Tyhmä ei ole se joka pyytää

Processed with VSCO

Mä olen aloittanut kirppiksillå kiertäminen joskus yläasteella. Muistan, että kotipaikkakunnalla oli pieni ja nuhjuinen kirppari, jossa suurin osa myytävästä tavarasta oli kauheaa shaibaa. Silloin tällöin sieltä kuitenkin löytyi jotain ihanaa ja olin aivan haltioissani. Sainhan edullisesti hankittua itselleni kauniita ”uusia” vaatteita. Käytettyjen vaatteiden ostaminen hävetti kuitenkin niin paljon etten koskaan kertonut kenellekään mistä vaatteet olivat peräisin. Tiesin ettei kukaan kavereistani ostanut vaatteita kirpparilta ja pelkäsin, että minulle naurettaisiin.

Nykyään Kirppareilta ja fb-kirppiksiltä ostaminen on trendikästä ja ekologista. Voidaan siis sanoa, että olen ollut trendien aalloharjalla jo teini-ikäisenä 😀 Myyn itse paljon hyväkuntoista, mutta minulle tarpeetonta tavaraa ja ostankin paljon kamaa ja vaatteita käytettynä eikä muuten yhtään nolota! Käyn aika vähän varsinaisilla pöytäkirppareilla, koska kotona netin kautta shoppaaminen ja myyminen on paljon helpompaa. Ehkä pöytäkirpparilla saisi omia tavaroita kerralla myytyä enemmän, mutta se vaatisi joko oman läsnäolon tai vierailun kirpparilla päivittäin eli aikaa kuluisi siihen touhuun ihan tuhottoman paljon. Fb-kirppareissa ainakin säästää aikaa, mutta melkoista aikataulujen yhteensovittamistahan se ostajan kanssa on.

Processed with VSCO

Tänään pyörähdin taas pitkästä aikaa Orivedellä Hohto-kirpparilla, jossa on hienot tilat ja aina paljon ihmisiä liikkeellä. Suurin osa tavarasta on hyväkuntoista ja fiksusti hinnoiteltua ja melkein aina olen sieltä tehnyt hyviä löytöjä. Mutta sitten on näitä, jotka kiikuttaa myyntiin ihan kauheaa skeidaa ja luulevat saavansa siitä vielä hyvät rahat! Kuka oikeasti haluaisi ostaa käytettyjä leikkuulautoja, rikkinäisiä kenkiä tai nuhjaantuneita ja reikäisiä vaatteita? En minä ainakaan! Ihan ällöttää katsella valkoisia puseroita, joissa on kainalossa keltaiset läikät tai kauluksissa meikkivoidekerros. Miten ihmiset kehtaa tuoda sellaisia edes myyntiin? Ja sitten on näitä, jotka tuovat uuden vaatteen myyntiin ja luulevat saavansa siitä saman hinnan kuin kaupassa. Juu ei! Sitten ihmetellään miksi ne omat kamat eivät mene kaupaksi. Nytkin oli monessa pöydässä tasan samat ylihinnoitellut tai rikkinäiset tavarat myynnissä kuin edellisellä kerralla kuukausi sitten. Ehkä pitäisi joku kello kilkattaa päässä, jos kukaan ei niitä tavaroita huoli…Mutta tyhmähän ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa!

Processed with VSCO

Tein minä tänään hyviäkin löytöjä! Ostin itselleni kaksi uudenveroista paitaa 4 eurolla ja tytölle fleeceasun puvun alle 4 eurolla ja hyväkuntoiset goretex kengät 8 eurolla. Kun myydään hyvälaatuista kamaa oikealla hinnalla niin menee varmasti kaupaksi! Silläpä munkin nurkat ja kaapit ovat tyhjentyneet vauhdilla 😉

Minkälaisia kirppiskokemuksia teillä on? Ostatteko tai myyttekö itse paljon? Mitä hyviä löytöjä olette tehneet?

Kuivaushuoneessa tapahtuu kummia

 

OI0001701-e1424695597215Mua nyt taas vähän ärsyttää. Ihan tavalliset ja jokapäiväiset asiat, jotka joskus vaan tulvii yli. Meidän talossa on kuivaushuone, suht tilava vieläpä. Sinne mahtuu helposti isokin määrä pyykkiä ja meidän koneellinen vie kolmas osan naruista. Mä laitan aina pyykit siististi, mutta melko tiiviisti jotta muidenkin vaatteet mahtuisivat kuivumaan. Ärsyttää suunnattomasti, että kaikki ei näin tee. Useammin kuin kerran joku talosta on nostellut meidän pyykit aivan narun laitaan päällekkäin (joskus jopa kosteatkin pyykit) ja latonut omansa tilalle. Niin että jokaisen paidan välissä on noin metri. Ja ne kaikki omat pyykit pitää saada just niille tietyille naruille, jotka ovat kuivaimen edessä. Muiden pyykit siirretään härskisti sivuun. Ei tässä mitään. Kyllä mä kestän se jos meidän pyykit on jo kuivia niin se on ihan fine siirtää ne pois, kunhan ei ruttaa niitä. Toissapäivänä mulla palo päreet aivan totaalisesti. Miehellä kun on noin 400 mustaa, mutta kuitenkin erilaista sukkaparia, ja mulla meni sika kauan etsiä jokaiselle sukalle pari ja ripustaa ne kuivumaan. Eikö joku hemmetin aasi ollut taas nostellut meidän pyykkejä narulla ja sekoittanut joka hiivatun sukkaparin! Taas sain lajitella ne 400 sukkaparia….

Toinen asia mikä silloin tällöin vähän käy mun nupin päälle on roskien lajittelu. Juu, luitte ihan oikein 😀 Mä kierrätän oikeasti kaiken mahdollisen, koska se on meidän taloyhtiössä tehty todella helpoksi. On omat kipot lasille, metallille, sekajätteelle, energiajätteelle, pahveille, paperille ja biojätteelle. Mä en ymmärrä miks ihmiset ei viitsi edes sitä vaivaa nähdä, että laittaisivat biojätteensä biopussiin tai sanomalehteen. Joka kerta siellä seassa on muovipusseja. Vai eikö ihmiset oikeasti tiedä ettei muovipussit ole maatuvia? Usein sekajätteeseen on myös laitettu iso kasa lehtiä ja pahveja muovipussissa. Miksi nähdä hirveä vaiva kotona lajitteluun jos ne kuitenkin tunkee väärään paikkaan? En ymmärrä. Ehkä mä olen valveutuneempi kuin moni muu. Ehkä muita ei vaan kiinnosta? Jos ei niin se on kyllä harmillista 🙁

Mites te, kierrätättekö vai ette?