Töhnämunat pois vyötäröltä – Vatsatreeni kotona!

*Sisältää mainoslinkkejä

töhnämunat pois vyötäröltä

Nyt töhnämunat pois vyötäröltä ja treenien kimppuun. Täytyy sanoa, että olen paukutellut pääsiäisen seutuun kohtuullisen hyviä treenejä. Uskon, että se on runsaamman syömisen ansiota ihan täysin. Kaloreita on tullut mätettyä nassuun viime päivinä ihan kohtuullisesti ja se on näkynyt salin puolella varsin positiivisina viboina. Ensi viikko vedetään taas pikkasen tiukemmin ja työvuoroista johtuen teen enemmän myös kotitreenejä. Tulen kuvaamaan niitä myös tänne blogiin sekä tuben puolella, joten stay tuned!

Mä suorastaan vihaan vatsojen treenaamista. Ne on pohkeiden ohella ehdottomasti ärsyttävin lihasryhmä treenata, mutta esimerkiksi kyykyn ja maastavetojen kannalta erittäin tärkeitä pitää ohjelmassa. En itse treenaa vatsoja sixpackin toivossa, vaan parantaakseni kyykky- ja mavetuloksia. Niissä kun tarvitaan vahvaa ja tiukkaa keskivartalon pitoa. Yritän vaihdella vatsaliikkeitä koko ajan, koska kyllästyn tekemään samoja liikkeitä todella helposti. Teen vatsaliikkeet pääasiassa ilman painoja, mutta silloin tällöin sisällytän treeniin myös jonkin painoilla tehtävän version, kuten köydellä tehtävät taljavatsat tai kierrot kahvakuulalla. En tosin edes muista koska olisin noita kahta viimeksi tehnyt. Siitä on aikaa!

Tämän postauksen vatsatreenin tein muutama päivä sitten kotona, koska ”mystisesti unohdin” treenata vatsat salilla. Edellisestä vatsatreenistä oli kulunut aikaa ainakin kolme viikkoa, joten oli vähän pakkokin jo ottaa itseään niskasta kiinni. Tykkään tehdä vatsatreenit kiertoharjoitteluna eli teen ensin kaikki liikkeet putkeen, pidän tauon ja teen taas kaikki liikkeet putkeen. 3-4 kierrosta on varsin passeli tappamaan mun olemattomat vatsalihakset!

Tässäpä liikkeet. Tee siis jokaista liikettä 10-15 toistoa, kaikki liikkeet putkeen, pidä minuutin tauko ja tee koko setti uudestaan. Tee 3-4 kierrosta. You´re done!

Ps. pahoittelen kauheaa rytökasaa kuvissa. Kun inspiraatio iskee, ei ole aikaa siivota kuvia varten!

Jalkojen nostot maaten

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene lattialle selin makuulla ja aseta kädet molemmin puolin pakaroiden yläosan alle. Näin saat tuettua alaselkää koko liikkeen ajan. Pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Nosta jalat suorana yhdessä ylös ja lähde laskemaan niitä hitaasti alas. Älä laske jalkoja lattiaan asti, vaan jätä noin 10 cm irti lattiasta. Lähde alhaalta nostamaan jalkoja hitaasti ylös alavatsalla puristaen. Muista hengittää!

Istumaannousu kädet suorina

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene selinmakuulle jalat koukussa ja pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Laita kädet reisille. Nosta itsesi ylös vatsalihaksilla puristaen. Kädet pysyvät suorina koko liikkeen ajan. Tämän liikkeen voi tehdä myös lisäpainon kanssa, mutta nosta painoa yläasennossa kohti kattoa. Hapottaa kivasti myös olkapäissä! Laske itsesi hitaasti vatsoilla jarruttaen alas ja toista liike. Muista hengittää!

Jalkojennostot vol 2

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Tässä hieman erilainen versio jalkojennostosta. Mene selinmakuulle ja laske jalat lattiaan. Nosta lavat irti lattiasta vatsoilla puristaen ja pidä alaselkä koko ajan lattiassa kiinni. Lähde nostamaan ja laskemaan jalkoja suorana hitaasti koko ajan vatsoilla työskennellen. Muista hengittää!

Sivulankku

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene kylkimakuulle ja asetu toisen käden kyynernojaan niin, että kyynärpää tulee olkapään alle. Laita jalat päällekkäin ja katso että olet suorassa linjassa. Lähde nostamaan ja laskemaan lantiota hitaasti ylös kohti kattoa ja laske alas kohti lattiaa. Pysäytä hetkeksi aina yläasennossa. Pitäisi tuntua alemmassa kyljessä. Mielestäni tämä on huomattavasti parempi liike kyljelle kuin iänikuiset sivutaivutukset! Muista hengittää myös tässä liikkeessä.

Sitten ei muuta kuin treenaamaan töhnämunat pois vyötäröltä! Tehosi varsin hyvin ainakin meikäläiseen ja vatsat oli pari päivää melkoisen hellänä. Ehkä mäkin innostun vielä joku päivä treenaamaan vatsoja ihan ilman suurempaa pakottamista 😀

Treenaatteko te usein vatsoja ja mikä on sun suosikkiliike? Ideoita otetaan vastaan!

Pss. Sportamorella vielä tänään kengistä -25%, kun summa ylittää 79 euroa! Tsekkaa valikoima ja tarkemmat ohjeet täältä.

Edellinen postaus: viikon 12 ruokapäiväkirja – muutoksia aamupalaan

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Mulla on menossa kevyt viikko treeneistä. Suunnitelmana oli, että teen kotona paljon lihashuoltoa, mutta tähän mennessä en ole tehnyt yhtään. Tytön ollessa pieni pudottelin osan raskauskiloista hyödyntäen kotitreenejä. Teistä ehkä jotkut muistaakin mun kotitreenipostaukset! Treenasin silloin 3-4 kertaa viikossa ja lisäksi tein pari kotitreeniä viikossa. Tein kotitreenit kehonpainolla Bodyrockin videoiden tahtiin. Ne oli kyllä tehokkaita ja hauskoja! Crossfittiä treenatessa taas tein todella paljon kehonhuoltoa kotona. Rullasin, möyhin pallolla ja lisäksi mulla oli ladattuna puhelimeen Romwod (kehonhuolto-ohjelma). Oi niitä aktiivisia aikoja!

Nykyään tuntuu etten saa kotona mitään treenaamiseen tai kehonhuoltoon liittyvää aikaiseksi. En sitten millään. Eilisellekin suunnittelin rullausta ja joogaa, arvatkaa teinkö kumpaakaan? No en. Yhdeksän aikaan havahdun aina siihen, että olen puuhastellut kaikkea muuta, mutta en kehonhuoltoa. Joskus teen pikaiset rullaukset, usein en. Mihin hemmettiin aika kotona oikein katoaa!? Millä ihmeellä saisin taas kehonhuollon iltarutiineihin? Kauhean vaikealta tuntuu koko juttu. Mullakin on kotona kaikki mahdollinen välineistö. On monta rullaa, palloa, joogamatto ja joogatiili. Löytyy leuanvetotankoa, luistelumattoa, jumppapalloa ja kahvakuulaa. Ja silti ei vain onnistu, koska se tärkein puuttuu: aika. Tai no, aikaahan on, eli ehkä ennemminkin toteutus uupuu. Jännästi pyykit, tiskit ja kaikki muu syö ajan kehonhuollolta ja kotitreeneiltä. Pitäisi oppia laittamaan tässäkin asiassa oma hyvinvointi kotitöiden edelle.

Kehonhuolto olisi siinä mielessä tärkeää näin kevyellä viikolla, että se edistäisi kehon palautumista. Pelkkä lepo ei sitä tee, vaan lihaksia ja kroppaa pitäisi myös oikeasti huoltaa. Rullaaminen ja venyttely onnistuu helposti esim. televisiota katsellessa illalla, mutta siitä pitäisi saada taas itselle rutiini. Muuten se unohtuu. Ehkä pitää vaan laittaa tästä lähtien muistutus puhelimeen ja välineet esille. Tänään aion rullata koko kropan läpi. Joogaa teen lisäksi, jos siihen tulee mahdollisuus eli saan lapsen hetkeksi pihalle. Liian monta kertaa olen tehnyt joogan noin tuhannessa osassa kun minuutin välein kuuluu: Äiti, mulla on jano. Äiti, mulla on nälkä. Äiti, kissa oksensi lattialle. Äiti, kissa on television edessä. Äiti, tuu pyyhkimään!

Olisipa hauskaa taas alkaa tekemään kotitreenejä välillä. Siis sellaisia sykkeitä nostavia kehonpainotreenejä. Ehkä alan sulattelemaan tätä ajatusta taas ja valmistautumaan samalla mökkeilyyn ja kesätreeneihin. Mökillähän tällaisia settejä joutuu (saa) tekemään usein, koska lähimmälle salille on melkein 30km matkaa…

Onnistuuko teillä kotona treenaaminen tai lihashuolto?

Edellinen postaus: Miksi miehet eivät osta kukkia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Powerblock tabataa kotona

powerblock

Teen aina välillä lyhyitä treenejä myös kotona. Pääasiassa mun kotitreenit on olleet lähinnä liikkuvuustreenejä, mutta viikonloppuna tein lyhyen tabata treenin. Kotona on aina niin helppoa treenata. Ei tarvitse lähteä minnekään kauas, kunhan vaan raivaa itselleen sopivan tilan ja keksii hyvän treenin. Pakko tunnustaa, että mulla meni siivoukseen enemmän aikaa kuin itse treeniin 😀 Tein siis toisin sanoen tuplatreenin! Mulla alkaa olla jo aika kattava välineistö kotona ja luistelumaton lisäksi meiltä löytyy muutamat kahvakuulat ja nyt myös säädettävät Powerblock-käsipainot!

Sain Treenikamat.fi:stä testattavaksi Powerblock U90 -käsipainot, joiden kokoa voi säätää kahdesta kilosta aina 22,5 kiloon. Powerblockit näyttää äkkiseltään erikoisilta ja mietin itsekin miten ne tulisi toimimaan treeneissä, mutta voin sanoa että toimivat todella hyvin! Painoja on näppärä säätää klipsin avulla kesken treeninkin. Näillä painoilla pötkii jo mun treeneissä aika pitkälle, mutta mies innostui kun kuuli, että näihin voi hankkia lisäosina painoja aina 41-57 kg asti. Lisäosana näihin saa viriteltyä myös tangon. Powerblockit tulevat kuulumaan kesällä mun vakiovarustukseen mökillä. Suunnitelmissa on rakentaa sinne myös nostolava ja kyykkyräkki. Ei tarvitse ainakaan itkeä etten pääse treeneihin…

powerblock

powerblock

powerblock

No mutta siihen mun kotitreeniin. Tein sen tabata tyyliin eli 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia lepoa ja vaihto seuraavaan liikkeisiin. Kuvasin koko treenistä videon lämmittelyineen kaikkineen. Lämmittelyä kannattaa ja jatkaa niin pitkään, että paikat tuntuvat oikeasti lämpimiltä. Tee tabataa ainakin 5 kierrosta niin saat kunnon hien pintaan. Yksi kierros tarkoittaa kaikkien liikkeiden suorittamista. Tabata on mun mielestä yksi parhaista treeneistä, kun aikaa ei ole paljon, mutta haluan saada aikaiseksi tehokkaan treenin!

Kertokaa ihmeessä, jos teitte treenin! Mitä tykkäsitte? Tämän treenin voi toteuttaa myös kahvakuulilla! Hikisiä hetkiä teille 😉 Haluatteko lisää tällaisia treenivideoita?

Lue lisää Powerblockeista täältä.

Päivän liikevinkki pakaroille

Processed with VSCO with c2 preset

Mä olen ihan koukussa kehonpainotreeneihin. Toki hinku kunnon salitreeneihin on kova, mutta koska niitä en pysty vielä tekemään niin olen huomannut, että pelkällä kehonpainolla voi saada todella hyviä treenejä aikaiseksi! Ajattelin jakaa näitä havaitsemiani superhyviä ja tehokkaita liikkeitä tänne blogiinkin, jotta tekin pääsette tekemään niitä treeneissänne. Kelpaisko tällainen diili?

Mä olen aloittanut varsinaisen pakaroiden treenaamisen vasta nyt toipuessani leikkauksesta ja vähän ennen sitäkin taisin jotain eristettyjä liikkeitä tehdä. Sitä aikaisemmin mun pakarat ovat treenautuneet kyykkäämällä. Voi kun pääsisikin jo kyykkäämään! Mutta koska vielä en kykene niin pysyttelen näissä kehonpainotreeneissä ja myöhemmin tulen soveltamaan näitä salitreeneissä. Huomaattekos, suunnitelmat on valmiina! Vain toteutus puuttuu 😀 Mutta tämän päivän liikevinkkiin.

Timanttinostot pakaralle

Processed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetMene lattialle makaamaan vatsalleen ja tue otsa käsiin niin, että niska pysyy suorana koko liikkeen ajan. Vie polvia sivuille ja paina jalkaterät (ei kantapäitä!) yhteen niin, että jalat muodostavat timantin muotoisen kuvion. Jännitä pakarat ja nosta reisiä irti maasta. Purista yläasennossa 4-5 sekuntia, laske alas, mutta älä lepää pitkään. Tee 15-20 toistoa! Tuntuu myös takareisissä.

Testatkaa ja kertokaa ihmeessä mielipiteenne! Haluaisitteko tällaisia vinkkejä jatkossakin? Pikku hiljaa voisin alkaa taas kuvailemaan treenivideoitakin 😉

Ps. Instassa toinen hyvä liikevinkki videona! Löydät minut sieltä nimimerkillä jonnam1983.

20 minuutin vatsa+pakarat tabata

PicsArt_07-14-01.12.01

Sis.mainoslinkkejä

Tein eilen sen sortin tabata-treenin täällä mökillä, jotta oksat pois! Täällä on kaikista helpointa toteuttaa kaikenlaisia kehonpainoatreenejä ja tabata-treenit on helppoja ja hikisiä. Tarvitsee vain vähän tilaa ja intervalliajastimen, jonka saa kätevästi ladattua esimerkiksi kännykkään tai tablettiin. Myös youtubesta löytyy hyviä tabata-biisejä hakusanalla tabata songs. Jotkut teistä ehkä muistavatkin, että pudotin menestyksekkäästi raskauskilot salitreenin ja bodyrock-treeninen yhdistelmällä ja ilokseni voin kertoa, että olen löytänyt jälleen bodyrockin. Seuraan siis tällä hetkellä sekä blogilateksen että bodyrockin treenejä ja valikoin niistä itselleni sopivimmat. Nämä molemmat tabatat ovat bodyrockin kaksi erillistä treeniä, jotka tein peräjälkeen.

Okei, treeniä varten tarvitset penkin johon pääset pötköttämään selälleen sekä jumppakuminauhan tai vetokumin. Säädä vatsatreeniä varten intervalliajastimeen 50 sekunnin työajat ja 10 sekunnin tauot. Liikkeitä on neljä ja niitä tehdään kolme kierrosta eli aseta ajastimeen 12 kierrosta. Sit mennään!

Liike 1. Reverse crunch

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetMene penkille makaamaan pakarat ihan penkin reunalla. Vie kädet niskan taakse, nosta lavat irti penkistä ja polvet koukkuun rinnan päälle. Lähde laskemaan jalkoja koukussa kohti lattiaa niin, että varpaat melkein koskettavat lattiaa. Muista hengittää ja jännittää vatsoja koko liikkeen ajan.

Liike 2. Polkupyörä

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetNouse puoli-istuvaan asentoon vatsoja koko ajan jännittäen. Nosta toinen jalka koukkuun ja vie vastakkainen kyynerpää sitä kohti, rutista ja tee sama toiselle puolelle. Jos tahdot helpottaa liikettä niin tee liike makuuasennossa niin, että toinen lapa irtoaa penkistä (alin kuva).

Liike 4. Jalkojen nostotProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetMene penkin päähän ja nojaa itseäsi käsien varassa taaksepäin. Vie samalla jalat suorana eteen. Lähde koukistamaan jalkoja ja nosta itseäsi samalla vatsoilla hieman ylöspäin ja kohti jalkojasi.

Liike 4. Staattinen v-asento

Processed with VSCO with hb1 presetMene ensin penkille makaamaan selälleen ja lähde sieltä nostamaan itseäsi vatsojen avulla ylös niin, että jalat kohoavat suorina ylöspäin ja kädet osoittavat suorina kohti jalkoja. Vartalosi muodostaa v-kirjaimen. Pysy tässä asennossa vatsoja jännittäen 50 sekuntia! Voit helpottaa liikettä koukistamalla jalkoja.

No niin, nyt on vatsat treenattu ja on aika siirtyä pakaroiden kimppuun. Säädä intervalliajastin niin, että työjaksot ovat 20 sekuntia ja lepo 10 sekuntia. Liikkeitä on kaksi ja liikepari tehdään yhteensä 8 kertaa = 8 minuuttia.

Liike 1. Lantionnosto kuminauhavastuksella

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetMene lattialle selinmakuulla ja ota kiinni jumppakuminauhan tai vetokumin päistä niin, että kumi kulkee lantiosi yli. Lähde nostamaan lantiota ylöspäin jolloin kumi kiristyy ja tuo vastuksen liikkeeseen. Yritä pitää kädet mahdollisimman jämäkästi lattiassa. Purista jokaisella toistolla voimakkaasti pakaroilla ja pidä paino koko ajan kantapäillä. Testasin liikettä sekä vetokumilla että vihreällä jumppakuminauhalla ja molemmilla oli yhtä hyvä tehdä!

Liike 2. Loitonnukset kuminauhalla

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetMene selinmakuulle ja pujota kuminauha jalkateriesi taakse. Nosta jalat suorana ilmaan. Vedä kuminauha kireälle ja lähde avaamaan ja sulkemaan jalkoja hitaasti. Tuntuu loitontajissa ja pakaroissa!

Sellainen jumppa tällä kertaa! En tiedä teistä, mutta mulle tuli hiki ja seuraavana päivänä eli tänään on paikat kipeinä 😉 Mukavia treenihetkiä!

Ps. Junkyardilla on mega-alet menossa (nuo addun sukat mm sieltä). Aleihin pääset tästä.

Ellokselta saatte -30% alennusta kalleimmasta tuotteesta + postikulut veloituksetta. Alennuskoodi on 345403.

Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 30%:n alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20) kun tilaat nyt. Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus. Edut ovat voimassa 30.12.2016 asti ja ne voi käyttää vain kerran. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Total abs – koko vatsan treeni! (sis. ultimaattinen treenivideo)

Processed with VSCO with a6 preset

Sis. mainoslinkin. Hei te kaikki kesävatsasta ja muutoinkin vahvemmasta keskivartalosta haaveilevat! Tässä olisi taas kivan tiukka vatsatreeni tarjolla  videoineen päivineen 😉 Tällä kertaa treenataan koko vatsaa ja ainakin itse tykkäsin näistä liikkeistä hurjan paljon. Tein treenin meidän kylpylämatkalla Holiday club Saimaalla ja se jäikin koko reissun ja loman ainoaksi lihaskuntotreeniksi. Oi että mä rakastan erilaisia vatsatreenejä! Voisin tehdä näitä vaikka joka päivä ja näillä näkymin en kohta mitään muuta pysty tekemäänkään 😀 Jatkoa siis seuraa!

Tsekkaa liikkeet ja ohjeet alla olevasta videosta. Enjoy!

Ps. Ideoita ja ehdotuksia videoiden tekemiseen otetaan aina ilolla vastaan 🙂

Vaatteet:

Toppi: Dcore (täältä)

Housut: Adidas

Pss. Bodyboosterilta saatte nyt -20% kaikista kampanjatuotteista koodilla BBFIT2016. Koodi voimassa toukokuun loppuun asti. Kampanjatuotteisiin pääset tästä.

 Processed with VSCO with a6 preset

Terhakka kesäpylly- treenivideo!

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen taas aktivoitunut kotitreeneissä ja samalla alkanut myös kuvaamaan mun treenejä hienossa kotistudiossani. Odotan kesää kuin kuuta nousevaa, että pääsen kuvailemaan mökillä vähän kauniimmassa ympäristössä, mutta toistaiseksi saa kelvata meidän ah niin ihana keittiö. Tila ei mun mielestä saa olla este mitä tulee kotona jumppaamiseen. Myös pienessä tilassa, kuten hotellihuoneessa, pystyy tekemään uskomattoman tehokkaan treenin. Täytyy vain käyttää sitä kuuluisaa mielikuvitusta! Tai tällaisen munkaltaisen nerokkaan huippubloggaajan treenivideoita 😀 Vitsi vitsi.

Hanuri on nyt ollut suuresti tapetilla ja salilla näkee mimmin jos toisenkin treenaavaan pakaroita pyöreämpi pylly haaveissa. Hyvässä kunnossa olevat pakaralihakset tukevat hyvin myös ryhtiä, kävelyä, juoksua ja helpottaa mm. kyykkäämistä. Itse tykkään aktivoidan pakaroita eniten mm. kyykyillä, mutta nyt salitreenit aloitettuani olen ottanut pakaratreenejä ohjelmistoon myös kotitreenipäivinä. Toivon, että tykkäätte ja saatte tästäkin videosta jotakin irti! Olen kuvannut vain muutaman toiston per liike esimerkkinä liikkeen suorituksesta. Videon alla vielä tärkeimmät huomioinnin kohteet.

1. Pakaranostoja olen tehnyt nyt paljon ihan kuntoutusliikkeenä olkapään kuntoutuksen ohella. Tarkoituksena on aktivoida pakara ennen reiden reiden nostoa irti maasta. Pidä 5-10 sekuntia jännitystä yllä, huilaa hetki ja toista. Tee myös toiselle jalalle! Jos kaipaat lisähaastetta niin heitä esim. pyyhe jalkaterän päälle painoksi.

2. Sivuttaisaskellukset kannattaa tehdä kuminauha jalkojen ympäri pujotettuna. Älä päästä kumpparia löystymään missään vaiheessa liikettä. Toimii hyvin esim. jalkatreenien lämmittelyssä!

3. Sammakkonostoissa vie polvet leveälle sivuilla ja paina jalkapohjat yhteen. Lähde puristamaan pakaroilla ja nosta samalla reisiä irti lattiasta. Yritä pitää niska rentona!

4. Sumomaastavetoon tarvitse jonkin painon, kahvakuula on hyvä! Vie jalat leveälle, käännä varpaita ulospäin niin että ne kulkevat kuitenkin polven kanssa samassa linjassa. Pidä selkä suorana ja vatsa tiukkana koko liikkeen ajan. Tartu kiinni kahvakuulasta ja työnnä itsesi jaloilla ylös. Yläasennossa purista voimakkaasti pakaroilla. Laske paino hitaasti samaa reittiä alas ja toista.

5. Pakarapotkuissa mene ensin lattialle kyynärnojaan. Aseta jalat päkiöiden varaan. Pidä toinen jalka koukussa ja vie toinen suorana taakse. Lähde nostamaan suorana olevaa jalkaa ylös niin että pakara jännittyy. Tee yläasennossa pieni puristus ja pito. ”Täppää” varpailla lattiaa ja vie jalka saman tien takaisin ylös. Tee myös toiselle puolelle!

Have fun!

Processed with VSCO with a6 preset

 

Vaatteet:

Paita & Housut: Reebok.

PS. Liput Kevätmessuille voitti nimimerkit Ida ja Petra! Onnea! Olen laittanut teille sähköpostia 😉 Muistattehan, että liput käyvät messuille vain yhtenä päivänä.

Ultimaattinen vatsatreeni vuodelle 2016!

Processed with VSCO with a5 preset

Viime tiistaina kävin keskustassa Rahkariinin lanseeraustilauksessa ja ajatuksena oli mennä sieltä suoraan töihin. Kuinkas ollakaan, olin miettinyt taas aikataulut väärin ja ehdin hyvin käydä vielä kodin kautta ennen töiden alkua. Mietin siinä josko ehtisin jonkun treenin tekemään kotosalla, koska bussin lähtöön oli vielä tunti aikaa. Ei mitään ihan kauheaa tappotreeniä, mutta jotain suht tehokasta kuitenkin. Mulla on operaationa nyt keskivartalon vahvistaminen ja sen myötä olen löytänyt Blogilateksen treenit elämääni. Ei muuta kuin youtube laulamaan ja jumppaamaan vatsapalleroita videon tahtiin!

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Tähänkään treeniin ei mennyt 10 minuuttia kauempaa ja oli hitokseen hauska treeni! Käytän itse nykyään aika paljon salillakin Blogilateksesta opittuja liikkeitä. En kauheasti tykkää tehdä vatsoja missään koneessa, vaan teen ennemmin pilatesliikkeitä, hollow rockeja, staattisia pitoja, lankkuja ja jalannostoja roikkuen. Vatsat mulla vahvistuvat muutenkin paljon kyykyissä ja maveissa niin en kaipaa enää erikseen painolla tehtäviä liikkeitä vatsoille. Mutta hei, alla Blogilateksen video treenistä jonka tein! Suosittelen jumppaamaan videon tahtiin 😉

Minkälainen rutiini teillä on vatsalihaksien kanssa? Aina uusia liikkeitä vai vanhoja? Omalla painolla vai lisäpainoilla?

Vähän erilaista settiä välillä!

Processed with VSCO with c1 preset

Eilinen oli kaikin puolin hyvä ja onnistunut päivä. Remuttiin aamupäivällä pulkkamäessä ja päästiin posket punaisina anopin ruokapöytään. Jotenkin oli parempi fiilis koko päivän kuin aikoihin! Pikku hiljaa olen alkanut ymmärtää ettei elämä suinkaan tähän lopu vaikka vähän käsipuoli nyt olenkin. Täytyy ottaa tämäkin vastoinkäyminen mahdollisuutena, ei uhkana. Ainahan näistä hetkistä jotain oppii ja on ollut kiva huomata, että tarjolla on paljon muitakin lajeja kuin crossfit, vaikka siitä kovasti tykkäänkin. Crossfitissä olkapääongelmat on kovin yleisiä ja mä nyt satun olemaan yksi onnettomista, joka tällaisen on saanut osakseen. Punttitreeneissä ei kestäneet polvet ja nyt ei kestä olkapäät. Polvien kipuilut tosin johtui todennäköisesti väärästä kyykkytekniikasta, koska crossfitissä samaa ongelmaa ei ole ollut.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Eilen tein taas kotitreeninä pilatesta, vatsatreenin ja joogaa. Täytyy sanoa, että ihan hauskaa vaihtelua tämä on. Aika karua oli huomata miten jäykkä mä olen. En taivu juuri mihinkään joogaliikkeisiin ja jos taivunkin niin kiristää joka kohdasta. Ei olisi ollenkaan huono idea alkaa tekemään joogaakin useammin. Ehkäpä otan tästä nyt itselleni uuden projektin! Toinen projekti voisi olla pistoolikyykky, jota en saa kuin oikealla jalalla. Yllättäen vasemmalla puolella ei liikkuvuus riitä. Osteopaatille täytyy päästä kunhan nämä pahimmat kivut ja jomotukset ovat ohi. Ja liikkuvuustreeniä vaan lisää, lisää ja vielä lisää.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Mä oon tässä miettinyt, että ehkä on ihan hyvä että joutuu vähän miettimään välillä asioita. Pohtimaan elämää ja omia tavoitteita. Nyt tässä on meneillään jotain normaalista poikkeavaa ja jännä ja uskon, että tämäkin tilanne tuo vähän uutta suuntaa elämään. Osaampahan taas ainakin arvostaa omaa terveyttä enemmän kunhan se kivuton hetki tästä tulee. Kun tätä arkea porskuttaa vain tasaista vauhtia eteenpäin niin asioita ei tarvitse pysähtyä miettimään missään vaiheessa. Kaikki etenee automaattivaihteella. Mulla alkaa viikon päästä Unelma Itsestä-verkkovalmennus ja täytyy sanoa, että se tuli aika hyvään saumaan! Olen tällä hetkellä vähän sekaisin kaikesta ja ajatukset risteilee päässä. Tällä hetkellä ei ole minkäänllaista unelmaa itsestäni, lähinnä paljon suunnitelmia. Nyt on siis hyvä hetki miettiä omaa hyvinvointia ja löytää keinoja sen parantamiseen. Kurssiin kuuluu myös treeni- ja ravinto-ohjeita, mutta minua itseäni kiinnostaa eniten tuo henkinen puoli. Siinäpä sitä onkin tekemistä 😀 Onko teille tuttu Unelma itsestä-valmennus? Minkälaisia kokemuksia?

Processed with VSCO with c1 preset

Jos innostuit kurssista tai se kiinnostaa muuten niin blogin lukijat saavat koodilla jonna1983 kaikista unelmaitsesta.fi sivuston tuotteista -15% alennusta. Ehkäpä ollaan samalla kurssilla?

Joka naisen Jutta! (+arvonta)

Processed with VSCO

*Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket, For every body by Jutta.

Mulla alkaa olla taas motivaatio treenaamista kohtaan huipussaan. Eilen kävin juoksemassa ja sen lisäksi olen tehnyt kotona lihashuoltoa sekä joogaa. Kotona treenaaminen onkin todella helppoa, mutta tuntuu että se vaatii toisinaan tuplamäärän motivaatiota salitreeniin verrattuna. Pelkällä kehonpainolla pystyy tekemään vaikka mitä, mutta jos vähän panostaa vaikka kahvakuulaan tai säädettäviin käsipainoihin niin kotitreenit saa vietyä ihan uudelle levelille!

Mulla on tapana pukeutua myös kotitreeneihin samalla tavalla kuin salille. On kiva että päällä on hyvät trikoot ja treeniin sopiva toppi. Aloittelen aina treenit pitkähihainen päällä ja vähennän vaatetta hien noustessa pintaan. Mulla on aina myös kengät jalassa kotona treenatessa. Pelkät sukat liukuu ikävästi parketilla ja asentoa joutuu korjailemaan koko ajan. Kaikki focus on asennon pitämisessä eikä suinkaan itse treenissä. Tykkään kotitreeneistä paljonkin juuri sen takia ettei matkoihin kulu aikaa ja saan uppoutua ihan omiin maailmoihin. Välillä on mukavaa jumppailla ihan itsekseen, vaikka tykkään kovasti myös crossfitin yhteisöllisyydestä.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Nyt meitä ahkeria jumppaajia on hemmoteltu ihan uudella mallistolla, jonka takana on kukas muukaan kuin fitness-expertti Jutta Gustafsberg! Jutan suunnittelema mallisto For every body by Jutta sisältää urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita sekä kuntoiluvälineitä ja -jalkineita naisille ja miehille. Mallisto on lanseerattu K-Citymarketeissa eli ne ovat todellakin koko kansan saatavilla ja vieläpä helposti ruokaostosten yhteydessä. Mallisto on minun mielestäni todella freesi ja täynnä ihania karkkivärejä! Sain itse testattavaksi vaatemallistosta treenitopin, housut sekä lenkkarit. Housuissa on mun kropalle sopiva korkea vyötärö (hyvästi jenkkikset!) ja pöksyt tuovat kivasti esille jalkojen muodot. Huomaa, että vaatteet on suunnitellut ihminen, joka treenaa aktiivisesti, koska ne eivät kinnaa mistään kohtaan. En vihaa mitään muuta niin paljon kuin kiristäviä ja ahdistavia treenivaatteita.

Vaatteita mallistosta löytyy ihan joka vartalolle ja niistä on saatavilla myös d-mitoitus. Ja hei, vaikka postauksen otsikko viittaa vain naisiin niin miehillehän on oma mallistonsa! Niitä kannattaa tsekata esim. Metallisydämen blogista. Välineistä sain testiin ison treenikassin sekä vähän pienemmän repun, joka on tosi kätevä shoppailureissuilla. Pienellä rollerilla olen murjonut auki hartioita ja penikoita. Kaikki vaatteet ja välineet ovat kohtuuhintaisia! Pinkit juoksulenkkarit esimerkiksi ovat alle 40e ja todella hyvät jalassa. Joko te olette törmänneet näihin vaatteisiin?

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Tsekkaa myös Monan, Nanan ja Metallisydämen postaukset!

Mutta hei, nyt teillä on mahdollisuus voittaa 50 euron arvoinen lahjakortti For every body by Jutta vaatteisiin ja välineisiin! Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa minkälaisissa vaatteissa treenaat kotona ja käytätkö kotitreeneissä mitään välineitä? Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy 17.1 klo 20! Onnea ihan jokaiselle!

Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan

Processed with VSCO with a6 preset

Eilen oli erikoinen päivä. Ruokahommat meni ihan fine töissä ollessa ja suunnitelmissa oli treenit illalle. Niinhän siinä kävi, että jouduin olemaan vähän myöhempään töissä enkä ollut varustautunut asiaan ollenkaan. Olin järkyttävän nälkäinen kotiin päästyäni. Olisin voinut syödä jääkaapin yhdellä ahmaisulla tyhjäksi! Olin tehnyt hienot suunnitelmat koko päivän ruokailusta ja tarkoituksena oli tehdä oikein terveellinen ja ravitseva smoothie, pakata treenikamat ja lähteä salilla. Ei se tainnut ihan niin mennä. Pyörin vähän aikaa nälissäni keittiössä, kaivelin gluteenittomat sämpylät pakkasesta ja laitoin kahvin tippumaan. Kello oli siinä vaiheessa jo niin paljon etten olis ehtinyt kunnolla treenaamaan.

Mussutin leipiä sohvalla tablettia katsellen ja ryystin kahvia oikein antaumuksella. Jos lähtisi vaikka juoksemaan? Njääh, ulkona on niin kylmä ja kaikkea ja kotonakin paljon tekemistä. Ehkäpä pidän lepopäivän (taas). Olkapääkin on edelleen kipeäni niin ei voi mitään kovia treenejä tehdäkään (seli seli). Ai niin, noi taulut pitää laittaa seinälle. Niin ja vaatehuone täytyy siivota (just nyt). Näissä tunnelmissa vierähtikin helposti pari tuntia, kunnes jostain tuli se odotettu oikeanlainen fiilis. Tiedättekö sen – nyt haluan treenata ja hikoilla – fiilis! Muistin, että sain Buzzadorin kautta 30 päivää ilmaista treeniaikaa Yoogaialle ja päätin katsastaa tarjonnan samantien. Ei mitään yläkropan treenejä. Ehkä joku suht sähäkkä, hikeä nostattava mutta ei kovin rankka? Innostuin tekemään reisi-peppu-vatsajumpan ja mikä fiilis oli treenin jälkeen! Melkein vetäsin toisen kehonhuollon jumpan heti perään, mutta siinä vaiheessa multa vaadittiin jo ruokaa pöytään 😀

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO

Tiedän, että jos en olisi innostunut treenaamaan edes tätä pientä treeniä kotona niin olisin istunut sohvalla ja voivotellut olotilaani kun en mennyt treenaamaan salille. Syönyt todennäköisesti jotain mitä ei ehkä pitäisi ja voivotellut sen jälkeen vähän lisää. Mikähän siinäkin on, että heti ruokavalio kusee jos ei jaksa/pääse treenaamaan? Mutta sillon kun treenit sujuu niin ruokailutkin sujuu ihan ongelmitta. Se on vähän niin kuin joko tai mun kohdalla. Mites teillä?

Ilmeisesti en ole vielä ihan menetetty tapaus, kun treeni-intoa löytyy myös kotitreeneihin. Niitä nimittäin saattaa tulla jatkossa enemmänkin… Olkapäästä löytyi tulehtunut limapussi ja siihen laitettiin tänään kortisonia. Voin sanoa, että nyt se vasta kipeä onkin! Tässä on taas pohdinnan alla, että pitääkö mun laittaa crossfit-treenit hetkeksi jäihin ja kuntoutella olkapäätä ihan peruspunteilla vai miten tämä homma tästä etenee. Jotain aion kuitenkin tehdä, se on selvä!

Adidaksen huppari: Junkyard

Adidaksen sukat: Junkyard

Treenithousut: For every body by Jutta

Kengät: Reebok

Ps. Junkyardilla nyt hyvät alet menossa, kannattaa tsekata!

Pss. Tekin pääsette kokeilemaan Yoogaiaa 14 päivän ajan ilmaiseksi. Lisää tietoa täällä.

Back on track

Processed with VSCOcam with a6 presetPari edellistä viikkoa meni aika hissukseen treenien kanssa. Ensin olin kipeänä enkä päässyt treeneihin ja viime viikolla oli deload viiko eli kovi treenejä ei tehty ollenkaan. Tuntuu kuin en olis treenannut aikoihin kunnolla! Välillä on ihan fiksua ja kivaakin ottaa treenit vähän löysemmin, mutta nyt mä olen jo niin sanotusti ready to rumble 😀

Jonkin verran olen tehnyt kotitreenejä, mutta häpeäkseni kyllä myönnän että mun venyttelyhaaste unohtui täysin viikonlopun aikana. Tänään aion taas kunnostautua sen osalta ja jatkaa siitä mihin jäin. Eilen tein pienen vatsatreenin ennen töihin lähtöä ja se on tulossa teille kuvattuna. Meillä alkoi nyt uusi treenijakso uusine liikkeineen. Odotan aina kovasti uusia voimaliikkeitä ja niissä kehittymistä. Tuntuu, että olen jo aika pitkään junnannut paikallaan, mutta enpä voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni. Mökkeilyn vuoksi perjantain voimat on jääneet aika usein tekemättä ja muutenkin olen ollut paljon laiskempi treenaamaan kuin ennen. Uusina voimaliikkeinä meillä on tässä jaksossa sumo mave, etukyykky ja push jerk, joista kävinkin sunnuntaina tekemässä sumo mavet ja viime viikolla treenailin jo vähän push jerkin tekniikkaa. Push jerk on liikkeenä mulle ihan yhtä suurta utopiaa kuin tempaus. Liian paljon liikkuvia osia!

Viime viikolla innostuin taas pitkästä aikaa treenaamaan kippileukoja, koska senkin tekniikka on ollut karkuteillä jo jonkin aikaa. Bonarina käsilläseisontapunnerruksia, jotka taitaa olla mun ainoa vahvuus crossfitissä. Jospa tässä alkais taas kehittyä muissakin liikkeissä kun pääsen useammin treeneihinkin 😉 Toivoa ainakin sopii!

Processed with VSCOcam with a6 presetProcessed with VSCOcam with a6 preset

Kotitreenejä aion tehdä jatkossakin ennen iltavuoroja. Periaattessa voisin mennä open gymeihin aamulla, mutta ne on meidän aikatauluihin vähän liian aikaisin ja haluan iltavuoropäivinäkin olla tytön kanssa mahdollisimman paljon. Aamut siis rauhoitetaan yhdessäololle ja treenaan pikaisen setin ennen töihin lähtöä.

Onko teillä treenisysteemit muuttuneet yhtään syksyn tullen?