Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Mies hoitaa meillä aina lauantaisin kokkailut ja hän tykkää nykyään tehdä ihan perusruokaa, mutta hieman uudella twistillä. Hänen sydäntään lähellä on testailla erilaisia gluteenittomia ruokia vaikkei me gluteeniton perhe ollakaan. Minä seuraan hyvin tarkasti aina resptiä, mutta hän taas viskelee sekaan kaikkea ihan fiilispohjalta. Ollaan siis kaksi intohimoista, mutta melko erilaista, kotikokkia. Tällä hetkellä keittiössä valmistuu haukipihvejä itse pyydetystä hauesta!

Me ollaan tehty leivitettyjä ruokia jos jonkinlaisia, mutta nämä gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit oli sielä parhaimmasta päästä. Nämä on niin helppoja ja nopeita tehdä, että kuka tahansa pystyy tähän! Leivityksellä kanaankin saa taas ihan uudenlaista makua ja suutuntumaa. Vähän niin kuin perinteisen kalan valmistaisikin kalapuikoiksi itse. Mies teki pihvien kaveriksi vielä mielettömän hyvän kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja mausteista ja kaveriksi keiteltiin riisiä. Mutta sitten itse ohjeeseen!

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

  • broilerin ohutleikkeitä syöjien lukumäärän mukaan
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria ym mausteita oman mieltymyksen mukaan
  • polentaa
  • voita paistamiseen

Mausta ohutpihvit hyvin molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja muilla mausteilla oman makusi mukaan. Anna maustua hetki. Riko yksi tai kaksi (yksi riittää pienelle määrälle pihvejä) kananmunaa syvälle lautaselle. Ripottele toiselle lautaselle reilusti polentaa.

Kierittele ohutleike ensin kananmunassa, sen jälkeen polentassa ja nosta pannulle paistumaan. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi riisin, kreikkalaistyylisen salaatin sekä turkkilaisesta jogurtista tehdyn kastikkeen kanssa.

Tsekkaa broiskujen ja kastikkeen valmistus videolta täältä.

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Mies keittiössä: kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

Mun on pakko kehua, että mun mies on todella hyvä kokki. Harmillisesti näistä taidoista päästään nauttimaan melko harvoin, koska arkena hän syö tarkasti omien suunnitelmiensa mukaisesti ja minä hoidan ruuanlaiton itselleni ja tytölle. Viikonloppuisin laitetaan yleensä ruokaa ihan ajan kanssa ja päästään välillä maistelemaan hänen mestarituotoksiaan. Hänen bravuurinsa on ehdottomasti pitkään haudutetut lihapullat tomaattikastikkeessa. Jestas ne on hyviä! Täällä mökillä mieskin kokkailee enemmän koko porukalle ja eilen hän valmisti meille kalkkunan jauhelihasta pihvejä ja siihen kylkeen riisiä sekä mahdottoman hyvää currykastiketta. En henkilökohtaisesti ole mikään curryn suurin fani, mutta tähän ruokaan currykastike sopi todella hyvin. Kalkkunan jauheliha on itsessään aika mautonta ja se kannattaakin maustaa ihan reilulla kädellä. Pihvien ohje on todella simppeli eikä se sisällä laisinkaan gluteenia (ellei mausteissa ole), kananmunaa eikä maitotuotteita.

Äläkä ihmettele suurta määrää. Meitä oli neljä aikuista ja yksi lapsi syömässä ja koko ruoka hävisi viimeistäkin murua myöten! Jos sinulla on pienempi porukka syömässä, pienennä määriä.

Kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

  • 1,2 kg (kolme pakettia) kalkkunan jauhelihaa
  • suolaa
  • cajunmaustetta
  • cayennepippuria
  • mustapippuria
  • curryjauhetta

Currykastike

  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1,5 rkl sinappia (dijon parasta)
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1,5 rkl curryjauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus cajunmaustetta

Aloita valmistamalla pihvit. Kumoa jauhelihat kulhoon ja mausta reilulla kädellä. Jos et ole tulisen ystävä, ole varovainen cayennepippurin kanssa. Nosta pihvitaikina sivuun odottamaan ja maustumaan.

Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Maistele kastiketta ja lisää mausteita tarvittaessa. Ohjeen määrät ovat noin määriä ja jokaisella meillä on omat makutottumuksemme, joten suosittelen maistelemaan rauhassa. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.

Paista pihvitaikinasta noin kämmenen kokoisia pihvejä voissa pannulla. Tarjoile currykastikkeen ja riisin kera 🙂

Lue myös:

Mies keittössä: Banaani-cashewleipä (viljaton ja maidoton)

Mies keittiössä: Gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä

Mies keittiössä: Joulupäivän puolukkapiirakka

Mies keittiössä: Gluteeniton vispipuuro

Mies keittiössä: Kreikkalainen makaronilaatikko

Mies keittiössä: Gluteenittomat perunarieskat

Mies keittiössä: Banaani-cashewleipä (viljaton, maidoton)

Mies tahtoi tehdä jotain gluteenitonta leipää kotona. Hän tykkäsi kovasti mun tekemästä banaanileivästä, mutta halusi kuitenkin tehdä pikkasen erilaisen version ja olihan tämä ihan erilainen. Todella hyvän makuinen, mutta silti erilainen. Banaanileivät on todella maukkaita ja kosteita. Yhdeltä istumalta pystyy syömään helposti puoli leipää. Onko tuo sitten hyvä vai huono asia, jokainen päättäköön itse 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaani-cashewleipä

Sekoita kuivat aineet keskenään kipossa. Muussaa banaanit mössöksi haarukalla ja vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä munat ja banaanimössö ja lisää sekaan vielä hunaja sekä omenaviinietikka. Sekoita kunnolla. Lisää kuivat ainekset muna-banaaniseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieneen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm) ja ripottele päälle vielä cashewpähkinät. Paista 150 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kun haarukkaan ei tartu taikinaa, on taikina kypsää. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irroitusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä leipä on sen verran kosteaa ettei se vaadi mitään erityisiä päällisiä. Toimii tosin erittäin hyvin muussatun avocadon kanssa 😉

Mies keittiössä: gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä

Päädyttiin lauantaina tekemään itse pizzaa ja mies halusi pizzaan gluteenittoman pohjan. Ollaan aika usein tehty pizzaan gluteeniton pohja, koska se on yksinkertaisesti huomattavasti maukkaampi ja rapsakampi kuin vehnäjauhoihin tehty versio. Gluteeniton pohja ei kohoa läheskään niin paljon normaali pohja ja on mun mielestä helpompi käsitellä. Ihan jo paremman maunkin vuoksi haluan tästä lähtien pizzapohjan gluteenittomana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä (2 pizzaa)

Pohja

  • N. 350g Semperin karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • N. 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl (oliivi)öljyä

Täyte

  • 1kg paistijauhelihaa
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 1 prk (567g) ananasta
  • 2 pkt buffalomozzarellaa
  • 300g fetajuustoa
  • 1-2 kynttä tuoretta pilkottua valkosipulia
  • Mausteita: ripaus suolaa, cayennepippuria ja chili explosionia reilusti

Päälle muussattua avocadoa lorauksella sitruunamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään kipossa. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi mikrossa. Lisää vesi pienissä erissä jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla tässä vaiheessa jo kiinteää. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tunniksi kohoamaan liinan alla vedottomaan paikkaan. Esim. mikro on kohottamiseen hyvä, mutta älä laita sitä päälle 😀

Ruskista jauheliha yhdessä valkosipulin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Maista ja lisää mausteita jos tarvis. Jaa pizzataikina kahteen osaan. Kaulitse tasaiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä pohjan päälle jauhelihakastike ja ripottele sen päälle ananakset, mozzarella sekä fetajuusto. Paista pizza kerrallaan 225 asteessa kunnes pohja ja päälliset alkavat ottaa hieman väriä (15-20 minuuttia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita pizzapalan päälle vielä muutama ruokalusikallinen muussattua avocadoa johon olet sekoittanut lorauksen sitruunamehua. Sopii täydellisesti tulisen täytteen kanssa!

Muistathan, että kaikki ainesmäärät ovat noin määriä eli parhaan lopputuloksen saat tunnustelemalla taikinaa itse 🙂

 

Mies keittiössä: Joulupäivän puolukkapiirakka

Luvattiin anopille hoitaa jälkiruoka joulupäivän lounaalle. Alkuperäisenä suunnitelmana oli tehdä jouluaattona kotiin palatessa puolukkajuustokakku, mutta koska ilta venyi vähän turhan pitkäksi niin mies keksi tehdä puolukkapiirakan joulupäivän aamuna. Alkuperäinen resepti on Valion, josta muutettiin vain täytteen kermaviili tuorejuustoksi. Tuorejuusto sopi puolukoiden kanssa erinomaisesti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulupäivän puolukkapiirakka

Pohja

  • 75g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 200g puolukoita + 2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastepuolukoita!
  • 3 munaa
  • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja toisessa kipossa keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuokaan. Levitä puolukat pohjalle ja sekoita perunajauhot pakastepuolukoiden joukkoon tässä vaiheessa.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Kaada seos vuokaan. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mies keittiössä: gluteeniton vispipuuro

Toissa päivänä koin iloisen yllätyksen iltavuorosta kotiin palatessani. Mies oli innostunut testailemaan uutta reseptiä ja tällä kertaa hänen hyppysissään oli valmistunut gluteeniton vispipuuro. Hyvä tapa hyödyntää pakkasen suurta puolukkamäärää!

IMG_20141203_213415

Gluteeniton vispipuuro

  • n. 5 dl puolukoita
  • 1,5 litraa vettä
  • 3 dl riisijauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 1,5 dl ruokokidesokeria

Keitä puolukoita vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi hyvin ja kaada puolukkavesi takaisin kattilaan. Vispaa jauhot puolukkaveteen ja lisää sokeri. Keitä puuroa 10-15 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sopii hyvin ilta- tai välipalaksi ja miksei aamupalaksikin!

Mies keittiössä: kreikkalainen makaronilaatikko

Mun mies on todella hyvä kokki ja siltä onnistuu melkein mikä vaan. Pääasiassa minä leivon  ja teen meillä kaikki ”erikoisemmat” ruuat, mutta silloin tällöin tuo toinenkin puolisko innostuu käyttämään hellaa ja uunia. Miehelle tulee aina hirveä päähänpinttymä resepteistä mitä hän on lehdissä tai netissä nähnyt eikä rauhaa saa ennen kuin resepti on testattu. Vähän niin kuin mullakin! Viime viikonloppuna mä olin Tough vikingin jäljiltä niin poikki etten jaksanut alkaa ruokaa tekemään ja jos mun olis pitänyt huolehtia ruokapuolesta niin oltais syöty pizzaa 😀 Onneksi miehellä oli takataskussa yksi kokeilemisen arvoinen resepti jä syötiin saunan jälkeen mielettömän hyvää kreikkalaista makaronilaatikkoa. Lauantai-illan safkaa parhaimmillaan! Tässä ruuassa on hieman tekemistä, mutta siihen käytetty aika kyllä palkitaan ruhtinaallisesti 🙂

20140906_202354

Kreikkalainen makaronilaatikko

Jauhelihakastike

  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (500g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa, 0,5 tl kanelia, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maitokastike

  • 50g margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 7 dl pennepastaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta

Pinnalle 1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sekaan hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kääntele hetki ja lisää pannulle paseerattu tomaatti ja purkin huuhteluvesi. Murskaa sekaan lihaliemikuutio ja mausta kastike hyvin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista seuraavaksi maitokastike. Sulata margariini, lisää jauhot ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen, sekoita koko ajan. Keitä muutama minuutti ja mausta suolalla. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä kananmuna.

Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmunat sekä juustoraaste. Valuta voidellun uunivuoan pohjalle pastaseos ja kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pinnalle maitokastike ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

20140906_192147

20140906_192318

Nautiskele raikkaan salaatin kera!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Mies keittiössä: gluteenittomat perunarieskat.

Sattui eräänä päivänä. Lähdin pyöräilemään treeneistä kotiin vasta mouruten. Taas pitäisi laittaa ruokaa. Äsh, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään eli kauppareissu edessä. Poljen kotiin nälkäkuoleman partaalla. Kukkaro täytyy hakea ja sitten kauppaan. Vien pyörän kellariin ja könyän väsyneenä rappuset toiseen kerrokseen. Snif.. joku on leiponut. Ihana tuoksu. Murrrrrr. Vatsa mouruaa armottomasti. Kauhea nälkä. Avaan oven. Snif. Tuoksuupa hyvältä! Sehän tulee meidän keittiöstä! Mies on lomatunnelmissa laittanut valmiiksi ruuan ja leiponut gluteenittomia perunarieskoja! Ehkä parhaimpia rieskoja mitä olen koskaan maistanut 😉

20140610_193209

Gluteenittomat perunarieskat

  • 5 keitettyä perunaa
  • 2-3 keitettyä keskikokoista porkkanaa
  • n. 2dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa
  • 3-4 rkl sulaa voita
  • vettä/keitinlientä
  • ripaus suolaa

Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää vettä/keitinlientä hieman jotta saat peruna-porkkanamuussia. Lisää jauhot, suola ja sula voi. Jatka vielä vedellä/keitinliemellä niin että rakenne muistuttaa muussia. Taputtele haluamasi kokoisia lämpäreita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa kunnes alkavat saada vähän väriä. Nautiskele lämpöisinä voin kera 🙂

IMG_20140609_175652

Nams!