Helli sun mirriä

Helli sun mirriä

Te senkin kaksimieliset pikku possut siellä, nyt ei ole kyse ”mirristä” vaan ihan oikeista kisumirreistä 😀 Halusin korjata heti näin alkuun ettei tule väärinkäsityksiä. Eilen oli kansainvälinen kissapäivä ja näin suurena kissa-fanina ja kissaihmisenä on minullakin aiheeseen jotain sanottavaa. Harvoin kissat pääsevät blogissa kunnolla esille, vaikka meidän perheenjäseniä ja rakkaita lemmikkejä ovatkin. Minulla on melkeinpä aina ollut kissoja. Lapsuudenkodissa oli 17-vuotias Misse-kissa sekä Kissa-Karvinen. Kun muutin omilleni niin minulle tuli siamilainen nimeltä Siiri ja sen kaveriksi maatiaiskolli Elvis. Kun Siiri pennutettiin, perheeseen muutti vielä Killi. Näistä kahdesta siamilaisesta jouduin luopumaan, koska silloinen poikaystäväni oli allerginen kissoille. Näin jälkeenpäin ajateltuna asia, jota kadun hyvin paljon.

Kun tutustuin mieheen, joka meillä asuu, hän ilmoitti heti, että vihaa kissoja eikä meille tule koskaan kissaa. Hah, sehän jää nähtäväksi, mietin ja aloin toteuttaa hidasta väsytystaktiikkaani. Niinhän siinä kävi, että kesällä 2008 (3 vuoden seurustelun jälkeen) meille muutti ensimmäinen siamilainen Lola. Siitä ei mennyt kuin puolisen vuotta, kun taloon tuli Eva ja vähän myöhemmin vielä Evan pentu Melli. Kaikki meidän kissat ovat samalta kasvattajalta ja ne ovat tulleet meille sijoitukseen eli kasvattaja sai teettää kissoilla pentuja. Lolan kohdalla tosin kävi niin, että jo ensimmäinen tiineys päättyi kohtutulehdukseen ja Lola piti steriloida.

Helli sun mirriä
Eva ja Lola

Kaikki meidän katit on hyvin erilaisia keskenään. Eva, 11 vee, on hyvin seurallinen ja puhelias. Se vastaa aina kun kysytään ja välillä juttelee ihan rasittavuuteen asti. Evalla on astma ja hänestä huomaa, että vanhuus alkaa jo vähän vaivata. Evalla on maailman ihanin ja kiltein luonne ja ehkä maailman kauneimmat silmät. Hän ei suutu oikeastaan mistään ja antaa tehdä itselleen kaikki operaatiot mukisematta. Kynsiä leikatessa ja astmalääketta antaessa kehrää tyytyväisenä sylissä. Eva tykkää nukkua joko peiton alla kainalossa, rinnan päällä tai pään vieressä tyynyllä. Hän ei pidä matkustamisesta ja naukuu yleensä koko matkan Helsingistä Orivedelle eikä ääntä sitten lähdekään enää loppupäivänä ollenkaan.

Helli sun mirriä
Eva

Lola taas on luonteeltaan boheemi kuvataiteilija, jonka sielunelämästä ei ymmärrä kukaan yhtään mitään. Hän on selkeästi minun kissa ja tulee heti syliin, kun istahdan johonkin. Hän on hieman ärhäkämpi tapaus sille päälle sattuessaan eikä juurikaan juttele, paitsi kun pyytää ruokaa tai jos minä kiipeän tytön parvisänkyyn lukemaan iltasatua ja nukahdan sinne. Herään aina Lolan huutoon, kun hän käskee minut omaan sänkyyn jotta pääsee jalkojen väliin tai tyynylle nukkumaan. Hän osaa hienosti odottaa vieressä, jos sanon että nyt ei voi tulla syliin, koska minulla on kupillinen kuumaa teetä käsissä. Siinä se istuu vieressä ja tapittaa suoraan silmiin, kunnes lupa heltiää. Lola on meidän kissoista se, joka ei vastustele matkustamista ja joka tykkää kulkea ulkona valjaissa.

Helli sun mirriä

Helli sun mirriä

Helli sun mirriä
Lola

Melli on meidän perheen mafioso. Näennäisesti se esittää kilttiä kissaa, mutta on melkoinen terroristi. Se saattaa yhtäkkiä läppäistä muita kissoja, koska nyt vaan voi tehdä omasta mielestään niin. Jos Melliä *ituttaa, niin se antaa tassusta ja häätää samalla tekniikalla toisia ruokakupilta sekä ihmisten sylistä. Tai no yrittää häätää, koska muut ei enää välitä siitä, vaan antavat samalla mitalla takaisin. Hän on myös hyvin leimautunut minuun ja tykkää eniten olla ja kehrätä minun sylissäni. Melli kiipeää usein minun olkapäälleni paijattavaksi ja on hyvinkin kovaääninen sille päälle sattuessaan. Hän ei pidä matkustamisesta ja havaitsee lähdön merkit hyvinkin nopeasti. Melli piiloutuu ja keksii mitä ihmeellisempiä piiloja ettei vain joutuisi kuljetuskoppaan. Kerran etsittiin sitä 45 minuuttia kolmen hengen porukalla meidän 63 neliön kaksiosta. Se oli kekannut mahtuvansa pesukoneen taakse pieneen koloon, josta sitä ei nähnyt ellei oikeasti osannut etsiä. Viimeksi se oli kietoutunut lakanaan niin ettei sitä erottanut sieltä. Melkoinen kameleontti siis kissaksi. Hän ei anna leikata kynsiä kuin pyörittelemällä hänet peittoon ja nukkuu mieluiten minun jalkojen välissä tai kiipeilypuun pesässä. Rakastaa lämpöä ja pehmeitä peittoja.

Helli sun mirriä
Melli

Minä olen henkeen ja vereen kissaihminen, mutta kyllä minä meille koirankin huolisin, jos olisi enemmän tilaa. Kissat saavat näkyä ja kuulua meidän kodissa, mutta kyllähän se välillä vähän ottaa päähän kun sohvat on revitty ja aamupalapöydässä leijailee kissanpaskan haju nenään. Meillä kun on yksi hiekkis eteisessä ja toinen keittiössä. Tai kun joku harva se päivä oksentaa matolle/sohvalle/sänkyyn (miksi ei ikinä pelkälle lattialle!?) Silti, en vaihtaisi yhtäkään pois! Jos se minusta olisi kiinni, niin meillähän olisi enemmänkin kissoja. Ainakin yksi sfinksi ja cornish rex lisää sopisi hyvin meidän laumaan 😀

Olikos siellä muita mirrien omistajia?

Sivistyksen pariin, kiitos!

Processed with VSCO with c1 preset

No nyt toimii netti ja wörkkii puhelinkin! En voi sanoa etteikö totaalinen somehiljaisuus tekisi välillä hyvää itse kullekin, mutta on se aika ankeaa kun puhelimellakaan ei voi soittaa ollenkaan. Mentinen mökille maanantaina ja nyt todellakin tehtiin tuplasti kaikkea kivaa, kun kukaan ei voinut roikkua netissä tai räplätä puhelinta. Mullahan kävi perinteiset eli sairastuin maanantaiyönä ja jouduttiin miehen kanssa muutamaan kertaan miettimään pitääkö lähteä johonkin näyttämään mun kurkkua. Se turposi niin paljon, että hengitys alkoi oll jo todella vaikeaa. Allergialääke nassuun ja selvittiin säikähdyksellä. Siitä se olotila kuitenkin huononi seuraavana päivänä ja muutaman päivän vietin peiton alla. Vettä satoi kaatamalla noina päivinä, joten eipä se pötköttely paljon haitannut.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Pelailtiin mökillä paljon pelejä, luettiin lehtiä ja kirjoja ja oltiin vaan. Ruualla on suuri rooli mökkeilyssä ja anopin patojen ääressä on aina mukavaa olla. Sanotaanko näin että tällä hetkellä olo on varsin elinvoimainen 😀 Yhet hullut kävivät myös järvessä heittämässä toissa päivänä talviturkit, mutta minä vilukissana pystyin välttämään mokoman hulluuden vetoamalla flunssaani…En pidä kylmästä en sitten yhtään!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Treenejä ei sattuneista syistä tullut juuri tehtyä. Saimaalla tein vatsatreenin ja toissa päivänä kävin kävelemässä about 9km kun piti vähän setviä sähköposteja. Mökiltä piti kävellä reilun kolmen kilsan päähän että netti alkoi toimia. Tulipahan vähän pakkoliikuntaa! Ensi viikolla starttaan taas treenit siinä mittakaavassa kun ylipäänsä pystyn treenaamaan. Mun olkapäästähän löytyi 14 mm pituinen repeämä kiertäjäkalvosimessa ja nyt odotan jännityksellä ortopedin aikaa ja tuomiota jatkosta. Leikataanko vai mitä tehdään?

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Parisen tuntia vielä kotiin köröttelyä ja sit alkaa valmistautuminen työviikkoon: pyykinpesua, ruuanlaittoa ja sen sellaista. Nopeasti meni taas lomaviikko! Kuis teidän viikko ja vappu sujui?

Hauskat herättelijät

Processed with VSCO with a6 presetMeillä on aamut melkoista showta, ihan niin kuin monessa muussakin lapsiperheessä. Mä heräilen itse melko aikaisin että ehdin rauhassa syömään aamupalani, juomaan kahvini ja vähän venyttelemään. Tyttö saa normaali arkiaamuina nukkua kuuteen asti ja mies heräilee samoihin aikoihin. Minusta on tullut tällainen aamukukkuja 😉

Kissat nukkuu meillä yöt vieressä. Yksi nukkuu jalkojen välissä, yksi rinnan päälle tai kyljessä ja yksi jalkopäässä. Jokainen kolmesta herää mun kanssa samaan aikaan ja tassuttelee silmät sirrillään keittiöön maukumaan ruokaa. Siinä ne pyörii jaloissa koko aamupalan laiton ajan ja marssiivat perässä olkkariin kuka minnekin asettuen. Joku kissoista kyttää aina sohvalla hetkeä jolloin heitän kahvikupin käsistäni ja loikkaa välittömästä syliin. Lattialla venytellessäni usein kaikki kolme tulevat kylkeen kiinni istumaan. Hauskoja tyyppejä!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetKuudelta alkaa tapahtua. Marssin olkkarista makkariin herättelemään tyttöä ja jokainen kissa tassuttaa perässä sinne, mutta yksi on ylitse muiden –  Melli nimittäin. Tämä perheen kuopus ja kimeä äänisin aloittaa jumalattoman konsertin joka aamu kuudelta. Hän hyppää tytön sänkyyn rapsuteltavaksi ja huutaa tasan niin pitkään kunnes tyttö aukaisee silmänsä ja nousee ylös. Tämän kisun helyydenkipeys on aamulla huipussaan eikä hän saa rapsutuksista tarpeekseen. Meillä on siis varsin ekologinen ja tehokas herätyskello 😀

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Osallistuuko teillä lemmikit aamupuuhiin ja toimivatko samanlaisina erittäin tehokkaina herätyskelloina?

Ylimmässä kuvassa Eva, keskimmäisissä Melli ja vikoissa Lola.

Kerro kerro kuvastin ken on maassa karvaisin

Processed with VSCO with a6 preset

Huomenta! Täällä pieni ihminen potki mut ylös jo seiskan jälkeen. Kostaa kuulemma arkiherätyksiä 😀 Kerroin teille pari postausta taaksepäin miten mulla on nyt peiliin katsomisen paikka (hieno aasinsilta kuvasta :D) jos meinaan vielä kehittyä treeneissä ja saada ylipäänsä pidettyä motivaatiota yllä. Se pohdinta muuten auttoi ja suunnitelmat on nyt selkiytyneet mun päässä. Eilen oli ilo taas läsnä treeneissä ja onhan se nyt hieno tunne! Välillä pitää näköjään vetää kunnon kilarit, että saa ajatukset järjestykseen!

Tänään on päivä taas touhua täynnä. Vähän ajan päästä treenit ja iltapäivällä yhdet 60-vuotissynttärit. Siellä onkin herkkuja siinä määrin tarjolla, että ehkä ei ole järkevää alkaa itsekin leipomaan. Sen sijaan aion suunnitella ens viikon leipomisia, lukea lehtiä ja laittaa makkaria kivemmaksi 😉

Mitäs suunnitelmia teillä on tälle päivälle? Rentouttavaa lauantaita kaikille!

Suunnatonta edistystä

Kokosin toukokuun instakuvia yhteen ja melkoinen määrä niitä taas olikin! Treenikuvia on huomattavasti vähemmän kuin normaalisti, mutta videoita oli useampia. Ne voitte käydä katsomassa suoraan mun instatililtä. Instagrammista mut löytää nimimerkillä jonnam1983 🙂 Kuvien välityksellä on kiva katsella ja muistella mitä edellisessä kuussa tulikaan tehtyä ja onhan näihin mukava palata myöhemminkin. Löysin just vanhasta puhelimesta kauhean määrän kuvia ajalta jolloin tyttö oli ihan pieni. Minne se kaikki aika on kadonnut? Ja kaikki muistot mielestä? Onneksi on paljon kuvia muistona. Muuten jäisi monet ihanat hetket unholaan.

kol11. Luuletteko, että uskalsin uimaan? 😀 // 2. Munkkikahvit vappuna //3. Kevään eka 5 kilsan lenkki ja aikaa meni… //4. Haukipihvejä ja pottumuussia <3 //5. Äiti, mä väritin! //6. Kiivisorbettia välipalaksi //7. Mökkitien päässä kasvaa… //8. Marianne-juustokakkua! //9. Kalan kimpussa kaikki ihmisistä eläimiin.

kol21. Venyttelyjuttuja //2. Joku randomselfie.. //3. Aamupalaksi munakasta ja vihanneksia //4. Raakasuklaata & päiväkahvi ne yhtyeen soppii! //5. Tilanne päällä //6. Asukokonaisuus nimeltä kukkapenkki //7. Sipsibileet mökillä pöydän ääressä //8. Kirppislöytöjä //9. Mudcake cookies&cream. Mut minne on hävinnyt kaupoista mudcake ice cream!?

kol31. Kerättiin mökiltä voikukan lehtiä syötäväksi //2. Muumimaraton menossa //3. Banaani-proteiinivohveleita //4. Steviaa testasin kahviin. Parempaa teessä! //5. Lankutushommiksi meni //6. Myyrien ydinsota mökillä //7. Jonnennii lähössä //8. Salaattia lounaaksi töissä, näyttäis aika hyvältä! //9. Se perinteinen kaaos…

kol41. Aamupalaksi herkulliset riisipiirakat paistetulla kanamunalla //2. Pullaposki //3. Salille lähössä //4. Meillä on aina näin siistiä! //5. Teehetki tukkoisen oloni kanssa //6. Neiti ja uusi kaulakoru //7. Home made kanaburger //8. Mukikakku upposi parempiin suihin //9. Mun omat salaattiviljelmät. Täytyy käyttää kaupan salaatit hyödyksi!

kol51. Come dine with me //2. Mikkipaita ja mä //3. Tällainen rekka löydettiin mökkimaisemista ja ostettiin itsemme kipeiksi kaikke kivaa //4. Ruis-puolukka kääretorttua <3 //5. Olkapäiden huoltoa //6. Munajuttu //7. Itse tehdyt lihapullat ja muita lisukkeita //8. Peukku Fitnesspäiväkirjoille! (lue täältä yksi luetuimmista postauksistani!) //9. Mun uudet MBT-kengät duuniin.

kol61. Minttu-Mangosmoothie //2. Anopille lähdössä //3. Ja kaikki oli vinksin vonksin //4. Aamupalaa //5. Voitin kolmen ruokalajin illallislahjakortin. Enää puuttuu lapsenvahti! //6. Marja-chiavanukas //7. Tytön kanssa Hesessä syömässä shoppailureissulla //8. Astetta päheempi menopeli. Ja sadetakki! //8. Puuma liikenteessä.

Tältä näytti elämä viime kuussa. Hih, hauskoja muistoja heräsi ja monta uutta postausideaa. Aurinkoa oli näköjään enemmän viime kuussa kuin tässä kuussa ja olen pukeutunut muihinkin kuin treenivaatteisiin. Suunnatonta edistystä!

Hyvin syönyt

Täällä heräillään pikku hiljaa Juhannuksen jälkeiseen normaaliarkeen. Eipä paljon auttanut yksi ylimääräinen vapaa päivä ainakaan mua. Nukun aina jotenkin todella levottomasti mökillä eikä hyttysarmeijan henkiin herääminen helpottanut yhtään oloa. Vasta sunnuntaina tunsin olevani taas voimissani ja jaksoin puuhastella koko päivän normaaliin malliin. Viikonloppuun mahtui paljon hyvää ruokaa, saunomista, ulkotreenejä, kikattelua, pötköttelyä, petsien piilotusta, vesileikkejä ja höpöttelyä. Snadi kuvapläjäys siis tiedossa!

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetKoko viikonloppu kului sateisissa merkeissä ja ulos singottiin aina heti kun sade vähänkään lakkasi. Tyttö rakastaa olla mökillä juuri sen vuoksi, että pääsee pihalle kun vaan kengät laittaa jalkaansa. Saunan vieressä on matala oja, josta haetaan vettä saunaan ja se on tuottanut mulle vähän huolta tytön osalta. Toistaiseksi hän ei kuitenkaan ole osoittanut pienintäkään kiinnostusta ojaa kohtaan ja tietää selkeästi ettei sinne mennä ilman aikuisen läsnäoloa. Silti…Tarkkana pitää olla pienten ihmisten kanssa! Perjantaina mies teki meille päivällä ruuaksi kanaa ja bataattiranskalaisia. Järjettömän hyviä! Oletteko koskaan kokeilleet? Illalla mentiin naapuriin juhannusjuhliin, syötiin hyvin ja istuttiin iltaa. Minä jätin juhlat kesken kymmenen maissa ja lähdin pistämään tytön unille. Siinä vaiheessa iltaa alkoi drinksua virrata pöytään sen verran tiuhaan tahtiin, että katsoin parhaimmaksi poistua vaikka olisihan mieskin tytön nukkumaan laittanut. Mullapa oli mielessä seuraavan päivän treeni 😉 Juhlissa oli numerona myös poniajelua, josta tytön kanssa nautittiin suunnattomasti. Ikävä on hevoshommiin ja varsinkin hevosen selkään. Täällä ratsastus vaan on turhan kallista…

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetLoppu viikonloppu menikin lähinnä syödessä hyvin. Nähtävästi liiankin hyvin, koska vaaka näytti jättilukemia tänä aamuna. Parit treenitkin heitin viikonlopun aikana, mutta juoksulenkki jäi nyt välistä sateiden takia. Täytyy yrittää petrata tällä viikolla. Monessakin asiassa. Pitäis tehdä sitä sun tätä ja revetä miljoonaan paikkaan. Yritän olla kehittelemättä itselleni stressiä ja hoitaa asian kerrallaan. On tässä vähän huolta ja murhetta ja se vaikutti selkeästi myös viikonlopun tunnelmaan, kun huomaan vähän väliä tuijottavani seinään ja miettiväni asioita. On tämä elämä välillä! Vielä oli reilu kuukausi jaksettava painaa ennen mun lomaa ja sit kuukaudeksi huilimaan. Sitä odotellessa 😉

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetKäsittämätöntä muuten miten äkkiä meikäläiseenkin upposi levyllinen suklaata ja pussillinen lakuja. Ihan vaan katsellessa tabletilta OITNB:a. Kunnon sokelihiili! Vois ehkä taas vähän rajoittaa.. Minkäslaisissa merkeissä teidän juhannus sujui? Kosteissa vai hyvin syödessä ja levätessä?

5kg kahdeksassa viikossa

Heipparallaa! Mökillä päästiin miehen kanssa pariin otteeseen salille ja juteltiin aika paljon treenaamisesta ja diettaamisesta. Mieshän on taas jonkin aikaa ollut perinteisellä alkuvuoden dieetillään ja homma rullaa totuttuun tapaan paremmin kuin hyvin. On se ihme mies Mäkkaiveri kun ei tarvitse kuin ajatella dieettiä niin paino alkaa tippua ja rasva tiristä. Itse heitin ihan vitsillä, että pitäiskö munkin vähän siistiä kuntoa kesää kohti niin mieshän siitä innostui! Hän olisi valmis tekemään mulle ruokaohjeet joilla lähtisi helposti (hänen mielestään..) kahdeksassa viikossa 5kg pois. Mitään varsinaista dieettiä mä en ole valmis enkä kyllä halukaskaan vetämään, mutta ehkä voisin vähän siistiä ruokavaliota ja katsoa mihin se johtaa? Ajatusasteella on vielä koko juttu, joten katsellaan innostunko 😉 Onkos siellä ruudun toisella puolella kesäkuntoon kiristelijöitä?

OI000001OI000299OI000302OI000136OI000134Loma meni ohi aivan liian nopeasti ja ärsytti todella paljon lähteä töihin. Muut jäivät vielä viikoksi mökille lomailemaan ja rentoutumaan. Olishan se ihanaa olla useammin lomalla ja viettää enemmän aikaa perheen kesken, mutta kyllä mä toisaalta tykkään olla duunissakin. Nyt olen ollut kolme päivää yksin kotona ja oon nauttinut siitäkin todella paljon. Saa olla ja tehdä just mitä huvittaa tai olla tekemättä. Rehellisesti voin myöntää etten ole saanut mitään järkevää kotona aikaiseksi.. Tapetit odottaa vaihtajaa ja kaapit siivoajaa. Ikkuntakin pitäisi pestä ja pölyt pyyhkiä, mut enpähän taida vielä jaksaa! Teen sitten kun innostus iskee.

OI000133OI000180OI000172OI000271OI000132OI000273OI000130OI000185OI000186OI000190Olen päättänyt ottaa tämän viikon vähän rennommin, mutta syömiset oon pitänyt aika hyvässä ruodussa. Mennäänhän tässä kuitenkin jo keskiviikossa, heh heh… Ei vaan, mökillä tuli niin paljon vedettyä kaikenlaista mässyä että ihan hyvä välillä vähän kevennellä. Treeneissä on menossa deload-viikko eli palautellaan kehoa kovista treeneistä. Tekee hyvää mun olkapäälle, joka vaikuttaa jo aavistuksen verran paremmalta! Salilla järjestetään kuun lopussa parikilpailut ja houkuttelin mun treeni/duunikaverin sinne mun pariksi kisaamaan. Ihan hauskanpidon kannalta aion koko kisan ottaa ja meen täysin tuon olkapään ehdoilla. Olis kyllä hauska pistää kunnolla urku auki ja katsoa mihin musta oikeasti on! Jäämme odottamaan jännityksellä 😉

Energistä keskiviikkoa!

Leppoisa lauantai

Meillä on leivontatohinat täällä päällä! Kauhean vaikea oli miettiä mitä tekisin tytön synttäreille kun haluaisin tehdä vähän kaikkea. Samalla pitäisi yrittää miettiä myös hävikkiä eli tehdään just sen verran mitä jaksetaan syödä. Onneksi on nuo rakkaat työkaverit, joille voi viedä kaiken mitä ei itse jaksa napaansa vetää 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päädyin tällä kertaa tekemään täytekakun suklaakakkupohjalla ja vaniljavanukastäytteellä. En oo kumpaakaan koskaan tehnyt, mut luotan Kinuskikissan ohjeisiin kuin vuoreen. Äsken värkkäsin savuporotortun, joka on mun suuri bravuuri! Helppoa ja hyvää. Kohta teen vielä kirahvikääretortun, jonka eräs lukija mulle vinkkasi, kiitos siitä 🙂 Väliin ei tule jäätelöä ohjeen mukaan vaan appiukkoa ajatellen ihan vaan mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Eiköhän me näillä pärjätä. Ai niin, kakusta ei suinkaan tule My little pony-aiheista vaan Muumikakku. Oli otettava se kuva mikä prismasta sattui löytymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa kun paistaa aurinko ja parvekkeellakin voi viettää jo päivää. Kissat köllöttelee auringossa ja tyttö puhaltelee saippuakuplia. Mä suunnittelen siemenien istuttamista. Nyt vaan nautitaan auringosta ja herkutellaan lakuilla ja suklaalla 😉

Chilissäkin on jo kukkia! Saas nähdä saadaanko tänä kesänä satoa. Viime kesänä ei saatu. Tulisia naga moricheja odotellessa!
Chilissäkin on jo kukkia! Saas nähdä saadaanko tänä kesänä satoa. Viime kesänä ei saatu. Tulisia naga moricheja odotellessa!

Aurinkoista lauantaita kaikille!

Fiiliksellä

Huhheijjakkaa mikä viikko! Onneks on perjantai ja viikonloppu häämöttää jo kulman takana. Yhdestä ylimääräisestä vapaapäivästä huolimatta viikko tuntuu rankimmalta aikoihin. Varmaan kaikki joulun välipäivien lööbailut sai taas elimistön luulemaan, että tässähän saa levätä ja nyt se karu arki taas alkoi. Duunaillaan kohtuullisen isoa projektia kotona sillä aiotaan tehdä meidän makkarista tytölle oma huone. Meillä on onneks sen verran iso olkkari, että meidän 180cm leveä sänkykin pahtuu (ehkä) sinne ihan mukisematta, mutta on siinä hommaa! Pistin facebook-kirpparille melkein kaikki meidän kirjat ilmoituksella Annetaan ja kohta on hylly tyhjä. Eipähän ole niin iso homma kirjahyllyn purkamisessa 🙂 Viikonlopun aikana olis tarkoitus venkslata huonekalut ja koto uuteen uskoon ja sitten onkin tytöllä isojen tyttöjen huone. Saa nähdä suostuuko hän edes siellä nukkumaan… Kasasin teille muutamat kollaasit viime päiviltä. Kuvia oli taas kertynyt aika lailla ja tällaisissa fiiliksissä ollaan oltu viime päivinä!

C360_2015-01-08-19-09-08-0291. Juhlittiin miehen synttäreitä eilen. Kävin duunin jälkeen konditorian kautta hakemassa vähän leivoksia syntskäkahville. Mies oli itsekin ostanut pari kakkua, joten syötävää riitti…

2. Kissatyyny is back. Musta toi tyyny on kaikessa rumuudessaan aika hauska. Tyyny oli hautautunut jonnekin tytön kamojen alle ja pääsi heti löydyttyään paraatipaikalle meidän sängylle. Mä olen melkoinen tyynyhamstraaja!

3. Eilisillan lukemista. Lainasin kirjastosta tuon Raakasuklaata & superruokaa, mutta en oikein lämmennyt kirjalle. En tiedä miksi. Ruoka&viini-lehti on yksi mun suosikeista, vaikka suurin osa sen resepteistä onkin mun makuun vähän liian fiinejä 😀

4. Ostin työkaverilta edukkaasti tytön pehmoleluille kivan korin. Lapsen leluille ei koskaan voi olla liikaa säilytystilaa!

C360_2015-01-08-19-09-36-6095. Lolahan se siinä. Ja taustalla taas yksi tyynylöytö, Ikeasta tällä kertaa. Orkku-orava 🙂

6. Orkidea kukkii! Arvatkaa miksi? Ostin sen vasta. Eli ei kuki kauan 😀 En ole elämäni aikana saanut yhtäkään orkideaa kukkimaan. Yritys ei todellakaan lopu tähän.

7. Erään illan iltapalaa. Jääkaapissa ei ollut oikein mitään, joten sämpylää juustolla ja kurkulla kera pähkinöiden. Lähti nälkä.

8. Eastbody Malmilla treenin jälkeen. Onnistuin jo seisomaan käsilläni muutamia sekunteja putkeen. Peeärriä pukkaa siis 😀

C360_2015-01-08-19-10-00-8529. Jos ei orkideat kuki niin muut kukat versoo uusia oksia siitäkin edestä! Tässä mun palmuvehka, joka on varmaan 10 vuotta vanha.

10. Kliiviakin kukkii! Tämän kukan sain miehen vaarilta muutama vuosi sitten. Kuulemma kliiviat saattaa olla paikan vaihdoksen jälkeen vuosi kukkimatta, mutta tämä on kyllä kukkinut pari kertaa vuodessa 🙂

11. Tein sikahyvää ja helppo ruokaa seistä, kiitos erään lukijani vinkin 🙂 Seitä, päälle katkarapua, mausteita, ruokakermaa ja vähän juustoa. Todella hyvää!

12. Cittarissa oli Skyrrit tarjouksessa 2 kpl/1e. Ostin yhden satsin uuniomenaa, se on parasta 🙂

C360_2015-01-08-19-10-30-66813. Saatiin vihdoin ja viimein uusi lamppu keittiön kattoon. Eihän se odottanutkaan paketissaan kuin kolme viikkoa… Vanhan möin pois fb-kirpparilla!

14. Selfie anoppilassa. Hieno keltainen selfie. Oikein hieno. Toi paita on mulla päällä about aina..

15. Maistettiin yhtenä viikonloppuna anoppilassa Lidlin valmiita creme bruleita. Yllättävän hyvää! Säästin nuo lasiset kipot itsetehtyjä creme bruleita varten 😉

16. Lola vahtii liikennettä kynttilän valossa.

Tänään olis vielä treeniä tiedossa ja illalla firman uuden vuoden juhlat. Mulla on taas toinen olkapää ollut aika huonona (vanha vaiva painaa päälle) ja mietin kovasti kannattaako mun edes lähteä tänään treeneihin. Tiedossa olis dippausta oikein urakalla. Saa nähdä. Nii ja mitä mä muka laitan illalla päälle sinne kemuihin!? Ikuinen ongelma.

Mitäs suunnitelmia teillä on viikonlopuksi? Oliko tällainen kuvapostaus mistään kotoisin?

Lokakuu @jonnam1983

Mä olen aika ahkera instagrammin päivittäjä ja päivittäin uppaan sinne pari kolme kuvaa. Joskus enemmänkin! Treenivideoita otan myös paljon nykyään kännykällä ja aika usein nekin löytävät tiensä sosiaalisen median ihmeelliseen maailmaan. Aloin taas selailemaan mun instatilin kuvia aamulla. Mitäs kaikkea olenkaan tehnyt lokakuun aikana?

Kuukauden aikana kävin kolmessa tapahtumassa: ILove Me- messuilla,  Akvamariinin blogger’s loungessa sekä International horse showssa. Mä olen koti-iltoja ja rauhallista elämää rakastava ihminen enkä jaksa juosta kovinkaan usein missään kemuissa. Silloin tällöin on kuitenkin kiva tehdä jotain normaalista poikkeavaa ja lähteä tapahtumiin. Marraskuu tuleekin olemaan tapahtumien ja juhlien osalta melko hektistä aikaa 😀

Anna, Monna, Linda Manuella, meitsi ja Sara ILove me-messuilla.
Anna, Monna, Linda Manuella, meitsi ja Sara ILove me-messuilla.

IMG_20141018_161404

Talven sporttimuotia tiirailemassa Akvamariinilla ja sen jälkeen anopilla pizzalla :)
Talven sporttimuotia tiirailemassa Akvamariinilla ja sen jälkeen anopilla pizzalla 🙂
International horse showssa kummitytön kanssa & illan herkuttelut.
International horse showssa kummitytön kanssa & illan herkuttelut.

Tapani mukaan oon viettänyt paljon aikaa myös keittiössä. Lokakuussa tein paljon raakakakkuja ja terveellisiä herkkuja. Suolaiset ruuat noudattivat samaa vanhaa kaavaa kuin ennenkin. Niiden osalta suurimmat inspiraatiot ovat toivottavasti tulossa! Kahvin juontia vähensin roimasti ja lipitin sen tilalla teetä. Aloitin kuukauden syömällä gluteenittomasti,  mutta se vähän unohtui loppu kuuta kohti

Muumilihapullia,  raakamustikkapiirakkaa, kinuskiraakakakkua,  suolaista PB vanukasta,  voimakahvia,  raakakakkua messuilla, texmex kanakeittoa ja aamupalaa ennen treeniä.
Muumilihapullia, raakamustikkapiirakkaa, kinuskiraakakakkua, suolaista PB vanukasta, voimakahvia, raakakakkua messuilla, texmex kanakeittoa ja aamupalaa ennen treeniä.
Kahvin tilalla teetä, banaani-suklaabrownieta, Banaani-chiavanukasta,  välipalaa kera teen, riisipuuroa mantelimaitoon, Balilaista suklaaraakakakkua ja raakasnackia välipalaksi.
Kahvin tilalla teetä, banaani-suklaabrownieta, Banaani-chiavanukasta, välipalaa kera teen, riisipuuroa mantelimaitoon, Balilaista suklaaraakakakkua ja raakasnackia välipalaksi.

Tytön kanssa puuhasteltiin yhtä sun toista. Käytiin uimassa ja ulkoilemassa. Kovassa huudossa olivat bussilla matkustaminen ja kirpparit.  Kotona oltiim retkellä,  leikittiin littlest pet shopeilla,  leivottiin ja tehtiim palapelejä. Kisujen kanssa leikittiin myös paljon ja kisuille on tehtiin paljon hankintoja. On uutta lelua Peten koiratarvikkeesta (vieressä banneri, klik!), kuljetuskoppaa,  ruokakippoa ja litter lockeria. Vain parasta meidän karvamussuille!

collage_20141102123222748

collage_20141102123438386_20141102123453987Lokakuussa kiinnostuin taas selvästi enemmän ulkonäöstä ja vaatteista enemmän. Treenivaatteita en tainnut hankkia ollenkaan, mutta siitäkin edestä ostin uusia käyttövaatteita. Kirppareilta ja alennusmyynneistä tosin, ei tässä sentään mitään rikkaita olla 🙂

collage_2014110212362348420141018_120321IMG_20141015_193115Treeneissä keskityin entistä enemmän painonnostoon ja liikkuvuuden parantamiseen ja jaoin bloginkin puolella ihan jokusen kehonhuoltovinkin 🙂 Lokakuun viimeinen viikko meni sairastellessa ja aikamoisen sitkeässä on flunssa!

collage_20141102121619912

IMG_20141021_194358

IMG_20141026_162613

 

Miltäs teidän lokakuu vaikuttaa näin jälkikäteen katseltuna? Opitteko uutta? Muutitteko elämäntapoja? Keskityittekö johonkin asiaan enemmän kuin ennen? Mikä meni hyvin? 

Tervetuloa entistäkin parempi marraskuu!

Masentava maanantai

Mä oon normaalisti kaikista pirtein ja aikaan saavin sunnuntaina ja maanantaina. Sunnuntai olikin ihan ok, mutta tämä päivä… Aamulla en meinannut saada silmiä auki ja fiilis oli muutenkin aika harmaa eikä oikein mikään innostanut. Kummasti väsyneenä mieli alkaa mustua ja ajatukset on kovin negatiivisia. Tyttö yski koko yön ja heräilin siihen parin tunnin välein. Lisäksi näin taas jotain aivan ihmeellisiä unia ja jäin miettimään niitä herättyäni. Ei mikään maailman paras yö!

IMG_20140823_091128

Olettekos käyneet lukemassa Even loistavan ja ajatuksia herättävän postauksen ”Pannukakut pois päiväkodista!” ? Suosittelen lukemaan, koska ainakin mulla se herätti paljon ajatuksia. Meillä on siitä hyvä tilanne tytön päiväkodissa, että siellä noudatetaan luomuruokalistaa. Kaikki ei siis ole luomua, mutta suurin osa on. Katsoin jo aikaisemmin, että mun silmään se näyttää aika hyvältä mutta nyt piti ihan pysähtyä ja lukea listaa ajatuksen kanssa läpi. Tytön päiväkodissa ei tosiaankaan tarjoilla hilloja tai sokerijogurtteja. Puuro syödään maidon kanssa ja ruuan kanssa on aina salaattia, leikkelettä ja maitoa/piimää tarjolla. Jälkiruuan saavat kerran viikossa ja synttäripäivinä lapset saavat yhden keksin per nenukka.

Tytön päiväkodin ruokalista.
Tytön päiväkodin ruokalista.

Meillä ei kotonakaan syödä viikolla mitään karkkeja, vanukkaita tms mutta viikonloppuna on yksi karkkipäivä millon tyttö yleensä valikoi itsellensä kinder-munan sekä muumilakun. Mielestäni ei kovin paha setti ollenkaan. Joku toinen voi olla toista mieltä? Mulla oli itselläni aina lapsena lauantaisin karkkipäivä ja niin se on edelleenkin. Kun on perusasiat kunnossa niin yhtenä päivänä voi ihan hyvin vähän herkutellakin 🙂 Silti jostain syystä tuota Even postausta lukiessani tunsin pienen epäilyksen: syökö meidänkin lapsi liikaa sokeria? Mutta ei, en usko. Joku kommentoi postaukseen, että tuskin kenenkään pienen lapsen vanhempi syöttää lapselleen rahkaa ja marjoja, mutta KYLLÄ, meillä tyttö syö välipalaksi rahkaa/maustamatonta jogurttia ja marjoja! Siitä olenkin todella onnellinen, että hänelle maistuu oikeasti terveellinen ruoka ja varsinkin hedelmät, marjat, pähkinät ja vihannekset on tytön suurta herkkua! Kyllä ne terveelliset elämäntavat opitaan jo kotoa lapsena 😉 Ei, en todellakaan väitä olevani mikään täydellinen vanhempi, mutta väitän että tyttö tykkää syödä terveellisiä ruoka-aineita, koska hänelle on niitä pienestä asti annettu. Eineksiä hän oikeasti suostu edes syömään ellei pinaattilettuja lasketa! Minkälainen tilanne teillä on lapsen päiväkodissa? Syödäänkö paljon eineksiä ja sokeria?

20140824_102418

Eilisen iltapala: banskulettuja ja kaneliomenoita!
Eilisen iltapala: banskulettuja ja kaneliomenoita!
Mökillä maistoin uutta Skyrriä. Ei ollut oikein mistään kotoisin.
Mökillä maistoin uutta Skyrriä. Ei ollut oikein mistään kotoisin.

Vietettiin viikonloppu mökillä ja hei, ruksi seinään, mä treenasin siellä! Vihdoin ja viimein käärin hihat ja tyhjentelin aittaa sen verran että sain treenikamat sieltä esille. Ei se oikeesti edes ollut kovin iso homma, kunhan vaan olen ollut laiska tähän asti 😀 Teinpelkän voimatreenin ja lisäksi kävin kävelemässä pienen lenkin. Shoulder pressiä tein ensin kolmosia ja sitten pari ykköstä ja sain puskettua uuden PR:kin eli 40kg! Videolla näkyy, että mitä isommat on painot sen enemmän alan dippaamaan jaloilla alussa. Ihan huomaamatta tosin. En itse tajunnut tekeväni niin!

Kelit oli vähän sateiset koko viikonlopun, mutta siitä huolimatta vietettiin aikaa paljon ulkosalla ja käytiin lauantaina sienimetsässäkin. Puolukoita näkyi jonkun verran, mutta kypsiähän ne ei vielä ole. Kanttarelleja löydettiin yhden kastikkeen verran ja olihan se nyt hyvää savustetun lohen ja uusien perunoiden kera 😉 Tänä viikonloppuna en leiponut ollenkaan enkä kyllä muutenkaan juuri herkutellut. Ei vaan ollut fiilistä siihen, joten nautiskelin ihan vaan normiruuasta 🙂 Ensimmäisen kerran keksin poimia nuoria nokkosia ja kuivattaa ne talven varalta. Kerättiin myös lisää marjoja pakkaseen ja istutettiin pari uutta vattupuskaa ja lisäksi marja-aronioita! Heh, mun kesäkurpitsakin on tehnyt yhden kurpitsan 😀

20140823_091715(0)

20140823_092045

20140823_095111

20140823_095116

Hihhii, mun kesäkurpitsa :)
Hihhii, mun kesäkurpitsa 🙂
Ja mökkinaapurilta saadut mötikät!
Ja mökkinaapurilta saadut mötikät!
Osasta tein jo kesäkurpitsalasagnea!
Osasta tein jo kesäkurpitsalasagnea!
Nyt meillä kasvaa myös marja-aronioita!
Nyt meillä kasvaa myös marja-aronioita!

20140823_172511

IMG_20140824_125047

Kierosilmä-Melli.
Kierosilmä-Melli.

Jospa tämä päivä tästä paremmaksi muuttuisi! Just äsken vetäsin välipalat nassuun kera kahvin ja reilun tunnin päästä olis vuorossa tempaustreeniä. Meneeköhän hyvin vai huonosti…? Ehh..

Välipalaa ennen treeniä :)
Välipalaa ennen treeniä 🙂

Krippers-arvonnan voittaja, Jules! Laittaisitko minulle sähköpostilla osoitteesi niin saan laittaa paketin postiin. Laitan krippersit uudelleen arvontaan, jos voittajasta ei kuulu mitään keskiviikkoon mennessä!!

Matkakuume!

Mä en ole koskaan pitänyt itseäni minään kosmopoliittina eikä matkustelu ole erikoisesti kiinnostanut mua ollenkaan. Mutta nyt on noussut kunnon matkakuume ja kulttuurinjano! Ollaan miehen ja tytön kanssa lähdössä syyskuun lopussa reissuun, mutta ei vielä(kään) tiedetä minne 😀 Ajatuksena on napata jokin hyvä äkkilähtö lämpöiseen. Mulle ei määränpäällä ole juuri merkitystä, kunhan vaan on lämmintä ja siellä voi tehdä muutakin kuin vetää potslojoo biitsillä. Tykkäisin kovasti lähteä myös jollekin aktiivilomalle esim. Tukholmaan tai Tallinnaan. Mitä tahanska, kun vain poikkeaa normaalista arjesta ja tuo uusia kokemuksia! Keli tällä Suomen massa muuttui taas kurjaksi melko nopeasti ja vaikka tykkäänkin paljon syksystä niin nyt alkaa tuntua että olis kiva nähdä muutakin kuin omat pikku ympyräiset.

Lolakin taitaa olla loman tarpeessa :D
Lolakin taitaa olla loman tarpeessa 😀

Hirnuin tuolla Lolan kuvalle eilen varmaan kymmenen minuuttia. Seurasin Lolaa ja hänen tyhjää tuijotteluaan muumimukiin varmaan vartin. Nähtävästi muumimukissakin on jotain elämää? Lomaa ajatellen meillä on onneksi kisujen hoitajat lähellä vaikkakin appiukko muistaa varmasti lopun ikäänsä eräänkin yön kun kissat veti ravia hänen päältään aiheuttaen vähintään paskahalvauksen 😀 Sellaisia kultamussukoita meillä. Teinpäs teille eilen taas pienen videon pätkän. Katsokaa ja vastatkaa kysymyksiin jos on hyviä vinkkejä 😉

Eilen olin sen verran heikossa hapessa etten uskaltanut mihinkään treenaamaan vielä lähteä. Ilmeisesti onnistuin kehittämään itselleni mojovan nestehukan sairauden aikana ja olokin oli sen mukainen. Eilinen meni lähinnä tankatessa nestettä, suolaa ja ruokaa tasaisin väliajoin ja illalla olo alkoi jo olla sen verran hyvä, että lähdettiin tytön kanssa vielä ulkosalle.

20140818_18462020140818_185005IMG_20140819_11581920140818_190722Hihhihii, huomaattekos mun uuden hienon takin? Ostin sen XXL:n nettikaupasta hintaan 39, 90e joten ei ollenkaan paha! On tosi hyvä näin syksyllä ja kestää jonkin verran vettäkin. Tykkään kovasti kirkkaista väreistä ja graafisista kuvioista vaatteissa. Jos ette ole jo huomanneet 😀 Nykyään kaikki urheiluvaatteet on niin mageita, että voisin ottaa itselleni suurin piirtein kaikki! Joku osaa selkeästikin lukea mun ajatuksia ja vaatemakua. Muiden vaatteiden kanssa oonkin sit perustylsä vaikka kuinka yritän jotain tyyliä kehittää. Ehkä nää sporttikuteet on mun tyyli? Nyt täytyy pikku hiljaa alkaa kaivelemaan pipoja tai jotain pantoja esiin, koska ajatuksena olis pyöräillä töihin mahdollisimman pitkään. Tänä aamuna oli jo aika viileää!

20140818_092349Tässä mun eilisen kauppareissun tulos. Kuvasta puuttuu vielä mustikat, tiskirätit sekä pullollinen mansikka-kiivi vichyä. Olo on nyt jotenkin sellainen, että kroppa kaipaa sairastelun jälkeen hyviä asioita ja laadukkaita raaka-aineita. Kaikki sokerihötöt on hävitetty ja haluan ravita itseäni hyvillä ruuilla. Viikonloppuna tehdyt keksit toin tänä aamun töihin niin eivät kummittele kotona, how smart is that? 😉 Ohjetta kekseihin tulossa taas torstaina perinteiseen tapaan! Tiiättekö, ei muuten jätskikään maistu niin hyvältä kun siihen oikein annetaan lupa ja kehotetaan syömään sitä. Yhtenä iltana syötiin jätskiä ja hyväähän se mun kipeelle kurkulle teki, mut siitäkin menee sit hohto kun ihan täytyy syödä 😀 Tiiättekö mitä tarkotan?

IMG_20140818_123036Lehtiä haalin myös kaupasta parit kappaleet mukaan ja mies oli tuonut mulle vielä jonkun lehden Kilot veks-liitteen 😀 Vinkki vinkki? Ei vaan, noissa ”laihdutuslehdissä” on aina tosi paljon hyviä ruoka-aineita ja kyllä ne ainakin mulle antaa kovasti motivaatiota omaan tekemiseen ja kunnossa pysymiseen. Kaikki ne painonpudotustarinat on aivan uskomattomia! Miettikää, eräskin nainen oli tiputtanut 57kg! Sehän on yhden ihmisen verran painoa pois, mieletön työ! Sellaisen urakan loppuun vieminen vaati järkyttävän suuren motivaation eikä kaikki siihen varmasti pysty. Melkoisia motivaatiotarinoita!

Mutta hei, mä pääsen tänään vihdoin ja viimein treenaamaan! Jei 🙂

 

Olenko herkistänyt itseni?

Heippa! Kuinkas teillä viikonloppu sujui? Aurinkoisissa merkeissä varmasti 🙂 Me matkattiin perjantaina mökille miehen ja hänen siskonsa kanssa. Lapset olivat jo mökillä viettämässä lomaa mumman, paapan ja isovaarin kanssa. Taisi tytölläkin olla meitä jo kova ikävä, koska huuli alkoi väpättää saman tien kun ajettiin mökin pihaan. Seuraava tunti menikin pienen takiaisen roikkuessa kaulassa ja kertoessa mitä kaikkea kivaa oli tehty mökillä viikon aikana <3

20140726_093304kuvia 003kuvia 005kuvia 006kuvia 004kuvia 007kuvia 012

Kassiin pakatut treenikamat sai olla kassissa koko viikonlopun. Ei kauheasti huvittanut mitkään liikunta-aktiviteetit kun sekä lauantaina että sunnuntaina varjossa oleva lämpömittari näytti 33 astetta! Mun urheilusuoritukset oli lähinnä pari kevyttä kävelylenkkiä ja muutama uintireissu. Loppuaika vaan oltiin ja rentouduttiin. Ja syötiin tietysti hyvin 😉

kuvia 001

20140726_10335720140726_10504620140726_10424020140726_10422820140726_13291320140726_140713kuvia 014kuvia 015Mä olin oikeastaan aika yllättynyt miten siististi söin koko viikonlopun. Lauantaina käytiin Hallissa jätskillä, grillattiin kanoja ja piffejä, jälkkäriksi grillattuja persikoita ja nektrariineja ja illalla muutama irtari hyvässä seurassa. Ruokailut mökillä poikkeaa aina mun normaaleista arkipäivien ruokailuista. Lauantaina aamupalaksi muroja ja jogurttia, joita en syö normaalisti oikeastaan koskaan. Grillattavat lihat ja kanat oli marinoituja. Ostetaan kaikki kotiin aina marinoimattomina. Viikonlopun aikana siis söin gluteenituotteita, maitotuotteita sekä lisäainepommeja paljon enemmän kuin normaalisti. Vatsa reagoi niihin todella voimakkaasti! En nyt ala mitään yksityiskohtia tässä kertomaan, mutta voin sanoa ettei olotila lauantai-iltana ollut mikään maailman mukavin.. Toki syy voi olla mikä tahansa, mutta ensimmäisenä tulee mieleen herkistyminen noille tuotteille eli kroppa ei enää kestäkään kunnolla esim. gluteiinia ja maitotuotteita, koska en niitä viikollakaan kauheasti syö. Kenellekään muulle ei tullut ruuista mitään oireita eli tuskin söin mitään huonoksi mennyttäkään. Voihan se olla, että sattui vaan tuulemaan väärästä suunnasta 😀 Vaikka viljatuotteiden ja maitotuotteiden (niin kuin monen muunkin tuotteen) sanotaan olevan huonoja niin onko loppujen lopuksi järkevää pidättäytyä niistä, jos ei oikeasti ole keliakiaa tai laktoosi-intorelanssia? Tai jos pidättäytyy niin käykö niin että sitten kun haluaisi syödä niitä niin kroppa ei enää kestäkään? Onko järkevää tieten tahtoen tehdä itsensä yliherkäksi gluteiinille ja maitotuotteille?

Tällaista pientä päänsisäistä pohdintaa maanantain kunniaksi 🙂

Vähän erilainen aamupala.
Vähän erilainen aamupala.

IMG_20140726_122459

20140726_122053

Täytettyjä herkkusieniä.
Täytettyjä herkkusieniä.

20140726_15291720140726_16055520140726_161823

Grillattuja persikoita/nektariineja, vanijakermaa ja pannunlla paahdettuja mantelilastuja, nam!
Grillattuja persikoita/nektariineja, vanijakermaa ja pannunlla paahdettuja mantelilastuja, nam!

kuvia 002

Sunnuntaina syötiin savustettua lohta :)
Sunnuntaina syötiin savustettua lohta 🙂

Nyt ollaan palattu taas normiarkeen ja tänään taas treenaamaan hieman vetreämmillä olkapäillä kuin viime viikolla! Tytölläkin strattasi viimeinen lomaviikko, jonka hän viettää mun kummitytön kanssa puuhastellen meillä 🙂

*postaus sisältää mainoslinkin

 

 

Kun mieli mustenee.

Heti kun pääsin kehumaan miten olen pysynyt terveenä niin eikös joku pöpö minut saman tien tavoittanut. En edelleenkään tiedä johtuuko tämä kaikki vain siitepölyistä tms vai onko mulla ihan oikea flunssa päällä. Veikkaan noiden yhdistelmää. Eilen aamulla heräsin kurkku kipeänä ja ihan tukossa. Päivän aikana olo alkoi huonontua enkä jaksanut tehdä yhtään mitään. Ja illalla kun olisi ollut tiedossa kiva luento naisten hyvinvoinnista! Mistähän se johtuu että aina sairastuu kun olisi joku kiva juttu tulossa? Naisten hyvinvointi illasta voitte käydä lukemassa Monnan blogista. Tuosta mä jäin paitsi, yhyy. Toivottavasti noita luentoja tulee vielä lisää 🙂

IMG_20140514_174010

20140513_174117 20140513_171815 IMG_20140512_143741

Mun uudet Nike Air Maxit <3
Mun uudet Nike Air Maxit <3

Eilinen ilta meni maatessa ja kieriskellessä itsesäälissä ja negatiivisissa ajatuksissa. Mun mieli menee mustaksi aina kun sairastun. Eihän se olotilaa paranna, mutta näin siinä käy joka kerta. Kaikki ajatukset ovat negatiivisia enkä jaksa etsiä positiivisuutta mistään. Aika usein yksi päivä menee syödessä miten sattuu ja sättiessä itseänsä. Tuntuu epäreilulta, että muut saavat treenata terveinä ja itse sairastaa. Peilikuva on ihan paska ja olen varma että lihon muodottamaksi juuri sinä päivänä. Niin kuin se edes olisi mahdollista. Mua ärsytti suunnattomasti eilen kun mies lähti salille ja jouduin itse jäämään kotiin huono oloni kanssa. Eihän muillakaan ole silloin oikeutta olla energisiä ja treenata, jos minäkään en voi olla! Eihän!? Tuleeko teille tällaisia ajatuksia kun sairastutte vai olenko yksin olotilani kanssa?

Smoothien terästin tänä aamuna kaikella hyvällä ja terveellisellä: paljon hedelmiä, marjoja, siemeniä ja macaa. Inkiväärin unohdin, mutta macaa muistin lurauttaa reilusti!
Smoothien terästin tänä aamuna kaikella hyvällä ja terveellisellä: paljon hedelmiä, marjoja, siemeniä ja macaa. Inkiväärin unohdin, mutta macaa muistin lurauttaa reilusti!

 

20140516_060710

Oletteko maistaneet Fazerin Puikula kaurapaahtoja? Jestas, miten hyviä!
Oletteko maistaneet Fazerin Puikula kaurapaahtoja? Jestas, miten hyviä!
Duunilounas sisältää paljon vihanneksia!Duunilounas sisältää paljon vihanneksia!

Onneksi se on yleensä vain tuo yksi päivä kun kaikki ärsyttää ja harmittaa. Tänään on fiilis ollut flunssasta huolimatta paljon parempi ja muistan jo senkin ettei tämä ikuisuutta kestä. Hyvinhän mun asiat loppujen lopuksi ovat. Iltapäivällä lähdetään ajelemaan mökille ja viikonloppu on aluillaan! Täytyy muistaa ettei negatiivisuudella pääse kovin pitkälle, mutta positiivinen ajattelu kantaa kauaksi 🙂 Mökillä syödään hyvin ja puuhastellaan yhdessä. Ensi viikolla mä olen taas iskussa 😉

Tämmönen virnunaama mulla oli seurana.Tämmönen virnunaama mulla oli seurana.

20140515_180754Mitäs suunnitelmia teillä on viikonlopulle? Kuvat ovat sekalaista settiä (ja kuvatekstit näköjään lihavoituja…) puhelimen kätköistä, joten älkää ihmetelkö 🙂

Nyt loppu vätystely.

Energistä maanantaita! Mä olen taas täällä intoa ja energiaa täynnä niin kuin joka maanantai 🙂 Tänään toivottavasti saan myös lääkitystä tähän mun hillittömään yskään ja keuhkojen poltteluun. Ei tämä ihan normaalia tosiaankaan ole. Onneksi on apu lähellä!

Selfie queen :)
Selfie queen 🙂

IMG_20140509_070832Viime viikolle tuli treenipäiviä yhteensä kolme. Siinä on kaksi päivää vähemmän kuin mikä mun normaali treeniviikko on, mutta viime viikko oli aika väsynyttä menoa kuten jo aiemmin kerroinkin. Nyt olo tuntuu jo vähän pirteämmältä ja olen jonkin verran käynyt itseni kanssa sisäistä keskustelua treenimotivaation ja ylipäänsä treenaamisen osalta. Tämä Voimariini postaus herätteli aika lailla muakin. Ehkä olen alkanut luisumaan liiaksi mukavuusalueelle enkä aseta enää itselleni kovin kummoisia tavoitteita. Olen hoitanut treenit vähän sinne päin ja vain toivonut kehittymistä, uusia ennätyksiä ja taitoja. Haluan kuitenkin edelleen kehittyä treeneissäni ja jotta kehittyminen on mahdollista, täytyy panostaa enemmän myös ravintopuoleen sekä tehdä valintoja ”siviilielämässä” treenejä ajatellen (uni, ruoka, vesi, lihashuolto jen). Täytyy ajatella niin kuin urheilija, jotta voisi olla urheilija. Vaikken mikään aktiivikisaaja olekaan niin se ei tarkoita ettenkö voisi olla urheilija! Kaikki on vain omasta päästä kiinni.

kuvia 001 kuvia 002 kuvia 003Viime keskiviikkona tein open gymissä rinnallevetoja, työntöyrityksiä sekä over head squatia. Rinnallevetoja en ole tehnyt ikuisuuksiin ja sen huomasi tekniikassakin. Oli vähän hakemista. Ihan pienissä painoissa tuli jos stoppi allemenoon. Kroppa ei vaan totellut ja tyydyin hankaamaan tekniikkaa ja räjähtävyyttä vähän pienemmillä painoilla. Työnnöt ei lähteneet ollenkaan vihlovien olkapäiden takia ja mulle menee kohta hermot niiden kanssa… Mutta hei, OHS:iin tuli uudi PR eli 45kg ja nousi vieläpä varsin helposti! Winter warin karsinnoissa tein edellisen ennätyksen eli 42,5kg. Viiskymppiä ei oo enää kaukana 🙂 Jei!

IMG_20140509_222139
Toppi: H&M | Farkut: Zara (kirppis) | Käsikorut: Snö of Sweden | Korvikset: Seppälä

20140509_204959 Perjantaina meillä oli firman kevätjuhlat. Syötiin, juotiin ja pelailtiin seurapelejä ja jatkoilla käytiin katsomassa Popedaa. Taidettiin olla kaikki aika väsyneitä, koska lähdettiin ajoissa kotiin. Minäkin olin jo puoli kaksi kotona! Nahkavekkari herätti puoli kahdeksalta lauantaiaamuna eli ihan hyvä että sain unta enemmän kuin kaksi tuntia 😀

Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja!
Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja!

20140509_173212Olipas taas kivaa pitkästä aikaa vähän laittautua ja viettää aikaa duunikavereiden kanssa. Pääsin testaamaan vähän aikaa sitten hankkimaani uutta Essien kynsilakkaa. Kovin kestävää tekoa on, koska vielä kolmen päivän jälkeen lakka oli suht siisti vaikka en laittanut sitä kuin yhden kerroksen ja päällyslakankin jätin pois. En kyllä edes omista päällyslakkaa 😀 Kun nyt näihin kauneusjuttuihin päästiin niin onko valokynästä ja silmämeikin pohjustusaineesta mitään hyötyä? Mikä merkki olisi paras? Olen mahdollisesti kyseiset tuotteet hankkimassa, mutta en oikein tiedä onko merkillä väliä vai ei..

IMG_20140511_085213 kuvia 010 kuvia 011

Lauantaina käytiin päiväsellä kaupoilla ja minä pääsin tuhlaamaan 500 euron lahjakorttia jonka voitin vähän aikaa sitten S-ryhmän kauppoihin. Ostin itselleni uuden kihartimen sekä Kärcherin ikkunapesurin. En ole vielä testannut niitä eli toimivuudesta en osaa vielä sanoa mitään. Raportoin kun tiedän! Vielä pitäisi rikkaimuri hankkia lahjakortilla. Olisiko vinkkejä minkälainen kannattaa hankkia?

IMG_20140510_151050 kuvia 006 kuvia 004 20140510_142225Kissoillekin tuli kissanpäivät kun kauppareissulla saatiin niille kassikaupalla maistiaisia! Ensin Mustista ja Mirristä Schesirin kuivanaksuja ja sitten Jumbon reissulla Royal Caninin märkäruokaa ja kuovamuonaa. Mirrit söi kaikkea hyvällä ruokahalulla eli noita merkkejä voisi jatkossakin meidän nirsoille kateille ostaa! Oivalsin muuten lauantaina pizzaa syödessä, että kun tajuaa tehdä ison kasan salaattia siihen pizzaslaissin viereen niin pizzaa ei mahdu läheskään niin paljon massuun kerralla. Normaalisti söisin ihan heittämällä normaalikokoisen pizzan yksinään, nyt jaksoin 1/4! Sopivassa suhteessa vihreetä viereen niin jää roskaruuankin osuus pienemmäksi. Hienoja oivalluksia jälleen kerran 😀

20140511_092234 IMG_20140510_101620

 

Lauantaina hoitelin paljon sellaisia asioita pois joiden tekemistä olen koko ajan lykännyt kauemmas ja kauemmas. Mikähän siinäkin on ettei asioita voi tehdä heti vaan ”sitten joskus kun…” ? Joskushan ne on kuitenkin tehtävä niin miksei saman tien? On mulla aika isojakin projekteja tehtävänä, mutta tällä kertaa sain jo kuukauden päivät istutusta odottaneet Naga Morichin ja flamingokukan uusiin ruukkuihin. Menihän siihen kokonaista viisi minuuttia… Ai luoja miten saamaton ihminen voi joskus olla!

IMG_20140511_171246
Paita: Nelly | Farkut: Zara (kirppis)

IMG_20140511_113112

 

Sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää rauhallisissa merkeissä. Mä sain kananmunaleivät melkein valmiina nenäni eteen ja sain nauttia aamupalani ihan rauhassa lehteä lueskellen, luksusta 🙂 Aamupäivällä lähdettiin anoppilaan ja syötiin siellä herkullinen lounas ja hörpättiin kakkukahvit. Sellaista mukavaa ja rentoa yhdessäoloa koko päivä, en mä muuta vaadikaan 🙂 Illalla vietin vielä hieman omaa aikaa treenin parissa. Meillä on vähän matkan päässä pieni ”ulkosali”, josta löytyy leuanvetotankoa, vatsapenkkiä ja tukit, joilla voi tehdä olkapääpunnerruksia tai vaikkapa thrustereita kuten minä tein!

IMG_20140511_195304

 

Kehittelin oman pikku wodin, jossa tein 4 kierrosta:

  • 10 x leuat omalla painolla
  • 10 x tukkithruster (n. 30kg)
  • 10 x punnerrus 
  • 12 x vatsat kaltevalla tasolla

Muuten hauska ja hikinen treeni, mutta keuhkot ei oikein tykänneet ja niitä polttelikin melkein tunti treenin jälkeen! 🙁

Tähän loppuun voinkin todeta, että treenikieltoa tuli nyt pari päivää tai siihen asti kunnes selviää onko mulla mycoplasmaa vai oikeasti joku allergia puhjennut. Mycoplasmaakin on ollut nyt liikkeellä aika paljon ja mun oireet voisivat viitata siihenkin. On tämäkin… Nyt kun sain flunssakierteen poikki (JO 6 viikkoa terveenä, jeee!) niin sit tulee joku tällainen mystinen limayskä ja keuhkopalo tuhoamaan mun treenisuunnitelmat. Pyh, sanon minä.

No mut miten teidän viikko on alkanut? Miten vietitte äitienpäivää?