Raikas glögijuustokakku joulupöytään

raikas glögijuustokakku

Firman pikkujouluja vietettiin pari viikkoa sitten ja innokkaana kakkujen tekijänä lupauduin tekemään kemuihin juustokakun tai pari. Pikkujouluteemaan sopii mielestäni parhaiten raikas glögijuustokakku, joten aloin kuumeisesti etsimään hyvää reseptiä. Sellaisen löysinkin loppujen lopuksi Valion sivuilta! Tämä glögijuustokakku ei virallisesti ole juustokakku, koska tuorejuustoa siinä ei ole ollenkaan. Tuorejuuston sijaan kakun täytteeseen tulee maustettua rahkaa ja epäilin aluksi tulisiko siitä kovinkaan hyvää. Turhaanpa epäilin, sillä kakuista tuli ihanan raikkaita ja jouluisia. Juuri sellaisia, joita voi syödä useammankin palan putkeen! Lämmin suositus, jos vielä mietiskelet pikkujoulujen tai jouluaaton tarjottavia 🙂 Tein itse molemmat kakut gluteenittomana ja laktoosittomana.

Raikas glögijuustokakku

Pohja

  • 150g pipareita
  • 50g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa glögiä
  • 2 prk maustettua Valion luumu-kanelirahkaa (á 200 g)

Kiille

  • 3 dl tummaa glögiä
  • 2,5 liivatelehteä

Koristeluun esim. pipareita, kermavaahtoa, sulatettua suklaata…

Raikas glögijuustokakku valmistuu näin: Vuoraa 22-23 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä piparimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lusikoi rahkat kulhoon ja valuta liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen rahkan sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loput kylmästä glögistä, sekoita ja kaada kiille kakun päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku esimerkiksi pipareilla, kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.

raikas glögijuustokakku

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 46 ruokapäiväkirja – uusia ruoka-aineita

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 46 ruokapäiväkirja

Kas, se on perjantai ja ohjelmassa on viikon 46 ruokapäiväkirja totuttuun tapaan! Viime viikolla pääsin treenaamaan neljänä päivänä mikä on aika hyvin. Poikkeuksellisesti kävin myös lauantaina salilla, joten sain herkutella ihan täysin siemauksin 😀 Yritin viikon aikana syödä vähän erilaisempia juttuja ja mahtuihan tuohon viikkoon näkkäriä, tonnikalaa, kaalia, ravintohiivahiutaleita ja ananasta muun muassa. Olen tietyissä asioissa luonteeltani aika pedantti ja tykkäisin syödä koko ajan samoja asioita. Ei tarvitsisi stressata tai huolehtia mistään. Mutta. Pidän pidän myös vaihtelusta ja pienillä asioilla yritän saada edes vähän vaihtelua. Perjantaina meillä oli duunin pikkujoulut, jossa oli tarjolla ihania salaatteja, juustoja ja mun tekemää glögijuustokakkua. Nam! Yritän säilyttää tämän dieetin niin rentona kuin suinkin pystyn niin pitkään kuin mahdollista. Nyt tulee pari viikkoa vähän poikkeuksellista menoa touhuun, mutta siitä lisää myöhemmin. Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 46 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

Töissä 11-18

8.00 paistettuja kananmunia, vihanneksia ja teetä kookosöljyllä

12.00 puuroa, mustaviinimarjoja ja maapähkinävoita

16.00 hera ja bansku

19.30 spagettia, jauhelihakastiketta ja ravintohiivahiutaleita, vihanneksia eri kupissa

TIISTAI

viikon 46 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, pinaattia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa, mustikoita ja cashewpähkinöitä

14.00 banaani ja hera

16-18 salilla työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa, jälkeen palkkari

19.15 kanaa, riisiä, oliiviöljyä, pinaattia ja kurkkua

21.30 näkkäriä, tonnikalaa ja oliiviöljyä

KESKIVIIKKO

viikon 46 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15

5.20 kolme kokonaista munaa, tonnikalaa, hapankaalia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 puuroa mustaviinimarjoilla ja cashewtahnalla

14.30 hera ja banaani

16.30-17.30 lihashuoltotunti crossfit Vantaalla

19.00 paistettua kaalia ja jauhelihaa ja porkkanatikkuja

21.30 kalkkunaleikettä ja ananasta

TORSTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä kookosöljyllä

11.00 puuroa, mustaviinimarjoja ja cashewtahnaa

14.15 hera ja bansku

16.15-18.15 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa, jälkeen palkkari

19.30 jauhelihaa, lohkoperunoita ja vihanneksia

21.30 kalkkunaleikettä, riisikakkuja ja vihanneksia

PERJANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa mustaviinimarjoilla ja cashewtahnalla

15.30 kanaa, vihanneksia ja banaani

firman pikkujouluissa erilaisia saalaatteja, omenaa, sinihomejuustoa ja pala oma tekemään glögijuustokakkua

LAUANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja9.15 puuroa, mustikoita, cashewtahnaa ja teetä kookosöljyllä

11.30-13.15 salilla työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eea ja jälkeen palkkari

14.30 riisiä, nyhtökauraa ja vihanneksia

17.30 lähipizzeriasta kinkku-ananas-aurajuustopizza

illan aikana muutamat namit, jätskiä ja pala mutakakkua sekä Lidlin kaurapala kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla

SUNNUNTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja10.00 Lidlin kauraleipä juustolla ja paistetulla kanamunalla, porkkanatikkuja ja teetä gheellä

14.00 puuroa, mustikoita, puolukoita ja cashewtahnaa

16.30 Lidlin kauraleipä kinkulla ja kurkulla + cappucino

18-20 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa, jälkeen palkkari

21.15 riisiä, nyhtökauraa, parsakaalia ja mandariinin jämät, jotka tyttö jätti syömättä

Viikon suosikeiksi nousi ehdottomasti tonnikalanäkkärit, tonnikalamunakas, nyhtökaura, paistettu kaali ja tietysti pikkujoulujen tarjoilut. Tuo kaali-jauheliha-kombo oli melkein laittoman hyvää. Paistelin ensin kaalia pitkän tovin yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisäsin pariin otteeseen pannulle vettä ja hauduttelin kaalin kypsäksi. Jauhelihan paistoin sekaan erikseen. Hitsi miten hyvää! Melkein voisin kokeilla tehdä kaalilaatikkoa tai kaalikääryleitä ruuaksi, ilman siirappia tosin.

Miltäs viikon 46 ruokapäiväkirja näyttää?

Joko black friday tulee korvista ja sähköpostista ulos? Oletteko hankkineet vielä mitään? Itse katselin juuri matkoja, mutta en raaskinut vielä ostaa…Nyt olis ollut hyvä sauma päästä tytön kanssa Kreetalle huhtikuussa 700 egellä! Ei olis kallis. Täytyy miettiä asiaa vielä…

Kannattaa tsekata Fitnesstukun tarjoukset, jos on tarvetta treenivaatteille tai lisäravinteille! Myös Nocco on tarjouksessa ja suosittelen lämpimästi Skum tomtea, niin hyvää 😉 Tsekkaa myös House of Brandonin black friday, siellä on yli 2000 tuotteesta -50% alennus. Elloksella on koko viikon pyörinyt hyvät tarjoukset ja tänäänkin sieltä saa 40-50% alennusta vaatteista, kengistä ja kodin tavaroista!

Viime vuonna päätin, että tänä vuonna ostan kaikki joululahjat Black fridayna, mutta nyt en osaa päättää mitä kenellekin hankkisin! Apua! Mitä hankkia miehelle, jolla on jo kaikkea?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

mangojuustokakku browniepohjalla

Uusi löytö: mangojuustokakku browniepohjalla!

No nyt on viety muuten mangojuustokakku uudelle tasolle! Meillä mies tykkää mangojuustokakusta yli kaiken, mutta se täytyy valmistaa perinteisesti keksipohjasta sekä mangokiilteestä. Hän veti kerran kokonaisen kakun ihan yksikseen viikonlopun aikana eikä tehnyt edes tiukkaa! Tykkään tehdä erilaisia juustokakkuja ja tätäkin kakkua värkkäsin viime perjantaina vielä yhdentoista aikaan illalla. Piti nimittäin saada herkutella sillä lauantaina. Perinteisen liivatejähmettämisen sijaan tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla. Sen vuoksi kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta rakenne ehtii jähmettyä ja maut tasaantua. Tässä reseptissä parasta on täytteen pehmeä maku yhdistettynä ihanan suklaiseen browniepohjaan. Makupari on aivan mahtava, mutta pienenä varoituksena – tätä kakkua voi oikeasti syödä useamman palan! Onko se sitten hyvä vai huono asia – sen päätät sinä itse.

Kauniin keltaisen värinsä ansiosta tämä kakku sopii erinomaisesti esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään!

Mangojuustokakku browniepohjalla

Pohja:

  • 100g voita
  • 100g tummaa suklaata
  • 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta

Täyte:

  • 400g maitorahkaa
  • 200g ranskankermaa (rasvaa 28-34%)
  • 200g tuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 3 kpl kananmunia (M-koko)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2 dl mangososetta (itse käytin Pilttiä)
  • 2 rkl limettimehua

Valmista ensin pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Vuoraa 24-26 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada pohjataikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä (itse jäähdytin 30 minuuttia parvekkeella).

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Valuta täyte varovasti esipaistetulla suklaapohjalle.

Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että  täyte hieman marmoroituu.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Huom. Laitoin itse täytteeseen rahkaa 250g, ranskankermaa 150g ja tuorejuustoa 200g. Tuli todella hyvää niinkin!

Onko mangojuustokakku browniepohjalla teille jo tuttu?

Alkuperäinen resepti Maku.fi.

Appelsiinijuustokakku

Tytön synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna ja lapsille oli tarjolla jätksibuffet, mutta halusin tehdä jotain myös aikuisille. Löysin muistaakseni Kotivinkistä appelsiinijuustokakun ohjeen, joka vaikutti suhteellisen helpolta tehdä ja ainahan nyt uusia reseptejä on hauskaa kokeilla! Juustokakkujen etu on juurikin siinä, että ne voi tehdä parikin päivää ennen juhlia. Juustokakku vain paranee kylmässä ollessaan ja maku on yleensä parhaimmillaan pari päivää valmistamisen jälkeen. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä kakku jo torstai-iltana, mutta eräs nimeltä mainitsematon oli siivouspuuskassaan heittänyt kakun pohjaan tarkoitetut keksit roskikseen. Mainittakoon, että tämä henkilö en ollut minä 😀

Juustokakusta tuli todella hyvää. Kauniin keltaisen värinsä ansiosta appelsiinijuustokakku sopii mainiosti pääsiäisen jälkkäripöytään. Maku on raikas ja kevyt. Herkullinen ja koukuttava. Suosittelen testaamaan!

Appelsiinijuustokakku

POHJA

  • 150g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
  • 75g voita

TÄYTE

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl appelsiinimarmeladia

Vuoraa 20-22 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuorien keltainen osa. Purista toisesta appelsiinista mehu talteen.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi (vatkainta ei tarvitse pestä välillä). Kumoa tuorejuusto kolmanteen kulhoon ja vatkaa samalla vatkaimella kuohkeaksi, lisää sokeri ja keltuaiset ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon kuoriraaste.

Kuumenna appelsiinimehu höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja tipauta ne kuumaan mehuun. Sekoitta, jotta liivatteet sulavat. Valuta seos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan marmeladi, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Älä vatkaa. Levitä seos keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota ennen tarjoilua varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

 

Me pidetään duunissa muutaman kerran vuodessa brunssi nyyttärimeiningillä ja minä päädyn leipomaan sinne joka kerta jotain. Ei varmasti yllätä ketään, mutta mun bravuurina on erilaiset makeat leivonnaiset ja varsinkin juustokakkuja rakastan yli kaiken! Tänä vuonna en meinannut millään keksiä mitä tekisin brunssille, mutta onneksi google pelasti jälleen kerran. Tämän kakun ohje löytyi ensimmäisellä osumalla Maku-lehden sivuilta ja sen alkuperäisen reseptin löydät Lunni Leipoo -blogista. Ei tämä minun versio ihan yhtä kaunis ole, mutta ainakin se oli mielettömän hyvän makuinen. Kakku oli todella helppo tehdä eikä siihen tarvittu kovinkaan montaa raaka-ainetta. Lisättyä valkoista sokeria siihen ei tullut lainkaan!

Mulla meni pitkä aika etten leiponut juuri mitään, mutta nyt on leivontahanat taas aukaistu ja innostus on suuri. Leivonta on ihanaa, mutta viehän se monesti aikaa ja juuri aikaa kun ei tahdo olla. Viikonloppuna tehdään tytön kanssa nutella-banaanimuffinsseja. En usko, että nekään kovin pahoja ovat…

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Pohja

  • 80g voita
  • 175g Digestive-keksejä
  • 0,5 dl mustaherukkahilloa

Täyte

  • 200g valkosuklaata
  • 400g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa

Koristeluun 2 rkl mustaherukkahilloa.

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula keksinmuruihin. Vuoraa noin 20 sm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pohjan päälle mustaherukkahilloa tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo sileäksi ja painele siivilän läpi. Pudottele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunasta aloittaen. Vedä hammastikulla tai terävällä veitsellä pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.

Paista kakkua uunin keskitasolla 40-45 minuuttia kunnes reunat ovat alkaneet hyytyä, mutta kakku on keskeltä hieman kostean näköinen.

Avaa uunin luukkua niin, että liika kosteus pääsee sieltä pois, käännä uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön vielä tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen kylmään.

Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä!

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Processed with VSCO with c1 preset

Leivoin elämäni ensimmäistä kertaa juhliin raakakakkua ja vieläpä ihan tilauksesta! Okei, ei tämä mikään varsinainen tilauskakku ollut, vaan kummityttö oli tämän kyseisen kakun pinterestistä bongannut ja kysyi voisinko tehdä tätä hänen rippijuhliinsa tarjolle. Olen raakakakkuja ”urani” aikana jokusen tehtaillut, joten homma kävi minulta käden käänteessä. Tämä vegaaninen vadelmajuustokakku oli yksi helpoimmista raakakakuista, jonka olen koskaan tehnyt. Ainoa miinuspuoli juhlia ajatellen on se, että kakku pakastetaan. Sitä ei voi siis kovin kauan seisottaa pöydällä ellei tahdo lusikoida pelkkää sulaa vadelmamassaa lautaselta…

Vegaaninen vadelmajuustokakku

POHJA

  • 1,25 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

TÄYTE

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli tai vähintään 2h kuumassa vedessä
  • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa yön yli jähmetettynä jääkaapissa, käytetään vain päälliosan ”kerma”
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

VADELMARAIDAT

  • 2,5 dl vadelmia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Vuoraa noin 21 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Ole kärsivällinen, sillä riippuen blenderisi tehosta, voit joutua kaapimaan aineksia reunoilta muutamaan otteeseen. Painele pohja-ainekset vuoan pohjalle ja sentin verran myös reunoille tasaisesti. Laita pohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

Laita liotetut cashewt blenderiin ja blendaa, kunnes pähkinät ovat tasaisen samettista massaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita jähmettynyt kookosmaidon osa kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vanilja kookosmaidon sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon cashewtahna ja kääntele lusikalla hellästi sekaisin. Lisää seos pohjan päälle.

Laita vadelmat sekä vaahterasiirappi kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi vadelmaseosta raakakakun pinnalle ja tee pintaan terävän veitsen avulla haluamiasi kuvioita.

Nosta kakku pakkaseen 2-3 tunniksi, nosta pois, paloittele ja tarjoile!

Vinkki: voit tehdä kakun myös 20 x 20 cm kokoiseen neliönmuotoiseen vuokaan!

Processed with VSCO with c1 preset

6 + 1 x hyvää viikonlopuksi

kollaasi

Mä olen täällä sairaslomaillut kohta kaksi viikkoa ja olen ihan päivistä jo sekaisin. Viikonlopulla ja arkipäivillä ei juurikaan ole tällä hetellä eroa – jokainen päivä kulkee about samaa rataa. Tiedän kuitenkin, että useimmilla teillä alkaa tänään viikonloppu ja viikonloppunahan on kiva herkutella ja valmistaa jotain spesiaalimpaa syötävää. Ajattelinkin jakaa teille nyt muutaman reseptin omista arkistoistani. Toivottavasti saatte näistä hyviä ideoita! Tässä on koottuna sekä perinteisiä sokerisia kakkuja ja leivoksia sekä raakaversioita – jokaiselle jotakin 😉

  1. Mustikkaraakapiirakka

mustikkaraakapiirakka

2. Snickerspiirakka

snickerspiirakka

3. Amerikkalainen porkkanakakku

porkkanakakku

4. Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

snickersraakakakku

5. Brookies-leivokset

brookies

6. Mangojuustokakku

mangojuustokakku

Kaikki näistä resepteistä on superhyviä ja todella kokeilemisen arvoiseksi havaittuja. Mangojuustokakku on mun blogini yksi suosituimmista resepteistä ja sitä meilläkin tehdään suhteellisen usein.  Tällä hetkellä pohdin tekisinkö  meille viikonlopuksi jotain näistä vai kenties jotain aivan uutta…Maailmassa olisi niin kovin paljon hyviä reseptejä, joita pitäisi testata ja maistella! Ehkä mun vain pitää kohta alkaa kokopäiväiseksi leipuriksi 😉

Ja sitten se bonusresepti vielä! Jotta ette ihan kuole makean ähkyyn niin bonusresepti onkin suolainen ja mielettömän helppo ja nopea tehdä! Meidän perheen suursuosikki:

7. Tortillapizza

tortillapizza

Oikein herkullista viikonloppua teille kaikille <3

Mariannejuustokakku

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen aina ollut hulluna marianne-karkkeihin! Syön helposti pussillisen ihan vaan kirjaa lukiessa. Tai söisin, jos uskaltaisin kyseisiä punaraidallisia herkkuja enää meille ostaa. Sittemmin samaa makua on markkinoille tullut pieniä rakeen muotoisia valkoisia karamelleja sekä keksejä, jotka eivät nekään mitään pahoja ole…Marianne-juustokakkua maistuu todellakin mariannelle. Tuhtia tavaraa kuin mikä ei tätä kakkua tarvitse montaa palaa kerralla syödä. Jo yksi riittää taatusti taltuttamaan makeannälän.

Tein mariannekakkua itselleni äitienpäiväksi, koska rakastan juustokakkuja! Juustokakuissa harvoin epäonnistuu, ne ovat helppoja tehdä enkä varmasti koskaan ole pahaa juustokakkua maistanut. Tämäkin kakku oli toki hyvää, mutta edelleen juustokakkujen kärkipaikkaa mun suosikeissa pitää se tavanomainen uunissa paistettava New york cheesecake. Siihen kylkeen vadelmamelbaa niin parempaa makuelämystä saa hakea 😉 Ohjeen mariannekakkuun löysin tällä kertaa k-ruoka lehdestä. Siinä on aina todella hyviä ohjeita eli kannattaa napata kauppareissulla mukaan!

Processed with VSCO with a6 preset

Mariannejuustokakku

POHJA

  • 1 pkt Fazer marianne-täytekeksejä
  • 75g voita

TÄYTE

  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl maitoa
  • 2 prk (a 2 dl) vispikermaa
  • 1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (200g) turkkilaista jogurttia
  • 1 pss Fazer marianne crush -rouhetta
  • 0,5 dl sokeria

PINNALLE

Puolikas paketti Fazer marianne – täytekeksejä sekä Marianne – rakeita sinne tänne ripoteltuna

Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.

Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustotäytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja Marianne-rakeilla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.

Muista viedä maistiaiset myös työkavereille 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Hämähäkki juustokakku

Processed with VSCO with a6 presetTein tätä ihanaa juustokakkua halloweeniksi ja silloin se kulki nimellä halloween juustokakku, mutta kyseinen juhlapäivä oli ja meni, joten nyt tämä on ihan vain hämähäkkikakku. Vaikka tuo minun seittini ei ole mikään maailman kaunein niin kyllä se etäisesti ainakin muistuttaa hämähäkin seittiä. Ehkä? Eniveis, reseptin bongasin Maku-lehden nettisivuilta, mutta muuntelin sitä hiukan. Alkuperäisessä ohjeessa kakku pakastettiin eikä siinä siis käytetty ollenkaan liivatetta. Meidän pakkanen oli tuopaten täynnä tavaraa niin minäpä näppäränä tyttönä sulattelin muutamat liivatteet ja jähmetin kakun jääkaapissa. Jos et tahdo käyttää liivatetta niin kakku vain pakkaseen!

Hämähäkki juustokakku

  • 500g Bastogne-keksejä
  • 3 rkl sokeria
  • 175g voita

Suklaakuorrute

  • 100g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte

  • 800g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa

Murskaa keksit monitoimikoneessa karkeaksi murskaksi. Lisää sekaan sokeri sekä voi sula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja sivuille ylös asti. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja sekoita suklaarouhe siihen. Anna sulaa kunnolla. Lusikoi sulaa suklaata keksipohjan päälle tasaisesti, mutta jätä muutama ruokalusikallinen koristelua varten.

Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuustoa, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon muutamassa erässä ensin sähkövatkaimella ja lopuksi lusikalla käännellen, kunnes seos on tasaista.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita en kuumaan sitruunamehuun. Valuuta liivateseos ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan lusikalla käännelleen. Sekoita tasaiseksi. Jos tahdot liivatteiden käytön sijaan pakastaa kakun, seuraa tätä alkuperäistä ohjetta.

Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja nosta se kelmulla suojattuna jääkaappiin asettumaan. Anna hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli.

Pienenä varoituksen sanana: tämä kakku on aika tuhtia!

Processed with VSCO with a6 preset

Mökkikeittiössä: Mariannejuustokakku

Voitin joku aika sitten työkaverin kanssa Fazerin kilpailussa herkkukorin. Siinä oli karamellien ja suklaan lisäksi myös leivontaan tarkoitetut pussukat keksimurua ja marianne crushia. Päätin saman tien, että otan ne mukaani mökille ja teen siellä mariannejuustokakun. Olen tämän tyyppisen tehnyt joskus aikaisemminkin, mutta en löytänyt ohjetta mistään. Selailin aikani netistä sopivia reseptejä ja lopulta päädyin Baking my dream cakes-blogin versioon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMä en tykkää kauhean makeista juustokakuista ja tykkään, että niissä saa maistua reilusti tuorejuusto. Minttusuklaan mausta tykkään missä vaan, joten jo aineslistaa tavatessani tiesin, että tulen tykkäämään tästä kakusta. Enkä muuten ollut väärässä! Aivan ihana minttusuklainen juustokakku täynnä sitä ihteensä. Ei hirveää sokerimäärää tuomassa makeutta vaan juuri oikeita aineksia. Pohja olisi kyllä ollut parempi jos sen olisi murskannut kaurakekseistä. Tuo keksimuru ei jostain syystä oikein puhutellut.

Fazerin keksimuru & marianne crush
Fazerin keksimuru & marianne crush

Mariannejuustokakku

Pohja

  • 200g kaurakeksejä (tai pussillinen keksimurua)
  • 50g voita

Täyte

  • 2,5 dl Floran vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 pkt eli 400g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt Philadelphia Marabou suklaatuorejuustoa
  • 1 pss Marianne crushia
  • 6 liivatelehteä
  • 0,5 dl vettä

Jos teet pohjan kekseistä niin murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Yhdista voi ja keksumurut ja sekoita hyvin. Vuoraa n. 24 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita sen joukkoon tuorejuustot sekä marianne crush. Kiehauta 0,5 dl vettä pienessä kattilassa ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Lisää liivatteet ohuena norona muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua esim. suklaarouheella ja konvehdeilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wannabe Oreo-juustokakku

Viime viikonloppuna tein pitkästä aikaa ihan kunnon juustokakkua, ei mitään terveysversiota siis 😉 Löysin tämän mainion oreo-juustokakun ohjeen uusimmasta (1/2015) Maku-lehdestä ja täytyy samalla mainita, että oli paras numero aikoihin! Todella paljon hyviä reseptejä, huomattavasti normaalia enemmän. No, takaisin aiheeseen eli juustokakkuun. Koska Suomessa Oreo-keksit on aika kiven alla enkä tasan alan niitä netistä yhtä kakkua varten tilalle maan,  niin tyydyin vaihtoehto kakkoseen eli Dominoihin. Siitä etuliite wannabe. Alkuperäisessä ohjeessa kakku on tehty neliön muotoiseen vuokaan, mutta itse käytin 21 senttistä pyöreää irtopohjavuokaa. Kakusta tuli ihanan vanukasmainen ja pehmeän makuinen! En tiedä kuuluuko koostumuksen olla tuollaista, mutta itse tykkäsin tästä kakusta ja sen koostumuksesta valtavan paljon! Eikä duunikaveritkaan tainneet sylkeä roskikseen 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Wannabe Oreo-juustokakku

Pohja

  • 300g Dominoita tai Oreo-täytekeksejä
  • 80g voita sulatettua

Täyte

  • 400g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa yli 20%)
  • 1 prk (397g) kondensoitua maitoa eli makeutettua maitotiivistettä
  • 4 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100g samoja keksejä rouhittuna kuin mitä käytit pohjassa

Murskaa pohjan keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa leivinpaperilla 21 senttisen pyöreän irtopohjavuoan pohja TAI leivinpaperoi 22 cm x 22 cm kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, munat ja vaniljasokeri. Nostele massaan rouhitut keksit. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes reunat ovat hyytyneet ja kakku keskeltä vielä hieman kostea. Laita uuni pois päältä ja kypsennä jälkilämmöllä vielä tunnin ajan.

Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt juustokakku tarjottimelle neliön muotoiseksi paloiksi tai tarjoile pyöreänä sellaisenaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkullista viikonloppua!

Siskontyttö keittiössä: Marianne-juustokakku

Siskontyttö Reetta leipoi meille itsenäisyyspäivänä jälkiruuaksi marianne-juustokakkua Fazerin ohjeella. Mä tykkään todella paljon kaikista minttuisista leivonnaisista ja myös juustokakkuun minttu sopii todella hyvin! Tämä juustokakku on todella helppo tehdä, mutta vaatii asettuakseen lepohetken jääkaapissa yön yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG-20141207-WA0001

Marianne-juustokakku

Pohja

  • 175g Fazerin Marianne-keksejä
  • 35g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl maustamatonta maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss Marianne Crush-rouhetta

*Koristeluun esim. rouhittua valkosuklaata

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun n. 23 senttisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka sekä vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa 1/2 dl kermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää kerma-liivateseos muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä Marianne Crushin kanssa täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoulua esim. rouhitulla valkosuklaalla!

IMG-20141207-WA0002

IMG-20141207-WA0000

Kolme viimeistä kuvaa: Reetta Karhunen

Lime pie.

Olen joskus juhliin tehnyt perinteistä key lime pietä,  mutta tämä Valion sivuilta löytynyt Lime pie oli ihan uusi ja jännittävä tuttavuus. Mielestäni tämä on enemminkin kakku kuin piirakka, ihan kuin juustokakku, mutta tehty rahkasta! Helppo ja suht nopea tehdä eikä vaadi mitään ihmeellisiä raaka-aineita tai valmistusmenetelmiä.

Tein lime pien viime perjantaiksi duunin kevätjuhliin ja kakun hyvästä mausta kertonee paljonkin se ettei sitä jäänyt kuin pienen pieni pala jäljelle 🙂

20140509_173202

 

Lime pie

Pohja

  • 175g kaurakeksejä
  • 75g voita

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk Valion lime-valkosuklaa rahkaa
  • 1/ 2 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 tl limetin kuorta
  • 1/ 2 rkl limetin mehua

Koristeeksi esim. kermavaahtoa,  limetin siivuja sekä kuorta.

Murskaa keksit monitoimikoneessa.  Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset. Pese 1 – 2 limettiä kuumalla vedellä (limettien määrä riippuu niiden koosta). Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista limeteistä mehu. Lisää sitä 1/2 rkl täytteeseen.

Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 23 min tai kunnes kypsä. Vinkki: laita vuoka pellille tai suuremman vuoan sisään ettei pohjan rasva valu uuniin.

Jäähdytä täysin kylmäksi. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

20140509_173218

 

Yleisön pyynnöstä: amerikkalainen juustokakku

 Viime viikonloppuna tein pitkästä aikaa amerikkalaista juustokakkua tarjottavaksi tytön synttäreille. Tämä uunissa paistettava juustokakku on erittäin helppo tehdä: kaikki ainekset vain sekaisin kippaan,  hyvä sekoitus ja uuniin paistumaan.  Aikaa vievin osuus on pohjan tekeminen 🙂

IMG_20140316_110549

Amerikkalainen juustokakku

  • 15 kpl digestive-keksejä
  • 50g voita tai margariinia
  • 600g Philadelphia-juustoa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Vadelma kastike

  • 200g pakastevadelmia
  • hyppysellinen sokeria
  • loraus sitruunamehua

Sulata voi ja murskaa keksit monitoimikoneessa. Vuoraa n. 23 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.  Levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin asettumaan.  Sekoita kaikki loput kakun ainekset keskenään ja levitä tasaisesti keksipohjan päälle. Paista juustokakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Jos mahdollista,  valmista kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Valmista vadelmakastike ajoissa jotta se ehtii jäähtyä hyvin. Keitä vadelmat, mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Kastike saa olla kirpsakkaa!

kuvia 012

Annostele lautaselle pala juustokakkua ja pari kolme ruokalusikallista vadelmakastiketta. Nauti! 🙂