Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Mulla on menossa kevyt viikko treeneistä. Suunnitelmana oli, että teen kotona paljon lihashuoltoa, mutta tähän mennessä en ole tehnyt yhtään. Tytön ollessa pieni pudottelin osan raskauskiloista hyödyntäen kotitreenejä. Teistä ehkä jotkut muistaakin mun kotitreenipostaukset! Treenasin silloin 3-4 kertaa viikossa ja lisäksi tein pari kotitreeniä viikossa. Tein kotitreenit kehonpainolla Bodyrockin videoiden tahtiin. Ne oli kyllä tehokkaita ja hauskoja! Crossfittiä treenatessa taas tein todella paljon kehonhuoltoa kotona. Rullasin, möyhin pallolla ja lisäksi mulla oli ladattuna puhelimeen Romwod (kehonhuolto-ohjelma). Oi niitä aktiivisia aikoja!

Nykyään tuntuu etten saa kotona mitään treenaamiseen tai kehonhuoltoon liittyvää aikaiseksi. En sitten millään. Eilisellekin suunnittelin rullausta ja joogaa, arvatkaa teinkö kumpaakaan? No en. Yhdeksän aikaan havahdun aina siihen, että olen puuhastellut kaikkea muuta, mutta en kehonhuoltoa. Joskus teen pikaiset rullaukset, usein en. Mihin hemmettiin aika kotona oikein katoaa!? Millä ihmeellä saisin taas kehonhuollon iltarutiineihin? Kauhean vaikealta tuntuu koko juttu. Mullakin on kotona kaikki mahdollinen välineistö. On monta rullaa, palloa, joogamatto ja joogatiili. Löytyy leuanvetotankoa, luistelumattoa, jumppapalloa ja kahvakuulaa. Ja silti ei vain onnistu, koska se tärkein puuttuu: aika. Tai no, aikaahan on, eli ehkä ennemminkin toteutus uupuu. Jännästi pyykit, tiskit ja kaikki muu syö ajan kehonhuollolta ja kotitreeneiltä. Pitäisi oppia laittamaan tässäkin asiassa oma hyvinvointi kotitöiden edelle.

Kehonhuolto olisi siinä mielessä tärkeää näin kevyellä viikolla, että se edistäisi kehon palautumista. Pelkkä lepo ei sitä tee, vaan lihaksia ja kroppaa pitäisi myös oikeasti huoltaa. Rullaaminen ja venyttely onnistuu helposti esim. televisiota katsellessa illalla, mutta siitä pitäisi saada taas itselle rutiini. Muuten se unohtuu. Ehkä pitää vaan laittaa tästä lähtien muistutus puhelimeen ja välineet esille. Tänään aion rullata koko kropan läpi. Joogaa teen lisäksi, jos siihen tulee mahdollisuus eli saan lapsen hetkeksi pihalle. Liian monta kertaa olen tehnyt joogan noin tuhannessa osassa kun minuutin välein kuuluu: Äiti, mulla on jano. Äiti, mulla on nälkä. Äiti, kissa oksensi lattialle. Äiti, kissa on television edessä. Äiti, tuu pyyhkimään!

Olisipa hauskaa taas alkaa tekemään kotitreenejä välillä. Siis sellaisia sykkeitä nostavia kehonpainotreenejä. Ehkä alan sulattelemaan tätä ajatusta taas ja valmistautumaan samalla mökkeilyyn ja kesätreeneihin. Mökillähän tällaisia settejä joutuu (saa) tekemään usein, koska lähimmälle salille on melkein 30km matkaa…

Onnistuuko teillä kotona treenaaminen tai lihashuolto?

Edellinen postaus: Miksi miehet eivät osta kukkia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

En tiedä miten tähän suhtautuisin // My day

my day

Tämän päivän postaus venähti näköjään aika myöhäiseksi! Olen viettänyt päivän yksin kotosalla ja tekemistä on ollut taas enemmän kuin riittävästi. Niin kuin yleensäkin. Olen siivonnut ihan hulluna, käynyt treenaamassa ja treenikaveri kävi pari tuntia sitten hieromassa mun selän ja niskat, kun olivat mokomat taas niin kovin jumissa. Oon roudannut talvivaatteita varastoon ja tuonut tilalle kesätamineita. Löysin ison laatikon tytön pieniä kenkiä ja meinasin ladata ne sekä aika paljon kaikkea muuta myyntiin. Jos olisin viikon yksin kotona niin ehkä saisin kaiken tehtyä minkä haluaisin? Tai sit en! Eniveis, ihanaa kun saa jotain asioita hoidettua pois päiväjärjestyksestä ja kämppää taas siistimmäksi. Huomenna lähdenkin junalla mökille ja aion pitää seuraavat viisi päivää väliä treeneistä. Tällä viikolla on tuntunut vähän siltä, että kroppa tarvitsee lepoa ja sitä se myös nyt saa. Mökillä teen korkeintaan kävelylenkkiä tai jotain ihan kevyttä jumppaa ettei kroppa mene ihan jumiin.

Julkaisin juuri vlogiin uuden videon ja se on kuulkaas mun ensimmäinen my day! Repesin ihan totaalisesti kun katsoin videota ekaa kerta itse, koska aloitan sen hienosti sanoilla tervetuloa ensimmäisen meidein pariin. Ai luoja 😀 No, kerrankos sitä… Jos kiinnostelee niin kanavan voit tilata täältä. Vlogiin pääset myös tuosta oikean puoleisesta palkista –>

Mun ensimmäinen my day, olkaapa hyvät! Postaus ja videotoiveita saa aina laittaa tulemaan, jos sellaisia löytyy 😉

Vanhenemisesta ja syyllisyyden tunteista

Processed with VSCO with 4 preset

Keskiviikkona vanhenin taas vuodella ja tauluun pärähti kokonaista 34-vuotta. Kuulostaa paljolta, mutta ei tunnu siltä! Parikymppisenä ajattelin, että yli kolmekymppinen on todella vanha. Nyt ajattelen, että parikymppinen on todella nuori. Ainakaan itse en tiennyt elämästä juuri mitään, vaikka silloin niin kovasti luulinkin. Moni sanoi, että tulen ajattelemaan asioista ihan eri tavalla vanhempana, mutta luulin tietäväni paremmin. Nyt täytyy myöntää etten tiennyt! Kyllä se näin on, että ikä tuo elämänkokemusta ja vasta tässä iässä alkaa oikeastaan vasta tuntemaan itsensä ja se ei ole ollenkaan huono asia. Mieluummin tämän ikäinen ja fiksumpi kuin tytön hupakko, joka olin parikymppisenä! Enkä nyt tällä sano, että kaikki parikymppiset ovat keskenkasvuisia. Puhuin ihan vain itsestäni 😉 Toki tässäkin iässä on ne omat murheensa ja välillä vaihtaisin ne mielelläni nuoruuden huolettomuuteen. Siitä huolimatta en vaihtaisi päivääkään pois tästä elämästä. On ollut hyviä ja huonoja aikoja, mutta kaikista niistä on opittu jotain. Mä olen luonteeltani vähän sellainen, että asiat täytyy oppia kantapään kautta. Vaikka joku sanoisi, että älä tee näin, niin teen silti ja totean myöhemmin itse ettei olisi kannattanut 😀 Iän myötä olen tasaantunut luonteeltani aika paljon, mutta kyllä minusta edelleen löytyy see temperamenttinen mimmi, joka kiihtyy sekunnissa nollasta sataan ja omaa välillä aika kärkkäänkin kielen. Kaikkea en sentään enää möläytä samoin tein suusta ulos, vaan olen oppinut miettimään ja rauhoittumaan hetken. Iän tuomaa viisautta ehkä tämäkin!

Mä olen nyt pari päivää ollut tytön kanssa kotona. Keskiviikkona soitettiin kesken päivän päiväkodista, että tyttö on kuumeessa. Viimeinen puolitoista kuukautta on ollut meidän perheessä melkoista sairastelun aikaa. On ollut flunssaa ja vatsatautia. Välillä tyttö ja välillä minä. Tuntuu, että vähän väliä joutuu olemaan töistä poissa enkä pääse kunnolla työrytmiin kiinni. Harmittaa aiheuttaa lisäkuormitusta työkavereille ja tunnen tällä hetkellä järjetöntä syyllisyyttä siitä. Kaiken muun stressaamisen lisäksi vielä tämäkin. Yritä tässä nyt pitää stressilevelit alhaalla! Eilen minusta tuntui siltä, että olen sairastumassa itsekin ja vedin sen sortin tropit nassuun että kuolee kaikki hevosen kokoisetkin. Tänään olo on ollut ihan normaali, joten hetken saan huokaista helpotuksesta. Vielä kun tuon lapsen saisin vielä kuntoon.

Processed with VSCO with 4 preset

Eilinen meni omalta osalta ruokailuiden suhteen päin pylperiä. Olo oli niin huono ja väsynyt etten jaksanut juuri välittää. Tänään olen taas skarpannut senkin asian suhteen ja sain hoidettua kaikki eilisenkin rästihommat. Miten tätä hommaa aina kotona riittääkin? Laskujen maksun jälkeen on taas innostusta laittaa kamaa kirpparille myyntiin. Sen verran vähiin meni taas meikäläisen rahavarannot. Helmikuusta tulee siis varsinainen nuukailukuukausi ja se ei muuten ole mikään huono asia se! Tekee hyvää välillä itse kullekin 🙂 Huomenna lähden Tampereelle katsomaan Winter wareja ja kannustamaan meidän porukkaa voittoon. On siellä tosin monta muutakin hurrattavaa. Mahtavaa päästä pitkästä aikaa kisafiilikseen

Hyvää viikonloppua! Mitäs teillä on suunnitelmissa?

Back to 20’s

Processed with VSCO with a6 preset

Eilen oli niin kiire töissä ja hoppu töiden jälkeenkin etten ehtinyt blogia avata kuin ajatuksen tasolla. Töistä menin suoraan treeneihin ja sieltä pika vauhtia kotiin suihkuun ja valmistautumaan iltaa varten. Meillä oli nimittäin eilen firman uuden vuoden bileet 1920-luvun teemalla! Hankin asun jo ajoissa, mutta arvoin lähtöäni bileisiin vielä torstainakin. Aina sama juttu. Innostun bileistä, mutta lykkään lopullista päätöstä viime tippaan asti. Jaa miksikö? Siksi, että minusta on tullut kunnon yöunia arvostava vanhus! Tiedän, että kun vain raahaudun paikalle niin meillä on aina hauskaa. Mikään ei ole kivempaa kuin irrottautua työympäristöstä ja tutustua duunikavereihin kunnolla. Ja olihan meillä eilenkin hauskaa!

Mietin jo eilen miten mukavuudenhaluinen minusta on oikeasti tullut. Arvostan lepoa ja kotona vietettyä aikaa todella paljon. Enpä olisi 10 vuotta sitten uskonut minkälainen kotihiiri olen nykyään! Kammottaa ennen jokaisia bileitä ajatus, että pitäisi valvoa yli kymmeneen. Eniten ahdistaa ajatus, että seuraavana päivänä väsyttää enkä saa mitään aikaiseksi. Yritän pitää aina lauantain rauhallisena kotipäivänä jolloin vain puuhastellaan kotosalla ja tehdään hyvää ruokaa. Nytkin olisi paljon kamaa laiteltavan myyntiin ja siivottavaa. Sitä normaalia kotielämää. Virkkausinnostus on vienyt niin tiivisti mennessään, että haluaisin vain virkatakin ja etsiä uusia malleja. Ihan hullua touhua! Muutama uusi kirjakin odottaa lukijaansa. Pari ravintoon liittyvää ja yksi talouden hallintaan. Mistäs ajan niiden lukemiseen löytäisin?

Processed with VSCO with a6 preset

No, eilen oli todella hauska ilta vaikka tänään onkin väsyttänyt! Muiden lähtiessä jatkoille me mentiin työkaverin kanssa mäkkäriin syömään ja jauhamaan crossfitistä ja ravinnosta. First rule of crossfit: always talk about crossfit! Laji on taas vienyt täysin mennessään ja on mielettömän hienoa, että mulla on myös lajin parissa viihtyviä duunikavereita! Köröttelin bussilla kotiin ja onnistuin magnetoimaan jälleen kerran sen bussin ainoan spurgun viereeni, joka alkoi olla loppumatkasta jo niin kiinnostunut mun verkkosukkiksista, että jouduin ärähtämään. Aina sama juttu! Miksi aina minä?? Vaikka olin jo yhden aikaan kotona enkä juonut kolmea lasia enempää viiniä niin tämä päivä on mennyt lähinnä pötkötellessä. Ruokahommat on olleet vähän niin ja näin ja tässä odottelen juuri kun mies kokkailee meille Nigellan lihapullia. Sen jälkeen isken hampaani fazerin siniseen…

No, otetaan tämä päivä ihan chillauksen kannalta ja jatketaan huomenna vanhalla linjalla. Rentouttavaa lauantai-iltaa!

ps. Mitäs tykkäätte mun eilisestä gangsterilookista? Olin muuten illan ainoa gangsteri!

Processed with VSCO with a6 preset

Nippelit ja nappelit hukassa

Processed with VSCO with b3 preset

Morot täältä järjettömän kaaoksen keskeltä! Meillä strattaa lähtö huomenna Kreetalle varsin ajoissa ja tekemistä riittäisi vaikka kuinka vielä. Miten voikin olla, että juuri silloin katoaa kameran akun laturit, suurin osa sukista, lempilelut ja kaikki ne muut tarpeelliset kuin ei pitäisi? Me on tytön kanssa etsitty tavaroita kissojen ja naapurien koirienkin kanssa ja onneksi kaikki on nyt suurin piirtein kasassa ja saadaan keskittyä vain fiilistelyyn ja odottamiseen. Mun kesäloma strattasi varsin syksyisissä merkeissä, mutta onneksi päästään matkalle! Koko pitkä vuosi on säästetty juuri tätä matkaa varten ja aion kyllä nauttia täysin rinnoin matkasta. On tämän takia muuten raadettu niin monta tuntia etten kehtaa edes laskea. Kyllä mä haaveilen, että joskus päästäisin reissuun kahdesti vuodessa, mutta ainakaan vielä se ei ole taloudellisesti mahdollista. Vuoden aikana on kuitenkin kiva elääkin eikä vain kituuttaa, mutta jos kiristettäisiin kukkaronnyörejä entistä enemmän niin ehkä joskus voisi tehdä vaikka jonkin kaupunkiloman toisena matkana 🙂 Nämä on taas näitä tulevaisuuden unelmia!

Matkalaukut on pakattu ja purettu moneen kertaan, koska yritän saada mahdollisimman vähän turhaa kamaa mukaan. Luulen, että vieläkin jää jokin vaatekappale pitämättä, mutta sitten jää. Nyt en jaksa enää sitä asiaa miettiä! Tälle illalla on vielä vähän siivoilua, kissojen vienti anoppilaan ja fysioterapeutilla käynti. Eilen innostuin tekemään vielä kotitreenin ja tämän päivän liikunta-annoksena olisi tarkoitus kävellä fyssarilta kotiin. Siitä kertyy noin tunnin kävelylenkki 🙂 Huomenna tuskin treenataan, mutta myös salikamat on pakattu reissuun mukaan. Meidän hotellista löytyy nimittäin Satsin sali ja mukana on mun treenihullu siskon tyttö. Eiköhän me joku jumppa heitetä viikon aikana 😉

Viikon ajalle en ole ajastellut mitään postauksia, mutta pää on täynnä kyllä aiheita, joten blogin äärestä tuskin olen kovin montaa päivää poissa. Makrigialoksesta tulee varmasti kuvia ja tarinoita myös! Toivotaan, että aurinko paistelee täydeltä terältä myös täällä koto-Suomessa 🙂

Ps. Otin puhelimeen eu-liittymän eli snäppi laulaa varmasti myös reissussa! Mut löydät sieltä nimellä jonnamusakka.

Nyt mulle riitti!

Kuva: Katri Viirret, Fit you too!
Kuva: Katri Viirret, Fit you too!

Mä olen ollut sairaslomalla jo niin pitkään etten edes muista monesko viikko on jo menossa. Ehkä kahdeksas tai yhdeksäs? Viisi ensimmäistä viikkoa meni hujauksessa olkapäätä parannellessa ja en voi sanoa etteikö seuraavatkin viikot olisi menneet ohi ennen kuin kissaa ehtii sanoa. Olen saanut todella paljon aikaan kotona, mutta nyt siihen on tullut stoppi. Ei kiinnosta tehdä kerrassaan mitään. Seinät kaatuu päälle ja hiekkalaatikon reunalla istuminen tympii toden teolla. Vaikka kotona oleminen onkin mukavaa (välillä) niin en mä tänne jäisi pyörimään, vaikka voittaisin lotosta tai jäisin työttömäksi. En vaan pysty.

On näissä viikossa tosin ollut se todella hieno puoli, että olen saanut viettää paljon enemmän aikaa tytön kanssa kuin esimerkiksi viime kesänä. Huomaan kuitenkin, että häntäkin alkaa ehkä äidin naama tympimään, koska kinastellaan nykyään pienemmistäkin asioista. Nyt äiti kaipaa aikuisten juttuja ja tyttö lasten juttuja. Huomenna mulla on taas lääkäri enkä oikein jaksa uskoa, että lekurilla on mitään mun töihin paluuta vastaan. Ihme jos on! Olkapää tuntuu jo sen verran hyvältä ja vahvalta, että palaan töihin ensi maanantaina!

Hyvästi kotiympyrät, tervetuloa ihana työelämä! Ainakin kolmeksi viikoksi, sillä mun kesäloma alkaa elokuun puolessa välissä 😀 Enpä olisi uskonut, että joskus kaipaisin töihin niin paljon kuin nyt!

Talo täynnä väkeä

Processed with VSCO with a6 preset

Harvinaislaatuinen viikonloppu menossa. Mä vietän hyvin mielelläni viikonloput kotosalla ja puuhastelen täällä mitä milloinkin. Tänä viikonloppuna saankin viettää aikaa mun rakkaiden siskon tyttöjen kanssa, jotka tuli meille kylään. En pysty vieläkään treenaamaan tuon selän takia, joten tykkään kovasti, että sain seuraa tänne normaalia enemmän! Sain tänä aamuna kattaa aamupalankin oikein isosti ruokapöytään ja jos oikein on jaksuja niin voisin vielä illalla leipaista jotakin.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Pyrin aina pyhittämään viikonloput perheelle ja vältän kaikenlaista juhlimista mahdollisimman paljon. Varsinkin niitä yötä myöten kyntö reissuja, josta viimeksikin tuli pää niin kipeäksi ettei tosikaan. Tänään juhlittiin vähän toisenlaisissa merkeissä, kun meidän kummipoika täytti 5 vuotta! Pöydät notkuivat kaikenlaisia herkkuja ja herralle oli tehty vihreä muumikakku <3 Pääsin kerrankin vetämään vähän parempaa Lidliä ylle (eka kuva) ja rapsuttelemaan isäntäväen hassun näköisiä kisuja.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Täällä ilta jatkuu ainakin saunomisella ja mietinnän alla on vielä tämän illan menu. Isäntä kävi ainakin cittarin karkkilaarilla (irtarin 5e/kg!!) ja ostamassa useamman purkin Ben&Jerry´sin uusinta Switch up jädeä. Ehkä leffaa, ehkä leivontaa, ehkä puuhastelua. Katsotaan mikä on fiilis. Paljon ainakin höpöttelyä ja yhdessäoloa! Just sitä parasta <3 Huomenna sit messuillaan!

Mitäs teidän lauantai-iltaan kuluu? Vai onko siellä ruudun takana näin lauantaina edes ketään?

Kotitekoinen sitruunalimu

Processed with VSCO with c1 preset

Muistatteko vekottimen nimeltä hiilihapotuslaite tai SodaStreaminakin se muistaakseni tunnetaan. Noh, me saatiin sellainen joskus vuosia sitten. Jos en väärin muista niin joku oli ostanut hiilihapotuslaitteen itselleen ja saanut sellaisen vielä lahjaksi ja niin me saatiin sitten omamme ilmaiseksi! Tuo ei ole aito SodaStream vaan joku OBH Nordican malli, mutta samat litkut siihen käy kuin muihinkin. Tämä laite on pyörinyt melkoisena turhakkeena kaapin päällä, mutta nyt päätin ottaa sen käyttöön. Mulla on sellainen vimma heittää turhaa kamaa pois, että on pakko testata tuleeko tätäkään käytettyä vai laitanko jo eteenpäin. Nyt sutasin hetkessä laitteella itse meille sitruunalimut ja tyttö oli limusta aivan pähkinöinä. Kyllä tämä aina hanaveden voittaa 😉

Kotitekoinen sitruunalimu

  • vettä
  • puolikas sitruuna
  • steviaa maun mukaan

Laita vesi laitteen pulloon ja aseta pullo paikalleen. Toimi ohjeiden mukaan. Minä suhautin vähän turhan paljon hiilihappoja ensimmäisellä kerralla ja ylihän ne litkut tulivat.. Toisella kerralla onnistui jo paremmin! Lisää muut ainekset hapotetun veden sekaan ja sekoita kevyesti. Tarjoile limu lasista tai tuollaisista vekkuleista Zak! Designin pulloista. Arvatkaa kumman vaihtoehdon meidän lapsukainen valitsi…? 😀

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Loput limusta lähteekin mulle saunajuomaksi lauantaisaunaan! Vieläkö teillä on käytössä hiilihapotuslaitetta?

Tänään olen…

Processed with VSCO with a6 preset

…hoitanut sairasta lasta kotona jo toista päivää putkeen

Processed with VSCO with a6 preset

…herännyt yhdeksältä ja miettinyt miksi välillä herään kuoleman väsyneenä?

…leiponut kookos-kaurasämpylöitä vähän erilaisella ohjeella ja syönyt niitä aamiaiseksi.

Processed with VSCO with a6 preset

…vienyt vihdoin ja viimein joulukoristeet varastoon.

…kantanut varastosta kaksi laatikollista talvivermeitä kotiin.

…manannut parvekkeella umpijäähän karahtanutta lohta.

…astunut kissan oksennukseen.

…miettinyt josko uskaltaisin ottaa Lolalta tötterön pois.

Processed with VSCO with a6 preset

…laitannut seinälle frozen-tarran.

…katsonut liikaa piirrettyjä.

…suunnitellut leipovani sokerittomia muffinsseja.

…ahminut pahimpaan nälkään viinirypäleitä.

Processed with VSCO with a6 preset

…suunnitellut syöväni ne sokerittomat muffinssit.

…huomannut että aika kiitää kotonakin eikä muffinssien tekoon riittänytkään aikaa.

…tehnyt 55 minuutin Yoogaian syvävenyttelyn.

Processed with VSCO with a6 preset

…syönyt aivan liian vähän.

…päässyt anopin lihapatojen ääreen.

Processed with VSCO with a6 preset

…voittanut arvonnasta.

…ihmetellyt kuka varastaa mun kaikki tukkarenksut.

…selvittänyt että varas on meidän kissakelmi Melli.

Processed with VSCO with a6 preset

…miettinyt josko ostaisin Ellokselta olkkariin uuden maton.

…haaveillut tuoreesta korvapuustista.

…joutunut heittämään kattilaan yöksi jääneet spagetit biojätteeseen.

…selaillut marttojen nettisivuja.

…miettinyt miten matkabloggaajilla on vara matkustella koko ajan?

…naureskellut Kuopion pakkasluvuille

…snäpännyt kummitytön kanssa

…pähkäillyt josko huomenna olisi kyykkypäivä!

Mitäs teille on tapahtunut tänään?

Talo täynnä turhakkeita

Processed with VSCO with c1 preset

Tunnustan. Olen tuhlannut turhakkeeseen, vaikka pitäisi tehdä päinvastoin eli pistää niitä kiertoon. Yritän pienentää tavaran määrää, mutta mystisesti jotain luikertelee aika ajoin myös ovesta sisään. Nyt erinäisiä vempeleitä on lisinyt jo kolmin kappalein. En edes tiennyt, että mies tahtoo joululahjaksi kirkasvalolaitteen ennen kuin se jo nökötti keskellä meidän keittiön pöytää. Siihen se taitaa jäädäkin. Ihmeen aktiivisessa käytössä laite on ollut ja varsinkin aamuisin se tohottaa pöydällä ja keittiössä näyttää siltä kuin kesäpäivä olisi vallannut huoneen yllättäen. Loppujen lopuksi minäkin vastusteluistani huolimatta olen tykästynyt mokomaan vekottimeen ja siitä tulee jollain hämmentävällä tavalla aina todella hyvä mieli.

Processed with VSCO with c1 preset

Itsehän raahasin viime viikolla kotiin mehulingon. Jo pitkään olen sellaisen hankintaa miettinyt, mutta olen vähän pelännyt että se jää vain kaapin päälle pölyttymään. Ja onhan ne melko hinnakaitakin! Kallis pölyn kerääjä jos käyttöä ei olekaan. No, viime viikolla tuli niin hyvä tilaisuus eteen, että laite oli vähän niin kuin pakko hankkia. Näin siis yritin asiaa itselleni todistella. Facebook-kirpparilla joku möi melkein uutta laitetta parilla kympillä ja minähän ostin! Työpaikallekin kuljetettiin ja kaikkea. Ensimmäinen satsi mehua meni viemäriin kun en kuorinut appelsiineja. Ohjeessa sanottiin ettei mitään tarvitse kuoria, mutta jos pidemmälle asiaa olisin miettinyt niin tyhmempikin tietää ettei applarin kuoret kovin hyvältä maistu…Toinen satsi oli todella hyvää ja koko meidän porukka on ihan koukussa itse tehtyyn mehuun! Aivan järjettömän hyvää. Nähtäväksi jää, että tuleeko näistä vekottimista samanlaisia turhakkeita kuin jäätelökoneesta  (jota käytin ehkä kerran) vai lähtevätkö kiertoon samoin tein. Lisää vekottimia ei tähän taloon ihan heti tarvita…

Processed with VSCO with c1 preset

Onko teillä jompikumpi näistä laitteista kotona ja ovatko olleet käytössä? Entä pyöriikö nurkissa paljonkin turhakkeita joille ei yhtäkkiä olekaan käyttöä, vaikka ne oli pakko saada?

Lähden tästä tekemään jälkikasvulleni mehua, kun se on kuulemma maailman parasta 😉

Lauantai – viikonpäivistä turhin

Processed with VSCO with a6 presetMä on jo pitkän aikaa huomannut, että oon aina lauantaisin järkyttävän väsynyt. Vaikka nukun niin pitkään kuin pystyn, oon kuin elävä kuollut koko päivän. Hyvällä tuurilla olen hetken aikaa virkeä illalla saunan jälkeen. Kunnes taas alkaa väsyttää ja on pakko mennä nukkumaan. Suunnittelen lauantaille aina kaikenlaista tekemistä,  mutta aika usein ne hommat jää tekemättä. Päivä kuluu makoillen ja kulkien sohvan ja jääkaapin väliä. Treenaaminen aamulla vain pahentaa väsymystä. Sen huomasin eilen, kun en käynytkään aamulla salilla! Jaksoin sentään puuhastella edes vähän päivän aikana. Treenaaminen lauantaisin ei selkeästikään sovi mulle.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetPoden aika usein huonoa omatuntoa, koska en jaksa tytönkään kanssa tehdä mitään normaalista poikkeavaa. Usein pelaillaan sisällä pelejä vähän aikaa ja piipahdetaan ulkona. Haaveilen yhteisistä askarteluhetkistä ja leipomista,  mutta kun ei vaan jaksa eikä kykene. Eilen virtaa oli sen verran, että käytiin Jumbossa ostoksilla ja tyttö pääsi siellä myös karuselliin. Yritettiin metsästää taulukoukkuja tuloksetta ja ihasteltiin Jumbon joulukoristeita. Pitäisi jotain hankkia kotiinkin vanhojen rikkoutuneiden tilalle. Tyttö pääsi myös tuhlaamaan saamiaan rahoja ja Frozen-kamaahan sieltä tarttui yllättäen mukaan…

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetMä oon jo pitkään ajatellut,  että lauantai on mun kohdalla ihan turha päivä kun olen aina niin väsynyt. Nyt vasta oikeastaan tajusin, että se on mulle se päivä viikosta kun kroppa pakottaa pysähtymään ja huilimaan. Joskushan sitä on palauduttava työviikosta, treeneistä ja arjen pyörityksestä. Pitäis opetella rakentamaan arki niin ettei aina lauantaisin olisi puolikuollut, mutta en vielä tiedä miten.. Eilen linkki tosiaan vähän virkeämpi ja jaksoin jopa vaihtaa pussilakanat ja vähän siivoilla. Jumbossa vierähti parituntinen ja sen jälkeen haettiin mäkkäristä ruokaa ja istuttiin hetki töllöä katsellen sohvalla ennen saunaan lähtöä. Saunan jälkeen putous ja lasi sidukkaa. Punaviiniäkin maistoin, mutta se maistui ihan yhtä karsealta kuin ennenkin. Illalla vielä pelailtiin tytön kanssa, rapsuteltiin kissoja ja vietinpä tovin myös farm heroes sagaa tahkoten. Ennen nukkumaanmenoa yksi sarja boksilta kera jätskin ja yhdentoista maissa unille.

Tänään aion puuhastella eileisenkin edestä! Sunnuntai on mun suosikkipäivä <3

Saiskos lisää kärsivällisyyttä, kiitos!

Processed with VSCO with c1 presetJokaisella meillä on omat hyvät ja huonot luonteenpiirteemme. Mä olen ollut nuorempana melko temperamenttinen tuittupää, mutta iän myötä luonne on selvästi tasoittunut. On kuitenkin yksi luonteenpiirre, jota haluisin kehittää isolla kädellä ja se on kärsivällisyys. Mä olen niin hemmetin kärsimätön ihminen. Oli asia mikä tahansa treeneissä, töissä tai kotona niin kaiken pitäisi tapahtua nyt tai mieluummin heti.

Kärsimättömyys on asia mikä johtaa mulla monesti syyllisyyden tunteeseen. Haluan opettaa tyttöä tekemään ruokaa, mutta monesti se menee siihen, että olen niin kärsimätön että teen kaiken itse. Tässä yritän petrata koko ajan ja tänään varasinkin reilusti aikaa ruuanlaittoon. Tyttö sai pestä perunat ja raastaa niistä osan, kuoria sipulit ja sekoittaa katkaraputahnan. Mun on päästävä eroon tästä kärsimättömyydestä ettei tytöstä tule samanlaista vatipäätä kuin minusta. Hän haluaa selvästi oppia ja olla äidin apuna. Tätä mahdollisuutta opettamiseen ei kannata tuhlata.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetTänään askarreltiin myös taulu tytön keräämistä lehdistä (eka kuva). Mä tykkäisin väkerrellä vaikka mitä kotona, jos olisi enemmän aikaa. Tällaiset yhdessä tehdyt taideteokset on mulle paljon arvokkaampia kuin jotkut designesineet, joita löytyy joka toiselta. Ne ovat muistoja, jotka säilyy vuosikaudet! Tämä viikonloppu on mennyt selviytyessä vatsataudista ja oikeastaan tänään on vasta ruokahalu ja voimat palailleet takaisin. Tehtiin perjantaina tytön kanssa halloween juustokakku, mutta en ole itse sitä vielä edes kunnolla maistanut. Kohta aion maistaa ja mennä sen jälkeen pullottavan mahan viereen nukkumaan 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Toivottavasti teidän viikonloppu on ollut vähän energisempi kuin mun! Onko siellä ruudun toiselle puolella muitakin kärsimättömiä ja miten olette päässeet siitä eroon?

Ps. Osallistuin mun mysli-reseptillä 100 tapaa käyttää rusinaa-kilpailuun ja nyt olis äänestys auki. Jos tykkäilette mun mysli-reseptistä niin käykääs äänestämässä se voittoon! Sieltä se löytyy ihan alimpana 😉 Banneria klikkaamalla pääsette äänestämään!

rusina

 

Makkarin uusi sisustus

Processed with VSCO with a6 presetKaupallinen kampanja // Yhteistyössä Ellos

Saatiin eilen tytön kanssa sisustusinspis ja laitettiin makkaria uusiksi. Ellokselta tilatut tavarat ovat jo jo pari viikkoa odottaneet laatikossaan sopivaa hetkeä ja eilen se hetki vihdoin tuli. Alettiin heti aamusta hommiin ja saatiinkin yhdessä tuumin makuuhuone uuteen uskoon varsin nopeasti. Ihan mieletöntä miten vajaa 4-vuotiaskin osaa ja haluaa auttaa, kun kyse on sisustamisesta, ruuanlaitosta tai vaatteista 🙂

Processed with VSCO with a6 preset
Makkari ennen muutosta.

Processed with VSCO with a6 presetSain yhteistyön tiimoilta mahdollisuuden tilata muutaman uuden jutun meidän makuuhuoneeseen ja päädyin laittamaan verhot, päiväpeiton, lamput ja pari tyynyä uusiksi. Näillä sain jo kivasti muutosta aikaan. Meidän makkari on jo pitkään ollut hyvin vaaleasävytteinen ja nyt vaihdettiin totaalisesti kurssia ja sisustettiin se tummin värein. Sopii mun mielestä hyvin pimeneviin iltoihin. Odotan sitä hetkeä, kun saan sytytellä taas kynttilöitä ympäri kotia…

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetEn tiedä teistä, mutta minun mielestäni muutos on varsin onnistunut! Tykkään todella paljon noista lampuista, jotenkin paljon elegantimmat kuin edelliset. Hämmästyksekseni myös mies tykkäsi uudesta makkarin sisustuksesta todella paljon. Hän kun on meillä se nirsompi… Verhot oli hieman ohuemmat kuin ajattelin, mutta pimeneviin iltoihin ovat juuri sopivat. Tähän aikaan vuodesta ei ehkä pimentäviä verhoja tarvitakaan. Makkarin seinälle on tuon etanataulun tilalle vielä tulossa uudet taulut, jotka ostin jo puoli vuotta sitten. Sitten vaan tytön ”puolen” kimppuun, jotta saadaan makkarin toinenkin puoli kivemman näköiseksi! Ja kohtahan sitä täytyy jo joulua alkaa laittamaan. Meillä on hankintalistalla ainakin uusi joulutähti ikkunaan 🙂

Mitäs tykkäätte muutoksesta?

Ellos Home päiväpeitto täältä // Greta-pöytävalaisimet täältä // Ella-tyynynpäälliset täältä // Brimly-kynttilälyhdyt täältä // Hedda-rengasverhot täältä.

Jos innostutte laittamaan sisustusta uusiksi niin koodilla 325417 saa -20% alennusta valaisimista – myös tuotemerkeistä! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia valaisimia, myös tuotemerkkejä. Alennus on voimassa 30.10.2015 asti. Esim. noille mun tilaamilleni pöytälampuille jää alennuksen kanssa hintaa vajaat 27,96e! Jos olet Elloksen asiakas niin kannattaa aina myös tsekata tarjoukseni kohta. Siellä on usein tosi hyviä alennuksia!

Annetaan ilmaiseksi (+arvonta)

Vaikka mä tykkään säännöllisestä treenaamisesta ja siitä tulee aina todella hyvä mieli ja olo niin joskus tekee hyvää jättää treenit välistä ja vetää potslojoo. Oon viime aikoina ollut itselleni treenien osalta ehkä vähän armollisempi kuin aikaisemmin ja jos mua ei satu huvittamaan hikitreenit niin jään ihan suosiolla kotiin. Olkapää ei ole ihan normaali vieläkään ja sillä varjolla jäin eilen ”lepuuttamaan” itseäni kotiin.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mulla riittää kotona aina kaikenlaista askarreltavaa, joten älkää luulkokaan että ilta olis mennyt laiskotteluksi, päinvastoin! Puolet suunnittelluista asioista jäi tosin tekemättä (meillä ei ole mm. imuroitu kahteen viikkoon…), mut paljon sain tehtyä juttuja pois alta, joiden hoitamista oon suunnitellut jo ikuisuuden. Latasin taas eilen kauhean kasan ylimääräistä kamaa facebook-kirpparille otsikolla ”annetaan ilmaiseksi”. Mun olo kevenee joka kerta kun nurkissa ylimääräisenä pyörivä tavara saa kodin, jossa sille on käyttöä. Ja eilen olo keveni isosti! Meiltä lähti uuteen kotiin mm. pöytä, iso kasa lehtiä, vaatteita, kenkiä… Tavoitteena on ettei nurkissa pyörisi mitään ylimääräistä!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Pikku hiljaa olen uudistanut myös mun vaatekaappia. Tyyli muuttuu koko ajan, mutta en todellakaan halua rysäyttää kerralla kaikkea uusiksi (koska raha). Tykkään ostaa käytettyä, mutta jotain ostan välillä myös uutenakin. Sitä mukaa kun uusia tulee niin vanhaa täytyy lähteä. Bloggaajana saan myös jonkin verran vaatteita testattavaksi, mutta olen ottanut vain sellaisia vaatteita, joista itse tykkään ja joille on varmasti käyttöä. Ihan sama tavaroiden kanssa. Alkuaikoina sitä oli niin innoissaan, kun joku halusi antaa tavaraa ilmaiseksi testattavaksi, mutta nykyään valikoin aika tarkkaan. En halua kirjoittaa blogissa mistään väkisin enkä varsinkaan sellaisista tuotteista, joita en itse käyttäisi. En edes rahasta. Enkä todellakaan halua mitään ylimääräistä ja turhanpäiväistä kamaa nurkkiin pyörimään. Eiköhän sen tavarapaljouden aika ala olla ohi… Vaatteiden osalta taiteilen tällä hetkellä sporttivaatteiden ja hieman naisellisemman tyylin välillä. Vaatteet valikoin aina mielialan mukaan. Postauksen kuvat ovat viime viikonlopulta ja silloin völjyin koko viikonlopun rennoissa vaatteissa 🙂

Processed with VSCOcam with c1 presetKuvien vaatteet sain testattavaksi Brandnew storesta. En ollut ennen heidän yhteydenottoaan kuullutkaan koko kaupasta. Brandnew store myy melko tuntemattomia merkkejä Suomen mittakaavassa enkä ollut itsekään kuullut esim. Babystaffista aikaisemmin. Mietin, että onko merkki tarkoitettu pelkästään staffien omistajille, mutta ei. Kyllä ne sopii ihan kaikille ja tykkään tuosta pikku hauvelista, joka seikkailee tavalla tai toisella osassa vaatteista. Euroopassa ja jenkeissä Brandnew storen merkit ovat tunnetumpia ja pikku hiljaa nämäkin merkit varmasti rantautuvat meillekin. Kaikki liikkeen merkit on streethenkisiä ja uskon että ainakin treenikansa nämä vaatteet löytää varsin nopeasti. Mitä noihin mun kokeilemiin vaatteisiin tulee niin vaikuttavat hyvin laadukkailta. Paitaa olen pitänyt niin treeneissä kuin vapaa-aikanakin ja nuo pöksyt on ehkä pehmeimmät mitä olen koskaan jalassani pitänyt! Näissä collegehousuissa mua huolettaa aina niiden nukkaantuminen ja mielenkiinnolla odotan kuinka näille käy pesussa. Turkista ostetut Hollisterit kokivat ainakin kovan kohtalon, vaikka todella pehmeät olivatkin pakasta vedettynä. Yksi pitkähihainen paita mulla on vielä kotona odottamassa viileämpiä ilmoja.

Myös lasit ovat Brandnew storesta.
Myös lasit ovat Brandnew storesta.

Sain teille arvottavaksi 50 euron lahjakortin Brandnew storeen. Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa mitä tällä lahjakortilla nettikaupasta ostaisit? Arvonta-aika päättyy sunnuntaina 19.7.2015 klo 19. Muistathan kommentoida nimimerkillä ja jättää sähköpostiosoitteesi sille osoitettuun kohtaan kommenttikentässä (s.postisi ei näy muille kuin minulle). Tsekkaa myös Brandnew storen facebook-sivut! Jos tahdot tilata jo aikaisemmin niin koodilla KESA10 saat kaikista tuotteista 10%alennuksen (koskee myös outlet-tuotteita!). Koodi on voimassa 19.7.2015 asti.

Tänään taidan olla reipas urheiluihminen ja painella imuroinnin sijasta hikoilemaan 😉

*kuvien t-paita, aurinkolasit ja mustat housut saatu.