30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

*Sisältää mainoslinkkejä

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Ihanaa, aurinko paistaa ja tuntuu, että kevät on oikeasti täällä! Kevät saa minut aina puunaamaan kotia entistä enemmän, karsimaan tavaraa ja muuttamaan sisustusta värikkäämmäksi. Kaivan vaatehuoneen kätköistä iloisemman väriset verhot ja tyynyliinat. Kukat saa uudet mullat ruukkuihin ja jotkut jopa uudet ruukutkin. Ikkunalaudat täyttyvät pienistä taimista ja parveke siistiytyy kesäkuntoon kuin itsestään. Jännä miten kevät saa ainakin minut haluamaan siistimmän ja tyhjemmän kodin. Koluan taas innoissani kaappeja ja pistän kaiken tarpeettoman kiertoon. Innostuin myös viikonloppuna tekemään vähän diy-juttuja. Muffinssivuoat löysivät uuden kodin lasipurkista, jossa ne säilyvät hyvin järjestyksessä. Tytölle aloin tekemään paperitelineitä pahvisesta lelulaatikosta sekä muropaketista. Saadaan hänenkin pöytä siistiksi ja järjestykseen!

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Tässä 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti kotia sotkemasta! Tuskin tulet kaipaamaan näitä?

 1. kuihtuneet kukat ja muut kasvit
 2. mainoslehtiset ja paperit, joille ei ole enää käyttöä (huomioi tietosuoja)
 3. käyttämättömät kukkapurkit
 4. dvd:t joita kukaan ei katso enää
 5. cd:t, joita kukaan ei kuuntele enää
 6. vanhentunut elektroniikka
 7. pieneksi menneet tai rikkinäiset vaatteet
 8. muovikipot, joille ei ole enää käyttöä
 9. ne miljoona eri lapsen piirustukset. Säilytä rakkaimmat, kierrätä muut!
 10. korut, joille ei ole enää käyttöä
 11. vanhentuneet kosmetiikkatuotteet
 12. hävitettyjen laitteiden ohjekirjat
 13. rikkinäiset tai pieneksi menneet kengät
 14. vanhat almanakat ja kalenterit
 15. turhat kahvimukit
 16. muut astiat, joita kukaan ei käytä
 17. paperiset reseptit
 18. lehdet, joita kukaan ei lue (myös ne jotka olet säästänyt, koska ehkä luet ne joskus)
 19. Rikkinäiset tai muuten käytöstä pois jääneet lelut ja pelit
 20. Parittomat sukat
 21. Vanhat hammasharjat
 22. Kirjat, joita ei enää lueta
 23. Vanhat lääkkeet (vie apteekkiin)
 24. Koriste-esineet, jotka eivät tuota enää iloa
 25. Vanhat silmälasit
 26. Uunivuoat, joita ei enää käytetä
 27. Muut keittiövälineet, joille ei ole tarvetta
 28. Vanhentuneet kuiva-aineet
 29. Rispaantuneet ja loppuun kulutetut alusvaatteet
 30. Vanhat tyynyt ja loppuun käytetyt lakanat

No siitä. Kokosin listaa sillä ajatuksella mitä ylimääräisiä tavaroita meiltäkin löytyy varmasti kotoa. Minulla on iso kasa paperisia respetejä kotona mistä en millään tahtoisi luopua! Tiedän, että samat löytyy varmasti netistä, mutta jostain syystä en ole raaskinut niistä luopua. Vievät mokomat vain kauheasti tilaa, joten poishan ne on heitettävä turhaan nurkista pyörimästä. Vanhoja dvd:tä ja cd:tä pyörii nurkissa myös, samoin keittiövälineitä joille ei ole enää mitään käyttöä. Vanhoja rikkinäisiä vaatteita ja muitakin tekstiilejä voi viedä esim. h&m:lle, josta ne kuljetetaan jatkojalostukseen. Tiedän muuten mitä teen tällä viikolla: käyn taas kaappeja läpi!

Tervetuloa kevät, olen valmis!

Ps. Jos haluat päivittää kodin ilmettä, niin Elloksella nyt jopa 50% alennusta suuresta määrästä tekstiilejä! Tsekkaa ihanuudet täältä. Katso myös puutarhakalusteet! Oi jos vain olisi kunnon piha eikä pelkkä kämänen parveke…Puutarhakalusteet täällä.

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti
Vaarilla kukkii kaikki mahdollinen!

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Kuka hullu rentoutuu siivoamalla?

Processed with VSCO with c1 preset

Kaupallinen kampanja: Yhteistyössä A-lehdet.

Tuskailin eilen päivällä miten mun viikonloput menee aina siivotessa. Kaikki se mitä en ehdi ja jaksa tehdä viikolla, jää tehtäväksi viikonlopulle. Ja viikonloppuisin kun olisi niin kiva vain olla ja tehdä kaikkea kivaa. Olen monesta lehdestä lukenut ihmisten hehkutusta kuinka he rentoutuvat siivoamalla ja puunaamalla kotiaan. En voi ymmärtää näitä ihmisiä. Kuka muka nauttii siivoamisesta!? Mun mielestä se on hemmetin rasittavaa ja raskasta.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Noh, tuskailin eilen keittiössä miten on taas niin paljon hommaa ettei tiedä mistä edes aloittaa. Teki mieli vain kömpiä peiton alle päiväunille ja unohtaa kaikki sotkut. Mies ilmoitti lähtevänsä tytön kanssa ulos ja kysyi lähdenkö mukaan. Silloin se inspiraatio iski. Ilmoitin jääväni kotiin siivoamaan! Puolitoista tuntia järjestelin, puunasin ja putsasin. Sitten olin tyytyväinen. Keittiö oli kerrankin siisti ja tavarat järjestyksessä. Tuli todella hyvä mieli. Silloin ymmärsin ihmisiä, jotka rentoutuvat siivoamalla. Se itse tekeminen ei ehkä ole kovin rentouttavaa, mutta se lopputulos – vitsi miten hyvä fiilis siitä tulee! Teki mieli vaan jatkaa ja jatkaa niin pitkään, että joka paikka kiiltäisi puhtauttaan. En kuitenkaan lähtenyt siihen leikkiin mukaan, koska tiedossa oli vielä leipomista ja ruuanlaittoa, mun lempipuuhia. Ehkä voisin tästä lähtien palkita itseni vaikka leivontahetkellä, kun olen ensin vähän siistinyt paikkoja. Lahjonta toimii aina 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tänä aamuna lueskelin pari päivää sitten postiluukusta tullutta Kotivinkkiä. Se on täynnä ihania koteja ja mikä parasta, todella hyviä siivousvinkkejä! Taidan itsekin alkaa hyödyntämään enemmän kotona ruokasoodaa ja sitruunaa. Niillä voi putsata esim. keittiön pintoja, kaakeleita ja uunin luukun.  Lehdessä oli hyviä vinkkejä siivousvälineiden hankintaan ja ainakin sappisaippuaa ja saippuavillaa täytyy hankkia. Aion myös panostaa entistä enemmän biohajoaviin pesuaineisiin. Nämä vinkit täytyy leikellä talteen!

Processed with VSCO with c1 preset

Siivousvinkkejä hetken lueskeltuani oli pakko alkaa taas siivoamaan 😀  Kävin eilen ostamassa Tammer-Tukun outletista tytön leluille kauniin rottinkiarkun ja käytiin aamulla kaikki tytön lelut läpi. Osa lähti roskiin ja osa kierrätykseen. Ja taas tuli lisää tilaa olkkariin, kun kaikki lelut on yhdessä paikassa ja turhat on poistettu nurkista pyörimästä. Taidanpa jatkaa kodin järkkäilyä vielä illalla. Palkintona annan itselleni palan raakakakkua ja kokkaushetken 🙂

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Onko teillä tapana rentoutua siivoamalla? Onko jotain välineitä, joita ilman ette voi elää?

Jos Kotivinkki lehtenä kiinnostaa niin mun blogin lukijana voit nyt tilata 6 nroa 19,90 € (norm. 36,90 €) + lahjaksi saat Ivana Helsinki Lankasydän-kosmetiikkalaukun! Tilata voi täältä. Muista käyttää koodia jonna1983 saadaksesi alennuksen