Appelsiinijuustokakku

Tytön synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna ja lapsille oli tarjolla jätksibuffet, mutta halusin tehdä jotain myös aikuisille. Löysin muistaakseni Kotivinkistä appelsiinijuustokakun ohjeen, joka vaikutti suhteellisen helpolta tehdä ja ainahan nyt uusia reseptejä on hauskaa kokeilla! Juustokakkujen etu on juurikin siinä, että ne voi tehdä parikin päivää ennen juhlia. Juustokakku vain paranee kylmässä ollessaan ja maku on yleensä parhaimmillaan pari päivää valmistamisen jälkeen. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä kakku jo torstai-iltana, mutta eräs nimeltä mainitsematon oli siivouspuuskassaan heittänyt kakun pohjaan tarkoitetut keksit roskikseen. Mainittakoon, että tämä henkilö en ollut minä 😀

Juustokakusta tuli todella hyvää. Kauniin keltaisen värinsä ansiosta appelsiinijuustokakku sopii mainiosti pääsiäisen jälkkäripöytään. Maku on raikas ja kevyt. Herkullinen ja koukuttava. Suosittelen testaamaan!

Appelsiinijuustokakku

POHJA

  • 150g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
  • 75g voita

TÄYTE

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl appelsiinimarmeladia

Vuoraa 20-22 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuorien keltainen osa. Purista toisesta appelsiinista mehu talteen.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi (vatkainta ei tarvitse pestä välillä). Kumoa tuorejuusto kolmanteen kulhoon ja vatkaa samalla vatkaimella kuohkeaksi, lisää sokeri ja keltuaiset ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon kuoriraaste.

Kuumenna appelsiinimehu höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja tipauta ne kuumaan mehuun. Sekoitta, jotta liivatteet sulavat. Valuta seos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan marmeladi, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Älä vatkaa. Levitä seos keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota ennen tarjoilua varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

Yhtä juhlaa koko viikonloppu

Yhtä juhlaa

Taitaa olla ensimmäinen kerta koko viikonloppuna kun ehdin istahtaa alas ja huokaista. Perjantai meni siivotessa ja leipoessa ja eilen meillä vietettiin tytön kaverisynttäreitä kera seitsemän pienen tytön. Hommaa riitti, mutta lopussa kiitos seisoo ja meillä on yksi ikionnellinen pieni ihminen täällä. Mun lapsuudessa ei ollut mitään hoploppeja tai rusheja johon olisi voinut ulkoistaa synttärit. Vii,e vuonna pidettiin tytön synttärit juurikin HopLopissa ja olihan ne toki ihan jees, mutta kyllä kotisynttäreissä on sitä jotakin! Ihan tuli eilen oma lapsuus mieleen, kun pienet tytön ravasivat kiljuen ympäri kämppää. En olisi uskonut miten iso meteli noinkin pienistä tyypeistä lähtee 😀

Lasten synttärit

Tyttö sai kutsua kuusi ystävää meille ja se oli ihan sopiva määrä. Synttäreiden kestoksi asetettiin kaksi tuntia, mutta kyllähän ne loppujen lopuksi vähän venähti kun lapsukaisilla oli niin hyvät leikit menossa. Ohjelmanumeroina meillä oli onnen ongintaa ja nenän kiinnitystä Olafille. Molemmat oli isoja hittejä! Tarjottavana pöydässä oli jätskibuffa, nakkipiiloja (ei menneet kaupaksi), muffinsseja, pikkupizzoja ja keksejä sekä karkkia. Juomana trip-mehuja sekä limua. Aikuisille oli näiden lisäksi vielä appelsiinijuustokakkua kahvin kanssa. Jätskin jälkeen lapsukaisiin ei juuri muu uponnut kuin karkit ja tarjolla olleet sipsit, joten syötävää jäi yli aika paljon. Huomenna työkaverit kiittää 😀

Sukulaisten päivä

Tänään tuli miehen puolen lähisuku vielä juhlimaan synttäreitä ja tehtiin ruuaksi poronkäristystä perunamuussin kera ja jälkkärikahveilla oli tietysti tarjolla juustokakkua, muffinsseja sekä täytekakkua. Mä en ole mikään mestari kakuntekijä, mutta jo toisena vuotena putkeen onnistuin tekemään varsin hyvän kakun! Yllätyin jopa itsekin miten hyvää siitä tuli 😉

Koko viikonloppu on siis ollut yhtä juhlaa, mutta nyt on juhlat juhlittu ja paluu arkeen koittaa huomenna erittäin huonosti levänneenä. Juuri tulin lenkiltä ja alan venyttelyhommiin. Se oli taas teenipäivä huomenna!