Väsyneenä ei jaksa panostaa – viikon 10 ruokapäiväkirja

Viime viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Alkuviikko meni vielä ihan ok, mutta keskiviikon kohdalla alkoi aivan jumalaton väsymys. Päivät oli yhtä taistelua ja työpäivät meni lähinnä haukotellessa ja yrittäessä pysyä hereillä. Treenaamisesta oli turha edes haaveilla siinä tilassa. Onneksi olin alkuviikosta tehnyt suuren satsin makaronilaatikkoa niin ei tarvinnut kauheasti hellan ääressä viettää aikaa. Ylipäätään olen ylpeä, että yritin syödä suht normaalisti väsymyksestä huolimatta. Jokin aika sitten olisin vain huolehtinut, että tyttö saa ruokaa, mutta jättänyt itse syömättä.

Mennäänpä sitten katsomaan miten viime viikko sujui ruokailuiden osalta.

MAANANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää päällisillä, omenaa ja teetä

9.00 Alpron kerrosjogurtti ja teetä

11.15 makaronilaatikkoa ja vihanneksia ja jälkkäriksi kaksi palaa raakasuklaata

14.15 riisikakkuja, avocadoa ja kylmäsavupaistia

16-17.20 crossfit + voimistelutreeni, jonka aikana 20g osmolite + 5g bcaa

17.30-18.00 kävely kotiin + palkkari

19.00 makrulootaa ja vihanneksia

21.00 kauraleipää juustolla ja keitetyillä munilla

TIISTAI

Töissä 10-18

6.45 kauraleipää päällisillä, mandariinia ja teetä

9.50 protskuvanukas

13.00 makrulootaa ja vihanneksia

17.00 riisikakkuja, avocadoa, kylmäsavupaistia ja mandariini

19-20 crossfit-treeni

20.15 palkkari

21.15 mitäs muutakaan kuin makrulootaa, avocadoa ja vihanneksia

KESKIVIIKKO

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää juustolla ja lohella, bulgarialaista jogurtti mustikoilla ja teetä

9.00 protskuvanukas ja mandariini + teetä

11.15 sushia

13.30 kuppi teetä

15.30 Teho-sport patukka salilla (unohdin välipalan töissä)

16.00-17.45 voimistelutreeni + lihashuoltotunti

18-18.30 kävely kotiin + palkkari

19.00 banaani, koska nälkä

19.30 parmesaani kanaa ja pastaa

20.00 pari palaa tummaa suklaata

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.30 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 Alpron kerrosjogurtti, pähkinöitä ja teetä

11.15 edellisen päivän illallista + vihanneksia

14.30 riisikakkuja, levitettä ja kylmäsavupaistia

ihan koomassa kotona 16.30-18.30

19.00 makrulootaa ja tomaatteja

19.30 jälkkäriksi pipariminttu-lakritsijäätelö, en suosittele!

PERJANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää päällisillä ja teetä

ei välipalaa, kiire töissä

lounaasta ei muistikuvaa

iltapäivällä kaksi kuppia kaakaota

ei hajua välipalasta

illalla tilattiin perhepizzaa, josta tuhosin 3 palaa.

LAUANTAI

9.00 ruisleipää päällisillä, mandariini ja kaksi kuppia teetä

11.30 banaani

12-13.30 crossfit-treeni, open laji 17.3

13.30 palkkari

14.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, marjoja, Alpron kookosjogurttia ja heraa

15.00 pari palaa perjantain pizzaa

illan mittaan irtareita n. 150g

19.00 ristikkoperunoita, salaattia ja uunilenkkiä

20.30 1/5 ben & jerry´sistä

SUNNUNTAI

9.30 aamupalaksi pari pehmopalaa päällisillä, mandariinia ja pari kuppia teetä

11.00 banaani

12-13.30 ulkoilua tytön kanssa

14.00 anoppilassa valkosipuliperunoita, kinkkua ja salaattia

Jälkkäriksi marjarahkaa

15-16 päiväunet

17.30 riisiä ja kasvispihvejä (ohje tulossa!)

20.30 Alpron kookosjogurttia, marjoja ja pähkinöitä

Makaronilaatikkoa söin vähän turhan monena päivänä, mutta se oikeasti pelasti mun viikon. En varmasti olisi jaksanut loppuviikosta laittaa mitään ruokaa, joten olipahan ainakin jotain mitä syödä. Parina päivänä napsin töissä myös suklaata ja jonkun keksin, mutta en muista koska. Pitäisi aina kuvata niin muistaisi, mutta nähtävästi ei sekään aina huvittanut. Mulle ei ole mikään ongelma myöntää, että olen nappaillut suklaata vähän siellä sun täällä. Jos joku on mun heikkous niin suklaa! Otan varmasti palan aina kun sitä on tarjolla. Ensi lauantaina meillä onkin tytön synttärit niin tulee ehkä herkuteltua ns. pohjanmaan kautta 😀

Miltäs viime viikko näytti?

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

*Sis.mainoslinkin

Älkää säikähtäkö otsikossa seisovaa sanahirviötä, sillä tämä ruoka oli todella hyvää! Tilasin pitkästä aikaa Makuviikon ruokaboksin ja aloitettiin testailut eilen tällä annoksella. Erilaiset ruokaboksit ja -kassit on hyvä tapa testailla uusia ruokia ja tuoda uudenlaisia makuelämyksiä pöytään. Sanoisin, että parmesanleikkeet eivät ehkä ole mistään kevyimmästä päästä, varsinkaan jos ruoka höystetään vielä kunnon tujauksella parmesaania. Mutta kukapa ei tykkäisi parmesaanista!? Mun mielestä myös viikolla voi syödä vähän paremmin ja vähän tuhdimmin. Mulla on ollut viime päivinä järjettömän kova energian tarve ja tämä annos vaimensi alati mouruavan mahan edes hetkeksi. Spagettiin tuo kivasti lisä makua öljyssä paistetut valkosipuli ja chili ja tämä kikka jää varmasti säännölliseen käyttöön. Jopa meidän chili- ja parmesaanivastainen tyttökin söi ruokaa suurella ruokahalulla ja pyysi jopa lisää. Kertonee aika paljon ruuan mausta 😉

Maalaiskanan parmesanleikkeet & spagettia aglio et olio

  • 1 pkt Naapurin maalaiskananpojan parmesanleikkeitä
  • spaghettia syöjien mukaan
  • suolaa & mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tuore chili
  • lehtipersiljaa
  • parmesaania raastettavaksi ruuan päälle
  • 1 rasia lehtikaalin versoja
  • 200g kirsikkatomaatteja

Ota kanat huoneen lämpöön. Keitä spaghetti ohjeen mukaan kypsäksi reilusti suolatussa vedessä.

Paista kanaleikkeet pienessä määrässä öljyä kypsiksi miedolla lämmöllä välillä käännellen. Kypsymiseen menee noin 10 minuuttia.

Kuori valkosipulit ja pilko ne pieneksi yhdessä chilin kanssa. Paista valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes valkosipuli saa kauniin kullankeltaisen värin. Ripauta päälle hieman suolaa.

Kun spaghetti on kypsää, valuta vedet pois ja lisää valkosipuliöljy joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Annostele spaghettia ja kanaa lautaselle, raasta päälle parmesaania silppua hieman persiljaa. Tarjoile lehtikaalinversojen ja kirsikkatomaattien kera!

Ps. Jos ruokakassin testaaminen kiinnostaa niin iso suositus Sannan ruokakassille*, Makuviikolle sekä Anton & Antonille!