Uusi tuttavuus: Taco-kanapasta

taco-kanapasta

Löysin joskus aikoja sitten K-ruoka -sivustolta taco-kanapastan ohjeen ja siitä asti se on kummittellut mielessä. Olen monesti jo ollut matkalla kauppaan ostamaan ainekset, mutta muuttanut viime hetkellä mieleni. Lapsesta on tullut hiukan nirso eikä hän suostu syömään ruokia, joissa on esimerkiksi paistettua tai uunitettua paprikaa joukossa. Taco-kanapastaan paprikaa tulee reilusti, joten en ole viitsinyt alkaa valmistamaan ruokaa, jota ei sitten kuitenkaan syödä. Eilen bussimatkalla salilta kotio pasta tuli jälleen kummittelemaan mieleen ja päätin, että nyt on oikea hetki. Kipitin kauppaan hakemaan muutamat puuttuvat raaka-aineet ja ei muuta kuin kotiin hellan ääreen.

Taco-kanapasta valmistuu seuraavasti.

Tarvitset:

  • 1 rs (450g) maustamattomia broilerin filesuikaleita
  • öljyä
  • 1 pss (25g) tacomausteseosta (Pirkka)
  • 2 paprikaa, esim. keltainen ja punainen (tulee kivasti väriä)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pennepastaa
  • 1 tlk (400g) kuorittuja luomutomaatteja
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • suolaa

Ruuan kylkeen esim. avocadoa, tomaattia, juustoraastetta sekä creme fraichea.

Tästä määrästä tulee noin 6 annosta.

Ruskista broilerit rasvassa paistinpannulla. Mausta broilerit tacomausteella (1/2 pss) ja siirrä kulhoon odottamaan. Pilko paprikat noin 2-3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota paprikat, punasipuli ja valkosipulit öljyssä pannulla ja mausta lopulla tacomausteella. Siirrä kasvikset broilereiden kanssa samaan kulhoon.

Kaada pasta kattilaan ja lisää pastan päälle myös kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatit haarukalla. Kaada tomaattipurkilla vettä pastojen päälle noin 5 dl. Lisää tomaattisose ja suola. Anna pastan porista kannen alla noin 11 minuuttia. Yhdistä broilerin ja vihannesten kanssa.

Tarjoile Taco-kanapasta esimerkiksi viipaloitujen tomaattien, avocadon, juustoraasten sekä creme fraichen kera!

Edellinen postaus: Pahimmat talousmokani

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 11 ruokapäiväkirja – uusi ja parempi elämä

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 11 ruokapäiväkirja

Helou, se olis taas aika pistää mun safkailuja tapetille ja tällä kertaa vuorossa viikon 11 ruokapäiväkirja. Viime viikko meni edelleen palautuessa flunssasta vaikken varsinaisesti kipeä enää ollutkaan. Astma vaivaa selkeästi aina flunssien jälkeen ja yskin kylkiluuni kipeäksi päivittäin. Maanantaina yritin jo paluuta salitreenien pariin, mutta totesin heti ensimmäisen liikkeen jälkeen, että no can do. Puski niin kauhean tuskan hien ja yskitti koko ajan, että siirryin suosiolla venyttelytilan puolelle. Tein sitten tunnin verran lihashuoltoa hikitreenin sijasta. Ei mennyt ainakaan hukkaan! Ruokailuissa yritin taas palata parempian valintojen pariin ja aika hyvin siinä onnistuinkin 🙂 Tässäpä teille viikon 11 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 11 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla (parasta!!!)

14.30 Fastin Pudix ja banaani

16-17.30 työntävien treeni (en ollutkaan ihan kunnossa vielä….)

18.45 paistettuja perunoita, kanaa, parsakaalia ja hummusta (sitä Lidlin parhautta!)

21.15 kauraleipä kalkkunaleikkeellä ja paprikalla

TIISTAI

viikon 11 ruokapäiväkirjaTöissä 12-20

7.15 paistettuja munia, omenaa, porkkanaa ja teetä gheellä

11.30 puolet smoothiesta, jossa avocadoa, banaania, marjoja, turkkilaista jogurttia, kauramaitoa ja hampunsiemenrouhetta (Foodin)

14.00 itse tehty kanasalaatti, jossa viinirypäleitä, fetajuustoa, kanaa, hummusta, salaattia, kurkkua, paprikaa ja tomaattia

17.30 loput aamupäivän smoothiesta

20.45 turkkilaista jogurttia, marjoja, viinirypäleitä ja hampunsiemenrouhetta

KESKIVIIKKO

viikon 11 ruokapäiväkirjaTöissä 9-17

6.00 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.30 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

15.00 omena ja hera

18.00 riisiä, kanakastiketta, viinirypäleitä ja fetajuustoa + vihannestikkuja

21.00 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä ja vihanneksilla

TORSTAI

viikon 11 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää avocadolla, kinkulla ja paprikalla

9.00 omena ja teetä

11.30 edellisen päivän riisiä, kanakastiketta ja vihanneksia

14.00 Fastin protskupatukka ja teetä

16.45 anoppilassa lasagnea ja salaattia

kahvin kanssa Oreo-kakkua tytön synttäreiden kunniaksi (s-marketin pakkasesta, todella hyvää!!)

20.30 turkkilaista jogurttia, manteleita ja mustaherukoita

PERJANTAI

viikon 11 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 ruisleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä gheellä

11.00 puuroa mustaherukoilla ja maapähkiävoilla

13.30 omena ja teetä

16.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, heraa, avocadoa, pähkinöitä ja kauramaitoa

20.00 kinkku-ananas-aurajuustopizzaa useampi pala

LAUANTAI

viikon 11 ruokapäiväkirja

10.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, turkkilaista jogurttia, manteleita, marjoja ja teetä gheellä

13.00 cittarista kylmäsavulohipatonki

15.30 cappucino ja pala voisilmäpitkoa (en siis syönyt tuota palaa kokonaan)

16.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, turkkilaista jogurttia, heraa, hampunsiemenrouhetta ja kauramaitoa

19.30 osa Iskender kebabista

maistiaiset uudesta Ben & Jerry´s jädestä sekä Makulakusta (Makulaku oli paaaaljon parempaa!)

SUNNUNTAI

viikon 11 ruokapäiväkirja

Töissä 9.45-15-15

7.15 kaksi punajuuri-porkkanasämpylää vihanneksilla, kinkulla ja juustolla

11.30 smoothie, jossa banaania, viinirypäleitä, heraa, kauramaitoa, avocadoa ja marjoja

13.00 dominokeksi ja teetä

14.30 hera ja banaani

16-17.30 salitreeni

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari, jossa heraa ja kreatiinia

18.30 anopin tekemää lihakastiketta, perunaa ja salaattia

21.00 turkkilaista jogurttia, marjoja ja pähkinöitä

Aika perusmeiningillä mentiin, mutta harmittaa etten nykyään enää ehdi testailla uusia reseptejä. Aikaisemmin jaoin blogissa viisikin reseptiä viikossa, mutta nykyään en saa sitä määrää edes kuukaudessa aikaiseksi. Kokeilen toki uusia juttuja, mutta ei niistä ehkä varsinaisiksi resepteiksi ole. Esimerkiksi maanantaina tein pitkästä aikaa ruuan kanssa paistettuja perunoita pannulla, kun viikonlopulta sattui jäämään keitettyjä pottuja yli. Parsakaalit paistuivat pannulla perunoiden kanssa kätevästi.

Smootheita vedin viikon aikan reilusti. Niihin saa tosi kätevästi upotettua yhtä sun toista hyvää. Meen aika usein tuolla mun peruskaavalla, mutta niihinkin voisi etsiä uusia metkuja testattavaksi! Yritin koko viikon syödä varsin normaalisti ja reilusti, vaikken päässytkään treenaamaan. Uskon, että se auttoi parantumaan lopullisesti taudista. Anoppilassa käytiin syömässä torstaina, mutta sunnutaina en päässyt mukaan, koska olin poikkeuksellisesti töissä. Onneksi sunnuntaina minulle oli laitettua ruokaa mukaan, niin ei tarvinnut alkaa enää salin jälkeen kokkailemaan! Anoppi <3

Miltäs viikon 11 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Tässä muutama hyvä alennus näin loppuun!

  • House of Brandonilla -20% yli 75 euron ostoksista (ei koske jo alennettuja tuotteita.) koodilla OVR75. Voimassa 25.-28.3! Shoppailemaan tästä.
  • Fitnesstukulla 20 euroa alennusta yli 80 euron tilauksesta koodilla FT20. Voimassa 25.3 asti eli tänään loppuu! Shoppailemaan tästä.
  • Ellokselta -40% alennusta kalleimmasta tuotteesta, myös merkkituotteista koodilla 375862. Voimassa 26.3 asti! Shoppailemaan tästä.
  • Tarjousehdot (375862): Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kauneustuotteita sekä koti- ja sisustustuotteita. Alennus on voimassa 26.3.2018 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Alennusta ei voi yhdistää huonekaluihin, keittiö- & ruoanlaittotuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Vintage COLLECTION -tuotteisiin. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, DBKD, UGG, Spanx, Elodie Details, Morris, Hunkydory, Kavat, Gant, Gant Home, Sandberg Wallpaper, Valerie, Munthe, Tolix, Billi Bi ja Bargi. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20), kun tilaat vähintään 59 eurolla. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. 

Edellinen postaus: Lauantain säästövinkki

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 8 ruokapäiväkirja – rakastuin mä wokkeihin

viikon 8 ruokapäiväkirja

Se olisi taas perjantai ja aika paljastaa viikon 8 ruokapäiväkirja! Viime viikko oli aika tasainen mitä tuli ruokailuihin ja treeneihin. Viikkon mahtui kolme punttia, yksi lihashuoltotunti + aerobinen ja yksi crossfit-setti. Salilla tein lisäksi pari intervallia treenin jälkeen ja kotona lihashuoltoa. Aika sopiva määrä mulle. Huomaan heti treenimäärien kasvaessa myös nälän kasvavan. Kunnon treenin jälkeen nälkä on valtava ja seuraavana päivänä se vasta valtava onkin! Näin kävi perjantaina. Torstain punttitreeni oli sen verran kova, että koko perjantain vatsa kurni minkä kerkesi. Aamupäivällä ei ollut mitään naposteltavaa niin napostelin korvapuustipitkoa ja mustikkapiirakkaa 😀

Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 8 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja cashewtahnalla

14.30 banaani ja hera

16-17.30 punttitreeni

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.00 lohta, riisiä, uunikasviksia ja Lidlin kaurasydän päällisillä

21.15 omena

TIISTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

Töissä 9-17

6.45 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

12.30 lohta ja edellisen päivän uunivihanneksia

16.00 protskuvanukas, pähkinä-marjasekoitusta ja bcaa-juoma

20.00 mysliä, omenaa ja kauramaitoa

KESKIVIIKKO

viikon 8 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.00

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 S-marketin itsepalvelutuskistä salaatti: lohta, nyhtökalkkunaa, falafeliä, melonia, kuivattuja karpaloita, vuohenjuustoa, lehitkaaliraastetta..

14.30 prodevanukas pähkinä-marjasekoituksella

16-17.30 Crossfit Vantaalla ensin nopea aerobinen treeni skiergolla ja sen jälkeen tunnin lihashuolto

19.15 lohi-nuudeliwokkia

21.30 omena

TORSTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

6.45 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla, teetä gheellä

9.30-11 punttitreeni Powerfit Vantaalla

treenin aikana malto+bcaa ja treenin jälkeen palkkari

13.00 lohi-nuudeliwokkia

17.00 bcaa-juoma ja Battleoats-patukka lennossa (kauhea kiire-ilta!!)

21.00 annos anopin tekemää makaronilaatikkoa

PERJANTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

9.00 kaksi palaa Pullava korvapuustipitkoa ja pala mustikkapiirkkaa, koska oli aivan jäätävä nälkä. Kiitos edellisen päivän treenin… + teetä

11.15 lääke-esittelijän tuoma cittarin kana-currypatonki

14.00 prodevanukas pähkinä-marjasekoituksella

15.30-17 punttitreeni

treenin aikana malto+bcaa ja treenin jälkeen palkkari

18.45 leivitettyä kalafileetä, perunamuussia, salaattia ja valkosipulivoipatonkia

21.00 kauraleipää kalkknaleikkeellä ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja pähkinöillä + teetä gheellä

12.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

15.00 cappucino ja protskupatukka

16.30 yksi Nutella-naposteltava

19.30 muutama pala pizzaa

muutama ruokalusikallinen jäätelöä

SUNNUNTAI

viikon 8 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, kauragurttia marjoilla ja pähkinöillä + teetä gheellä

14.00 kolme tortillaa kanalla, juustoraasteella, vihanneksilla, avocadolla, salsalla ja juustokastikkeella

16.00 teetä ja yksi nutella-naposteltava

17.30-19 Crossfit Vantaalla kunnon lämmöt ja crossfit openien ensimmäinen laji eli 18.1. 20 minuutin ajan: 8 polviennostoa roikkuen, 10 X clean + ylöstyöntä käsipainolla ja 12 kcal soutu.

20.30 perunamuussia, kanaa ja jauhelihaa, avocadoa ja vihanneksia

Päätin edellisen ruokapäiväkirjan jälkeen etten enää rajoita herkkuja viikollakaan. Syön niitä sen verran kun mieli tekee ja huomasin tämän metodin toimivan varsin hyvin. Eipä enää tehnyt mieli mitään! Kun ruokarytmi on tasainen ja päivä muutenkin hyvin jaksotettu, ei tee mitään ylimääräistä mieli. Mutta auta armias, jos olen kotona vaikkapa sairaan lapsen kanssa (niin kuin tällä hetkellä) niin tekee mieli vain napostella koko ajan jotain. Tykästyin viime viikolla todella wokkeihin! En ole oikeastaan koskaan ollut ”wokki-ihminen”, mutta nyt tajusin miten hyviä ja monipuolisia ruokia ne ovat. Niihinhän saa upotettua vaikka vallan mitä ja vatsa täytyy aivan varmasti. Ainakin tuo mun tekemän lohi-nuudeliwokki oli mielettömän hyvää <3

Miltäs viikon 8 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Jos vain olisi enemmän aikaa

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 23 ruokapäiväkirja – kuinka vähentää lihaa?

Viikon 23 ruokapäiväkirja on täällä! Viime viikosta on mieleen jäänyt lähinnä loppuviikko. Tyttö oli vatsataudissa koko perjantain ja olin itse järjettömän väsynyt. Tutut herkkuhimot palasivat väsymyksen myötä ja niitä oli todella vaikeaa vastustaa. Sain pidettyä himot suhteellisen hyvin kurissa, mutta muutamat lakut kyllä söin varsin hyvällä omalla tunnolla. Huomaan myös, että kun söin toissa viikonloppuna kakkuja sun muita, tekee ihan selkeästi enemmän myös mieli sellaisia. noh, ei auta kuin elää asian kanssa ja herkutella silloin kun siltä tuntuu! Jälleen kerran asia, josta ei kannata kauheasti sressata. Olen jo jonkin aikaa miettinyt miten saisin muutettua ruokavaliotani hieman kasvispainotteisemmaksi, mutta multa puuttuu hyvät ideat kokonaan! Pitäisi löytää sellaisia ruokia, jotka kelpaavat myös 5-vuotiaalle. Kasvissosekeitot uppoaa hyvin, mutta siihen se jääkin. Onko ideoita?

No niin, sitten itse asiaan eli viikon 23 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 23 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 kuppi vihreää teetä

11.15 viikonlopulta jääneen pizzan jämät ja kananmuna

15.00 puuroa, marjoja ja kananmuna

kissan eläinlääkäri + tytön kaverisynttärit holopissa

1 pallo jäätelöä hoplopissa

19.00 kanaa, riisiä, ananasta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 smoothie: banaania, avocadoa, heraa, marjoja ja kauramaitoa

TIISTAI

viikon 23 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15

5.30 kauraleipää päällisillä, edellisillan smoothieta + teetä

9.00 teetä ja battle oats patukasta puolet

11.15 kanaa, riisiä ja tomaattia

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: mave, tempaushommia, pystypunnerrus ja pullover

18.45 jauheliha-perunalaatikkoa ja vihanneksia

21.15 kauraleipää päällisillä

KESKIVIIKKO

viikon 23 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, smoothieta ja teetä

9.50 Picnicin vihersmoothie

12.15 chmichurri-broilerikulho (oli sikahyvää!)

16.00 omena ja protskupatukka

19.30 jauheliha-perunalaatikko, avocadoa, porkkanaa ja fetajuustoa

TORSTAI

viikon 23 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.30 ruisleipää päällisillä + teetä

9.00 Ehrmannin protskuvanukas ja Nutisalin yogurttisekoitusta

11.15 jauheliha-perunalaatikkoa, tomaattia ja porkkanaa

14.15 puuroa ja marjoja

16-17.30 treeni: kyykky ja leuat + lihashuoltoa

kävely kotiin + palkkari

19.00 jauheliha-perunalaatikkoa, vihanneksia ja fetajuustoa’

21.15 itse tehty gluteeniton sämpylä kinkulla, juustolla ja kurkulla

PERJANTAI

viikon 23 ruokapäiväkirjaTyttö sairaana, kotipäivä.

8.00 kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla munalla + teetä

11.00 Battle oats -patukka

13.00 Kokkikartanon kinkku-ananaspasta

15.00 Superin suklaajäde

tässä välissä olen jotain syönyt, en vain muista mitä…

21.00 mysliä, ehrmannin protskuvanukas ja nutisalin salaattisekoitusta

LAUANTAI

viikon 23 ruokapäiväkirja

9.00 kauraleipää päällisillä, omenaa ja teetä

11.00 Reese´s karkkijutska

13.30 peruna-porkkanamuussia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

siivoamista 14.30-18

17.40 frezza Paulig -juoma

18.30 ranskalaisia ja nakkeja

19.30 leffaa katsellessa sipsejä ja dippiä

SUNNUNTAI

viikon 23 ruokapäiväkirja9.30 patonkia kinkulla, juustolla ja kurkulla

13.00 puuroa ja marjoja

14.30-16 treeni: mave ja tempushommia

17.30 edellisen päivän ruokaa

21.00 patonkia päällisillä

Jos ihmettelette miksi joiltain päiviltä puuttuu iltapala niin se johtuu yksinkertaisesti siitä etten aina syö sitä. Jos olen vielä iltaruuasta täynnä ja kylläinen niin en näe mitään järkeä syödä iltapalaa ihan vain syömisen ilosta. Vaikka onhan syöminen kyllä kivaa 😀 Töissä on ollut viime aikoina niin kiirettä, että klo 9 välipala on jäänyt tyystin pois tai olen korvannut sen ohimennen hörpätyllä teellä. Mutta kasvis- ja kalaruokia kaipaan ruokavaliooni enemmän ja ennen kaikkea sitä ettei ruokaan menisi aina niin kauheasti rahaa. Olen siihen löytänyt yhden hyvän konstin ja tästä aiheesta on itseasiassa tulossa video!

Miltäs näytti viikon 23 ruokapäiväkirja?

Pääsiäistä ja muuta – viikon 15 ruokapäiväkirja

Hellurei ja hellät tunteet. On aika valottaa taas meikäläisen syömäpuolta ja tsekata viikon 15 ruokapäiväkirja, ja viime viikollahan se poikkesi jonkin verran normaalista, koska pääsiäinen. Teki muuten ihan hyvää viettää aikaa ihan muissa ympyröissä. Huomasin ettei pääsiäisenä tullut herkuteltua samoissa määrin mitä kotona normaalisti viikonloppuisin. Meillä oli siskon luona niin paljon ohjelmaa ja aktiviteettia koko ajan, että kaupasta ostettu lauantain karkkipussikin jäi täysin koskemattomana matkalaukkuun. Pääsiäiseen asti noudatin samaa vanhaa kaavaa eli hiilareita aamupäivällä vähemmän ja treenin ympärillä suurimmat satsit. Alan pikku hiljaa kaipaamaan vaihtelua näihinkin ja nyt on kova mietintä mitä keksisin aamupaloille ja lounaille. Ei muuta kuin ideariihin pyörimään!

Viikon 15 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

Töissä 7.30 – 15

5.30 munia, tomaattia, hapankaalia ja teetä

11.00 pakastevihanneksia, avocadoa ja anopin tekemään Lindströmin mureketta

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17 crossfit-treeni: maastavetoa, kulmasoutua, leukoja

19.15 jauhelihaa, makaronia ja vihanneksia

21.00 puuroa ja mustaviinimarjoja

TIISTAI

Töissä 7.30 – 15

5.30 munia, tomaattia, hapankaalia ja teetä

9.00 omena

11.15 kana-cesarsalaatti

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17 crossfit-treeni: rinnalle vetoja + etukyykkyä

19.00 jauhelihaa, makaronia, vihanneksia ja leipä päällisillä

21.15 puuroa marjoilla

KESKIVIIKKO

Töissä 7.30-16.30

5.30 munia, hapankaalia, kirsikkatomaatteja ja teetä

11.00 vihanneksia, avocadoa ja Lindströmin mureketta

14.00 puuroa, banaani ja pähkinöitä

15.30 Fastin Nax-patukka

18.30 pizzaa jääkaapin jämistä ja Pågenin pizzapohjasta

21.00 omenaa maapähkinävoilla

TORSTAI

Töissä 7.30-14

5.30 munia, hapankaalia ja tomaattia + teetä

9.00 teetä ja ehrmannin protskuvanukas

11.15 kaupan pinaattilettuja iso läjä

14.50 kotona smoothie, jossa banaania, avocadoa, marjoja, heraa ja kauramaitoa

17.15 Kardemummassa matkalla metvursti-ananasleipä + teetä

20.00 siskon luona hänen tekemää sikahyvää suolaista piirakkaa, salaattia ja kinkkujuustosarvia

PERJANTAI

9.00 puuroa vadelmilla ja kinkkujuustosarvia

12.00 kasvissosekeittoa raejuustolla ja pari lämmintä voileipää

14.00 mignon muna

17.00 muikkuja, juuresmuussia, salaattia ja leipää

18.00 töhnämuna

20.00 lasi viiniä

21.00 tuoreita sämpylöitä päällisillä +teetä

LAUANTAI

9.00 tuoretta pataleipää päällisillä + teetä

12.00 kasvissosekeittoa, raejuustoa, muikkuja ja leipää

Vajaan tunnin kävelylenkki

14.00 pari palaa mun tekemää kakkua, josta ei tullut ihan mitä piti…

17.00 bataattimuussia ja hirvenkäristystä + salaattia

19.00 lasi viiniä

21.00 uunituoreita sämpylöitä kinkulla, juustolla ja kurkulla

SUNNUNTAI

9.00 uunituoretta pataleipää ja sämpylä päällisillä + teetä

12.00 lihapullia kastikkeessa, perunaa ja salaattia

14.30 banaanilettuja mustikoilla

15.00 pala mun tekemää kakkua

17.00 pari tortillaa kanalla, avocadolla ja vihanneksialla

19.00 lasi viiniä

21.00 tuoreita sämpylöitä kurkulla, kinkulla ja juustolla

Treenikertoja ei viime viikolle juuri kertynyt. Pääsiäisen seutuun ulkoiltiin paljon ja käytiin kävelyllä, mutta mitään salitreenejä en tehnyt. Siskon luona oli joka päivä tosi hyvää ruokaa. Voi kun osaisi itsekin tehdä yhtä hyvää! Ei kai se auta kuin alkaa opettelemaan 😉 Sosekeittoja pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän. Niihin saa niin kätevästi tungettua kaiken ylimääräisen jääkaapista. Pitäisiköhän käydä kaupan kautta ja ostaa lisää juureksia tänään….

Miltäs näytti viikon 15 ruokapäiväkirja? Tuosta pilalle menneestä kakusta lisää juttua tuonnempana.

Väsyneenä ei jaksa panostaa – viikon 10 ruokapäiväkirja

Viime viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Alkuviikko meni vielä ihan ok, mutta keskiviikon kohdalla alkoi aivan jumalaton väsymys. Päivät oli yhtä taistelua ja työpäivät meni lähinnä haukotellessa ja yrittäessä pysyä hereillä. Treenaamisesta oli turha edes haaveilla siinä tilassa. Onneksi olin alkuviikosta tehnyt suuren satsin makaronilaatikkoa niin ei tarvinnut kauheasti hellan ääressä viettää aikaa. Ylipäätään olen ylpeä, että yritin syödä suht normaalisti väsymyksestä huolimatta. Jokin aika sitten olisin vain huolehtinut, että tyttö saa ruokaa, mutta jättänyt itse syömättä.

Mennäänpä sitten katsomaan miten viime viikko sujui ruokailuiden osalta.

MAANANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää päällisillä, omenaa ja teetä

9.00 Alpron kerrosjogurtti ja teetä

11.15 makaronilaatikkoa ja vihanneksia ja jälkkäriksi kaksi palaa raakasuklaata

14.15 riisikakkuja, avocadoa ja kylmäsavupaistia

16-17.20 crossfit + voimistelutreeni, jonka aikana 20g osmolite + 5g bcaa

17.30-18.00 kävely kotiin + palkkari

19.00 makrulootaa ja vihanneksia

21.00 kauraleipää juustolla ja keitetyillä munilla

TIISTAI

Töissä 10-18

6.45 kauraleipää päällisillä, mandariinia ja teetä

9.50 protskuvanukas

13.00 makrulootaa ja vihanneksia

17.00 riisikakkuja, avocadoa, kylmäsavupaistia ja mandariini

19-20 crossfit-treeni

20.15 palkkari

21.15 mitäs muutakaan kuin makrulootaa, avocadoa ja vihanneksia

KESKIVIIKKO

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää juustolla ja lohella, bulgarialaista jogurtti mustikoilla ja teetä

9.00 protskuvanukas ja mandariini + teetä

11.15 sushia

13.30 kuppi teetä

15.30 Teho-sport patukka salilla (unohdin välipalan töissä)

16.00-17.45 voimistelutreeni + lihashuoltotunti

18-18.30 kävely kotiin + palkkari

19.00 banaani, koska nälkä

19.30 parmesaani kanaa ja pastaa

20.00 pari palaa tummaa suklaata

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.30 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 Alpron kerrosjogurtti, pähkinöitä ja teetä

11.15 edellisen päivän illallista + vihanneksia

14.30 riisikakkuja, levitettä ja kylmäsavupaistia

ihan koomassa kotona 16.30-18.30

19.00 makrulootaa ja tomaatteja

19.30 jälkkäriksi pipariminttu-lakritsijäätelö, en suosittele!

PERJANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.30 kauraleipää päällisillä ja teetä

ei välipalaa, kiire töissä

lounaasta ei muistikuvaa

iltapäivällä kaksi kuppia kaakaota

ei hajua välipalasta

illalla tilattiin perhepizzaa, josta tuhosin 3 palaa.

LAUANTAI

9.00 ruisleipää päällisillä, mandariini ja kaksi kuppia teetä

11.30 banaani

12-13.30 crossfit-treeni, open laji 17.3

13.30 palkkari

14.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, marjoja, Alpron kookosjogurttia ja heraa

15.00 pari palaa perjantain pizzaa

illan mittaan irtareita n. 150g

19.00 ristikkoperunoita, salaattia ja uunilenkkiä

20.30 1/5 ben & jerry´sistä

SUNNUNTAI

9.30 aamupalaksi pari pehmopalaa päällisillä, mandariinia ja pari kuppia teetä

11.00 banaani

12-13.30 ulkoilua tytön kanssa

14.00 anoppilassa valkosipuliperunoita, kinkkua ja salaattia

Jälkkäriksi marjarahkaa

15-16 päiväunet

17.30 riisiä ja kasvispihvejä (ohje tulossa!)

20.30 Alpron kookosjogurttia, marjoja ja pähkinöitä

Makaronilaatikkoa söin vähän turhan monena päivänä, mutta se oikeasti pelasti mun viikon. En varmasti olisi jaksanut loppuviikosta laittaa mitään ruokaa, joten olipahan ainakin jotain mitä syödä. Parina päivänä napsin töissä myös suklaata ja jonkun keksin, mutta en muista koska. Pitäisi aina kuvata niin muistaisi, mutta nähtävästi ei sekään aina huvittanut. Mulle ei ole mikään ongelma myöntää, että olen nappaillut suklaata vähän siellä sun täällä. Jos joku on mun heikkous niin suklaa! Otan varmasti palan aina kun sitä on tarjolla. Ensi lauantaina meillä onkin tytön synttärit niin tulee ehkä herkuteltua ns. pohjanmaan kautta 😀

Miltäs viime viikko näytti?

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

*Sis.mainoslinkin

Älkää säikähtäkö otsikossa seisovaa sanahirviötä, sillä tämä ruoka oli todella hyvää! Tilasin pitkästä aikaa Makuviikon ruokaboksin ja aloitettiin testailut eilen tällä annoksella. Erilaiset ruokaboksit ja -kassit on hyvä tapa testailla uusia ruokia ja tuoda uudenlaisia makuelämyksiä pöytään. Sanoisin, että parmesanleikkeet eivät ehkä ole mistään kevyimmästä päästä, varsinkaan jos ruoka höystetään vielä kunnon tujauksella parmesaania. Mutta kukapa ei tykkäisi parmesaanista!? Mun mielestä myös viikolla voi syödä vähän paremmin ja vähän tuhdimmin. Mulla on ollut viime päivinä järjettömän kova energian tarve ja tämä annos vaimensi alati mouruavan mahan edes hetkeksi. Spagettiin tuo kivasti lisä makua öljyssä paistetut valkosipuli ja chili ja tämä kikka jää varmasti säännölliseen käyttöön. Jopa meidän chili- ja parmesaanivastainen tyttökin söi ruokaa suurella ruokahalulla ja pyysi jopa lisää. Kertonee aika paljon ruuan mausta 😉

Maalaiskanan parmesanleikkeet & spagettia aglio et olio

  • 1 pkt Naapurin maalaiskananpojan parmesanleikkeitä
  • spaghettia syöjien mukaan
  • suolaa & mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tuore chili
  • lehtipersiljaa
  • parmesaania raastettavaksi ruuan päälle
  • 1 rasia lehtikaalin versoja
  • 200g kirsikkatomaatteja

Ota kanat huoneen lämpöön. Keitä spaghetti ohjeen mukaan kypsäksi reilusti suolatussa vedessä.

Paista kanaleikkeet pienessä määrässä öljyä kypsiksi miedolla lämmöllä välillä käännellen. Kypsymiseen menee noin 10 minuuttia.

Kuori valkosipulit ja pilko ne pieneksi yhdessä chilin kanssa. Paista valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes valkosipuli saa kauniin kullankeltaisen värin. Ripauta päälle hieman suolaa.

Kun spaghetti on kypsää, valuta vedet pois ja lisää valkosipuliöljy joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Annostele spaghettia ja kanaa lautaselle, raasta päälle parmesaania silppua hieman persiljaa. Tarjoile lehtikaalinversojen ja kirsikkatomaattien kera!

Ps. Jos ruokakassin testaaminen kiinnostaa niin iso suositus Sannan ruokakassille*, Makuviikolle sekä Anton & Antonille!

Ateriaideoita viikolle 48!

photogrid_1480247723558

Heippa, taas olisi tarjolla ensi viikolle ateriaideoita ja ruokavinkkejä! Nämä koosteet ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton, että jatkan näitä vielä ainakin hetken. Olen saanut näistä itsekin ateriaideoita viikon varrelle, toimivat siis myös muistutuksena jo testatuista resepteistä minulle. Näitä koosteita tehdessäni hämmästelen joka kerta miten paljon olenkaan kokannut ja jakanut täällä reseptejä. Meillä on ainakin syöty hyvin ja monipuolisesti 😀

Maanantai: tattari-punajuuririsotto

2015-10-06-08-08-42-1-800x600-1

En ole kauheasti tehnyt risottoja, koska mulle tulee aina niistä mieleen koulun herne-maissi-paprikalla höystetyt muka risotot. Ravintoloissa olen kyllä syönyt mielettömän ihania risottoja, mutta jostain syystä kotikeittiössä niitä syntyy harvemmin. Ehkä pelkään epäonnistuvani ja siksi en uskalla edes yrittää! Tämä tattari-punajuuririsottoon gluteeniton ja maidoton. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Täytetty bataatti ja avocadokastike 

2015-12-13-12-11-29-1-800x600

Meillä syödään usein bataattia, milloin keittona milloin uunissa kypsennettynä. Tiesittekö, että bataatin voi helposti kypsentää myös mikrossa? Mies harrastaa mikrokypsennystä silloin tällöin, mutta pääasiassa kypsennys hoidetaan meillä uunissa. Olen jonkin verran tehnyt tällaisia täytettyjä bataatteja ja nämä ovat kyllä mainioita! Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

2016-04-24-10-19-47-1-800x600

Arkenakin on kiva panostaa aamupalaan. Minulla on tapana valmistaa iltavuoroaamuina jokin vähän parempi aamupala. Usein teen vohveleita tai banskulettuja, joskus jonkin herkullisen smoothiekulhon tai puuron pidemmän kaavan mukaan. Ei muuta kuin vohvelirauta esille ja vohveleiden paistoon! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Jauheliharatatouille

kuvia-0511-800x653

Vihanneksien pilkkominen salaatiksi kyllästyttää välillä. Hyvä tapa lisätä kasviksia ruokavalioon, on kypsentää niitä ruuan seassa. Salakavalasti saan lisättyä niitä myös tytön lautaselle. Hän kyllä syö vihanneksia paljon, mutta kaikki vähänkään erikoiset jäävät salaatissa syömättä. Ruuan seassa ne sen sijaan uppoavat mainiosti! Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Vähähiilarinen suolainen piirakka

kuvia-0051-800x478

Löysin tämän karppaajan piirakan ohjeen vuosia sitten Karppaajan reseptikirjasta. Vanha kuva on kauhea, mutta piirakka on todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan. On parempaa kuin moni hiilaripitoinen piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Terveellinen mustikkapiirakka

kuvia-0101-800x450

Pyhitetään lauantai tällä kertaa terveellisemmille herkuille, kun on joulu ja joulun ähkyt tulossa! Piirakan ainesosaluettelo saa ehkä epäilemään piirakan herkullisuutta, mutta olkaa ennakkoluulottomia ja koleilkaa. Tämä oli todella hyvää ja terveellistäkin vielä 😉 Ohjeen löydät täältä.

Mustikkaraakakakku

kuvia-0123-800x619

Kun on mustikkalinjalle lähdetty niin jatketaan samalla malliilla. Jos yllä oleva piirakka ei innostaa niin miten olisi mustikkaraakakakku? Tämä kakku on todella täyteläinen ja herkullinen. Kakku on täyttä tavaraa ja hyviä asioita täynnä. Tätä kun syöt niin fiilis on todella hyvä ja energinen. Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: pestopasta

2016-09-12-08-57-43-1-800x600

Pestopasta on ehdottomasti mun suosikkipasta. Mieletöntä sunnuntai- ja lohturuokaa! Teen usein pestopastaa, kun olen yksin kotona. Syön sitä järjettömän määrän sohvalla istuen ja lempparisarjojani katsellen. Täydelliseen sunnuntaihin kuuluu aina pestopasta! Ohjeen löydät täältä.

Oi että, ainakin itselleni herahti vesi kielelle näitä reseptejä kerätessä ja katsellessa. Toivottavasti löytyi teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa! Mitä te aiotte kokkailla ensi viikolla? Ideoita otetaan mieluusti vastaan. Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa Makuviikon ruokakassi, joten jotain erilaista ja normaalista poikkeavaa on luvassa 😉

 

Ateriaideoita viikolle 45!

photogrid_1478432414463

*Sis.mainoslinkin

Mikäs onkaan mukavampi tapa lopetella viikkoa kuin miettiä seuraavan viikon ruokia valmiiksi! Itse kun rakastan ruokaa yli kaiken ja reseptejäkin on kertynyt blogihistoriani aikana melkoisesti niin yritän saada tällaisen ideapostauksen tehtyä teille valmiiksi joka viikko. Miltäs kuulostaa? Meillä on tapana suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa valmiiksi sunnuntaina ja valmistetaan samalla useamman päivän ruuat kerralla. Näin säästyy aikaa, rahaa ja hermoja! Tässä ruokaideoita viikolle 45, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Jauheliha-bataattivuoka 

kuvia-0015-800x552

Aloita viikko tekemällä suurempi satsi ruokaa! Kuva ei tee ruualle oikeutta (koska vanha), mutta tämä jauheliha-bataattivuoka on yksi blogini suosituimpia ja hatuimpia reseptejä. Ohje on gluteeniton ja maidottomat saat siitä korvaamalla voin öljyllä. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Ellan täyteläinen kookospuuro

2015-09-07-09-58-15-1-800x600

Tiistaille herkullinen idea aamupalaksi! Ellan täyteläinen kokospuuro on ehkä parasta puuroa, jota olen koskaan syönyt. Makeutta banaanista ja rusinoista, makua kookoksesta ja ihanaa suutuntumaa manteleista. Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Chili-katkarapuja sta

kuvia-0131-800x452

Tämäkin resepti on pitkälti yli kaksi vuotta vanha, mutta toimii edelleen! En juuri pidä katkaravuista, mutta tässä pastaa ne maistuvat todella hyvältä. Tulisuutta voi jokainen säädellä helposti chilin määrällä. Helppo ja nopea arkiruoka! Reseptin löydät täältä.

Torstai: Porkkanakeitto raejuustolla

2015-10-19-07-29-12-1-800x600

Rakastan keittoja yli kaiken, varsinkin erilaisia sosekeittoja! Ne ovat täyttäviä, mutta samalla suhteellisen kevyitä. Teen aina kerralla suuremman satsin, jolloin keittoa riittää myös seuraavalle päivälle töihin. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Pinaattinen uunilohi bataattimuussila 

img_20150220_185141-800x800

Reseptejä selatessa huomasin, että olen käyttänyt aika paljon bataattia eikä ihme – pidän siitä valtavasti! Lohi on aina hyvää, mutta siihen kaipaa välillä vaihtelua. Reseptin pinaattikuorrutus tuo kivasti lisää loheen ja bataatinkin voit halutessasi korvata perunalla tai koko lisukkeen jollain ihan muulla! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Tortillapizzaa ja leivontaa 

tortillapizza

Lauantaina tykkään itse viettää hieman enemmän aikaa keittiössä, mutta se aika kuluu yleensä leipomiseen. Tortillapizzat ovat todella hyviä ja näppäriä tehdä! Valmistuvat hetkessä  joten aikaa jää muullekin. Reseptin löydät täältä.

Jos jauhopeukalo kovin vipattaa niin kokeile vaikkapa suussa sulavia brookieseja tai terveellisempää 3 raaka-aineen suklaakakkua!

kuvia-007-800x355

2016-01-04-07-50-06-1-800x600-1

Sunnuntai: Puolukka-kookos smoothiebowl

2016-02-14-07-40-08-1-800x600

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa sunnuntai aamulenkillä raikkaassa säässä ja nautiskella terveellinen ja ravitseva smoothiebowl aamupalaksi! Itse kaipaan aina sunnuntaina jotain terveellistä ja freshiä lauantain herkutteluiden jälkeen. Reseptin löydät täältä.

Toivottavasti saitte kivoja ideoita näistä itsellenne ja arkikokkailut helpottavat edes vähän! Olisiko tällaiselle koosteelle tilausta jatkossakin? Ja hei, omia ideoita arkikokkailuihin saa jakaa kommenttiboksiin!

Ps. Vielä tämän päivän saatte Ellokselta 50% alennusta tuotteista, joissa merkintä POISTOMYYNTI! Kannattaa käydä tsekkaamassa josko löytyisi jotain kivaa kotiin tai salille 😉 Suoraan tuotteisiin pääset tästä*. Itse tilasin juuri lakanoita sekä alusvaatteita! Nämä tarjoukset voimassa siis enää tämän päivän!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee tuotteita, joissa on merkintä POISTOMYYNTI. Alennus on voimassa 6.11.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai kampanjahintaisiin tuoteisiin. 

Pohjattomat ruokakaapit

Processed with VSCO with a6 preset

Terveiset täältä keskeltä ei mitään! Lunta sataa ja on kylmä. Mökkiä täytyy lämmittää joka päivä, koska hän on jo niin kovin iäkäs ja hauras. Nurkista vetää ja lämpö karkaa. Eristeenä seinien välissä on sammalta eikä suinkaan mitään villaa. Pahimmat raot on teipattu umpeen jesarilla, mutta ikkunoiden vieressä käy välillä niin kammottava veto, että tukkakin hulmuaa päässä! Mitään en silti vaihtaisi pois. Tästä paikasta on muodostunut 11 vuodessa mullekin niin rakas etten täältä malttaisi olla talvellakaan poissa ei olisi ihan pakko. Silti salaa toivon, että jossain vaiheessa saatais laitettua pikkusen paremmat eristykset seiniin! Vettähän tänne ei myöskään tule eli pylly jäässä saa jo näillä keleillä istua huussissa. Ei kannata juoda paljon niin ei tarvitse mennä ulos 😀

Processed with VSCO with a6 preset

Käytiin viikonloppuna kaupassa ja ostettiin kaikki tarpeellinen kaappeihin. Niin vain isolla porukalla ruoka hupenee salakavalasti ja jo eilen jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Leipä oli loppu, samoin moni muukin ruoka-aine. Laiskempaa tilanne saattaisi kauhistuttaa, mutta meitä tällainen lähinnä kiehtoo. Miehen kanssa mietittiin päät sauhuten mistä taiotaan ruokaa. Koluttiin kaappeja läpi ja selattiin nettiä ja heiteltiin ideoita. Lastattiin ruoka-aineita pöydälle ja alettiin kehittelemään menua: riisin jämät kiehumaan, karjalanpaistin jämät pöytään, nahistuneita vihanneksia ja valmissalaatin jämät. Jälkkäriksi pakkasesta korvapuusteja. Minä taioin vielä kuivakaapin antimista ehkä maailman parhaat sämpylät (resepti tulossa illalla!). Saatiin muuten massut täyteen ja ruokahävikki minimiin 😉 Tänään jatkettiin kaappien tyhjäämistä ja keiteltiin hernekeittoa. Oli hyvää pitkästä aikaa! Merkillistä miten tyhjistäkin kaapeista saa niin paljon hyvää syötävää aikaiseksi, kun viitsii vähän miettiä.

Processed with VSCO with a6 preset

Kyllä ihminen pärjäisi aika pitkälle, kun jaksaa vähän koluta kaappeja ja miettiä. Ei kai joka päivä tarvitse olla viimeisen päälle evästä nenän edessä? Ainakin itse ostan aivan liian usein vain uutta kaappeihin, vaikka siellä olisi kaikenlaista käyttökelpoista ruokaa. Ja tulisihan siinä säästöäkin, kun käyttäisi välillä varastot ihan tyhjiin. Veikkaan, että pari kuukautta tässä meneekin kaappeja aika ahkerasti kolutessa ja tarjousten perässä juostessa, koska rahatilanne on nyt todella tiukka. Luulen sen tekevän vain hyvää ja tilanne on toivottavasti ohimenevä. Saadanpahan ainakin kaapit tyhjennettyä ja pakon edestä syödään normaalista poikkeavaakin ruokaa 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Anoppi sai jostain haltuunsa volgansienen ja teki kombutsaa. Hitsi vie miten hyvää! Taidan varastaa osan sienestä itselleni ja tehdä kombutsaa kotona ;)
Anoppi sai jostain haltuunsa volgansienen ja teki kombutsaa. Hitsi vie miten hyvää! Taidan varastaa osan sienestä itselleni ja tehdä kombutsaa kotona 😉

Onko teillä tapana käyttää välillä ruokakaappien antimet tyhjiin? Mikä on sun paras kaappien tyhjennys resepti?

Treeniä ja tavoitteita tukeva ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Mun ruokavalio on ollut viimeisen kahden viikon melko siisti. Päivästä toiseen olen syönyt suurin piirtein samalla rungolla ja kroppakin on peilin mukaan tiivistynyt aika kivasti. Mitään dieettiä tässä ei todellakaan olla vetämässä, mutta katson nyt vähän tarkemmin mitä suuhuni pistän. Pari viikkoa sitten sain aloitella koventamaan treenejä ja mies teki mulla ihan oikean saliohjelman. Olkapään takia en ole mitään saliohjelmaa aikaisemmin käyttänyt, vaan olen tehnyt milloin mikäkin on sattunut huvittamaan. Nyt treeneissä on polkaistu uusi vaihde silmään ja samalla myös ruokavalio on laitettu uuteen uskoon.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Mun tavoitteena treeneissä on tällä hetkellä tulla vahvemmaksi ja kerätä vanha lihasmassa takaisin. Vasemmassa ja oikeassa kädessä on havaittavissa aika suuri puoliero varsinkin lihasmassan osalta ja se täytyy saada balanssiin. Salin ohella käyn lenkillä silloin kuin suinkin ehdin. Kulutus ei todellakaan ole enää samaa luokkaa kuin crossfittiä harrastaessa mikä tietää myös pienempää ruokamäärää. Me lähdettiin nyt miehen kanssa kokeilemaan mikä ruokamäärä mulle on sopiva ja miten päivän hiilihydraatit kannattaa sijoittaa. Mä olen kohtuullisen herkkä hiilihydraateille eli suuresta määrästä ei ole apua, vaan tietyn rajan yli mentäessä kaikki vain kertyy fylliksi ympärille. Tarkoitus ei todellakaan ole syödä mitään minikaloreita, vaan etsiä se mulle sopiva määrä, jolla jaksan treenata hyvin ja kehityn, mutta toisaalta myös pysyisin kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Muistelen, että parhaimpina bodausaikoinani mun kalorimäärä oli keskimäärin 2300 kcal/vrk ja se oli mulle aika sopiva. Tällä hetkellä mennään noin 2000 kalorissa viikolla ja viikonloppuna otan rennommin. Crossfittiä treenatessa sain syödä just niin paljon kuin halusin eikä se ainakaan rasvan kertymisenä näkynyt! Intervalli-tyylinen treenaaminen siis sopii mun kropalle suhteellisen hyvin. Salilla ei juuri sykkeet nouse muuta kuin kyykätessä ja tarkoituksena onkin ottaa välillä treenien loppuun sykkeitä nostattavia lihaskunto-osuuksia tai porraskonetta, crossaria tai muuta vastaavaa.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCOProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Nyt ruokavaliokokeilun kanssa on lähdetty liikkeelle niin, että ensimmäiset varsinaiset hiilarit syön vasta ennen treeniä välipalalla. Treenijuomassa on vähän hiilaria, samoin palautusjuomassa. Myös treenin jälkeisessä ateriassa on reilusti hiilihydraatteja riisin, bataatin tai pastan muodossa. Aamupäivällä taas syön hyvin proteiini+rasva-painotteisesti ja tämä systeemi on ainakin toistaiseksi tuntunut aika hyvältä. Jäämme jännityksellä odottamaan miten tämä toimii 😉 Ehkä parasta tässä on se, että lauantaina voi herkutella niin paljon kuin sielu sietää ja muutenkin voin leipoa ja syödä terveellisempiä herkkuja viikollakin! Ennen treeniä syötäväksi olen tehnyt mm. viljattomia mustikkamuffinsseja ja banaani-suklaaleipää. Kelpaa 😉

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Miltäs syömiset näyttää ja kuulostaa?

Vihdoin tajusin oman ruokavalioni perimmäisen idean

Processed with VSCO with c3 preset

Sis. mainoslinkin

Mä olen aika ajoin kokenut itseni epäonnistujaksi, koska en ole jaksanut noudattaa mitään ruokavaliota kovin pitkään. Elän täysin kausissa mitä ruokavalioon tulee. Välillä syön täysin viljattomasti ja maidottomasti. Välillä vedän vihanneksia enemmän kuin vegaanit. Välillä leivon hullun lailla terveellisiä herkkuja ja välillä taas kaikkea sokerilla ja vehnäjauhoilla höystettyä. Välillä totaalikieltäydyn leivästä ja välillä syön sitä joka aterialla. Vaihtelen koko ajan ruokavalion runkoa enkä koskaan pysy kauan hyväksi havaitussa systeemissä. Välillä olen ajatellut, että mitähän tekin siellä ruudun toisella puolella minusta ajattelette. Suurin osa bloggaajista on fakkiutunut johonkin tiettyyn ruokavaliomalliin eivätkä siitä lipsu yhtään. Se on mun mielestä hienoa, mutta ilmeisesti sellainen ei ole mua varten.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mä olen melkoinen tuuliviiri. Olen aina ollut ja tulen varmasti aina olemaan. Se kuuluu mun perusluonteeseen. Innostun asioista helposti ja todella paljon, mutta innostus laskee nopeammin kuin lehmän häntä. Mulla pitää olla todella kova motivaatio asiaa kohtaan, että saan sen kestämään. En usko, että musta olisi esimerkiksi kisadieetille enää. En vain jaksaisi viettää enää niin kurinalaista elämää ja syödä jonkin paperilapun mukaan. Never say never, mutta siltä nyt tuntuu. Eikä mun tarvitsekaan! Mun ei tarvitse ahtautua samaan muottiin kuin muut ja fakkiutua yhteen tiettyyn ruokavaliomalliin. Mä olen liian levoton luonne siihen.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

No mikä se mun ruokavalion perimmäinen idea sitten on? Se on kuulkaa monipuolisuus! Ja vaihtelu. Niin ja fiiliksen mukaan eläminen myös. Mun ruokavalio elää kulloisenkin elämäntilanteen ja kiinnostuksen aiheiden mukaan. Siihen vaikuttaa myös olotila omassa kropassa sekä innostuminen esimerkiksi edullisempaan ruokaan tai kasvisruokan. Nyt mun ei ainakaan tarvitse enää murehtia miten epäkelpo ja tuuliviiri bloggaaja olen 😀 Terveellisyys toki on se kaiken punainen lanka rentouden ohella. Ei musta mitään nipoa saa varmasti koskaan. Rakastan yksinkertaisesti ruokaa liikaa! Kuvissa mun viime viikon ruoka 🙂

Mikä sun ruokavaliosi perimmäinen idea on?

Ps. House of Brandonin ystävämyynnit käynnissä vielä kaksi päivää! Siellä on satoja tuotteita sekä syysuutuuksia naurettavan edullisesti. Jos siis tarvitset syysvaatteita tai muuten vain uusia mageita vaatteita niin tsekkaa ystikset täältä. Voimassa siis vain 11.9.2016 asti!!!

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

Processed with VSCO with c3 preset

Rakastan juustoa yli kaiken ja voisin oikeasti elää sillä! Laittaisin juustoa mielellään jokaiseen ruokaan, söisin sitä suoraan paketista tai vuoraisin vähintään leivän sillä. En tiedä koska tämä juustorakkaus on syttynyt, mutta parempaa en tiedä. Pidän ihan kaikista juustoista ja ostan silloin tällöin isommista marketeista pieniä paloja useampaa juustolaatua ja maistelen niitä hartaudella. Juuston ohella pidän myös helposta kotiruuasta ja tässä uuniruuassa yhdistyvät sekä helppous että juusto. Ruoka mun makuun! Kätevintä tässä ruuassa on se, että kaikki paistuvat samassa astiassa yhtä aikaa kypsiksi. Aikaa ja vaivaa menee siis ainoastaan vihannesten pilkkomiseen ja broiskujen maustamiseen ja täyttämiseen.

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

  • 500-600 g broilerin maustamattomia pihvejä/ohutleikkeitä
  • 100g pippurituorejuustoa (Pirkka)
  • suolaa
  • coctailtikkuja

UUNIJUUREKSET

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa
  • 2-3 punasipulia
  • perunoita
  • öljyä ja mausteita

Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuori (perunat) ja pilko vihannekset ensimmäisenä lohkoiksi. Laita ne kulhoon ja valuta sekaan pari ruokalusikallista (oliivi)öljyä sekä reilusti mausteita. Sekoita hyvin. Kaada vihannekset laakeaan uunivuokaan odottamaan.

Nosta broilerit leikkuulaudalle ja mausta suolalla molemmin puolin. Leikkaa tuorejuustosta yhtä monta lohkoa kuin broileripihvejäkin on. Nosta yksi nokare juustoa per pihvi ja painele juustoa hieman pienemmäksi. Käännä broileri kääröksi juuston ympärille ja kiinnitä coctailtikulla. Asettele broilerikääröt vihannesten päälle uuniastiaan. Paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes sekä broilerit että vihannekset ovat kypsiä.

Tarjoile raikkaan salaatin kera!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Olen muokannut reseptiä omiin raaka-aineisiin sopivaksi.

Kotiruoka kunniaan – viime viikon ruokia!

Processed with VSCO with a6 preset

Vaikka noudatankin suhteellisen tarkkaa ruokavaliota läpi viikon niin päivässä on yksi ihana hetki jolloin höllään ja se on iltaruoka tai treenin jälkeiseksi ateriaksikin sitä voidaan kutsua, jos olen kyseisenä päivänä treenannut. Mulle ei muutenkaan ole maailman loppu, jos päivän ruokailut eivät suju suunnitelman mukaan. En siis edelleenkään ole mikään nipo tämän asian suhteen. Mulle tärkeintä on, että ruoka on hyvää ja että nälkä lähtee ja pysyykin poissa vähän aikaa. Aamuisin vedän melkeinpä aina smoothien, koska se on arkena ylivoimaisesti helpoin valinta. Teen sen aina illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan jolloin aamulla ei tarvitse tehdä muuta kuin keittää kahvit.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Mutta siihen iltaruokaan. En ole enää punnaillut iltaruuallekaan edes hiilareita, koska tykkään silloin syödä ihan tavallista kotiruokaa. Pidän siitä ylivoimaisesti kaikista eniten! Mies on meillä ruokavaliostaan tarkempi, joten hän tekee usein itselleen omat hiilarit. Lihoja syödään kaikki samoja. Itse taas tykkään tehdä esimerkiksi lihapullia ja pottumuussia, makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta spagetilla. Kaikkea perinteistä, helppoa ja nopeaa. Ruokaa, joka on kunnon kotiruokaa ja maistuu myös lapselle.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Herkkuja mun ei ole juuri tehnyt mieli, kiitos sopivien ruokaikuvälien ja riittävän ruokamäärän. Mökillä toki söin jälkiruokarahkan ja ostin sinne itselleni myös sour&cream-maustettuja pähkinöitä sekä raakasuklaata. Gracelandia katsellen vetelin niitä hyvillä mielin nassuuni vuorotellen. On ollut mielettömän hienoa huomata ettei joka lauantai tarvitse ostaa kauheaa kasaa herkkuja vain sen takia, että on lauantai. Marjoja sen sijaan tuli syötyä mökillä aivan jumalaton määrä! Onneksi niistä ei ehkä voi saada yliannostusta 😀 Mutta on kyllä ollut hienoa huomata ettei herkkuja tee edelleenkään mieli. Ruokavalio on siis kunnossa. Leipää muuten söin pitkästä aikaa pari palaa alkuviikosta eikä tehnyt kovin hyvää..Ostin siis pakkaseen taas pussillisen Sunnuntain kaura-porkkanasämpylöitä. Jos iskee leivän nälkä jonain päivänä 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Herkullista alkavaa uutta viikkoa!

Herkkuhimot ovat poissa – viime viikon ruokajuttuja

Processed with VSCO with c2 preset

Noudatin Ainon tekemää ruokavaliota kolme viikkoa melko tarkasti ja nyt olen pari viikkoa menny vähän löysemmin. Runko on edelleen sama, koska huomasin miten hyvä olo mulla on koko ajan. Gluteenia ei tule oikeastaan ollenkaan ellei sitten valmista esim. normaalia pastaa tai syö leipää tms. Valkoista sokeria tähän ruokavalioon ei kuulu ollenkaan, mutta toki sokeria tulee muissa muodoissa esimerkiksi hedelmistä ja leivonnaisista, joissa käytän useimmiten kookossokeria. Valkoiseen sokeriin, karkkeihin tai normileivonnaisiin en ole koskenut viimeiseen 5-6 viikkoon viime viikonlopun festarijädejä lukuunottamatta. En ainakaan muista, että näin olisi käynyt.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Selvästi sokerin syöminen lisää sokerinhimoa, koska itsekin olen normaalisti kovin herkkujen perään. Nyt ei ole kuitenkaan mitään tehnyt mieli tummaa suklaata lukuunottamatta. Mielenkiintoinen olotila! En aio jatkossa olla mikään herkkujen totaalikieltäytyjä, koska tässä on juhlia ja lomareissua tulossa, joista haluan nauttia täysin siemauksin. Toki jos niissäkään tilanteissa ei tee mieli mitään makeaa niin turha sitä on itseensä väkisin ahtaa. Tämä olotila on tällä hetkellä niin loistava, että yritän pitää tämän mielessä jatkossakin. Sokerinhimo ottaa nopeasti vallan. Jos sille antaa pikkusormen niin…

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Nykyään netti on täynnä mitä ihanimpia herkkuja, joissa ei ole käytetty sokeria laisinkaan, vaan makeutusta tulee luonnollisemmista lähteistä. Mun suuhuni nämä maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin normaalit kakut ja pullatkin, joten miksi en suosisi niitä! Töihin paluu on vienyt niin paljon energiaa ettei voimia leipomiseen ole iltaisin ollut, mutta sunnuntaina yritän saada jotain aikaiseksi. Mulla on takataskussa yksi ihana jätskiresepti ja pari muuta, jotka vaikuttavat lupaavilta. Mutta ensin mun täytyy testata ne 😉

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Kuvien perusteella mun syömiset ehkä näyttävät tylsiltä ja ykstoikkoisilta, mutta en kyllä itse koe niitä niin. Iltaisin olen treenin jälkeen ollut niin nälissäni, että ateria on jo masussa ennen kuin muistan kuvaa napata 😀 Joskus näinkin! Pääasia, että ruoka maistuu hyvältä, saan riittävästi energiaa ja olotila on mainio. Siitä tiedän, että ruokavalio on kohdillaan 😉

Makoisaa viikonloppua!