MyFitnessPal – Nyt on kalorit kohdillaan

MyFitnessPal

Olen jo pitkään syönyt ihan vapaasti. Mulla kulkee koko ajan ruokavaliossa tietty runko, mutta en ole juuri kaloreita tai makroja laskeskellut. Jos minulla on kädessä ruokavaliolappu, noudatan sitä aina pilkun tarkasti. Olen tällaisessa asiassa melko pedantti enkä halua lähteä kikkailemaan. Niinpä saatan kuukausitolkulla syödä päivästä toiseen tasan samoja ruokia, koska en uskalla lähteä omin päin muuttelemaan mitään. Taustalla on myös pienoinen laiskuus: en jaksa alkaa laskemaan makroja eri ruuille. Helpompaa on vain noudattaa valmista ohjetta.

Viime aikoina olen miettinyt, että syönköhän tavoitteisiini nähden riittävästi. En ole dieetillä, vaan haluan kasvattaa lihasmassaa. Jotta lihas saadaan kasvamaan, on myös syötävä riittävästi. Miinuskaloreilla harvemmin saadaan kovin kummoista kehitystä aikaiseksi kasvupuolella. Minä olen suhteellisen pienikokoinen nainen enkä ole koskaan pystynyt syömään suuria määriä lihomatta. Myöskään suuren rasvamäärän kerääminen ei ole tarkoituksena, joten ruokavalion pitäisi olla mietitty ja optimaalinen juuri minun tarpeisiin. Pituuttahan minulla on vain 163 ja painoa tällä hetkellä 65kg, joka on mun ns. normaalipaino, johon keho hakeutuu aina.

MyFitnessPal

Reilu viikko sitten alettiin miehen kanssa miettimään ruoka-asioita enemmän ja päädyttiin testaamaan mikä olisi minulle sopiva kalorimäärä. Otin käyttöön MyfitnessPalin, jonka avulla lasken päivän kalorit ja makrot. Olen joskus vuonna nakki käyttänyt kalorilaskuria, mutta sen jälkeen lähinnä naureskellut mokomille sovelluksille. Kunnes kokeilin MyFitnessPalia ja totesin sen olevan hemmetin kätevä sovellus! En edes tiennyt, että näin fiksuja sovelluksia on nykypäivänä. Käytän itse MFP:a kalorien ja makrojen seuraamiseen. Mitään muuta en sinne syötä. Sovellukseenhan voisi syötää kaiken treenistä vesimääriin ja maksullisessa versiossa on vielä enemmän palveluita saatavilla. Käytän itse maksutonta perusversiota, joka riittää mun tarpeisiin vallan mainiosti.

Olen asettanut sovellukseen kalorimääräksi 2200 ja päivän mittaan seuraan siitä paljonko olen syönyt ja paljonko kaloreita on vielä jäljellä. Syön mieluummin pikkusen yli tuon kuin jätän vajaaksi. Makroja seuraan päivien mukaan. Välipäivinä inasen verran enemmän rasvaa ja vähemmän hiilareita ja treenipäivinä taas toisinpäin. Se mikä sovelluksessa on ehkä kätevintä, on tuotteiden viivakoodien skannaaminen. Skannaamalla saat kätevästi tuotteen kaikki tiedot kertaheitolla ilman etsimistä. Toki myös etsintä-toiminnolla voi hakea tuotteita. Sovellukseen syötetään grammamäärä ja se laskee kaiken automaattisesti. MFP:iin voi myös syöttää omia reseptejä ja laskea sitä kautta annoksien makrot. Sanoisinko, että todella kätevää!

MyFitnessPal

MyFitnessPal

MyFitnessPal

Katson aina illalla päivän saldon ja syön iltaruuan ja iltapalan sen mukaan. Proteiinia mulla tulee ihan normisyömisillä melko paljon ja tähän olen nyt kiinnittänyt enemmän huomiota. Sovelluksen avulla pystyn helposti tsekkaamaan, että kannattaako enää syödä proteiinia vai olisiko kunnon hiilaripommin vuoro. Jo kaksi viikonloppua olen herkutellut kera sovelluksen ja syöttänyt kaikki herkutkin laskuriin. Myös viikonloppuisin olen pysynyt samassa kalorimäärässä ja saanut mahdutettua makroihin mm. Lohiloa, Fastin prodepatukkaa, itse tehtyjä banaani-suklaahippumuffinsseja sekä karkkia. Mun elämää MFP on helpottanut mielettömästi, koska nyt teidän tasan tarkkaan, että kaloreita tulee riittävästi joka päivä. Ennen luulin syöväni paljon ja siksi himmailin joinakin päivinä.Tuloksena olikin aivan liian vähän ruokaa…

Menen nyt hetken tällä ruokamäärällä ja seuraan miten kroppa reagoi. Toistaiseksi ainakin kaikki hyvin. Jossain vaiheessa nostetaan ruokamääriä, mutta ihan vielä ei ole sen aika. Tiedän etten voi joka päivä laskea kaikkea tarkasti enkä sitä haluakaan. Mulla on tulossa muutama tapahtuma joiden aikana en todellakaan aio miettiä ruokien makroja, joten silloin laskuri jää taskun pohjalle. Muuten aion jatkaa sovelluksen kanssa, koska on se vaan niin kätevä!

Onko sulla käytössä MyFitnessPal tai joku vastaava sovellus?

Edellinen postaus: My happy place

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

ShopBaloo – ilmainen tarjoushaukka taskussa!

Processed with VSCOcam with a6 presetYhteistyössä ShopBaloo

Osallistuin jokin aika sitten äänestykseen, jossa sai antaa äänensä omasta mielestään parhaalle start up-yritykselle. Mukana oli yritystä jos jonkinlaista, mutta omaan silmääni sattui aivan uusi ja ilmainen puhelimeen ladattava sovellus, ShopBaloo. Te tiedätte, että mä olen arki-ihminen ja tykkään puhua rahasta sekä säästämisestä. Perheellisenä ihmisenä haluan totta kai säästää rahaa kaikessa mahdollisessa. Meidän suurin menoerä on ehdottomasti ruoka ja vaikka tarjouksia paljon seuraankin, niin aika usein ehdin unohtaa mitä missäkin on tarjouksessa. Suurimman osan ruokaostoksista teen töiden jälkeen duunipaikan lähiässästä tai oman kodin kahdesta lähikaupasta. Viikonloppuisin käydään vähän isommin esim. Prismassa, Cittarissa tai Lidlissä. Missä nyt sattuu olemaan parhaimmat tarjoukset!

Tässä vaiheessa elämää tuli helpottamaan ShopBaloo. Se on täysin ilmainen kännykälle ladattava sovellus. Sovellukseen saat talletettua max kaksi eri kaupunkia, joissa asioit (minulla Helsinki ja Vantaa) ja kumpaakin kaupunkiin max 5 eri päivittäistavaraliikettä. Viikon ruokalistaa suunnitellessa voit tsekata sovelluksesta mitä tarjouksia asettamissasi kaupoissa on tai hakea tarjouksia hakusanoilla. Minä päätin viime viikolla tehdä ruuaksi täytettyjä paprikoita ja ShopBaloon avulla tsekkasin mistä raaka-aineet kannatta käydä hakemassa ja voin sanoa, että säästin pitkän pennin jo paprikoissa! K-kaupassa ne maksoivat 0,99e/kg kun taas Alepassa hintaa oli melkein 4e/kg. Myös jauhelihat kilpailutin sovelluksen avulla ja siinäkin säästin useamman euron. Sovelluksen avulla voi myös tehdä kauppalistan valmiiksi ja tarvittaessa jakaa sen vaikka kaverille tai av(i)opuolisolle.

Processed with VSCOcam with a6 presetSovelluksen lataaminen on todella helppoa ja se on ladattavissa android, iPhone sekä Windows-puhelimiin. Kannattaa ehdottomasti testata miten sovellus toimii sinun arjessasi! Jos listalta ei löydy omia lähikauppojasi niin ole rohkeasti yhteydessä ShopBaloon väkeen vaikkapa sähköpostilla [email protected] Kaikkien sovelluksen ladanneiden kesken arvotaan 3 minuuttia ilmaista ruuankahmintaa ostoskärryyn 😉 Kilpailu voimassa 30.9.2015 asti ja kilpailun järjestää ShopBaloo. Lisätietoja ShopBaloosta sekä kilpailusta saat täältä.

Jos ja kun lataatte sovelluksen niin kertokaa toki mielipiteenne siitä! Mä olen aidosti todella innoissani tästä ja uskon, että sovelluksen avulla saadaan pienennettyä entisestään meidän ruokalaskua 🙂