Lomakilot – kuka niitä laskee?

lomakilot

Täällä ollaan onnellisesti rentouttavan loman jälkeen kotona! Kyllä kotiin on sitten aina mukava tulla! Vaikka täällä odottikin paljon tekemistä ja minut tuntien en pysty olemaan hetkeäkään tekemättä jotain, niin kaikki tämä projektien määrä ei kyllä haittaa yhtään. Olen siivoillut kotona, pessyt pyykkiä ja kasannut myyntiin laitettavia kamoja yhteen. Vielä pitäisi alkaa kuvaamaan niitä ja suorittaa itse ilmoituksen tekeminen. Tyttöönkin iski joku ihmeellinen siivouspuuska eilen illalla hän siivosi ja puunasi huonettaan melkein tunnin. Tänään hän järjesteli kirja- ja paperilaatikkoaan ja heitti ison nipun kaikkea turhaa paperinkeräykseen. Keneenkähän liene tullut..

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

Söin lomalla ihan vapaasti sen enempää miettimättä. Treenasin koko loman aikana tasan kerran, vaikka olin suunnitellut käyväni ohjatuissa jumpissa, vesijumpassa ja salilla. Toisin kuitenkin kävi sillä olin aivan jumissa koko alkuloman. Treenaamisen sijasta kävinkin kerran hamam-hoidossa ja kaksi kertaa hieronnassa. Otin siis koko loman täysin palautumisen kannalta. Uitiin paljon ja lekoteltiin. Tekemistä riitti kyllä aamusta iltaan eli koko loma oli varsin aktiivista. Ruokaakin riitti varsin hyvin! All inclusiveen kuului aamupala, lounas ja illallinen ja näiden lisäksi sai syödä jäätelöä niin paljon kuin jaksoi + juoda yhtä sun toista. Jos iski pikkuhiuko niin tarjolla oli myös snäkiä koko päivän. Nälkä ei siis todellakaan tullut 😀

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

Niin ne lomakilot. Niitä tuli kokonaista yksi mikä on varsin outoa ruokamäärällä, jonka minäkin vedin päivänä aikana. Annoksista enemmän sitten ruokapäiväkirjassa. Jälkkäriä syötiin kaksi kertaa päivässä. Päivällä jäätelöä kera cappucinon ja illallisella maisteltiin vähän yhtä sun toista. Ruoka oli mielettömän hyvää ja jokaiselle illalliselle oli oma teemansa: oli amerikkalaista, aasialaista, bbq, turkkilaista, dinner….Turkkilainen oli kaikista paras ja se sattuikin viimeiselle illalle. Huh, miten hyvää! Ei ihme, että turkkilaiset ovat niin kovin onnellisen oloista kansaa. Kyllä minäkin olisi tuollaisella ruualla! Luulen, että ihan jo se etten stressannut mistään syömisistä tai herkutteluista vaikutti ”lomakiloihin”. Jos olisin koko ajan vahdannut syömisiäni ja tuskastellut niitä niin ihan varmasti olisin kantanut matkassani useamman kilon extraa. Tänään olikin muuten energiavarastot aivan täynnä ja treeni kulki kuin unelma! On ainakin kroppa hyvin täytetty 🙂

Miltäs näyttää Sunwing Side beach -hotellin ruuat? Onko lomakilot sun mielestä tuskastelun arvoinen juttu?

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

lomakilot

Lue myös:

Ei kai lomalla kannata treenata

Miksi lomallakin täytyy miettiä kilojaan?

Ei kai lomalla kannata treenata…

Processed with VSCO

Lomalla treenaaminen. Aihe, joka jakaa ihmisiä todella paljon. Toiset vannovat treenaamisen nimeen myös läpi kesän ja ulkomaanmatkoillakin ensimmäisenä etsitään omiin tavoitteisiin sopiva treenipaikka. Toiset taas vähät välittää salihommista kesäaikaan ja lomareissutkin lähinnä pötkötellään ja syödään. Itse olen sitä mieltä, että jokaisen täytyy tehdä niin kuin hyväksi kokee, mutta turha valittaa lomakiloista, jos syö koko kesän kuin porsas ja jättää kaiken liikunnan pois. Se on vain se hinta, joka täytyy maksaa!

Processed with VSCO

Itse olen tässäkin asiassa hyvin pitkältä fiiliksen pohjalta eläjä. Viime vuonna Turkin matkalla en treenannut viikon aikana yhtään, kun taas Bulgarian reissulla tehtiin tyttöjen kanssa useampi sähäkkä salitreeni. Kreetan lomalle en asettanut mitään tavoitteita, vaan päätin mennä täysin fiiliksen mukaan ja sen kyllä teinkin. Tsekkasin ennen reissua lomakohteen treenimahdollisuudet, jotka muuten olivat loistavat, ja päätin että treenaan jos siltä tuntuu. Viikon aikana kävin paristi salilla ja kolme kertaa vesijumpassa. Siihen tietysti ”ammattilaistason” vesipallot, uimiset ja kävelyt päälle. Olin miettinyt, että johonkin ohjattuun ryhmäliikuntatuntiinkin voisi osallistua, mutta kun ei huvittanut niin en sitten mennyt. Nähtävästi ruuan ja liikkumisen suhde oli melko lailla bueno, koska lomakiloja en onnistunut tällä reissulla hankkimaan!

Olen itse tottunut treenaamaan aktviisisesti ja kroppa alkaa kyllä huutaa liikuntaa jossain vaiheessa, jos olen unohtanut liikunnan pariksikin päiväksi lomalla. Siksi en oikein pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka treenaavat hiki hatussa koko kylmän syksyn ja talven ja kesän tullessa lopettavat kaiken liikunnan kuin seinään. Toki se talven treenaaminenkin on parempi kuin ei mitään, mutta miksi ei voisi pitää kuntoa yllä vaikka parilla treenikerralla? Puhun nyt ihmisistä, jotka eivät oikeasti tee muuta kuin vetävät bisseä ja grillimättöä kesäkuukausina, koska kesä, lämpö ja loma. En vaan ymmärrä. Sitten syksyllä voivotellaan, kun täytyy aloittaa kaikki alusta monen kuukauden tauon jälkeen ja on niin vaikeaa palata ”ruotuun”. Sen ymmärrän, ja se on fiksuakin, että ilmojen lämmetessä salitreenit vaihdetaan lenkkeilyyn ja ulkoliikuntaan. Itsekin lähden mieluummin aurinkoisella säällä lenkille kuin synkkään saliluolaan! Mutta ehdottomasti iso peukku myös lomatreenaamiselle 😉 Edes tällaisena olkapäävammaisena en ole pystynyt olemaan liikkumatta koko kesää ja miksi pitäisikään?

Processed with VSCO

Mites teillä, treenaatteko lomalla vai ette? Vai menettekö fiiliksen mukaan? Mikä on pisin aika, jonka pystytte olemaan likkumatta?

Kuvat 1 ja 2: Kaisa K ja Reetta K.