Kuinka selvitä flunssakauden yli terveenä?

Processed with VSCO with c3 preset

Flunssakausi jyllää nyt todenteolla. Olen itse töissä yksityisessä laboratoriossa, jossa käy paljon juuri flunssaisia ja muuten kipeitä ihmisiä. Asiakasvirran kasvusta huomaan, että flunssakausi on taas täällä. Aikuisilla on kovaa kuumetta, kurkkukipua ja jäsensärkyjä. Influenssaa se ei vielä ole, vaan nyt jyllää suurimmaksi osaksi jokin kovan luokan virus. Nämä alkavat tosin olla jo niitä aikoja, kun myös influenssakausi starttaa. Testejä otetaan päivittäin, mutta yhtään positiivista ei ole vielä sattunut eteen. Oletteko te ottaneet influenssarokotetta? Minä olen aina ollut vähän rokotevastainen mitä influenssaan tulee. Viime vuosi oli ensimmäinen, kun otin rokotuksen. Ajatus oli jättää se silloinkin välistä, mutta kun näin miten kipeitä ihmiset olivat, totesin etten kyseistä tautia itselleni halua.

Kuinka sitten selvitä näistä taudeista terveenä? Kaikkihan me toki tiedämme, että liikunta, terveellinen ja vitamiinirikas ruokavalio, stressitön elämä sekä riittävä lepo on kaiken a ja o. Aina nekään eivät kuitenkaan riitä. On otettava käyttöön vieläkin järeämmät keinot ja ne löytyvät purkista tablettimuodossa. Minä olen todella huono näiden tablettien kanssa ja unohdankin ottaa päivittäiset annokset aivan liian usein. Tytölle muistan antaa vitamiinit joka aamu ja nostankin nykyään omat vitamiinit samalla pöydälle esille. Tämä on ollut ainoa keino muistaa ne.

Processed with VSCO with c3 preset

Mitä mulla sitten on käytössä ympäri vuoden flunssien estämiseksi?

D-vitaminia syön ympäri vuoden. Kesällä ehkä pikkuisen vähemmän kuin talvella, mutta syön kuitenkin. Suomessa ”viralliset” suositukset ovat 10 mikrogrammaa, joka kuulostaa todella vähäiseltä. D-vitamiinin riittävä saanti ehkäisee mm. diabetesta, infektiotauteja, syöpää sekä verenkiertotauteihin. Terveyskirjaston mukaan turvallinen raja on 75-100 nmol/l. Todellisen d-vitamiinipitoisuuden saa selville mittauttamalla sen laboratoriossa. Itse olen jo pitkään syönyt 100-125 mikrogrammaa päivässä (en tosin ihan joka päivä) ja kolme viikkoa sitten mitattu arvo oli 90 nmol/l. Olen kuullut, että d-vitamiini kannattaa ottaa aamulla, koska sen nauttiminen voi vaikuttaa yöuneen. Syöttekö te d-vitamiini ja oletteko mittauttaneet arvoa koskaan?

Processed with VSCO with c3 preset

Sinkki on yksi parhaista lisäravinteista mitä tulee flunssien ehkäisyyn. Aloitin sinkin käytön yhdessä magnesiumin kanssa joitain vuosia sitten nukahtamisongelmien vuoksi, mutta nykyään käytän sitä myös vastustuskyvyn parantamiseen sekä flunssan lyhentämiseen. Flunssan ehkäisyn lisäksi sinkki on oiva lisäravinne vahvistamaan kynsiä ja hiuksia! Sinkin saantisuositus aikuisella on 15 mg/vrk. Flunssan iskiessä tuplaan aina annoksen.

Magnesiumin käytönkin aloitin vasta muutamia vuosia sitten nimenomaan nukahtamisongelmien vuoksi. Kärsin tuolloin myös öisin pahoista pohjekrampeista. Magnesium on tärkeää varsinkin palautumisen vuoksi ja kun kroppa palautuu hyvin, se myös imee vähemmän itseensä pöpöjä. Magnesiumin saantisuositus miehillä on 350 mg ja naisilla 280 mg vuorokaudessa. Myös magnesiumin eri muotoja kannattaa testata. Meillä on ollut useimmiten käytössä sitraatti tai lysinaatti. Magnesium suositellaan otettavaksi illalla. Lisää magnesiumista täältä sekä täältä. Meille magnesiumit on tilattu jo pitkän aikaa Iherbistä.

Processed with VSCO with c3 preset

Monivitamiini minulla on käytössä ympäri vuoden, mutta flunssakaudella pidän sitä erittäin tärkeänä. Täytyy kuitenkin muistaa laskea vitamiinien pitoisuudet tarkkaan, jos monivitamiinin lisäksi ottaa vitamiineja muista purkeista. Nyt on ollut paljon juttua monivitamiinien laadusta ja hinnoista ja on todettu, että suurin osa halvemmista merkeistä on aivan yhtä hyviä kuin kalliimmatkin! Muista siis tarkistaa purkin kyljestä sisältävien ainesosien pitoisuudet. Minulla on käytössä Luontaistukun monivitamiini.

Näiden lisäksi flunssan jo iskiessä turvaudun aina c-vitamiiniin, tuoreeseen valkosipuliin (jota käytän myös paljon ruuanlaitossa), inkivääriin sekä Arctic Warriorsin puolustajaan, joka sisältää väinönputkea sekä nokkosta. Tällä kombolla olen saanut jo monet flunssat selätettyä! Näiden lisäksi käytän säännöllisesti myös omega-3:a sekä opti-MSM:ää.

Mitä lisäravinteita sinä käytät flunssan ehkäisyyn tai sen aikana?

Minäpä tässä alan henkisesti valmistautua influenssarokotteen ottoon! Vaikka olen labranhoitaja ja päivittäin neulojen kanssa tekemisissä niin en todellakaan pidä siitä, että minua pistetään…

*Pharma Nordin tuotteet saatu

 

 

Kaikella terästetty aamupala

Processed with VSCO with c2 preset

Sis. mainoslinkkejä. Aamupala on mulle ehdottomasti päivän tärkein ateria. Jos aamupala on liian niukka, ja nälkä kolkuttelee jo tunnin päästä, niin päivä on väistämättä pilalla. Hyvä aamupala = hyvä päivä, huono aamupala = huono päivä. Valinnoilla on siis merkitystä! Omaan aamupalaani kuuluu hiilaria hedelmästä ja marjoista, protskua proteiinijauheesta, jokin pieni rasvapläjäys, kourallinen vihreää sekä paaaaaljon hyvää tekeviä asioita jauhemuodossa.

Mulla oli pitkä tauko smoothieiden osalta. Jotenkin vaan kyllästyin niihin, vaikka tiedän miten täyttäviä ja terveellisiä niistä saa. Parisen viikkoa smoothiet ovat taas kuuluneet mun aamuun. Alkuun mietin ettei nälkä pysy saletisti loitolla tuntia pidempään, mutta mites kävikään! Ainakin tällä mun luottokombolla nälkä pysyy poissa 3-4 tuntia ihan heittämällä. Smoothie voi olla erittäin monipuolinenkin aamupala. Makua saa muutettua helposti raaka-aineita vaihtelemalla ja koostumuksen voi säädellä nesteen määrällä aina juotavasta lirusta aina itse tehtyyn jäätelöön. Muista vain pitää aina pakastimessa ainakin yksi pakastettu banaani!

Processed with VSCO with c2 preset

Perusraaka-aineiden lisäksi heittelen smoothien todella paljon erilaisia jauheita. Jauheita ei huomaa muiden ainesten seasta valmiissa smoothiessa ollenkaan ja sekös vasta mukavaa onkin! Siinä tulee lisää hivenaineita ja vitamiineja vähän niin kuin huomaamatta. Smoothien hienous onkin juuri siinä, että sinne voi upottaa mielettömän määrän hyviä asioita piristämään päivää ja tuomaan lisäenergiaa. Mitäs mun aamusmoothie sitten sisältää? Laitan siihen joka aamu Nu3:n macaa ja ruusunjuurijauhetta, Puhdas+ Tyrni- ja kollageenijauhetta, Voimaruoan Total25 pussin, jauhemaista c-vitamiinia sekä Luontaistukun opti-msm:ää. Kaapissa on jotain muitakin kauheita, mutta nämä on tällä hetkellä säännöllisessä käytössä ja yksi hyvä syy käyttää jauheita on saada ne pois pyörimästä kaapin perukoilta 😀 Itse tilaan nämä spesiaalimmat jutut Luontaistukulta sekä Nu3:lta, mutta peruslisäravinteet ostan Sportsnutritionilta, Bodyboosterilta sekä Fitnesstukulta. Missä nyt on milloinkin parhaimmat tarjoukset!

Kuvassa myös osa mun tablettimuotoisista päivän lisäravinteista: omegat, monivitamiini, maitohappobakteeri ja d-vitsku. Illalla otan vielä magnesiumin ja sinkin.
Kuvassa myös osa mun tablettimuotoisista päivän lisäravinteista: omegat, monivitamiini, maitohappobakteeri ja d-vitsku. Illalla otan vielä magnesiumin ja sinkin.

Näiden lisäksi sain vielä Hankintatukulta testattavaksi erilaisia hyvinvointia tukevia tuotteita, kuten yllä olevan maitohappobakteerin,  Vitatabsin b12-vitamiinia, Vivanian hyaluronihappotabletteja sekä Colonic Plus vatsahappojen tasaajia sekä maksanpuhdistajia. Hyaluronitabletit ovat jo käytössä ja mielenkiinnolla odotan tuloksia! Niidenhän sanotaan kiinteyttävän ihoa 😉 Vatsahappojen tasaajat ovat olleet erittäin hyviä esimerkiksi herkkupäivinä,  jolloin ruokaa tulee enemmän ja se on laadultaankin ehkä hieman erilaista kuin arkisin. B12-vitamiinia säästelen vielä ”pahan päivän” varalle eli tilanteeseen, kun väsymystä on normaalia enemmän.

Processed with VSCO with c1 preset

Mitäs teidän smoothie sisältää? Kiinnostaako teitä lisäravinnetarjoukset ja haluaisitteko, että kertoisin niistä täällä blogissa? Mitä lisäravinteita teillä on käytössä?

ps. Fitnesstukulla nyt valikoima treenivaatteita -30%! Voimassa 24.7 saakka. Alevaatteisiin pääset tästä.

All in

Processed with VSCO with a6 preset

*postaus sisältää mainoslinkin. 

Mä olen vähän tämmöinen että kun jostain oikein innostun niin innostun sitten ihan kunnolla. Kerään kaiken mahdollisen tiedon ja ajatukset pyörivät vain sen yhden asian ympärillä. Sali-innostus nostaa nyt todella kovasti päätään, mutta ainoa haittatekijä on tuo vemppakäsi, joka hidastaa menoa. Vielä toistaiseksi. Kävin hoidattamassa kätöstäni eilen osteopaatilla ja kyllä se heti vaikuttaa paremmalta. Vielä pari hoitokertaa niin käsihän saattaa olla kuin uusi. Tai vähintään entisenlainen. Toivoa ainakin sopii!

Processed with VSCO with a6 preset

Mä oon alkanut nyt katselemaan hirveästi erilaisia treenivideoita, miettimään omaa treeniohjelmaa, viilannut ruokavaliota, lisännyt vähän lisäravinteita käyttöön ja tekis mieli vielä tilata uusia treenivaatteitakin. Uusia treeniaiheisia blogeja ja instatilejäkin on löytynyt ja nyt vain odottelen, että pääsen täyteen työn touhuun. Ei jaksais vaan kyykätä koko ajan! Kiva olis päästä treenaamaan olkapäitäkin kunnolla. Ja haboja! Jos vaan pääsisin treenaamaan niin kuin vanhoina hyvinä aikoina niin saattaisin saada kadonneen lihasmassankin takaisin suht nopeasti. Lihasmuisti on kuulemma hyvä 😉

Nu3:n L-tyrosine ja bcaa:t kapselimuodossa just otettu käyttöön!
Nu3:n L-tyrosine ja bcaa:t kapselimuodossa just otettu käyttöön!

Kautta rantain eksyin tänään Junkyardille ja mitäs muutakaan katselemaan kuin treenivaatteita. Ihan hirveäkauheanhitsinpaljon tekis mieli tilata, mutta kun yritän säästää. Jonkun syyn varjolla yritän löytää keinon ja eikös kevät voisi olla hyvä syy? Tai motivaatio? Tai vanhoihin vaatteisiin kyllästyminen? Tai uuden alun kunniaksi?

PicMonkey CollageTässä vain murto-osa vaatteista joihin ihastuin. Treenitoppejakin olisi kiva saada muutama uusi, koska vanhat alkaa olla a) väärän kokoisia tai b) ihan kulahtaneita. Toistaiseksi jätin kaikki tuotteet ostoskoriin odottamaan, koska haluan olla 100% varma, että haluan vaatteen ihan oikeasti enkä hetken mielijohteesta, koska olis vain kiva saada jotain uutta. Hei, mähän olen jo vähän viisastunut mitä tulee nettishoppailuun! *ylä vitonen*

Josbteillä on jotain toiveita postausten tai blogin suhteen niin laittakaahan tulemaan! Mä olen niin kovin innoissani, että kohta alan vääntämään kotona vatsa tai pebatreenin kun en muutakaan voi 😀

Jauheilla lisäpotkua treeneihin?

Processed with VSCO with a6 preset

Meillä on niin isot lisäravinnevarastot ettei mitään tolkkua. Mies on kunnon hifistelijä mitä tulee lisäravinteisiin ja harva se viikko mies kantaa jotain uutta pakettia postista. Jumankekka, kohta on varmaan annettava postimiehelle oma avain niin saa kantaa paketit suoraan sisälle odottamaan. Kaapit pursuaa mitä ihmeellisempiä jauheita, joista mulla ei ole pienintäkään hajua mihin ne on tarkoitettu tai miten ne toimii. Olen jo aivan out niistä hommista, mutta miehellä on tietotaitoa sitten siitäkin edestä. Ei varmasti ole lisäravinnetta tai jauhetta mistä se ei jotain tietäis. Kun treenasin kisoihin niin olihan mullakin lisäravinteita aika paljon käytössä, mutta crossfitin aloitettuani kaikki jauheet jäi aluksi pois. Välillä otin heraa purkista smoothieihin, mutta siihen se sitten jäikin.

Jokin aika sitten kirjoittelin blogiin miten tuntuu etten oikein palaudu kunnolla ja että puhti loppuu selittämättömällä tavalla kesken treeneissä. Tuli todella vetämätön olo yhtäkkiä. Join kyllä paljon vettä ja käytin vitamiineja säännöllisesti ebkä edes ajatellut, että lisäravinteista voisi saada lisäboostia. Olin tyystin unohtanut niiden merkityksen ja olemassaolon. Tuttavani on töissä Sportsnutritionilla ja postauksen luettuaan hän ehdotti, että testaisin muutamia heidän tuotteitaan. Käväisin liikkeellä ja lähdin kolmen purnukan kanssa kotiin. Kassista löytyi valmis palautusjuoma, aminohapposekoitus sekä treenilaturi, joita en ollut käyttänyt pariin vuoteen.

Processed with VSCO with a6 preset

Heti seuraavana päivänä sekoittelin aminohapot treeniveden sekaan, nappasin treenilaturin ennen treeniä ja otin palkkarit mukaan treenikassiin. Treenilaturin vaikutuksen huomasin heti – fiilis oli paljon energisempi ja vahvempi, mutta ei mikään överipirteä. Muistan muutaman vuoden takaa treenilaturin jonka otettuani silmät pyöri hedelmäpeliä ja olo oli todella hermostunut. En tykännyt sellaisesta fiiliksestä yhtään ja yleensä treeneissä tuli jossain vaiheessa todella huono olo. Nyt testaamani treenilaturi ei tällaista olotilaa tehnyt, lieneekö syy sitten siinä ettei se sisällä kofeiinia laisinkaan! Aminohappojen vaikutusta on ehkä himppasen vaikea huomata, mutta sen olen kyllä todennut ettei treenijuoma tule niin nopeasti läpi kuin pelkkä vesi ja energiatasot pysyvät hyvinä läpi koko treenin. Lisäbonarina toki hyvä maku verrattuna pelkkään veteen 😉 Palautusjuomien puolestapuhuja olen ollut aina ja siksi mua itseäni hämmästyttää suuresti miksi ne unohtuivat multa vähäksi aikaa kokonaan. Palautusjuoman avulla lihasten ja elimistön palautuminen treeneistä lähtee nopeammin käyntiin, koska palautumisjuoman proteiini ja hiilarit ovat nopeammin imeytyvässä muodossa kuin esim. kiinteän ruuan. Mullakin kestää aina melkein kaksi tuntia treenien jälkeen ennen kuin saan kiinteä ruokaa nenäni eteen, joten on ihan hyvä nappasta palautusjuoma sitä ennen nassuun.

Täytyy kuitenkin muistaa ettei lisäravinteet ole mikään käänteen tekevä ihme, jos muut ravinnon ja palutumisen palikat eivät ole kohdallaan. Ne ovat nimensä mukaisesti lisäravinteita eivätkä korvaa missään nimessä normaalia ruokavaliota saati riittäävää uni- ja nestemäärää. Onko teillä mitään lisäravinteita käytössä ja oletteko huomanneet niiden vaikutuksia? Mä olen ollut näihin Sportsnutritionin tuotteisiin sen verran tyytyväinen (hyvä hinta-laatusuhde ja todella hyvä maku!) että kävin jo toisen satsin ostamassa samoja purkkeja 🙂

Sportsnutritionin valikoimiin pääset tästä.

Ruokapäiväkirja – ei mennyt ihan putkeen

Tämä viikko on ollut mulle vähän poikkeuksellinen ja se näkyy syömisissäkin. Jouduin jäämään keskiviikkona sairaslomalle kipeytyneen peukaloni takia ja samalla jättämään treenitkin pois. Tällainen epämiellyttävä muutos arkeen pistää mulla ruokailut ihan sekaisin ja ruokahalukin on loppuviikosta ollut vähän kadoksissa. Toisaalta olen myös nukkunut ruhtinaallisia yöunia, joten senkin takia 1-2 ateriaa on jäänyt päivästä pois. Läjdetäänpä katsomaan miltä mun arkipäivien ruokailut tällä viikolla näyttivät!

Maanantai

PicsArt_1423247151763

Myöhäisellä aamiaisella Sunnuntain uusia tattarisämpylöitä höysteillä // Ennen töitä smoothie, jossa punaviinimarjoja, puolukoita, banaania, avocadoa, heraa ja mantelimaitoa // töissä täytettyjä kesäkurpitsoja ja porkkanoita // Iltapalana turkkilaista juggaa kera omenoiden ja cashewpähkinöiden

Tiistai

PicsArt_1423246782508

Aamupalana sunnuntain gluteenittomat tattarisämpylät höysteillä // töissä välipalalla omena, pekaanipähkinöitä,  kahvi maidolla ja pari palaa CocoVin appelsiiniraakasuklaata //Lounaalla täytettyjä kesäkurpitsoja ja pari palaa appelsiiniraakasuklaata // välipalana marjasmoothie ennen HopLopiin lähtöä // HopLopissa banaani ja kalkkunaleikettä // Treenin jälkeen makkara-lehtikaalilaatikkoa ( resepti tulossa) ja omppua jälkkäriksi

Keskiviikko

PicsArt_1423246513260

Aamupalana ne perinteiset leipäset // lääkärin jälkeen kaikin tuskassa pari leipää lisää// leipien päälle vielä muutamat namit // illalla makkara-lehtikaalilaatikkoa // Iltapalana omena ja pähkinöitä

Torstai

PicsArt_1423246308517

Aamupalana karjalanpiirakoita, itsepuristettua appelsiinimehua ja kiiviä // välipalana smoothie jossa banaania, lehtikaalia, mustikoita, chia-siemeniä ja CocoVin Supermixiä // kampaajalla kahvi maidolla ja pari keksiä // anoppilassa hernekeittoa ja leipä, jälkkärinä pannaria mansikkahillolla ja kermavaahdolla // Iltapalana turkkilaista juggaa, mustikoita, kiiviä ja manteleita

Perjantai

PicsArt_1423295929426

Aamupalana perinteiset leivät kananmunalla, juustolla ja paprikalla // Lounaalla makkara-lehtikaalilaatikkoa // välipalalla kiiviä, avocadoa ja karjalanpiirakoita // illalla lohileivät ja porkkanaa

Oon huomannut kotipäiviä viettäessäni,  että ruikailuvälit venyy ihan huomaamatta. Saatan korvata yhden välipalan vain kupilla kahvia… Kiva löytö oli nuo Sunnuntain uudet kaura-tattarisämpylät ja HK:n lisäaineeton palvikinkku. Pitäis enemmänkin tutkiskella kauppojen uutuuksia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tälle viikolle kokkasin vain kaksi ruokaa: superhelpot täytetyt kesäkurpitsat ja ihan hatusta vedetyn makkara-lehtikaalilaatikon, jota tein taas ihan liikaa! Se on kyllä tosi hyvää,  joten ihan mielelläni oon sitä useampana päivänä syönytkin. Ens viikolle on taas muutama uusi idea ruokiin tallessa 😉 Smoothien sekaan löysin Alpron mantelimaidon rinnalle myös kookosmaidon, sopii hyvin smoothien sekaan ja itseasiassa kahviin ja ihan sellaisenaan juotavaksikin! Ihanan raikas uusi löytö 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ruokapäiväkirjaan en merkannut ollenkaan mun treenin jälkeistä palkkaria tai muita lisäravinteita. Mulla on edelleen käytössä Lidlin palkkari ja sen lisäksi laitan palkkariin kreatiinia ja glutamiinia. Otan päivittäin myös monivitamiinin (d-vitskut väliaikaisesti loppu…), omega3:set ja iltaisin magnesiumia ja sinkkiä. Tuo jälkimmäinen yhdistelmä auttaa nukahtamaan ja syventää unta. On toiminut mulla aina, jos on ollut unen kanssa ongelmia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla jotain kauppakassi-palvelua. Onko ne tuttuja teille tai oletteko jopa kokeilleet joskus? Jostain lehdestä luin Anton&Antonin kauppakassista ja täytyy sanoa, että kiinnostuin todella paljon! Anton&Anton myy laadukkaita raaka-aineita ja heillä on useampi kivijalkakauppa täällä pääkaupunkiseudulla. Kauppakassin voi valita kahdelle tai neljälle hengelle ja siinä on raaka-aineet kolmeen eri ateriaan. Ruokalistatkin vaikuttivat todella hyviltä! Viikolle on suunniteltu yksi liha-, kala- ja kasvisateria. Tulis ainakin kokattua monipuolisesti viikon aikana 🙂 Vielä en ole kassia meille tilannut, mut houkuttaa kovasti…

IMG_20150204_173827

Mitäs mieltä mun ruokapäiväkirjasta tai kauppakassi-palveluista?

Terveyttä purkista.

Mä kannustan aina ihmisiä kokeilemaan erilaisia asioita. Oli kyse sitten ravinnosta, treenaamisesta tai vaikkapa vaatteista niin oman tyylinsä tehdä asioita löytää vain kokeilemalla. Minä olen tässä bloggausurani aikana kokeillut yhtä sun toista ja matkan varrella on vaihtuneet niin ruokailutottumukset kuin urheilulajikin. Mä olen sitä mieltä ettei toimintatapoja pidä matkia sellaisenaan muilta, mutta niistä voi omaksua jotain myös itselleen – inspiroitua! Tämä pätee ehkä parhaiten bloggaamiseen. Välillä tulee hetkiä kun tuntuu ettei tekstiä synny ja koko bloggausmentaliteetti on kriisissä: aiheet on tylsiä (omasta mielestä), kuvat on surkeita ja kaikki muut on niin paljon parempia (niitä päiviä…). Tiedättekö mikä on parasta lääkettä tuollaisina päivinä? Lenkille lähtö tai ruuanlaitto! Molemmissa ainakin minä saan nollattua päätäni ja selvitettyä ajatuksia. Tällainen hetki oli eilen 🙂

kuvia 007Mulla oli hautautuneena arkistoihin kuvia tän hetkisestä pillerivarastosta: vitamiineista, hivenaineista ja muista tärkeistä tuotteista siis 🙂 Näiden tuotteiden käyttöön olen päätynyt lukuisien testailujen ja karsintojen jälkeen. Silloin kun vielä tosissaan kasvattelin muskelia niin mun lisäravinnearsenaali oli aivan hillitön. Nyt mennään muutamilla luottotuotteilla. Me tilataan aika usein vitamiinit ym netin kautta iherb.comista ihan sen takia, että siellä hinta-laatusuhde on huomattavasti parempi kuin Suomen markkinoilla. Nuo oransilla etiketillä varustetut Now Foodsin tuotteet on tilattu juurikin tuosta kyseisestä osoitteesta. Onko Iherb teille tuttu?

kuvia 002Puhdas+ capsin tuotteita sain testattavaksi blogin kautta. Ne ovat suomalaisia tuotteita eivätkä sisällä mitään ylimääräisiä säilöntä-, väri- tai täyteaineita. En tiedä onko sattumaan vai ei, mutta sen jälkeen kun otin käyttöön hiivaprobiootti Saccharomyces boulardiin noin kuusi viikkoa sitten niin en ole flunssassa ollut. Sen lisäksi minulla on ollut testattavana d-vitamiini sekä melatoniini. D-vitamiinia otan päivittäin, mutta melatoniinia otan vain sellaisinia iltoina, kun olo on rauhaton ja kroppa käy ylikierroksilla. Olen kyllä tykännyt tuosta melatoniinin tehostakin:  joka kerta se rauhoittaa yhtä hyvin ja uni tulee suht nopeasti. Tuohon hiivaprobioottiin olen ihastunut siinä määrin, että aion ostaa sitä heti lisää kun edellinen purkki loppuu. Täältä löydät Puhdas+ caps-tuotteiden jälleenmyyjät. Onko tämä tuotemerkki teille tuttu?

kuvia 008Hankittiin tytöllekin imeskeltävinä versioina maitohappobakteeri sekä monivitamiini iherbistä. Tajuttiin miehen kanssa eilen illalla ettei tyttökään ole ollut sairaan sen jälkeen kun hän alkoi syömään noita. Nuo lapsille tarkoitetut imeskelytabletit on vieläpä melko hyvän makuisia ja tyttö itse vaatii päivittäin omat vitamiininsa 🙂 Onko teillä lapsilla käytössä jotain vitamiineja tai maitohappobakteeria?

Mulla on tapana aina aamuisin ottaa tuo iherbin maitohappobakteeri sekä vitamiinit ja illalla magnesium, sinkki sekä Puhdas+ capsin hiivaprobiootti. Joinakin päivinä jotkut napit unohuu ottaa, mutta en ole huomannut silläkään olevan mitään vaikutusta. Lääkäri suositteli minulle vajaa kaksi kuukautta sitten, että ottaisin käytttöön kaksi eri maitohappobakteeri valmistetta ja sen tehtyäni en ole enää sairastellut. Missähän vaiheessa uskaltaisin jättää toisen niistä pois?

En toki väitä, että pelkästään pillereitä vetämällä pysyy terveenä, mutta omalla kohdallani tiettyjen tuotteiden käyttöönotto on selkeästi lisännyt kauan kaivattua vastustuskykyä. Ravinnon, unen, treenin sekä nesteen merkitys terveydelle tulee edelleen ensimmäisenä, mutta maitohappobakteereistakaan en enää suostu luopumaan (no toisesta voisin luopua jossain vaiheessa)!

Iherbistä tilatessa saatte koodilla LAG647 5$ alennusta alle 40$ ostoksista ja 10$ yli 40$ ostoksista. Sieltä muuten löytyy paljon muutakin kuin vitamiineja! Ite oon tilannut iherbistä mm. superfoodeja, kosmetiikkaa ja mantelijauhoja 🙂 Muistakaa olla tarkkana painorajojen kanssa ettei tule turhia tulleja. Rajat voi tarkistaa kohdasta ”shipping”.

*Puhdas+ Caps- tuotteet saatu blogin kautta.

Happihyppelyllä (+täytetyt kesäkurpitsat)

Tämä viikko on mennyt vielä urheilun kannalta aika iisisti. Yskä alkaa nyt vihdoin asettua, mut nokka on edelleen aika ajoin todella tukossa. Aamulla olo saattaa jo olla tosi hyvä mut aamupäivän aikaan meen välillä ihan tukkoon. Lisäksi seurana on ollut armoton väsymys minkä luulen johtuvan jatkuvasta sisällä olosta. Tähän mennessä tän viikon urheilusaldo on yksi happihyppely ulkosalla maanantaina ja kevyt treeni tiistaina boksilla. Treenistä lisää tulossa huomenissa 😉

IMG_20140221_091822 IMG_20140222_140333Palataanpa vielä vähän viime viikonloppuun. Perjantaina kävin noutamassa (menin bussilla vastaan) meidän hyvän ystävän ja tytön kummin Helsinki-Vantaalta. Istahdettiin samalla lentoaseman Starbucksiin ihmettelemään ihmisvilinää ja jakamaan kiireisimmät kuulumiset. Samalla meni mun Starbucks-neitsyys! Netistä lueskelin arvioita lentoaseman kahvilasta ja osa tykkäsi kovasti ja toiset taas ei yhtään. Ainakin meidän kohdalle sattui loistavat asiakaspalvelut -kiitokset siitä!- ja erittäin makoista kahvit ja kakkuset 🙂 Minä valikoin itselleni Spicy vanilla latten ja suklaakakkua ja kaverille normitsufet ja valkosuklaa-vadelmajuustokakkua. Miälenvikaisen hyviä oli molemmat kakut!

20140221_10291820140221_102931Meillä oli aika mielenkiintoinen viikonloppu. Kovin kummoista ei pystytty tekemään, koska mä olin ihan tuhannen tukossa, mies tuli perjantaina kipeäksi ja tytölläkin nousi hetkellisesti kuume lauantaiyönä. Mies kuskasi vierasta salille ja ruokaa tehtiin sitten porukalla. Oltiin vaan, hengattiin ja rentouduttiin. Tyttökin pääsi tutustumaan kummiinsa vähän paremmin. Tuskin viime tapaamista enää muistaakaan.

Fonda del Solissa käytiin syömässä. Mulla grill steak ja lämpimät kasvikset valkosipulivoilla :)
Fonda del Solissa käytiin syömässä. Mulla grill steak ja lämpimät kasvikset valkosipulivoilla 🙂

20140222_150119

 Kotosalla tehtiin perjantaina pizzaa ja sunnuntaina kanaa ja riisiä. Leipasin pojille kylkeen vielä mangojuustokakun. Jätskiäkin taidettiin vähän maistella 😉 Joidenkin käsi kävi myös karamellipussilla. Itse en kyllä tunnusta!

kuvia 006 kuvia 007 20140223_152126 IMG_20140221_214652

kuvia 012

Maanantaina ja tiistaina tyttö oli iltaan asti mummalla hoidossa ja mä sain nauttia yksinäisyydestä. No, eihän siitä pysty nauttimaan kun on tottunut että kotona on koko ajan hälinää ja pieni ihminen menossa mukana koko ajan. Päätin sitten pitkästä aikaa lähteä ulkoilemaan. Aluksi tarkoituksena oli tehdä parinkymmenen minuutin happihyppely, mutta muistin miten hyvin kävelyn lomassa saa nollattua ajatuksia ja lenkistä tulikin melkein tunnin mittainen. Käpöttelin samoja reittejä, joita tallasin aika usein vaunujen kanssa kun tyttö oli pieni. Lunta täällä Helsingissä ei enää juurikaan ole ja lenkin aikana tajusin että nythän alkaa jo olla kevät ja heti sen jälkeen tulee kesä, jumankekka! Yritän ottaa nyt ulkoilun vähän useammin ohjelmistoon, sen verran hyvin sain taas omia ajatuksia kasaan 🙂

20140224_161458
Ulos lähdössä!

 

20140224_162524
Kävin vähän roikkumassa tangoissa ja kun hetken olin pälyillyt ympärilleni niin uskaltauduin vetämään jopa YHDEN leuan 😀

20140224_162541

20140224_16171720140224_163040

 Lihashuolto on jäänyt hieman huonolle tolalle tässä sairastelun aikana. Mulla on kotona foam roller, lacrosse-pallo sekä pari vetokumia eli noilla pitäis kroppa kyllä pysyä kuosissa. Täytyy taas silläkin saralla kunnostautua nyt kun alan olla taas elävien kirjoissa 🙂 Onneks ees joku käyttää meillä ahkerasti rulllaa 😀

Peini putkirullaaja :)
Peini putkirullaaja 🙂

20140223_134107

Harrastin taas marttailua tuossa yksi päivä eli loihdin jämäruuista ja vanhenevista tuotteista hyvät sapuskat! Olin pari päivää aikaisemmin ostanut tarjouksesta kesäkurpitsoita ja kun jääkaapista löytyi miehen muutama päivä aikaisemmin valmistama tulinen jauheliha, idea illalliseen oli valmis. Kyytiin kaivelin vielä uhkaavasti viimeistä käyttöpäiväänsä lähestyvän creme fraichen ja sekoittelin sen jauhelihaan. Päälle juustoraastetta ja koko komeus uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi. Slurps!

kuvia 001 kuvia 002 kuvia 003 kuvia 004

Meillä oli viikonloppuna muuten aika hauskan näköinen arsenaali lääkkeitä keittiön pöydällä. Minä ja tyttö syötiin antibiotteja korvatulehdukseen ja lisäksi kissalla tulehtui hanurista rauhanen. Siinä oli sit nätissä rivissä kissan antibiootit ja kipulääkkeet meidän pillerien kanssa 😀 Tautista sakkia!

IMG_20140221_181125

Tänään aion pitää lepopäivän ja huomenna olis tarkotus palata treeneihin. Meillä on onneksi kevyt viikko menossa, joten alku alkaa jälleen kerran rauhallisesti 🙂 Seuraavassa postauksessa lisää tiistain treenistä!

Lipat vol 1.

Heippa!

Tällä viikolla on treenit kulkeneet suht hyvin ja oon tajunnut mihin mun pitää todella panostaa ja mitkä on mun vahvuudet. Sykkeitä nostattavat liikkeet, kuten double underit, vaatii tosi paljon harjottelua koska ne alkaa mennä ihan plörinäksi heti kun hengästyn. Oon muutenkin edelleen auttamattoman hidas wodeissa joissa on useampi liike peräjälkeen. En tiedä onko nupista kiinni vai mistä mut tuntuu, että olen paljon nopeami wodeissa, joissa lasketaan itse kierroksia kuin että kierrokset on valmiiksi määrätty ja yritän tehdä ne aikaa vastaan mahdollisimman nopsaan. Voimapainotteiset treenit on muutenkin enemmän se mun juttu, sen totesin taas eilen 🙂

PicsArt_138609207159720131203_152912

Maanantain kyykättiin kolmen sekunnin pysäytyksillä. Alkuun otettiin kunnolla lämpöjä ja liikkuvuutta. En oo ihan niin paljon pystynyt panostamaan liikkuvuuteen viime aikoina kuin haluaisin niin jokainen treeneissä tehty liikkuvuusharjoittelu on iso plussa.

 • Backsquat 3 sekunnin pysäytyksella ala-asennossa 5 x 3 (40, 45, 50, 55, 60kg)

6 kierrosta aikaa vastaan

 • backsquat x 6 (35kg)
 • toes to bar x 10
 • double unders x 20
 • kyykyissä tanko vedettiin maasta rinnalle cleanilla ja rinnalta niskan taakse jerkinä tai push pressinä

Tässä wodissa helpointa oli kyykyt. Ne tais mennä kuta kuinkin unbroken joka kiekalla, mut loppu olikin sit ihan tuskaa 😀 Toes to barit kolmella ekalla kiekalla ja sen jälkeen knees to elbows. Double undersit suju hyvin ensimmäiset kolme kiekkaa, mut neljännellä tais tulla vaan ykkösiä ja kakkosia vaihdoin normi hyppyihin. Yritän aina tehdä wodit itselleni mahdollisimman raskaiksi enkä turhaan skaalaile mitään, mut tällä kertaa oli kyllä pakko. Miten voikin yhdet toes to barit olla niin raskaita! Tässä mentiin todella lahjakkaasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Maanantaitreeniksi varsin hyvä setti 🙂 Mulla kun tuppaa maanantaisin treenit kulkemaan aika huonosti… Jos treeni menikin hyvin niin sen jälkeen ei oikein mennyt putkeen. Vedin nimittäin pyörän kanssa komeat lipat treeneistä lähtiessäni. Onneks selvisin vain mustelmilla, mut aika varovasti olen pyörällä äksidentin jälkeen ajellut.

kuvia 001
Lähdössä tekemään kyykkyä.

kuvia 002

kuvia 003
Cleanilla rinnalle.

kuvia 004

kuvia 005
Push pressillä ylös.

kuvia 006
Niskan taakse…

kuvia 007
…ja kyykkäämään!

kuvia 008

kuvia 009

Treenin jälkeen olin taas nälkäinen kuin faan. Näistä treeneistä huomaa hyvin miten paljon kroppa kuluttaa ja vaatii energiaa. Mä olen aina treenien jälkeen valtavan nälkäinen ja syönkin joka kerta täysin nälän mukaan. Sit jos ei ole kauhea nälkä eikä vatsa mourua niin syön pienemmän annoksen tai vähemmän hiilareita. Tää systeemi tuntuu toimivan mulla hyvin 🙂 Ja viikonloppunahan tankataan aina energia varastot täpötäyteen 😀 Sen mä ainakin osaan!

PicsArt_1386092135906
Anopin tekemää kana-ananas-spagettivuokaa.

 

PicsArt_1386092016802
Eilen otin ennen treeniä pitkästä aikaa treenibuusteria!

Eilen olikin sit mavepäivä. Maastavedosta mä tykkään tosi paljon, oon aina tykännyt! Se on mun välityksille melkeinpä täydellinen liike ja voimatasot nousee koko ajan tappavan tasaisesti. Nykyään näppivoimatkin on parantuneet niin paljon etten tarvitse mitään remmejä vaan tanko pysyy näpeissä suht hyvin myötäotteellakin.

 • Deadlift 5 x 3 (60, 70, 80, 85, 90kg)

10 minuutin amrap

 • deadlift x 3 (75kg)
 • ring push up x 5
 • kierroksia 11

Mulla meni aika kauan hieroessa maven lähtöasento kuntoon ja siihen menikin vähän turhan paljon aikaa. Toisaalta kun miettii asiaa niin mieluummin kunnolla asento paikoilleen kuin selkä paskaksi huonon tekniikan takia. Melkein olisin voinut laittaa wodin tavoitepainon eli 80kg, mut en tiedä olisko käynyt liian raskaaksi sit. Tuollakin painolla vikat setit oli jo aika tiukkoja! Ring pus up olikin aika hauska liike ja valitsin aina mahdollisimman matalalla olevat renkaat, jolloin liike on luonnollisesti raskaampi tehdä kuin korkeammilla renkailla. Tällaisista voimapainotteisista wodeista mä tykkään! Sykkeet nousee kyllä muttei niin korkealle että se tekemistä haittaisi.

kuvia 001

kuvia 002
Maastavetoa.

kuvia 003
Tiukka setti!

kuvia 004

kuvia 005

kuvia 006

kuvia 008

kuvia 009
Ring push ups.

kuvia 010

kuvia 011

kuvia 012

kuvia 013

Eilen värkkäsin iltaruuaksi tytön kanssa banaanilettuja. Tai pannareita, ihan miten vaan. Lettuihin laitoin yhden muussatun banskun, kolme munaa ja pari ruokalusikallista mantelijauhoja. Sotkin taikinan sekaisin ja paistelin pannulla voissa pieniä lättysiä. Kylkeen parit leipäset niin taas siirtyi nälkä muutamalla tunnilla 🙂

20131203_183413

 

IMG_20131203_192833

 Jostakin luin jutun intuitiivisesta ruokavaliosta, joka tarkoittaa sitä että syödään omien mielihalujen ja kropan signaalien mukaan. Juttua lukiessa tajusin että syön itse juuri tuolla tavalla. Toki tietyt kriteerit täyttyy aterialla kuin aterialla (riittävästi protskua ja hyvälaatuisia rasvoja), mutta pääasiassa syön aina just sitä mitä mieli tekee. Tällä hetkellä tekis mieli tehdä lohkoperunoita uunissa ja jauhelihapihvejä. Varmaan niitä sit tänään syödäänkin 🙂 Uskon, että elimistö kertoo erilaisilla mieliteoilla esim. puutostiloista ja energiavajeesta. Jos tekee mieli syödä marjoja niin sitten syön niitä, sama pätee myös leivänhimoon. AIka usein kovan treenin jälkeen mun tekee kauheasti mieli leipää. Ehkä se on elimistön tapa kertoa että nyt tarvitaan hiilaria palautumiseen ja nopeasti?

IMG_20131202_162948

 

20131202_085825

 

20131201_210314

 

Sain loistoidean toissa iltana ja otin tytön pinnasängystä laidan pois. Nyt hänellä on isojen tyttöjen sänky 🙂 Idea ei ehkä ollutkaan niin loistava kun luulin, koska tuohon ikean malliin ei tule toiselle puolelle pienintäkään laitaa. Laitoin meidän päiväpeiton tytön sängyn vierelle jos hän sattuu tippumaan sängyltä ja molempina öinä oon vessareissulla saanut käydä tytön nostamassa päiväpeiton päältä takaisin sänkyynsä… onneks sänky on todella matalalla. Viikonloppuna on lähdettävä hakemaan tytölle kunnollinen sänky jossa olisi pienet laidatkin, ei tuon ikean virityksen kanssa tule mitään.

20131203_181539
Iso tyttö lukemassa.

 

20131203_153115

 

20131202_162912

 

20131203_153127
Pirtsakkaa keskiviikkoa!

 

Tänään oli tarkoituksena mennä open gymiin treenaamaan tempauksen tekniikkaa, mut mulle tulikin mahdollisuus jäädä hierontaan heti duunin jälkeen eikä tarvinnut montaa kertaa asiaa miettiä. Yläselkä on ollut viime päivinä niin kauheassa juntturassa että hieronta teki todella hyvää 🙂

Mitäs kivaa meinasitte tehdä veronpalautuksilla? Mulla osa menee yllättäen opintolainan korkojen maksuun ja lopuilla ostellaan varmaan joululahjoja. Jospa muutama euro jäis kampaajallekin 🙂

Ps. Crossfit ihmisille on tullut lisää luettavaa. Meidän salin Toni pisti pystyyn oman blogin ja Tonin blogi löytyy täältä. Toni treenaa hemmetin kovasti ja kehittyy kovaa vauhtia. Kannattaa siis käydä seurailemassa hänen treeneistä kertovaa blogiaan 🙂 Crossfit-aiheisia blogeja on edelleen harmittavan vähän!

Elektroniikkafriikki.

Aloha täältä neljän seinän sisältä. Niinhän siinä taas kävi, että tulin tiistaina kipeeks jälleen kerran. Heti samana päivänä otettiin mycoplasma-kokeet ja ne oli negatiiviset. Toisin sanoen saan koko ajan vain uuden ja vähän erilaisen flunssan. Tämän hetkinen on täysin erilainen kuin edelliset ja vaikka kuumetta ei ole ollut ollenkaan niin olo on aamuisin niin tukkoinen ja huono ettei treeneihin ole vielä mitään asiaa 🙁 Ei auta kuin sairastaa, vaikka tää alkaa jo psyykkeen päälle käymään aika pahasti…

Viime maanantaina eli viikko sitten kävin viimeksi treenaamassa ja sillon olo oli kaikin puolin ok. Ei pienintäkään oiretta flunssan tulosta. Viime viikko olis ollut tempausviikko ja mua harmittaa tosi paljon kun en päässyt treenaamaan. Tempaus on se mun heikko kohta ja tuntuu, että oon aina kipeenä kun niitä tehdään.. No maanantaina tehtiin OHS:a (over head squat) ja maastavetoa kahvakuulalla.

 • Alkuun OHS-tekniikkaa

15 min emom (every minute of the minute)

 • even min – OHS (15kg)
 • odd min – Kb deadlift

Wod kesti siis 15 minuuttia ja jokaisella parillisella minuutilla tehtiin OHS:s max kuusi toistoa ja parittomalla minuutilla tehtiin maastavetoa kahvakuulalla niin monta toistoa kun kerkes. Mulla tuntu taas, että ranteet katkeaa kyykyissä eikä se tanko muutenkaan tahdo pysyä balanssissa. Liikkuvuutta täytyy siis saada todella paljon lisää! Sain ehkä yhden sarjan tehtyä missä ranteet ei huutaneet hoosiannaa ja kaikki tuntui muutenkin loksahtavan kohdalleen. OHS kyllä kertoo kaikki liikkuvuusongelmat eli kannattaa testata miten se sujuu itse kullakin 🙂

 

kuvia 011
Over head squat.

kuvia 012

kuvia 013

Tässäpä mun viimeisen viikon treenit onkin olleet 😀 Pikku hiljaa alkaa tuntua, että viimesetkin lihat kuihtuu pois samaa tahtia kun järki pakenee päästä. Alkuviikko meni rattoisasti kotosalla hoitaessa vesirokkoista tyttöä. Selvittiin vesirokon kanssa aika vähällä: kuumetta ei ollut missään vaiheessa eikä näppylät tuntunu tyttöä haittaavan millään tavalla. Bonuksena saatiin tutti kokonaan pois käytöstä!

IMG_20131102_124631
Melli & Lola <3

Alkuviikkoa piristi kummasti kun tämmöisenä elektroniikkafriikkinä sain coolstuff.fistä testattavaksi Fitbit flexin! Mä olen oikeasti meillä se joka vahtaa kännykkäuutuuksia, ostelee millon mitäkin elektroniikkaa ja asentaa kaikki laitteet himaan. Tuo fitbit siis mittaa askelten määrää, päivän aikana kuljettua matkaa, aktiivisuutta, kaloreiden kulutusta sekä unen laatua. Siihen saa myös syötettyä nautittujen nesteiden määrän ja jonkinlainen ”laihdutusohjelma” siinä on myös. Siihen en tosin ole vielä tarkemmin tutustunut. Myös painon kehityksestä pystyy piirtämään hienoja käppyröitä ja seuraamaan dieettiä/massakautta sen avulla. Fitbit kulkee ranteessa mukana myös suihkuun ja appsin saa ladattua helposti kännykkään. Sitä sit tuleekin näpellettyä harva se hetki..

 

kuvia 001
Fitbit flex.

kuvia 002

kuvia 003

kuvia 004

kuvia 005
Härpäkkeet.

kuvia 006
Appsin saa kätevästi kännykkään!

kuvia 007

 

Fitbitin kalorinkulutusarvioiden mukaan voisin hyvin lisätä ruokamääriä ja sen yritän nyt tehdäkin. Toisaalta kun paino pysyy näin hyvin nyt kurissa niin miksi vaihtaa toimivaa?  Harmi kun en ole vielä päässyt fitbitiä testaamaan treeneissä. Hauska olis nähdä paljonko  treenit nostaa kulutusta! Treenaamatta kulutus on ollut 1800-1900 luokkaa eli ihan ok 🙂

IMG_20131030_113316
Tytön kanssa aamukävelyllä.

IMG_20131030_124944
Sairastavan pelastus 🙂

Kotosalla ollaan oltu tytön kanssa päivittäin ulkona, lueskeltu sisustus- ja treenilehtiä, laiteltu ruokaa ja yritetty laittaa kotia. Huuto.netissä sain myytyä taas muutamat kipot pois nurkista pyörimästä ja lisää täytyis saada laitettua myyntiin. Ihanaa alkaa taas pikku hiljaa ripustella jouluvaloja ja -koristeita! Mä niin rakastan joulua 🙂 Ei mua enää niin se lahjahässäkkä kiinnosta vaan enemmänkin joulun laittaminen ja se fiilis. Ootteko te alkaneet jo laittaa joulua kotiin? Onko jotain uusia ideoita tälle joululle?

Ruokapuoli on muuten sairastelusta huolimatta pysynyt ihmeen hyvin kunnossa. Kun vaan muistaa syödä kunnon aterioita säännöllisin väliajoin niin käsikään ei karkaa jatkuvasti karkkipussille 🙂 Jotain olen näköjään tässäkin asiassa oppinut. Ennen piti saada kilo suklaata ja litra jäätelöä välittömästi kun sairastuin.

IMG_20131103_150548
Viskihuikkaa ja spirulinaa testattu flunssan selättämiseksi!

IMG_20131031_071623

IMG_20131029_194809
Liptonitkin on huvenneet kovalla tahdilla…

IMG_20131031_071427
Smoothien sekaan anopin tekemää puolukkahilloa.

IMG_20131029_121631
Lääkärireissulla hain taas superhyvät salaatit Kulma-konditoriosta Tikkurilasta.

20131103_191111
Mies teki eilen munakasrullaa jauhelihatäytteellä. Oli aivan mielettömän hyvää!

20131103_185027
Tein eilen ekaa kertaa pestolohta. Pesto tällä kertaa purkista, mut seuraavalla kerralla teen senkin itse 🙂

kuvia 021
Lauantaina tehtiin itse pizzaa!

IMG_20131102_141506
Maku-lehteä selailin…

IMG_20131102_171421
Pakko oli testata banaani-suklaakakkua maapähkinövoi kuorrutteella! Ohhoh kun oli hyvää 🙂

Tämmöstä tänne kuuluu! Toivottavasti pääsen mahdollisimman nopeasti taas treenaamaan ja te olette pysyneet terveinä 🙂 Mä näköjään sairastan kaikkien muidenkin puolesta,mutta niin kuulemma usein käy kun lapsi menee päiväkotiin…

Instagrammiin latailen kuvia päivittäin ja siellä mua voi seurata nimimerkillä jonnam1983!

Yksi mörkö selätetty.

Huh, tää mamma on ihan rikki! Joka paikka on ”ihanan” arkana treeneistä. Varsinkin takareidet on ihan muussina! Torstaina pidin lepopäivän treeneistä ja palauttelin kroppaa anopin lihapatojen äärellä 🙂 Anoppi oli ostanut joltakin thaimaalaiselta työkaveriltaan ihan Oikeita kevätkääryleitä ja voi pojat että ne oli hyviä! Ihan eri kamaa kuin mitä suurimmasta osasta kinuskiravintoloista saa.

Torstaina leikkipuistoon lähdössä.
Torstaina leikkipuistoon lähdössä.

kuvia 001

Torstaina välipalaa.
Torstaina välipalaa.

Anopille lähdössä.
Anopille lähdössä.

kuvia 003Tällä viikolla oon aika hyvin syönyt paleolla, ainoa kompastuskivi on ennen treeniä. En oikein tiedä mitä sillon söis kun pitäis saada sopivasti hiilaria, mut en viiti pelkkiä hedelmiä syödä eikä bataattikaan aina maistu. Oon sillon sit syönyt mitä mieli tekee eli usein sämpylöitä ja jonkun hedelmän. Niin ja tummaa suklaata 😀 No kaipa mä tohonkin jotain joskus keksin. Ideoita saa heittää!

IMG_20130807_120310IMG_20130806_200704

Eilen olinkin jo kunnon iskussa treeneissä. Tehtiin kuitenkin suhteellisen kevyt perjantaijumppa, joten paukkuja jäi vielä tälle päivälle. Alkuun maastavedon tekniikkaa pienillä painoilla ja sen jälkeen 5 minuutin amrpap, jossa:

 • maastaveto kahvakuulalla x 20 (16kg)
 • double unders (tuplanaruhypyt) x 10
 • abmat sit-ups x 10
 • kierroksia sain tehtyä neljä ja muutaman maastavedon päälle

Tän wodin sain vedettyä alusta loppuun kohtuullisella vauhdilla ja DU:kin pyöri tosi hyvin, yhdellä välihypyllä tosin mut kuitenkin! Pari kertaa räpelsin narun jalkoihin mut paras suoritus silti tähän mennessä 🙂

Kettlebell deadlift.
Kettlebell deadlift.

kuvia 005kuvia 006

Doubleunderseja räpeltämässä..
Doubleunderseja räpeltämässä..

kuvia 007Eilisilta menikin aika myöhäseks, kun lähdettiin illalla vielä isoille kaupoille ja oltiin kotona kasin jälkeen. Olin luvannut tehdä miehelle mangojuustokakun niin olihan se tehtävä 🙂

kuvia 023

Illalla kerkesin ( lue: jaksoin) tekemään vain pikaset venyttelyt ja se kostautu tän päivän treenissä. Vuorossa oli torstailta tekemättä jäänyt treeni eli rinnallevetoa maasta asti (power clean) ja melekosen mehukas wod! Rinnallevetoa treenasin 30-35kg painoilla ja keskityin lantion työskentelyyn sekä pitämään kädet suorana riittävän pitkään. Mä lähden tosi helposti vetämään käsillä ihan liian ajoissa… Tän päivän wod oli 5 kierrosta:

 • power clean x 8 (30kg)
 • wallclimb x 5
 • aika 10.22
 • Helevetin hapokasta!

Täällä teille video rinnallevedosta (eka toistossa kivasti tasapaino pettää…) ja täällä wallclimbistä.

kuvia 012
Pikku hiksa 😀

Ja arvatkaa mitä!? Nyt on treeneissä yksi iso mörkö selätetty! Oon monta kertaa täälläkin kertonut miten en uskalla heittää jalkoja seinälle käsilläseisontaasentoon. No nyt uskallan! Ekan kerran mut autettiin jaloista seinälle keskiviikkona ja sen jälkeen oon uskaltanut nousta ihan itse. Tänäänkin moneen kertaan 🙂 Jei!

"Älä heti kuvaa kun en kuitenkaan onnistu ekalla kerralla!"
”Älä heti kuvaa kun en kuitenkaan onnistu ekalla kerralla!”

Siellä!
Siellä!

kuvia 017kuvia 019kuvia 018Voi tätä onnistumisen riemua! Kohta alan treenaamaan muscle-upeja 😉 Juu ja DU:kin sain tänään jopa neljä putkeen ilman välihyppyjä! Harjoittelulla mikä tahansa onnistuu ennen pitkää, eiks vaa?

Salin jälkeen saatiin mimmin kanssa aivan huippua leikkipuisto seuraa Annasta ja Annan lapsukaisista 🙂 Niin kuin Anna jo instagramissa (anna_tbtbm) totesikin, että toiset ovat katsomassa Jyväskylän kisoja ja ne jotka ei saa lapsenvahtia niin leikkipuistoilee hyvässä seurassa. Näin on!

Itä-Helsingin tuliaisia: protskunäytteitä Fitnessgurulta! Nam :)
Itä-Helsingin tuliaisia: Fitnessgurun protskumaistiaisia! Nam 🙂

Mikäpäs meillä mammoilla oli siinä jutustellessa kun lapsukaiset temmelsivät keskenään ja ilmakin oli lämmin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: lapsille seuraa toisistaan juorupäivitykset fitmomeille 😀

IMG_20130810_133745

20130810_131818

20130810_131825

 

 

IMG_20130810_13404420130810_131854

Punapäinen Anna <3
Punapäinen Anna <3

Tänään pidin pienen cheatmealin leikkipuistoilun jälkeen. Mies teki meille sikahyvää chicken tikka masalaa (kuvaa instagramissa) riisin kera ja jälkkäriks vähän jätskiä ja mangojuustokakkua, aiaiai 🙂 Hyvvee oli.

kuvia 021Just äsken tuossa pistin taas uunin kuumenemaan ja tein melkosta herkkua iltapalaksi! Enpäs kerrokaan vielä mitä, mut instagrammiin ilmestyy kohta kuva 😉 Mut löytää sieltä nimellä jonnam1983!

Muksaa lauantai-illan jatkoa!

 

 

 

 

Haikein mielin.

Nonnih, olinpa viikonloppuna vähän saamaton kun en treenannu ollenkaan. Lauantaina en viitsinyt ja sunnuntaiaamuna oli niin huono ilma ettei siinä olis paljon ulkona kyykkäilty. Tulipahan pidettyä pieni lepoputki siinä sitten. Ei se lepokaan koskaan huonoa tee 🙂

kuvia 025
Lasketaanko saippuakuplien puhaltelu urheiluks?

kuvia 019

Viikonloppu meni siis kuta kuinkin syödessä hyvin. Ihan yllätyin miten fiksusti osasinkin lomareissulla syödä vaikka toki herkuttelinkin kun siltä tuntui. Paino oli tasan sama eilen aamulla kuin reissuun lähtiessäkin. Ehkä onnistuin vaan hommaamaan muutaman gramman lihasta? 😀

Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä
Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä

Uunitomaatteja vuohenjuustolla.
Uunitomaatteja vuohenjuustolla.

Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja :D
Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja 😀

Nyt oon muutaman päivän mennyt ruokapuolella herkuttomalla linjalla ja muutenkin melko proteiini+rasva-painotteisesti. En tosiaankaan ole missään herkkulakossa tai totaalipaleolla, meen vaan fiiliksen mukaan ja syön sitä mitä mieli tekeen. Jos tekee mieli herkkujakin niin sit niitä syödään! Jos kiellän itseltäni jotain tai päätän 100%:sti noudattaa jotain ruokavaliota niin kestän sitä max kolme päivää ja löydän itseni pää leipäpussissa 😀 Tällainen kaiken salliva linja tuntuu varsin hyvältä ja toimivalta.

Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.
Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.

Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..
Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..

Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!
Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!

Nyt muuten pääsen varsin kätevästi kulkemaan treeneihin Crossfit Vantaalle! Käytiin heti sunnuntaina kotiin tullessa ostamassa mulle uus tsygä. Yritin ensin tori.fistä niitä katella, mut hirveitä hintoja ihmiset huutaa käytetyistä pyöristä. Päädyin siis ostamaan uuden ja on muuten hyvä 🙂

IMG_20130721_171315

Ajoin pyörän Budget Sportilta, ihan Vantaan cf-salin nurkilta, kotiin ja aikaa meni vaivaset viis minsaa! Vähän jänskätti lähtee ajelemaan kun viimeks oon ollut pyörän selässä noin neljä vuotta sitten…

Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!
Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!

Eilen kävin tekemässä vikan jumpan Malmin East Bodylla. Tai no vikan ja vikan, mutta melkoisen haikein mielin katkasin mun vuosijäsenyyden sieltä 🙁 Tällä hetkellä ei oo varaa maksaa jäsenyyttä kahteen paikkaan enkä mä EB:llä kovin montaa kertaa kuussa pääse käymäänkään. Ei musta täysin eroon kuitenkaan päästä sielläkään, koska aion kymppikerran kortin kera käydä aiheuttamassa pahennusta aina silloin tällöin 😀

Eilinen jumppa oli siitä harvinainen etten ottanut _yhtään_ kuvaa koko treenistä! Miettikää, minä himokuvaaja, en edes pitänyt kameraa kädessä missään vaiheessa.. Ooämgee. No, treenissä tein ensin etukyykkyä 4*8*60-70% max eli painot oli 45, 45, 47,5 ja 50kg. Sen jälkeen:

5 kierrosta

 • thruster x 12 (tangolla)
 • abmat x 10 (tein normaalisti)
 • burbees x 5
 • aikaa meni kaikki 12.02

Wodconnectista (palvelu, jonne voi merkitä omat tuloksensa ja seurata muiden tuloksia) katselin muiden Crossfit Vantaan tyttöjen tuloksia ja totesin olevani surkeinta pohjasakkaa. Tätäkö 10 vuoden bodaushistoria tosiaan teettää? Olen tavattoman hidas eikä räjähtävyydestä tai hapenottokyvystä ole tietoakaan. Voimapuoli on ainoa, jossa olen hyvä. Venyvyyttä? Noup. Sitäkään ei löydy. Crossfitissä mulla ei tosiaankaan ole mitään muuta kuin oppimista edessä ja tiedättekö mitä? Se on aivan mahtavaa! Tunnen todellakin olevani uusien haasteiden edessä ja tästä on vain suunta ylöspäin. Jonain päivänä huomaan olevani samalla tasolla muiden kanssa 🙂

Mä muuten päivitän instagrammia aika usein ja päivän treenitkin tulee nykyään sinne aiemmin kuin tänne. Yritän saada välillä otettua jotain videoitakin sinne, ehkä jo tänään? Mua voi seurata instagrammissa nimellä jonnam1983.

IMG_20130722_105500

Sitruunamehua aamuisin :)
Sitruunamehua aamuisin 🙂

20130723_093304Tänään aamulla laitoin tuota CocoVin smoothie mixiä mustikkasmoothieen (mustikoita, banaania, hunajaa, suolaa, pähkinöitä, smoothie mixiä ja vettä). Siitä tuli yllättävän hyvää. Vähän pelkäsin, että superfoodit maistuu kaikesta läpi, mut ei! Huomenna sama setti uusiks 🙂

IMG_20130723_094749
Aamupalan smoothie ja munaset kaverina.

20130722_212453

20130722_115839

Eilisen kauppakassi.
Eilisen kauppakassi.

Yritän nyt tosiaan luomuruoan ostamiseen panostaa vähän enemmän ja eilen ostin luomuna jo maitoa ja tomaattimurskaa. Kotimaisina mukaan lähti porkkanat ja sienet ja ulkomaisina omenat ja kesäkurpitsat. Tiedättehän minkälainen vouhottajan mä olen kun sille päälle satun? Vaahtoan jostain asiasta, josta olen kovin innostunut, koko ajan. Mies sit aikansa kuunteli mun luomuinnostusta ja kantoi sunnuntaina mulle kennollisen luomukananmunia, vaikka oli vasta kironnut miten kalliita ne on. Jos tuo ei ole rakkautta niin mikä sitten on!? <3

20130722_113832

Tää oli tämmönen aika lailla ruokapainotteinen postaus, mut kun se ruoka on niin hyvää ja treenaamisen ohella mun erittäin suuri intohimo. Syökää sellaista ruokaa, joka tekee teille hyvän ja energisen olon, niin mäkin teen 🙂

Ps. Tänään mä meen ekaa kertaa treenaamaan crossfit Vantaalle ja ehkä pikkasen jänskättää! Wish me luck 🙂

Pss. Kertokaa ihmeessä mikä on teidän suurin intohimonne? Tai vaikka kaksikin! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille blogini lukijoille. Mä oon niiiiiiiiiiin innoissani, tsihii 🙂

Eipä sit muuta kuin…

squat

😀

 

 

 

 

Kyykkypylly & superfoodeja.

Ihanaa miten paljon kommentteja tuli edelliseen luomua käsittelevään postaukseen! Aivan mahtavaa huomata miten moni nykyään on kiinnostunut luomusta ja panostaa kunnon raaka-aineisiin. Ruoka on asia, jossa en haluaisi pihistellä _yhtään_ mutta hoitovapaalla on ollut vähän pakko. Raha ei nääs ole kasvanyt puissa. Ei edes rahapuissa, vaikka sellainenkin kotoa löytyy… mistähän sekin mokoma on nimensä saanut? Mä olen todella kiinnostunut ravinnosta ja kaikesta siihen liittyvään. Vasta viime dieetin jälkeen olen oppinut mitkä ruoka-aineet mulle sopii, mistä ei kroppa tykkää ja miten saan pysymään itseni suht siistissä kunnossa. Paljon on kuitenkin opittavaa ja oppiahan ei voi ilman omia tieteiskokeiluja 😀 Ruokajutuilta ette siis välty jatkossakaan!

Joku on löytänyt superfood mustikan :)
Joku on löytänyt superfood mustikan 🙂

Tällä viikolla oon päässyt jo tekemään crossfit Vantaan treenejä! Vasta pari treeniä takana, mutta kroppa suhteellisen kipeenä. Kertoo taas uudenlaisesta ärsykkeestä. Sinänsä jännä, että liikkeet ovat olleet samoja kuin tähänkin asti, mutta jotakin erilaistahan näissä parissa treenissä on ollut koska oon saanut itteni näin kipeeks!

Maanantaina oli alakerta-painotteinen treeni, jonka tein mökillä. Ensin kyykkyä 4*8*45kg, tarkoituksena tehdä kaikki sarjat 60-70% maksimipainoista, mut tällä kertaa jäi kyllä alakanttiin. Ei ollut mökillä riittävästi painoja 🙁 Kyykkäilyn jälkeen 5 rundia, jossa 30 kyykkyä omalla painolla ja heti perään 12 kahvakuulaheilautusta (käytin 10kg kuulaa). Aikaa meni 7:33. Morjens, että oli jalat hapoilla! Vieläkään en pysty kunnolla kävelemään… Kokeilkaapa ihmeessä! Tekee hyvä perus punttijumpan jälkeen vähän revitellä 🙂

Kyykkäilyä.
Kyykkäilyä.

kuvia 009

Kahvakuulaheilautus.
Kahvakuulaheilautus.

kuvia 011

Air squat.
Air squat.

kuvia 013Tiistai oli ihan hämärä päivä. Oli aamu ja sit kohta olikin ilta. Mitään ihmeellistä en tehnyt koko päivänä, mutta silti se päivä hävis jonnekin kun tuhka tuuleen. Treenitkin jäi sinä päivänä tekemättä, koska tajusin joskus puoli yhdeksän aikaan illalla et hupsis, jotain on ehkä jäänyt välistä…En kyllä ymmärrä minne aika välillä katoaa?

Aamu alkoi avocado-näkkäreillä.
Aamu alkoi avocado-näkkäreillä.

 

No kynnet ehkä lakkasin ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen.
No kynnet ehkä lakkasin ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen.

Eilen aamulla sit olinkin ihan ku nukkuneen rukous. Aamulla tuntu etten ollut nukkunut sekuntiakaan koko yönä. Ihan zombina hiihtelin menemään ja vasta parin kahvikupillisen jälkeen alko jonkinlaisia elonmerkkejä näkymään. Aivan liian huonon aamupalan jälkeen tuli yllätyslähtö salille. Pakko oli käyttää kyyti hyväksi, kun muut lähti ruokakauppaan. Mietin, et onko typerää lähteä väsyneenä ja huonolla ruualla treenaamaan, mut toisaalta oli vain 12 minsan pyrähdys tiedossa niin kyllähän sellaisen jaksaa missä olotilassa tahansa!

Salille meni hän.
Salille meni hän.

IMG_20130717_204324Vuorossa oli tosiaan 12 minuutin AMRAP:

 • farmer´s carry 10 metriä (20kg käsipaino/käsi)
 • 5 x  burbees
 • farmer´s carry 10 metriä (20kg käsipaino/käsi)
 • 5 x DU
 • farmer´s carry 10 metriä (20kg käsipaino/käsi)
 • 5 x wall climb
 • farmer´s carry 10 metriä (20kg käsipaino/käsi)
 • 5 x knees to elbows

Sain tehtyä kolme kierrosta ja neljännessä pääsin tokaan burbeesiin. Kohtuullisen hyvä hikijumppa, mut edelleen mä kiroan tätä mun paskaa hapenottokykyä! Ei jumankauta, mulla meinas palaa hihat kun sykkeet nousi heti alkumetreillä ziljoonaan. Positiivista oli kuitenkin huomata, että burbeesit ei tuntuneet enää raskailta ja DU:t pyöri suht hyvin (paitsi ekalla kiekalla). Wall climbit on vielä aika vaikeita ja raskaita enkä pääse riittävän lähelle seinää, koska tuntuu että selkä katkee ihan just kohta. Oikein mukava aamujumppa oli ja piristyin kummasti 🙂

Collage1
Paita: better bodies/Gazoz ja housut: Löytötex.

Collage2

kuvia 015

Collage3

kuvia 020

Collage4

Treenin jälkeen otin perinteisesti pikku poseja pukkarissa ja huomasin, että tuolla jalka- ja pebanteriosastolla on tosiaan tapahtunut jotain!

kuvia 023

kuvia 024

IMG_20130717_101945

Tänään en ole vielä treenaillut, kun vettä tulee kuin esterin persiistä koko ajan. Jotain vatsajumppaa vois ainakin kehitelle ja putkirullausta. Päivällä käytiin taas kaupoilla, tällä kertaa Jämsässä. Mä niin rakastan luontaistuotekauppoja ja sellaiseen sit eksyin Jämsän cittarilla. Olisin voinut ostaa puoli kauppaa taas mukaani, mut tällaiseen saaliiseen tyydyin tällä kertaa.

Raakasuklaan valmistuspaketti, tiikeripähkinöitä ja smoothie mix.
Raakasuklaan valmistuspaketti, tiikeripähkinöitä ja smoothie mix.

Tähän väliin todettakoon, että CocoVi EI ole mun blogini yhteistyökumppani (harmi) ja ihan itse kaikki tuotteet maksoin. Nih.

kuvia 030

Raaka kaakao:

 • sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista (mitä ikinä tarkoittaakaan?) ruoka-aineista
 • Huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.
 • Sisältää korkeita pitoisuuksia esim. magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä.
 • on hyvä lähde kuiduille ja herkullisille makunautinnoille.
 • sisältää runsaasti aivojemme toimintaan vaikuttavia ainesosia (mm. magnesium, tryptofaani, serotoniini, anandamidi)

Paketti jää odottamaan kotiin paluuta ja sit asap homma tulille! Mä oon joskus aikoja sittent ehnyt raakasuklaata ja se oli mielettömän hyvää! Kohta on taas hyvä syy ahmia suklaata mielin määrin, koska se on niiiiiin terveellistä 😀

kuvia 032

Maultaan makean mantelinen tiikeripähkinä tunnetaan myös maamantelin nimellä. Varsinaisesti kyseessä ei ole pähkinä, vaan kastanjasädekaislan juurimukula. Tiikeripähkinä sisältää runsaasti kuituja sekä liukenevaa että liukenematonta ravintokuitua. Lisäksi se sisältää paljon hyviä rasvahappoja, mineraaleja sekä vitamiineja ( kalsium, magnesium, E- ja C-vitamiini). Tiikeripähkinät eivät ole pähkinöitä (woooooot?), joten allergisuus niille on hyvin harvinaista. Tiikeripähkinöille suositellaan parin tunnin liottamista, jolloin niistä tulee herkullisen rouskuvia 🙂

kuvia 031

Smoothie Mix on sekoitus suosituimpia superfoodeja. Sekoituksesta saat mm. vatsalle hyödyllisiä kuituja sekä arvokkaita vitamiineja ja hivenaineita. Smoothie mix sisältää luomu-macaa, luomu-lucumaa, luomu-kaakaojauhetta, gojijauhetta sekä luomu-psylliumia.

Oottekos testanneet jotain näistä CoCoVi:n tuotteista? Onko teillä paljon käytössä superfoodeja vai luotatteko pelkästään luonnon omiin superfoodeihin?

Tänä aamuna luonnon superfoodeja mustikkasmoothien muodossa!
Tänä aamuna luonnon superfoodeja mustikkasmoothien muodossa!

Nyt meen herättelemään meidän pienen äkäpussin, joka on vieläkin päiväunilla…

IMG_20130715_130614

 

 

 

 

 

Lisää ravinteita lisäravinteista?

Lisäravinne postausta on pyydelty aina silloin tällöin ja tässä se tulee! Lisäravinteiden määrä on mulla vähentynyt selkeästi viime aikoina.  Olen edelleenkin erittäin kiinnostunut niistä ja mielelläni kokeilen uusia tuotteita, mutta tällä hetkellä käytössä on vain ne välttämättömimmät, sellaiset joiden käytön koen hyödyttävän minua jollain tavalla. 

Lisäravinteita meidän taloudessa tilaa aina se jolla on enemmän rahaa. Valitettavasti viime aikoina se on ollut miehen homma, koska kotihoidontuella ei kauheasti ylimääräisiä ostella. Me molemmat tilataan kuta kuinkin 90% lisäravinteista netin kautta. Mies enemmän ulkomailta ja mä olen keskittänyt omat ostokseni yhteistyökumppanini Sporttimekan puljuun. Miksikö? Tähän löytyy muutama erittäin pätevä syy: a) Sporttimekan lisäravinteet ovat laadukkaita b) ne ovat usein edullisempia kuin muualla c) henkikökunta on erittäin osaavaa ja d) toimitus ja palautus toimii loistavasti. D:nä voisin vielä lisätä Scitecin tuotesarjan myynnin. Muuta kuin Sciteciä en haluaisi enää käyttääkään sen laadukkuuden vuoksi 🙂

No sitten niihin käytössä oleviin.

1. Heraisolaattia käytän palautusjuomassa. Aina. 30g mun kokoiselle naiselle on riittävä määrä proteiinia palkkarissa. Palkkaria käytän treenin jälkeen. Aina. Protskun saatan joskus ottaa myös iltaisin, mutta nykyään enää todella harvoin. Silloin suosin kaseiinia, koska se imeytyy hitaammin kuin isolaatti ja on siksi parempaa yötä vasten. Yhtään herapöntön kuvaa en tähän nyt saa, kun meidän hera asuu maltopurkissa 😀

2. Malto ja instant oats (imeytyy hitaammin kuin malto), jos maltoa ei ole. Maltoa laitan treenin aikaiseen juomaan tuomaan energiaa treeniin. Tai laitoin aikaisemmin. Viime viikkoina olen senkin jättänyt pois jostakin syystä. Maltoa lisään silloin tällöin myös palkkariin heran kaveriksi.

Malto & instant oats.
Malto & instant oats.

3. Treenibuusteri ja Monster amino. Treenibuustereita olen käyttänyt paljon ja kokeillut varmasti kymmeniä erilaisia. Tällä hetkellä käytössä on Scitecin Big Bang, joka on kyllä aika tiukkaa kamaa. Treenibuusterin otan 30-60 minuuttia ennen treeniä, jos koen sitä tarvitsevani. Viimeiseen kahteen viikkoon en ole buusteria käyttänyt kertaakaan. Jos käytät treenibuustereita niin suosittelen hankkimaan pari erilaista ja vaihtelemaan niitä aika ajoin. Näin yhden buusterin teho pysyy parempana pidempään. Cytosportin Monster amino on nimensä mukaisesti aminohappolisä, jota laitan aina treenin aikaiseen juomaan. Näin lihakset saa tarvitsemansa aminohapot heti treenin aikana. Monster amino on varmasti yksi parhaista markkinoilla olevista aminohappolisistä, katsokaa vaikka linkistä sen tuoteselostetta!

Big bang & Monster amino.
Big bang & Monster amino.

4. Glutamiinia, leusiinia ja kreatiinimonohydraattia laitan palautusjuomaan. Aikaisemmin otin päivän aikaan kerran pari annoksen glutamiinia ja leusiinia (varsinkin dieetillä), mutta nyt olen jättänyt nekin pois. Glutamiini on merkittävin yksittäinen aminohappo, joka parantaa mm. vastustuskykyä, sekä nopeuttaa palautumista. Leusiini on haaraketjuinen aminohappo, jolla on suuri vaikutus mm. lihasproteiinisynteesin stimuloimisessa. Leusiinia pidetään tärkeimpänä yksittäisenä aminohappona lihasmassan lisäämisessä. Tällä hetkellä meiltä on leusiini loppunut ja sen tilalla on käytössä HMB, joka on leusiinin johdannainen. Mies tuon HMB:kin on meille ostanut, hän kun tietää lisäravinteista kohtuullisen paljon enemmän kuin minä… Kreatiini eri muodoissaan on ollut mulla käytössä jo vuosikausia. Kreatiini monohydraatin sanotaan lisäävän voimaa sekä massaa. Monohydraatti kerää jonkin verran nestettä kroppaan, jolloin luonnollisesti massaakin tulee lisää, koska paino nousee.

HMB, kreatiini monohydraatti ja glutamiini.
HMB, kreatiini monohydraatti ja glutamiini.

5. Vitamiinit ym hivenaineet ostan aina Iherb.comista. Siellä hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tuotteet saa yleensä huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Suosittelen. Pillerimuodossa popsin päivittäin d-vitamiinia, magnesiumia, sinkkiä, omega-3:a (nyt loppuneet) ja nyt mulla on käytössä myös Scitecin MSM oikutteleviin niveliin. Monivitamiini menee tällä hetkellä jauhemaisena. Satunnaisessa käytössä on myös Scitecin Tea X-kapselit. Mitään rasvanpolttajia en käytä.

Iherbistä lesitiiniä, magnesiumia sekä GABAa.
Iherbistä lesitiiniä, magnesiumia sekä GABAa (miehen).

Iherbistä sinkkiä, spiruliinaa ja joku miehen purkki.
Iherbistä sinkkiä, spiruliinaa ja joku miehen purkki.

Monivitamiini jauheena sekä d-vitamiini.
Monivitamiini jauheena sekä d-vitamiini.

Scitecin Tea-X ja MSM.
Scitecin Tea-X ja MSM.

Iherbistä saatte muuten ensimmäisestä alle 40$ tilauksesta 5$ alennusta ja yli 40$ tilauksesta 10$ alea koodilla LAG647. Muistakaa tarkistaa tilauksen painorajat ohjeista niin ei tule ylimääräisiä maksuja!

6. Proteiinipuddingeja käytän satunnaisesti iltapalalla. Itse olen ihastunut Fastin minttu-suklaaseen sekä Carameliin. Ovat muuten parasta mixattuna yhteen puolet ja puolet! Leaderilta olen maistanut tuplasuklaata joka oli todella hyvää sekä jotain hasselpähkinä juttua, ei ollut niin hyvää 🙁 Mannisen puddingeja en ole vielä maistanut, mutta vielä niidenkin aika tulee!

Puddingit.
Puddingit.

Minkäslainen lisäravinnearsenaali teillä on käytössä? Mitkä lisäravinteet on mielestänne parhaita ja mitkä melko turhia?

 

 

 

 

Se on kesä ny!

Tiedättekö mistä tietää, että kesä on tullut? No tietenkin siitä, että pääsee taas mökille! Miedän mökille ei tule vettä ja yöllä on juostava ulkohuussiin vaikka kuinka olis pimeää ja tulis vettä taivaan täydeltä. Mökillä on vanha puusauna ja vieressä pieni ”oja” jossa hulluimmat käyvät pulahtamassa kylmässä vedessä. Yksi hienointa mökille pääsyssä on tietysti itse matka sinne. Helsingistä ajaa möksälle vajaat kolme tuntia, mutta jokainen matka menee yhtä nopeasti. Perinteisesti lastaan kassin täyteen hömppälehtia ja puolessa välissä matkaa pysähdytään aakkosmestaan ostamaan lihikset, karuskia ja jädet. Herkut jää kyllä multa nykyään hyllyynsä, mutta lehdet pakkasin tänään jo hyvissä ajoin mukaan.

Mökkimatka lukemiset.
Mökkimatka lukemiset.

Hahaa, aiemmin taisin mainita käyneeni vaa´alla ja järkyttyneeni kun viikossa olin saanut kerättyä melkein kolme kiloa ”ylimääräistä”. Eilen sekin juttu selvis. Meidän mimmi oli saanut rikottua puntarin 😀 Kunto eilen aamulla näytti tältä.

 

Sieltä pikku poset :) Hah, mähän oon kasvanut!
Sieltä pikku poset 🙂 Hah, mähän oon kasvanut!

kuvia 003kuvia 004Eipä ainakaan omaan silmään näytä kovin pahalta, vai mitä ootte mieltä? ”oikea” paino on siis pikkusen reilu 63kg tällä hetkellä. Aika siististi oon viikolla syönyt ja viikonloppuna vähän rennommin. Toimii ainakin tällä hetkellä 🙂

Kuten jo aiemmin mainitsin niin tällä viikolla treenijako on ollut vähän erilainen. Maanantaina tein salilla selän ja kädet. Selälle leukoja vastaotteella ja t-kulmasoutua superina, alataljaa kapealla kahvalla sekä ylätaljaa lapiokahvalla. Käsille tein quatrosarjan: hauiskääntö scott mutkatangolla + ranskalainen mutkiksella + hauikset mutkiksella + pushdown taljassa. Kaikki liikkeet siis putkeen ja sit vasta tauko. Näitä kolme kierrosta. Ihan kiva setti!

Leukoja vastaotteella.
Leukoja vastaotteella.

kuvia 011

Ylätaljaa lapiokahvalla.
Ylätaljaa lapiokahvalla.

 

Yhden sarjan tein näin väärinpäin ja kaksi normaalisti.
Yhden sarjan tein näin väärinpäin ja kaksi normaalisti.

 

Hauiksia mutkatangolla.
Hauiksia mutkatangolla.

 

Annakin sattui samaan aikaan salille niin vähän pöllöiltiin taas :D
Annakin sattui samaan aikaan salille niin vähän pöllöiltiin taas 😀

Eilen jumppasin jalkoja. Veikkaan, että mun vasemmassa polvessa on nyt jotain vikaavikaavikaa.. Se vihloo kävellessä ja varsinkin rappusia noustessa. Kyykkäämään kyllä pystyn, mut kyllähän se koskee ja seuraavana päivänä polvi on tosi jäykkä. Sama vaiva oli joskus muutama vuosi sitten ja samassa polvessa. Peruja itsepuolustus lajien vuosilta 🙁

Jumpalle menossa. Pitkähihainen oli vähän liikaa...
Jumpalle menossa. Pitkähihainen oli vähän liikaa…

Etureisille tein hackia, en ihan syvään asti vaan niin pitkälle kuin polvi antoi periksi. Takareisille koukistuksia maaten pyramidisarjoilla, istuen koukistusta vipuvarsikoneessa ja leveää prässiä superina.

Perberille tein hip thrustia tangolla sekä takapotkuja taljassa jalan ulkosyrjää kattoa kohti kääntäen. Pohkeita vielä seisten koneessa ja vatsoille jalkojennostoja tasapenkillä, rutistuksia maaten sekä polkupyörävatsoja. Tulihan taas tehtyä ja tänään on paikat aika imakan hellinä 🙂 Ihan niin kuin pitääkin kunnon treenin jälkeen!

Hip thrust tangolla.
Hip thrust tangolla.

 

Piiiitkiä ja kiduttavia sarjoja kunnon puristuksella!
Piiiitkiä ja kiduttavia sarjoja kunnon puristuksella!

 

Mun jalkoja haukuttiin pari postausta sitten tikuiksi niin siinä ne nyt on. TIKUT:
Mun jalkoja haukuttiin pari postausta sitten tikuiksi niin siinä ne nyt on. TIKUT.

Saas nähdä kuinka toi ruokapuoli sujuu mökillä. Anopilla on tapana ostaa kaapit täyteen herkkuja ja se kun vielä tekee niin pirun hyvää safkaa! Kovasti olen suunnitellut treenejä mökille ja käydään perjantaina testaamassa Oriveden uusi sali, joka avattiin muistaakseni vuosi sitten sinne. Ihan mukava päästä uudelle salille 🙂

Loppuun vielä parit ruokakuvat viime päiviltä.

kuvia 007
Näitä puristelen veden sekaan joka aamu.

 

Uusin keksintö smoothien sekaan!
Uusin keksintö smoothien sekaan!

 

Eilisen illallinen: jauhelihakastiketta ja pastaa. Vierellä kasa sämpylöitä.
Eilisen illallinen: jauhelihakastiketta ja pastaa. Vierellä kasa sämpylöitä.

 

Salilta ostin Scitecin MSM:ää. Jos sais jotain helpotusta noihin nivelkipuihin..
Salilta ostin Scitecin MSM:ää. Jos sais jotain helpotusta noihin nivelkipuihin..

 

Mies teki sunnuntaina julmetun hyvää hedelmärahkaa: kermarahkaa, kermavaahtoa ja hedelmäcoctailia. Noilla aineksilla ei voi tulla pahaa!
Mies teki sunnuntaina julmetun hyvää hedelmärahkaa: kermarahkaa, kermavaahtoa ja hedelmäcoctailia. Noilla aineksilla ei voi tulla pahaa!

Näköjään noi kännykällä otetut kuvat tulee tänne pienempänä, mut eipä anneta niiden häiritä 🙂 Eiköhän sekin asia saada muuttumaan. Meillä on nimittän melkoisen pätevä koodari tuolla taustalla!

Nyt mä alan ruokkimaan itseni ja lapseni ja kohta alkaakin kissojen metsästys. Ne pirulaiset aistii joka kerta kerta kun lähdön aika tulee ja luikkiivat kuka minnekin jemmaan. Täysi työ joka kerta  saada karvakolmikko kiinni kuljetusmökkeihinsä!

Follow my blog with Bloglovinp>

Buzzador: Maxim urheiluravinteet.

Jokin aika sitten sain Buzzadodilta taas paketin kotiin. Tällä kertaa testattavaksi sain Maxim urheiluravinteita. Maximsportsin nettisivuilla tuotteista kerrotaan seuraavaa:

”Maxim on ensimmäinen Euroopassa lanserattu urheiluravinnesarja, joka kattaa tuotteet jokaiseen urheilusuorituksen vaiheeseen. Maximin tuotteet soveltuvat mainiosti niin huippu-urheiljalle kuin kuntoilijallekin. Tuotevalikoima on erittäin laaja ja löydät varmasti sopivan vaihtoehdon, oli lajisi mikä tahansa.

Kaikki Maximin tuotteet ovat ravitsemusasiantuntijoiden kehittämiä viimeisimmän tutkimustiedon ja markkinatrendien perusteella. Monet uudet tuotteemme pohjautuvat huippu-urheilijoilta saatuun palautteeseen ja kokemukseen. Pienilläkin parannuksilla on merkitystä, kun on kyse sekunneista!

Uudistuneen valikoiman myötä saatavilla on entistä laajemmin sopivia vaihtoehtoja kuntotasosta ja lajista riippumatta. Tuotteita on saatavilla eri muodoissa, jauheina, valmisjuomina, geeleinä ja patukoina. Tuotemuodosta huolimatta kiinnitämme erityistä huomiota aina oikeaan koostumukseen, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja tietysti makuun.

Jokainen Maxim-tuote käy läpi tarkan laadunvalvontaprosessin, jonka ansiosta voimme taata, ettei yksikään tuotteemme sisällä mitään urheilussa kielletyksi luokiteltavia ainesosia.”

Paketista paljastui patukoita, palautusjuomia ja treenin aikana juotavia jauheista tehtäviä juomia.
Paketista paljastui patukoita, palautusjuomia ja treenin aikana juotavia jauheista tehtäviä juomia.

Patukoita oli kolmenlaisia: energy bar, recovery bar sekä after training bar.
Patukoita oli kolmenlaisia: energy bar, recovery bar sekä after training bar.

Maxim Recovery Bar palautuspatukoiden koostumus tukee erityisesti harjoittelun jälkeistä palautumista. Ne sisältävät 1/3 proteiinia ja 2/3 hiilihydraatteja, joiden avulla palautuminen lähtee tehokkaasti käyntiin. Hiilihydraatit täyttävät kehon energiavarastot ja proteiinit korjaavat vaurioituneita lihassäikeitä. Patukoissa proteiinia 15,5 g. Makuina patukoissa banaani ja caramel-hazelnut, joista jälkimmäinen on gluteeniton. Kumpikin patukoista oli maultaan todella hyvänmakuisia! Kätevä kuljettaa mukana ja syödä heti treenin jälkeen, jos palautumisjuomaa ei ole saatavilla.

Patukoita.
Patukoita.

Maxim Energy Bar energiapatukat sisältävät yhdistelmän nopeita ja hitaita hiilihydraatteja, mikä takaa tasaisen ja pitkäaikaisen energian saannin. Energianlähteinä toimivat muun muassa kaura- ja riisihiutaleet, rusinat, pähkinät ja suklaa. Luonnollista energiaa tiivistetyssä muodossa! Käytä energiapatukoita ennen harjoitusta, jotta keho saa riittävästi polttoainetta sekä pitkään kestävien harjoitusten aikana estämään verensokerin laskua. Maut: Caramel, Banana, Crunchy Cookie (laktoositon),Sweet & Salty. Meidän paketista löytyi maut caramel sekä sweet&salty, joista jälkimmäinen oli taivaallisen hyvää! Näitä napostelee ihan vaan huvikseen ja ovat käteviä kuljettaa töissä, autossa tai kaupungilla matkassa jos ruokailut jostakin syystä venyvät ja nälkä iskee. Myös juoksijoille ja muille rankkojen aerobisten lajien harrastajille patukat ovat nopea tapa saada lisää energiaa kroppaan.

Sweet&salty (energy), Dark chocolate (after training) & Banaani (recovery)
Sweet&salty (energy), Dark chocolate (after training) & Banaani (recovery)

After Training Bar on pienikokoinen (35 g) proteiinipatukka, joka sopii täydellisesti käytettäväksi treenin jälkeen tai välipalana. Patukka sisältää paljon hyvin imeytyvää maitoproteiinia ja vähän sokeria. Makuina Hazelnut-chocolate crisp ja Dark chocolate. Patukka sopii keliaakikoille, koska sisältää vain hydrolisoitua vehnägluteiinia. Nämä patukat meillä on mennyt parempiin suihin aika päiviä sitten. Molemmat maut ovat taivaallisen hyviä ja tämä patukka on omiin tarkoituksiini ravintoarvoiltaan paras. Sopii hyvin ihan vain makean nälkään naposteltavaksi (aina parempi vaihtoehto kuin tavallinen suklaapatukka!) sekä välipalaksi. Näitä voisin ostaa itselleni jatkossa 🙂

Palautusjuomia.
Palautusjuomia.

Maxim Recovery Drink on koostumukseltaan optimaalinen palautusjuoma. Se sisältää 1/3 proteiinia ja 2/3 hiilihydraatteja, joiden ansiosta palautuminen lähtee tehokkaasti käyntiin. Maitopohjainen valmisjuoma sisältää 22 g proteiinia per annos. Kätevä korkki helpottaa juomista. Voidaan säilyttää lämpimässä ja kulkee helposti mukana treenikassissa. Nautitaan välittömästä treenin jälkeen, kuten muutkin palautumisjuomat. Juoma on vähälaktoosinen, gluteeniton ja rasvaton. Makuvaihtoehtoina suklaa, vanilja ja mansikka. Tässä tuotteessa minua ilahdutti kovasti se, että hiilarin lähteenä oli käytetty maltoa eikä suinkaan fruktoosia. Korkilliset tetrat kulkevat kätevästi mukana treenikassissa sekä esimerkiksi mökille, jonne ei viitsi montaa eri pulveripönttöä raahata. Mauista eniten tykkäsin itse suklaasta,maistui ihan pirtelölle! Yhden tetran olen jättänyt säästöön mökkireissua varten 🙂

kuvia 031

 

Total hydration.
Total hydration.

Maxim Total Hydration on täysipainoinen urheilujuoma kätevässä poretabletissa. Sisältää myös mineraaleja, joita elimistö tarvitsee nestetasapainon ylläpitämiseen. Näppärä pakkaus kulkee kevyesti mukana treenikassissa ja tabletit liukenevat veteen hetkessä. Juoma on laktoositon ja makuna appelsiini. Tämä oli tuotteena kaikista näistä ehkä vähiten minua varten. Mieltäisin tämän ennemminkin aerobisten lajien harrastajille. Kätevä kuljettaa matkassa paikasta toiseen. Mielestäni hieman epäilyttävä ainesosaluettelo: fruktoosi, sikurijuurikuitu, perunatärkkelys…

kuvia 029

 

Hypotonic sports drink.
Hypotonic sports drink.

Maxim Hypotonic Sports Drink on virkistävä urheilujuomajauhe, josta saat energiaa suorituksen aikana. Se sisältää hiilihydraatteja ja mineraaleja (natrium, kalium, magnesium), jotka pitävät yllä nestetasapainoa. Hypotoninen urheilujuoma on helppo sekoittaa ja se imeytyy elimistöön nopeasti eikä aiheuta vatsanpuruja. Juomajauhe on laktoositon ja gluteeniton. Makuina  lemon-lime, orange-lemon, tropical fruit, joista minä sain testattavaksi lemon-limeä. Yhdestä purkista (480 g) tulee n. 8 litraa valmista juomaa. Tämä tuote oli toinen joka After training barin ohella loppui meiltä melkein heti. Vaikka juomajauhe sisältää jonkin verran fruktoosia niin mielestäni se ajoi asiansa treenin aikaisena hiilihydraattilaturina varsin hyvin. Sitähän emme toki tiedä paljonko tuotteen sisältämästä fruktoosista varastoitui suoraan maksaan ja paljonko elimistö sai hyödynnettäväkseen. Maku ihan ok. Itse sekoitin sen aminohappojen kanssa samassa törpössä niin maku hieman peittyi niiden alle. Tätä voisin käyttää uudelleenkin!

kuvia 028

Summa summarum: tuotteet ovat todella hyvän makuisia, auttavat palautumista kovista treeneistä ja tuovat energiaa päivään sekä jumppahetkiin. Näistä testaamistani tuotteista Hypotonic sports drink, palautumisjuomat sekä patukat (varsinkin after training bar) olivat mieleeni. Niitä voisin käyttää jatkossakin. Mökkeilijänä arvostan pakkauksia, joissa tuotteet kulkevat kätevästi matkassa eikä lisäravinteita tarvitse kuljettaa matkassa kassikaupalla.

Kippis!
Kippis!

Buzzadorina pääsen aika ajoin mukaan mielenkiintoisiin ja hauskoihin kampanjoihin, joissa saan ilmaiseksi tuotteita testattavaksi ja ystäville jaettavaksi. Tuotteista annetaan oma rehellinen mielipide ja kerrotaan se myös eteen päin. Kampanjan lopuksi omista kokemuksista ja mielipiteistä kootaan raportti Buzzadoriin, jota kautta kampanjan tilaaja saa totuuden mukaista tietoa kuluttajien mielipiteestä ja kiinnostuksesta kyseistä tuotetta kohtaan. Buzzadorissa kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen eikä mihinkään kampanjaan ole pakko lähteä mukaan jos ei halua. Jos olet kiinnostunut testaamaan uusia tuotteita, rekisteröitymään pääset täältä🙂