♥ Porkkanakakku viikonlopun kahvipöytään ♥

porkkanakakku

Ennen pääsiäistä mietin kuumeisesti mitä leipoisin pyhien ajaksi, koska jotain herkkuahan oli pakko saada! Olen perinteisesti tehnyt kinderkakkua tai jotain muuta suklaista kakkua, mutta nyt teki jotain muuta mieli. Mies pisti omat näppinsä asiassa peliin ja toivoi rakastamaansa porkkanakakkua. Tuplakuorrutteella. Koska kuorrutettahan ei koskaan voi olla liikaa! Olen aikaisemmin tehnyt amerikkalaista porkkanakakkua, paleoliittistä porkkanakakkua sekä porkkanakakkumuffinsseja ja kaikki ovat olleet todella hyviä. Tämäkin on leivonnainen, jossa ei oikein voi mennä pieleen.

Alkuperäinen resepti täältä.

porkkanakakku

Porkkanakakku kahvipöytään

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kanelia
  • n. 4 dl porkkanaraastetta
  • 150g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 100g voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (uunipellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä!). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi mantelirouheella tai pienillä pääsiäismunilla, kuten minä tein.

Tässä ohjeessa kuorrute on yksinkertaisena. Itse tuplasin sen, koska kuorrute <3

Tsekkaa myös:

Amerikkalainen porkkanakakku

Paleoliittinen porkkanakakku

Porkkanakakku muffinssit

porkkanakakku

Edellinen postaus: 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

mustikka-mascarponepiirakka

Tänään perheasiat menevät perinteisen ruokapäiväkirjan väsäämisen edelle, joten näin viikonlopun kynnyksellä jaan teille herkullisen piirakan ohjeen, jota valmistin viime viikonloppuna. Kyseessä on mustikka-mascarponepiirakka, jota olen tehnyt joskus vuosia aiemminkin. Normaalisti teen aina mustikkapiirakan kermaviiliin, mutta mascarpone antaa antaa piirakkaan kivan pehmeän ja täyteläisen maun. Reseptin bongasin täältä.

Ostan yleensä piirakkapohjan valmiina, mutta koska aineksia oli kaapissa, miksi tuhlaamaan valmiiseen pohjaan? Näitä säästökohteita kun yritän löytää koko ajan enemmän ja enemmän, niin tässä heti yksi. Turha tuhlata valmiiseen, kun ainekset ovat jo kaapissa. Enemmän aikaa se toki vie, mutta tästä pohjasta tuli itse asiassa niin hyvä, että taidan tehdä piirakkapohjan jatkossakin itse 😉 Sanoisin, että täytteessä voisi olla vielä inanen jotain happoa tai raikkautta ja varmasti esimerkiksi raastettu sitruunan kuori tekisi täydellisen silauksen piirakkaan!

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

Pohja

  • 100g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • n. 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200g mascarponejuustoa
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200g (4 dl) mustikoita

Pehmitä ensin voita vähän aikaa mikrossa. Vispaa käsin voin sekaan sokeri sekä kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään toisessa astiassa. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi.

Voitele 26-28 cm;n kokoinen piirakkavuoka. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa mascarponejuusto, kananmuna ja sokerit keskenään sekaisin. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne taikinaan viimeisenä. Jos taas käytät tuoreita mustikoita, voit ripotella ne suoraan pohjan päälle. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Laita mustikka-mascarponepiirakka 200 asteisen uunin alatasolle ja paista 25-30 minuuttia.

Herkuttele!

Ps. Kuva ei ole kovin hieno, pahoittelut siitä. En ehtinyt ottaa edes kunnollista kuvaa piirakasta, niin nopeasti se hupeni…

Näppärät Nutella-naposteltavat

nutella-naposteltavat

Mulla on kotona menossa projekti, jonka tavoitteena on saada käytettyä kaikki vanhat jauhot pois kaapeista. Ei ne siis päiväykseltään vanhoja ole, mutta hetken jo kaapissa kuitenkin seisoneita. Mulla on huono tapa ostella erilaisia jauhoja milloin minkäkin ohjeen perässä ja en varmasti valehtele, jos sanon että kaapista löytyy vajaa 10 erilaista jauhopussia. Osa vajaita ja osa melkein täysiä. Siispä olen kaikkein muiden projektien ohella alkanut käytellä pussukoita pikku hiljaa loppuun ja sehän tietää leipomista!

Leipominen on yksi hauskimmista ajanvietteistä mitä tiedän. Nautin suunnattomasti, kun saan puuhastella keittiössä, veivata, vatkata ja valmistaa erilaisia herkkuja. Jännä kyllä, en niinkään välitä niiden syömisestä, vaan se itse matka erillisistä raaka-aineista ihanaksi herkuksi on se mun juttu. Voisin oikeasti leipoa useamman kerran viikossa, jos vain olisi aikaa. Syöjätkin löytyisi varmasti lähipiiristä ja töistä. Töissä kun ei mikään jää syömättä. Pienet kivet ja männyn kävytkin menee kaupaksi tiukan paikan tullen. Oliskohan mahdollista anoa pomolta leivontavapaita työyhteistön henkeä korottavassa mielessä?

nutella-naposteltavat

Bongasin viime viikon Kodin kuvalehdestä nämä Nutella-naposteltavat. Näppäriä nämä eivät kyllä, mutta sana sopi niin kauhean hyvin otsikkoon 😀 Nutella-naposteltavat vaativat hieman aikaa, kärsivällisyyttä ja näpräämistä. Mitään pikaleivonnaisia nämä eivät ole, joten en suosittele jättämään reseptin testaamista yllätysvieraiden soittaessa ovikelloa. Valmistin itse näitä kaikessa rauhassa viime lauantaina. Kauniitahan näistä ei tullut, mutta sitäkin parempia olivat kaikkien mielestä. Jopa niin hyviä ettei yhtäkään jäänyt töihin vietäväksi! Mennäänpä sitten itse asiaan.

Nutella-naposteltavat

10-12 kpl

Taikina

  • 1 dl maitoa
  • 40g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 100g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Nutellaa

Päälle Nutellaa ja vaniljakastiketta

Lämmitä maitoa ja voita kattilassa liedellä, kunnes voi sulaa. Anna nesteen jäähtyä 42-asteiseksi. Mittaa kattilaan suola, sokeri ja kardemumma.

Sekoita kuivahiiva ja 2 dl jauhoja. Vatkaa ne käsivispilällä nesteeseen. Lisää muna ja loput jauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia. Peitä kattila liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 45 minuuttia.

Sulata täytteen voi mikrossa. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin. Tiputa muffinivuokien pohjalle lusikalla hieman voisulaa. Sekoita lautasella sokeri ja kaneli.

Leivo kohonnut taikina pötköksi. Pilko se etusormen kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi. Kasta pallerot ensin voisulassa, pyöräytä ne sitten kaneli-sokeriseoksessa ja nosta muutama pala jokaiseen muffinivuokaan. Kun pohja on peitossa, valuta mikrossa pehmitettyä Nutellaa sekaan pikkulusikalla. Lisää muutama taikinapallo. Jos voita ja sokeriseosta jää yli, yhdistä ne ja lorauta pullien päälle.

Laita uuni lämpenemään tässä välissä 220 asteeseen ja anna leivonnaisten kohota vielä liinan alla 20 minuuttia uunin lämmetessä.

Paista pullia 10-15 minuuttia. Koristele halutessasi Nutellalla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa <3

Ps. Offerillassa on nyt synttäriale 2-vuotissynttäreiden kunniaksi! Koodilla OFFERILLA saatte yllätysalennuksen kassalla 😉 Voimassa 1.3.2018 klo 23.59 asti. Offerillan diileihin tästä.

Edellinen postaus: Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

♥ Ystävänpäivän rocky road ♥

*Sisältää mainoslinkkejä

rocky road

Meillä vietettiin keskiviikkona töissä ystävänpäivää brunssin merkeissä. Meillä on tapana pitää brunssi nyyttärimeiningillä muutaman kerran vuodessa. Jokainen saa tuoda sitä mitä itse haluaa minä olen useimmiten tuonut jonkun kakun. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä juustokakku, mutta lueskelin viime viikolla anoppilassa MeNaisia ja bongasin sieltä mielettömän hyvän ja helpon rocky roadin ohjeen. Tässä ohjeessa käytettiin Sunnuntain valmista kakkutaikinapussia mikä helpotti hommaa huomasti. Ei muuta kuin pussin sisältö kippoon, nesteet perään, sekoitus ja lisukkeet vielä päälle. Helppoa kuin mikä! Onnistuu tumpelommaltakin leipurilta 😉

Mä olen jostain syystä aina vähän karsastanut kaiken maailman valmispusseja, mutta on ne joskus ihan paikallaan. Me ostetaan silloin tällöin valmiita pizzapohjia ja tämän jälkeen varmasti myös näitä Sunnuntain pusseja. Mulla on tällä hetkellä sen verran paljon erilaisia jauhoja kotona kaapissa, että täytyy käytellä niitä taas pois sieltä etteivät vanhene. Sen jälkeen voidaan välillä ostaa näitä valmiita sekoituksiakin. Tämä rocky road tai brownie tai miksi kukakin haluaa tätä kutsua, sopii hyvin myös juhlapöytään sekä viikonlopun herkutteluun! Toimisi varmasti lämpöisenä vaniljajäätelön kaverina 😉

rocky road

Ystävänpäivän rocky road

10 palaa, valmistusaika 10 minuuttia + paisto n. 25 minuuttia

  • 1 pss suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 100g suklaata
  • 100g pätkiksiä
  • 1 dl pähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaat, pätkis, pähkinät ja vaahtokarkit veitsellä. Sekoita kaikki taikinaan. Paista rocky road pussin ohjeen mukaan (175 astetta ja n. 25 minuuttia).

Anna leivonnaisen jäähtyä hyvin ja leikkaa palasiksi. Jos haluat, niin sulata vielä valkosuklaata mikrossa ja lorottele palojen päälle raidoiksi. Yritä koota kaunis kasa taroiltavaksi vain huomataksesi, että kohta kaikki on tuhottuja jäljellä on vain muruset….

Onko rocky road teidän juhlapöydän vakiotarjottava?

PS. Ruokapäiväkirja tulee huomenna!!

Pss. Jos herkuttelu kiinnostaa ja ruoka on sun juttusi niin tsekkaa nää tarjoukset:

Makoisaa viikonloppua 😉

Edellinen postaus: Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Nyt saa suunnitella joulua!

nyt saa suunnitella joulua

Nyt saa suunnitella joulua!

Mitä päiväkodin aikuisille lahjaksi? Minkälaiset kortit tänä vuonna? Entä jouluaskartelut? Joulun alla ainakin minä villiinnyn ihan täysin. En niinkään ostelemaan kaikkea, vaan suunnittelemaan askarteluja sekä joulusisustusta. Viime joulun alla keräsin niin paljon erilaisia askarteluideoita etten saanut puoliakaan toteutettua. Niinpä pallokranssin pallot ja kranssipohja odottavat edelleen laatikossa tekijänsä. Tänä vuonna suunnitelmissa karkkikuusi, viime vuoden pallokranssi ja piparkakkutalo. Viime vuonna ei saatu piparitaloakaan tehtyä, mutta pikkupipareita tehtiin kyllä. Samoin joulutorttuja vaikkei niitä juuri muut kuin minä syöneetkään. No, aina voi viedä työpaikalle 🙂

Itsetehdyt lahjat on parhautta

Viime vuonna annettiin päiväkodin aikuisille lahjaksi geisha possut ja tänä vuonna tarkoituksena on tehdä keksiainekset purkissa. Tarkoituksena oli tehdä lahjat jo viime viikonloppuna valmiiksi, mutta niinpä jäävät taas viime tippaan. Kuten aina. Tykkään muistaa ihmisiä itse tehdyillä lahjoilla ja viime vuonna tein monta pulloa ketsuppia itse. Kesällä yritin aloittaa virkkaamaan tiskirättejä, mutta eihän siitä mitään tullut. Siinä meni sekin hyvä idea 😀

nyt saa suunnitella joulua

Joulukortit olen tehnyt melkeinpä joka vuosi itse. Katselen hyvissä ajoin netistä ideoita malleihin ja tehdään sitten kortit tytön kanssa yhdessä. Meillä on noin 15 korttia lähetettävänä vuosittain niin ei ole edes iso urakka väsätä niitä. Niiden tekeminen jäi taas viime tippaan eli ensi viikonloppuna pidetään korttitalkoot!

nyt saa suunnitella joulua

Mun on pakko myöntää etten ole mikään kauhean lahjakas sisustamaan joulua. Siis sillain kauniisti ja harmonisesti niin kuin jotkut osaavat. Meillä on ne tietyt joulukoristeet, jotka laitetaan esille joka vuosi ja siihen lisäksi toki aina joulukukkia sekä kynttilöitä. Ja joulutähti ikkunaan. Tänä vuonna täytyy hankkia joulutähti myös tytön ikkunaan valoa tuomaan. Joulukoristeluista rakastan eniten kynttilöitä, erilaisia valoja sekä kukkia. Niin ja tytön tekemiä koristeita toki myös. Jonkun kauniin jouluasetelman voisi tehdä tänä vuonna itse tai ostaa valmiina. Ja perinteisesti olen joka vuosi hankkinut jonkun uuden joulukoristeen meille.

nyt saa suunnitella joulua

Me vietetään perinteisesti jouluaattoa isolla porukalla miehen enon luona. Joka joulu sinne kokoontuu noin 30 henkeä. Syödään hyvin, jutustellaan ja pukkikin tulee illalla jakamaan lahjat. Joulupäivänä syödään joululounas aina anoppilassa. Viime vuonna tähän perinteeseen tehtiin poikkeus, koska heillä oli putkiremontti menossa. Niinpä joulupäivä vietettiinkin meillä!

nyt saa suunnitella joulua

Aina joulun lähestyessä alan suunnittelemaan myös joulun ruokalistaa. Haluan leipoa joka jouluna jotain vähän erilaista ja kokeilla uusia reseptejä. Viime vuonna rocky road pipareita ja sitä edellisenä vuonna ainakin kuusen muotoista yrtti-paremsaanileipää.Mitähän tälle joululle keksisi?

nyt saa suunnitella joulua

nyt saa suunnitella joulua

Joko teillä on joulusuunnitelmat kovasti mielessä? Teettekö itse joulukoristeita tai -kortteja? Ihanaa, kun nyt saa suunnitella joulua mielin määrin!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

raikas glögijuustokakku

Firman pikkujouluja vietettiin pari viikkoa sitten ja innokkaana kakkujen tekijänä lupauduin tekemään kemuihin juustokakun tai pari. Pikkujouluteemaan sopii mielestäni parhaiten raikas glögijuustokakku, joten aloin kuumeisesti etsimään hyvää reseptiä. Sellaisen löysinkin loppujen lopuksi Valion sivuilta! Tämä glögijuustokakku ei virallisesti ole juustokakku, koska tuorejuustoa siinä ei ole ollenkaan. Tuorejuuston sijaan kakun täytteeseen tulee maustettua rahkaa ja epäilin aluksi tulisiko siitä kovinkaan hyvää. Turhaanpa epäilin, sillä kakuista tuli ihanan raikkaita ja jouluisia. Juuri sellaisia, joita voi syödä useammankin palan putkeen! Lämmin suositus, jos vielä mietiskelet pikkujoulujen tai jouluaaton tarjottavia 🙂 Tein itse molemmat kakut gluteenittomana ja laktoosittomana.

Raikas glögijuustokakku

Pohja

  • 150g pipareita
  • 50g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa glögiä
  • 2 prk maustettua Valion luumu-kanelirahkaa (á 200 g)

Kiille

  • 3 dl tummaa glögiä
  • 2,5 liivatelehteä

Koristeluun esim. pipareita, kermavaahtoa, sulatettua suklaata…

Raikas glögijuustokakku valmistuu näin: Vuoraa 22-23 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä piparimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lusikoi rahkat kulhoon ja valuta liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen rahkan sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loput kylmästä glögistä, sekoita ja kaada kiille kakun päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku esimerkiksi pipareilla, kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.

raikas glögijuustokakku

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 44 ruokapäiväkirja – jälkiruokaa ja hapankaalia

viikon 44 ruokapäiväkirja

Viikon 44 ruokapäiväkirja on taas vähän rennompi versio. Viime viikolla hölläsin selkeästi ruokailuiden kanssa varsinkin viikonloppuna. Keskiviikkona minulla alkoi todella kova astmaattinen yskä, jonka vuoksi en uskaltanut treenata ollenkaan. Treeniä tuli siis ma-ti salilla ja la-su lenkkeilyä ja joogaa. Tiesin, että pienempi treenimäärä tarkoittaa minun kohdallani suurempaa painon putoamista, joten söin vähän extraa viikon varrella enkä juuri laskeskellut saati miettinyt ruokailuita viikonloppuna sen enempää. Ihan hyvin näkyy toimivan näinkin ja oon kyllä iloinen miten hyvin kroppa toimii tällä hetkellä!

Tässäpä teille viikon 44 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia, pinaattia, punakaalia, tomaattia ja teetä kookosöljyllä

9.00 teetä

11.00 puuroa, mustaviinimarjoja ja saksanpähkinöitä

14.15 hera ja omena

16-18 salilla tabata-treeni + vatsat

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

19.00 lohkoperunoita, kanakastiketta ja vihanneksia

21.30 kalkkunaleikettä ja riisikakkuja

TIISTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 pasitetuja munia, kurkkua, tomaattia ja pinaattia sekä teetä kookosöljyllä + viherjauhetta ja vitamiinit

9.00 vihreää teetä

11.15 puuroa, mansikoita, maapähkinävoita ja tyrnijauhetta

14.00 hera ja banaani

15.30-17.30 treeni, jossa työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

19.00 lohkopottujen jämät, kanakastiketta, ruisleipä kalkkunaleikkeellä ja kurkulla

21.15 kalkkuneleikettä ja vihanneksia

KESKIVIIKKO

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, pinaattia, kurkkua ja teetä kookosöljyllä

9.00 vihreää teetä

11.00 puuroa, mustikoita ja maapähkinävoita

14.00 hera ja banaani

16.15 kotona cappucino ptkästä aikaa

18.30 jauhelihaa, riisiä, parsakaalia ja hapankaalia

21.00 kalkkuneleikettä, vihanneksia ja riisikakkuja

TORSTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, parsakaalia ja teetä kookosöljyllä

9.00 teetä kupillinen

11.00 puuroa, mustikoita, maapähkinävoita ja tyrnijauhetta

13.00 teetä

16.15 riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia

jälkiruuaksi pari palaa maraboun minttusuklaata

20.00 pari palaa Oivallusta kalkkuneleikkeellä ja kurkulla + kupillinen teetä

PERJANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

8.00 munia, vihanneksia ja teetä gheellä (kirkastamaton voi)

12.00 puuroa, mustaviinimarjoja ja maapähkinävoita

16.00 hera ja banaani

18.45 spagettia, jauhelihakastiketta ja vihannestikkuja

21.00 kalkkunaleikettä ja riisikakkuja

LAUANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

10.00 munia ja vihanneksia, teetä kookosöljyllä

45 minuutin jooga

14.00 pari oivallista päällisillä ja pala Pullavan korvapuustipitkosta

16.30 banaani ja cappucino + pari riviä maraboun suklaata lehteä lukiessa

19.00 muutama pala pizzaa

Ben & Jerry´s jätskiä

SUNNUNTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

10.00 kaksi oivallusta juustolla ja paistetulla munalla, hapankaalia ja teetä gheellä

tunnin kävelylenkki anoppilassa

13.30 lihapullia, perunamuussia, punajuurta, fetajuustoa ja salaattia

jälkiruuaksi kaura-omenapaistosta vaniljakastikkeella

kahvin kanssa pala itse tehtyä sitruuna-limepiirakkaa

18.00 spagettia, jauhelihastiketta ja vihanneksia

21.00 kaksi paahdettua ruisleipää kalkkunaleikkeellä, juustolla, avocadolla ja kurkulla

Viime viikolla tuli taas vähän vähemmän treeniä, mutta sain sentään jo joogattua! Se olisi kyllä niin mukavaa kun vain saisi aikaiseksi. Aina on muka jotain muuta tekemistä, vaikka oikeasti kaipaisin enemmän lihashuoltoa ja rauhtoittumista. Tämän asian kanssa saan vielä tehdä töitä… Otan myös joka aamu viherjauheen ja vitamiinit, joita en ole merkannut kuin yhdelle päivälle.

Miltäs viikon 44 ruokapäiväkirja näyttää?

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

sitruuna-limepiiras

Mulle on iskenyt aivan kauhea leipomisvimma! Joka viikonloppu täytyy saada leipoa jotain ja etsin koko ajan kuumeisesti uusi reseptejä testattavaksi. Leipominen on kuin terapiaa mulle kiireisen viikon jälkeen. On ihana keskittyä vain mittaamaan raaka-aineita, sekoittelemaan niitä ja odottelemaan valmista tuotosta. Kaikista mahtavinta on kuitenkin jakaa tuotokset muiden kanssa ja saatoinpa taas jokusen työkaverin tehdä iloiseksi maanantaiaamuna 🙂

Normaalisti tykkään leipoa suklaisia juttuja, mutta nyt teki mieli jotain raikasta! Olen joskus tehnyt terveellisemmän version key lime piesta ja nyt teki mieli tehdä joku samankaltainen. Löysin sopivan ohjeen naistenlehden takakannesta ja alkuperäisen ohjeen löydätkin täältä. Muuttelin ohjetta hiukan, koska en löytänyt mistään sitruuna-limerahkaa. Mulla on muutenkin tapana laittaa resepteihin vähän omiani ja jännityksellä seurata osuiko vai upposiko. Harvemmin enää epäonnistunut leivontahommissa ja tämäkin sitruuna-limepiiras onnistui ihan nappiin. Jos kaipaat jotain raikasta jälkiruokapöytään niin tässä hyvä vaihtoehto.

sitruuna-limepiiras

Sitruuna-limepiiras

  • 100g voita
  • 12 Digestive-keksiä

Täyte

  • 2 prk sitruunarahkaa (Valio)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • kokonaisen limen raastettu kuori
  • puolikkaan limen mehu
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl pieneksi silputtua tuoretta minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja murskaa keksit pieniksi murusiksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi tasaiseksi ja painele massa 25 senttisen piirakkavuoan pohjalle. Tähän käy myös irtopohjavuoka, jossa itsekin piirakan tein! Laita pohja uuniin kypsymään 10 minuutiksi.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Vatkaa rahkat ja kanamunan keltuainen keskenään tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori sekä mehu ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Valmista halutessasi vielä kermakuorrute piirakan päälle. Vispaa kerma kuohkeaksi yhdessä sokerin kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Lusikoi minttu-kermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Piirakka ei mielestäni välttämättä tarvitse päällensä minttu-kermakuorrutusta, mutta kyllähän siitä kivan lisän ja makua saa 🙂

Herkuttele!

Onko sitruuna-limepiiras tai key lime pie teille jo tuttuja?

sitruuna-limepiiras

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

korvapuustikakku

Oi että mä olen kaivannut omaa keittiötäni! Mökillä on aina mukavaa olla, mutta jostain syystä en inspiroidu siellä kokkailemaan ihan samassa mittakaavassa kuin kotona. Kotona toki kaikki on käden ulottuvilla, mökiltä taas puuttuu yhtä sun toista. Varsinkin jos haluaa kyhätä jotain hieman terveellisempää. Nyt on akut ladattu taas täyteen ja mun sormet suorastaan syyhyävät päästä testailemaan kaikenlaisia uusia reseptejä! Aion ehkä kehitellä taas pientä herkutonta jaksoa, joka käsittää taas sokerittomat herkut, mutta juttu on vielä ajatuksen tasolla. Ja kaikkia ihania kasvisruokiakin tekee mieli kokeilla 🙂 Heh, oikeastaan on aika mukavaa palata takaisin arkeen!

Tämä korvapuustikakku on todella helppoa tehdä ja mikrossa se valmistuu hetkessä! Korvapuustikakku tosiaan maistuu korvapuustille, mutta on toki hieman terveellisempää ja sen voi hyvillä mielin tehdä vaikka iltapalaksi! Ei sillä etteikö oikeaa ja mehevää korvapuustia voisi syödä iltapalaksi 😉 Tässä kakussa on aimo annos proteiinia ja vähän hiilareita. Sanoinko jo että se maistuu korvapuustille ja on nopeaa tehdä?

Helppo korvapuustikakku

  • 1 mitallinen vaniljaproteiinia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl haluamaasi makeutusta (itse käytin steviaa)
  • 1 iso kananmuna
  • 0,75 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • pieni ripaus vaniljajauhetta

Kastike

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 tl kauramaitoa
  • ripaus kanelia

Voitele ensimmäisenä mikron kestävä pieni astia. Sen jälkeen sekoita toisessa astiassa proteiinijauhe, leivinjauhe, kookosjauho, kaneli, makeutus ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää maitojuoma ja vanilja ja sekoita. Lisää tarvittaessa maitojuomaa, jos taikina on liian kokkareista. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan vielä kanelia sekä makeutusta ja pyöräytä kevyesti lusikalla taikinaan. Kaada taikina mikron kestävään astiaan ja mikrota 1 minuutti. Varo mikrottamasta liian kauan ettei kakusta tule kuivaa!

Tee vielä kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Valele korvapuustikakku kastikkeella ja herkuttele!

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

mangojuustokakku browniepohjalla

Uusi löytö: mangojuustokakku browniepohjalla!

No nyt on viety muuten mangojuustokakku uudelle tasolle! Meillä mies tykkää mangojuustokakusta yli kaiken, mutta se täytyy valmistaa perinteisesti keksipohjasta sekä mangokiilteestä. Hän veti kerran kokonaisen kakun ihan yksikseen viikonlopun aikana eikä tehnyt edes tiukkaa! Tykkään tehdä erilaisia juustokakkuja ja tätäkin kakkua värkkäsin viime perjantaina vielä yhdentoista aikaan illalla. Piti nimittäin saada herkutella sillä lauantaina. Perinteisen liivatejähmettämisen sijaan tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla. Sen vuoksi kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta rakenne ehtii jähmettyä ja maut tasaantua. Tässä reseptissä parasta on täytteen pehmeä maku yhdistettynä ihanan suklaiseen browniepohjaan. Makupari on aivan mahtava, mutta pienenä varoituksena – tätä kakkua voi oikeasti syödä useamman palan! Onko se sitten hyvä vai huono asia – sen päätät sinä itse.

Kauniin keltaisen värinsä ansiosta tämä kakku sopii erinomaisesti esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään!

Mangojuustokakku browniepohjalla

Pohja:

  • 100g voita
  • 100g tummaa suklaata
  • 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta

Täyte:

  • 400g maitorahkaa
  • 200g ranskankermaa (rasvaa 28-34%)
  • 200g tuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 3 kpl kananmunia (M-koko)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2 dl mangososetta (itse käytin Pilttiä)
  • 2 rkl limettimehua

Valmista ensin pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Vuoraa 24-26 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada pohjataikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä (itse jäähdytin 30 minuuttia parvekkeella).

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Valuta täyte varovasti esipaistetulla suklaapohjalle.

Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että  täyte hieman marmoroituu.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Huom. Laitoin itse täytteeseen rahkaa 250g, ranskankermaa 150g ja tuorejuustoa 200g. Tuli todella hyvää niinkin!

Onko mangojuustokakku browniepohjalla teille jo tuttu?

Alkuperäinen resepti Maku.fi.

Patapuusti – jättimäinen korvapuusti!

Puhutaanko ruuasta näin maanantain kunniaksi, jooko? Mun leivontainnostus otti tulta taas alleen tytön synttäreiden yhteydessä ja voisin leipoa jotain ihan joka päivä! Luen tarkkaan lehtien reseptiosiot ja etsiskelen netistä houkuttelevia leivontaohjeita. Mulla ei ole mitään tiettyä ohjetyyppiä mikä houkuttaisi enemmän kuin muut ja olenkin miettinyt miksi jotkut reseptit innostaa enemmän kuin toiset? Vastausta tähän kysymyksen en ole vielä löytänyt. Toisissa vaan on enemmän sitä jotain kuin toisissa! Jälkiruokia ne ole kovin innokas tekemään, vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole. Mieluiten leivon ihan pitkän kaavan mukaan, upotan sormet taikinaan tai valmistan ihanaa juustokakkua. Ehkä juustokakut on eniten mun juttu. Ja pullat sekä piirakat. Mitään monimutkaisia piperryksiä en jaksa. Ei riitä hermot eikä kyllä aikakaan sellaiseen. Esimerkiksi kakkukoristeita jaksan harvoin alkaa tekemään. Mieluummin väkerrän jonkun hyvin yksinkertaisen koristelun kuin monimutkaisia sokerimassapiperryksiä. Kauniitahan ne toki on, mutta ei oikein mun juttu!

Tällä kertaa löysin Kodin kuvalehdestä patapuustin ohjeen ja ohje vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että oli pakko testata. Patapuusti on vähän niin kuin korvapuustit, mutta puustia on vain yksi iso, josta revitään paloja. Taikina ja täytteet ovat samat, vain toteutus on erilainen. Varsin hauska tapa valmistaa korvapuustia!

Patapuusti

  • 4 dl maitoa
  • 40g hiivaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 10-11 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100g huoneenlämpöistä voita

Täyte

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola ja sekoita. Lisää suurin osa (noin 7-8 dl) jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita jälleen. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita liina kulhon päälle ja nosta taikina turpoamaan 40 minuutiksi vedottomaan lämpöiseen paikkaan. Mikro toimii tässä hommassa hyvin!

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja nosta kannellinen pata uuniin. Uunin lämmetessä kumoa turvonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa hetki. Venytä taikina suorakulmion muotoiseksi ja ripottele puolet täytteistä sille. Taita taikinasuikale kaksin kerroin ja vielä uudestaan kaksin kerroin. Venytä taas uudestaan suorakulmion muotoiseksi suikaleeksi ja lisää loput täytteet. Muotoile taikinasta pallo ja nosta se saumapuoli alaspäin kuumaan pataan. Voitele taikinapallo halutessasi kananmunalla Laita kansi kiinni ja nosta pata uuniin paistumaan noin 50 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja puusti valmis.

Anna valmiin puustin jäähtyä hetki padassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle. Koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

 

Uusia kokeiluja ja synttäreitä – viikon 11 ruokapäiväkirja

Viime viikon ruuista on jäänyt mieleen tytön synttäreille leivotut herkut ja useampi eri testattu resepti, joista appelsiinijuustokakun ohjeen jo tänne blogiin naputtelinkin. Viime viikolla tein myös viljattomia banaani-pähkinämuffinsseja sekä lohikatkarapukeittoa, jonka resepti on tulossa lähipäivinä. Nii se vaan menee, että kun rahaa on tilillä niin voi huoletta kokkailla ja leipoa mitä vain. Edellinen postaus, jossa kerroin mitä meillä on tällä viikolla syöty tilin näyttäessä punaista, on ollut kohtuullisen suosittu ja olen saanut paljon siitä kommentteja ihan sähköpostiinkin. Nähtävästi en ole ainoa, jolle näin käy silloin tällöin. Ainakaan itselläni palkka ei ole niin hyvä, että se kestäisi useamman sadan euron yllätysmenot ja joskus vaan on pakko kärvistellä! Onneksi tänään napsahti tilille lapsilisät ja saan käydä kaupan kautta 🙂

Viime viikon ruokapäiväkirja näytti tältä.

MAANANTAI

Töissä 7.30-15

5.30 kauraleipää päällisillä, omenaa ja teetä

9.00 kupillinen teetä

11.00 kasvispihvejä, riisiä, itse tehtyä kastiketta turkkilaisesta jogurtista, vihanneksia

14.15 riisikakkuja leikkeleellä, vettä ja alpron kerrosjogurtti

16-17.20 crossfit-treeni + omaa voimistelusettiä joiden aikana osmolite 20g + 5g bcaa

kotiin kävelyn aikana palkkari

18.30 kasvispihvejä, riisiä, viikonlopun uunilenkkiä, vihanneksia ja samaa kastiketta kuin lounaalla

20.30 kaksi banaani-pähkinämuffinssia

TIISTAI

 Töissä 7.30-15

5.30 ruisleipää päällisillä + teetä

9.00 protskuvanukas, teetä ja yksi keksi

11.15 jämiä viikonlopun pizzasta ja edellisviikon makaronilaatikosta

14.15 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

16-17 crossfit-treeni, jossa mm. uusi maven ykkösmaksimi 120kg!

18.30 lohi-katkarapukeittoa ja pari kesäkurpitsa-palsternakkaleipää

21.00 Alpron soijajogurttia, marjoja ja pähkinöitä

KESKIVIIKKO

Tyttö sairaana, joten päivä kotona hänen kanssaan

7.45 kaksi leipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä

11.30 banskulettuja nutellalla

13.00 kaksi banaani-pähkinämuffinssia

14-16 päiväunet

16.30 kaksi leipää juustolla ja paistetulla munalla

17.30-18.30 kävelylenkki

19.00 spagettia ja jauhelihakastiketta + vihanneksia

21.15 Alpron maustamatonta jogurttia, marjoja ja pähkinöitä

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.30 kauraleipää päällisillä +teetä

9.00 Ehrmann protskuvanukas, mandariini ja teetä

11.15 jauhelihakastiketta, spagettia ja vihanneksia

14.30 kaksi banaani-pähkinämuffinssia ja mandariinia

16.30-17.30 crossfit-treeni, jonka aikana osmolite 20g + bcaa 5g

kotiin kävelyn aikana palkkari

19.30 lasagnea ja vihanneksia

PERJANTAI

Lomapäivä: treeniä ja kotona synttäreiden järjestelyä

9.00 kesäkurpitsa-palsternakkaleipää ja tytön munakkaan jämät + teetä

11.30 banaani

12-13.30 crossfit-treeni + osmolite & bcaa

kotiin kävelyn aikana palkkari

15.00 lasagnea ja vihanneksia

18.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

21.30 pari leipää päällisillä + Fastin puddix askartelujen lomassa

LAUANTAI

7.30 pari kauraleipää päällisillä + teetä

11.00 banaani

päivän mittaan synttäritarjottavia: nakkipiiloja, pikkupizzoja, minttusuklaamuffinssi, juustokakkua…

19.00 lämpimpiä voileipiä

SUNNUNTAI

9.30 pari kauraleipää päällisillä, omena ja teetä

13.30 poronkäristystä, perunamuussia ja salaattia

15.00 täytekakkua, juustokakkua ja muffinssi

18.00 pari kauraleipää kinkulla ja juustolla (ei ollut muuta)

20.30 Ehrmannin protskuvanukas

Viikonlopun syömiset oli taas ihan mitä sattuu ja mulla tuli välillä tosi pitkiäkin välejä aterioihin. Mulla on se huono tapa, että ruoka ja nälkä unohtuu kun on paljon tehtävää ja touhuttavaa. Näin käy aina. Viikonlopun pidin treeneistä väliä, joten energiankulutuskaan ei ollut ihan niin kova kuin normaalisti. Mä olen ihan heikkona noihin protskuvanukkaisiin ja voisin syödä niitä joka välissä! Ehrmannin suklaa on mun ehdoton suosikki, mutta tuo Fastin kinuskin makuinen Puddix oli myös todella hyvää. Hyvinä herkkuinhan nuo menee silloin tällöin, mutta yritän välttää syömästä päivittäin! Muutoin mentiinkin ihan peruslinjalla koko viikko 🙂

Miltäs näytti viime viikon ruokapäiväkirja?

Ps. Fitnesstukulla on nyt hyvä viikonloppudiili Ehrmannin ja Fastin vanukkaista, molemmat nimittäin -25% alessa! Tsekkaa Ehrmannin tarjous täältä*, Fastin täältä* ja Njiet täältä*.

Appelsiinijuustokakku

Tytön synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna ja lapsille oli tarjolla jätksibuffet, mutta halusin tehdä jotain myös aikuisille. Löysin muistaakseni Kotivinkistä appelsiinijuustokakun ohjeen, joka vaikutti suhteellisen helpolta tehdä ja ainahan nyt uusia reseptejä on hauskaa kokeilla! Juustokakkujen etu on juurikin siinä, että ne voi tehdä parikin päivää ennen juhlia. Juustokakku vain paranee kylmässä ollessaan ja maku on yleensä parhaimmillaan pari päivää valmistamisen jälkeen. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä kakku jo torstai-iltana, mutta eräs nimeltä mainitsematon oli siivouspuuskassaan heittänyt kakun pohjaan tarkoitetut keksit roskikseen. Mainittakoon, että tämä henkilö en ollut minä 😀

Juustokakusta tuli todella hyvää. Kauniin keltaisen värinsä ansiosta appelsiinijuustokakku sopii mainiosti pääsiäisen jälkkäripöytään. Maku on raikas ja kevyt. Herkullinen ja koukuttava. Suosittelen testaamaan!

Appelsiinijuustokakku

POHJA

  • 150g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
  • 75g voita

TÄYTE

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl appelsiinimarmeladia

Vuoraa 20-22 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuorien keltainen osa. Purista toisesta appelsiinista mehu talteen.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi (vatkainta ei tarvitse pestä välillä). Kumoa tuorejuusto kolmanteen kulhoon ja vatkaa samalla vatkaimella kuohkeaksi, lisää sokeri ja keltuaiset ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon kuoriraaste.

Kuumenna appelsiinimehu höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja tipauta ne kuumaan mehuun. Sekoitta, jotta liivatteet sulavat. Valuta seos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan marmeladi, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Älä vatkaa. Levitä seos keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota ennen tarjoilua varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

Yhtä juhlaa koko viikonloppu

Yhtä juhlaa

Taitaa olla ensimmäinen kerta koko viikonloppuna kun ehdin istahtaa alas ja huokaista. Perjantai meni siivotessa ja leipoessa ja eilen meillä vietettiin tytön kaverisynttäreitä kera seitsemän pienen tytön. Hommaa riitti, mutta lopussa kiitos seisoo ja meillä on yksi ikionnellinen pieni ihminen täällä. Mun lapsuudessa ei ollut mitään hoploppeja tai rusheja johon olisi voinut ulkoistaa synttärit. Vii,e vuonna pidettiin tytön synttärit juurikin HopLopissa ja olihan ne toki ihan jees, mutta kyllä kotisynttäreissä on sitä jotakin! Ihan tuli eilen oma lapsuus mieleen, kun pienet tytön ravasivat kiljuen ympäri kämppää. En olisi uskonut miten iso meteli noinkin pienistä tyypeistä lähtee 😀

Lasten synttärit

Tyttö sai kutsua kuusi ystävää meille ja se oli ihan sopiva määrä. Synttäreiden kestoksi asetettiin kaksi tuntia, mutta kyllähän ne loppujen lopuksi vähän venähti kun lapsukaisilla oli niin hyvät leikit menossa. Ohjelmanumeroina meillä oli onnen ongintaa ja nenän kiinnitystä Olafille. Molemmat oli isoja hittejä! Tarjottavana pöydässä oli jätskibuffa, nakkipiiloja (ei menneet kaupaksi), muffinsseja, pikkupizzoja ja keksejä sekä karkkia. Juomana trip-mehuja sekä limua. Aikuisille oli näiden lisäksi vielä appelsiinijuustokakkua kahvin kanssa. Jätskin jälkeen lapsukaisiin ei juuri muu uponnut kuin karkit ja tarjolla olleet sipsit, joten syötävää jäi yli aika paljon. Huomenna työkaverit kiittää 😀

Sukulaisten päivä

Tänään tuli miehen puolen lähisuku vielä juhlimaan synttäreitä ja tehtiin ruuaksi poronkäristystä perunamuussin kera ja jälkkärikahveilla oli tietysti tarjolla juustokakkua, muffinsseja sekä täytekakkua. Mä en ole mikään mestari kakuntekijä, mutta jo toisena vuotena putkeen onnistuin tekemään varsin hyvän kakun! Yllätyin jopa itsekin miten hyvää siitä tuli 😉

Koko viikonloppu on siis ollut yhtä juhlaa, mutta nyt on juhlat juhlittu ja paluu arkeen koittaa huomenna erittäin huonosti levänneenä. Juuri tulin lenkiltä ja alan venyttelyhommiin. Se oli taas teenipäivä huomenna!