Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

Paleoresepti x 10

paleoresepti x 10

En ole pitkään aikaan sen suuremmin koonnut blogiin jakamiani reseptejä, joten korjataanpa asia samoin tein! Mun reseptiarkistoissa on jos jonkinlaista helmeä säilössä ja ne uorastaan ulvovat halusta päästä esille ja teidän testattavaksenne! Uusia reseptejä on ihanaa testailla ja toivon, että näistä on jälleen iloa muillekin kuin vain minulle. Tarjolla on niin suolaista kun makeaakin ohjetta eli jokaiselle jotain. Tälläkin hetkellä mulla on muutama eri paleoresepti odottamassa sopivaa hetkeä ja näpit suorastaan syyhyävät niiden kimppuun. Ehkä jo ensi viikonloppuna? Jotain halloween-aiheista ainakin leivotaan, sen lupasin jo tytölle 😉

Tässäpä teille 10 testattua ja hyväksi havaittua paleoreseptiä! Kaikki reseptit eivät tosin ole 100% paleota, mutta viljatomia ja maidottomia ainakin.

1.Mehukas lihamureke pekonilla

paleoresepti x 10

Oi, hyvä muistutus tässä itsellenikin! Täytyykin taas tehdä tätä herkullisen kosteaa ja mureaa lihamureketta. Pekoni tuo kivasti lisämakua ja maistui muuten ihan koko perheelle ;( Reseptin löydät täältä.

2. Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

paleoresepti x 10

Tämän reseptin linkkasinkin jo pari päivää sitten lue myös nämä -osiossa, mutta pakko laittaa uudestaan koska tämä on H-Y-V-Ä-Ä! Täytteitä varioimalla saa tästäkin reseptistä tehtyä esimerkiksi kasvisversion varsin helposti! Reseptin löydät täältä.

3. Viljattomat suklaahippukeksit

paleoresepti x 10

Tyttö kyselee harva se päivä voitaisiinko leipoa kotona keksejä. Väitä viljattomia versioita ollaankin tehty aika usein, mutta en ole kyllä paleosuklaata näissä käyttänyt vaan ihan Lidlin tumminta mahdollista. Enivei, hyviä ovat! Reseptin löydät täältä.

4. Ehkä maailman parhaat lihapullat

paleoresepti x 10

Näistä lihapullista ei ikinä uskoisi, että ne ovat viljattomia ja maidottomia. Nämä pullaset ovat meheviä, maukkaita ja nimensä mukaisesti varmasti maailman parhaita! Ainakin minun mielestäni. Kastike on todella hyvä lisä lihapullille eikä nämä kovin kauan vanhenneet meidän residenssissä! Reseptin löydät täältä.

5. Viljaton omenahyve

paleoresepti x 10

Voi pojat, että kaikenlaiset omenajälkkärit ja -leivonnaiset uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin! Niin lämmöllä muistelen tätäkin herkkua. Paleottomat voivat sutaista päällä vähän vanijajädeä tai -kastiketta ja paleoihmiset kookoskermavaahtoa. Nam! Reseptin löydät täältä.

6. Pehmeä banaanivanukas

paleoresepti x 10

Omenasta siirrtyään näppärästi toiseen varsin makoisaan hedelmään eli banaaniin! Mies kokeili joskus kotona banaanimunakasta ja voin kertoa, että se ei ollut kovin hyvä. Tämä banaanivanukas sen sijaan maistui koko poppoolle ja oli kivan erilainen jälkkäri. Lämmin suositus 🙂 Reseptin löydät täältä.

7. Viljaton mukileipä mikrossa

paleoresepti x 10

Jotain särvintä tekisi mieli ruuan kylkeen, mutta leivät on ostamatta ja leipomatta? Eipä hätää, mukileipä valmistuu mikrossa ihan käden käänteessä! Ei muuta kuin ainekset kasaan ja muki mikroon eikä aikaakaan, kun sinulla on lämpimän höyryävä leipänen hyppysissäsi! Reseptin löydät täältä.

8. Shaksuka

paleoresepti x 10

Kuinka monelle teistä shaksuka on tuttu? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamiainen, joka koostuu herkullisesta tomaattikastikkeesta ja kananmunista. Shaksuka oli ihanan mausteinen uusi tuttavuus vanhoihin perinteisiin aamupaloihin verrattuna. Reseptin löydät täältä.

9. Herkulliset mustikkaskonssit

paleoresepti x 10

Marjoista mustikka on ihan ykkönen mitä tulee leipomiseen! Tätä herkullista skonssia mustikat mehevöittävät täydellisesti ja cashewpähkinöistä tulee kiva pähkinöiden maku. Osu ja upposi! Reseptin löydät täältä.

10. Munamuffinssit!

Munamuffinssit, mikä loistava keksintö meille munan rakastajille! Suoraan sanottuna on aika tympeää päivästä toiseen paistella munia heti aamusta eli munamuffinssit menevätkin tekolistalle hetinyt! Reseptin löydät täältä.

Tässä mun paleoresepti x 10! Toivottavasti innostutte jotakin näistä resepteistä testaamaan. Ainakin itselleni tuli taas himo laitella ruokaa ja leipoa 😉

 

 

 

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

maidoton mustaherukkajäätelö

Morjens! Me ollaan juuri matkalla Tampereelle Särkänniemeen ja tähän hetkeen on hyvä tempaista ilmoille miehen loihtima loistoresepti! Hän sai pari päivää sitten inspiraation maidottomaan ja varsin helppotekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei juuri aikaa ja vaivaa kulu. Tämä maidoton mustaherukkajäätelö tekeytyy pakkasessa eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta. Aineksetkin löytyvät varsin kätevästi jokaisen marketin ja lähikaupan hyllyltä, joten ei muuta kuin synnitön herkku tulille.

Mulla on takataskussa useampikin maidottoman herkkujäätelön resepti ja kesäloma olisi varsin hyvää aikaa toteuttaa näistä jokaikinen! Jäätelökoneen möin jo aikaa sitten pois, koska sille ei ollut käyttöä, joten reseptin täytyy olla toteutettavissa pelkän pakkasen avulla. Onko sulla hyviä jäätelöreseptejä käytössä, jotka haluaisit jakaa muillekin? Tai haluaisit että minä testaisin? Laitappa kommenttiloota laulamaan, jos tiedät hyviä reseptejä! Lupaan laittaa houkuttelevimmat reseptit testiin 😉 Mutta nyt miehen kehittelemän reseptin pariin.

Maidoton mustaherukkajäätelö

  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pss mustaherukoita (200g)
  • 5 taatelia
  • 2 rkl kaurahiutaleita

Laita ensimmäisenä kaurahiutaleet blenderiin ja surauta jauhoksi. Lisää muut ainekset sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi jäätelömassa pakkasen kestävään rasiaan ja nosta pakkaseen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin tunnin välein, jotta saat ihanaa kuohkeutta jädeen. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on saavuttanut haluamasi koostumuksen. Meillä jäätelö oli pakkasessa 6-7 tuntia. Tässä ajassa jäätelö ei ollut karahtanut ihan umpijäähän, vaan oli keskeltä jäistä mutta pehmeää.

maidoton mustaherukkajäätelö

Epäilin ensin vähän kaurahiutaleiden laittoa jäätelömassaan, mutta se toikin ihanan pehmeän ja kauraisen vivahteen jäätelöön. Sopi mustaherukoiden kanssa todella hyvin! Ja mikä mikä oudointa, kookos ei tässä jäätelössä juuri maistu.

Jos testailette reseptiä ja laitatte kuvaa esim. instaan niin muistakaahan tägät minut @jonna_musakka kuvaan niin pääsen ihastelemaan luomuksianne!

Tsekkaa myös: Pähkinä-suklaajäätelön ohje ja maidottomat mansikka-suklaatikkujädet!

Puuron uusi aika – Kaipaatko vaihtelua aamu- ja välipaloihin?

puuron uusi aika

Kuten ehkä jo tiedättekin, minä olen todella vaihtelun haluinen ihminen. En tee asioita kovin kauan samalla kaavalla, vaan kaipaan rutiineihin aika ajoin jotain täysin uutta ja erilaista. Alkuun ärsyynnyin tästä piirteestä, mutta nykyään hyväksyn sen ja jopa pidän siitä! Eipähän käy elämä ainakaan tylsäksi. Arkirutiinit pysyvät rungoltaan suurin piirtein samoin päivästä toiseen, mutta niitä arjen pieniä asioita tykkään vaihdella. Aikaisemmin mulla oli esimerkiksi tietyt treenipäivät, joita noudatin todella tarkasti. Nykyään se ei ole niin justiinsa. Mieluummin treenaan joka viikko vähän eri päivinä, koska silloin saan myös arkeen uusia ärsykkeitä ja iltaisin on muutakin tekemistä kuin vain treenaaminen. Pitää muuten mielen virkeänä! Eilen käytiin tytön kanssa pitkästä aikaa yhdessä uimassa. Normaalisti he käyvät miehen kanssa pulikoimassa aina keskiviikkoisin kun minä olen iltavuorossa. Niinpä en ole hetkeen päässyt näkemään mitä kaikkea tyttö osaa ja tiedättekö mitä? Se mokoma ui jo todella pitkiä matkoja! Olin aivan hämmästynyt, kun näin miten tyttö mennä polskutti ilman huolen häivää tai paniikkia siitä kun en ole ihan vieressä.

Ruoka on asia, jonka kanssa kaipaan eniten vaihtelua. Ehkä olette huomanneetkin, että mun syömiset menee kausittain. Varsinkin aamupala ja iltapala ovat sellaisia joihin kaipaan vaihtelua. Saatan syödä pitkäänkin tasan saman aamupalan joka aamu ja sitten tulee yhtäkkiä totaalinen stoppi. Ei vain uppoa enää. Sitten ei auta kuin keksiä jotain aivan muuta ja homma pelittää taas oman aikansa. Tavallinen kaurapuuroa ei jostain syystä uppoa minulle aikaisina aamuina, mutta hitaina viikonloppuaamuina se maistuu vallan mainiosti. Iltapalan taas pitäisi olla aina suhteellisen nopea syödä, koska mulla on joka ilta niin kauhea kiire nukkumaan etten malta istua alas ja syödä rauhassa. Usein syön illalla vain jonkin nopean protskuvanukkaan, banaanin tai muun helposti hotkaistavan vaihtoehdon. Nytpä näihin ongelmiin on löytynyt ratkaisu!

puuron uusi aika

Puuron uusi aika

Sain blogin kautta luettavaksi uuden Puuron uusi aika -kirjan, joka mullisti mun puuro-, välipala- ja iltapalamaailman täysin. Kirjan ovat kirjoittaneet Tuulia Järvinen (Wellberries -blogi) ja Tiina Strandberg (My berry forest -blogi). Puuron uusi aika sisältää ihania reseptejä niin puuroihin, vanukkaisiin kuin terveellisiin jogurtteihin. En ole hetkeen saanut käsiini niin hyvää ja herkullista reseptikirjaa kuin tämä! Okei, jos ette usko niin kertokaas miltä kuulostaa seuraavat ateriat: tattari-suklaapuuroa ja tahinikinuskia, banoffee-puuro, avokadopuuro tomaattisalsalla, snickers-puuro, puuromuffinit ja vadelma-chiahillo sekä cookies´n´cream -vanukas? Mun mielestä kuulostaa todella namilta! Mulla on pitkä listä mitä kaikkea täytyy kokeilla 😉 Kirjan resepteissä käytetyt viljat ovat gluteenittomia, ravitsevia ja herkullisia. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia, myös viljattomia ohjeita löytyy! Resepteissä käytetään paljon erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja valkoisen sokerin sijaan makeutukseen on käytetty luonnollisia makeuttajia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, hedelmiä sekä kookossokeria.

Testasin ensimmäisenä kaura-suklaavanukasta eli brownie puddingia, joka valmistui hyvinkin nopeasti! Tein vanukasta iltapalaksi ja se oli sen verran tuhtia tavaraa, että jätin puolet siitä seuraavalle aamulle. Yön aikana puuro turposi entisestään ja nyt ymmärrän miksi ohjeessa sanotaan älä anna turvota yön yli jääkaapissa 😀

Kaura-suklaavanukas 

Kahdelle, 15 minuuttia

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (maun mukaan, itse laitoin 4)
  • 4-6 tuoretta taatelia
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • päälle esim. vadelmia tai granaattiomenan siemeniä

Poista taateleista kivet ja laita muiden ainesten kanssa blenderiin. Tee massasta todella tasaista eli anna pyöriä täydellä teholla hetken aikaa. Kaada tarjoiluastiaan.

Siirrä kylmään noin 10 minuutiksi tai kunnes koostumus on hyvä. Vanukkaasta tulee sitä jähmeämpi, mitä kauemmin se on jääkaapissa, joten suositus on että nautit sen aika pian valmistuksen jälkeen – älä siis anna turvota yötä jääkaapissa. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla!

Suuren kuitupitoisuuden vuoksi pala painikkeena kannattaa juoda reilusti vettä!

Tsekkaa myös Pilkettä -blogista snickers-puuro.

puuron uusi aika

Välipalaksi viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Mietin muutama päivä sitten mitä voisin tehdä töihin mukaan välipalaksi. Kaipaan aika ajoin vaihtelua myös välipalaosastolle ja arvoin pitkään muffinssien ja chiavanukkaan välillä. Muffinssit ovat näppäriä tehdä ja niistä saa hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloihin, kun vähän miettii raaka-aineita. Alkuperäinen resepti on peräisin Running paleo momma -blogista, josta löydän nykyään parhaat ideat ruokiin, jotka haluan tehdä viljattomina tai maidottomina. Kuten tiedätte, viljattomuus ja maidottomuus ei todellakaan ole mulle mikään ehdoton juttu, vaan teen niitä lähinnä vaihtelun vuoksi. Laitoin näihin muffinsseihin cashewpähkinöitä ja lisäsin vielä puoleen tummaa suklaata. Muffinsseista tuli mielettömän hyvä ja toimivat erinomaisesti välipalana tai vaikkapa teen tai kahvin kanssa 😉

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit 

  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chia-siemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Iso ripaus suolaa
  • noin dl pähkinöitä pilkottuna
  • 0,5-1 dl tummaa suklaata pilkottuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinssivuoilla. Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää munat, hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola.

Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita tasaiseksi, mutta älä ylisekoita! Lisää pähkinät ja suklaa ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin. Lusikoi taikinaa 3/4 muffinssivuoan tilavuudesta. Muffinssit kohoavat jonkin verran, joten älä laita vuokia täyteen. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista muffinsseja uunissa 20 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua ja keskusta kiinteytyy.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Processed with VSCO with a6 preset

Selailen paljon jenkkiläisiä paleoruokavalioon erikoistuneita ruokablogeja ja saan niistä todella paljon hyviä ideoita omaan keittiöön. En siis todellakaan noudata paleoruokavaliota, mutta olen sitä mieltä, että paleoruuat ovat huomattavasti ravintorikkaampia kuin ns. normaalit vehnäjauhosta, maidosta ym valmistetut ruuat. Olen itse varsin kaikkiruokainen ja menen aina ruuassa maku edellä. Joskus meillä syödään kunnon pastaa ja joskus meillä syödään viljatonta ja maidotonta. Joskus laitetaan joka päivä eri ruokaa ja joskus laitetaan monen päivän ruuat kerralla. Ihan fiiliksen mukaan!

Tämä bataattipiirakan resepti on suomennettu Paleo running momma -blogista. Kyseinen blogi on yksi mun suurista suosikeista ja selaan blogia lähes päivittäin! Piirakka on mielettömän helppo tehdä ja huonosta kuvasta voinee päätellä, että se oli myös jumalattoman hyvää! Ehdin nimittäin ottamaan tasan tuon yhden kuvan ja sitten olikin puolet piirakasta jo hävinnyt…Piirakan täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, mutta säilytä pekoni! Se sopii nimittäin todella hyvin yhteen makean bataatin kanssa.

Bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä 

  • 1 iso bataatti
  • loraus oliiviöljyä
  • muutama suuri kourallinen huuhdeltua pinaattia
  • 1 pkt pekonia
  • 2,5 dl herkkusieniä (ei säilyke!) pieneksi pilkottuna
  • 1 sipuli pieneksi pilkottuna
  • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna pieneksi
  • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
  • 6 kananmunaa
  • noin 0,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voitele siivut oliiviöljyllä ja lado siivuja limittäin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Bataatin päistä saat hyvät siivut piirakan reunoiksi.

Ripottele pohjalle suolaa ja esipaista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes bataatit alkavat pehmetä ja ruskistua.

Valmista täyte pohjan paistuessa. Pilko pekonisiivut pieniksi ja paista ne keskilämmöllä melkein kypsiksi. Lisää sipuli pekonien joukkoon koko ajan sekoitellen. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon sienet ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lisää sekaan pinaatit ja sekoittele kunnes ne alkavat pehmetä. Siirrä pannu pois levyltä.

Sekoita kulhossa kookosmaito, munat ja suola (+ muut mahdolliset mausteet ).

Ota pohja pois uunista ja lusikoi pekoni-pinaattitäyte tasaisesti pohjan päälle. Kaada kookosmaito-munaseos täytteen päälle, mutta katso ettei se nouse yli piirakan reunojen.

Nosta piirakka uuniin ja paista sitä noin 25 minuuttia tai kunnes keskusta alkaa hyytyä ja reunat ruskistua. Nosta piirakka pois uunista ja anna sen jäähtyä 15 minuuttia. Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile esim. salaatin kanssa!

 

 

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen aivan rakastunut maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään, jos ette ole jo huomanneet! Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge syntyi hetken mielijohteesta, koska alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Mulla on usein jääkaapissa tummaa suklaata herkkuhetkiä varten, mutta nyt yritän tehdä itse enemmän raakasuklaata sekä erilaisia fudgeja ostamisen sijaan. Ei ole järkeä säilöä kaapissa kaikkia ihania raaka-aineita, kun voin yhtä lailla taikoa niistä itselleni ja perheelleni terveellisiä ja maistuvia herkkuja!

Erilaiset fudget ovat mielettömän helppoja tehdä. Periaatteessa sulatat ja sekoitat ainekset, annostelet seoksen muotteihin, laitat jääkaappiin ja pienen odottelun jälkeen syöt ne. Nämä ei tosiaankaan vaadi paljon aikaa eikä vaivaa, mutta ovat mielettömän herkullisia! Kukapa meistä ei mieluummin söisi sitä Fazerin sinistä, mutta aina se ei ole vaihtoehtona. Ainakaan jos suklaalla haluiaa herkutella hyvällä omallatunnolla päivittäin! Mä olen ratkaissut ongelman fudgeilla 😀

Processed with VSCO with 6 preset

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

  • 100g (reilu dl) kookosöljyä (itse käytin CocoVin)
  • noin 100g ( reilu dl) maapähkinävoita
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa tuomaan maapähkinävoin makua esille
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää maapähkinävoi, kaakaojauhe, vaniljauute sekä suola kattilaan ja sekoita kunnolla. Nosta kattila liedeltä, lisää sekaan vaahterasiirappi ja sekoita jälleen hyvin. Kaada fudgeseos haluamiisi muotteihin. Itse käytin silikonisia sydänmuotteja. Nosta fudget jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Säilytä rasiassa jääkaapissa tai pakkasessa ja nappaa sieltä herkkuhetken koittaessa!

Katso myös:

Kookos-pähkinäfuge

Suklainen pähkinäfudge

Ateriaideoita viikolle 48!

photogrid_1480247723558

Heippa, taas olisi tarjolla ensi viikolle ateriaideoita ja ruokavinkkejä! Nämä koosteet ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton, että jatkan näitä vielä ainakin hetken. Olen saanut näistä itsekin ateriaideoita viikon varrelle, toimivat siis myös muistutuksena jo testatuista resepteistä minulle. Näitä koosteita tehdessäni hämmästelen joka kerta miten paljon olenkaan kokannut ja jakanut täällä reseptejä. Meillä on ainakin syöty hyvin ja monipuolisesti 😀

Maanantai: tattari-punajuuririsotto

2015-10-06-08-08-42-1-800x600-1

En ole kauheasti tehnyt risottoja, koska mulle tulee aina niistä mieleen koulun herne-maissi-paprikalla höystetyt muka risotot. Ravintoloissa olen kyllä syönyt mielettömän ihania risottoja, mutta jostain syystä kotikeittiössä niitä syntyy harvemmin. Ehkä pelkään epäonnistuvani ja siksi en uskalla edes yrittää! Tämä tattari-punajuuririsottoon gluteeniton ja maidoton. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Täytetty bataatti ja avocadokastike 

2015-12-13-12-11-29-1-800x600

Meillä syödään usein bataattia, milloin keittona milloin uunissa kypsennettynä. Tiesittekö, että bataatin voi helposti kypsentää myös mikrossa? Mies harrastaa mikrokypsennystä silloin tällöin, mutta pääasiassa kypsennys hoidetaan meillä uunissa. Olen jonkin verran tehnyt tällaisia täytettyjä bataatteja ja nämä ovat kyllä mainioita! Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

2016-04-24-10-19-47-1-800x600

Arkenakin on kiva panostaa aamupalaan. Minulla on tapana valmistaa iltavuoroaamuina jokin vähän parempi aamupala. Usein teen vohveleita tai banskulettuja, joskus jonkin herkullisen smoothiekulhon tai puuron pidemmän kaavan mukaan. Ei muuta kuin vohvelirauta esille ja vohveleiden paistoon! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Jauheliharatatouille

kuvia-0511-800x653

Vihanneksien pilkkominen salaatiksi kyllästyttää välillä. Hyvä tapa lisätä kasviksia ruokavalioon, on kypsentää niitä ruuan seassa. Salakavalasti saan lisättyä niitä myös tytön lautaselle. Hän kyllä syö vihanneksia paljon, mutta kaikki vähänkään erikoiset jäävät salaatissa syömättä. Ruuan seassa ne sen sijaan uppoavat mainiosti! Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Vähähiilarinen suolainen piirakka

kuvia-0051-800x478

Löysin tämän karppaajan piirakan ohjeen vuosia sitten Karppaajan reseptikirjasta. Vanha kuva on kauhea, mutta piirakka on todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan. On parempaa kuin moni hiilaripitoinen piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Terveellinen mustikkapiirakka

kuvia-0101-800x450

Pyhitetään lauantai tällä kertaa terveellisemmille herkuille, kun on joulu ja joulun ähkyt tulossa! Piirakan ainesosaluettelo saa ehkä epäilemään piirakan herkullisuutta, mutta olkaa ennakkoluulottomia ja koleilkaa. Tämä oli todella hyvää ja terveellistäkin vielä 😉 Ohjeen löydät täältä.

Mustikkaraakakakku

kuvia-0123-800x619

Kun on mustikkalinjalle lähdetty niin jatketaan samalla malliilla. Jos yllä oleva piirakka ei innostaa niin miten olisi mustikkaraakakakku? Tämä kakku on todella täyteläinen ja herkullinen. Kakku on täyttä tavaraa ja hyviä asioita täynnä. Tätä kun syöt niin fiilis on todella hyvä ja energinen. Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: pestopasta

2016-09-12-08-57-43-1-800x600

Pestopasta on ehdottomasti mun suosikkipasta. Mieletöntä sunnuntai- ja lohturuokaa! Teen usein pestopastaa, kun olen yksin kotona. Syön sitä järjettömän määrän sohvalla istuen ja lempparisarjojani katsellen. Täydelliseen sunnuntaihin kuuluu aina pestopasta! Ohjeen löydät täältä.

Oi että, ainakin itselleni herahti vesi kielelle näitä reseptejä kerätessä ja katsellessa. Toivottavasti löytyi teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa! Mitä te aiotte kokkailla ensi viikolla? Ideoita otetaan mieluusti vastaan. Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa Makuviikon ruokakassi, joten jotain erilaista ja normaalista poikkeavaa on luvassa 😉

 

Pitäisikö hifistellä ruokavalion kanssa?

 

Processed with VSCO with 4 preset

Flunssa on ja pysyy. Hitto soikoon miten sitkeän pöpön olen saanut riesakseni. Olen työkykyinen, mutta treenaamisesta on turha haaveilla. Tiedän, että hikoilu vain pahentaisi tilannetta, joten sitä virhettä en aio tehdä. Täytyy vaan malttaa parannella itsensä ettei tule kauheita jälkitauteja. Yksi asia kuitenkin on, josta olen ylpeä: ruokavalio. Se on pysynyt ihan normaalina sairastelusta huolimatta. Normaalistihan mulla lähtee homma lapasista sillä sekunnilla, kun flunssan ensioireet iskevät. Elän leivällä, suklaalla ja jäätelöllä muita herkkuja unohtamatta. Nyt päätin jo heti alkuvaiheessa, että periksi ei anneta. Siitä huolimatta flunssa ei ota lähteäkseen.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Eilen pähkäilin taas, että pitäisikö tässä taas jättää vähäksi aikaa kaikki maito- ja viljatuotteet pois kokonaan? Olisiko siitä apua? Maitotuotteita käytän lähinnä juustossa, mutta viljatuotteita olen nyt syönyt leivän muodossa päivittäin pieniä määriä. Haluaisin vain näistä taudeista eroon, joten väkisinkin alan miettimään kaikki mahdolliset keinot läpi. Pitäisikö lisätä entistä enemmän marjoja, hedelmiä ja vihanneksia? Viher- ja sitruunajuomaa? Omenaviinietikkaa? Hapankaalia ja kombutsaa? Jokin kunnon terveyspommi-pirtelö päivässä tuskin tekisi ainakaan huonoa! Vai pitäisikö kuitenkin jatkaa ihan vain entiseen malliin, koska virustautihan lähtee pois vain omia aikojaan. Ehkä ruokavaliolla voisi kuitenkin edesauttaa jotenkin sen pois häätämistä?

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Tämän hetken ruokavalio on aika perus. Aamulla munia ja vihanneksia, teetä ja vitamiinit. Aamupäivällä töissä lisää teetä ja hedelmä + pähkinöitä. Lounaalla joko salaattia protsku- ja rasvalisällä tai edellisen päivän illallisen jämät. Iltapäivällä kotona välipala: normaalisti teetä ja leipää päällisillä. Viime aikoina myös pari suklaapalaa siihen lisäksi. Illalla tavallista kotiruokaa vihanneksilla: makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihakastiketta, mitä nyt milloinkin. Iltapalan syön aika harvoin ja jos syön niin se on yleensä omenaa ja maapähkinävoita. Kuta kuinkin tällä rungolla olen mennyt jo pitkään ja tuntenut jaksavani varsin hyvin. Nyt kuitenkin pohdin tuleeko jotain liian vähän? Pitäisikö jättää viljat kokonaan pois tai vaihtaa gluteenittomiin.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Niin pitkään nämä asiat eivät juuri vaivaa, kun kroppa pysyy terveenä. Heti kun sairastun niin alan saman tien miettimään teenkö kuitenkin jotakin väärin. Voisinko tehdä jotain enemmän? Tämä sairastelu alkaa pikku hiljaa taas riittämään. Ei ole kauhean mukavaa elämä tämä tällainen..

Hah, kuvien perusteella olen syönyt kaikkea muuta kuin hyvin ja normaalisti, mutta älkää antako niiden hämätä. Ruokakuvia on näköjään tullut otettua viime aikoina harmillisen vähän ja nekin vähän lähinnä herkuista 😀

Ateriaideoita viikolle 45!

photogrid_1478432414463

*Sis.mainoslinkin

Mikäs onkaan mukavampi tapa lopetella viikkoa kuin miettiä seuraavan viikon ruokia valmiiksi! Itse kun rakastan ruokaa yli kaiken ja reseptejäkin on kertynyt blogihistoriani aikana melkoisesti niin yritän saada tällaisen ideapostauksen tehtyä teille valmiiksi joka viikko. Miltäs kuulostaa? Meillä on tapana suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa valmiiksi sunnuntaina ja valmistetaan samalla useamman päivän ruuat kerralla. Näin säästyy aikaa, rahaa ja hermoja! Tässä ruokaideoita viikolle 45, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Jauheliha-bataattivuoka 

kuvia-0015-800x552

Aloita viikko tekemällä suurempi satsi ruokaa! Kuva ei tee ruualle oikeutta (koska vanha), mutta tämä jauheliha-bataattivuoka on yksi blogini suosituimpia ja hatuimpia reseptejä. Ohje on gluteeniton ja maidottomat saat siitä korvaamalla voin öljyllä. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Ellan täyteläinen kookospuuro

2015-09-07-09-58-15-1-800x600

Tiistaille herkullinen idea aamupalaksi! Ellan täyteläinen kokospuuro on ehkä parasta puuroa, jota olen koskaan syönyt. Makeutta banaanista ja rusinoista, makua kookoksesta ja ihanaa suutuntumaa manteleista. Reseptin löydät täältä.

Keskiviikko: Chili-katkarapuja sta

kuvia-0131-800x452

Tämäkin resepti on pitkälti yli kaksi vuotta vanha, mutta toimii edelleen! En juuri pidä katkaravuista, mutta tässä pastaa ne maistuvat todella hyvältä. Tulisuutta voi jokainen säädellä helposti chilin määrällä. Helppo ja nopea arkiruoka! Reseptin löydät täältä.

Torstai: Porkkanakeitto raejuustolla

2015-10-19-07-29-12-1-800x600

Rakastan keittoja yli kaiken, varsinkin erilaisia sosekeittoja! Ne ovat täyttäviä, mutta samalla suhteellisen kevyitä. Teen aina kerralla suuremman satsin, jolloin keittoa riittää myös seuraavalle päivälle töihin. Reseptin löydät täältä.

Perjantai: Pinaattinen uunilohi bataattimuussila 

img_20150220_185141-800x800

Reseptejä selatessa huomasin, että olen käyttänyt aika paljon bataattia eikä ihme – pidän siitä valtavasti! Lohi on aina hyvää, mutta siihen kaipaa välillä vaihtelua. Reseptin pinaattikuorrutus tuo kivasti lisää loheen ja bataatinkin voit halutessasi korvata perunalla tai koko lisukkeen jollain ihan muulla! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Tortillapizzaa ja leivontaa 

tortillapizza

Lauantaina tykkään itse viettää hieman enemmän aikaa keittiössä, mutta se aika kuluu yleensä leipomiseen. Tortillapizzat ovat todella hyviä ja näppäriä tehdä! Valmistuvat hetkessä  joten aikaa jää muullekin. Reseptin löydät täältä.

Jos jauhopeukalo kovin vipattaa niin kokeile vaikkapa suussa sulavia brookieseja tai terveellisempää 3 raaka-aineen suklaakakkua!

kuvia-007-800x355

2016-01-04-07-50-06-1-800x600-1

Sunnuntai: Puolukka-kookos smoothiebowl

2016-02-14-07-40-08-1-800x600

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa sunnuntai aamulenkillä raikkaassa säässä ja nautiskella terveellinen ja ravitseva smoothiebowl aamupalaksi! Itse kaipaan aina sunnuntaina jotain terveellistä ja freshiä lauantain herkutteluiden jälkeen. Reseptin löydät täältä.

Toivottavasti saitte kivoja ideoita näistä itsellenne ja arkikokkailut helpottavat edes vähän! Olisiko tällaiselle koosteelle tilausta jatkossakin? Ja hei, omia ideoita arkikokkailuihin saa jakaa kommenttiboksiin!

Ps. Vielä tämän päivän saatte Ellokselta 50% alennusta tuotteista, joissa merkintä POISTOMYYNTI! Kannattaa käydä tsekkaamassa josko löytyisi jotain kivaa kotiin tai salille 😉 Suoraan tuotteisiin pääset tästä*. Itse tilasin juuri lakanoita sekä alusvaatteita! Nämä tarjoukset voimassa siis enää tämän päivän!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee tuotteita, joissa on merkintä POISTOMYYNTI. Alennus on voimassa 6.11.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai kampanjahintaisiin tuoteisiin. 

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas

Processed with VSCO with a7 preset

Ai että mä tykkään vanukkaista! Rehellisesti sanottuna mulle uppoaa kaikki kaupan jacky-vanukkaista lähtien aina omatekoisiin terveellisiin versioihin.  Olen aina ollut hulluna vanukkaisiin. En tiedä onko se juttu koostumuksessa vai maussa, mutta jotain spesiaalia niissä on. Mun suosikkeja ovat kaikki suklaa- ja minttusuklaaversiot, mutta kyllä muutkin menee ihan mukisematta. Harmillista ettei kaupoissa ole enää lapsuuden Nami nameja, ne vasta hyviä olikin! Muistaako joku teistä vielä Nami nami vanukkaat? Mun suosikki oli se oranssi suklaanmakuinen, jonka kannessa oli pesukarhu. Oi niitä aikoja!

Tämän suklaiset chia-vanukkaan tein töihin välipalaksi iltavuoroon. Lopulta vanukas olikin niin tuhti, että siitä riitti kahdelle päivälle. Tykkään todella paljon myös maapähkinävoita ja laitankin sitä nykyään melkein joka paikkaan. Olen saanut tartutettua tämän maapähkinävoi hullutuksen tyttäreenikin ja hän pyytää usein välipalaksi riisikakkua maapähkinävoilla 🙂 Voisi olla asiat huonomminkin!

Ohje on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas 

  • 2,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa
  • 30g chia-siemeniä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta  (minulla Luontaistukun)
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1-2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen

Kaada ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Itse käytin sähkövatkainta, koska maapähkinävoi oli aika jäykkää tavaraa. Lusikoi vanukasmassa halutessasi kauniiseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin peitettynä yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi. Viipaloi valmiin vanukkaan päälle halutessasi banaania ja ripottele vielä kaakaonibsejä koristeeksi. Nauti!

Mikä on sun suosikkivanukas? 

Ps. Muistattehan, että blogin nimi muuttuu huomenna! Uusi nimi tulee olemaan Palasia arjestani 🙂

Aamupalaksi korvapuustivohveleita, kyllä kiitos!

Processed with VSCO with a6 preset

Mulla on kotona jos jonkinlaista keittiöhärveliä aina blenderistä crockpottiin ja jäätelökoneeseen. Osa on käytössä aktiivisesti ja osa harvemmin, mutta yhdestäkään en ole vielä valmis luopumaan. Oleskelee niin paljon keittiössä vapaa-ajallani, että mielestäni olen ansainnut kaikki härvelini. Mies tosin on asiasta eri mieltä ja vieväthän ne tilaa, sen myönnän! Vohvelirauta on yksi käytetyimmistä keittiölaitteista viime aikoina. Olen innostunut tekemään vohveleita lettujen sijaan, koska se rapsakkuus <3 Selailin muutama päivä sitten Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjaa ja löysin sieltä näiden ihanien korvapuustivohvelien ohjeen. Ei muuta kuin vohvelirauta kuumaksi!

Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton.

Korvapuusti vohvelit

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl kookosjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ceyloninkanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 luomukananmunaa
  • 2 dl kookosmaitoa tai manteli- tai kauramaitoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää toiseen kulhoon kananmunat, kookosmaito, hunaja, kookosöljy ja ja vaniljauute ja vispaa kevyesti vaahdoksi. Kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita. Sivele vohveliraudan pinnoille kookosöljyä. Täytä pannu taikinaa ja kypsennä laitteen ohjeiden mukaan kypsäksi ja rapsakaksi. Tarjoa esim. banaanin ja pähkinävoin kanssa! Itse pistin ranttaliksi ja sivelin päälle nutellaa!

Ohjeesta tulee 5 vohvelia.

 

 

Viljattomia mustikkamuffinsseja välipalaksi!

Processed with VSCO with c3 preset

Olen päättänyt tehdä arjestakin hieman herkullisempaa ja alkaa taas leipomaan enemmän näitä terveellisempiä herkkuja. Kyllästyn helposti ruoka-aineisiin enkä jaksa syödä samoja asioita päivästä toiseen. Välillä on pakko saada vaihtelua! Meillä sekä minä että tyttö tykätään paljon muffinsseista, joten päätin tehdä pitkästä aikaa terveellisempiä versioita niistä. Nämä viljattomat mustikkamuffinssit ovat ihanan kosteita ja maukkaita. Laitoin taikinaan myös hieman pähkinöitä suutuntumaa tuomaan. Minun oli tarkoitus tehdä nämä nimenomaan välipaloja varten töihin, mutta syötiin suurin osa jo eilen, joten joudun taas keksimään jotain muuta. Ei ole helppoa, kun onnistuu leipomaan liian hyvää!

Muffinssit ovat viljattomia, sokerittomia, maidottomia ja mahdottoman hyviä! Ohjeesta tulee 5-6 muffinssia.

Viljattomat mustikkamuffinssit

  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • pieni ripaus suolaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • pikkuisen reilu desi kookosmaitoa
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 kananmuna
  • noin desi mustikoita (omani olivat pakastettuja ja hyvin toimivat!)
  • 0,5 dl pähkinöitä pieneksi rouhittuna (itse käytin cashewpähkinöitä)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kipossa mantelijauhot, leivinjauhe sekä suola hyvin sekaisin. Nosta sivuun odottamaan.

Ota esille toinen kippo ja sekoita siinä hunaja, kookosmaito, sulatettu kookosöljy sekä kananmuna hyvin sekaisin.

Yhdistä kuivat ja märät ainekset lusikalla varovasti käännellen. Lisää taikinaan mustikat sekä rouhitut pähkinät ja kääntele varovasti sekaisin.

Lusikoi taikinaa paperisilla muffinssivuoilla vuoratun muffinssipellin koloihin. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanvärisen sävyn.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Processed with VSCO with c2 preset

 

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Processed with VSCO with c1 preset

Leivoin elämäni ensimmäistä kertaa juhliin raakakakkua ja vieläpä ihan tilauksesta! Okei, ei tämä mikään varsinainen tilauskakku ollut, vaan kummityttö oli tämän kyseisen kakun pinterestistä bongannut ja kysyi voisinko tehdä tätä hänen rippijuhliinsa tarjolle. Olen raakakakkuja ”urani” aikana jokusen tehtaillut, joten homma kävi minulta käden käänteessä. Tämä vegaaninen vadelmajuustokakku oli yksi helpoimmista raakakakuista, jonka olen koskaan tehnyt. Ainoa miinuspuoli juhlia ajatellen on se, että kakku pakastetaan. Sitä ei voi siis kovin kauan seisottaa pöydällä ellei tahdo lusikoida pelkkää sulaa vadelmamassaa lautaselta…

Vegaaninen vadelmajuustokakku

POHJA

  • 1,25 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

TÄYTE

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli tai vähintään 2h kuumassa vedessä
  • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa yön yli jähmetettynä jääkaapissa, käytetään vain päälliosan ”kerma”
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

VADELMARAIDAT

  • 2,5 dl vadelmia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Vuoraa noin 21 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Ole kärsivällinen, sillä riippuen blenderisi tehosta, voit joutua kaapimaan aineksia reunoilta muutamaan otteeseen. Painele pohja-ainekset vuoan pohjalle ja sentin verran myös reunoille tasaisesti. Laita pohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

Laita liotetut cashewt blenderiin ja blendaa, kunnes pähkinät ovat tasaisen samettista massaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita jähmettynyt kookosmaidon osa kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vanilja kookosmaidon sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon cashewtahna ja kääntele lusikalla hellästi sekaisin. Lisää seos pohjan päälle.

Laita vadelmat sekä vaahterasiirappi kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi vadelmaseosta raakakakun pinnalle ja tee pintaan terävän veitsen avulla haluamiasi kuvioita.

Nosta kakku pakkaseen 2-3 tunniksi, nosta pois, paloittele ja tarjoile!

Vinkki: voit tehdä kakun myös 20 x 20 cm kokoiseen neliönmuotoiseen vuokaan!

Processed with VSCO with c1 preset