Ystävänpäivän sydänjuustokakku

 

Me pidetään duunissa muutaman kerran vuodessa brunssi nyyttärimeiningillä ja minä päädyn leipomaan sinne joka kerta jotain. Ei varmasti yllätä ketään, mutta mun bravuurina on erilaiset makeat leivonnaiset ja varsinkin juustokakkuja rakastan yli kaiken! Tänä vuonna en meinannut millään keksiä mitä tekisin brunssille, mutta onneksi google pelasti jälleen kerran. Tämän kakun ohje löytyi ensimmäisellä osumalla Maku-lehden sivuilta ja sen alkuperäisen reseptin löydät Lunni Leipoo -blogista. Ei tämä minun versio ihan yhtä kaunis ole, mutta ainakin se oli mielettömän hyvän makuinen. Kakku oli todella helppo tehdä eikä siihen tarvittu kovinkaan montaa raaka-ainetta. Lisättyä valkoista sokeria siihen ei tullut lainkaan!

Mulla meni pitkä aika etten leiponut juuri mitään, mutta nyt on leivontahanat taas aukaistu ja innostus on suuri. Leivonta on ihanaa, mutta viehän se monesti aikaa ja juuri aikaa kun ei tahdo olla. Viikonloppuna tehdään tytön kanssa nutella-banaanimuffinsseja. En usko, että nekään kovin pahoja ovat…

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Pohja

  • 80g voita
  • 175g Digestive-keksejä
  • 0,5 dl mustaherukkahilloa

Täyte

  • 200g valkosuklaata
  • 400g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa

Koristeluun 2 rkl mustaherukkahilloa.

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula keksinmuruihin. Vuoraa noin 20 sm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pohjan päälle mustaherukkahilloa tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo sileäksi ja painele siivilän läpi. Pudottele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunasta aloittaen. Vedä hammastikulla tai terävällä veitsellä pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.

Paista kakkua uunin keskitasolla 40-45 minuuttia kunnes reunat ovat alkaneet hyytyä, mutta kakku on keskeltä hieman kostean näköinen.

Avaa uunin luukkua niin, että liika kosteus pääsee sieltä pois, käännä uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön vielä tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen kylmään.

Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä!

3 + 3 ihanaa herkkua viikonlopuksi!

PicsArt_01-27-01.52.52

Mua niin harmittaa etten ole ehtinyt leipomaan aikoihin. Rakastan leipomista ja ruuanlaittoa ja minusta on aina ihanaa jakaa herkkureseptejä tänne blogiin! Fiilikset leipomiseen eivät todellakaan ole muuttuneet, mutta tuntuu että aika on niin kortilla ettei ehdi jauhopeukaloimaan. Maailmassa olisi mielettömän paljon ihania reseptejä, jotka vain odottavat testaamista. Mulla on tulossa ensi viikolla synttärit ja niiden kunniaksi ajattelin leipoa jotain tänä viikonloppuna. Olen jo pitkään halunnut tehdä sitruuna-marenkipiirakkaa ja se on tällä hetkellä listan kärkipäässä. Toisena tulee Lidlin valmis browniepakkaus, jossa on kuivat aineet valmiina. Jotain minä leivon tänään tai huomenna, se on vuoren varmaa! Kokosin teille muutamia herkkureseptejä blogin arkistoista viikonloppua ilostuttamaan. Osa on terveellisempiä versioita ja osa ihan täyttä tavaraa 😉

2015-11-25-05_23_42-1-800x600Nämä gluteenittomat browniet ovat ihanan suklaisia, rouskuvia ja tahmaisia! Sopii täydellisesti lämpimänä esimerkiksi jäätelön kaveriksi 😉 Browniet ovat harvoin pahoja!

taikaMuistatteko tätä Taikapannarin ohjetta, jota testasin kesällä mökillä? Todella helppoa tehdä ja vie pannarin ihan uudelle levelille! En vieläkään ymmärrä miten pannariin muodostuu kolme erilaista kerrosta uunissa…ihan mysteeri!

Pokkomuffinssit-800x600Onko juhlat tulossa? Tai haluatko muuten vain hauskuuttaa itseäsi ja perhettäsi? Tee se näillä herkullisilla ja hauskoilla pöllömuffinsseilla! Me tehtiin näitä viime keväänä siskoni luona, kun juhlittiin samalla reissulla myös meidän tytön synttäreitä. Näillä jos ei saa hymyä huulille niin ei millään 😉

Snickerspiirakka-800x595Mulla on joku ihmeellinen fiksaatio piirakoihin! Ihan sama mikä piirakka niin kelpaa mulle, aina. Piirakoissa kiehtoo ehkä eniten niiden helppous ja nopeus. Piirakoiden tekoon menee harvoin kovin kauan. Tämä snickerspiirakka oli melkoisen hyvää! Eikä todellakaan kaukana oikean snickersin mausta…

riisikTämän helpomalla ja nopeammin et herkkua saa! Suklaisen riisikakku sandwichin tekoon ei aikaa tai raaka-aineita kauheasti vaadita ja on muuten hyviä 😉 Maista vaikka.

2016-06-21-06_17_27-1-800x600Väitän, että tämä terveellisempi versio key lime piesta on parempaa kuin sen aito versio. Koska se on! Piirakassa on kaikki samat maut kuin alkuperäisessäkin, paitsi tämä on vain tehty huomattavasti paremmista raaka-aineista. Mahottoman hyvää!

Aiotteko te leipoa jotakin viikonloppuna? Äh, mulle tuli kauhea nälkä näitä katsellessa….