Onko minulla syömishäiriö?

onko minulla syömishäiriö

Onko minulla syömishäiriö? Tällaisen kysymyksen sain eilen postauksen kommenttiboxiin ja pakko myöntää, että sain päivän parhaat naurut. Välillä sitä miettii, että minkälaisia viipottajia siellä ruudun toisella puolella aika ajoin on ja nyt huomasin taas, että joillain on jutut vähän viistossa. Kaikkea olen elämäni aikana kuullut, mutta että syömishäiriö! Jos mun elämäntyylillä ja ruokailuilla diagnosoidaan syömishäiriö niin sitten meitä on tässä maailmassa aika monta.

Jotta tiedätte mistä on kysymys niin tässä kommentti kokonaisuudessaan:

Blogiasi seuranneena herännyt kysymys- Jonna, onko sulla syömishäiriö? Jatkuvaa dieettaamista, ruokakuvia, sitten postataan kun on herkkupäivä ja jätskiannoksista kuvia, sokeritonta,hiilaritonta, ei maitotuotteita Jan muuta hömppää. Aikuinen nainen jolla on syömishäiriö. Näin minä olen sen jo pidemmän aikaa nähnyt. Pidin aiemmin sua aitona, arjessa ja elämäänsä kiinni olevana tavallisena muijana jota oli kiva seurata. Ei enään. Valitettavasti.

Noin. Herää kysymys, että miksi jotakuta kiinnostaa mun elämä ja syömiset näin kovasti? Ja tämä sama henkilöhän on heittänyt tällaisia kommentteja aina syyskuusta asti. Milloin mun ruokavalioni on aneeminen, milloin olen tyhjäpäinen, milloin jotain muuta. Ja kaikki vain sen takia, että olen dieetillä, jonka syitä en jaksa enää edes tässä kertoa. Olen sen tehnyt jo riittävän monta kertaa. Hiilariton ja maidoton? En tietääkseni noudata mitään sellaista. Sokerittoman aloitin kyllä, mutta se tuskin tekee pahaa yhtään kenellekään. Dieettiä olen vetänyt 12 viikkoa omasta mielestäni varsin tervejärkisesti: syön viikolla suunnitelman mukaan ja viikonloppuna saan höllätä. En laihduta pakonomaisesti vaan nimenomaan pidän yllä suunniteltua ruokavaliota eli dieettiä. Mun tavoitteena ei ole olla laiha, vaan hyvinvoiva. Olen normaalisti syövä, sopivasti treenaava arjessa hyvinkin kiinni oleva ihminen. Missä kohtaa tästä on tullut sairasta?

Entä mistä lähtien ruokakuvien tai herkkukuvien postaaminen liittyy syömishäiriöön? Jos näin on niin siinäkin tapauksessa meitä on tässä maailmassa sitten aika monta. Eikö silloin kaikki ruokabloggaajatkin ole syömishäiriöisiä? Ja suurin osa ylipäänsä bloggaajista ja muistakin ihmisistä, jotka ottavat ravintolassa kuvia ruuasta? Olen ruuasta kiinnostunut, totta. Otan ruuista kuvia ja tutkin reseptejä, totta. Laitan blogiin ja muualle someen kuvia ruuasta, totta. Mutta onko tämä merkki syömishäiriöstä? Ei helvetissä. Mun käsitys syömishäiriöstä on pikkusen erilainen ja tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on ainakin muutama ihminen, jotka sairastavat syömishäiriötä tai on parantumassa siitä. Syömishäiriö on vakava sairaus eikä sillä asialla pidä leikkiä. Jos tämä mun suhtautuminen ruokaan, treenaamiseen ja elämään ylipäänsä on sairauden merkki niin otan tän. Sairastan tätä ihan mielelläni ja toivon, että esim. anoreksian, ortoreksian tai bulimian sijasta ihmiset saisivat tämän. Jos sairauteen kuuluu se, että syö 80/20 tyylillä (80% suunnitelmallisesti ja 20% rennosti), treenaa hyvällä fiiliksellä, jaksaa hyvin ja nukkuu hyvin sekä on onnellinen, virkeä ja energinen niin on kyllä jännä sairaus. En vain tiedä mikä tähän olisi lääkityksenä?

No, hyvähän se on että ihmiset ovat huolissaan toisistaan, mutta minun sijaani nekin voimavarat voisi käyttää johonkuhun oikeasti apua tarvitsevaan. Ehkä tämä oli pelkkää ilkeilyä ja trollaamista, ehkä ei. Mistäpä sitä ihmisten ajatuksista aina tietää. Veikkaan kuitenkin, että minun kohdallani syömishäiriö on aikaa kaukaa haettua 😀 Vai mitä olette asiasta mieltä, onko minulla syömishäiriö? Tsekkasin ihan syömishäiriöliiton sivuiltakin oirekuvat, mutta en mene niistä mihinkään. Ei ole mieskään sanonut, että mun into ruuanlaittoon, leipomiseen ja ruokien kuvaamiseen olisi mitenkään haitannut arkielämää tai olisi sairaalloista. Saati mun ruokavalio. Ihan samaa ruokaa syödään koko perhe viikolla ja viikonloppuna. Toisaalta, mies sanoi myös että voihan tämä sellaisen ihmisen silmissä näyttää syömishäiriöltä, joka itse ei ole kiinnostunut ruuasta ja vetää kaiken paskan naamaansa viikolla ja viikonloppuna. Mene ja tiedä. Melkoisia juttuja nämä.

Että semmosta.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Vuoden 2017 kaikki reseptit