Testissä Ärrän uutuudet

Hola las satsumas! Mies ja tyttö lähtivät polskimaan heti lounaan jälkeen ja päätin itse jäädä hetkeksi tänne sisällä kirjoittamaan. Onnistuin eilen aamupäivän auringossa käräyttämään rintamukseni ja yritän tänään suojella sitä ettei kärähdä enempää. Pakko kertoa, että täällä on sikahyvää ruokaa! Nälkä ei ole päässyt todellakaan yllättämään, koska koko ajan on ruokaa tarjolla. Tyttö on todella huono syömään aamupalaa varsinkaan jos suoraan sängystä pitää mennä syömään. All inclusiven snäkeille on siis ollut käyttöä ja olen kyllä itsekin aina välipalat käynyt ottamassa, koska lounaan ja illallisen välillä on melko pitkä aika. Ruuat on täällä olleet todella monipuoliset ja teen joku päivä ihan oman postauksensa tästä reissusta, jossa esittelen myös ruokia. Jälkiruokapöydät notkuu iltaisin vaikka minkälaisia herkkuja ja eilen oli niin hyvät jälkkärit ettäh! Lomalla nautitaan herkuista ja jälkkäreistä ihan joka päivä. Kotona ehtii sitten taas säätämään ruokavaliota ja jättää herkkuja vähemmälle 😉 Kyllä ruoka on sitten hyvää!

Sain viime viikolla ennen lähtöä kotiin testattavaksi R-kioskin – tuttavallisemmin Ärrän – uusia lounas- ja välipalatuotteita. Mahtavaa, että Ärräkin on panostanut tuotevalikoimaan niin, että nyt sieltäkin pystyy hakemaan terveellisemmän lounasvaihtoehdon ihan lennosta. Tein uutuuksista videon, jossa esittelen ja maistelen nämä uutuudet. Ihan mahtavia tuotteita, pakko sanoa! Mun kanavalle pääset tsekkailemaan muitakin videoita tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Siellä koto-Suomessakin on kuulemma lämmintä eli nautitaan lämmöstä nyt porukalla! Tää lähtee nyt altaille makoilemaan 🙂

Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Viikon 29 ruokapäiväkirja – paastoa & mäkkäriä

viikon 29 ruokapäiväkirja

Huhheijakkaa, onneksi on perjantai ja sen kunniaksi päräytetään ilmoille viikon 29 ruokapäiväkirja! Viime viikolla sain tosiaan idean kokeilla 5:2 dieettiä ja voin eilisen paastopäivän jäljiltä sanoa ettei taida olla mun pala kakkua. Heräsin armottoman väsyneenä tänäkin aamuna, suu oli järjettömän kuiva vaikka join eilen vettä reilusti ja sokerit olivat niin alhaalla että tärisin hervottomasti, kun nousin sängystä. Ja mulla on vielä korkeammat kalorit kuin ”oikeassa” viiskakkosessa. Joillekin tämä varmaan sopii, mutta ei ole mun juttu. Olen kuullut 5:2 dieetistä paljon hyvää ja jotkut varmasti jaksavat ongelmitta useammankin kuukauden. Itse kun pidän ruuasta melko lailla niin taidan mieluummin tyytyä syömään ihan tasaisesti ja nauttia elämästä 😉 No, tulipahan taas kokeiltua! Pidemmittä puheitta, viikon 29 ruokapäiväkirja olkaa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

Ei treeniä, koska fyssari

päivän aikana pyöräily 13 km

5.20 mukillinen smoothieta, pari kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä ja omena

11.15 Kokkikartanon feta-kasviskiusaus

14.30 puuroa ja marjoja

18.30 spagettia, nyhtökauraa, herneitä ja avocadoa

21.00 ruisleipää päällisillä

TIISTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

pyöräilyä päivän aikana 13 km

5.30 smoothieta, kauraleipää juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä

11.15 edellisen päivän ruokaa + tomaattia

14.45 puuroa, marjoja ja Nutisalin jogurttisekoitusta

17-18 treeni: clean & jerk + 50 burpeeta

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihaa ja herneitä

21.00 fastin protskuvanukas mustikoilla

KESKIVIIKKO (paastopäivä)

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 3 munan valkuaista + 1 kokonainen muna, mustaherukoita ja teetä

9.00 teetä

11.00 tattaripuuroa, mustaherukoita ja 2 valkuaista

15.00 riisikakkuja ja 2 valkuaista

16.30-17.30 liikkuvuustunti

19.00 salaattikääröjä, joissa linssejä, porkkanaraastetta ja salaatinlehtiä

TORSTAI

viikon 29 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, manteleita, omenaa ja teetä

9.00 mandariini ja teetä

11.15 riisiä, jauhelihaa ja herneitä

14.00 puuroa, marjoja, pähkinöitä ja 2 valkuaista

17.00 anoppilassa lohi-perunalaatikkoa, näkkäri ja tomaattia

21.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja kananmunalla

PERJANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

9.00 teetä

11.00 vihanneksia, avocadoa ja jauhelihaa

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17 lihashuoltotunti

19.00 paneerattuja kalafileitä, riisiä ja vihanneksia

21.30 omenaa ja porkkanaa

LAUANTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraleipää juustolla, salaatilla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja manteleilla + teetä

13-15 leffassa kaksi riisipiirakkaa ja kaksi tescon keksiä

17.00 banaani ja pähkinöitä

19.30 Mäkkärin maestro -ateria

illan aikana irtareita

21.30 omena ja maapähkinävoita

SUNNUNTAI

viikon 29 ruokapäiväkirja

10.00 kauraciabattaa salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla sekä teetä

14.00 puuroa mustikoilla ja pähkinöillä

16-18 treeni: rinnallevetoja kyykyn kautta, juoksa, leukoja, punnerruksia ja oman painon kyykkyjä + lihashuoltoa

Treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.30 nyhtökauraa, riisiä ja salaattia

jälkkäriksi tescon keksi

21.30 kaksi keitettyä kananmunaa

Mä niin nautin kun oon saanut olla kotosalla ja palata normaalin ruokarytmiin! Aika iisistihän tämä kävi. Haluaisin enemmän tehdä kasvisruokia, mutta homma ei ole vielä kovin hyvin hanskassa enkä kauppaan mennessä koskaan keksi mitä kasvisruokaa laittaisin. Tähän asiaan täytyy panostaa ehdottomasti enemmän ja ainoa keinoon selkeä suunnitelmallisuus. Täytyy ottaa taas käyttöön ruokalistan teko sunnuntaisin ja tsekkailla sopivia reseptejä. Niitäkin mulla on kotona vino pino lehdistä kerättynä, mutta eihän ne koskaan ole kaupassa mukana! Täytyy ehkä kuvata kaikki hyvät reseptit puhelimeen valmiiksi ja tehdä oma reseptit-kansio niille 🙂 Näin homma ehkä helpottuisi vai mitä olette mieltä?

Miltäs viikon 29 ruokapäiväkirja näyttää?

Pyöräilyä joka päivä noin 13 km (paitsi viikonloppuna).

Uusia ruokakokeiluja – Viime viikon ruokapäiväkirja

unnamed

Vieläkö teitä kiinnostaa ruokapäiväkirja? No, tässä tulee halusitte tai ette 😀 Viime viikolla kokeiltiin taas muutamia uusia reseptejä, lähinnä suolaisia ruokia. Makeita leivonnaisia en ole jostain syystä tehnyt nyt ollenkaan! Lauantaina mun piti tehdä suklaakakkua, mutta päivä oli niin jumalattoman kiireinen etten ehtinyt tekemään kotona yhtään mitään. Mietin äsken kuvia selatessani etten ole tainnut juuri herkutella, mutta olohuoneen rahilla oleva suklaakippo kyllä kertoo että jonkun suuhun konvehdit ovat menneet paperimerestä päätellen. Lauantaina ainakin söin niitä ainakin kourallisen, mutta viikolla en tainnut niihin kajota ollenkaan. Töissä kyllä maistoin jonkun tuliaissuklaan, mutta en mitenkään överiherkutellut. Lähinnä palauttelin mieleen miltä se suklaa oikein maistuu 😀 Viime viikko meni ainakin omasta mielestäni ruokailuiden osalta melko siististyi. Aina kun treenirytmi on kunnossa niin ruokailutkin pysyy hanskassa!

Maanantai

Illalla crossfit 1h + kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-11-12-53-52

Aamulla munia, tomaattia ja teetä // töissä välipalana pähkinöitä ja teetä // lounaalla anopin tekemään bataattikeittoa // välipalalla riisikakkuja, avocadoa, kinkkua ja vihanneksia (ei kuvaa) // illallisella viikonlopulta jääneita tortillalihoja, vihanneksia sekä riisiä // iltapalaksi puuroa, mustikoita ja raejuustoa.

Tiistai

Välipäivä salilta. Puuhastelua kotona.

picsart_01-11-12-54-54

Aamupalana munia ja vihanneksia + teetä // välipalaksi Nude proteiini patukka // lounaaksi kaupan kana-cesarsalaatti // kotona välipalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä + teetä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja ja tomaatti-kevätsipulisalaattia sekä fetajuustoa // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Crossfit 1,5h.

picsart_01-11-12-56-07

Aamulla munia, omenaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja puolikas Rawbite // lounaaksi Picnicin oriental kanasalaatti // välipalaksi riisikakkuja kinkulla, avocadolla ja kurkulla // iltaruuaksi riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia // iltapalaksi puuroa, mustikoita, raejuustoa ja manteleita.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla crossfit treeni 1h: maastaveto ja shoulder press. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-11-12-57-40

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä +teetä // välipalaksi teetä ja puolikas Rawbite // lounaalla jääkaapin jämät eli spagettia, perunaa ja nakkikastiketta sekä vihanneksia ja fetajuustoa // ennen treeniä lääke-esittelijän tuomaa kinkkiruokaa (joku oli syönyt puolet mun eväistä…) // iltaruuaksi punakampelaa ja pestopastaa // iltapalaksi Real-leipä päällisillä.

Perjantai

Vapaapäivä! Pitkät unet ja anoppilaan iltapäiväksi. Sieltä suoraan treeneihin.

picsart_01-11-12-59-15

Aamupalaksi Real-leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä // anoppilassa teetä ja korvapuusti // loinaaksi lasagnea // treenin jälkeen pestopastaa ja pari Real-leipää päällisillä // iltaruuaksi itse paneroituja broiskuja, ristikkoperunoita, majoneesia ja tomaattia.

Lauantai

Ei treeniä. Iltapäivällä Fysioakatemian olkapääklinikalla Crossfit 01300:lla ja sieltä tytön kaverisynttäreille Naurusaareen Flamingoon.

picsart_01-11-01-00-14

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla +teetä // ennen kotoa lähtöä olkapääklinikalle puuroa raejuustolla ja mustikoilla // synttäreillä jätskiannos ja vähän karkkia // kotona välipalaksi kaksi riisipiirakkaa päällisillä + teetä // illalla tilattiin pizzaa! Illalla myös kourallinen suklaakonvehteja.

Sunnuntai

Aamulla puuhastelua kotona ja mäenlaskua. Anoppilassa lounaalla ja sieltä suoraan salille. Tein salilla lihashuoltoa 1,5 h.

picsart_01-11-01-01-53

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla // anoppilassa kaksi täytettyjä paprikaa, joissa riisiä, jauhelihaa, juustoraastetta ja vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia // iltaruuaksi jauhelihalla, guacamolella ja ranskankermalla täytetty bataatti // kourallinen tummasuklaa päällysteisiä pähkinöitä // iltapalaksi omena ja pähkinöitä.

Jaahas, näköjään tuo leivän syönti on taas vähän karannut käsistä, mutta toistaiseksi olo on kuitenkin ihan hyvä, joten en ole huolissani asiasta. Juustoa vetelen näköjään myös aika paljon ja sitä ehkä voisi välillä vähän rajoittaa..Smoothieita en ole tehnyt pitkään aikaan ja ne pitäisi kyllä ottaa ohjelmistoon taas. Smoothieihin on niin helppoa upottaa viherjauheita sun muita, joita en mielelläni muuten suustani alas tunge.

Semmonen ruokaviikko oli viime viikko! Miltäs viime viikon ruokapäiväkirja näyttää?

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

Savuporo-juustopannari & uusi blogisuosikki

Processed with VSCO with c3 preset

Siskon luona kyläillessä ja facebookia laiskasti selaillessa huomasin, että olen joskus liittynyt suomalaiseen vhh/paleoryhmään. Mielenkiinnosta meni katselemaan meininkiä ja huomasin miten herkullisia reseptejä ihmiset ovat sinne jakaneet. Joskus vuosia sitten kävin optimal performancen biosignature-mittauksessa ja siellä kävi ilmi ettei mun kroppa siedä kovin hyvin hiilareita. Toisin sanoen ylimääräinen hiilihydraatti kertyy helposti juurikin vyötärölle. No, aikaahan tässä on kulunut ja croasfittiä teenatessa sain syödä mitä vain ja miten paljon vain niin se ei juuri vyötäröllä saati vaatteissa näkynyt. Luulen, että olen liittynyt tuohon fb-ryhmään crossfitin aikoihin, koska paleo ruokavalio oli silloin kovin pinnalla ja itsekin sitä noudatin jossain vaiheessa melko tarkasti.

Tuolta ryhmästä bongasin erään blogin, jota seurasin aikoinaan aika kauankin. Sitten se vain jäi jostain syystä. Kun palasin blogin pariin viime viikolla, ihmettelin miksi se on jäänyt multa seuraamatta! Aivan ihania ruokaohjeita, ravintolasuosituksia (lähinnä Turusta) sekä sisustusjuttuja. Kirjoittajan tyyli kolahti taas uudelleen ja selasin monen kuukauden postaukset kerralla läpi. Reseptit ovat aika lailla vhh/paleolinjaa, mutta nehän sopii mulle! Mulla on jo pitkään ollut mielessä kokeilla vähähiilihydraattista ruokavaliota edes hetken aikaa ja ihan kokeilumielessä. Katsotaan kantaako kiinnostus lomareissun yli 😀 Tämä ihana blogi on nimeltään Pilkettä, jota kirjoittaa turkulainen biotieteilijä/tutkija nimeltään Siiri. Käykää ihmeessä tsekkaamassa! Blogiin pääset tästä.

Siirin blogista löysin ohjeen tähän ihanaan savuporo-juustopannarin ohjeen. Pannari on todella helppo tehdä, maukas sekä täyttävä! Siiri on käyttänyt omassaan savuporo-tuorejuustoa, mutta itse käytin savuporo makuista Koskenlaskijaa. Resepti on siis siinä muodossa kun sen itse tein. Jos tahdot käyttää tuorejuustoa niin klikkaapa itsesi alkuperäiseen ohjeeseen tästä. Pannari sopii erinomaisesti melkeinpä mihin aikaan päivästä tahansa. Itse näkisin tämän parhaiten iltapalana 🙂

Savuporo-juustopannari 

  • 150g juustoraastetta
  • 200g savuporo Koskenlaskijaa
  • 8 kananmunaa
  • 200g raejuustoa

Voitele uunikulho ja ripottele juustoraaste kulhon pohjalle. Viipaloi Koskenlaskija ja asettele viipaleet tasaisesti juustoraasteen päälle. Sekoita toisessa kulhossa raejuusto ja munat keskenään ja kaada seos juustojen päälle uunivuokaan. Paista pannaria uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile raikkaan salaatin kera!

Vinkki: voit lisätä pannariin jääkaapista esimerkiksi juustojen ja vihannesten jämiä ja vähentää näin myös hävikkiä 😉

Monipuolista ruokaa – viime viikon safkoja!

PicsArt_07-07-03.56.11

Mä olen viimeisen viikon aikana syönyt monipuolisemmin kuin aikoihin. Varsinkin vihanneksia uppoaa päivässä mieletön määrä enkä osaa vielä ostaa vihanneksia kerralla kovin moneksi päiväksi. Aina ne loppuvat kesken! Ruokailurytmiä olen saanut taas opetella uudestaan ja alkuun jäi joitakin aterioita välistä. En vaan saanut niitä mahtumaan päivääni. Tämäkin seikka tulee korjaantumaan kunhan pääsen töihin ja olen vurokaudesta hereillä huomattavasti enemmän kuin tällä hetkellä.

Mun ruokavalioon kuuluu tällä hetkellä viisi ateriaa päivässä + palkkari salin jälkeen. Suurimmat hiilarimäärät syön treenin jälkeen, mutta tulee niitä pieninä annoksina pitkin päivää. Kaloreista mulla ei ole hajuakaan, mutta ruokia punnaan jonkun verran. Vihanneksia syön niin paljon kuin napa vetää eli aika paljon! Jokaisella aterialla tulee jonkinlaisia vihanneksia/kasviksia/juureksia tai hedelmää ja marjoja. Täytyy sanoa etten ole ainakaan nälässä elänyt..

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tässä Ainon tekemässä ruolavaliossa olen tykännyt paljon erilaisista vaihtoehdoista. Ruokavaliossa on valmiina useampi vaihtoehto aterioille ja jos mikään niistä ei miellytä niin sitten voi omin pikku käytösin laskea makrot kohdalleen haluamistaan raaka-aineista. Välillä olen tehnyt ruuaksi erittäin askeettista kanaa ja riisiä tai jauhelihaa ja pastaa, mutta on näihin päiviin mahtunut paljon muutakin, kuten bataattihampurilaista, banskujädeä, vihanneskeittoa ja kana-nuudeliwokkia.

Positiivisinta on ollut huomata oma innostus varioida ruokia ja tehdä niistä omanlaisia. Käytän paljon mausteita ja yrititkin ovat alkaneet hiipiä lautaselle. Dieettiruokako muka tylsää ja pahan makuista!? Varmaan joo, jos sellaista haluaa tehdä ja syödä. Mä en halua. Ruokavalioon kuuluu myös kaksi cheatmealia kahdeksan viikon aikana, mutta vielä ei ole tarvetta eikä halua moisille. Ensi viikossa on mulle jo ihan riittävästi haasteita, kun jäädään tytön kanssa mökille, jossa anoppi hoitaa ruokapolitiikkaa. Ehkäpä laitan oman lusikkani siihen soppaan 😀 En ole ottanut tästä hommasta stressiä enkä aio ottaa jatkossakaan. Jos nyt joku ei mene gramman tarkasti niin mitä sitten? Ei elämä siihen lopu. Hyvää oloahan tässä ollaan etsimässä eikä mitään rantakuntoa.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tänään on ollut harvinaisen rasittunut ja ärsyttävä päivä. Olen siivonnut aamusta asti ja sehän se varmaan ottaakin päähän niin kovasti. Muuten olotila on ollut aamusta iltaan varsin energinen. Jos tämä päivä vielä tästä piristyy niin sitten heitän jonkun kotitreenin, mutta muuten menee ihan lihashuoltohommissa. Kuten näkyy niin en ota treenistäkään kauheita paineita. Jos ei huvita niin ei huvita. Haluan nauttia liikkumisesta, en ajatella sitä kaloreiden kulutusmuotona!

Viime viikon parhaat ateriat

PicsArt_06-26-04.12.07

Juhannus hujahti ohi ihan yhtä nopeasti kuin tavallinen viikonloppukin. Kivaa palata taas kotiin touhuilemaan ja salitreenien pariin. Huomisesta lähtien myös ruoka-asiat muuttuvat, koska otan käyttöön Ainon mulle laatiman ruokavalion. Nyt hetki tarkalle ruokavaliolle tuntuu oikealta ja lähden ihan mielelläni testaamaan mitä tällä ruokavaliolla saadaan aikaseksi! Ainolla itsellään ruokavalio ainakin tuntui toimivan todella hyvin, mutta hänen treenimäärätkin ovat aika paljon suuremmat kuin mulla. Enivei, huomenna aloitan Fatburn-ruokavalion!

Tällä viikolla en tee tarkkaa ruokavalio postausta vaan poimin aterioita ja ajatuksia niistä sieltä täältä. Mielestäni sain syötyä jo suhteellisen hyvin ja ennen kaikkea säännöllisesti. Leivät jätin todella vähiin ja niiden tilalla söinkin paljon puuroa raejuustolla, marjoilla ja pähkinöillä. Tuoreisiin mansikoihin olen tuhlannut hävyttömän paljon, mutta syödään niitä nyt kun on kerrankin tarjolla. Myös vadelmia, kirsikoita ja herneitä ollaan ostettu useamman kerran viikossa.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Päivittäin olen syönyt kaksi lämmintä ateriaa. Ihan perusruokaa eli jauhelihakastiketta ja spagettia/pastaa, kanaa, riisiä, anopin tekemää sapuskaa, mitä nyt on milloinkin ollut tarjolla. Kalaa pitäisi syödä useammin ja sitä olisikin mahdottoman helppo valmistaa. Vihanneksista kuvioissa on olleet vanhat tutut salaatti, kurkku, tomaatti, paprika ja porkkana. Pitäisi vain rohkeasti ostaa muutakin ja ensi viikolle tältäkin osin on jo suunnitelmaa laadittuna!

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Väli- ja iltapalana olen syönyt paljon marjoja ja hedelmiä, pähkinöitä, smoothieita ja välillä munakasta. Herkkuja ei ole uponnut mitenkään erikoisen paljon. Viime viikonloppuna tuhosin pakkasesta loput Pirkan maidottomasta mustaherukkajätskistä, mökkimatkalla ostettiin jätskiä Orivedeltä ja viikolla söin mun tekemää terveellisempää key lime pieta. Kun on muut ruokailut kunnossa niin ei tee mieli herkkujakaan! Salitreenien alkaessa otin taas käyttöön palautusjuoman ja treenin aikaiseen veteen sekoitan persikan makuista bcaa-jauhetta. Lisätavinteita otan enemmän käyttöön sen mukaan mun treenit kovenee (sitten kun kovenee joskus….).

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Kuinkas teidän ruokailut sujuivat? Löysittekö hyviä reseptejä tai söittekö hyvässä ravintolassa?

Kun ei vaan osaa syödä

Processed with VSCO with a6 preset

Mulla on ongelma ja sen ongelman nimi on välipäivät. Treenipäivinä ruokailuiden osalta ei ole mitään ongelmia. Ruoka maistuu ja hyvin maistuukin! Syön säännöllisesti ja jokaisella aterialla vatsan sen verran täyteen ettei seuraavaan 3-4 tuntiin tarvitse jääkaapille mennä. Mutta nämä välipäivät tai tuttavallisemmin lepopäivät. Syön toki töissä ihan säännöllisesti ja nälkä tuleekin tasaisin väliajoin, mutta kotona unohdan usein syödä. Näin kävi esimerkiksi tiistaina. Söin töissä välipalan kahden maissa ja seuraavan kerran muistin syödä vasta kahdeksan aikaan illalla. Touhusin niin paljon koko ajan, että syöminen vallan unohtui. Sitten olikin iltapala-aikaan kiljuva nälkä ja teki mieli syödä tapetitkin seiniltä. Oon miettinyt, että pitääkö tässä laittaa kohta kello soimaan ruokailun merkiksi vai menenkö vain omien fiiliksien mukaan? Toiset ihmisethän syövät tasan nälän mukaan eli ruokailut saattavat venyä helposti viiteen tai kuuteen tuntiin. Mielenkiintoistahan tässä on se, että laitan kuitenkin tytölle aina ruuat ja katson että hän saa varmasti vatsansa täyteen, mutta omalla kohdalla koko homma unohtuu vähän liiankin helposti…

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Jotenkin en ole jaksanut panostaa ruokailuihin kauheasti senkään takia, koska en pysty treenaamaan ihan niin paljon ja niin kovaa kuin tahtoisin. Ehkä jossain välissä olisi syytä laskea kalorit parilta päivältä, että tietäisin suurin piirtein missä mennään. Nyt ei ole hajuakaan. Syön sen verran kuin hyvältä tuntuu ja just sitä mitä mieli tekee, pääpiirteittäin kuitenkin todella siististi. Aamupalalla usein gluteenittomia sämpylöitä höysteillä, aamupäivällä töissä pähkinöitä ja hedelmää, lounaalla, kanaa/lihaa/kalaa+kasviksia+avocadoa/pähkinöitä, iltapäivällä marjoja, raejuustoa ja puuroa/mysliä, salin jälkeen palkkari, illallisella samaa kuin lounaalla + hiilaria ja tähän päälle vielä iltapala, joka voi olla esim. puuroa/munakasta/leipää/raakakakkua…

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Heti kun saan itseäni niskasta kiinni niin merkitsen päivän ruuat ylös ja otan kalorilaskurin kauniiseen käteen. Lähinnä mua mietityttää, että syönkö liian vähän. Ulkomuodossa se ei ainakaan näy, ehhehee 😀 Viime päivinä ruuanlaitto on kiinnostanut normaalia vähemmän ja siksi ei ole tännekään uusia reseptejä tippunut entiseen malliin. Ehkä kaivelen senkin innostuksen jostain vielä esille!

Lasketteko te kaloreita ja paljonko uppoaa ruokaa päivän aikana nassuun?

Lomaviikon ruokapäiväkirja

Processed with VSCOcam with a6 presetBulgarian reissulla syömisrytmi oli aika lailla samanlainen joka päivä all inclusiven ansiosta. Täytyy sanoa, että se hyvä puoli all inclusivessa on ettei rahaa ruokaan menee reissulla ollankaan. Kaikki kun on maksettu jo valmiiksi. Mehän ei suunnitelmista huolimatta käyty yhtään kertaa muualla syömässä jos ei lähtöpäivän Subwayn reissua lasketa. Kristal-hotellissa oli todella hyvät ja monipuoliset ruuat ja kyllä niillä vatsansa täyteen sai, vähän liiankin täyteen 😀 Jälkkäreitä oli tarjolla oman buffansa verran sekä lounaalla että illallisella ja kaikkea oli maistettava melkeinpä joka kerta. Muita herkkuja ens sitten ostellutkaan. Kyllä noissa oli jo ihan tarpeeksi..

Maanantai

Lihashuoltoa ja venyttelyä.

PicsArt_09-16-07.26.39Aamupalalla munakokkelia, pekonia, friteerattu sämpylä, paahtoleipä kinkulla ja juustolla sekä hedelmiä, vettä ja kahvia // lounaalla kanakeittoa ja iso annos salaattia ja vihanneksia, fetajuustoa ja siemenleipä voilla // jälkiruuaksi pienet palat noista kaikista, olivat aika pahoja kaikki… // illallisella broiskua, bulgur-salaattia, perunaa ja munakoisoa tomaattikastikkeella ja fetajuustolla // jäkkäri buffasta (ei kuvaa) // illalla pari lasia hotellin vesiviiniä // illalla banaania.

Tiistai

Treenit tyttöjen kanssa hotellin salilla.

PicsArt_09-16-07.28.28Aamupalalla omeletti kinkulla, sienillä, tomaatilla ja juustolla, paahtoleipä päällisillä, pannaria mansikkahillolla ja banskua // lounaalla salaattia ja vihanneksia, kanaa ja täytettyjä paprikoita // jälkkäri buffasta, tuo keltakuorrutteinen oli hyvää // illallisella keollinen vähän kaikkea, kala taisi jäädä syömättä, oli outoa // jälkkäri buffasta, tuo mansikkahillokuorrutteinen oli paras, muista maistoin vain palaset. Ehkä 😀 // Questbar hotkahuoneessa iltapalaksi.

Keskiviikko

Treeni tyttöjen kanssa hotellin salilla.

PicsArt_09-16-07.30.35Aamupalaksi munakokkelia, pekonia, paistettua tomaattia, pari plädyä mansikkahillolla, paahtoleipää, vettä ja kahvia // lounaalla vihanneskeittoa, paljon salaattia, kalaa ja fetajuustoa // jälkkäribuffasta, tuo tummakuorrutteinen oli hyvää, samoin lasikulhossa oleva vanukas! // illallisella italialaistyyliset sapuskat, lasagne pääosassa // jälkkäri buffasta, kaksi etualalla olevaa söin, muita vain maistoin // karaokereissun päätteeksi pizzapala (ei kuvaa)

Torstai

PicsArt_09-16-07.33.03Aamupalalla omeletti, pekonia, paahtoleipää, hedelmiä, vettä ja kahvia // lounaalla tomaattikeittoa, salaattia ja lihapataa // jälkkäri buffasta, tummakuorrutteiset oli tosi hyviä! // illallinen hotellin a la cartessa. Alkupalaksi munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja fetaa. Toinen alkupala oli tuorejuustotäytteisiä lettuja. Pääruokana pekoniin käärittyä lihaa, jossa sisällä ainakin porkkanaa ja pinaattia. Jälkkäriksi hitsin hyvää juustokakkua! // iltapalaksi banskua.

Perjantai

PicsArt_09-16-07.44.46Aamupala sama kuin munakin aamuina // lounaalla kanaa ja erilaisia salaatteja // jälkkäri buffasta, kaikki söin! // illallisella kanaa, lihaa, lohkoperunoita, uunivihanneksia ja erilaisia salaatteja // jälkkäri buffasta, uuniomena oli parasta, muista vain maistoin // iltapalaksi minttusuklaa Questbar.

Lauantai

Lähtöpäivä. Iltapäivä vietettiin Varnassa käppäillen ja shoppaillen.

PicsArt_09-16-07.47.31Aamupala aika lailla sama kuin muinakin päivinä // lounaalla keitto ja salaattia (ei kuvaa) // jälkiruoka buffasta, nuo kaikki olivat hyviä! // iltapäivällä puolikas patonki Subissa // lentokentällä iso latte // lentokoneessa fetasalaattia, salaattipohjainen pääruoka ja jälkiruuaksi sukaamousse // yöllä kotona protskudrinkki.

Sunnuntai

PicsArt_09-16-07.49.10Aamupalaksi sämpylä kinkulla, juustolla ja tomaatilla, vitamiinit, vettä ja kahvia // lounaalla anoppilassa lindströmin mureketta, perunaa, sienikastiketta ja vihanneksia // jälkkäriksi marjarahkaa // treenin jälkeen palkkari + banaani (ei kuvaa) // illallisena jauhelihaa, riisiä ja vihanneksia // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Reissussa oli mielettömän ihanaa, kun jokaisella aterialla oli useita erilaisia salaatteja ja lounaalla aina kaksi erilaista keittoa. Aamupalalla oli joka toinen päivä kokki paistamassa omeletteja, joihin sai itse valita täytteet. Joka aamu kokki paisteli toisella pisteellä myös lettuja joihin sai valita erilaisia kastikkeita. Illallisella samat tyypit paisteli erilaisia makkaroita tai lihoja. Ruuat oli siis viimesen päälle! Ainoa iso miinus oli lasten buffet, jossa oli joka päivä sekä lounaalla että illallisella ranskalaisia, riisiä, pastaa ja kananugetteja. Yhtenä päivänä oli lihapullia ja nekin kivikovia. Tyttö söi ihan aikuisten buffasta, mutta aika huonosti halusi mitään erikoisia juttuja maistella.Silloin tällöin otettiin altaalla jätskit, mutta mulla ne tai rajoittua kahteen jädeen koko viikon aikana. Viiniä juotiin aika usein ruuan kanssa, mutta all inclusiveen kuuluva viini oli selvästi lantrattua! A la Carte illallisella juotiin siskon kanssa kaksi pientä viinipulloa yhdessä ja viimeistään niitä juodessa eron vesiviiniin huomasi… melkoista huijausta!

Erilaisia salaatteja ja keittoja pitäisi tehdä itsekin enemmän, mutta jotenkin en vain saa aikaiseksi. Täytyypä laittaa ylös ensi viikon ruokalistaa suunnitellessa!

 

Gluteeniton mustikka-vispipuuro

Processed with VSCOcam with g3 preset

Päätin loppuviikosta tehdä pitkästä aikaa puuroa lounaaksi tytölle ja itselleni. Silloin tällöin syön puuroa aamupalaksi tai ennen treeniä, mutta en oikeastaan koskaan lounaaksi. Miksiköhän? Puurohan on mitä helpoin ja täyttävin ruoka ja pienillä muutoksilla siitä saa joka kerta täysin erilaista! Mies taisi tehdä meille joskus melkein samalla ohjeella puolukka- vispipuuroa, mutta halusinpa nyt jakaa tämän mustikkaversionkin teidän kanssanne 🙂 Sokerin tilalla käytin tällä kertaa steviaa.

Gluteeniton mustikka-vispipuuro 

  • 1 litra vettä
  • 3,5 dl mustikoita
  • 2 dl karkeita riisijauhoja
  • n. 0,2 dl steviaa

Keitä mustikoita vedessä 10 minuuttia. Siivilöi liemi, ja vispaa joukkoon jauhot. Siivilöinti ei ole pakollista, mutta omat mustikkani olivat hieman roskaisia, ja halusin siivilöidä roskat pois. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta stevialla, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi.

Resepti on otettu alunperin Farinan karkeiden riisijauhojen pussin kyljestä.

Salaattivinkkejä, pliis! (+ Taffer-arvonnan voittaja)

Viime viikko meni syömisten osalta kohtuullisen hyvin. Aina on tietysti vara parantaa, mutta kulutukseen nähden homma oli hallussa. Meillä oli treeneissä viime viikolla deload-viikko enkä tehnyt yhtäkään kovaa treeniä. Olkapää sai ainakin tervehtyä ihan rauhassa ja perjantain osteopaattikäynti auttoi siihen todella paljon! Tällä viikolla käyn osteopaatilla vielä kerran ja luulenpa, että ens viikolla ollaan taas iskussa 😉 Ainakin toivon niin! Niistä ruokailuista, viime viikon ruokapäiväkirja näyttää tältä:

Maanantai

Illalla treenit. Pistoolikyykkyä ja höntsäilyä.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamulla porkkana-jauhelihaseosta kera kananmunan ja tomaattien, vettä ja kahvia // välipalana töissä omena ja kahvia // lounalla itse tehtyä lohisalaatti, jossa lohta, vihanneksia ja siemeniä // ennen treeniä marjasmoothie, jossa avocadoa, marjoja, heraa, siemensekoitusta ja mantelimaitoa // treenin jälkeen iso kasa mustikka-kookospannareita.

Tiistai

Aamuvuorossa töissä. Illalla tytön kanssa uimhallissa polskimassa.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana jauheliha-porkkanaseosta, kananmuna, tomaattia ja pala itss tehtyä gluteenitonta leipää, vettä ja kahvia // välipalana pelkkä kahvi // lounaalla lohisalaatti samalla systeemillä kuin maanantaina // iltapäivällä pari palaa gluteenitonta leipää kinkulla ja avocadolla, kuppi kahvia // illalla pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja sekä vihanneksia // iltapalana protskudrinkki (ei kuvaa).

Keskiviikko

Illalla treenit: wod Antti jossa lähinnä hauiksia. Hauska setti!

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana pari palaa kauraleipää päällisillä ja pikkukipollinen jauhelihaa kera kananmunan, vettä ja kahvia // välipalalla Luontaistukun luomucashewpähkinöitä, omenaa ja kahvi // lounaalla pastaa, vihanneksia ja pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja // ennen treeniä mustikka-kookospannareita sokerittomalla vaniljasiirapilla // treenin jälkeen puuroa, mustikoita, raejuustoa ja lesitiiniä // iltapalana turkkilaista juggaa, omenaa ja luomucashewpähkinöitä.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla anoppilassa.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana kauraleivät päällisillä, vettä ja kahvia (ei kuvaa) // välipalana töissä omenaa, pähkinöitä ja kahvi // lounaalla pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja, vihanneksia ja lisää avocadoa // välipalana kotona kahvi ja Cookies&Cream Questbar (tilattu täältä) // anoppilassa kinkkukiusausta ja vihanneksia // iltapalana mustikoita, turkkilaista juggaa ja luomucashewpähkinöitä.

Perjantai

Aamuvuorossa töissä. Iltapäivällä osteopaatti ja illalla miehen kanssa Famussa syömässä 🙂

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana kauraleivät päällisillä, vihanneksia, kahvia ja vettä (ei kuvaa) // välipalana omenaa ja pähkinöitä (ei kuvaa) // lounaalla puuroa, raejuustoa ja mustaviinimarjoja // osteopaatin odotustilassa Skyr-rahka // kotona muutama riisipiirakka päällisillä, kahvi // ravintolassa alkuruuaksi hiillostettua graavilohta, katkarapuja, nokkos-aiolia, jäävihanneksia ja paahdettua Västerbotten-juustoa // pääruuaksi grillattu 200 g härän ulkofileepihvi, paahdettuja kirsikkatomaatteja ja Café de Paris -voita // jälkkäriksi suklaasinfonia jäätelöannos. // kotona yöllä iso lasi vettä, magnesiumit ja sinkit.

Lauantai

Aamupäivällä Ikeassa kaappiostoksilla, jonka jälkeen ruokaostoksille. Illalla saunomista ja kotona köllöttelyä.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana herkulliset leipäset, joissa paljon vihanneksia, kinkkua ja avocadoa, vettä ja kahvia // iltapäivällä mäkkäriltä hamppariateria // saunan jälkeen iso annos salaattia & tuoretta juusto-tomaatticiabattaa // jälkkäriksi mango-jogurttikermajäätelön jämät pakkasesta // päivän aikana paaaaaljon vettä!

Sunnuntai

Aamupäivällä anoppilassa, illalla salilla lähinnä liikkuvuusjuttuja.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalaksi ciabattasämpylä päällisillä, vettä ja kahvia // anoppilassa makaronilaatikkoa, punajuurisalaattia ja iso kasa salaattia // jälkiruuaksi pieni pala jäätelöä (ei kuvaa) // kotona turkkilaista juggaa, mustikoita ja pähkinöitä // illalla parit leipäset päällisillä.

Mun on aina todella helppoa jättää aterioita väliin, koska kestän nälkää hyvin. Varsinkin jos touhuan kovasti jotain niin unohdan melkeinpä aina yhden aterian välistä. Viime viikolla ateriavälit pysyi säännöllisinä ja muistin jopa osteopaatillekin käydä hakemassa välipalaa matkaan. Salaattia tykkään syödä lounaalla, koska se ei väsytä. Heti kun syön pastaa tai riisiä lounaalla niin haukottelen töissä loppupäivän.

Haluisin tehdä jatkossa entistä enemmän salaatteja kotiin ja töihin. Lisukkeiksi ja lounaaksi. Mun mielikuvitus on näköjään rajattu linjalle kurkku-tomaatti-paprika ja kaipailisin teiltä lisää ideoita salaatteihin. Mitä kaikkea niihin voisi tunkea? Mikä on teidän suosikkisalaatti?

Taffer-arvonta on suoritettu ja rannetuet saa nimimerkki JenniJii kommentilla:

”Samankaltaisten ongelmien kanssa painii tämäkin crossfittaaja. Mä sain olkapäähän avun fysioterapiasta, kun irroteltiin kireitä lihaksia. Varsinkin ylimmän kylkiluun irrottelu oli melkoista herkkua. Not. Mutta auttoi kuiten. Ja minäkin olen samalla tavalla toispuoleinen pistooleissa..

Rannetukia mä tarvitsen eniten jerkissä, shoulder pressissä ja push pressissä. Toki myös penkissä, mutta sitä tulee tehtyä melko harvoin…”

Onnea JenniJii <3 Olen ollut voittajaan yhteydessä! Jos joku halajaa Tafferin rannetukia niin täältä niitä löytyy. Muista käyttää koodi JONNA10 niin saat 10% alennusta tilauksen loppusummasta 🙂

Terveelliset eväät vai halpoja eineksiä nassuun?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka on melko kallista näinä päivinä. Jos vielä tahdot syödä terveellisesti ja monipuolisesti niin se vasta kallista onkin! Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka rakastavat ruokaa yli kaiken ja haluan myös töissä syödä hyvin. Mikään ei ole ihanampaa kuin tietää aamun kiireiden keskellä, että jääkaapissa on odottamassa herkullinen lounas. Monesti odotan lounashetkeä kuin kuuta nousevaa juuri sen herkullisen ruuan takia. Mulle lounastauko ei ole vain hetki jolloin vedetään joku sapuskaa nopeasti naamaan vaan hetki jolloin pysähdytään nauttimaan ruuasta ja keskitytään vain ja ainoastaan ruokailuhetkeen. Töitä en halua syödessäni miettiä. Ne ei kuitenkaan mihinkään sieltä häviä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun mielestä eväiden teko on erittäin helppoa, nopeaa ja edullista. Saan syödä aina just sitä mitä haluan eikä tartte stressata että mitähän sontaa ruokalassa on tällä kertaa tarjolla. Ruokalassa tulee usein vedettyä ns. koko rahan edestä eli ihan liikaa. Se tietää kauheaa iltapäivän väsymystä ja energiatasojen laskua. Ja onhan ruokalassa syöminen huomattavasti kalliimpaa kuin omien eväiden syöminen… Omatekoisista ruuista tietää tasan tarkkaan mitä ne sisältää ja ne on varmasti omalle makumaailmalle täydellisiä 🙂 En sano, että kaikkien ruokaloiden ruuat on huonoja tai pahanmakuisia, mutta usein ne vähän paremmat on myös arvokkaampiakin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eväiden teko käy nopeasti muun ruuanlaiton ohessa. Mä laitan illalla sen verran enemmän ruokaa,  että siitä riittää myös seuraavalle päivälle, useimmiten useallekin päivälle. Jos ei kiinnosta syödä samaa ruokaa montaa päivää niin sitten vaan osa pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Mä suosin lounaissa paljon salaatteja ja ihan perusruokaa, jotka valmistuvat illalla nopeasti ja jotka on helppo lämmittää seuraavana päivänä töissä. Ensi viikolla syödään ainakin äsken tekemääni jauhelihakastiketta ja spagettia kera salaatin. Välipalana pidän töissä yleensä hedelmiä ja pähkinöitä. Mä en ymmärrä miks pitäis vaan nopeesti hakea kaupasta lounaaksi huono eines kun pienellä panostuksella saa syödä hemmetin hyvää omatekoista ruokaa? Itse syön lounaallakin kaurapuuroa, jos jääkaappi sattuu ammottamaan tyhjyyttään. Parempi sekin kuin ravinneköyhä ja tympeän makuinen eines. Jotta ei ihan jeesusteluksi mene niin myönnän, että silloin tällöin haen itsekin täytetyn patongin tai valmiin salaatin lounaaksi. Ihan vaan vaihtelun vuoksi 🙂 Ja kiireen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leivän teko itse on se minkä haluaisin vielä osaksi normaalia arkea. Mies teki meille tänään gluteenitonta banaani-cashewleipää :)
Leivän teko itse on se minkä haluaisin vielä osaksi normaalia arkea. Mies teki meille tänään gluteenitonta banaani-cashewleipää 🙂

Mites teillä, teettekö aina eväät, käyttekö lounasravintolassa/ruokalassa vai eksyykö ostoskoriin kerta toisensa jälkeen helppoja eineksiä?

Nälkä, missä olet?

Taas on arkipäivät lusittu ja aika tehdä kooste viime viikon ruokailuista. Kevyempi viikko treeneistä on vähentänyt mun ruokahalua huomattavasti ja oon jättänyt aterioita väliin. Töissä on ollut todella kiirettä ja aika usein aamun välipala on korvautunut pelkällä kahvilla. Huomasin myös, että sellaisina päivinä kun mulla ei ole treenejä niin ruokailuiden välit venyvät ja venyvät ja illalla huomaan etten ole töistä tultuani syönyt juuri mitään. Nälkä, missä olet?

Tällä viikolla oon kuitenkin kokkaillut ehkä vähän normaalia enemmän ja ruuat on olleet monipuolisempia. Vihanneksia en osaa vieläkään käyttää riittävästi, mutta yritän opetella koko ajan. Oon selannut taas paljon pinterestiä ja etsinyt sieltä ideoita ja vinkkejä erilaisiin aterioihin. Suosittelen tutustumaan kyseiseen sovellukseen, se on oikea kultakaivos mitä tulee ideoiden etsimiseen!

Maanantai

PicsArt_1422628196154Aamulla Sunnuntain gluteenittomat kauraporkkanasämpylät höysteillä, viherjuoma ja kahvi // töissä välipalana omena, pähkinöitä ja kahvi // lounaalla anopin tekemää bataattikeittoa, jauhelihaa* ja porkkanoita // ennen treeniä riisikakkuja mantelivoilla ja banaanilla (hy-vää!) // illallisena kasa banskulettuja vadelmilla // iltapalana turkkilaista jogurttia, omenaa ja manteleita

TiistaiPicsArt_1422627947057Aamupalana gluteenittomat kauraporkkanasämpylät kananmunalla, viherjuoma, kahvi ja mandariini // välipalana avocado // lounaalla tattaripuuroa, raejuustoa, vadelmia ja pähkinöitä // kahvin kanssa pari palaa Lidlin 86% tummaa suklaata // ennen HopLoppia mustikkasmoothie (banaania, avocadoa, mustikoita, macaa, Puhdas+ tyrnijauhetta, CocoVin supermixiä, mantelimaitoa) // HopLopissa välipalana banaani sekä kalkkunaleikettä // illallisena broiskua, riisiä, pinaattia ja paistettuja vihanneksia

Keskiviikko

PicsArt_1422627629997Aamupalana ne perinteiset leivät höysteillä, viherjauhe, kahvi ja tytön puuron jämät // välipalana banaanileipää ja kylmäsavulohta // töissä kylmäsavulohta ja pakastekukkavihannekset // välipalana osa suklaa-chiavanukkaasta // iltapalana omena ja banskuleipää

Torstai

PicsArt_1422627401781Aamupala sama kuin muinakin aamuina // välipalaa en ehtinyt syömään (kuppi kahvia) // lounaalla broiskua ja pakastekukkavihannekset, jälkiruokana suklaa-chiavanukasta // kahvin kanssa pari palaa Maraboun hasselpähkinäsuklaata // illalla kaksi gluteenitonta kauraporkkanasämpylää kylmäsavulohella // iltapalana banskuleipää ja kiiviä

Perjantai

PicsArt_1422685711061Aamupalalla ne normaalit // kiireen takia en ehtinyt välipalaa syömään, pelkkä kahvi siis // lounaalla broiskua, riisiä ja vihanneksia // ennen treeniä mustikkasmoothie // illalla gluteenittomia makaroneja (pahoja!), jauheliha*kastiketta tomaattimurskasta ja iso lautasellinen vihanneksia tytön kanssa puoliksi

Noilla aamupäivän välipaloille täytyy keksiä jokin helppo ja nopea ratkaisu jos aamut duunissa jatkuu tällaisina. Joku välipalapatukka tai protskudrinkki + banaani olis aika nopea välipala. Olisko muita ideoita. Nyt puhutaan siis välipalasta, joka pitäis saada alas ihan parissa kolmessa minuutissa. Tuo torstai-illan syömättömyys ja muutenkin ruokailuiden väliin jättäminen on vain itsestä kiinni. Olevinaan on aina niin paljon muuta tekemistä ettei ehdi. Tiedän itsekin, että se ei ole totta, koska torstainakin lähinnä leikin tytön kanssa ja pötköttelin sohvalla. Kauhean kiireinen ilta 😀

Omasta mielestäni oon tällä viikolla syönyt monipuolisemmin kuin viime viikolla. Sehän johtuu siitä etten ole tehnyt mitään isoja laatikkoruokia, joita ei loppu peleissä syö muut kuin minä. Ihan hyvin on aika riittänyt tehdä pari kolme eri ruokaa viikon aikana. Puuro on aina hyvä vaihtoehto, jos ei illalla jaksa kokkailla ja pakastevihanneksiakin voi ihan hyvin käyttää. Oon kuullut, että pakastevihannksissa olis paremmin vitamiinit tallella kuin esim. keitetyissä vihanneksissa! Höyryttäminen olis ehkä kaikista paras keino säästää vitamiinit.

Oon tuhonnut kaikki Nettilihalta saamani jauhelihat ja täytyy kehua laatua! Jauhelihassa on 5% rasvaa ja sen huomaa paistaessa ja maussa. Vihaan yli kaiken överirasvaisia jauhelihoja, joissa liha ui pannulla omassa rasvassaan… Ens viikolle keksin jo yhden hyvän ja helpon ruuan paistisuikaleille, jotka oli myös mukana Nettilihan lähetyksessä. Jos tahdotte tilata lihoja kätevästi netin kautta niin nyt myös te lukijat saatte 10e alennuksen mini-härkä-paketista koodilla jonna1983051. Mini-Härkä sisältää naudan 5% jauhelihaa 4kg, naudan paistikuutioita 500g sekä naudan paistisuikaleita 500g. Laita koodi tilattaessa ”kampanjakoodi” kenttään.

Ootteko koskaan tilanneet lihoja netin kautta?

*tuotteet saatu Nettilihalta

Pikku possun arkiruuat

No niin, viikon ruokalistaa taas pukkaa. Ehdottomasti plussaa säännöllisestä ruokavaliosta, vedenjuonnin lisäämisestä sekä vihannesmäärän hienoisesta kasvusta mun ruokavaliossa. Miinusta keskiviikon väliin jääneestä ateriasta, torstain karkkimätöistä ja voishan niitä vihanneksia olla ruokavaliossa vieläkin enemmän. Tällä viikolla oon ollut kahdessa eri bloggaajatapahtumassa (ennenkuulumatonta!) ja samalla saanut vaihtelua normiruokailuihin. Vieläkään en osaa tehdä pienempiä satseja ruokaa ja tiistaina tekemääni tonnikala-riisilaatikkoa on edelleenkin jäljellä….

Maanantai

PicsArt_1422171605708

Aamupalana pari leipää höysteillä, kahvi ja jämät tytön aamupuurosta // aamupäivällä CocoVin supersmoothieaamussa raakapuuroa, raakanäkkäriä avovadomössöllä,  raakasuklaata ja marjasmoothie // töissä bataattia, jauheliha-kesäkurpitsapullia ja salaattia tsatsikilla // välipalana mandariini ja musaherukkakakun jämät // Iltapalana Skyr-rahkaa

Tiistai

PicsArt_1422172204564

Aamupalana leivät vihanneksilla, kinkulla, juustolla ja avocadolla. Mandariini ja kahvi. Ennen aamupalaa viherjuoma CocoVin vihermixistä ja sitruunamehusta // välipalana rahka ja pähkinöitä // Lounaalla bataattia, jauheliha-kesäkurpitsapullia ja vihanneksia // kotona smoothie, jossa banaania, avocadoa, mustikkaa, macaa, mantelimaitoa ja protskujauhoa // HopLopissa banaani ja raakapatukka // Illallisena tonnikala-riisilaatikkoa, vihanneksia, raejuustoa ja leipä höysteillä

Keskiviikko

PicsArt_1422172581480

Aamulla viherjuoma, pari leipää höysteillä, kahvi ja turkkilaista jogurttia mustikoilla ja pähkinöillä // Akvamariinilla välipalana täytetty sämpylä // töissä kiireen keskellä tonnikala-riisilaatikkoa ja vihanneksia // Iltapalana raakapuuro ja pari leipää mantelivoilla ja banaanilla

Torstai

PicsArt_1422172841085

Aamupalana viherjuoma, pari leipää lihapullapäällisellä, mandariini ja kahvi // välipalana raakapatukka, pähkinöitä ja mandariini // Lounaalla tonnikala-riisilaatikkoa ja porkkanoita // kotona punaherukkasmoothie // kirjaa lukiessa suklaata ja sirkusaakkosia // Iltapalana viherjuoma ja jämät tytön turkkilaisesta jogurtista ja mustikoista

Perjantai

PicsArt_1422173261301

Aamupalalla viherjuoma, kahvi ja tattaripuuro mustikoilla, lesitiinillä ja raejuustolla // välipalana omena ja kahvi // Lounaalla keräilyerä jääkaapin jämistä: possupihvi, naudanlihasuikaleita, perunamuussia, parsakaalia ja vihanneksia // Ennen treeniä pari leipää mantelivoilla ja banaanilla // Treenin jälkeen gluteenitonta spagettia ja jauhelihaa // Iltapalalla turkkilaista juggaa kera mustikoiden

Näiden lisäksi treenin jälkeen aina palkkarina proteiinijuoma ja aamulla Bion3-monivitamiini sekä d-vitamiini. Niin se vaan kävi mullekin torstaina, että otin pari palaa suklaata kirjan kaveriksi, mutta päädyin syömään koko levyn lopun ja lisäksi vielä sirkusaakkosia. Sit ei ollutkaan koko iltana nälkä. Keskiviikkona oli sen verran kiire töissä etten ehtinyt syömään kuin yhden aterian. Ei kyllä ollut nälkäkään töissä ollessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään olis taas vuorossa pienet mealprepit tulevaa viikkoa varten eikä oo hajuakaan mitä tekisin. Saatiin nettiliha.fistä pieni lihapaketti testattavaksi niin enköhän mä niistä lihoista jotain vielä saa aikaiseksi 🙂 Tulevalla viikolla ei ole mitään erikoista tulossa, samaa vanhaa arkea vain luvassa. Mulla on ens viikonloppuna synttärit tulossa ja aiotaan miehen kanssa leffaan ja syömään keskustaan. Olisko teillä hyviä raflaehdotuksia?

Onko teistä kukaan ollut mukana Alku-valmennuksessa? Minkälainen oli?