Yhtä juhlaa koko viikonloppu

Yhtä juhlaa

Taitaa olla ensimmäinen kerta koko viikonloppuna kun ehdin istahtaa alas ja huokaista. Perjantai meni siivotessa ja leipoessa ja eilen meillä vietettiin tytön kaverisynttäreitä kera seitsemän pienen tytön. Hommaa riitti, mutta lopussa kiitos seisoo ja meillä on yksi ikionnellinen pieni ihminen täällä. Mun lapsuudessa ei ollut mitään hoploppeja tai rusheja johon olisi voinut ulkoistaa synttärit. Vii,e vuonna pidettiin tytön synttärit juurikin HopLopissa ja olihan ne toki ihan jees, mutta kyllä kotisynttäreissä on sitä jotakin! Ihan tuli eilen oma lapsuus mieleen, kun pienet tytön ravasivat kiljuen ympäri kämppää. En olisi uskonut miten iso meteli noinkin pienistä tyypeistä lähtee 😀

Lasten synttärit

Tyttö sai kutsua kuusi ystävää meille ja se oli ihan sopiva määrä. Synttäreiden kestoksi asetettiin kaksi tuntia, mutta kyllähän ne loppujen lopuksi vähän venähti kun lapsukaisilla oli niin hyvät leikit menossa. Ohjelmanumeroina meillä oli onnen ongintaa ja nenän kiinnitystä Olafille. Molemmat oli isoja hittejä! Tarjottavana pöydässä oli jätskibuffa, nakkipiiloja (ei menneet kaupaksi), muffinsseja, pikkupizzoja ja keksejä sekä karkkia. Juomana trip-mehuja sekä limua. Aikuisille oli näiden lisäksi vielä appelsiinijuustokakkua kahvin kanssa. Jätskin jälkeen lapsukaisiin ei juuri muu uponnut kuin karkit ja tarjolla olleet sipsit, joten syötävää jäi yli aika paljon. Huomenna työkaverit kiittää 😀

Sukulaisten päivä

Tänään tuli miehen puolen lähisuku vielä juhlimaan synttäreitä ja tehtiin ruuaksi poronkäristystä perunamuussin kera ja jälkkärikahveilla oli tietysti tarjolla juustokakkua, muffinsseja sekä täytekakkua. Mä en ole mikään mestari kakuntekijä, mutta jo toisena vuotena putkeen onnistuin tekemään varsin hyvän kakun! Yllätyin jopa itsekin miten hyvää siitä tuli 😉

Koko viikonloppu on siis ollut yhtä juhlaa, mutta nyt on juhlat juhlittu ja paluu arkeen koittaa huomenna erittäin huonosti levänneenä. Juuri tulin lenkiltä ja alan venyttelyhommiin. Se oli taas teenipäivä huomenna!

Kuinka järjestää onnistuneet lasten synttärit?

Viime vuoden Frozen-kakku.

Taas on se aika vuodesta kun tyttö täyttää vuosia. Viisi vuotta sitten tuo ihana pieni kikkarapää tuli sulostuttamaan elämäämme ja muutti samalla kaiken. Siis ihan kaiken. Vaikka hän melkoinen tuittupää välillä onkin (äitiinsä tullut) niin onhan hän minun oma pieni kikkarapäinen prinsessa. Koska syntymäpäivät ovat vain kerran vuodessa niin haluaisin tehdä niistä tytölle varsin ikimuistoiset. Tähän kaipaisin hieman teiltä ideoita!

Viime vuonna tytölle pidettiin ensimmäiset kaverisynttärit ja päätettiin ulkoistaa ne HopLoppiin. Tänä vuonna neiti pyysi, että synttärit järjestettäisiin kotona ja pitkin hampain suostuin ehdotukseen. Nämä on siis ensimmäiset itse järjestetyt lasten synttärit ja pinterestiä seilailtuani olen aivan sekaisin! Teemana meillä on pikkutyttömäiseen tapaan satuprinsessat ja kakun tilalla tulee olemaan jätskibuffet. Siinä onkin kaikki mitä olen saanut tähän mennessä mietittyä ja aikaa synttäreihin on puolitoista viikkoa. Vieraat tulevat olemaan iältään 4-7 -vuotiaita eli jotain pelejä ja leikkejä pitäisi keksiä tuon ikäisille ja kaipaisin ideoita myös tarjottaviin sekä koristeluihin. Mitkä ovat osoittautuneet hiteiksi teidän lasten synttäreillä ja mitä ei todellakaan kannata tehdä?

Tytön kaverisynttärit pidetään lauantaina ja aikaa on varattu kaksi tuntia. Seuraavana päivänä vieraaksi tulee lähisukulaiset ja silloin valmistetaan ihan kunnon ruokaa ja tarjolla on myös täytekakkua. Kakun teon meinasin jo ulkoistaa tänä vuonna, mutta viime vuonna kakku onnistui niin hyvin, että päätin tehdä sen itse tänäkin vuonna. Jotain uusia leivonnaisia olisi kiva testata, olisiko ideoita niihin? Ensi viikonloppuna aion tehdä jo kakkupohjan valmiiksi pakkaseen ja loput teen todennäköisesti edeltävänä päivänä. Lastensynttäreille tulee myös aikuisia, joten heillekin olen suunnitellut tarjottavat jo valmiiksi.

Laittakaahan kommenttiboksi laulamaan!

Lue aiheeseen liittyen myös Hauskat pöllömuffinssit, Yksi unelma lisää, Kovan onnen täytekakku sekä Päiväkotien säännöt: täytyykö kaikki kutsua synttäreille?