunnittelemaan askarteluja sekä joulusisustusta. Viime joulun alla keräsin niin paljon erilaisia askarteluideoita etten saanut puoliakaan toteutettua. Niinpä pallokranssin pallot ja kranssipohja odottavat edelleen laatikossa tekijänsä. Tänä vuonna suunnitelmissa karkkikuusi, viime vuoden pallokranssi ja piparkakkutalo. Viime vuonna ei saatu piparitaloakaan tehtyä, mutta pikkupipareita tehtiin kyllä. Samoin joulutorttuja vaikkei niitä juuri muut kuin minä syöneetkään. No, aina voi viedä työpaikalle 🙂

Itsetehdyt lahjat on parhautta

Viime vuonna annettiin päiväkodin aikuisille lahjaksi geisha possut ja tänä vuonna tarkoituksena on tehdä keksiainekset purkissa. Tarkoituksena oli tehdä lahjat jo viime viikonloppuna valmiiksi, mutta niinpä jäävät taas viime tippaan. Kuten aina. Tykkään muistaa ihmisiä itse tehdyillä lahjoilla ja viime vuonna tein monta pulloa ketsuppia itse. Kesällä yritin aloittaa virkkaamaan tiskirättejä, mutta eihän siitä mitään tullut. Siinä meni sekin hyvä idea 😀

nyt saa suunnitella joulua

Joulukortit olen tehnyt melkeinpä joka vuosi itse. Katselen hyvissä ajoin netistä ideoita malleihin ja tehdään sitten kortit tytön kanssa yhdessä. Meillä on noin 15 korttia lähetettävänä vuosittain niin ei ole edes iso urakka väsätä niitä. Niiden tekeminen jäi taas viime tippaan eli ensi viikonloppuna pidetään korttitalkoot!

nyt saa suunnitella joulua

Mun on pakko myöntää etten ole mikään kauhean lahjakas sisustamaan joulua. Siis sillain kauniisti ja harmonisesti niin kuin jotkut osaavat. Meillä on ne tietyt joulukoristeet, jotka laitetaan esille joka vuosi ja siihen lisäksi toki aina joulukukkia sekä kynttilöitä. Ja joulutähti ikkunaan. Tänä vuonna täytyy hankkia joulutähti myös tytön ikkunaan valoa tuomaan. Joulukoristeluista rakastan eniten kynttilöitä, erilaisia valoja sekä kukkia. Niin ja tytön tekemiä koristeita toki myös. Jonkun kauniin jouluasetelman voisi tehdä tänä vuonna itse tai ostaa valmiina. Ja perinteisesti olen joka vuosi hankkinut jonkun uuden joulukoristeen meille.

nyt saa suunnitella joulua

Me vietetään perinteisesti jouluaattoa isolla porukalla miehen enon luona. Joka joulu sinne kokoontuu noin 30 henkeä. Syödään hyvin, jutustellaan ja pukkikin tulee illalla jakamaan lahjat. Joulupäivänä syödään joululounas aina anoppilassa. Viime vuonna tähän perinteeseen tehtiin poikkeus, koska heillä oli putkiremontti menossa. Niinpä joulupäivä vietettiinkin meillä!

nyt saa suunnitella joulua

Aina joulun lähestyessä alan suunnittelemaan myös joulun ruokalistaa. Haluan leipoa joka jouluna jotain vähän erilaista ja kokeilla uusia reseptejä. Viime vuonna rocky road pipareita ja sitä edellisenä vuonna ainakin kuusen muotoista yrtti-paremsaanileipää.Mitähän tälle joululle keksisi?

nyt saa suunnitella joulua

nyt saa suunnitella joulua

Joko teillä on joulusuunnitelmat kovasti mielessä? Teettekö itse joulukoristeita tai -kortteja? Ihanaa, kun nyt saa suunnitella joulua mielin määrin!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Joulun laittoa kotiin ja tavoitteita ensi vuodelle

Taas saadaan huokaista helpotuksesta, koska tytön tauti on nyt hellittänyt. Mimmi oli jo viikonloppuna sen verran hyvässä kunnossa, että käytiin anopin ja kälyn kanssa nopealla ostosreissulla Ikeassa ja Kodin1:ssä. Ikeasta kannoin kotiin pari vilttiä, tuoksukynttilöitä sekä uuden orkidean kuolleen tilalle. Kodin1:stä löytyi uusi joulukuusi ja joulukoristeita. Kannattaa näköjään ajoittaa joulukoristeiden ostaminen näin lähelle joulua, koska kaikki oli 30-50% alennuksessa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sydänkoriste Kodin1:stä.
Sydänkoriste Kodin1:stä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIkeassa mua kiinnosti eniten vaatekaapit. Tarvitaan kipeästi iso vaatekaappi eteiseen taltuttamaan ainainen siellä vallitseva kaaos. Ikean Pax-kaapit on ainoita, jotka siihen tilaan mahtuvat syvyytensä puolesta ja löysin Ikeasta kaksi hyvää vaihtoehtoa. Toinen on koko valkoinen ja kaksiovinen ja toisessa on kaksi valkoista ulospäin vedettävää ovea ja niiden keskellä liukuovi peililasia. Itseäni miellyttää jostain kumman syystä tuo peililasinen kaappi 😀

Valkoinen versio.
Valkoinen versio.
Peilillä varustettu versio.
Peilillä varustettu versio.

Kummasta te tykkäätte enemmän? Tuo isompi peililasikaappi olis siitäkin kätevä, että sen sisällä on omat hyllynsä myös kengille ja ritiläkorit esim. pipoille, hanskoilla ja muille pikkusälälle. Nyt täytyy vaan suorittaa tiukat mittaukset eteisessä ja käydä tekemässä kaapin tilaus suoraan Ikeasta niin saadaan just sellainen kun halutaan. Netistä tilatessa varmasti unohtuu jotain…

Kivan näköinen olkkari Ikeassa.
Kivan näköinen olkkari Ikeassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja ihana makkari Kodin1:ssä!
Ja ihana makkari Kodin1:ssä! Hauska tuo seinälle tehty kuusi 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViikonlopun aikana tein vähän jo joulusiivousta kotona ja asettelin uusia ostoksia paikoilleen. Enää olis oikeastaan vaan maton vaihto olkkariin, peilien pesu ja perusimurointi. Kaiken ehtii tehdä vielä hyvin ja jos ei ehdi niin tehdään joulun jälkeen. Enää ei jaksa ressata. Nyt vaan nautitaan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen surautin suoraan anoppilasta open gymiin. Siellä oli kovat winter war-tohinat käynnissä ja todella huikeita suorituksia jengi kyllä veti! Meiltä onkin tänä vuonna lähdössä Crossfit Vantaalta kohtuullisen suuri jengi winteriin kisaamaan 🙂 Ja me loput sit katsomoon kannustamaan! Hauska reissu taas tulossa varmasti.

Ville-coachin käsilläseisontaa. Taitava kaveri!
Ville-coachin käsilläseisontaa. Taitava kaveri!

Itse tein voimana etukyykyn rästit ja siihen päälle vähän toes to bareja, tempauksia ja käsilläkävelyä. Toes to bareista otin teille videonkin, mutta onnistuin sen jo hävittämään jonnekin 🙁 Käsilläkävelyistä on hävinnyt tatsi aivan täysin. Sitäkin pitäis kaiken muun ohella treenata monta kertaa viikossa, että etenis ees vähän. Niin kuin kaikkea muutakin 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOstin salilta tuollaiset uudet rannetuet testiin ja vaikuttavat aika päteviltä. Noi vaan kiepsautetaan ranteen ympärille ja toiseen suuntaan kierittämällä ne kiristyvät ja toiseen taas löystyvät. Ei menee enää aikaa wodeissakaan rannetukien kanssa kikkailuun! Vaikuttivat todella tukevilta kaiken lisäksi.

Multa kysyttiin eilen salilla, että mitkä on tavoitteet crossfitin osalta ensi vuodelle. Ei kai tässä muuta voi sanoa kuin että terveenä pysymistä toivon eniten. Sen jälkeen kaikki on pelkkää plussaa. No okei, ainahan niitä pieniä tavoitteita on voimapuolen osalta ja käsilläkin olis kiva oppia kävelemään ihan oikeasti 🙂 Tuun varmasti noita tavoitteita käsittelemään enemmän lopumpana vuotta tai viimeistään heti ensi vuoden alussa. Oletteko jo miettineet jotain tavoitteita treenien osalta ensi vuodelle?

Kaikkea kaunista

Vuosi vuodelta enemmän mä rakastan joulun tuloa. En tiedä mikä siinä on, mutta musta se on jotenkin ihanaa ja odottavaa aikaa. Saa ihan luvan kanssa koristella kotia ja hankkia uusiakin koristeita. Mä en koskaan ollut mikään kummoinen käsityöihminen, mutta nyt on alkanut kiinnostus herätä DIY-juttuihin. Varsinkin joulusisustukseen voi tehdä vaikka mitä kivaa ihan itse! Me ollaan anopin ja kälyn kanssa lähdössä lauantaina Ikeaan ja jos sama ralli jatkuu kuin viime vuonna niin mä sekoan siellä taas täysin. En vaan kestä tuollaisia liikkeitä, joissa myydään kivoja pieniä sisustusjuttuja. En osaa valita vain yhtä vaan mun on saatava kaikki mistä tykkään 😀 Käykö kellekään muulle koskaan samalla tavalla?

IMG_20141116_201313

Mähän olen tehnyt pikku hiljaa melkoista tyhjennys ja siivousurakkaa kotona ja se jatkuu edelleen. Lauantaina pääsen vihdoin ja viimein tsekkaamaan myös sen himoitsemani kaapin Ikeaan ja pistän sen sitten tilaukseen jos on sopivan kokoinen. Myös muita hankintoja olen nyt tehnyt kotiin ja niistä lisää myöhemmin 🙂 Tänään oon viihtynyt pinterestin ihmeellisessä maailmassa ja ihastellut erilaisia joulukoristeita ja -sisustuksia. Tässä teillekin inspiroitumismielessä jokunen kuva!

PicsArt_1416482362889PicsArt_1416482172606Mä olen nyt kovin ihastunut tähtikuvioon ja tahtoisin sitä enemmän kotiin. Joku tuollainen tähden muotoinen valojuttu vois olla kiva seinälle. Tykkään kovasti myös kuusenoksista tehdyistä asetelmista ja pikkukuusista. Oon jopa harkinnut josko tänä vuonna hankkisi kotiin ihka oikean joulukuusen!

PicsArt_1416482403737PicsArt_1416482444748Kynttilöitä tykkään poltella paljon ja meillä onkin jo kotona erilaisia lyhtyjä ja tuikkuja ympäri kämppää. Uusi joulutähti täytyy ehdottomasti hankkia vanhan ja rikkoontuneen tilalle! Mun mielestä myös nuo seinälle rakennetut joulukuuset on aika hauskoja vai mitä tykkäätte?

PicsArt_1416482488619PicsArt_1416482572740Mä olen joka jouluksi tehnyt eteisen senkin päälle oksista ja joulukoristeista asetelman. Tänä vuonna voisin värkätä siihen vielä jonkin tuollaisen nauhan. Ehkäpä samanlainen myös anopille joulukuuseen 😉

PicsArt_1416482612347AGGYea31fb6748a475a08acf4e939ecc83c6Näitä viimeisiä kuvia kun katselen niin huomaan mieltyneeni taas mustavaloiseenkin sisustukseen! Tykkään kyllä, että on vähän väriäkin mutta myös mustavalkoisen on mun mielestä todella kaunista. Tuo teipillä seinään tehny poro on aika hauska ja voisihan teipistä kehitellä seinälle vaikka sen joulukuusen!

Minkälaisesta joulusisustuksesta te tykkäätte? Joko olette aloittaneet valojen laiton sisälle ja ulos? Mulla olisi ajatuksissa ripustella valoja ensi viikonloppuna!